csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Een aardige vrijwilliger voor het ""Vriendsch

Bent u bereid om minimaal 1 keer per week op bezoek te gaan bij de cliënt? Aan de hand van de wensen van de cliënt en de mogelijkheden van u beiden, kijkt u wat u samen kan doen. Wat u gaat doen is per situatie verschillend. Voor de een is een praatje voldoende, de ander wil graag wandelen en weer een ander wil graag winkelen. Het gaat erom dat de cliënt weer iemand heeft die voor hem/haar speciale aandacht heeft. Heet u tijd en geduld, neem dan kontakt met ons op Heet u tijd en geduld, neem dan kontakt met ons op. Wij maken dan een vrijblijvende afspraak met u om de details te bespreken. Heel graag tot ziens.

Lees meer

structureel

Zwijndrecht

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Bent u bereid om minimaal 1 keer per week op bezoek te gaan bij de cliënt? Aan de hand van de wensen van de cliënt en de mogelijkheden van u beiden, kijkt u wat u samen kan doen. Wat u gaat doen is per situatie verschillend. Voor de een is een praatje voldoende, de ander wil graag wandelen en weer een ander wil graag winkelen. Het gaat erom dat de cliënt weer iemand heeft die voor hem/haar speciale aandacht heeft. Heet u tijd en geduld, neem dan kontakt met ons op

Heet u tijd en geduld, neem dan kontakt met ons op. Wij maken dan een vrijblijvende afspraak met u om de details te bespreken. Heel graag tot ziens.

Praktische informatie

Locatie

Zwijndrecht

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Swinhove Groep

Zwijndrecht

Wandel vrijwilliger

Swinhove Groep

Wij zoeken voor de locatie De Lindonk meerdere vrijwilligers die samen met andere vrijwilligers van de Wandelclub gezamenlijk in de omgeving van De Lindonk gaan wandelen met de (rolstoel)bewoners. Dit op dinsdag ochtend Aardige geduldige en behulpzame vrijwilligers die het fijn vinden onze cliënten persoonlijke aandacht te geven tijdens de wandeltocht. Wij bieden Een gezellige samenwerking met andere vrijwilligers en professionals. Aanvullende informatie Als u van wandelen houdt en onze cliënten graag een beetje vreugde geeft bent u wellicht de juiste persoon voor ons. Neemt u gerust vrijblijvend contakt op met ons. Wij maken dan een afspraak om alle details door te nemen. Tot ziens.

Structureel
Zwijndrecht

Enthousiaste Vrijwilliger voor de Brasserie

Swinhove Groep

Wij hebben plaats voor een enthousiaste vrijwilliger die als gastvrouw/heer wil meedraaien in 1 van onze brasserieen. Ook in het weekend. De werkzaamheden betreffen de bewoners of gasten naar een tafeltje begeleiden, vragen wat zij willen eten, het tafel dekken en afruimen, uitserveren van maaltijden en alle voorkomende werkzaamheden samen met een team van vrijwilligers en medewerkers in een gezellige sfeer. Wij zoeken Een gezellige accurate vrijwilliger die goed in dienstverlening is voor ouderen.De werkzaamheden betreffen de bewoners of gasten naar een tafeltje begeleiden, vragen wat zij willen eten, het tafel dekken en afruimen, uitserveren van maaltijden en alle voorkomende werkzaamheden samen met een team van vrijwilligers en medewerkers in een gezellige sfeer. Wij bieden een prettige werksfeer met veel voldoening voor de vrijwilliger en dankbaarheid van de bewoners. Maak een afpraak met ons. Tot ziens. Een gezellige ambiance. Aanvullende informatie Reiskosten en een leuke attentie regeling bv kerstpakket. Als u voor deze functie voelt neem dan gerust contact met ons op. Er wordt dan vrijblijvend een afspraak met u gemaakt waarin alle details worden besproken en u ook vragen kunt stellen.

Structureel
Zwijndrecht

Enthousiaste vrijwilligers voor de Wandelclub

Swinhove Groep

Welke vrijwilliger houdt van wandelen in de buitenlucht? Wij zoeken vriendelijke, zorgzame vrijwilligers die samen met andere ervaren vrijwilligers gaan wandelen met onze bewoners. Over het algemeen zijn de bewoners rolstoel gebonden, en kunnen niet zelfstandig naar buiten. Het is een wandeltocht rondom de locatie. Maar ook een gezellig praatje onder het wandelen is natuurlijk belangrijk. Bij slecht weer worden de bewoners toch opgehaald ,en word er een gezellige koffie ochtend van gemaakt. Vrijwilligers die de Nederlandse taal goed beheersen en vriendelijk en rustig zijn en affiniteit met de ouderen in de samenleving hebben. Wij bieden: Een gezellige tijd samen met de bewoners en vrijwilligers van de wandelclub. De wandelclub is op dinsdag ochtend /locatie Swinhove . We gaan op dinsdag ochtend ook starten in de Lindonk Aanvullende informatie: Als u hiervoor voelt, kunt u contakt opnemen met ons. Wij maken dan een afspraak om alle details te bespreken. Vergeet niet uw telefoonnummer en/of emailadres te vermelden. U bent van harte welkom .Graag tot ziens.

Structureel
Zwijndrecht

Begeleiding van bewoners naar Kerkdienst

Swinhove Groep

Welke vrijwilliger wil iedere dinsdag ochtend of 2e zondag van de maand onze bewoners (met rolstoel) halen en brengen van hun afdeling naar de zaal van de locatie Swinhove. Gezamenlijk beleeft u dan de kerkdienst. Een vriendelijke behulpzame vrijwilliger die veel affiniteit met onze bewoners heeft. Wanneer u interesse heeft neem dan gerust contact met ons op. Wij maken dan een afspraak waar alle details besproken worden en uw vragen beantwoord worden. Wij zien graag uw reactie. Tot ziens.

Structureel
Zwijndrecht

Enthousiaste Vrijwilliger voor een kwetsbare

Swinhove Groep

Binnen de gemeente Zwijndrecht vallen veel kwetsbare senioren met beginnende geheugenproblemen tussen wal en schip. Deze groep senioren komen verdrietig genoeg niet in aanmerking voor professionele opvang. Voor deze groep mensen is momenteel geen juiste reguliere (dag)- activiteitenprogramma voorhanden. De beginnende problemen met het geheugen maken deze mensen juist onzeker, zij begrijpen bepaalde zaken minder snel. Bij reguliere activiteiten in de regio merken deze senioren dat ze niet meer mee kunnen doen, ze haken af en trekken zich terug uit het sociale leven. Deze kwetsbare oudere ‘past’ in deze tussenfase dus eigenlijk nergens, er dreigt sociaal isolement. Dat raakt ook vaak de partner of mantelzorger. het motto: “‘niets moet, alles mag’. Wij hebben daarvoor heel erg enthousiaste en vriendelijke vrijwilligers nodig die samen met een vaste kracht van de Swinhovegroep deze senioren wil begeleiden en zich in de belevingswereld van de senior kan verplaatsen. Wij zoeken Empathie voor de doelgroep, inlevend vermogen en bereid mee te gaan in de belevingswereld van de senior; Flexibel, in kunnen springen op de mogelijkheden van deze kwetsbare groep; Aanbieden van activiteiten en gezelligheid; Een thuis gevoel willen geven; Werken in een team vrijwilligers; Minimaal 1 dag/deel per week beschikbaar ( 9.15 tot 15.30 uur), met de mogelijkheid om met andere vrijwilligers een eigen rooster te maken en te zo nodig te ruilen. Het gaat om de donderdag. Graag nodigen wij u uit om een afspraak te maken en de details te bespreken. Wij bieden Een leuk team in samenwerking; Een dankbare doelgroep om mee te werken; Vrijheid om met de andere vrijwilligers op de groep dingen te organiseren; Er zijn altijd professionals op de achtergrond aanwezig. Maaltijd. Meedoen aan een heel uniek project! Wilt u meedoen?

Structureel
Zwijndrecht

Wandelclub vrijwilligers

Swinhove Groep

De leden van de Wandelclub wandelen in principe bij elk weertype. Lekker wandelen en buiten zijn en samen met anderen is belangrijk voor onze bewoners om zo meer te zien buiten de muren van de locatie Swinhove en de Lindonk Wij zoeken lieve en rustige vrijwilligers die het ook prettig vinden om te wandelen. Nu met kwetsbare ouderen veelal in rolstoel. Mocht het heel slecht weer zijn of bij extreme kou vindt er een alternatieve activiteit plaats. De wandeldagen zijn op dinsdag van 10.00-tot 12.00 uur. Aardige rustige vrijwilligers die het leuk vinden om samen een eindje in de buitenlucht te gaan wandelen. Een gezellige samenzijn met de bewoners en vrijwilligers. Wij bieden; Daarnaast beiden wij een vrijwilligerspas aan, reiskostenvergoeding, een Kerstpakket en 1 x per jaar een diner voor vrijwilligers in een Bistro/Restaurant

Structureel
Zwijndrecht

Altijd al eens in een winkeltje willen staan

Swinhove Groep

Dit kan bij het Swinkeltje, de kadowinkel van de Swinhovegroep. En op de andere locatie,s waar we supermarkt producten verkopen. Het is een rustige werkplek waar je het visitekaartje van de Swinhovegroep bent. In de Lindonk en Lichtkring word ook de post verzorgd en gasten door verwijzen. We streven naar 2 vrijwilligers per dagdeel . Ben je gastvrij ,representatief en affiniteit met ouderen? Hou je van een rustige ,sociale werkplek? Dan hoor ik heel graag.

Structureel
Zwijndrecht

Vriendschap gezocht voor ouderen.

Swinhove Groep

Door vereenzaming raken veel mensen in een isolement. Ze hebben weinig contact met familie en vrienden. Door middel van 1-op-1 contact probeert de Swinhovegroep deze mensen te ondersteunen. Doel is dat de hulpvrager weer iemand heeft die hem/haar aandacht geeft en hem of haar echt ziet. Dat wilt toch iedereen. Bij voorkeur bezoekt u iemand 1x per week, maar ook als u minder tijd heeft kunt u ons helpen. Soms is een praatje maken genoeg. Anderen vinden het leuk om een stukje te wandelen of met iemand naar het theater gaan. U bepaalt samen hoe uw ontmoeting eruit gaat zien. Wij zijn op zoek naar enthousiaste en betrokken vrijwilligers die het prettig vinden om 1-op-1 met een cliënt leuke dingen te gaan doen. Affiniteit met de doelgroep is uiteraard van belang. Wij bieden u een vrijwilligerspas om met korting bij verschillende winkels te kopen, reiskostenvergoeding, een Kerstpakket en 1 x per jaar een Diner in een Bistro/Restaurant voor alle vrijwilligers. En u kunt gratis allerlei cursussen volgen. U bent tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger verzekerd.

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

Vrijwilliger rondom de laatste zorg

Swinhove Groep

Wij zoeken vrijwilligers die van betekenis willen zijn rondom de laatste levensfase van een bewoner en voor de naasten van de bewoner. Het verzorgen van een geliefde in die periode is zwaar, ook al is er hulp van de zorg. Soms heeft de bewoner geen familie of is de familie overbelast. Daarom zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die overdag en/of s,nachts willen en kunnen waken . De vrijwilliger word ingezet in een blokje van 3 a 4 uurtjes. De ervaring leert dat het zeer wisselend is dat er een waakverzoek binnen komt. Dit kan 2 x in de maand zijn. Maar ook een aantal maanden niet. Wij bieden De vrijwilligers krijgen een training inclusief certificaat De vrijwilliger voert geen verpleegkundige handelingen uit. De vrijwilligers waken bij de bewoner in zijn of haar laatste levensfase. Reiskosten vergoeding Een jaarlijks etentje met elkaar Overleg waakteam Kerstpakket. Aanvullend info De vrijwilliger krijgt een training met een certificaat. Het is belangrijk dat de vrijwilliger ervaringsdeskundige is. Hij of zij heeft zelf een dierbare verloren en weet daardoor hoe het voelt. De vrijwilliger heeft geleerd het eigen verlies in de context te plaatsen. De vrijwilliger is oproepbaar (daar waar het kan) en flexibel en de werktijden worden in overleg afgestemd. De vrijwilliger voert geen verpleegkundige handelingen uit. De vrijwilligers waken bij de bewoner in zijn of haar laatste levensfase. Past deze mooie betekenisvolle vrijwilligersfunctie bij u? Dan vertel ik er graag over en hoor ik graag.

Structureel
Zwijndrecht

Behulpzame vrijwilliger voor de brasserie

Swinhove Groep

Voor de Brasserieën van de verschillende locaties van de Swinhovegroep zoeken wij vrijwilligers die netjes werken, gastvrij zijn. U heeft er plezier in een gezellige sfeer neer te zetten in de Brasserie. U vindt het leuk om samen te werken met andere vrijwilligers en de medewerkers van de Brasserie. U voert alle voorkomende werkzaamheden uit. U heeft affiniteit met voedsel. Werktijden van 10.30-14.00 uur.(verschilt per locatie) Ook dringend hulp gezocht in de weekenden. Wij bieden u een vrijwilligerspas om met korting bij verschillende winkels te kopen, reiskostenvergoeding, een Kerstpakket en 1 x per jaar een Diner in een Bistro/Restaurant voor alle vrijwilligers. Als U de juiste persoon bent, neem dan contact met ons op. Wij zullen in een kennismakingsgesprek de verdere details bespreken.

Structureel
Zwijndrecht

Betrokken vrijwilliger dagopvang pg-light

Swinhove Groep

Kwetsbare senioren met beginnende geheugenproblemen vallen steeds vaker tussen wal en schip. Voor hen bestaat op dit moment geen goede opvang-en/of dagbesteding. Ze krijgen verdrietig genoeg geen indicatie voor professionele opvang. Bij beginnende problemen met het geheugen worden de mensen vaak onzeker. Deze kwetsbare oudere ‘past’ in deze fase nergens. Er dreigt sociaal isolement en ook de partner of mantelzorger raakt in deze fase ook overbelast.. Om de thuissituatie te ontlasten en opname in een verpleeghuis te voorkomen of uit te stellen, bezoeken deze jong dementerende de afdeling dagbehandeling. Door een gezellige dagbesteding aan te bieden door met elkaar te recreëren, te bewegen en vooral te genieten. Dit kan zijn een spelletje, koken, een wandelingetje buiten enz. U zorgt mede voor een ontspannen en gezellige sfeer. Het gaat om de donderdag van 09.15-15.30uur in locatie de Lindonk. Een mooi initiatief dat alleen kan slagen met de inzet van vrijwilligers. Wat vragen wij? o Inlevingsvermogen en empathie met de kwetsbare senioren o Flexibiliteit, kunnen inspringen op de mogelijkheden van de doelgroep o Geduld o Goede beheersing van de Nederlandse taal o Een ‘thuis’-gevoel geven o Creativiteit, aanbieden van activiteiten en gezelligheid. o Kunnen werken in teamverband met andere vrijwilligers met de mogelijkheid om een eigen rooster te maken en zo nodig te ruilen. Wat bieden wij? o Een leuk team om mee te werken o Een dankbare doelgroep om mee te werken o Vrijheid om met andere vrijwilligers dingen te organiseren o Een scholing door een casemanager PG van de Swinhovegroep.(met certificaat) Wij zorgen dat u voldoende kennis van de doelgroep hebt. o Er is altijd een achterwacht door een professional o Een maaltijd o Meedoen aan een heel uniek project! U krijgt: -reiskostenvergoeding, -een Kerstpakket en -1 x per jaar een Diner in een Bistro/Restaurant voor alle vrijwilligers. -U bent tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger verzekerd.

Structureel
Zwijndrecht

Hartelijke gastvrouw/-heer locatie de lindonk

Swinhove Groep

Wij zoeken een representatieve gastvrouw/-heer voor de ontvangst van gasten en bezoekers en het beantwoorden van vragen. U bent het middelpunt en aanspreekpunt in de hal. U beantwoordt vragen en wijst de weg. Dit is over het algemeen een rustige maar zeer waardevolle functie. Als er geen vrijwilliger in de winkel aanwezig is ,dan is het een combi functie. Bewoners komen ook regelmatig voorbij en maken een praatje met de gastvrouw/heer. De functie heeft een groot sociaal karakter. Wij vragen: Representatief voorkomen Correcte omgangsvormen Klantvriendelijke houding Goede beheersing van de Nederlandse taal Bewustzijn dat u het visitekaartje van de organisatie bent. U vindt het belangrijk een gezellige en gastvrije sfeer neer te zetten. Werktijden 09.00-12.00 uur of van 13.00-16.00 uur Het werk wordt in principe uitgevoerd een team van 2. Bij absentie in principe zelf voor vervanging zorgen m.b.v. een telefoonlijst Wij vergoeden reiskostenvergoeding, een Kerstpakket en 1 x per jaar een diner met alle vrijwilligers in een Bistro/Restaurant. U bent tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger verzekerd.

Structureel
Zwijndrecht

Flexibele hulp tandartsenpraktijk

Swinhove Groep

De mobiele tandartsenpraktijk staat een aantal malen per maand op het terrein van de locatie Swinhove en IJsvogel. Ze behandelen bewoners die soms angstig/ verward of een lichamelijke aandoening hebben. Ze nemen extra de tijd en bewegen mee met het gevoel van de bewoner. Een goede ontwikkeling voor de bewoners, want een goede mondzorg is van groot belang. Wij zoeken vriendelijke vrijwilligers die geduld hebben. De bewoners willen ophalen van de groep en weer terug willen brengen. Vaardigheden om te rijden met een rolstoel zijn belangrijk. Je moet plezier hebben in het omgaan met ouderen. Werktijden zijn van 08.50 uur tot 16.30 uur. Van 12.00 uur tot 13.00 uur is er pauze. Natuurlijk bieden wij een lunch aan. Ook met een dagdeel zijn we al erg blij en geholpen. De dagen verdeel je met een andere vrijwilliger. Wij bieden: -een vrijwilligerspas om met korting bij verschillende winkels te kopen, -reiskostenvergoeding, -een Kerstpakket en -1 x per jaar een Diner in een Bistro/Restaurant voor alle vrijwilligers. -U bent tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger verzekerd.

Structureel
Zwijndrecht

Vriendschappelijk contact gezocht

Swinhove Groep

De Swinhove Groep is op zoek naar lieve vrijwilligers voor het vriendschappelijk contact project. Bewoners van de locatie Swinhove, de Lichtkring, de Lindonk, IJsvogel, Zorghotel,of vanuit de thuiszorg zoeken met regelmaat wat extra sociaal contact. Vaak is de behoefte om een wandeling te maken. Met of zonder rolstoel. Even in de brasserie koffie drinken. Spelletje spelen en het gezellige praatje. Ook de bewoners met dementie vinden het heerlijk om even naar buiten te gaan. En kunnen dit helaas niet meer zelfstandig. De zorg heeft vrijwel geen tijd en familie is er ook niet altijd. Heeft u nog een paar uurtje week over? En kan u goed om gaan met ouderen? Met of zonder ziektebeeld. Dan maak ik graag kennis met u.

Structureel
Zwijndrecht

Vrijwillige vacature Swinhove Groep waakteam

Swinhove Groep

De zorg rond de terminale fase van de bewoner is de laatste manier van zorgen voor de bewoner. Deze manier van zorgen vraagt een andere belasting van zorgen voor de medewerker en familie. Het is een onderwerp waar we niet graag aan denken, maar wat wel de realiteit betreft. Om de zorg rond de terminale bewoner te ondersteunen, is er een pool van vrijwilligers. Deze vrijwilligers kunnen ingezet worden daar waar mantelzorgers niet (meer) kunnen waken. Zij bieden nabijheid aan de bewoner en ontzorgen mantelzorgers. Uit ervaring is gebleken, dat de inzet van de waakvrijwilliger (het van beide kanten) als zeer waardevol wordt ervaren. Omdat de vrijwilliger geen professional is en deze ook niet vervangen, volgen zij altijd eerst een training voor ondersteuning. Heeft u affiniteit met deze vrijwillige inzet? En bent u bereid om in de nachtelijke een paar uurtjes te waken? Wij kunnen voor deze liefdevolle taak nog meer vrijwilligers gebruiken. Heeft u interesse, dan kunt u contact opnemen met Carla

Structureel
Zwijndrecht

Redacteur sooskrant Swinhove Groep

Swinhove Groep

De societeit van de Swinhove Groep is de plek binnen Zwijndrecht voor 55-plussers om elkaar te ontmoeten rond een programma vol gezelligheid. Hiervoor zijn wij opzoek naar een handige vrijwilliger die goed met de computer kan omgaan. Flexibel is ingesteld en accuraat werkt. Vind je het leuk om aan de hand een format het krantje druk-klaar te maken? In de praktijk word de copy verdeeld over 3 maanden aangeleverd. Daarnaast zoekt het bestuur een invulling van het secretariaat. Vier maal per jaar notuleren en verder het ondersteunen van de bestuurstaken. Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die deze mooie societeit op deze manier wil en kan ondersteunen? Dan horen wij heel graag.

Structureel
Zwijndrecht

Vacature sociëteit locatie de Lichtkring

Swinhove Groep

De sociëteit van locatie de lichtkring is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die van aanpakken weet. Het clubje vrijwilligers dat helpt bij de soosmiddag zorgt er samen voor dat de brasserie wordt klaargezet. Dat betekent dat er tafels en stoelen moeten worden verplaatst. Werkzaamheden zijn ook, drankjes opnemen, gasten inchecken, eten opdienen, afruimen en de boel aan het einde weer opruimen. Het is altijd gezellig d.m.v een optreden of bingo ect, maar er wordt wel wat van je verwacht. De soosmiddag begint rond 14.00 uur aanwezig uur en duurt tot ongeveer 19.00 uur. Het gaat om de 4e woensdag van de maand. Natuurlijk kunnen de vrijwilligers ook mee eten. Heb jij zin in een gezellige middag waar je het de soosleden naar de zin maakt en je het leuk vindt om de handen uit de mouwen te steken? Dan hoor ik graag en nodig ik je graag uit om kennis te maken met elkaar.

Structureel
Zwijndrecht

Vrijwillige vacature Swinhove Groep

Swinhove Groep

Heeft u tijd over en wilt u graag iets voor een ander doen? Voor locatie de Lichtkring zijn wij op zoek naar vrijwilligers die affiniteit hebben met dementerende ouderen. En die het leuk vinden om met deze groep samen dingen te ondernemen. De Locatie de Lichtkring heeft vijf kleinschalige woongroepen . Hier wonen negen bewoners per groep met een psychogeriatrische achtergrond. Als vrijwilliger lever je een bijdrage aan een gezellige sfeer. Je kom voor de bewoners om samen iets te ondernemen. Te denken valt aan: een wandeling, een praatje maken ,op de duofiets een rondje samen fietsen, muziek maken of luisteren, inzet tovertafel, knutselen/naaien, tuinieren ,handmassage ,kijken in het levensboek, voorlezen ,bewegen ect. Wat hebben wij te bieden: Reiskosten vergoeding Aanvullende verzekering Etentje 1 x per jaar met elkaar in een restaurant. Attentie dag v/d verpleging en kerst. Trainingen. Spreek je dit aan? En onder leiding van de zorgmedewerkers bij te dragen aan een fijne dag voor de bewoners? Meld je dan aan bij Carla . Dagdeel/en zijn bespreekbaar.

Structureel
Zwijndrecht

Een gezellige gastvrouw

Swinhove Groep

We hebben nog een plaatsjes vrij voor een leuke representatieve gastvrouw/heer voor de hal van de locatie de Lindonk. We streven naar 2 gastvrouw/heer per dagdeel. Zij/hij is als gastvrouw/heer het visitekaartje van de bezoekers die de Lindonk locatie binnenkomen, maar ook voor de vaste bezoekers een vraagbaak. Zij/hij wijst de gasten de weg naar de verschillende afdelingen. Zij/hij maakt ook een een praatje met de bewoners en bezoekers. Biedt hen koffie of thee aan. Houdt in de gaten dat het in de hal goed en netjes verloopt. Als er geen vrijwilliger in de winkel aanwezig is ,dan ben je er ook voor de klanten die daar iets willen kopen. Wij zoeken een vriendelijke gastvrije gastvrouw/heer die goed nederlands spreekt, feeling voor oudere kwetsbare mensen heeft en dienstbaar is. Wij bieden: Een leuke rustige gezellige vrijwilligersbaan . Een vrijwilligerspas, reiskostenvergoeding, een kerstpakket en 1 x per jaar een vrijwilligersdiner met alle vrijwilligers in een leuke bistro/restaurant. De werktijden zijn van 9.00 uur tot 12.00 uur of van 13.00-16.00 uur. Als u hiervoor voelt kunt u zich aanmelden. Wij maken dan een afspraak om alle details te bespreken. Graag tot ziens

Structureel
Zwijndrecht

Vrijwilligers om te assisteren bij de Kerkdie

Swinhove Groep

Wij zoeken Vriendelijke vrijwilligers die de bewoners ophalen van de afdeling en naar de Salon brengen en vice versa. Rond 9.30 drinken wij gezamenlijk eerst een koffie en rond 10.00 worden de bewoners opgehaald. De bedoeling is de bewoners te helpen tijdens de kerkdienst de bladzijden om te slaan en hen aandacht te geven. Wij bieden: Een gezellige morgen voor u en de bewoners. Wij bieden alle vrijwilligers 1 x per jaar een diner aan. U ontvangt een Kerstpakket. En u bent tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger verzekerd.

Structureel
Zwijndrecht

PG light groep op donderdag

Swinhove Groep

Kwetsbare senioren met beginnende geheugenproblemen vallen steeds vaker tussen wal en schip. Voor hen bestaat op dit moment geen goede opvang-en/of dagbesteding. Ze krijgen verdrietig genoeg geen indicatie voor professionele opvang. Bij beginnende problemen met het geheugen worden de mensen vaak onzeker. Deze kwetsbare oudere ‘past’ in deze fase nergens. Er dreigt sociaal isolement en ook de partner of mantelzorger raakt in deze fase ook overbelast.. Om de thuissituatie te ontlasten en opname in een verpleeghuis te voorkomen of uit te stellen, bezoeken deze mensen die nog thuis wonen de PG light groep. Door een gezellige dag aan te bieden door met elkaar te recreëren, te bewegen en vooral te genieten. Dit kan zijn een spelletje, koken, een wandelingetje buiten enz. U zorgt mede voor een ontspannen en gezellige sfeer samen met andere vrijwilligers. Het gaat om de donderdag van 09.15-15.30uur in locatie de Lindonk. Een mooi initiatief dat alleen kan slagen met de inzet van vrijwilligers. Wat vragen wij? o Inlevingsvermogen en empathie met de kwetsbare senioren o Flexibiliteit, kunnen inspringen op de mogelijkheden van de doelgroep o Geduld o Goede beheersing van de Nederlandse taal o Een ‘thuis’-gevoel geven o Creativiteit, aanbieden van activiteiten en gezelligheid. o Kunnen werken in teamverband met andere vrijwilligers met de mogelijkheid om een eigen rooster te maken en zo nodig te ruilen. Wat bieden wij? o Een leuk team om mee te werken o Een dankbare doelgroep om mee te werken o Vrijheid om met andere vrijwilligers dingen te organiseren o Er is altijd een achterwacht door een professional o Een maaltijd o Meedoen aan een heel uniek project! U krijgt: -een vrijwilligerspas om met korting bij verschillende winkels te kopen, -reiskostenvergoeding, -een Kerstpakket en -1 x per jaar een Diner in een Bistro/Restaurant voor alle vrijwilligers. -U bent tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger verzekerd.

Structureel
Zwijndrecht

Tuin vrijwilliger gezocht

Swinhove Groep

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vind om wekelijks de tuin bij te houden. Dit doe je dan samen in overleg met een andere vrijwilliger. Dag en tijd zelf in te vullen. Het gaat om de binnen tuin van de locatie de Lichtkring. De bewoners van de 5 pg woongroepen maken hier met mooi weer heerlijk gebruik van. De zorg heeft geen tijd om de plantjes water te geven of onkruid te verwijderen. Kortom de tuin gezellig te houden voor de bewoners. Want daar genieten ze juist zo van. Is dit iets voor jou? Dan hoor ik heel graag. Wij bieden gemaakte reiskosten. Mee delen in de attentie regeling Een leuke werkomgeving Jaarlijks etentje.

Structureel

Anderen bekeken ook

Zwijndrecht

Enthousiaste Vrijwilliger voor de Brasserie

Swinhove Groep

Wij hebben plaats voor een enthousiaste vrijwilliger die als gastvrouw/heer wil meedraaien in 1 van onze brasserieen. Ook in het weekend. De werkzaamheden betreffen de bewoners of gasten naar een tafeltje begeleiden, vragen wat zij willen eten, het tafel dekken en afruimen, uitserveren van maaltijden en alle voorkomende werkzaamheden samen met een team van vrijwilligers en medewerkers in een gezellige sfeer. Wij zoeken Een gezellige accurate vrijwilliger die goed in dienstverlening is voor ouderen.De werkzaamheden betreffen de bewoners of gasten naar een tafeltje begeleiden, vragen wat zij willen eten, het tafel dekken en afruimen, uitserveren van maaltijden en alle voorkomende werkzaamheden samen met een team van vrijwilligers en medewerkers in een gezellige sfeer. Wij bieden een prettige werksfeer met veel voldoening voor de vrijwilliger en dankbaarheid van de bewoners. Maak een afpraak met ons. Tot ziens. Een gezellige ambiance. Aanvullende informatie Reiskosten en een leuke attentie regeling bv kerstpakket. Als u voor deze functie voelt neem dan gerust contact met ons op. Er wordt dan vrijblijvend een afspraak met u gemaakt waarin alle details worden besproken en u ook vragen kunt stellen.

Structureel
Zwijndrecht

Enthousiaste Vrijwilliger voor een kwetsbare

Swinhove Groep

Binnen de gemeente Zwijndrecht vallen veel kwetsbare senioren met beginnende geheugenproblemen tussen wal en schip. Deze groep senioren komen verdrietig genoeg niet in aanmerking voor professionele opvang. Voor deze groep mensen is momenteel geen juiste reguliere (dag)- activiteitenprogramma voorhanden. De beginnende problemen met het geheugen maken deze mensen juist onzeker, zij begrijpen bepaalde zaken minder snel. Bij reguliere activiteiten in de regio merken deze senioren dat ze niet meer mee kunnen doen, ze haken af en trekken zich terug uit het sociale leven. Deze kwetsbare oudere ‘past’ in deze tussenfase dus eigenlijk nergens, er dreigt sociaal isolement. Dat raakt ook vaak de partner of mantelzorger. het motto: “‘niets moet, alles mag’. Wij hebben daarvoor heel erg enthousiaste en vriendelijke vrijwilligers nodig die samen met een vaste kracht van de Swinhovegroep deze senioren wil begeleiden en zich in de belevingswereld van de senior kan verplaatsen. Wij zoeken Empathie voor de doelgroep, inlevend vermogen en bereid mee te gaan in de belevingswereld van de senior; Flexibel, in kunnen springen op de mogelijkheden van deze kwetsbare groep; Aanbieden van activiteiten en gezelligheid; Een thuis gevoel willen geven; Werken in een team vrijwilligers; Minimaal 1 dag/deel per week beschikbaar ( 9.15 tot 15.30 uur), met de mogelijkheid om met andere vrijwilligers een eigen rooster te maken en te zo nodig te ruilen. Het gaat om de donderdag. Graag nodigen wij u uit om een afspraak te maken en de details te bespreken. Wij bieden Een leuk team in samenwerking; Een dankbare doelgroep om mee te werken; Vrijheid om met de andere vrijwilligers op de groep dingen te organiseren; Er zijn altijd professionals op de achtergrond aanwezig. Maaltijd. Meedoen aan een heel uniek project! Wilt u meedoen?

Structureel
Zwijndrecht

Vriendschap gezocht voor ouderen.

Swinhove Groep

Door vereenzaming raken veel mensen in een isolement. Ze hebben weinig contact met familie en vrienden. Door middel van 1-op-1 contact probeert de Swinhovegroep deze mensen te ondersteunen. Doel is dat de hulpvrager weer iemand heeft die hem/haar aandacht geeft en hem of haar echt ziet. Dat wilt toch iedereen. Bij voorkeur bezoekt u iemand 1x per week, maar ook als u minder tijd heeft kunt u ons helpen. Soms is een praatje maken genoeg. Anderen vinden het leuk om een stukje te wandelen of met iemand naar het theater gaan. U bepaalt samen hoe uw ontmoeting eruit gaat zien. Wij zijn op zoek naar enthousiaste en betrokken vrijwilligers die het prettig vinden om 1-op-1 met een cliënt leuke dingen te gaan doen. Affiniteit met de doelgroep is uiteraard van belang. Wij bieden u een vrijwilligerspas om met korting bij verschillende winkels te kopen, reiskostenvergoeding, een Kerstpakket en 1 x per jaar een Diner in een Bistro/Restaurant voor alle vrijwilligers. En u kunt gratis allerlei cursussen volgen. U bent tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger verzekerd.

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

Behulpzame vrijwilliger voor de brasserie

Swinhove Groep

Voor de Brasserieën van de verschillende locaties van de Swinhovegroep zoeken wij vrijwilligers die netjes werken, gastvrij zijn. U heeft er plezier in een gezellige sfeer neer te zetten in de Brasserie. U vindt het leuk om samen te werken met andere vrijwilligers en de medewerkers van de Brasserie. U voert alle voorkomende werkzaamheden uit. U heeft affiniteit met voedsel. Werktijden van 10.30-14.00 uur.(verschilt per locatie) Ook dringend hulp gezocht in de weekenden. Wij bieden u een vrijwilligerspas om met korting bij verschillende winkels te kopen, reiskostenvergoeding, een Kerstpakket en 1 x per jaar een Diner in een Bistro/Restaurant voor alle vrijwilligers. Als U de juiste persoon bent, neem dan contact met ons op. Wij zullen in een kennismakingsgesprek de verdere details bespreken.

Structureel
Dordrecht

Vrijwilliger voor het avondeten

PZC Dordrecht

Voor de afdeling psychogeriatrie/kleinschalige dementiezorg zoeken wij vrijwilligers die samen met de voedingsassistente ondersteuning bieden bij het avondeten. Met aandacht en zorg voor onze bewoners creëert u een huiselijke sfeer. Wat gaat u doen? • Samen met de voedingsassistent verzorgt u tussen 16.30 en 18.30 uur het avondeten. • U dekt de tafel en ruimt weer af. • U zorgt voor een gezellige sfeer aan tafel. • U helpt bewoners waar nodig en neemt de tijd Wat bieden wij u? • Een vrijwilligersovereenkomst met de bevestiging van onze afspraken. • Een aanwezigheidsvergoeding na een proefperiode van acht weken. • Kosteloze deelname aan verschillende trainingen voor vrijwilligers. • U wordt goed ingewerkt door de voedingsassistente en werkt met haar samen. Wat vinden wij belangrijk? • U bent enthousiast, meelevend, sociaal en geduldig. • U heeft een dienstverlenende instelling en luistert naar de wensen van bewoners. • U werkt graag in een dynamische omgeving. Wilt u meer weten over psychogeriatrie/kleinschalige dementiezorg? Wij informeren u graag over de verschillende ziektebeelden en hoe u daarmee om kunt gaan. U heeft veel vaardige en ervaren collega’s om u heen die u graag wegwijs maken in de organisatie.

Structureel
Zwijndrecht

Zelfontplooiingstraject voor jongeren

FF DOEN Met MDT

Wil jij iets moois betekenen voor anderen, je CV uitbreiden én waardevolle ervaring opdoen? Dan is het tijd voor FF DOEN met MDT! Doe mee met dit project speciaal voor jongeren uit Zwijndrecht tussen de 12 en 30 jaar oud. Gedurende een half jaar ga je aan de slag bij verschillende organisaties. En het mooie is, je kunt al meedoen vanaf slechts één middag per week! Wat ga je precies doen bij deze organisaties? Dat bepaal jij helemaal zelf! Bij FF DOEN met MDT: - Werk je gedurende een half jaar bij 3 organisaties van jouw keuze. - Word je begeleid door een coach die jou helpt groeien. - Ontvang je een certificaat dat niet alleen leuk staat op je CV, maar ook je vaardigheden aantoont. - Maak je nieuwe vrienden en vergroot je je netwerk. - Kun je cursussen volgen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Klinkt dit als iets voor jou? Wacht dan niet langer en meld je aan voor MDT!

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

Help jij bij Swinhove? Jongeren gezocht

FF DOEN Met MDT

De Swinhove groep heeft 4 locaties in Zwijndrecht en biedt ook thuiszorg aan. Swinhove is een betrokken organisatie waar ouderen in Zwijndrecht kunnen rekenen op ondersteuning op het gebied van zorg, wonen, begeleiding en dagbesteding. Ze zijn op zoek naar enthousiaste jongeren voor verschillende functies! De dag en het tijdstip waarop je wilt helpen zijn bespreekbaar, dus waarom zou je hier niet aan de slag gaan? Een paar voorbeelden van wat je zou kunnen doen: Voor de Brasserieën op verschillende locaties zoeken ze gastvrije vrijwilligers met een passie voor eten. Je zorgt samen met andere vrijwilligers en medewerkers voor een gezellige sfeer in de Brasserie. De werktijden zijn van 10.30-13.30 uur, zowel doordeweeks als in het weekend. Op vrijdagmiddag vindt er in de Lindonk een dagactiviteit plaats van 13.00 - 16.30 uur. De invulling varieert per keer. Voor deze vaak eenzame ouderen is het een fijne onderbreking om er even uit te zijn. Voor de activiteitenbegeleiding op locatie de Lichtkring zoeken ze ondersteuning. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 14.00 - 16.00 uur. Activiteiten zijn onder andere spelletjes, creatief bezig zijn, koersbal en gezellige themamiddagen. 1-op-1 contact met een oudere die behoefte heeft aan wat extra aandacht. Denk aan samen naar buiten gaan (soms met rolstoel), koffie drinken, een spelletje spelen of gewoon een praatje maken. Je spreekt samen de tijden af, die ook voor jou prettig werken. Op de dagbehandeling bij Swinhove komen ouderen 5 dagen per week samen. De activiteitenbegeleiding kan hier altijd hulp gebruiken, en leuke creatieve ideeën zijn ook welkom. Dat beetje extra tijd en aandacht door vrijwillige inzet maakt vaak een groot verschil voor de ouderen. Er zijn genoeg mogelijkheden, en eigen initiatieven worden ook gewaardeerd. Wil jij je inzetten bij Swinhove? Laat het ons weten! 🌟 _______________________________________________________________ Deze vacature is onderdeel van het FF DOEN met MDT project. Speciaal voor jongeren uit Zwijndrecht tussen de 12 en 30 jaar. Zet jij je vrijwillig in via dit project? Dan kun jij je skills ontdekken of versterken, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan leuke trainingen of activiteiten. Stuur gerust een berichtje als je nieuwsgierig bent geworden.

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

Bij Aafje aan de slag? FF DOEN!

FF DOEN Met MDT

Je kent Aafje waarschijnlijk wel van de zorginstellingen, ook in Zwijndrecht. Maar wist je dat ze ook actief zijn bij ouderen thuis met thuiszorg? Bij Aafje kun je echt het verschil maken voor zowel de bewoners als de thuiszorgklanten. Aafje is op zoek naar versterking voor verschillende functies! De dag en het tijdstip waarop je wilt helpen kunnen in overleg worden bepaald, dus waarom zou je hier niet aan de slag gaan? Een paar voorbeelden van wat jij zou kunnen doen: Bij de Brasserie in Heerjansdam zoeken ze enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om klanten te bedienen met een hapje en een drankje. De tijden en dagen zijn bespreekbaar. Een potje kaarten gaat nooit uit de mode! In Midden-inn in Heerjansdam wordt er op dinsdag van 10:00-12:00 uur en van 13:30-17:00 uur geklaverjast, gebridged en pesten gespeeld. Ben jij degene die dit eigenlijk best wel heel leuk vindt? Ook kun individuele vragen oppakken. Denk aan samen naar een terras gaan, een wandeling maken, boodschappen doen of gewoon samen iets drinken en kletsen. Klinkt dit als iets voor jou? Waar wacht je nog op? Ga ervoor en maak een verschil bij Aafje! __________________________________________________________________ Deze vacature is onderdeel van het FF DOEN met MDT project. Speciaal voor jongeren uit Zwijndrecht tussen de 12 en 30 jaar. Zet jij je vrijwillig in via dit project? Dan kun jij je skills ontdekken of versterken, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan leuke trainingen of activiteiten. Stuur gerust een berichtje als je nieuwsgierig bent geworden.

Structureel
Jongeren
Dordrecht, Amersfoort, Breda, Tilburg

Regionaal OV Expert Rover

Reizigersvereniging Rover

SAMENVATTING Heb jij interesse in het OV in jouw regio en wil je jouw kennis op dit gebied vergroten? Voor de regionale afdelingen van Rover zijn we op zoek naar een OV Expert! UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Binnen de afdeling ben je actief om de belangen van de reiziger op regionaal niveau in de gaten te houden. Je bekijkt nieuwe plannen van vervoerders en overlegt hierover met de betrokken partijen. Daarnaast vertegenwoordig je Rover in de regionale overlegplatforms (Rocov’s - https://www.rover.nl/activiteiten/overlegorganen), waar wettelijk advies wordt gegeven over vervoersplannen en wijzigingsvoorstellen. WAT GA JE DOEN • Verbetermogelijkheden bedenken voor het OV in je eigen regio; • Je houdt in de gaten wat vervoersbedrijven en lokale OV-autoriteiten zoal aan plannen hebben en maken en houdt het speelveld bij; • Je vertegenwoordigt Rover in het Rocov (Regionale Overlegplatforms) met overtuiging en tact • Je draagt actief bij aan de vergaderingen van het bestuur en helpt mee met het organiseren van activiteiten DAAROM VRAGEN WIJ • Inhoudelijke en actuele OV-kennis (ook mogelijk te maken met goede training); • Bereidheid om regelmatig te vergaderen; • In staat zijn om lange en soms ingewikkelde stukken zoals adviesaanvragen en beleidsstukken te lezen en te interpreteren; • Een goede Rover-ambassadeur die in de mening en visie van Rover uitdraagt; • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. WAT LEVERT HET JOU OP • Een verantwoordelijke en inhoudelijke functie die goed op je CV staat; • Voldoende ruimte en vrijheid om nieuwe ideeën te ontwikkelen en uit te voeren; • Een mooie kans om een netwerk op te bouwen in het openbaar vervoer in jouw regio; • Je hebt inspraak in de lokale politiek en beleidsvorming; • Je krijgt ondersteuning van de Vrijwilligerscoördinator; • De gelegenheid om trainingen te volgen over thema’s die in het Rocov aan de orde komen; • Je ontvangt uiteraard een Reiskostenvergoeding. OVER REIZIGERSVERENIGING ROVER Reizigersvereniging Rover is dé stem van de reiziger in het openbaar vervoer. Wij weten wat er bij de reiziger speelt en kaarten dit aan bij vervoersbedrijven, overheden en via de media. Wij zetten ons in voor goed openbaar vervoer als aantrekkelijk alternatief voor auto en vliegtuig.

Structureel
Hendrik-Ido-Ambacht

Lekker in de buitenlucht!

Syndion

Als vrijwilliger ondersteun jij onze mensen met een beperking bij de werkzaamheden op het Jeugdspeelpark. Denk hierbij aan onderhouden van de moestuin, verzorgen van de dieren, etc. Daarnaast wordt er in de werkplaats gewerkt aan mooi houtproducten, zoals insectenhotels en vogelhuisjes. Natuurlijk is er begeleiding aanwezig en samen stemmen jullie de welke taken je samen met de cliënten gaat uitvoeren. We vinden het belangrijk dat je sociaal, handig en geduldig bent. We zoeken een vrijwilliger voor de maandag e/of de dinsdag. Ben jij op één van deze dagen een paar dagen beschikbaar en ben je graag bezig in de buitenlucht? Reageer dan en kom vrijblijvend kennis maken! Syn in Ambacht is een dagbestedingslocatie van Syndion. Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Jongeren