Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Taalcoach Samenspraak

SamenSpraak is een project van het Gilde Purmerend waarbij vrijwilligers taalcoaching bieden aan anderstalige deelnemers. Op dit moment heeft SamenSpraak ongeveer 60 taalcoaches. Jaarlijks melden meer dan 100 anderstaligen zich aan voor taalcoaching. De anderstaligen komen vanuit de hele wereld. Veel van hen zijn gevlucht en zoeken in Nederland asiel, anderen komen om economische redenen als expat, maar ook een huwelijk met een Nederlandse partner kan de reden zijn van hun komst. SamenSpraak zoekt enthousiaste nieuwe collega’s die zich als taalcoach vrijwillig willen inzetten voor anderstaligen. Gedurende een jaar spreken de deelnemer en de taalcoach elkaar wekelijks. De taalcoaching is in het Nederlands, op een vast tijdstip, duurt ongeveer 1½ uur en vindt meestal plaats in de bibliotheek aan de Waterlandlaan in Purmerend. Tijdens de coaching kunnen de gesprekken gaan over het dagelijks leven, over werk, hobby’s of andere gedeelde interesses. Voor de coaching is speciaal lesmateriaal voor begrijpend lezen beschikbaar, maar ook de krant, een boek of een andere bron kan gebruikt worden. De coach kan de anderstalige desgewenst ook ondersteunen bij de verplichte taallessen. Een taalcoach helpt een anderstalige met de Nederlandse taal op een informele wijze. Daarnaast kan de taalcoach de anderstalige wegwijs maken in de buurt, de stad en in de Nederlandse cultuur. Wat vragen wij van onze taalcoaches: · interesse in de doelgroep en belangstelling voor andere culturen; · goede kennis van de Nederlandse taal; . beschikbaarheid van ca. 2 uur per week . Na een kennismakingsgesprek word je voor ca. 1 jaar gekoppeld aan een anderstalige. Een ervaren taalcoach kan jou de eerste 2 maanden terzijde staan als mentor. Je ontvangt van ons het ‘Werkboek voor Taalcoaches’, een leidraad met informatie en tips. Als nieuwe taalcoach kun je deelnemen aan de basistraining voor taalvrijwilligers. Elke 6-8 weken kunnen SamenSpraak-taalcoaches onderling ervaringen en tips uitwisselen tijdens een overleg speciaal voor coaches. Bij dit overleg kan ook een spreker worden uitgenodigd die informatie geeft over bijvoorbeeld de nieuwe wet op de inburgering, interculturele communicatie of een ander onderwerp waar interesse voor is. Wil je taalcoach worden en een anderstalige stadsgenoot begeleiden bij het vergroten van de Nederlandse taalvaardigheid? Laat het ons weten! Mail naar [e-mailadres verborgen] en wij gaan je bellen!

Lees meer

project

Purmerend

Taal & lezen

Beschrijving

SamenSpraak is een project van het Gilde Purmerend waarbij vrijwilligers taalcoaching bieden aan anderstalige deelnemers. Op dit moment heeft SamenSpraak ongeveer 60 taalcoaches. Jaarlijks melden meer dan 100 anderstaligen zich aan voor taalcoaching.
De anderstaligen komen vanuit de hele wereld. Veel van hen zijn gevlucht en zoeken in Nederland asiel, anderen komen om economische redenen als expat, maar ook een huwelijk met een Nederlandse partner kan de reden zijn van hun komst.

SamenSpraak zoekt enthousiaste nieuwe collega’s die zich als taalcoach vrijwillig willen inzetten voor anderstaligen.

Gedurende een jaar spreken de deelnemer en de taalcoach elkaar wekelijks.
De taalcoaching is in het Nederlands, op een vast tijdstip, duurt ongeveer 1½ uur en vindt meestal plaats in de bibliotheek aan de Waterlandlaan in Purmerend. Tijdens de coaching kunnen de gesprekken gaan over het dagelijks leven, over werk, hobby’s of andere gedeelde interesses.
Voor de coaching is speciaal lesmateriaal voor begrijpend lezen beschikbaar, maar ook de krant, een boek of een andere bron kan gebruikt worden. De coach kan de anderstalige desgewenst ook ondersteunen bij de verplichte taallessen.
Een taalcoach helpt een anderstalige met de Nederlandse taal op een informele wijze. Daarnaast kan de taalcoach de anderstalige wegwijs maken in de buurt, de stad en in de Nederlandse cultuur.

Wat vragen wij van onze taalcoaches:
· interesse in de doelgroep en belangstelling voor andere culturen;
· goede kennis van de Nederlandse taal;
. beschikbaarheid van ca. 2 uur per week .
Na een kennismakingsgesprek word je voor ca. 1 jaar gekoppeld aan een anderstalige.
Een ervaren taalcoach kan jou de eerste 2 maanden terzijde staan als mentor. Je ontvangt van ons het ‘Werkboek voor Taalcoaches’, een leidraad met informatie en tips.
Als nieuwe taalcoach kun je deelnemen aan de basistraining voor taalvrijwilligers.

Elke 6-8 weken kunnen SamenSpraak-taalcoaches onderling ervaringen en tips uitwisselen tijdens een overleg speciaal voor coaches. Bij dit overleg kan ook een spreker worden uitgenodigd die informatie geeft over bijvoorbeeld de nieuwe wet op de inburgering, interculturele communicatie of een ander onderwerp waar interesse voor is.

Wil je taalcoach worden en een anderstalige stadsgenoot begeleiden bij het vergroten van de Nederlandse taalvaardigheid? Laat het ons weten!

Mail naar [e-mailadres verborgen] en wij gaan je bellen!

Praktische informatie

Tijd

Project - 52 weken

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Purmerend

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Onderwijs & educatie

Categorie

Taal & lezen
Gerrie
65% profielsterkte

Over Gerrie

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Gerrie is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 14-04-2022
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Erop uit?
Oostzaan, Purmerend, Wormerland, Zaanstad

Erop uit?

Wekelijks · 1 tot 3 uur
Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

Voor enkele van onze deelnemers zijn we op zoek naar iemand met een auto die bereid zou zijn om met een van deze dames erop uit te gaan. Bv naar een markt, of het bos. Onze deelnemers zijn door hun beperkte mobiliteit naar hun gevoel te veel aan huis gebonden, ze zouden graag een andere omgeving zien. Als u af en toe een middag over heeft, neem dan contact op met Vriendschappelijk huisbezoek van Humanitas, via tel. [telefoonnummer verborgen] of via e-mailadres: [e-mailadres verborgen]. Uw onkosten worden uiteraard vergoed. Mariejan, Corine en Peter

Vind je het leuk vrijwilligers te begeleiden
Oostzaan, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland, Zaanstad

Vind je het leuk vrijwilligers te begeleiden

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

Hou jij er van om een match te maken tussen deelnemers en vrijwilligers en lijkt het je leuk om vrijwilligers aan te sturen? Dan zoeken wij jou als coördinator. Dit kan bij meerdere activiteiten. Je staat er niet alleen voor, want onze activiteiten hebben al een coördinator. Samen bouw je verder. Als coördinator ga je op bezoek bij de deelnemers; wat is de hulpvraag en kan Humanitas helpen? Ook ga je in gesprek met nieuwe vrijwilligers; kan deze persoon als vrijwilliger ingezet worden. Samen met je collega coördinator ga je bedenken welke vrijwilliger bij welke deelnemer past en je gaat mee op pad om de match tot stand te brengen. Daarna gaat de vrijwilliger verder. Ook hou je af en toe bijeenkomsten met de vrijwilligers om met elkaar ervaringen te delen en te leren van elkaar. Ook zijn er bijeenkomsten met coördinatoren van andere activiteiten en bestuur. Je wordt ondersteund door het bestuur en de landelijke organisatie. Uiteraard zijn er nog meer zaken die je kunt doen als coördinator, dat vertellen we je graag live. Mocht je geïnteresseerd zijn neem dan vrijblijvend contact met ons op via e-mail: [e-mailadres verborgen] of telefonisch: [telefoonnummer verborgen]. Mariejan, Corrie en Peter

Groepsleid(st)er Meet Us! (Jouw woonplaats)
's-Gravenhage, 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almelo, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Assen, Bergen op Zoom, Breda, Delft, Den Helder, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Harderwijk, Heerenveen, Heerlen, Helmond, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venlo, Zwolle

Groepsleid(st)er Meet Us! (Jouw woonplaats)

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Meet Us! Nederland

Wil jij een eigen jongerengroep (18 t/m 28 jaar) opstarten in jouw eigen regio? Bij ons krijg jij deze mooie, unieke kans! Zijn wij een goede match? Eigenschappen: - leeftijd: ben je zelf ook tussen de 18-28 jaar? Dan is dat een pré Karaktereigenschappen: - leiding geven: je ziet jezelf wel een groep leiden - initiatiefrijk: je komt zelf graag met (nieuwe) ideeën - interactief: een leuk gesprek met mensen uit de groep ga je niet uit de weg - normen & waarden: je behandelt iedereen respectvol en betrekt iedereen bij de groep - samen op één lijn: je staat achter onze missie & visie (meer hierover vind je op onze website) Vaardigheden: - plannen: je kunt goed plannen, behoudt het overzicht en werkt gestructureerd - grenzen bewaken: je durft je grenzen aan te geven - corrigeren: je kunt mensen aanspreken op hun gedrag als dat nodig is - Taalniveau: je spreekt Nederlands op minimaal B1 niveau - duidelijk: je bent bereid om de groep duidelijkheid en structuur te bieden Wat zijn jouw taken? - bijeenkomsten: 1x per maand verzorg je een groepsbijeenkomst van ongeveer twee uur lang. Alle groepsleden en jongeren tussen de 18 en 28 jaar uit de regio zijn welkom en kunnen binnenlopen (denk aan interactieve spelletjes, een kletspot, drankjes en snacks... misschien heb jij zelf nog leuke ideeën?) - activiteiten: bedenkt zelf interactieve groepsactiviteiten en plant deze in voor alle groepsleden - sfeer: je zorgt ervoor dat de sfeer binnen de groep respectvol en gezellig blijft Overige taakjes die minder vaak voor komen: - locatie: we zoeken samen naar een geschikte locatie in jouw regio voor de maandelijkse groepsbijeenkomsten (vaste dag en tijdstip) - bekendheid: we zorgen samen voor de namensbekendheid in jouw regio - promotie: af en toe maak je leuke foto's van de groep of van een activiteit voor op de website Lijkt jou dit iets voor jou? Top! Stuur dan eventjes een bericht naar mij via NLvoorelkaar. Hopelijk, tot snel! - Lisa, Meet Us! Nederland

Algemeen locatiecoördinator ZaWa
Edam-Volendam, Purmerend, Zaanstad

Algemeen locatiecoördinator ZaWa

Wekelijks · 0 tot 8 uur
Rode Kruis

Klaar om jouw leiderschapsvaardigheden in te zetten voor een doel dat écht het verschil maakt? Als Locatie Coördinator Algemeen van de locatie Zaanstreek-Waterland (Purmerend en omgeving) ben jij de onmisbare schakel die alles in goede banen leidt? Ben jij klaar voor een rol waarin coördineren, organiseren en mensen helpen samenkomen? Dan is deze functie op jouw lijf geschreven! Ontdek hoe jij een impact kunt maken en lees snel verder. Wat biedt het Nederlandse Rode Kruis jou? Vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis biedt niet alleen de kans om anderen te helpen, maar ook om zelf te groeien en waardevolle ervaringen op te doen. Het is een unieke gelegenheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, waardevolle connecties te leggen. Bovendien maak je deel uit van een lokaal vrijwilligersnetwerk met internationale connecties. Hieronder een klein overzicht van wat het Rode Kruis je kan bieden: • De voldoening van het daadwerkelijk helpen van kwetsbare personen en hen sterker maken in de samenleving. • Talloze opleidingen en trainingen, groei en variatie omdat wij geloven in voortdurende ontwikkeling. • Vergoeding van reiskosten en andere onkosten. • Een warme en sociale omgeving met een groot vrijwilligersnetwerk met tijd voor ontspanning met elkaar. Wie ben jij? Als Locatie Coördinator Algemeen zoeken we iemand die van nature energie krijgt van overzicht houden en verbinden. Daarnaast is het belangrijk dat je: • Communicatief sterk bent en de Nederlandse taal goed beheerst in spraak en schrift • Organisatorische vaardigheden hebt, zelfstandig kan werken met hands-on mentaliteit, enthousiast bent en werkt op een integere en respectvolle manier waarbij improvisatievermogen belangrijk is • Een netwerktalent bent en bij voorkeur dat netwerk meebrengt naar het Rode Kruis • Je hebt een lange termijn visie waarin je weet hoe je andere vrijwilligers daarin kan meenemen Wat ga je doen? Als Locatie Coördinator Algemeen overzie je alle activiteiten van het Rode Kruis van de locatie. • Jij bent het directe aanspreekpunt voor het managementteam van de regio Noord-Holland • Zorgt ervoor dat de vrijwilligers van de locatie de juiste landelijke en regionale informatie ontvangen • Zorgt voor periodieke overleggen tussen de locatiecoördinatoren van de betreffende locatie • Signaleert tijdig knelpunten en behoeften binnen de locatie en escaleert indien nodig naar het managementteam • Signaleert noden conform strategie en belegt ze bij de juiste werkgroep. • Overlegt een aantal keren per jaar samen met de andere locatie coördinatoren en het Managementteam Interesse? Volg je hart en reageer nu door op de sollicitatieknop te drukken. We zoeken nieuwe collega’s met talent en we laten ons niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vrijwilliger Educatie Noord-Holland Noord
Alkmaar, Bergen (NH.), Castricum, Den Helder, Dijk en Waard, Edam-Volendam, Enkhuizen, Hollands Kroon, Hoorn, Medemblik, Purmerend, Schagen, Zaanstad

Vrijwilliger Educatie Noord-Holland Noord

Maandelijks · 1 tot 4 uur
Rode Kruis

Wil jij een verschil maken in het leven van kinderen? Ben jij gepassioneerd over het helpen en beschermen van anderen? Dan hebben wij een unieke kans voor jou! Wij, de Rode Kruis groep Goed voorbereid Noord-Holland Noord zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het belang van veiligheid en de basis van EHBO willen overbrengen aan kinderen op basisscholen. We zoeken vrijwilligers voor onze vier locaties: West Friesland (Hoorn en omgeving), Zaanstreek-Waterland (Purmerend en omgeving), Noord-Kennemerland (Alkmaar en omgeving) en Noordkop (Schagen, Den Helder en omgeving). Samen kunnen we een wereld creëren waarin iedereen, ongeacht hun leeftijd, in noodsituaties kan handelen en levens kan redden. De impact van jouw bijdrage is van onschatbare waarde. Door kinderen bewust te maken van risico's en hen de tools te geven om actie te ondernemen, geef je hen het vertrouwen en de vaardigheden om levens te redden. Wie weet, misschien word jij wel de reden waarom een kind op een cruciaal moment weet wat te doen! Wat ga je doen? -Met interactieve lessen en boeiende activiteiten leer je kinderen over EHBO-basics zoals het verlenen van eerste hulp bij kleine verwondingen en het herkennen van noodsituaties. Bovendien deel je waardevolle inzichten over preventie en veilig handelen in verschillende situaties. -Maak je onderdeel uit van het Goed voorbereid team en je verzorgt minimaal 6 gastlessen per jaar. De lessen vinden onder schooltijd plaats en duren maximaal 90 minuten per les. Alle lessen worden op basisscholen gegeven aan de groepen 5 tot en met 8. De lessen hebben wij al voor je gemaakt en staan online voor je klaar. Je maakt tijdens een gastles dus gebruik van een draaiboek. Wat kan je van ons verwachten? - Je krijgt een opleiding en je loopt in het begin mee met een ervaren vrijwilliger. - Mocht je gastlessen willen verzorgen naast je (drukke) baan, dan houden we natuurlijk rekening met de tijden/dagen dat je werkt. - Je krijgt een enthousiast team van betrokken vrijwilligers om je heen en de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, door het volgen van opleidingen en trainingen. - We vergoeden je reiskosten via onze reiskostenregeling. Wie ben jij? Als gastdocent Educatie is het belangrijk dat je het leuk vindt om voor de klas te staan. Je bezit daarbij goede communicatieve vaardigheden. Het is een pré als je al ervaring met lesgeven hebt. Tenslotte vinden we ook dit belangrijk: · Je bent bereid om het EHBO diploma te halen (natuurlijk op onze kosten) · Je bent beschikbaar tijdens schooltijden · Je vindt 30 minuten reistijd geen probleem · Je bent minimaal één jaar inzetbaar voor het Rode Kruis · Je bent digitaal vaardig Iets voor jou? Solliciteer direct via de sollicitatieknop! Meer informatie kun je vinden op de website van het Rode Kruis. Over ons Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. In Nederland helpt het Rode Kruis samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden. Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vrijwilliger Preventie
Alkmaar, Bergen (NH.), Castricum, Den Helder, Dijk en Waard, Edam-Volendam, Enkhuizen, Hollands Kroon, Hoorn, Medemblik, Purmerend, Schagen, Zaanstad

Vrijwilliger Preventie

Wekelijks · 0 tot 3 uur
Rode Kruis

Ben jij gepassioneerd over het helpen en beschermen van anderen? Is het jouw missie om mensen bewust te maken van de risico's in hun dagelijkse leven? Dan hebben wij dé unieke kans voor jou! Het Rode Kruis organiseert bijeenkomsten om mensen voor te bereiden op kleine en grote noodsituaties zoals brand, ontruiming, vallen, inbraak en internetfraude. Voor de vier locaties in West-Friesland (Hoorn e.o.), Noord-Kennemerland (Alkmaar e.o.), Zaanstreek-Waterland (Purmerend e.o.) en Noordkop (Schagen, Den Helder e.o.) zoeken we vrijwilligers voor deze functie. In een luchtige sfeer komen verschillende noodsituaties aan bod en geef je handige tips om samen voor onze veiligheid te zorgen. De impact van jouw bijdrage is onschatbaar. Door het bewust te maken van risico's en hen de tools te geven om actie te ondernemen, geef je ze een vernieuwde kijk op de dagelijkse risico's en het vertrouwen om hiermee om te gaan. Jij zou zomaar de reden kunnen zijn waarom iemand niet over dat kleedje valt of in een internetbabbel trapt. Wat ga je doen? -Je maakt onderdeel uit van het Goed voorbereid-team en je verzorgt minimaal 6 bijeenkomsten per jaar. Dit is bij verschillende organisaties zoals bijvoorbeeld lokale Welzijn, KBO’s of Vrouwen van Nu. De bijeenkomsten zijn meestal in de middag en soms in de avonduren. Ze duren maximaal 2 uur. -De voorlichting of bingo hebben wij al gemaakt en wordt via een eenvoudige PowerPoint gepresenteerd. Je maakt tijdens een voorlichting dus gebruik van een draaiboek. Wat kan je van ons verwachten? - Je krijgt een opleiding en je loopt in het begin mee met een ervaren vrijwilliger. - Mocht je de voorlichting willen verzorgen naast je (drukke) baan, dan houden we natuurlijk rekening met de tijden/dagen dat je werkt. - Je krijgt een enthousiast team van betrokken vrijwilligers om je heen en de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, door het volgen van opleidingen en trainingen - We vergoeden je reiskosten via onze reiskostenregeling. Wie ben jij? Als vrijwilliger Preventie is het belangrijk dat je het leuk vindt om voor een groep te staan. Je bezit daarbij goede communicatieve vaardigheden. Het is een pre als je hier al ervaring mee hebt. Tenslotte vinden we ook dit belangrijk: · Je vindt 30 minuten reistijd geen probleem · Je bent minimaal één jaar inzetbaar voor het Rode Kruis · Je bent digitaal vaardig Iets voor jou? Solliciteer direct via de sollicitatieknop! Meer informatie kun je vinden op de website van het Rode Kruis. Over ons Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. In Nederland helpt het Rode Kruis samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden. Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Bestuursleden Humanitas Zaanstreek-Waterland
Oostzaan, Purmerend, Wormerland, Zaanstad

Bestuursleden Humanitas Zaanstreek-Waterland

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

Bestuursleden Humanitas Zaanstreek-Waterland De afdeling Humanitas Zaanstreek-Waterland zoekt in Purmerend en Waterland voor haar bestuur één of twee enthousiaste bestuursleden (onbezoldigd), o.a. voor de portefeuilles armoede en schuldhulpverlening, PR en communicatie en voor andere algemene bestuurstaken. Ken je onze afdeling nog niet? Het werk van Humanitas doet ertoe. Er zijn ruim 80 afdelingen in het land. Zaanstreek-Waterland is daar één van. Humanitas is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Met onze activiteiten helpen de vrijwilligers mensen – de deelnemers - om weer grip te krijgen op hun eigen leven en mee te doen in de samenleving. Vrijwilligers geven deelnemers het zelfvertrouwen terug om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is gratis en altijd in de buurt. Het afdelingsbestuur is op zoek naar enkele enthousiaste collega-bestuurders, die willen meewerken aan het realiseren van de ambities van de afdeling in de regio Zaanstreek-Waterland voor de aankomende jaren. De afdeling heeft een aantal activiteiten rondom Humanitas-thema’s als Opgroeien, Opvoeding, Eenzaamheid, Verlies en Thuisadministratie in 4 gemeentes in onze regio. Meer weten? Onze afdelingswebsite geeft daarover meer informatie. Speerpunten van het bestuur zijn o.a. de verbinding met coördinatoren en vrijwilligers, het versterken van de kracht van de activiteiten, het uitbreiden en werven van vrijwilligers, het verbeteren van de naamsbekendheid en positionering van de afdeling Zaanstreek-Waterland en het versterken van de samenwerking met externen, onder wie de wethouders van de gemeentes in de regio. Wat kunnen wij voor jou doen? Bij Humanitas gaat iedere vrijwilliger, dus ook bestuurders, geschoold aan de slag. Via de Humanitas Academie leer je de doelstellingen van Humanitas kennen. Wij zijn een prettig team van collega-bestuurders en bieden een bestuursfunctie die je past. Vanzelfsprekend worden gemaakte onkosten vergoed. We pogen een goede afspiegeling van de samenleving te zijn (qua leeftijd, geslacht en culturele achtergrond). Wat kan jij voor ons doen? Je bent bereid je actief in te zetten (gemiddeld halve tot hele dag per week, flexibel beschikbaar, ook in de avonduren) en te binden. Je woont in Zaanstreek-Waterland regio bij voorkeur in Purmerend, Waterland of Zaanstad. Je bent iemand met: een hart voor vrijwilligerswerk bestuurlijke ervaring of interesse om hiermee ervaring op te doen kennis van en gevoel voor (regionale) maatschappelijke ontwikkelingen ervaring in gericht netwerken en lobbyen, affiniteit met thema’s als schulden, eenzaamheid, opvoeden, verlies en taal. Je bent in staat: om in teamverband zaken voor elkaar te krijgen in een complexe organisatie (verschillende niveaus in bestuurlijke vereniging en beroepsorganisatie) doelstellingen en resultaten te behalen zoals verwoord in het werkplan goede contacten te onderhouden met coördinatoren en externen Denk je bij het lezen van een van deze vacatures: dit ben ik? Of wil je meer weten over een van deze bestuursfuncties? Neem voor meer informatie contact op door een bericht te sturen. Je motivatiebrief en CV kun je e-mailen in een bericht.

Horeca
Purmerend

Horeca

Structureel
Leviaan (voorheen RIBW ZWWF)

Jouw koppie in de koffiecorner? Noppes brengt mensen samen; de veelzijdigheid aan verschillende verzamelaars maakt deze plek. Men waant zich een weg door de winkel op zoek naar prachtige pronkstukken tegen kleine prijsjes. Maar ook de inwendige mens mag hier van geluk spreken. In de kneuterige koffiecorner, waar mooie meubels een tweede leven krijgen, kunnen de schatzoekers terecht voor een warm welkom met koffie of thee en een lekkernij erbij. De jongeren deelnemers steken hier de koppies bij elkaar om het horeca vak onder de knie te krijgen. Samen werken ze aan hun sociale- en servicegerichte vaardigheden. Vol verwachting kijken ze uit naar een vrolijke vrijwilliger die zijn/haar horeca kennis en kunde met liefde wilt delen. Heb jij geroutineerde helpende horeca handen? Ben je gastvrij en geduldig? Dan staat jouw koppie hier zeker op zijn plek! Kom kennismaken met al het moois dat Noppes jou te bieden heeft.

Thuiskok gezocht in Purmerend!
Purmerend

Thuiskok gezocht in Purmerend!

Wekelijks · 0 tot 2 uur
Thuisgekookt

Hallo buren uit Purmerend (De Graeffweg en omgeving)! Stichting Thuisgekookt verbindt buurtgenoten met elkaar door middel van een warme maaltijd. Hierdoor kunnen mensen in een kwetsbare positie genieten van een vers bereide maaltijd van iemand uit de buurt. Voor een meneer van 55 jaar zijn we op zoek naar een buur die hem van 1 of 2 maaltijden per week kan voorzien. Door een psychische uitdaging & onkunde in de keuken lukt het hem niet om zelf een goede gezonde maaltijd te maken. Meneer staat overal voor open; hij eet graag iets met vlees, maar een vegetarisch gerecht voor de afwisseling is ook welkom. Het mag ook een afgekoelde maaltijd zijn, want de maaltijd kan worden opgewarmd. Als vrijwilliger ontvang je een vergoeding voor de kostprijs, een gemiddelde maaltijd kost tussen de €3 en €6 (per portie). Ben of ken jij iemand die wil koken voor een buurtgenoot? We horen het graag in een reactie. Alvast bedankt! Groeten, Ellen van Team Thuisgekookt #22627