csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilliger gezocht voor voorleesexpress

Vind jij het leuk om met kinderen te werken en vind je lezen leuk? Dan is dit voor jou. Ik werk voor de LEVgroep en ik ben de buurtcoach van Helmond Noord. In deze wijk coördineer De Voorleesexpress. Dit is een tof project waarbij je de ontwikkeling van kinderen stimuleert. Het gaat om kinderen tussen 2 en 8 jaar waarbij blijkt dat er een taalachterstand is. Hier zul jij wekelijks gaan voorlezen! Middels een cursus wordt je klaargestoomd. Daarna ga je wekelijks een uur langs bij het gezin, 20 weken lang. Hier zul je op een leuke interactieve wijze een uur voorlezen en/of taalspelletjes doen. Ben jij die persoon die graag voorleest en kinderen in voornamelijke jonge gezinnen hiermee kan helpen, stuur mij een bericht!

Lees meer

structureel

Helmond

Taal & lezen

Beschrijving

Vind jij het leuk om met kinderen te werken en vind je lezen leuk? Dan is dit voor jou.

Ik werk voor de LEVgroep en ik ben de buurtcoach van Helmond Noord. In deze wijk coördineer De Voorleesexpress. Dit is een tof project waarbij je de ontwikkeling van kinderen stimuleert. Het gaat om kinderen tussen 2 en 8 jaar waarbij blijkt dat er een taalachterstand is. Hier zul jij wekelijks gaan voorlezen!
Middels een cursus wordt je klaargestoomd. Daarna ga je wekelijks een uur langs bij het gezin, 20 weken lang. Hier zul je op een leuke interactieve wijze een uur voorlezen en/of taalspelletjes doen. Ben jij die persoon die graag voorleest en kinderen in voornamelijke jonge gezinnen hiermee kan helpen, stuur mij een bericht!

Praktische informatie

request.details.practical_information.time_investment

Wekelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Helmond

Bijzonderheden

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Onderwijs & educatie

Categorie

Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Samen bewegen Wolfstraat Helmond
Helmond

Samen bewegen Wolfstraat Helmond

Wekelijks · 1 tot 4 uur
De Zorgboog

Binnen het kleinschalig wonen aan de Wolfstraat in Helmond wonen ouderen mensen met bijkomende problematiek zoals dementie en lichamelijk minder mobiel zijn in een beschermende woonomgeving. Binnen de woningen wordt een breed scala aan activiteiten aangeboden. De begeleiding van deze activiteiten wordt gedaan door een activiteiten begeleider en enthousiaste vrijwilligers. Op dit moment wordt er een activiteit opgezet waarin we samenwerken met de kinderen van kinderdagverblijf de Toverhoed, Jibb, en uiteraard onze bewoners. De activiteit, Samen bewegen, zegt eigenlijk al alles. De kinderen gaan, onder professionele begeleiding van Jibb samen met de bewoners van de Wolfstaat bewegen. Het is erg fijn dat je als vrijwilliger, na goed ingewerkt te zijn, de activiteit zelf kunt uitvoeren met begeleiding van misschien nog een vrijwilliger of de welzijnsondersteuner van de woning. Er is een draaiboek aanwezig, deze is zorgvuldig uitgeschreven door Jibb. Samen bewegen vindt plaats op maandag ochtend van 10.30 uur tot 11.30 uur. Afsluitend wordt er gezamenlijk, ook met de kinderen, iets gedronken Lijkt het je leuk samen met onze ouderen en kinderen van het kinderdagverblijf te bewegen en zie je het wel zitten deze activiteit mee verder vorm te geven, dan nodigen wij je van harte uit om contact met ons op te nemen. Dat kan via een reactie achter te laten maar dat kan ook om je aan te melden op onze Zorgboog site. Samen kijken we dan verder naar de mogelijkheden. Voordat je mag starten als vrijwilliger bij de Zorgboog vragen wij een VOG, Verklaring omtrent gedrag voor je aan. Dit doen wij digitaal. VOG door ons aangevraagd is gratis.

Coach Get-a-Grip
Helmond

Coach Get-a-Grip

Maandelijks · 4 tot 8 uur
Humanitas

Jongeren vanaf 16 jaar staan vaak voor het eerst financieel op eigen benen. Van alle jongeren tussen de 18 en 25 jaar heeft 42% minimaal schulden, een lening of een betalingsachterstand. Ze hebben bijvoorbeeld een studieschuld, openstaande rekeningen voor ziektekosten, telefoonabonnementen, sportschool en online aankopen. Jongeren staan vaak rood bij de bank of hebben geld geleend van vrienden of familie. Als coach van Humanitas Get a Grip help je hen weer zicht op een toekomst zonder schulden te krijgen. Je bent zelf nog redelijk jong en weet goed wat er speelt in het leven van jongeren. Of je bent wat ouder en kunt goed met jongeren overweg. Natuurlijk vind je het ook leuk en zinvol om deze jongeren te helpen. Je maakt ze bewust van hun inkomsten en uitgaven. Je wijst ze op toeslagen en andere regelingen. Je begeleidt ze voor een periode van een paar maanden tot maximaal een jaar. Net zolang totdat ze zelfstandig verder kunnen. In het begin is dat misschien 1-3 uur per week, daarna neemt dat af. Geen enkel traject met een jongere is hetzelfde, maar wel bestaan ze allemaal uit de volgende stappen: 1. Kennismaken en vertrouwen opbouwen 2. Oorzaken van de huidige situatie in kaart brengen 3. Op orde brengen van de administratie 4. Inzicht geven in de inkomsten en uitgaven 5. Mogelijkheden van toeslagen en geldbesparingen uitzoeken 6. Bijhouden van de administratie 7. Afstand nemen, zodat de jongere zelf steeds zelfstandiger wordt. In de (online) scholing leer je hoe je dit kunt aanpakken, dus je hoeft niet al heel veel ervaring op dat vlak te hebben. Als je denkt dat je het kunt leren, is dat ook prima. Herken je je hierin? • Je bent 18 jaar of ouder en staat stevig in je schoenen. • Je kunt goed omgaan met de jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 24 jaar. • Je hebt geduld en doorzettingsvermogen. • Je kunt goed luisteren en de juiste vragen stellen. • Je stelt grenzen en hebt coachende kwaliteiten of interesse om hierin geschoold te worden. • Je hebt affiniteit met financiën en het ordenen van een administratie. • Je neemt het werk niet over, maar je helpt de jongere zelfstandig te worden. Wat heeft Humanitas je te bieden? • Professionele (online) scholing, begeleiding en intervisie • Een onkostenvergoedingen en een vrijwilligersverzekering • Werk dat het het gevoel geeft dat je iets bijdraagt aan onze samenleving • Een waardevolle bijdrage aan je maatschappelijk cv. Enthousiast geworden? Jouw hulp kan voorkomen dat schulden oplopen. Je biedt jongeren weer zicht op een toekomst. Jouw inzet en talent zijn hierbij van groot belang en van harte welkom. Wil je aan de slag als vrijwillig coach bij Get a Grip? Mail dan je reactie en cv via onderstaande knop. Heb je eerst nog een vraag? Bel dan gerust met Yvonne, coördinator van Get-a-Grip Helmond.

Word jij het rolmodel voor onze jongens?
Eindhoven, Veldhoven, Eersel, Waalre, Valkenswaard, Geldrop-Mierlo, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Bladel, Reusel-De Mierden

Word jij het rolmodel voor onze jongens?

Maandelijks · 4 tot 8 uur
Humanitas Zuid

P is een jongen van 16 jaar en woont samen met zijn ouders, broertje, zusje en een hondje in Eindhoven De afgelopen jaren heeft het gezin een hele zware tijd doorgemaakt, maar gelukkig is het weer wat rustiger binnen het gezin. P gaat naar school en zit in zijn examenjaar. Volgend jaar wil hij een opleiding gaan doen zodat hij later in de zorg kan gaan werken. De hobby’s van P zijn; volleyballen, koken, muziek luisteren, en soms gewoon even lekker niksen. P is op zoek naar een maatje waar hij leuke activiteiten mee kan ondernemen en bij wie hij zijn verhaal kwijt kan. Ook wil hij graag leren om zijn grenzen aan te geven en wil hij graag zijn zelfbeeld vergroten. Hij heeft nu nog niet zoveel vertrouwen in zichzelf en kijkt niet altijd even positief naar zichzelf. P zoekt een maatje tussen de 20 en 35 jaar die humor heeft, lekker kletst, initiatief kan nemen, goede en soms ook de moeilijke vragen kan stellen en positief in het leven staat. Word jij het maatje van P of van één van onze 30 andere wachtende jongeren? Helaas wordt onze wachtlijst van wachtende jongens steeds langer door een tekort aan jonge, mannelijke vrijwilligers binnen de leeftijdscategorie van 20 tot 35 jaar. Ben jij onze rots in de branding? Wat doet Jeugdsupport precies? Humanitas ondersteunt jongeren om zich beter te voelen en meer grip op hun leven te krijgen. Als vrijwilliger ben je een belangrijke factor om jongeren écht verder te helpen. Niet alleen voor nu, maar juist ook voor de toekomst. Bij Jeugdsupport wordt je maatje van een jongere tussen de 12 en 25 jaar. Je leert elkaar kennen door samen activiteiten te ondernemen en gesprekken te voeren. Zo ontstaat er vertrouwen. Onze jongeren ervaren vaak weinig steun uit hun eigen omgeving, dus kan jij als maatje een belangrijk zijn voor de jongeren. Je biedt aandacht en bent een rolmodel. De trajecten bij Jeugdsupport duren een jaar. Als vrijwilliger word je door de coördinatoren van Jeugdsupport getraind, gekoppeld en begeleid gedurende het traject. Je hoeft geen specifieke kennis te hebben over de doelgroep om maatje te worden bij ons. Als je leergierig en gemotiveerd bent, komen we samen een heel eind. Wil je meer weten of ben je benieuwd of dit iets voor jou is? Mail, app of bel ons. We reageren zo snel mogelijk.

Geriatrische revalidatie de Warant Helmond
Helmond

Geriatrische revalidatie de Warant Helmond

Wekelijks · 1 tot 3 uur
De Zorgboog

De Warant is een revalidatie afdeling van de Zorgboog gelegen naast het Elkerliek ziekenhuis. Op locatie Warant revalideren mensen met een neurologische aandoening, zoals CVA, herseninfarct, of na een amputatie en andere aandoeningen. De zorg die geboden wordt aan de cliënt is voortdurend op het herstelgericht met als doel de cliënt zo zelfstandig mogelijk te maken, zodat hij of zij zo spoedig mogelijk weer naar zijn of haar eigen leefomgeving kan terugkeren. Dit betekent dat op alle momenten van de dag de revalidant uitgedaagd wordt vanuit het perspectief: alles is revalidatie. Vrijwilligers hebben een belangrijke rol binnen de Geriatrische revalidatie. Naast de professionele zorg van het personeel leveren zij de extra aandacht die de cliënten zo hard nodig hebben. Hun betrokkenheid draagt bij aan het welzijn van de revalidant. De vrijwilligers kunnen op allerlei gebieden iets toe voegen aan het kortdurend verblijf van de revalidant. Binnen de geriatrische revalidatie werken vrijwilligers die zelfstandig zijn en eigen initiatief durven te tonen in het leggen van contacten. Het is de uitdaging om de cliënten zo snel mogelijk weer op de been te helpen zodat ze weer naar hun eigen vertrouwde omgeving kunnen gaan. Je begeleidt cliënten tijdens verschillende taken die ze zoveel mogelijk zelfstandig uitvoeren. We zijn op zoek naar vrijwilligers voor: • Ondersteuning tijdens de maaltijden. De vrijwilliger ondersteunt de voedingsassistenten met werkzaamheden in de huiskamer. Denk aan het dekken van tafels, uitserveren van eten en drinken; opruimen; afwassen. Dit kan op verschillende tijden; bij het ontbijt en/of de lunch, of tijdens de avondmaaltijd. • Een activiteit; spel, handverzorging, creatief In de huiskamer bieden we onze cliënten graag een activiteit aan. Dat kunnen verschillende activiteiten zijn, die je als vrijwilliger op den duur zelfstandig uitvoert. Deze activiteiten zijn erop gericht om onze cliënten een fijne dag te bezorgen. Tijden zijn in overleg bespreekbaar. . Menu doornemen met de revalidanten Het doornemen van het menu met de revalidanten en het vastleggen met behulp van een iPad. Deze taak moet wel voor 10.00 uur in de ochtend uitgevoerd zijn. Wil je zelfstandig aan de slag, neem dan zeker contact met ons op. Dat kan ook via de website van de Zorgboog. Wij kijken graag onder het genot van een kopje koffie of thee, met je mee naar de mogelijkheden die er zijn. Voordat je mag starten als vrijwilliger bij de Zorgboog vragen wij een VOG, Verklaring omtrent gedrag voor je aan. Dit doen wij digitaal. VOG door ons aangevraagd is gratis.