csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilliger Vriendschappelijk Huisbezoek +

Bij Humanitas afdeling Nieuwe Waterweg Noord (NWN) ondersteunen wij mensen die weinig tot geen sociale contacten hebben en daardoor eenzaamheid ervaren. In de eerste instantie leer je de deelnemer waar je aan gekoppeld wordt kennen door eenmaal per week langs te gaan voor een praatje, een kopje koffie, een wandelingetje e.d. De plus van ons programma betekent dat we, indien dat mogelijk is, de deelnemer helpen een sociaal netwerk op te bouwen door de deelnemer te begeleiden naar een activiteit die bij de deelnemer past. Zoals een seniorensoos, of een zang-of biljartvereniging, al naar gelang de interesses en hobby's. wil jij een verschil maken in je wijk, Schiedam, Vlaardingen of Maassluis, dan is dat uurtje per week goed besteed. neem contact op voor meer informatie.

Lees meer

structureel

Vlaardingen

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Bij Humanitas afdeling Nieuwe Waterweg Noord (NWN) ondersteunen wij mensen die weinig tot geen sociale contacten hebben en daardoor eenzaamheid ervaren.
In de eerste instantie leer je de deelnemer waar je aan gekoppeld wordt kennen door eenmaal per week langs te gaan voor een praatje, een kopje koffie, een wandelingetje e.d.
De plus van ons programma betekent dat we, indien dat mogelijk is, de deelnemer helpen een sociaal netwerk op te bouwen door de deelnemer te begeleiden naar een activiteit die bij de deelnemer past. Zoals een seniorensoos, of een zang-of biljartvereniging, al naar gelang de interesses en hobby's.

wil jij een verschil maken in je wijk, Schiedam, Vlaardingen of Maassluis, dan is dat uurtje per week goed besteed. neem contact op voor meer informatie.

Praktische informatie

Locatie

Vlaardingen

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Deventer, Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Utrecht, Amsterdam, Haarlem, 's-Gravenhage, Rotterdam, Tilburg

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Rotterdamse Helden gezocht! (14 t/m 30 jaar)

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Rotterdamse Helden is een initiatief van Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV), speciaal voor jongeren van 14 t/m 30 jaar. Dit project is onderdeel van de maatschappelijke diensttijd (MDT)voor jongeren. Samen met jou kijken we naar je interesses en beschikbare tijd zodat we een vrijwilligersfunctie kunnen vinden die goed bij jou past. Je kunt je bijvoorbeeld inzetten als maatje bij mensen thuis of voor een van de vele non-profitorganisaties waar we mee samenwerken. Zo kun je kiezen uit vrijwilligerswerk met kinderen en jeugd, ouderen, vluchtelingen etc. Ook kijken we samen hoe jij het meest uit je vrijwilligerswerk kunt halen. Meedoen? Meld je dan nu aan! Met alle helden willen wij altijd even persoonlijk kennismaken. Zo kunnen we samen uitzoeken wat het best bij jou past. What’s in it for you? Als Rotterdamse held kun je de volgende waardering & support van ons verwachten: - Flexibel en afwisselend vrijwilligerswerk - Persoonlijke begeleiding en ondersteuning - Reiskostenvergoeding en aansprakelijkheidsverzekering - Meet-ups met andere jongeren - Workshops voor jongeren met interessante thema’s - Digitale Heldenpunten die je kunt inwisselen voor verschillende items - MDT-certificaat

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Een maatje voor een moeder met jonge kinderen

Home Start Humanitas Rotterdam

Word vrijwilliger bij Home-Start! Kinderen opvoeden is leuk, maar niet altijd makkelijk, zeker niet als er van alles tegelijkertijd gebeurt. Dan dreigt het bekende emmertje vol te raken. Veel moeders maken dit mee, en meestal hebben zij dan wel iemand om mee te praten, of iemand die even een paar helpende handjes biedt en komen ze zo door die periode heen. Echter hebben lang niet alle moeders zo'n persoon in hun leven. En daar springt een Home-Start vrijwilliger in. Als vrijwilliger ben je een maatje voor een moeder en bied je een luisterend oor en helpende handjes, zoals een goede buurvrouw of vriendin zou doen. Je gaat 1 keer per week een paar uur langs bij het gezin. En door het steuntje in de rug die jij biedt, voorkomen we dat het emmertje bij de moeder overloopt. In Rotterdam zijn wij momenteel op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heb je een paar uur per week tijd over en ben je positief ingesteld en weet je dat opvoeden best pittig kan zijn? Ben jij moeder of oma of iemand die het gezinsleven goed kent en een steuntje in de rug wil zijn? Vind je het leuk om iets voor een ander gezin te betekenen? Wordt dan vrijwilliger bij Home-Start! Je krijgt een training vooraf en reiskosten worden vergoed. Herken je jezelf in de omschrijving? Stuur ons een bericht voor meer informatie en/of meld je aan!

Structureel
Vlaardingen

Dementie - Doe er wat aan!

Alzheimer afdeling Nieuwe waterweg noord

Vrijwilligers gezocht Alzheimer Nederland werkt hard om mensen met dementie en hun naasten zo goed mogelijk te ondersteunen. Dat doen we ook in de regio Schiedam-Vlaardingen-Maassluis. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers om samen het verschil te maken. Je kunt samen met anderen je handen uit de mouwen steken bij een activiteit, je kunt je creativiteit gebruiken bij publiciteit, je kunt meebouwen aan een goed netwerk rond de zorg of je kunt meedenken over nieuwe initiatieven voor ons werk. Iedereen is welkom en we bieden een warme omgeving in ons netwerk. We komen graag met je in contact wanneer je een hart voor mensen met dementie en hun naasten hebt, samen maken we het verschil! Neem contact op met onze voorzitter, Johan. Ook kun je ons op Facebook vinden.

Structureel
Jongeren
Schiedam

Draag een steentje bij aan Poolclub Mentis

Mentis Care

Poolclub Mentis is een uniek initiatief waar cliënten die begeleid wonen bij zorginstelling Mentis Care terecht kunnen voor dagbestedingsactiviteiten. Om deze dagbestedingsactiviteiten altijd te kunnen garanderen zoeken wij hulp van vrijwilligers om ons een handje te helpen. Wat zoeken wij? Vrijwilligers die zich willen inzetten om cliënten te begeleiden en op te halen met onze shuttledienst. De dagbestedingsdiensten zijn opgedeeld in 2 dagdelen (ochtend en middag) Per dagdeel zoeken wij 2 vrijwilligers ochtenddagdeel begint om 09:30 tot 13:30 , middagdagdeel 14:00 - 18:00.

Structureel
Jongeren
's-Gravenhage, Rijswijk, Haarlemmermeer, Teylingen, Haarlem, Hilversum, Noordwijk, Leidschendam-Voorburg, Vlaardingen, Alphen aan den Rijn

Word jij OV-coach of fietsmaatje?

MEE ZHN

Wij zijn werkzaam in heel Den Haag, Rijswijk, Maassluis, Vlaardingen, Katwijk, Alphen aan den Rijn, Hillegom, Lisse, Teylingen en Midden-Delfland. Weet jij hoe je met het OV reist en hoe je ergens naartoe kunt fietsen? En zou jij anderen willen helpen, zodat zij dit ook kunnen? MEE op weg zoekt OV-coaches en fietsmaatjes! Wij leren iedereen vanaf 12 jaar, met een beperking, om zelfstandig te reizen. Bijvoorbeeld: hoe je naar school kan, naar stage of naar werk. Ben je geïnteresseerd, maar heb je een voorkeur voor leeftijd of vervoersmiddel? Wij maken matches op basis van jouw voorkeur als vrijwilliger. De coördinator staat altijd voor je klaar voor advies, om te sparren of met je mee te denken! Een training bestaat altijd uit zo’n 8 á 10 trainingsmomenten. Een trainingsmoment is bijvoorbeeld de heenreis naar school. Er wordt 1 keer per week een trainingsmoment gedaan. Je hebt dus wel de tijd om een band op te bouwen met degene die je helpt bij het leren reizen. Wat krijg je er voor terug? • je helpt iemand bij zijn zelfredzaamheid en zelfstandigheid • je veranderd iemand zijn of haar leven voor altijd • leer je onwijs leuke, nieuwe mensen kennen; • je wordt er vrolijk van, het geeft je energie;· • je leert dingen die je wellicht later kunt gebruiken; • reiskosten, mocht je die maken, worden vergoed En het is gewoon leuk en dankbaar werk! Heb je interesse, maar wil je eerst iets meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij hebben ook mogelijkheden om stage te lopen of werkervaring op te doen.

Project
Jongeren
Rotterdam

BUDGETMAATJES VOOR ROTTERDAMMERS GEZOCHT!

Stichting Budgetmaatjes 010

Word jij een Budgetmaatje? Geldproblemen kunnen je leven beheersen. Slapeloze nachten, brieven die niet meer worden geopend, aanmaningen die blijven liggen en schulden die zich opstapelen. De problemen komen nooit alleen en gaan meestal van kwaad tot erger. Veel mensen lukt het niet om er zelf uit te komen. Een Budgetmaatje kan het verschil maken! Budgetmaatjes 010 Stichting Budgetmaatjes 010 wil Rotterdammers helpen weer grip te krijgen op hun geld. Dat doen we samen met onze budgetmaatjes. Budgetmaatjes bieden sociale en praktische ondersteuning bij hulpvragers thuis. Dat kost een maatje gemiddeld zo’n 2 à 3 uur per week. Het traject duurt gemiddeld een jaar, met een maximum van 2 jaar. Ons ideaal is dat mensen na deze periode van ondersteuning weer (grotendeels) financieel zelfredzaam zijn. Wat doet een budgetmaatje? Als budgetmaatje help je iemand weer grip te krijgen op zijn of haar financiën. Dat doe je door: • samen met de hulpvrager de hulpvraag vast te stellen; • vertrouwenspersoon te zijn; • het starten, herstellen, bevorderen en begeleiden van het contact met professionele hulpverlener(s) en gemeentelijke instanties; • ondersteuning te bieden bij sociale en praktische problemen en het bevorderen van het zelf oplossend vermogen; • praktische hulp te bieden bij formulieren en brieven en het ordenen van de (financiële) administratie; • de hulpvrager te ondersteunen bij het overzicht en inzicht krijgen in inkomsten, uitgaven en (dreigende) schulden; • te helpen een goed budgetplan op te stellen; • als er schulden zijn, mee te kijken wat realistische betalingsregelingen zijn, of te helpen met de aanmelding bij de KBR; • tools en handvatten over te dragen zodat de hulpvrager in de toekomst zijn eigen financiële huishouding op orde kan houden. Wat kan je als budgetmaatje betekenen? Op onze website lees je in het verhaal van meneer Castillo wat jij als budgetmaatje voor een ander kan betekenen. Wil je weten wat het inhoudt om budgetmaatje te zijn? Lees dan het ervaringsverhaal van budgetmaatje Bedia Kas. Hoe zorgen wij voor jou? We waarderen jouw inzet als budgetmaatje enorm. Daarom zorgen we ook goed voor jou. Bij Budgetmaatjes 010 bieden we jou: • Een goede kennismaking en zorgvuldige intake • Een gedegen training (2 dagen) en inwerkperiode met begeleiding • Bijscholing en intervisie • Je bent tijdens het vrijwilligerswerk bij ons verzekerd met een WA-verzekering en ongevallenverzekering • Reiskosten- en vrijwilligersvergoeding? • Het aanvragen van een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) is onderdeel van de procedure. De kosten hiervan worden natuurlijk vergoed. Enthousiast om Budgetmaatje te worden? Bel of stuur ons een bericht! Of meld je aan via de website van Budgetmaatjes 010.

Structureel
Schiedam

Aministratief Medewerker Diensten

Stichting Lets Ruilwinkel Schiedam

Doel van Stichting LETS Ruilwinkel: LETS Ruilwinkel is een winkel waar je via een puntensysteem artikelen en diensten kan ruilen. Het maatschappelijke doel is om mensen bij elkaar te brengen zodat men meer bij elkaar betrokken raakt en een aantal mensen uit hun isolement worden gehaald. Wederkerigheid hierbij is dus een belangrijk onderdeel. Iedereen vanaf 18 jaar kan er aan mee doen. Wij willen graag dat vrijwilligers dagelijks met veel plezier aan de slag gaan. LETS Ruilwinkel is laagdrempelig voor iedereen. De klant staat voorop en nemen dan ook de tijd voor hen. We hebben een grote koffietafel in het midden van de winkel die op maatschappelijk gebied een grote rol speelt. In de Ruilwinkel wordt voornamelijk met een puntensysteem gewerkt. Hierdoor hebben wij een vrij uitgebreide administratie. We zoeken mensen die bijv. kennis hebben in personeelszaken of de uitzendbranche of dit graag willen leren. Werkzaamheden: - Verwerken administratief van de diensten op website van Lets Ruilwinkel, Diensten Transactielijsten Lets Ruilwinkel en op de Dienstenbonnen Lets Ruilwinkel. - Nazorg d.m.v. telefonisch of persoonlijk gesprek hoe de dienst ervaren is. - Koppelen van Klant aan Klant betreft diensten en controle punten - Financiele of Punten afwikkeling bijhouden in Verkooplijsten en Dienstenbonnen, hier een kopie van naar de boekhouder - Onderhoud Dienstenboekje - Verwerken van de Diensten in Lets Ruilwinkel Programma - Email; Contacten klanten afhandelen en archiveren; Agenda bijhouden van Diensten, Aanvragen verwerken van diensten. - Vacatures van diensten maken. Functie-eisen: - Ervaring Administratieve Tekstverwerking. - Zelfstandigheid. - Nauwkeurigheid. - Nederlands in woord en geschrift. - Ervaring met mail. - Klantgericht. - Klantvriendelijk Beschikbaarheid Minimaal 4 uur per week beschikbaar; meer is mogelijk. De exacte beschikbaarheid kan besproken worden met de coördinator. Lets Ruilwinkel is open van maandag t/m vrijdag.

Structureel
Jongeren