csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Steunouder

Steunouder: Een onbezorgde jeugd is helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Soms kunnen gezinnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Wat is een steunouder? Als steunouder ben jij de “tante of oom”, de “oma of opa” of de “buurvrouw of buurman” van het kind. Bij jou mag het kind, kind zijn. Sommige gezinnen hebben geen eigen netwerk om op terug te vallen. Als steunouder bied jij het gezin een steuntje in de rug. Dit doe je door één of meerdere kinderen zo af en toe op te vangen. Wat verwachten we van jou? Hoe vaak je een kind een gastvrij thuis biedt hangt af van wat jou uitkomt. De match tussen steunouder en vraagouder is maatwerk. Jij, het gezin en de coördinator bespreken welke momenten het beste passen bij de wensen en mogelijkheden. Hoe gaan we te werk? Er zijn een aantal voorwaarden om steunouder te kunnen worden. Je moet 21 jaar of ouder zijn. De coördinator komt bij je langs om kennis te maken. We vragen je om een Verklaring Omtrent Gedrag. Deze kun je gratis aanvragen. In een (digi)training kom je meer te weten over het steunouderschap. De coördinator begeleidt de match tussen jou en de vraagouder. Heb jij tijdens het traject vragen? Dan kun je hiermee bij de coördinator terecht. Meer informatie of aanmelden? Heb jij tijd en ruimte om zo nu en dan een gastvrij thuis te bieden aan één of meer kinderen? Meld je dan aan via [e-mailadres verborgen]. Wil je eerst meer weten? Stuur dan een e-mail of kijk op [website verborgen].

Lees meer

structureel

Etten-Leur

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Steunouder:

Een onbezorgde jeugd is helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Soms kunnen gezinnen wel een steuntje in de rug gebruiken.

Wat is een steunouder?
Als steunouder ben jij de “tante of oom”, de “oma of opa” of de “buurvrouw of buurman” van het kind. Bij jou mag het kind, kind zijn. Sommige gezinnen hebben geen eigen netwerk om op terug te vallen. Als steunouder bied jij het gezin een steuntje in de rug. Dit doe je door één of meerdere kinderen zo af en toe op te vangen.

Wat verwachten we van jou?
Hoe vaak je een kind een gastvrij thuis biedt hangt af van wat jou uitkomt. De match tussen steunouder en vraagouder is maatwerk. Jij, het gezin en de coördinator bespreken welke momenten het beste passen bij de wensen en mogelijkheden.

Hoe gaan we te werk?
Er zijn een aantal voorwaarden om steunouder te kunnen worden. Je moet 21 jaar of ouder zijn. De coördinator komt bij je langs om kennis te maken. We vragen je om een Verklaring Omtrent Gedrag. Deze kun je gratis aanvragen. In een (digi)training kom je meer te weten over het steunouderschap. De coördinator begeleidt de match tussen jou en de vraagouder. Heb jij tijdens het traject vragen? Dan kun je hiermee bij de coördinator terecht.

Meer informatie of aanmelden?
Heb jij tijd en ruimte om zo nu en dan een gastvrij thuis te bieden aan één of meer kinderen? Meld je dan aan via [e-mailadres verborgen]. Wil je eerst meer weten? Stuur dan een e-mail of kijk op [website verborgen].

Praktische informatie

Locatie

Etten-Leur

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Gemeente Etten-Leur

Etten-Leur

Ervaringsdeskundigen Scheidingen

Gemeente Etten-Leur

Scheiden is een van de meest stressvolle gebeurtenissen. Veel ouders in scheiding hebben buiten hulpverlening geen mensen binnen hun netwerk waar ze op terug kunnen vallen voor een luisterend oor of erkenning en begrip. Juist deze ouders hebben behoefte aan een ervaringsdeskundige die hen steunt in het proces van de scheiding. Wat is een Ervaringsdeskundige scheidingen? Ervaringsdeskundigen scheidingen zijn volwassen vrijwilligers die zich inzetten als ervaringsdeskundige op het gebied van scheidingen en steun bieden aan gezinnen in Etten-Leur. De vrijwilligers bieden een luisterend oor, (h)erkenning en begrip. Een ervaringsdeskundige scheiding staat andere ouders in scheiding met raad bij, houden een spiegel voor en benadrukken het belang van het kind. Voor wie? Vrijwilligers die zich willen inzetten als ervaringsdeskundige op het gebied van scheidingen en ondersteuning willen bieden aan gezinnen in Etten-Leur. Deze vrijwilligers hebben zelf hun eigen proces goed afgerond. Zij willen graag andere inwoners van de gemeente Etten-Leur helpen door ze steun te bieden in het scheidingsproces. Hoe gaan we te werk? De vrijwilligers worden door de coördinator gescreend, gematcht en begeleid in hun rol om zo goed mogelijk de vraagouder(s) te ondersteunen. De coördinator ervaringsdeskundigen scheidingen maakt de match tussen de vraagouder en de ervaringsdeskundigen. De match is maatwerk. Beide partijen kunnen aangeven wat hun wensen en mogelijkheden zijn. Wat verwachten we van jou? Er zijn een aantal voorwaarden om ervaringsdeskundige scheiding te kunnen worden. Als vrijwilliger heb je zelf je eigen scheidingsproces goed afgerond. Je moet 21 jaar of ouder zijn. De coördinator komt bij je langs om kennis te maken. We vragen je om een Verklaring Omtrent Gedrag. Deze kun je gratis aanvragen. In een training kom je meer te weten over de ondersteuning bij scheidingen. Heb jij tijdens het traject vragen? Dan kun je hiermee bij de coördinator terecht. Aanmelden of meer informatie? Wil je meer weten of je aanmelden? Stuur een email naar [email protected]

Structureel
Etten-Leur

Rustige actieve Steunouder gezocht!

Gemeente Etten-Leur

Voor een gezin met 2 kinderen van 7 en 4 jaar ben ik opzoek naar een rustige/actieve bonus tante/oom zonder huisdieren. Het gezin heeft een beperkt netwerk. Wanneer? Zaterdag om de week (Zondag kan ook) Het meisje van 7 jaar is verlegen, knuffelig en zachtaardig. Ze houd van kleuren, tekenen, knutselen, dansen maar ook van buitenspelen (fietsen, speeltuintjes) Het jongetje van 4 jaar is lief, temperamentvol en ondeugend. Hij houd van voetballen, tennissen, fietsen, klussen. Zou jij het leuk vinden om op zaterdag of zondag met deze twee er een gezellig dag van willen maken?! Stuur dan zeker even een berichtje!

Structureel
Jongeren
Etten-Leur

Erop uit tante/oom gezocht

Gemeente Etten-Leur

Voor een gezellige lieve sociale kletskous van10 jaar ben ik opzoek naar een leuke, gezellige Steunouder. Deze jongen houdt van lekker buiten zijn, vliegtuigen, auto's, treinen, vissen en dieren. Het gezin heeft een minimaal netwerk, waar ze geen gebruik van kunnen maken. Het gezin zoekt verbinding met een Steunouder en hopen dat hier een mooi blijvend netwerk kan ontstaan. Ben jij duidelijk en kan je rustig iets uitleggen en heb je ervaring met ASS, stuur dan zeker een berichtje! Mocht je geen ervaring hebben met ASS, is er de mogelijkheid om hierin extra begeleid te worden.

Structureel
Jongeren
Etten-Leur

Meisje van 11 zoekt bonus tante/oom/gezin

Gemeente Etten-Leur

Voor een echt meisje van 11 jaar die behulpzaam is en houd van knutselen, dansen, zwemmen, bakken en buiten bezig zijn (speeltuin, afval rapen) zoek ik een zorgzame bonustante of gezin. Het meisje heeft autisme en een ontwikkelingsachterstand. Ouders hebben geen netwerk in de buurt dus niet altijd de mogelijkheid hun batterij op te laden. Vind jij het leuk om een keer een weekenddag met dit meisje wat leuks te doen of ze lekker mee te laten doen in jou gezin, stuur dan zeker een berichtje!

Structureel
Etten-Leur

! Hulp op dinsdag of donderdag!

Gemeente Etten-Leur

Heb jij een groot hart voor kinderen, ben jij een lieve bonus tante? Dan is dit de oproep voor jou! Voor deze o zo altijd vrolijk enthousiaste allemansvriend van 5 jaar die vanwege zijn problematiek ( praat beperkt) niet naar school of opvang kan op dinsdag en donderdag zoek ik voor deze jongen een lieve betrouwbare bonus tante. Vind jij het leuk om lekker op pad te gaan (wandelen, speeltuin) met deze jongen, hem wat uitdaging te bieden (taal, rekenen) stuur dan zeker een berichtje! Je zal bij deze jongen zeker de waardering elke dag terug krijgen en ook van deze ouders. Netwerk van dit gezin is minimaal en ouders zouden het fantastisch vinden als jij voor langere tijd hun netwerk zou willen zijn.

Structureel
Etten-Leur

Spoedvraag! Bonus tante voor woensdagmiddag

Gemeente Etten-Leur

Voor een gezin waarvan vader ernstig ziek is en moeder momenteel ook ziek is ben ik opzoek naar een consequente lieve Steunouder met veel geduld. Het gezin heeft een zoontje van 8 jaar. Deze gezellige lieve actieve jongen vol energie houd van grapjes, buiten spelen, lego, bakken gamen en is een echte dierenvriend. Heb jij tijd en ruimte op woensdagmiddag, zodat ouders even ontlast worden en deze jongen een leuke tijd kan hebben stuur dan zeker een berichtje!

Structureel
Etten-Leur

Gezocht bonus tante/oom voor zaterdag

Gemeente Etten-Leur

Voor een gevoelige zachtaardige jongen van 8 jaar ben ik opzoek naar een zachte lieve bonus tante of oom waar hij om de week eens een weekenddag mag zijn. Vind jij het leuk om 1 op 1 aandacht te geven en vind jij het ook heerlijk om buiten te zijn stuur dan zeker een berichtje! De jongen houd van buiten spelen, spelletjes, zwemmen, knutselen, lego, tuinieren, meehelpen, bakken en is fan van auto's, campers en caravans. Moeder heeft een NAH. Voor vader zou het fijn zijn als hij door het zorgen een dagje of middagje kan opladen. Van het netwerk kunnen ze helaas maar minimaal gebruik maken.

Structureel
Jongeren
Etten-Leur

Woensdag of Vrijdag middag Tante gezocht!

Gemeente Etten-Leur

Voor een gezin met een beperkt netwerk ben ik voor hun leuke lieve gezellige meiden van 4 en 9 jaar opzoek naar een netwerk voor langere tijd. Heb jij tijd op woensdag of vrijdag middag en sta jij stevig in je schoenen stuur dan zeker een berichtje! Het meisje van 4 jaar is zorgzaam, lief, kletskous en een echt meisje. Het meisje van 9 jaar is drukker, energiek en zorgzaam. De meiden houden van buitenspelen, gezelschapsspelletjes, tekenen, knutselen, diamond painting, fietsen en trampoline springen. Voor het gezin zou het al ontlastend zijn als alleen de oudste opgevangen kan worden.

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood

Over Rood

Nederland heeft relatief gezien het grootste aantal zzp'ers in de wereld. Natuurlijk zijn dat niet alleen succesverhalen. Over Rood is een vrijwilligersorganisatie, die al bijna 10 jaar landelijk (verdeeld over 15 vestigingen) zzp’ers en kleine ondernemers helpt om weer overzicht en inzicht in hun financiën te krijgen. Niet door de problemen over te nemen, maar door te coachen en samen te werken. Op dit moment gebeurt er veel in Nederland. De rekeningen en misschien zelfs de achterstanden lopen snel op. Mensen maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. De verwachtingen zijn somber, maar Over Rood is klaar voor de ontwikkelingen. Voor verschillende vestigingen door heel Nederland zijn wij op zoek naar: Vrijwilligers (minimaal 4 uur per week) Wat ga je doen? Je begeleidt zzp’ers in het doorlopen van een traject binnen Over Rood. De doelstelling van ieder traject is dat de cliënt zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Als vrijwilliger deel je je kennis en ervaring met je cliënt en help je om structuur en overzicht te krijgen. Je helpt lastige keuzes te maken. Je fungeert als sparringpartner. Brengt je kennis en kunde in en biedt een luisterend oor. Geen enkel traject is hetzelfde. Soms is de hulpvraag puur financieel-administratief, terwijl op andere momenten een advies over de bedrijfsvoering het verschil uitmaakt. Je haalt ondernemers uit een negatieve spiraal en helpt ze de draad weer op te pakken. Gemiddeld zul je 5 tot 10 cliënten per jaar begeleiden met een tijdsbesteding van minimaal 4 uur per week. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden (ruim) vergoed. Je rapporteert rechtstreeks aan de vestigingsmanager. Wat is het profiel van een vrijwilliger bij Over Rood? Empathisch, onbevooroordeeld en laagdrempelig zijn kernwaarden van Over Rood. Dit hebben we gemeen met onze vrijwilligers. Als vrijwilliger gebruik je je kennis en ruime ervaring, bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer, directeur, operationeel manager of bedrijfsleider bij het begeleidingstraject. Je vindt het leuk je kennis en ervaring te delen met mensen die daar veel profijt van hebben en vindt het een uitdaging om mensen in hun kracht te krijgen. Daarbij heb je het begrip en geduld dat nodig is om je aan te passen aan het tempo van de cliënt. Je hebt HBO/Universitair werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het managen/coachen/aansturen van (groepen) mensen. Je bent empathisch en kunt je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Aantoonbare ervaring of bekendheid met het klappen van de zweep bij het voeren van een eigen onderneming. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste. Belangrijke vaardigheden: • Goed kunnen luisteren, samenvatten en signaleren • Structureren, organiseren en plannen • Je kunt een businessplan en financieel plan beoordelen • Je beschikt over basiskennis administratie en basiskennis marketing en sales • Je kunt goed overweg met Excel en vindt je weg op het internet • Je hebt kennis van verschillende belastingsoorten (IB, BTW, Vpb) Wat krijg je ervoor terug? Ruimte om met je kennis en ervaring een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren. Waardering van cliënten en voldoening in je werkzaamheden. Je levert een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin ook ondersteuning is in lastige tijden. Zelfstandig werk met zeer goede ondersteuning van de organisatie waarbij je je eigen tijden kan bepalen. Maatschappelijk betrokken collega’s die net zoals jij hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Een degelijke en leerzame interne opleiding. Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij heel benieuwd naar jou!

Structureel
Etten-Leur

Ben jij chauffeur of (Auto)Maatje?

ANWB AutoMaatje

Doe je graag iets voor een ander? En wil jij iemand de kans geven om uit huis te kunnen. Het is afwisselend vrijwilligerswerk waar je nieuwe mensen leert kennen. Je maakt ritjes naar de theater, familiebezoek tot artsenafspraak. Meld je dan aan als vrijwilliger bij AutoMaatje en vervoer jouw minder mobiele ‘ buren’ in je eigen auto. Je krijgt als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0.35 per kilometer, plus eventuele parkeerkosten. Je auto moet APK gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking hebben. Vrijwilligers zijn over het algemeen jonger dan 75 jaar. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag behoort tot de voorwaarden en het ondertekenen van de Gedragsregels voor chauffeurs is onderdeel van deze procedure. Je hoeft geen ANWB-lid te zijn. We hopen je in onze chauffeurs poule te mogen verwelkomen. Als je interesse hebt, vragen of meer informatie wilt neem dan contact op met ons.

Structureel
Etten-Leur

Blij in het weekend

Het Gastenhuis

Heel herkenbaar, of u heeft ervan gehoord…(inmiddels) alleenstaanden hebben met name in het weekend behoefte aan extra aandacht en sociaal contact. Het Gastenhuis in Etten-Leur biedt een liefdevol thuis aan mensen met beginnende dementie en met recht op 24-uurs zorg. Contact maken met de bewoners het belangrijkste dat we van vrijwilligers vragen. Dit kan d.m.v. een kopje koffie, een gesprekje, samen eten, activiteiten begeleiden, een uitstapje maken enz. Daarnaast zijn we ook heel blij als onze bewoners onder begeleiding een wandelingetje kunnen maken. Bent u degene die ons daarbij kan helpen…we gaan graag met u in gesprek over wederzijdse mogelijkheden. Anja Coördinator Het Gastenhuis Etten-Leur

Structureel
Rucphen

Vrijwilliger voor een gezellig praatje

Amarant Werkt

oor drie cliënten, zij ontvangen ambulante begeleiding van Amarant, zijn wij op zoek naar een vrijwilliger: Een 70-jarige cliënt, meneer woont samen met zijn vrouw in Oud Gastel, is op zoek naar een vrijwilliger om op maandagmiddag mee te gaan naar het biljarten. Van de vrijwilliger wordt verwacht dat hij of zij de cliënt thuis kan ophalen, met hem mee gaat naar het biljarten en vervolgens meneer weer thuis brengt. Meneer heeft ook de behoefte om er wat vaker op uit te kunnen, mogelijk kan deze persoon hierin ook iets betekenen. Voor een 57-jarige cliënte, mevrouw heeft een klein sociaal netwerk, zijn we op zoek naar een vrijwilliger die met mevrouw leuke activiteiten wil ondernemen. Een activiteit zoals een stukje wandelen en daarbij een gezellig praatje maken, zou de cliënte al fijn vinden. Mevrouw woont in Hoeven. Voor een 71-jarige cliënt zijn we op zoek naar een vrijwilliger die een gezellig praatje met meneer komt maken en eventueel met hem wil gaan wandelen. Een boodschap doen, behoort ook tot de mogelijkheden mits de vrijwilliger in het bezit is van een auto. Meneer woont zelfstandig in Zevenbergschen Hoek. M.b.t. de frequentie, bij voorkeur, zo vaak als mogelijk om eenzaamheid tegen te gaan. Zowel in de ochtend als middag is mogelijk. Ambulante begeleiding is erop gericht dat mensen zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen. De doelgroep is mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of andere bijkomende problematiek. Thuis, waar een gezellig praatje gelukkig maakt! Wat breng jij mee Voor de 70-jarige cliënt geldt: Je biljart graag of je wil iets ondernemen met de cliënt. M.b.t. het biljarten ben je in het bezit van rijbewijs en auto. M.b.t. het biljarten ben je op maandagmiddag beschikbaar. Als je iets wil ondernemen met meneer ben je, bij voorkeur, in de middag beschikbaar (niet op woensdag -en vrijdagmiddag). Voor de cliënte geldt: Je kunt een luisterend oor bieden. Je bent niet oordelend. Voor de 71-jarige cliënt geldt: Je vindt het leuk om een praatje te maken met meneer. Je onderneemt graag activiteiten.

Structureel
Etten-Leur

Ervaringsdeskundigen Scheidingen

Gemeente Etten-Leur

Scheiden is een van de meest stressvolle gebeurtenissen. Veel ouders in scheiding hebben buiten hulpverlening geen mensen binnen hun netwerk waar ze op terug kunnen vallen voor een luisterend oor of erkenning en begrip. Juist deze ouders hebben behoefte aan een ervaringsdeskundige die hen steunt in het proces van de scheiding. Wat is een Ervaringsdeskundige scheidingen? Ervaringsdeskundigen scheidingen zijn volwassen vrijwilligers die zich inzetten als ervaringsdeskundige op het gebied van scheidingen en steun bieden aan gezinnen in Etten-Leur. De vrijwilligers bieden een luisterend oor, (h)erkenning en begrip. Een ervaringsdeskundige scheiding staat andere ouders in scheiding met raad bij, houden een spiegel voor en benadrukken het belang van het kind. Voor wie? Vrijwilligers die zich willen inzetten als ervaringsdeskundige op het gebied van scheidingen en ondersteuning willen bieden aan gezinnen in Etten-Leur. Deze vrijwilligers hebben zelf hun eigen proces goed afgerond. Zij willen graag andere inwoners van de gemeente Etten-Leur helpen door ze steun te bieden in het scheidingsproces. Hoe gaan we te werk? De vrijwilligers worden door de coördinator gescreend, gematcht en begeleid in hun rol om zo goed mogelijk de vraagouder(s) te ondersteunen. De coördinator ervaringsdeskundigen scheidingen maakt de match tussen de vraagouder en de ervaringsdeskundigen. De match is maatwerk. Beide partijen kunnen aangeven wat hun wensen en mogelijkheden zijn. Wat verwachten we van jou? Er zijn een aantal voorwaarden om ervaringsdeskundige scheiding te kunnen worden. Als vrijwilliger heb je zelf je eigen scheidingsproces goed afgerond. Je moet 21 jaar of ouder zijn. De coördinator komt bij je langs om kennis te maken. We vragen je om een Verklaring Omtrent Gedrag. Deze kun je gratis aanvragen. In een training kom je meer te weten over de ondersteuning bij scheidingen. Heb jij tijdens het traject vragen? Dan kun je hiermee bij de coördinator terecht. Aanmelden of meer informatie? Wil je meer weten of je aanmelden? Stuur een email naar [email protected]

Structureel
Etten-Leur

Optrekken met iemand die zich eenzaam voelt

Present in Vriendschap

Wij vragen van een vrijwilliger een luister oor, aandacht, jouw persoonlijke inzet in de ruimste zin van het woord. Denk aan fietsen, wandelen, een kopje koffie, misschien een keer je handen uit de mouwen steken, een spelletje doen. Elke vorm van aandacht kan betekenisvol zijn. Mensen met de meest verschillende achtergronden doen dan ook een beroep op ons. Denk aan eenzaamheid door verlies van een familie lid, partner of verslechtering van de gezondheid, ouderdom, verlies van werk, maar ook gewoon eenzaam omdat je niet meer zo gemakkelijk kan deelnemen aan de maatschappij. Het hebben van een (meestal) wekelijks contact maakt, dat er iets is om naar uit te kijken. Dan voel je je gezien en krijgt de dag weer kleur en betekenis. Het maken van de juiste match tussen jou en de vrager vinden we dan ook heel belangrijk. Behalve het verzorgen van een goede match, kunnen mensen ook een paar keer per jaar deelnemen aan een activiteit. Denk aan een nieuwjaarsmoment, een gezellig uitje, een middag naar een mooie tuin, een sinterklaasactiviteit. Daaraan kan ook jij meedoen, of meehelpen, als je dat aanspreekt. Als vrijwilliger sta je er bij Present in Vriendschap nooit alleen voor. We bestaan inmiddels ruim 7 jaar jaar en hebben hebben veel ervaring opgebouwd. Een aantal keren per jaar organiseren we voor de vrijwilligers een gezellige maar ook inhoudelijke middag. Samen met een professional komen er veel belangrijke onderwerpen waar je mee te maken krijgt voorbij. Inmiddels zijn er zo'n 90 mensen die een beroep op ons doen en zijn we blij met ruim 40 vrijwilligers, die de mensen bezoeken. Op onze website kan je nog meer lezen over het wel en wee. Zie ook de nieuwsbrief. Wil jij meer weten, of erbij horen, stuur dan een berichtje en dan maken we een afspraak om kennis te maken. betsie

Structureel
Etten-Leur

Hulp in tuin voor ons Gezinshuis Windmee

Gezinshuis Windmee

In ons Gezinshuis vangen mijn vrouw en ik kinderen op in ons gezin die om wat voor reden dan ook niet thuis kunnen opgroeien. In ons gezin wonen op dit moment 10 kinderen. Een behoorlijk drukke boel dus! Wij zijn op zoek naar naar iemand die het leuk vind om af en toe te helpen in het onderhouden van onze aanzienlijke tuin en eventueel moestuin. Ook zijn er diversen andere klussen in en om het huis waar we maar moeilijk aan toe komen.

Structureel
Jongeren
Etten-Leur

Verzorgenden IG/verpleegkundigen

De Zonnebloem Etten-Leur

Wat gaat u doen? het begeleiden en verzorgen van onze deelnemers met een fysieke beperking tijdens een georganiseerde dagtrip of bij groepsactiviteiten van de Zonnebloem afd. Etten-Leur. wat vragen wij? - enthousiasme - kunnen luisteren naar anderen - goede contactuele eigenschappen - affiniteit met sociaal geïsoleerde hulpvragers - kunnen samenwerken met andere vrijwilligers wat stellen we daar tegenover? - verdere ontplooiing van persoonlijke kwaliteiten en verdere ontwikkeling van compententies. - nieuwsbrief voor vrijwilligers. - aanvullende verzekering gedurende werkzaamheden voor de Zonnebloem - kosten die gemaakt worden voor de uitvoering van de functie worden vergoed

Structureel
Breda, Etten-Leur

Bijzondere artistiekelingen begeleiden?

Beidehand®

In onze creative dagbesteding, verwelkomen we mensen van verschillende leeftijden (18 tot 80+) en achtergronden, waaronder diegenen met diverse uitdagingen en een afstand tot de maatschappij. Wij denken in hartjes ❤️. We hechten grote waarde aan kleinschaligheid, veiligheid en het ontdekken van de verborgen talenten die iedereen bezit. Onze aanpak draait vooral om het benutten van mogelijkheden. Bij Beidehand® draait alles om samen iets prachtigs te creëren, en dat doen we met beide handen. Wanneer deelnemers ons kleurrijke atelier binnenstappen, kunnen ze rekenen op begeleiding, inspiratie en motivatie om hun creatieve talenten te verkennen. Daarnaast bied je een luisterend oor, creëer je een warme sfeer, en schenk je een gezellig kopje koffie of thee. Wat we zoeken in jou: ❋ Een warm hart ❋ Creativiteit en oplossingsgerichtheid ❋ De vaardigheid om goed te luisteren ❋ Affiniteit met onze doelgroep ❋ Voldoening in het er zijn voor anderen, op vaste dagen, zodat je een vertrouwd gezicht wordt. Wat we jou bieden: Een geweldig team van meer dan 9 vrijwilligers, waarbij je met 1 of 2 andere vrijwilligers samenwerkt voor maximaal 6 deelnemers. ❋ Ruimte voor jouw creatieve ideeën ❋ Overvloedige inspiratie ❋ Dankbaar en gezellig werk ❋Kleurrijke dagen ❋ Prachtige ontmoetingen en onvergetelijke ervaringen ❋ De gezelligheid van Charlie, ons knuffelhondje

Structureel
Etten-Leur

Vrijwilliger tijdens de zomermaanden

Avoord

De zomerperiode is een drukke periode op al onze locaties. Zorgcollega’s gaan genieten van een welverdiende vakantie wat inhoudt dat we met minder mensen dezelfde inspanning verrichten op het gebied van zorg. Een opgave, maar met meer inzet van vrijwilligers op het gebied van welzijn kunnen wij onze bewoners de zorg en aandacht blijven geven die zij verdienen. Daarom verwelkomen we graag vrijwilligers die in de zomermaanden beschikbaar zijn. Vrijwilliger tijdens de zomermaanden Wie bent u? U bent een persoon met een groot hart voor ouderen. U heeft inlevingsvermogen en u voelt zich betrokken bij de bewoners en cliënten, in het bijzonder bij de bewoners met dementie. U bent sociaal en maakt makkelijk contact met mensen. Daarnaast bent u zelfstandig en weet u na een korte inwerkperiode uw weg te vinden daar waar u uw vrijwilligerswerk uitvoert. Er is een ruim aanbod van mogelijkheden die er zijn ter ondersteuning. Denk aan wandelen, voorlezen, aanwezig zijn in de huiskamer, bewoners vervoeren naar kapper, fysio of restaurant of zelfstandig een activiteit draaien in het bruin café of het theehuis. In een persoonlijk gesprek met de coördinator bespreken we graag de mogelijkheden. Omdat de zorg altijd doorgaat verwelkomen we ook graag vrijwilligers die in de vroege avond of in het weekend het verschil willen maken in het leven van onze bewoners en cliënten. Wie zijn wij? Avoord is een lokale ouderenzorgorganisatie in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Daar bieden we een breed pallet aan zorg en welzijn; in de wijk en op onze locaties. Zo’n 600 vrijwilligers werken samen met de vaste medewerkers en mantelzorgers in een warme en betrokken sfeer. Samen zijn zij ondernemend en denken mee in kansen en mogelijkheden om dat te doen wat de cliënt belangrijk vindt. Wat verwachten wij van u? • U bent communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse taal; • U bent gedurende de zomermaanden juni, juli, augustus en september beschikbaar voor tenminste een dagdeel in de week. Dit kan ook in het weekend; • U kunt na een korte inwerkperiode uw vrijwilligerswerk zelfstandig uitvoeren; • U heeft plezier in uw werk en straalt dat ook uit. Wat bieden wij u? • Een werkomgeving waar u verwelkomd wordt met een lach; • Een korte inwerkperiode en begeleiding waar u op terug kunt vallen bij vragen; • De mogelijkheid om in diverse tijdsblokken vrijwilligerswerk te doen tussen 08.00 en 20.00 uur. Specifieke afspraken worden met de coördinator gemaakt afhankelijk wat u gaat doen; • U gaat werken bij een organisatie waar de randvoorwaarden voor vrijwilligerswerk goed geregeld zijn (vrijwilligersovereenkomst, VOG, scholing, verzekeringen). Benieuwd wat uw inzet tijdens de zomermaanden voor u en ons kan betekenen? Reageer dan via dit bericht en een van onze coördinatoren zal contact met u opnemen.

Structureel
Jongeren