csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Menstruatieproducten gevraagd

Sommige vrouwen kunnen zelf geen maandverband of tampons meer kopen. Heb jij nog menstruatieproducten in de kast liggen die je niet meer nodig hebt? Of neem je een extra pakje voor ons mee als je toch bij de drogist of supermarkt bent? Organiseer je een inzamelactie onder je collega's of vriend(inn)en? Je kunt er heel veel goeds mee doen! Als je moet rondkomen van een beperkt budget in de week, gaat dat geld grotendeels op aan eten en drinken. Maar van dat geld moeten ook verzorgings- en hygiëneproducten gekocht worden. Dat maakt dat er soms geen geld is voor maandverband of andere menstruatieproducten. Ons wenslijstje: maandverband, tampons, wasbaar maandverband, menstruatiecups maar ook naar inlegkruisjes en materiaal tegen licht urineverlies (dunne verbanden en inleggers) is veel vraag. Je kunt de producten inleveren bij Huis van de Wijk Pier 80, Rösener Manzstraat 80 in Delfshaven (maandag t/m vrijdag 8:30 – 17.00u). Wij verdelen het onder de vrouwen die het hard nodig hebben. Alvast bedankt!

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Rotterdam

5 deelnemers

Collecte & inzamelacties

Beschrijving

Sommige vrouwen kunnen zelf geen maandverband of tampons meer kopen. Heb jij nog menstruatieproducten in de kast liggen die je niet meer nodig hebt? Of neem je een extra pakje voor ons mee als je toch bij de drogist of supermarkt bent? Organiseer je een inzamelactie onder je collega's of vriend(inn)en? Je kunt er heel veel goeds mee doen!

Als je moet rondkomen van een beperkt budget in de week, gaat dat geld grotendeels op aan eten en drinken. Maar van dat geld moeten ook verzorgings- en hygiëneproducten gekocht worden. Dat maakt dat er soms geen geld is voor maandverband of andere menstruatieproducten.

Ons wenslijstje: maandverband, tampons, wasbaar maandverband, menstruatiecups maar ook naar inlegkruisjes en materiaal tegen licht urineverlies (dunne verbanden en inleggers) is veel vraag.

Je kunt de producten inleveren bij Huis van de Wijk Pier 80, Rösener Manzstraat 80 in Delfshaven (maandag t/m vrijdag 8:30 – 17.00u).

Wij verdelen het onder de vrouwen die het hard nodig hebben. Alvast bedankt!

Praktische informatie

Locatie

Rotterdam

Maximaal aantal deelnemers

5 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor (kleine) groepen

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen

Categorie

Collecte & inzamelacties
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van wmo radar

Rotterdam

Gastvrouw/gastheer Alzheimer Salon Delfshaven

wmo radar

Gevraagd gastvrouw/gastheer Wil jij een steentje bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers? Alzheimer Salon Delfshaven is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Dit vindt elke 2e woensdag van de maand plaats. In de Alzheimer Salon geven we informatie en zorgen we voor een aangename, veilige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar delen. Met een team van vrijwilligers en professionals worden deze avonden voorbereid en georganiseerd. Daarom zoeken wij een gastvrouw/gastheer. Ben jij: • Geraakt door mensen met dementie en hun mantelzorgers? • Iemand die mensen op hun gemak kan stellen en mensen welkom laten voelen? • Iemand met een luisterend oor? • Iemand die het fijn vindt om in een team te functioneren? • Eén keer in de maand (3 uur) beschikbaar op een vaste avond in de maand? Dan komen we graag met je in contact! In de Alzheimer Salon zijn er verschillende werkzaamheden die je als vrijwilliger kunt doen: • Meehelpen in het klaarzetten en opruimen van de zaal en verwelkomen van de bezoekers. • De bezoekers van Alzheimer Salon Delfshaven op hun gemak stellen. • Informatie geven aan nieuwe bezoekers over de structuur van de avond. • Meehelpen in de catering. • Oog hebben voor de eventuele emoties van bezoekers en daar op reageren • Signaleren van vragen bij bezoekers en deze doorgeven aan de gespreksleider en/of aanwezige professionals. • Ondersteunen van de gespreksleider en coördinator van Alzheimer Salon Delfshaven. • Bijdragen aan de evaluatie van de avond. Wat wij bieden: Je komt terecht in een warme organisatie en werkt samen met een groep van betrokken mensen. Iedereen werkt met veel enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. Interesse? Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature, of wil je meer informatie? Neem dan contact met op met Cisca van wmo radar Delfshaven.

Structureel
Rotterdam

Ben jij het gezicht van ons Huis van de Wijk?

wmo radar

Samen met de coördinator van wmo radar zorgen wij voor een schoon, heel, veilig en gezellig Huis van de Wijk. Wij zorgen ervoor dat andere wijkbewoners zich welkom voelen en dat zij antwoorden krijgen op hun vragen. Vind jij het leuk om met mensen te werken en ben je gastvrij? Spreek je de Nederlandse taal redelijk tot goed en ben je minimaal 6 maanden tot 1 jaar beschikbaar? Word ook vrijwilliger… en bouw mee aan de nieuwe samenleving! Werkzaamheden  Het pand openen en sluiten  Kassa in orde maken  Bestellingen plaatsen  Leveranciers ontvangen  Koffie en thee schenken  Ontvangen van bewoners en collega’s  Telefoon beantwoorden  Vragen van bewoners beantwoorden of zorgen dat hij / zij een antwoord van iemand anders krijgt. Uitgangspunt: bij ons gaat niemand van het kastje naar de muur.  Ruimtes in orde maken  Licht schoonmaak werk. Onze eigen werkplek opgeruimd en schoon houden  Licht administratief werk. Inboeken van ruimtes voor verhuur bijvoorbeeld Werktijden We zoeken vrijwilligers voor zowel overdag als in de avond Wij bieden  Leuk en uitdagend vrijwilligerswerk  Persoonlijke aandacht voor jou, jouw welzijn en ontwikkeling  Ondersteuning en begeleiding  Trainingen, cursussen en workshops  Attentie met de Dag van de Vrijwilliger, Kerst  Vrijwilligersovereenkomst en WA- en ongevallenverzekering  VOG (verklaring omtrent gedrag) wordt kosteloos aangevraagd Onze locaties: Huis van de Wijk Carnisse | Huis van de Wijk Millinxparkhuis | Huis van de Wijk Het Middelpunt | Huis van de Wijk Oud - Charlois

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Klussendienst zoekt handige collega's

wmo radar

Vind je het leuk om met je handen te werken? Om klusjes te doen in en om het huis? Word dan vrijwillige klusser van de klussendienst Charlois! Wij zijn een vrijwillige klussendienst voor mensen die het financieel niet kunnen betalen. Klus daarom vrijwillig mee! Werkzaamheden  Lampen ophangen  Behangen  Laminaat leggen  Planken ophangen  Kasten in elkaar zetten  Gras maaien  Snoeien  Heg knippen  Onkruid wieden Wij bieden  Leuk en uitdagend vrijwilligerswerk  Persoonlijke aandacht voor jou, jouw welzijn en ontwikkeling  Ondersteuning en begeleiding  Trainingen, cursussen en workshops  Attentie met de Dag van de Vrijwilliger, Kerst  Vrijwilligersovereenkomst en WA- en ongevallenverzekering  VOG (verklaring omtrent gedrag) wordt kosteloos aangevraagd Werkdagen Dinsdag en/of donderdag 10.00 - 13.00 uur, verder flexibel. Onze locaties: Huis van Carnisse | Millinxparkhuis | Huis van de Wijk Het Middelpunt | Huis van de Wijk Oud – Charlois

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Help anderstaligen bij verbeteren van taal

wmo radar

Als taalvrijwilliger zet jij je in om anderstaligen te helpen met het leren en verbeteren van de Nederlandse taal en geef je anderstaligen de kans om mee te doen in onze samenleving. Dit kun je bij ons doen als taalvrijwilliger (taalles) of als vrijwilliger bij onze taalbalie. Heb jij goede kennis van de Nederlandse taal en passie voor lesgeven? Ben je geduldig en betrokken? Weet jij een groep te enthousiasmeren en te motiveren? Dan komen we graag in contact met jou! Werkzaamheden Als taalvrijwilliger help je anderstaligen met het leren en/of verbeteren van de Nederlandse taal. Het gaat dan om één of meer basisvaardigheden zoals spreken, lezen en/of schrijven. Wij hebben groepen van diverse niveaus (beginners, basis, gevorderden). Je bereid de taalles voor en kunt in de lessen gebruik maken van diverse werkmaterialen. Voordat je start wordt je door ons goed voorbereid en kun je een training voor taalvrijwilliger volgen. Als vrijwilliger taalbalie ontvang je mensen die de Nederlandse taal willen verbeteren, neem je bij hen een taaltest af zodat zij in de juiste groep geplaatst kunnen worden. Wij bieden ✓ Leuk en uitdagend vrijwilligerswerk ✓ Persoonlijke aandacht voor jou, jouw welzijn en ontwikkeling ✓ Ondersteuning en begeleiding ✓ Trainingen, cursussen en workshops ✓ Attentie met Dag van de Vrijwilliger, Kerst ✓ Vrijwilligersovereenkomst en WA- en ongevallenverzekering ✓ VOG (verklaring omtrent gedrag) wordt kosteloos aangevraagd Onze locaties: Huis van Carnisse | Millinxparkhuis | Huis van de Wijk Het Middelpunt | Huis van de Wijk Oud - Charlois

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Digimaatje

wmo radar

Ben jij digitaal handig en vind je het leuk jouw kennis aan anderen over te dragen? Voor het project "digitalisering" zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om ouderen te ondersteunen bij digitale vragen en het vergroten van de digitale vaardigheden. Je gaat met behulp van je eigen kennis, handige programma’s en handleidingen aan de slag. Het doel is dat je de wensen, behoeften en digitale hulpvragen van de ouderen in kaart brengt. Om je goed voor te bereiden en te zorgen dat je vol vertrouwen aan de slag kan gaan als digitaal maatje, ontvang je een training. Wie ben jij?  Je bent geïnteresseerd in levensverhalen  Je voelt je betrokken bij de ouderen  Je kan goed luisteren en hebt geduld  Je beschikt over basis digitale vaardigheden  Je beschikt over goede sociale- en communicatieve vaardigheden.  Wanneer je naast Nederlands een andere taal goed spreekt, is dit zeer welkom!  Je beschikt over didactische vaardigheden (makkelijk uitleg kunnen geven)  Je bent een vrijwilliger met verantwoordelijkheidsgevoel die afspraken nakomt  Je bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar  Je bent bereid een (gratis) VOG verklaring aan te vragen Wij bieden  Ondersteuning en begeleiding door de seniorencoaches van wmo radar  Koffiebijeenkomsten  Inspirerend contact met ouderen en mede vrijwilligers  Trainingen en cursussen  Attentie met Dag van de Vrijwilliger, Kerst  Vrijwilligersovereenkomst en WA- en ongevallenverzekering  VOG (verklaring omtrent gedrag) wordt kosteloos aangevraagd Interesse? Neem contact op met Stefan Visser: 06-83493750

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Eenvoudige warme lunch bereiden voor ouderen

wmo radar

Vind jij het leuk om te koken voor een groep van maximaal 15 ouderen? In onze verschillende huizen van de wijk organiseren we de “buurtkamer” voor de meest kwetsbare ouderen. Er is ruimte voor een luisterend oor en dagelijkse activiteiten, met als vast onderdeel een warme lunch. Voor één van onze buurtkamers (Buurtkamer Tante Millie, locatie Millinxparkhuis) zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om de maaltijd te maken. Het gaat om eenvoudige warme maaltijden zoals bijv. stamppot, soep, pasta, etc. Lijkt dit jou leuk? Dan komen we graag in contact met jou! Elke week besluiten wij met de bewoners en medewerkers van de Buurtkamer wat er volgende week op het menu staat voor de lunch. In de ochtend doe je eerst de boodschappen. Dan bereid je alles voor, kookt de maaltijd en eet gezellig mee. Na afloop help je met afruimen en afwassen. Wie ben jij? ✓ Je voelt je betrokken bij ouderen ✓ Je vindt het leuk om een gezellige sfeer te creëren ✓ Je bent een vrijwilliger met verantwoordelijkheidsgevoel die afspraken nakomt ✓ Je hebt passie en ervaring met koken ✓ Je kunt werken volgens de HACCP (hygiëne) regels ✓ Je bent bereid om een (gratis) VOG verklaring aan te vragen ✓ Je bent minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar Wij bieden ✓ Leuk en uitdagend vrijwilligerswerk ✓ Persoonlijke aandacht voor jou, jouw welzijn en ontwikkeling ✓ Ondersteuning en begeleiding ✓ Trainingen, cursussen en workshops ✓ Attentie met Dag van de Vrijwilliger, Kerst ✓ Vrijwilligersovereenkomst en WA- en ongevallenverzekering ✓ VOG (verklaring omtrent gedrag) wordt kosteloos aangevraagd Interesse? Neem contact met ons op!

Structureel
Rotterdam

Ondersteunen bij leuke activiteiten

wmo radar

Lijkt het jou leuk om activiteiten te begeleiden? Of juist nieuwe activiteiten op te zetten? Dan komen we graag in contact met jou! Wmo radar bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt en van betekenis is. We geloven in de kracht van bewoners en willen dat zij zo min mogelijk afhankelijk zijn van overheden en loketten. Hierdoor maken wij meedoen motiverend én vooral leuk. Dat doen we met elkaar: bewoners, medewerkers, vrijwilligers, stagiairs en lokale bedrijven. Samen betekent ook echt samen. Iedere dag zetten tientallen vrijwilligers zich in bij wmo radar om te ondersteunen bij activiteiten en werkzaamheden. Ze zetten zich in voor alle Rotterdammers. Voor jong en oud. In de Huizen van de Wijk en op straat. Werkzaamheden Wij zoeken vrijwilligers die bestaande activiteiten willen begeleiden, denk bijvoorbeeld aan wandelen, fietslessen, koken met een groep, taalles, computerles, activiteiten dagbesteding. Ook zoeken wij vrijwilligers die het juist leuk vinden om nieuwe activiteiten op te zetten (samen met wmo radar en wijkbewoners) en deze uit te voeren. De activiteiten vinden plaats bij één van onze huizen van de wijk Onze locaties: Huis van Carnisse | Millinxparkhuis | Huis van de Wijk Het Middelpunt | Huis van de Wijk Oud - Charlois Wie ben jij?  Je voelt je betrokken bij anderen  Je vindt het leuk om activiteiten te begeleiden of op te zetten  Je bent een vrijwilliger met verantwoordelijkheidsgevoel die afspraken nakomt  Je bent bereid om een (gratis) VOG verklaring aan te vragen Wij bieden  Leuk en uitdagend vrijwilligerswerk  Persoonlijke aandacht voor jou, jouw welzijn en ontwikkeling  Ondersteuning en begeleiding  Trainingen, cursussen en workshops  Attentie met Dag van de Vrijwilliger, Kerst  Vrijwilligersovereenkomst en WA- en ongevallenverzekering  VOG (verklaring omtrent gedrag) wordt kosteloos aangevraagd

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Inzamelactie Kledingbeurs Janne

wmo radar

Kledingbeurs Janne zorgt ervoor dat bewoners die weinig financiële middelen hebben, gratis kleding kunnen krijgen. Heeft u kleding over? Dan maakt u ons daar erg blij mee! Wij hebben vooral vraag naar dameskleding in grote maten (maat 44 t/m 56), herenkleding (maat S t/m 4XL), herenschoenen, kinderkleding (maat 92 t/m 176) en kinderschoenen (maat 23 t/m 36). Heeft u kleding waar u een ander nog blij mee kan maken? Neem dan contact met ons op!

Eenmalig
(kleine) groepen
Rotterdam

In gesprek gaan met ouderen bij hen thuis

wmo radar

Lijkt het jou leuk om tijdens een huisbezoek in gesprek te gaan met ouderen om hun wensen, behoeften en hulpvragen in kaart te brengen? Voor het project "huisbezoeken 75+" zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om tijdens een huisbezoek (samen met een andere vrijwilliger) in gesprek te gaan met de ouderen. Je gaat met behulp van een vragenlijst in gesprek over hoe de kwaliteit van het leven momenteel wordt ervaren. Het doel is dat je de wensen, behoeften en hulpvragen van de ouderen in kaart brengt. Je bespreekt dit met een seniorencoach die hier vervolgens mee aan de slag gaat. Om je goed voor te bereiden en te zorgen dat je vol vertrouwen op huisbezoek kan gaan, ontvang je een training. Wie ben jij? - Je bent geïnteresseerd in levensverhalen - Je voelt je betrokken bij de ouderen - Je kan goed luisteren en hebt geduld - Je beschikt over goede sociale- en communicatieve vaardigheden - Wanneer je naast het Nederlands een andere taal goed spreekt, is dit zeer welkom! - Je bent bereid te leren hoe u signalen kunt herkennen zoals eenzaamheid, beginnende dementie, verwaarlozing etc. - Je bent een vrijwilliger met verantwoordelijkheidsgevoel die afspraken na komt - Je bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar - Je bent bereid een (gratis) VOG verklaring aan te vragen Wij bieden: - Ondersteuning en begeleiding door de seniorencoaches van wmo radar - Koffiebijeenkomsten - Inspirerend contact met ouderen en de mede huisbezoek 75+ vrijwilligers - Trainingen en cursussen Interesse of wil je meer weten? neem contact met ons op!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Ondersteuning bij financiële vragen/problemen

wmo radar

Heb jij affiniteit en/of ervaring met financiële vragen en help je een ander graag om zaken weer op orde te krijgen (en te houden)? Dan gaan we graag in gesprek met jou over mogelijkheden! Het Bewonersondersteuningspunt helpt bewoners in Charlois bij financiële vragen en/of problemen, op afspraak bij onze Huizen van de Wijk. Af en toe werk je ook op een externe locatie. Werkzaamheden  Bewoners helpen bij het inzichtelijk maken van de financiële situatie en het eigen netwerk  Hulp bieden bij lezen en begrijpen van moeilijke brieven  Hulp bij invullen van formulieren  Aanvragen kwijtschelding / Voedselbank / Fondsen  Contact leggen met partners in de wijk, doorverwijzen en warm overdragen  Ordenen van administratie o.a. post, inkomsten, uitgaven en schulden  Betalingsregelingen treffen  i.s.m. professionals trainingen/workshops geven voor bewoners (preventieve aanpak)  Deelnemen en bijdragen aan netwerkbijeenkomsten t.b.v. armoedebestrijding Wij bieden  Leuk en uitdagend vrijwilligerswerk  Persoonlijke aandacht voor jou, jouw welzijn en ontwikkeling  Ondersteuning en begeleiding  Trainingen, cursussen en workshops  Attentie met Dag van de Vrijwilliger, Kerst  Vrijwilligersovereenkomst en WA- en ongevallenverzekering  VOG (verklaring omtrent gedrag) wordt kosteloos aangevraagd Wil jij helpen? Neem contact met ons op! Onze locaties: Huis van de Wijk Carnisse / Huis van de Wijk Millinxparkhuis / Huis van de Wijk Oud-Charlois / Huis van de Wijk Het Middelpunt

Structureel
Rotterdam

Algemene ondersteuning Huis van de Wijk

wmo radar

Help jij onze Huizen schoon te houden? Vrijwilligers zijn onmisbaar bij onze Huizen van de Wijk. Met beheervrijwilligers, activiteitenvrijwilligers, taalvrijwilligers, klusvrijwilligers en nog veel meer zorgen wij voor een schoon, heel en veilig Huis voor onze buurtbewoners. Ben je 1 of 2 keer per week een ochtend (1,5 a 2 uur) beschikbaar om ons te ondersteunen bij het schoonhouden van ons Huis? Wij bieden  Leuk en uitdagend vrijwilligerswerk  Persoonlijke aandacht voor jou, jouw welzijn en ontwikkeling  Ondersteuning en begeleiding  Trainingen, cursussen en workshops  Attentie met Dag van de Vrijwilliger, Kerst  Vrijwilligersovereenkomst en WA- en ongevallenverzekering  VOG (verklaring omtrent gedrag) wordt kosteloos aangevraagd Onze locaties: Huis van de Wijk Carnisse / Huis van de Wijk Millinxparkhuis / Huis van de Wijk Oud-Charlois / Huis van de Wijk Het Middelpunt Wil jij helpen? Neem contact met ons op!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Maatjes gezocht in Charlois

wmo radar

Iets betekenen voor iemand uit jouw wijk? Op bezoek bij een eenzame bewoner, tijdelijk ondersteunen bij boodschappen en/of huishouden, meegaan naar ziekenhuisbezoek, er samen op uit. Of juist 1 op 1 iemand helpen bij het leren van de NL taal of digitaal vaardig worden? Soms hebben bewoners tijdelijk of langere tijd wat extra ondersteuning nodig. Soms gaat het om gezelschap en een luisterend oor, soms om praktische ondersteuning. Ben jij een aantal uurtjes per week beschikbaar om te helpen? Neem contact op, dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen! Wij bieden  Leuk en uitdagend vrijwilligerswerk  Persoonlijke aandacht voor jou, jouw welzijn en ontwikkeling  Ondersteuning en begeleiding  Trainingen, cursussen en workshops  Attentie met Dag van de Vrijwilliger, Kerst  Vrijwilligersovereenkomst en WA- en ongevallenverzekering  VOG (verklaring omtrent gedrag) wordt kosteloos aangevraagd

Structureel
Rotterdam

Ondersteunen bij Buurtkamer voor ouderen

wmo radar

Bij wmo radar, de welzijnsorganisatie in Charlois vinden wij vitaal en waardig ouder worden belangrijk. In onze verschillende huizen van de wijk organiseren we de “buurtkamer” voor de meest kwetsbare ouderen. Er is ruimte voor een luisterend oor en dagelijkse activiteiten (beweegactiviteit, spelletje, creatieve activiteit) met als vast onderdeel een lunch. Voor Buurtkamer Tante Millie (Millinxparkhuis,Tarwewijk) zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen. Millinxparkhuis: elke maandag van 09.15 - 15.15 uur; Wie ben jij? - Je voelt je betrokken bij ouderen - Je kan goed luisteren en hebt geduld - Je vindt het leuk om een gezellige sfeer te creëren - Wanneer je naast Nederlands een andere taal spreekt, is dit zeer welkom - Kan je bijvoorbeeld goed koken, knutselen, of je bespeelt een muziekinstrument, dan is het mooi meegenomen - Je bent een vrijwilliger met verantwoordelijkheidsgevoel die de afspraken na komt - Je bent bereid om een (gratis) VOG verklaring aan te vragen - Je bent beschikbaar op maandag tussen 09.15 en 15.30 uur Wat bieden wij? - Flinke dosis gezellig contact met medevrijwilligers en bewoners - Begeleiding van een begeleider dagbesteding van wmo radar - Trainingen en cursussen Interesse of wil je meer weten? Neem contact met ons op!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Menstruatieproducten gezocht

wmo radar

Sommige vrouwen kunnen zelf geen maandverband of tampons meer kopen. Heb jij nog menstruatieproducten in de kast liggen die je niet meer nodig hebt? Of neem je een extra pakje voor ons mee als je toch bij de drogist of supermarkt bent? Organiseer je een inzamelactie onder je collega's of vriend(inn)en? Je kunt er heel veel goeds mee doen! Als je moet rondkomen van een beperkt budget in de week, gaat dat geld grotendeels op aan eten en drinken. Maar van dat geld moeten ook verzorgings- en hygiëneproducten gekocht worden. Dat maakt dat er soms geen geld is voor maandverband of andere menstruatieproducten. Ons wenslijstje: maandverband, tampons, wasbaar maandverband, menstruatiecups maar ook naar inlegkruisjes en materiaal tegen licht urineverlies (dunne verbanden en inleggers) is veel vraag. Je kunt de producten inleveren bij Huis van de Wijk Carnisse, Texelsestraat 18 in Rotterdam (maandag tot donderdag 9.00 – 17.00u, vrijdag en weekend gesloten). Wij verdelen het onder de vrouwen die het hard nodig hebben. Alvast bedankt!

Eenmalig
(kleine) groepen
;

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Beetje van je tijd doneren?

VerbondeninRotterdam van Stichting Humanitas Rotterdam

Een beetje van je tijd doneren ? Binnen het team van Stichting Humanitas 'VerbondeninRotterdam' bieden onze vrijwilligers sociale en emotionele ondersteuning aan zelfstandig thuiswonende oudere of ernstig zieke mensen die aangegeven hebben zich eenzaam te voelen, geen of 'n verschraald netwerk hebben: * Senior Rotterdammers vanaf 55 jaar en Rotterdammers ( vanaf 27 jaar) met een ernstig chronische en/of levensbedreigende ziekte De postcode van deze hulpvraag is de postcode van kantoor in het centrum, maar we hebben door heel Rotterdam mensen op de wachtlijst. Wij bezoeken de mensen thuis voor een intake gesprek vooraf en maken afspraken. Een introductie en voldoende info gaat vooraf aan je vrijwilligerswerk en verder kun je van ons onkostenvergoeding en begeleiding door een professional verwachten. Naast bezoekvrijwilligers zoeken wij ook mensen die het leuk zouden vinden te helpen bij de -maandelijkse- activiteiten die wij organiseren en mensen die de flexibele functie van Talentenscan Coach leuk zouden vinden. Heb je interesse ? Ben je communicatief vaardig, sta je stevig en je schoenen en is je eigen leven 'op orde' ? Stuur dan een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een, vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Structureel
Rotterdam

Steuntje in de rug bij re-integratie

Humanitas Reintegratie-afdeling

Als vrijwilliger begeleid je Rotterdammers die net uit detentie komen met praktische zaken op de leefgebieden, inkomen, huisvesting, werk, schulden, financieel beheer, en algemeen welbevinden. Je bent een steuntje in de rug bij het weer op gang brengen van een stabiele(re) levenssituatie en om recidive te voorkomen. De vrijwilliger moet beschikbaar zijn op een doordeweekse dag(en). Wil jij boeiend en uitdagend vrijwilligerswerk en sta je stevig in je schoenen reageer dan gerust.

Structureel
Rotterdam

Rotterdamse Helden gezocht! (14 t/m 30 jaar)

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Rotterdamse Helden is een initiatief van Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV), speciaal voor jongeren van 14 t/m 30 jaar. Dit project is onderdeel van de maatschappelijke diensttijd (MDT)voor jongeren. Samen met jou kijken we naar je interesses en beschikbare tijd zodat we een vrijwilligersfunctie kunnen vinden die goed bij jou past. Je kunt je bijvoorbeeld inzetten als maatje bij mensen thuis of voor een van de vele non-profitorganisaties waar we mee samenwerken. Zo kun je kiezen uit vrijwilligerswerk met kinderen en jeugd, ouderen, vluchtelingen etc. Ook kijken we samen hoe jij het meest uit je vrijwilligerswerk kunt halen. Meedoen? Meld je dan nu aan! Met alle helden willen wij altijd even persoonlijk kennismaken. Zo kunnen we samen uitzoeken wat het best bij jou past. What’s in it for you? Als Rotterdamse held kun je de volgende waardering & support van ons verwachten: - Flexibel en afwisselend vrijwilligerswerk - Persoonlijke begeleiding en ondersteuning - Reiskostenvergoeding en aansprakelijkheidsverzekering - Meet-ups met andere jongeren - Workshops voor jongeren met interessante thema’s - Digitale Heldenpunten die je kunt inwisselen voor verschillende items - MDT-certificaat

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Telefonisch Luisteren en coachen, 4u/w

Coloured Consultancy

Heb jij een open houding en respect voor iedereen? Kun je goed luisteren en vind je het fijn om anderen te helpen met advies, coaching en tips? Wil je inwoners van Rotterdam ondersteunen in het omgaan met woonoverlast en zorg voor beter contact tussen buren? Lees dan verder. Wij zoeken namelijk vrijwilligers die als adviseur bij ons aan de slag willen na een degelijke training en begeleiding natuurlijk Iedereen in Rotterdam die woonoverlast ervaart en er zelf even niet uitkomt kan de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam bellen. Als adviseur begin je met goed luisteren naar iemands verhaal. Dat kan al genoeg zijn voor de beller. Regelmatig is daarna meer nodig: samen bespreken wat nog opties zijn in hun situatie om actiever en positiever er zelf verder mee kunnen. Eventueel help je daarna met een gerichte tip of advies Bijvoorbeeld een doorverwijzing naar bijvoorbeeld buurtbemiddeling of een andere instantie. Gesprekken slaan we heel beperkt op in ons systeem om bellers bij terugbellen beter te woord te kunnen staan. Natuurlijk krijg je eerst een training van ons en als je begint begeleiding van onze meer ervaren krachten. In de training leer je meer over goed luisteren, de juiste vragen stellen, welk advies helpt in dit geval en de waarde van iemand die, ook in een onveranderbare situatie, luistert en erkenning geeft. De werkzaamheden voor de advieslijn zijn door-de-weeks tussen 12.30 en 17.15 uur. Kan vanuit huis en bij het inwerken vanuit ons kantoor op het Noordereiland. Je kan één middag in de week actief zijn, maar ook meerdere. Mocht je niet in de middag kunnen maar wel andere uren, dan zijn we ook blij met je hulp. Want in de ochtend zijn we soms ook al druk met het nabellen van vragen die via de email binnen zijn gekomen. Dus wil je Rotterdammers verder helpen met je luisterend oor en advies? En heb je gemiddeld 4 uur (of meer) per week de tijd? Dan is de functie van Adviseur Advieslijn Woonoverlast iets voor jou! Reageer gelijk en klik op de knop! Dan bellen we je met meer informatie en beantwoorden je vragen! Samen bespreken we dan of dit echt bij je wensen past. Wil je je tijd vooral flexibel inplannen? Kijk dan bij onze andere functie, die van Buurtbemiddelaar. Je kan dat ook overleggen als we je spreken.

Structureel
Rotterdam

Volg je hart en deel je tijd

VerbondeninRotterdam van Stichting Humanitas Rotterdam

' Volg je hart en deel je tijd' met een seniore stadgenoot (55+) of een Rotterdammer ( vanaf 27) die een ernstige chronische en/of levensbedreigende ziekte heeft. Het gaat om het project VerbondeninRotterdam waarin we iemand ondersteunen voor een langere periode. Je bouwt een relatie op waarin aandacht, begrip, erkenning en vertrouwen voor de persoon die je bezoekt centraal staat. Het contact is het beste te vergelijken met een - georganiseerde- vriendschap. Wij, van stichting Humanitas Rotterdam, bieden je training begeleiding leuke collega's onkostenvergoeding Wij vragen van je; goede communicatieve vaardigheden inlevend vermogen structureel tijd hebben voor je cliënt voor een afgesproken periode en emotionele ruimte hebben voor een ander. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprekje als je nieuwsgierig bent geworden.

Structureel
Rotterdam

Vrijwillige taaldocenten

SKIN Rotterdam

Wilt u iets bijdragen aan onze Rotterdamse samenleving en lijkt het u leuk om Nederlandse les te geven aan nieuwe Rotterdammers? Wij zoeken vrijwilligers voor meerdere plekken in de stad! Via onze organisatie kunt u een korte training volgen, waarna u als vrijwillige docent aan de slag kunt voor een groep van circa 10 mensen. Wij vragen: • Ervaring met de doelgroep is handig, maar niet noodzakelijk • Didactische ervaring of ervaring met Nederlandse les is handig, maar niet noodzakelijk • Gemotiveerd om in 6 maanden ten minste 20 lessen te kunnen geven • HBO+ opgeleid en flexibele instelling Wij bieden: • Training • Professionele Ondersteuning • Lesmateriaal • Reis- en onkostenvergoeding Bijzonderheden • Beschikbaarheid van minimaal 6 maanden 1x per week is vereist (ca. 4 uur per week) • Intervisiebijeenkomsten en nascholing worden ca. 4x per jaar aangeboden • Bij het matchen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw beschikbaarheid, maximale reisafstand en overige voorkeuren. Organisatie Stichting SKIN-Rotterdam Contactpersoon voor aanmelding of meer informatie: SKIN-Rotterdam, Jane, Coördinator taalproject.

Structureel
Rotterdam

Assistent Praktijkopdrachten Alsare

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Alsare Academie verzorgt cursussen Basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) op verschillende leslocaties op de Noordoever van Rotterdam (Hoek van Holland, Delfshaven, Centrum, Hillegersberg, Schiebroek, Overschie, Kralingen, Crooswijk, Noord en Prins Alexander). Een deel van de cursisten kan niet lezen en schrijven of heeft hier moeite mee (analfabeten). Zij volgen een alfabetiseringscursus van 25 weken waarbij zij 2 x per week naar de les gaan en 1 x per week praktijkopdrachten uitvoeren. Taak/werkzaamheden vrijwilliger - Cursisten ondersteunen bij het uitvoeren van hun praktijkopdrachten - Samen met de cursisten bespreken waar en wanneer ze deze praktijkopdrachten gaan uitvoeren. Ook hoe ze dit gaan doen; dus goed voorbereiden - Als blijkt dat de cursist de praktijkopdracht niet zelfstandig kan uitvoeren dan ga je mee om dit samen met de cursist te doen Werktijden Flexibel en meestal overdag. Altijd aangepast aan de mogelijkheden van de cursist(en) die je begeleidt. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift - Geduldig zijn UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring

Structureel
Rotterdam

Kookassistent Pameijer

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Pameijer biedt ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassen en ouderen met een (lichte) verstandelijke beperking en aan volwassenen en ouderen met psychiatrische problematiek. Woonlocatie Hoornweg is in de Rotterdamse wijk Overschie. Er wonen mensen met een verstandelijke of een ernstige meervoudige beperking. Taken/werkzaamheden Samen met een groepje bewoners een warme maaltijd voorbereiden. Werktijden Maandag, donderdag, zaterdag en zondag van 16.00 - 17.30 uur (eventueel mee-eten om 17.30 uur). Eén dagdeel in de week is mogelijk. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede contactuele eigenschappen - Ervaring met koken voor meerdere mensen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Kookassistent Pameijer

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Pameijer biedt ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassen en ouderen met een (lichte) verstandelijke beperking en aan volwassenen en ouderen met psychiatrische problematiek. Pameijer Carnissedreef biedt woonondersteuning bij volwassen en ouderen met een verstandelijke of psychiatrische beperking. Taken/werkzaamheden - Cliënten ondersteunen bij het bereiden van de warme avondmaaltijd - Gezellig eten in groepsverband - Zorgdragen voor de ruimte en afruimen na afloop Werktijden In overleg diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld 1 of meerdere dagen in de week van 15.30 - 19.00 uur. Eventueel ook mogelijkheden in de middag van 11.30 - 12.30 uur (alleen koken). UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede contactuele eigenschappen - Ervaring met koken voor meerdere mensen UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Rotterdam

Coördinator Activiteiten Rotterdam

Stichting MISA

Stichting Misa organiseert meerdere activiteiten in de regio Rotterdam om kwetsbare mensen te ondersteunen. Deze activiteiten bestaan zowel uit wekelijkse activiteiten als eenmalige. Hiervoor zoekt Stichting Misa naar iemand die helpt met het coördineren van de activiteiten. Uw rol: • Coördineren van activiteiten in de regio Rotterdam • (Bijvoorbeeld: de wekelijkse naailessen en bijeenkomsten op maandag; ondersteuning bieden bij eenmalige activiteiten; overleggen en meebeslissen over het organiseren van activiteiten) • Het initiëren van nieuwe evenementen • De interne organisatie van de stichting helpen structuur te bewaren • Contact met project deelnemers, zoals docenten en studenten • Administratie bijhouden van de projecten • (Bijvoorbeeld: periodiek verslag schrijven over het beloop en de financiële situatie, ruimtes huren en facturen bijhouden) Sociale vaardigheden: U bent maatschappelijk betrokken, heeft het hart op de goede plaats, kunt goed samenwerken en voelt zich aangesproken door de missie van Stichting Misa. Tijdsbesteding: Minimaal 4 uur per week (in overleg, afhankelijk van uw wensen). Beschikbaarheid op de maandagen tussen 12 en 19 uur gewenst. Wat wij bieden: • Een multiculturele werksfeer • Deelname aan diverse activiteiten en vergaderingen • De mogelijkheid om op de korte of lange termijn vrijwilliger in het bestuur te worden. Over de organisatie: Stichting Misa is een vrijwilligersorganisatie die mensen ondersteunt in zowel Nederland als de Democratische Republiek Congo. In Nederland hebben wij als voornaamste doel om kwetsbare groepen (denk aan kinderen of vrouwen met een migratieachtergrond) te helpen participeren in de samenleving en de sociale cohesie te vergroten tussen verschillende bevolkingsgroepen. Dit doen wij door het geven van advies of voorlichting en het organiseren van activiteiten, zoals taallessen, naailessen, buurtbijeenkomsten en vakantie-activiteiten voor de jeugd. Uitkeringsgerechtigde: Een uitkeringsgerechtigde vrijwilliger komt door de aangeboden vrijwilligersvergoeding NIET in conflict met de reglementen van de uitkering (bij twijfel is verduidelijking mogelijk). Lijkt dit je leuk? Neem contact met ons op via [email protected]. Neem daarnaast een kijkje op onze website http://missionaire-du-salut.org/!

Structureel
Jongeren