csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Kringloopmedewerker

Beste vrijwilligers, Niet alleen spullen verdienen een tweede kans, maar ook mensen. In onze kringloopwinkel werken we met allerlei mensen met diverse achtergronden. Sommige genieten van dagbesteding, anderen komen als vrijwilliger hun steentje bijdragen. Dirk, de oprichter van de Bijna Gratis Markt (BGM), is de ervaringsdeskundige en coach van dit project. Dirk merkt dat de laatste jaren het steeds meer een uitdaging wordt om het stukje coaching te combineren met het praktisch laten draaien van de winkel. Daarom is Dirk hard op zoek naar vrijwilligers die hem kunnen ondersteunen met werkzaamheden in de kringloopwinkel, zodat hij zich kan focussen op de deelnemers die wat extra aandacht behoeven. Lijkt het je wat om een keertje te komen kijken in de BGM? Kom gerust een keertje langs voor een kennismaking onder het genot van een kopje koffie of thee. Groetjes, Dirk

Lees meer

structureel

Haarlem

Gastvrijheid & horeca
Projectcoördinatie

Beschrijving

Beste vrijwilligers,
Niet alleen spullen verdienen een tweede kans, maar ook mensen. In onze kringloopwinkel werken we met allerlei mensen met diverse achtergronden. Sommige genieten van dagbesteding, anderen komen als vrijwilliger hun steentje bijdragen.
Dirk, de oprichter van de Bijna Gratis Markt (BGM), is de ervaringsdeskundige en coach van dit project.

Dirk merkt dat de laatste jaren het steeds meer een uitdaging wordt om het stukje coaching te combineren met het praktisch laten draaien van de winkel.
Daarom is Dirk hard op zoek naar vrijwilligers die hem kunnen ondersteunen met werkzaamheden in de kringloopwinkel, zodat hij zich kan focussen op de deelnemers die wat extra aandacht behoeven.

Lijkt het je wat om een keertje te komen kijken in de BGM? Kom gerust een keertje langs voor een kennismaking onder het genot van een kopje koffie of thee.

Groetjes,
Dirk

Praktische informatie

Wekelijks 4 tot 24 uur

woensdag

donderdag

vrijdag

zaterdag

Locatie

Haarlem

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Projectcoördinatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Bijna Gratis Markt

Haarlem

Dame/heer gezocht voor de kleding/schoenen.

Bijna Gratis Markt

Beste vrijwilliger, Struin jij ook de kringloopwinkels af, op zoek naar verborgen schatten tussen de kledingrekken? Heb je affiniteit met (vintage) kleding en wil je je steentje bijdragen aan een duurzame wereld? Wij zijn bij de Bijna Gratis Markt hard op zoek naar enthousiaste, serieuze verkopers die een neusje hebben voor het verwerken van tweedehands kleding. Vind je het bijvoorbeeld leuk om kleding uit te zoeken en te etaleren? Er is een verdienmodel mogelijk. Wees welkom om een keer een kijkje te nemen in onze kringloopwinkel, om de sfeer te proeven. We kunnen dan de details eventueel bespreken met een kopje koffie of thee. Groetjes, De Bijna Gratis Markt / Rijwieltrust Zijlstraat Haarlem.

Structureel
Jongeren
Haarlem

Fietsenmaker/Fietsverkoper

Bijna Gratis Markt

Hallo beste mensen. Voor onze fietsenbedrijf/kringloopwinkel zijn we op zoek naar serieuze handige Haarlemmers! Wij dragen ons steentje bij aan een duurzame wereld door ook met gerecyclede onderdelen weer mooie tweedehands fietsen te maken. Tevens werken wij samen met Stichting Leergeld om kinderen vanuit minima gezinnen, gratis, een mooie fiets te geven! Er is een vrijwilligersvergoeding mogelijk. Dus heb je affiniteit met fietsen repareren, demonteren, assembleren en restaureren? Loop dan een keer bij onze kringloopwinkel naar binnen voor een kennismaking en een kopje koffie of thee, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. Groetjes, De Bijna Gratis Markt / Rijwieltrust Zijlstraat Haarlem.

Structureel
Jongeren
Haarlem

Webmaster gezocht

Bijna Gratis Markt

Hallo ICT-vrijwilliger. Ben jij die handige websitebouwer? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor ons fietsenbedrijf/kringloopwinkel zijn we op zoek naar hulp om de website professioneler te maken. Wij dragen ons steentje bij aan een duurzame wereld door ook met gerecyclede onderdelen weer mooie tweedehands fietsen te maken. Wij willen ons hier graag meer mee profileren, ook op de website. Het werkt met Wordpress. Er is een vrijwilligersvergoeding mogelijk. Wees welkom voor een kennismaking en een kopje koffie of thee, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. Groetjes, De Bijna Gratis Markt / Rijwieltrust Zijlstraat Haarlem.

Structureel
Haarlem

Werving van vrijwilligers

Bijna Gratis Markt

Ben jij goed in het schrijven van teksten? Dan zijn wij opzoek naar jou! Bij de Bijna Gratis Markt, hierna BGM, verkopen we tweedehands spullen en fietsen. Onze kringloopwinkel verandert continue, net zoals het aanbod van de werkzaamheden. Hierdoor is er een wens om op de website HaarlemVoorElkaar altijd een actueel aanbod van pakkende vacatures te hebben! We zijn daarom hard op zoek naar mensen die ons kunnen ondersteunen in het schrijven, bijhouden en aantrekkelijk maken van vacatures op de website HaarlemVoorElkaar. Kom gerust een keertje langs voor een kopje koffie of thee om kennis te maken. Groetjes, Team BGM

Structureel

Anderen bekeken ook

Haarlem

Secretaris bestuur

Marijke

Stichtingen Leergeld en Jeugdfonds Sport en Cultuur Haarlem Zandvoort zoeken een onbezoldigd secretaris voor haar bestuur. De stichtingen hebben een overkoepelend bestuur, dat in de stad en regio Haarlem Zandvoort sociale uitsluiting wil voorkomen van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. De beoogde secretaris is medebestuurslid maar zorgt ook voor de aansluiting met de uitvoeringswerkzaamheden waarbij hij/zij nauw overleg voert met de coördinatoren. In deze rol is een overview over de organisatie noodzakelijk en ook het leggen van verbanden tussen de verschillende activiteiten binnen de stichting. Profiel secretaris: • Heeft bij voorkeur kennis van, maar in elk geval aSiniteit met de problematiek van de doelgroep van Leergeld en/of het Jeugdfonds Sport en Cultuur • Heeft ervaring met werkprocessen in een vrijwilligersorganisatie • Is communicatief vaardig • Is oplossings-/resultaatgericht en ingesteld op samenwerking (intern en extern) • Is computervaardig en beheerst de Nederlandse taal t.b.v. interne en externe berichtgeving • Is bereid om mee te denken en een bijdrage te leveren aan het beleid van de Stichtingen Taken en verantwoordelijkheden secretaris: • Voorbereiden van bestuursvergaderingen, waar nodig in samenwerking met de coördinatoren en in overleg met de voorzitter • Verslaglegging van bestuursvergaderingen • Controleren van de voortgang in de uitvoering van bestuursbesluiten • Samenstellen van bestuurlijke verantwoordingsdocumenten, w.o. secretarieel jaarverslag • Zorgdragen voor het archief van de Stichtingen • Vertegenwoordigen van de Stichtingen in diverse netwerken, in overleg en afstemming met andere bestuursleden De uitvoering van taken vindt plaats in nauw overleg met de bestuursvoorzitter. Meer informatie over de vacature wordt graag gegeven door de voorzitter Marijke

Structureel
Haarlemmermeer

Coördinatoren Humanitas

Humanitas Haarlemmermeer

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is kosteloos en altijd in de buurt. We zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Wij geloven in de kracht van mensen en zijn er voor mensen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De afdeling Haarlemmermeer van Humanitas is een van de 78 afdelingen en biedt met ruim 100 vrijwilligers tijdelijke ondersteuning bij eenzaamheid, rouw en verlies, thuisadministratie en in de financiële cafés. In totaal ondersteunen we op jaarbasis rond de 700 deelnemers. De coördinator Als vrijwillig coördinator ben je samen met de andere vrijwillige coördinatoren verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen een activiteit/thema. Je bent verantwoordelijk voor het werven, selecteren, coachen en begeleiden van de vrijwilligers en je hebt regelmatig overleg met hen; Je voert intakegesprekken met potentiële deelnemers; Je maakt de meest passende match tussen deelnemer en vrijwilliger; Je geeft, samen met de portefeuillehouder uit het bestuur vorm aan scholing en deskundigheidsbevordering; Humanitas heeft een grote Humanitas academie met heel veel (on-line) cursussen Je bent de schakel tussen het bestuur en de vrijwilligers en vice versa; Je adviseert je portefeuillehouder binnen het bestuur over relevante ontwikkelingen op je aandachtsgebieden en initieert - waar nodig - nieuwe activiteiten; Je onderhoudt contacten met instanties die kunnen doorverwijzen en met samenwerkingspartners, je bezoekt de daartoe ingerichte netwerklunches. Wat we vragen Je hebt affiniteit met de kernwaarden van Humanitas; Je legt makkelijk contact; Je bent sociaal, gedreven en weet mensen te enthousiast te krijgen voor activiteiten; Je hebt een goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid; Je hebt organisatievermogen en houdt overzicht; Je bent gemiddeld 4 tot 6 uur per week beschikbaar; Je kan als teamspeler anderen motiveren; Je woont of werkt in - of je bent op een andere manier verbonden aan het werkgebied. Specifiek voor Financieel Café: Humanitas biedtiedere week op vier locaties (De Boskern in Hoofddorp; de bibliotheek in Nieuw-Vennep, de bibliotheek in Hoofddorp en in d'Oude Waterwolf in Vijfhuizen) gratis advies bij financiële vragen en je administratie. De hulp is laagdrempelig. Er wordt geen dossier opgebouwd. Specifiek voor Thuisadministratie Humanitas helpt mensen om hun financiën en administratie op orde te brengen en te houden als iemand door welke reden dan ook het overzicht is kwijt geraakt. Een vrijwilliger van Humanitas komt bij een deelnemer thuis en helpt iemand weer op weg door grip te krijgen op de eigen administratie. Wat bieden we Interessant en zinvol vrijwilligerswerk bij één van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland; Een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving binnen een enthousiast team van vrijwilligers; Een afdeling vol ambitie die er voor zorgt dat voor zo veel mogelijk inwoners het aanbod van Humanitas beschikbaar en bereikbaar is; Een introductieprogramma (via Humanitas Academie), workshops, trainingen en intervisie; Ondersteuning door één van de bestuursleden; Een WA-verzekering tijdens de uitoefening van je vrijwilligerswerk; Lidmaatschap van de vereniging Humanitas; Vergoeding van noodzakelijk gemaakte onkosten. Aanmelding Neem voor aanmelding en meer informatie contact met ons op.

Structureel
Beverwijk, Haarlem

Flex chauffeurs

STG vrijwilligershulp & mantelzorg

Helpt u onze cliënten op weg en ons uit de brand? Wilt u graag vrijwillig actief zijn maar lukt dit niet op regelmatige basis? Dan is dit misschien een mooie oplossing. Voor perioden waarin niet al onze vaste vrijwillige chauffeurs kunnen rijden, zijn wij op zoek naar enthousiaste chauffeurs voor onze flexpoel. Om op de dagbesteding van de SIG te komen worden onze cliënten gebracht en gehaald door vrijwillige chauffeurs. Met een (rolstoel)bus van de SIG, rijden deze vervoersvrijwilligers naar onze verschillende dagbestedingsplekken in de regio’s Midden - en Zuid Kennemerland. In tijden van ziek-en-zeer of een vakantieperiode doen wij graag een beroep op chauffeurs die zo nu en dan een dag of meerdere dagen kunnen inspringen en die ons actieve team van vrijwilligers komt versterken in de omgeving Haarlem en Beverwijk. Naast een goede rijvaardigheid verwachten wij dat u beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het contact met mensen met een verstandelijke beperking. Bent u iemand met ervaring en/of affiniteit met mensen met een beperking, in het bezit van een rijbewijs en helpt u graag een handje in drukke tijden? Wordt dan één van onze chauffeurs en zorg ervoor dat onze cliënten toch op tijd bij de dagbesteding kunnen zijn. Handig om te weten is dat: - het is écht essentieel dat u doordeweeks (niet in het weekend)  inzetbaar bent. - er gereden wordt in Beverwijk, Haarlem en omgeving. - daarom het van belang is dat u in of in de buurt van Beverwijk/ Haarlem woont - het mogelijk is om een keer vrijblijvend mee te rijden met een ervaren chauffeur zodat u kunt ervaren of de werkzaamheden aansluiten bij uw verwachtingen en mogelijkheden. - u deel gaat uitmaken van een enthousiast team van chauffeurs. - u tijdens de uitvoering van uw vrijwilligerswerk een mobiele telefoon tot uw beschikking krijgt - er een mogelijkheid is tot deelname aan een uitgebreid intern scholingsaanbod. - u een maandelijkse vrijwilligersvergoeding ontvangt op basis van de door u gewerkte uren.

Structureel
Nijmegen, Arnhem, Winterswijk, Doetinchem, Almelo, Zwolle, Epe, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn, Amsterdam, Alkmaar, Rotterdam, Haarlem, Nunspeet

Een magischeweek met Stichting VakantieKind!

Stichting VakantieKind

🌟 Word Vrijwilliger bij KinderDorp en Creëer Magische Herinneringen! 🌈 Heb jij een passie voor het bezorgen van onvergetelijke ervaringen aan kinderen tussen 7 en 11 jaar oud? Grijp dan nu de kans om deel uit te maken van ons enthousiaste team bij KinderDorp! Wat houdt het in? Als vrijwilliger bij KinderDorp werk je gedurende een hele week samen met andere gepassioneerde leiders om actieve, creatieve en spannende activiteiten te organiseren voor een groep van maximaal 27 deelnemers. Denk aan avontuurlijke tochten in het bos, speurtochten op de heide en gezellige liedjes rond het kampvuur. Jouw Rol: - Samenwerken met mede-leiding om een stimulerende omgeving te creëren. - Begeleiden en ondersteunen van deelnemers tijdens activiteiten. - Bedenken en uitvoeren van leuke activiteiten - Bijdragen aan de magie van KinderDorp door enthousiasme en creativiteit. Wat Bieden Wij? - Een week vol plezier, avontuur en onvergetelijke momenten. KinderDorp week 2: Zaterdag 27 juli tot Zaterdag 3 Augustus KinderDorp week 3: Zaterdag 3 aug. tot Zaterdag 10 Augustus - De kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en bestaande te versterken. - Een geheel verzorgde kampweek met overnachting en eten en drinken. Hoe Doe Je Mee? Meld je aan als vrijwilliger bij KinderDorp en maak deel uit van een geweldige gemeenschap die het verschil maakt in het leven van kinderen. Samen bouwen we aan herinneringen die een leven lang meegaan! Interesse? Bezoek de website van Stichting VakantieKind of mail [email protected] voor meer informatie. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in ons KinderDorp-team! 🏕️ KinderDorp - Waar Avontuur en Vriendschap Samenkomen! 🌟

Eenmalig
Jongeren