csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Ertoe doen, dat doet iets met beide!

Ertoe doen doet iets positiefs, met jou en met de ander. Er zijn voor iemand, geeft jou en de ander het gevoel dat je ertoe doet. Er zijn wandelmaatjes, maatjes die langskomen om te kletsen en wat te drinken. Maatjes die anderen laten lachen. Plezier en persoonlijk contact staan voorop. Als maatje maak je iemand anders en je eigen leven leuker. Wil jij er zijn voor een ander? Meld je aan! Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Lees meer

structureel

Westland

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Ertoe doen doet iets positiefs, met jou en met de ander.
Er zijn voor iemand, geeft jou en de ander het gevoel dat je ertoe doet.

Er zijn wandelmaatjes, maatjes die langskomen om te kletsen en wat te drinken. Maatjes die anderen laten lachen. Plezier en persoonlijk contact staan voorop. Als maatje maak je iemand anders en je eigen leven leuker. Wil jij er zijn voor een ander? Meld je aan!

Vriendelijke groeten,
Krista


Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Westland

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Religie & zingeving
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Vitis Welzijn

Westland

Wat Alz... je niet alles meer alleen kan

Vitis Welzijn

Bij thuiswonende mensen met (beginnende) geheugenklachten zoals Alzheimer, zijn familieleden en andere betrokkenen vaak hard nodig. Daarnaast is het ook erg fijn als andere mensen iets leuks willen doen: - Wat drinken - Samen naar buiten of eropuit - Foto's kijken - Spelletje, puzzelen of iets creatiefs Lijkt u/je het leuk om één of meerdere van deze dingen met iemand te doen, dan verneem ik dat graag. Een beetje tijd kan van grote waarde zijn! Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Genieten van kleine dingen

Vitis Welzijn

Een praatje, samen naar buiten, verhalen over vroeger en/of eropuit gaan. Mensen voelen zich vaak beter na 1-op-1-contact. Een beetje van uw tijd kan van grote waarde zijn voor iemand met geheugenklachten! Zou u 1 keer per 7 of 14 dagen iemand willen bezoeken of heeft u vragen? Dan ontvang ik graag een berichtje of kunt u mij bellen. Ook kunnen we samen bespreken wat voor begeleiding of contact u fijn vindt als u een vrijwillig maatje wil worden. Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Vrouwen voor vrouwen

Vitis Welzijn

Samen naar buiten, wat drinken, iets creatiefs doen, een spelletje, eropuit of een puzzel. Een beetje van uw tijd is van grote waarde voor een ander! Zou u/je iets willen betekenen of zijn er vragen, dan verneem ik dat graag! Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Mannen voor mannen

Vitis Welzijn

U wilt toch ook contact blijven houden met anderen? Zo ook mannen met (beginnende) geheugenklachten die wel wat aanspraak kunnen gebruiken of samen iets willen doen. Eén op één contact is dan fijn. Samen naar buiten, een praatje, eropuit of verhalen over vroeger. 1x per 7 of 14 dagen kan uw aanwezigheid van grote waarde zijn! Is dit misschien iets voor u of heeft u vragen, dan verneem ik dat graag. Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

:-) Dubbele glimlach :-)

Vitis Welzijn

Je kan een glimlach bij iemand laten ontstaan door naar iemand toe te gaan voor een praatje, samen wat te drinken en/of door met iemand te wandelen. Een binnen activiteit of er samen op uitgaan mag ook, er is van alles mogelijk. Wekelijks of om de week. Dit is ook fijn voor de naaste die normaal gesproken al vaak klaarstaat voor iemand met geheugenklachten. Dat geeft diegene even wat ruimte, wat vaak zo hard nodig is. Een dubbele glimlach dus en driedubbel als je jezelf meetelt :-) Geen ervaring? Geen probleem! Je krijgt informatie en hebt contact met een coördinator. Wij bieden:  Mooie ervaringen, ook voor op een CV  Waardering en beloning in de vorm van attenties  Ontmoetingen met andere vrijwilligers  Onkostenvergoeding en verzekering En boven alles een goed gevoel! Wil je meer weten of vrijwillig maatje worden? Ik verneem het graag via een berichtje of telefonisch. Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Samen iets leuks doen

Vitis Welzijn

Wil je samen iets leuks doen? Wist je dat je daar iemand met geheugenklachten (thuis) en/of hun mantelzorger heel blij mee kan maken :-) We kijken naar wat jullie beide willen doen. Je zou een maatje voor iemand kunnen zijn! Stuur je mij een berichtje? Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Word maatje voor een ander én voor jezelf!

Vitis Welzijn

Door iemand tijd en aandacht te geven, maak je een wereld van verschil. Jullie verrijken elkaars leven. Jullie geven elkaar het gevoel ertoe te doen. Als maatje gaat u/ ga je wekelijks of tweewekelijks langs bij iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken! De klik is het belangrijkste. En wat jullie doen, bepalen jullie samen. Ieder gebaar, groot of klein, doet ertoe. Nieuwe contacten, samen iets doen en als u/je wil bijeenkomsten voor informatie en gezelligheid. Door de regelmatige ontmoetingen ontstaat er vaak een bijzondere band! Hoe lang u/je maatje bent, verschilt per situatie en daar heeft u/ heb je natuurlijk zelf invloed op. Stuur een berichtje voor meer informatie. Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Goed gesprek en samen dingen doen

Vitis Welzijn

Het zou dhr helpen als er regelmatig iemand langskomt voor zijn vrouw. En mw zou wel wat meer contact/gesprek willen + eventueel samen dingen doen die alleen niet meer goed lukken, zoals een wandelingetje. Zou u kennis willen komen maken en als het klikt per 7 of 14 dagen samen af willen spreken? Groeten Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Vistekaartje van het wijkcentrum

Vitis Welzijn

Als gastvrouw of heer van Wijkcentrum Terra Nova verzorg je de gasten met een bakkie koffie of thee Je bent present bij de start en de afsluiting van de activiteit. Je bent betrokken en vindt het belangrijk om met plezier samen te werken met onze sociaal makelaar en coördinator van het wijkcentrum Peter. Vitis zorgt voor een goede werksfeer, eventueel een opleiding en kennisuitwisseling met je collega's. Heb je minimaal 4 uur beschikbaar op de woensdagochtend, neem dan contact op met Peter.

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Westland

Maak jij het verschil in de buurt?

Vitis Welzijn

Wordt dan Buurtbemiddelaar! Buurtbemiddeling is bedoeld om ruziënde buren te helpen bij het vinden van oplossingen voor hun conflict. Dit vindt alleen plaats als beide buren bereid zijn met elkaar naar een oplossing te zoeken. Buurtbemiddeling werkt! Door buurtbemiddeling krijgen buurtgenoten meer begrip voor elkaar. Dat heeft een positief effect op het veiligheidsgevoel én op de leefbaarheid in de buurt. Uiteraard kan Buurtbemiddeling niet zonder goedgetrainde vrijwillige buurtbemiddelaars! Buurtbemiddelaars geven geen oordeel of adviezen. Zij zetten zich vrijwillig en belangeloos in voor inwoners van gemeente Westland en helpen hen het onderlinge contact te herstellen. Zij wonen in de buurt, maar kennen de betrokken buren niet persoonlijk en zij kiezen geen partij. De vrijwillige buurtbemiddelaars krijgen een professionele training om dit mooie werk goed onder de knie te krijgen. Zij werken in de praktijk altijd in tweetallen en worden ondersteund door een coördinator. Voel jij ervoor om buurtbemiddelaar te worden? Kun je goed luisteren en heb je een positieve houding? Neem dan contact met mij op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek! Vitis Welzijn ondersteunt kwetsbare burgers en streeft ernaar de zelfredzaamheid van deze burgers te vergroten, zodat zij voor zichzelf kunnen zorgen en actief aan de samenleving kunnen deelnemen.

Structureel
Westland

Word je blij van kleine klusjes?

Vitis Welzijn

Ben je een enthousiaste klusser of iemand met groene vingers die de kwetsbare burger wil helpen bij het ophangen van een schilderij of het wieden van de tuin? Dan zijn wij op zoek naar jou! De klussendienst is er voor mensen die door leeftijd of beperking hulp nodig hebben bij bepaalde klusjes en verder geen andere mogelijkheden hebben. Het gaat om kleine karweitjes die normaal gesproken niet door een professioneel bedrijf worden gedaan, maar door familie of buren. Denk hierbij aan het repareren van een lekkende kraan, het vervangen van kapotte lampen of het vastleggen van een losliggende tegel. Heb je vragen, neem dan gerust even contact met mij op! Miriam Vitis Welzijn ondersteunt kwetsbare burgers en streeft ernaar de zelfredzaamheid van deze burgers te vergroten, zodat zij voor zichzelf kunnen zorgen en actief aan de samenleving kunnen deelnemen.

Structureel
Westland

Gezocht Vervoer Vrijwilliger!

Vitis Welzijn

Er zijn inwoners uit het Westland die hulp nodig hebben bij vervoer naar het ziekenhuis, de tandarts of andere medische afspraken. Voor deze mensen, die niet kunnen terugvallen op familie of vrienden, staan onze vrijwilligers van de Vervoersbegeleiding klaar! Met hun eigen auto zorgen zij ervoor dat mensen op tijd bij hun medische afspraken in het Westland of bij ziekenhuizen in de regio komen. Uiteraard worden de kosten vergoed. Houd je van autorijden, heb je een eigen auto, ben je altijd stipt op tijd en heb je een vriendelijk en sociaal karakter? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bel of e-mail mij voor meer informatie of om je aan te melden als vrijwilliger. Groeten, Miriam Vitis Welzijn ondersteunt kwetsbare burgers en streeft ernaar de zelfredzaamheid van deze burgers te vergroten, zodat zij voor zichzelf kunnen zorgen en actief aan de samenleving kunnen deelnemen.

Structureel
Westland

Activiteitenbegeleider Zondagmiddagbreek

Vitis Welzijn

In wijkcentrum De Prinsenhof is er iedere laatste zondagmiddag van de maand van 14.30 tot 16.30 uur, voorafgaand aan het buurtrestaurant Bij Mekaar, een zondagmiddagbreek. Op dit moment komen er zo’n 10 buurtgenoten bij elkaar voor een praatje, spelletje of iets anders gezelligs. Dit wordt al jarenlang georganiseerd door 2 dames. Met ingang van 1 juli stoppen deze dames. We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om het stokje over te nemen. De middag is zelf creatief in te vullen, dus nieuwe ideeën zijn meer dan welkom. Zin om 1 x per maand op zondag iets te organiseren voor buurtbewoners? Laat het weten!

Structureel
Westland

Activiteiten organiseren in het wijkcentrum

Vitis Welzijn

In het wijkcentrum De Prinsenhof zijn wij op zoek naar buurtbewoners die het leuk vinden om iets gezelligs te organiseren voor buurtgenoten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eenmalige activiteit, zoals een workshop bloemschikken, dans, schilderen, samen koken, handwerk e.d.. Dat kan eenmalig, maar ook een wekelijks of maandelijkse activiteit zijn. Het wijkcentrum is nog beschikbaar op de volgende momenten: - Maandagmiddag en avond - Donderdagavond - Vrijdagavond - Zaterdag en zondag Weet je iets leuks of wil je eens van gedachten wisselen? Laten we dan eens afspreken.

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Westland

Coördinator Koffie op Locatie

Vitis Welzijn

Koffie op locatie ’s-Gravenzande is dringend op zoek naar een nieuwe vrijwillige Coördinator. Samen met de andere enthousiaste vrijwilligers verzorg je iedere maand een leuke activiteit, waar ouderen elkaar ontmoeten, leuke dingen doen en mooie locaties bezoeken. Het startpunt is altijd in wijkcentrum de Larix en vanaf daar zal er iedere maand een uitje plaatsvinden. Denk hierbij aan het bezoeken van een bedrijf of een rondvaart door de Westlandse wateren. Met elkaar genieten de mensen van een kopje koffie of thee en een lekker gebakje. Als coördinator van koffie op locatie leg je de contacten met mogelijk adressen waar de groep langs kan gaan. Ook zorg je ervoor dat de mensen op de hoogte zijn van de activiteit die er plaats gaat vinden. Verder zorg je ervoor dat nieuwe deelnemers op een fijne manier bij de groep kunnen aansluiten. Koffie op locatie vind iedere 1e dinsdag van de maand plaats. Lijkt het u leuk om je toe te voegen aan de enthousiaste groep vrijwilligers óf wilt u meer informatie? Neem dan contact op!

Structureel
Westland

Vrolijke Man zoekt gezellig maatje

Vitis Welzijn

Voor een vrolijke, gezellige man in 's-Gravenzande zijn we op zoek naar een maatje. Deze meneer heeft een verstandelijke beperking en woont begeleidt. Hij gaat 5 dagen per week naar dagbesteding, waar hij zowel creatief bezig is, maar ook als gastheer. Hij is op zoek naar iemand die met hem gezellig wat komt drinken, maar ook samen leuke dingen doen. Bijvoorbeeld gezellig wat lunchen of naar de bioscoop. Lijkt dit je leuk, neem vooral contact op. Voorkeur heeft een vrouw, maar is niet noodzakelijk :)

Structureel
Westland

Klein gebaar, van grote betekenis

Vitis Welzijn

Vind je het gezellig om met iemand een praatje te maken, een spelletje te doen in de thuissituatie onder het genot van een kopje koffie of thee? Binnen het Westland zijn er mensen met geheugenklachten die bovenstaande heel gezellig vinden om met iemand te doen. De mensen komen vaak de deur niet meer uit, maar de behoefte aan gezelligheid en aandacht is voor hen en ieder mens belangrijk. een bezoekje eens in de veertien wordt door deze mensen en hun naasten zeer gewaardeerd. Spreekt bovenstaande je aan, neem dan contact me me op. Ik kan je meer vertellen en wanneer je vragen hebt, stel ze gerust. vriendelijke groet, Heidi Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Winkelen en erop uitgaan

Vitis Welzijn

Hou je van snuffelen in de kringloopwinkels en oude spulletjes scoren? Ik ben op zoek naar iemand die het leuk vindt om dit samen met een aardige meneer uit Naaldwijk te doen. Deze meneer heeft een klein netwerk en het lijkt hem gezellig om met iemand naar de kringloopwinkel te gaan. een kopje koffie te drinken en een praatje te hebben. Ben jij degene die het leuk vindt om bovenstaande te doen en hierin ook een maatje zoekt dan kun je contact met mij opnemen. Ik kan je dan meer vertellen over het maatjesproject. vriendelijke groet, Heidi Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Ik zoek een fijn gezelschap u ook?

Vitis Welzijn

Hallo daar aan de andere kant van het scherm, Ik ben een dame van 84 jaar en op zoek naar een vrouwelijk maatje om een goed gesprek op niveau mee te voeren onder het genot van een kop koffie of thee. Ik hou van gezelligheid en er op uit gaan. Mijn interesses zijn sleutelen aan en rijden in mijn Daf 66 coupe, ik verzamel miniatuur fiats, fotografie, mijn tuin en ik hou van puzzelen en oude films en ben gek op Ajax. In het verleden heb ik altijd rallys gereden met mijn echtgenoot. Ik ben eerlijk, oprecht en duidelijk. Niet een doorsnee oude dame om het maar zo te zeggen ;-). Zegt u nou wat een leuke dame stuur me dan even een mailtje. Het is een dame waar ik vanuit Vitis Welzijn bij betrokken ben. Met vriendelijke groet, Karleen

Structureel
Westland

Gastvrouw voor Zwanger en Koffie

Vitis Welzijn

Ben jij een enthousiaste vrijwilliger die ons wil helpen met het goed laten verlopen van de bijeenkomsten (Zwanger & koffie). Tijdens deze ochtend komen gezinnen bij elkaar die een kindje verwachten. Zij kunnen ervaringen en vragen met elkaar delen. Daarnaast zal een deskundige meer vertellen over thema’s zoals de kraamperiode, de bevalling of het ouderschap enzovoort. Wat verwachten we van jou? - Jij vangt de (aanstaande) ouders en hun kinderen op bij binnenkomst. - Jij vangt de deskundige op die de (aanstaande) ouders meer vertelt over de bijeenkomst. - Jij biedt een kopje koffie, thee of water aan. De eerste paar bijeenkomsten zal er extra ondersteuning zijn om de vrijwilliger wegwijs te maken. De locatie is elke 4e woensdag van de maand in het wijkcentrum aan de Havenstraat 16 te Monster. Word jij hier enthousiast van of heb je vragen dan horen wij dat graag! Met vriendelijke groet, Team Zwanger & Koffie

Structureel

Anderen bekeken ook

Westland

Wat Alz... je niet alles meer alleen kan

Vitis Welzijn

Bij thuiswonende mensen met (beginnende) geheugenklachten zoals Alzheimer, zijn familieleden en andere betrokkenen vaak hard nodig. Daarnaast is het ook erg fijn als andere mensen iets leuks willen doen: - Wat drinken - Samen naar buiten of eropuit - Foto's kijken - Spelletje, puzzelen of iets creatiefs Lijkt u/je het leuk om één of meerdere van deze dingen met iemand te doen, dan verneem ik dat graag. Een beetje tijd kan van grote waarde zijn! Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Bij geheugenproblemen maak jij het verschil!

Buddy Netwerk

Het betrekken van Buddy's bij mensen met dementie kan enorm bijdragen aan hun welzijn, alsook dat van hun partners/kinderen. De coördinator werkt nauw samen met alle betrokken partijen om een passende match te vinden tussen de persoon met dementie en hun Buddy. Een succesvolle match leidt tot een positieve ervaring voor alle betrokkenen en geeft een goed gevoel. Samen iets leuks doen dat is het belangrijkste Samen hoeft niet moeilijk te zijn en kan gezellig even bijpraten onder het genot van een kopje koffie drinken zijn, samen wandelen met een hond of genieten op een terrasje. Fysieke activiteit is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. Als de Buddy over een auto beschikt (dit is geen vereiste), kunnen ze samen op pad gaan naar bijvoorbeeld het bos of een tuincentrum. De Buddy's krijgen een korte online training over dementie en hoe ze hiermee om kunnen gaan. De coördinator staat altijd klaar om de buddy's te begeleiden tijdens hun inzet. Wat vragen we van je? Je gaat graag met mensen om Je bent geïnteresseerd Je hebt geduld Je kan goed grenzen stellen Hoe gaan we van start? Na een intake met de coördinator en het volgen van een online training word je gekoppeld aan een deelnemer. Daarna volgt een kennismakingsgesprek met diegene waar je maatje van zal worden. Na dit gesprek geven jullie beide aan of er voldoende klik is om elkaar te blijven zien. Jullie komen maximaal één keer in de week of één keer in de twee weken samen en bepalen samen wat jullie gaan doen. We verwachten van jou geen deskundigheid of kennis op het gebied van de eventuele beperking of psychische problematiek van de deelnemer. Het is genoeg om enthousiast en betrokken te zijn en de ander de ruimte te geven. Wat krijg je ervoor terug? Nieuwe ervaringen en zinvol contact. Je maakt het verschil voor iemand die zich belemmerd voelt om erop uit te gaan en nu door jou weer contacten aan gaat. We bieden bijeenkomsten aan om je te helpen je maatjeswerk goed te doen en andere vrijwilligers te ontmoeten. De coördinator begeleidt je waar nodig. Wil je graag Buddy worden of zoek je een Buddy! Neem dan contact op met Jolanda, Coördinator voor mensen met beginnende geheugenproblemen, via een bericht.

Structureel
Westland

🚤⚓ We zoeken vrijwillige schippers! ⚓🚤

Stichting on Wheels

Heb jij je vaarbewijs en lijkt het je leuk om met mensen rond te varen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stichting on Wheels zoekt vrijwillige schippers voor onze rondvaartboot The Big Dragon in het Westland. De boot is aangepast met een plateaulift zodat kinderen, jongeren en ouderen met een ernstige beperking ook heerlijk mee kunnen varen. De boot ligt in Naaldwijk en de opstapplaats van een vaart is in Naaldwijk of een andere plaats in het Westland, afhankelijk van de vraag. Stuur ons een berichtje dmv een email naar [email protected] als je geïnteresseerd bent! Meer informatie over onze boot vind je op onze website: https://www.stichtingonwheels.nl/verhuur/rondvaartboot/

Structureel
Westland

Word ook Taalmaatje!

Stichting Bibliotheek Westland

Heb je veel interesse in de Nederlandse taal en vind je het leuk om ‘nieuwe’ Westlanders te ondersteunen in het beter beheersen van de Nederlandse taal. Taalhuis Westland zet zich in dit mogelijk te maken en kan dit niet zonder de inzet van vrijwilligers. Als vrijwilliger heb je individueel contact met een taalmaatje. Samen wordt er Nederlands gesproken, geluisterd of geschreven en gelezen. Alledaagse onderwerpen staan centraal, maar het kan ook zo zijn dat je meer nadruk legt op het oefenen van een bepaalde vaardigheid. Bijvoorbeeld om iemand te helpen bij het voeren van een gesprek op school of een brief te schrijven voor werk. Het doel • Vergroten van de kennis van de Nederlandse taal • Ondersteunen bij participatie in Westland • Kansen mogelijk maken mee te doen in de Nederlandse maatschappij Wat verwachten wij van jou? • Je bent enthousiast om met anderen de Nederlandse taal te oefenen. • Je bent bereidt om een basiscursus voor taalvrijwilliger te volgen van 3 dagdelen. Beschikbaarheid Voor de periode van 12 maanden word je gekoppeld aan een taalmaatje en ga je voor ongeveer 1 uur per week samen aan de slag. Na 12 maanden wordt dit traject beëindigd en kun je gekoppeld worden aan een nieuw taalmaatje. De locatie waar jullie elkaar ontmoeten is in Westland, bijvoorbeeld in een vestiging van de Bibliotheek. Wat bieden wij jou? Als Taalvrijwilliger word je vrijwilliger bij Taalhuis Westland, onderdeel van Bibliotheek Westland. Bibliotheek Westland heeft grote waardering voor vrijwilligers. We vinden het belangrijk dat je voldoende deskundigheid hebt om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Daarom zorgen wij voor: • Regelmatige bijeenkomsten om andere vrijwilligers te ontmoeten • Bieden we deskundigheidsbevordering aan en krijg je professionele begeleiding • Krijg je gratis een korte training van 3 dagdelen over laaggeletterdheid • Ontvang je een gratis bibliotheeklidmaatschap tijdens je inzet als taalvrijwilliger • Krijg je jaarlijks een attentie Je doet vrijwilligerswerk bij een professionele organisatie. We leggen daarom onze afspraken vast in een vrijwilligersovereenkomst en vragen een VOG. De organisatie Bibliotheek Westland gelooft dat mensen die zichzelf ontplooien, gelukkiger en gezonder zijn en zo blijvend en volwaardig kunnen participeren in de samenleving. Bibliotheek Westland draagt hieraan bij door persoonlijke en talentontwikkeling van alle Westlanders te ondersteunen, stimuleren en faciliteren door hen te verbinden met verhalen, kennis, organisaties en door elkaar te ontmoeten.

Structureel
's-Gravenhage, Westland

Betekenisvol contact

Buddy Netwerk

Wil jij graag ook de wereld voor een ander vergroten door er te zijn voor de ander. Dit door betekenisvol contact waarin je er toe doe voor de ander en voor jezelf. We hebben verschillende soorten vrijwilligers (buddy's) die bij hun maatjes (cliënten) komen om te wandelen, een kop koffie te drinken, een klein boodschapje doen, samen koken, de mantelzorger even kunnen ontlasten. Vrijwilligers die er zijn voor de ander door betekenisvol contact waarin samen gekeken wordt naar wat jullie willen en kunnen doen. Heb jij tijd voor een praatje of om iets leuks te doen samen. Wil jij er zijn voor de ander laat het mij dan even weten door te reageren op dit bericht. Wij van Stichting Buddy Netwerk proberen zoveel mogelijk mensen te helpen. Help jij ook mee en kom je ons team van vrijwilligers versterken. Ook studenten die een maatschappelijke stage nodig hebben verwelkomen wij graag binnen ons team. Hartelijke groet, Jolanda

Structureel
Westland

Wil jij Sportmaatje worden?

Stichting VTV

Start samen met bewegen... Houd je van sport en wil je je als vrijwilliger inzetten bij VTV? Meld je dan aan bij de beweegcoach. Op deze manier brengen we vraag en aanbod bij elkaar en maken we een match. Tijdens een kennismakingsgesprek stellen we sporter en vrijwilliger aan elkaar voor en kijken we of er een klik is om daarna samen te gaan sporten. Voor wie?: Sportmaatjes zetten zich in voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuigelijke beperking, een vorm van autisme of een chronische ziekte die wat extra begeleiding nodig hebben. Zowel tijdelijk als langdurig. In de regio Delft, Westland, Pijnacker-Nootdorp, Vlaardingen, Maassluis of Midden Delfland. Meer weten? Neem contact op met VTV Regio Delft – Joeri

Structureel
Westland

Vrouwen voor vrouwen

Vitis Welzijn

Samen naar buiten, wat drinken, iets creatiefs doen, een spelletje, eropuit of een puzzel. Een beetje van uw tijd is van grote waarde voor een ander! Zou u/je iets willen betekenen of zijn er vragen, dan verneem ik dat graag! Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
Westland

Begeleider Voel je goed!

Stichting Bibliotheek Westland

Taalhuis Westland doet mee met Voel je goed! Wil jij weten wat je als groepsbegeleider hierin kan betekenen? Voor laaggeletterden is het vaak lastig om informatie over gezonde voeding te kunnen vinden en te begrijpen. Laat staan dat zij deze informatie kunnen beoordelen en toepassen in hun dagelijkse leven. Zeker als je bedenkt welke rol de (verleidelijke) eetomgeving daarbij speelt. Daardoor hebben zij grote kans op overgewicht en aandoeningen die daarvan het gevolg zijn. Voel je goed! is de combinatie van: - eet- en beweegadviezen van een diëtist; - groepslessen gezondheidsvaardigheden (incl. taalvaardigheden) van een vrijwilliger. Voel je goed! is een bewezen werkzame aanpak voor laaggeletterde volwassenen die willen werken aan een gezonder gewicht. Wat ga je doen? Vier tot zes deelnemers worden gekoppeld aan één getrainde vrijwilliger. De groepjes krijgen 20 wekelijkse lessen op een laag taalniveau in een vestiging van de bibliotheek. Als vrijwilliger richt jij je in de les op de verwerking van algemene informatie over gezond eten en bewegen. Om als vrijwilliger goed aan de slag te kunnen wordt er een online basistraining Voel je goed! aangeboden. Gedurende de inzet word je begeleidt door een vrijwilligerscoördinator en kun je ervaringen delen met andere vrijwilligers. Interesse? Aanmelden kan! Is dit project echt iets waar jij enthousiast van wordt en wil jij dit graag komen ondersteunen? Of liever eerst meer informatie? Dan horen we jou graag. De organisatie Bibliotheek Westland gelooft dat mensen die zichzelf ontplooien, gelukkiger en gezonder zijn en zo blijvend en volwaardig kunnen participeren in de samenleving. Bibliotheek Westland draagt hieraan bij door persoonlijke en talentontwikkeling van alle Westlanders te ondersteunen, stimuleren en faciliteren door hen te verbinden met verhalen, kennis, organisaties en door elkaar te ontmoeten.

Structureel
Westland

Word je blij van kleine klusjes?

Vitis Welzijn

Ben je een enthousiaste klusser of iemand met groene vingers die de kwetsbare burger wil helpen bij het ophangen van een schilderij of het wieden van de tuin? Dan zijn wij op zoek naar jou! De klussendienst is er voor mensen die door leeftijd of beperking hulp nodig hebben bij bepaalde klusjes en verder geen andere mogelijkheden hebben. Het gaat om kleine karweitjes die normaal gesproken niet door een professioneel bedrijf worden gedaan, maar door familie of buren. Denk hierbij aan het repareren van een lekkende kraan, het vervangen van kapotte lampen of het vastleggen van een losliggende tegel. Heb je vragen, neem dan gerust even contact met mij op! Miriam Vitis Welzijn ondersteunt kwetsbare burgers en streeft ernaar de zelfredzaamheid van deze burgers te vergroten, zodat zij voor zichzelf kunnen zorgen en actief aan de samenleving kunnen deelnemen.

Structureel