csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

1x per maand zwemmen met bewoners

SDW begeleidt en ondersteund cliënten met een verstandelijke beperking. Enkele bewoners van onze woonlocatie de Touwbaan in Oudenbosch zouden graag maandelijks gaan zwemmen. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die deze bewoners zouden kunnen begeleiden naar het zwembad en daarna samen met hen gaan zwemmen. Waar: zwembad Oudenbosch Wanneer: zondag van 10:00 tot 12:00, één keer per maand. Heb je interesse? laat het ons dan weten!

Lees meer

structureel

Halderberge

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

SDW begeleidt en ondersteund cliënten met een verstandelijke beperking.
Enkele bewoners van onze woonlocatie de Touwbaan in Oudenbosch zouden graag maandelijks gaan zwemmen.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die deze bewoners zouden kunnen begeleiden naar het zwembad en daarna samen met hen gaan zwemmen.

Waar: zwembad Oudenbosch
Wanneer: zondag van 10:00 tot 12:00, één keer per maand.

Heb je interesse? laat het ons dan weten!

Praktische informatie

Maandelijks 2 tot 3 uur

Locatie

Halderberge

Impact

Impactgebied

Sport & beweging

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van SDW Zorg

Roosendaal

Angelique wil samen gaan fietsen.

SDW Zorg

Angelique is een 51 jarige vrouw met een licht verstandelijke beperking. Ze woont zelfstandig in Roosendaal en krijgt ambulante ondersteuning vanuit SDW. Angelique wil graag samen gaan fietsen, er op uit! Tijd en frequentie, in overleg Ze zoekt een rustige vrouw met affiniteit en inlevingsvermogen, relativeringsvermogen, met de doelgroep mensen met een lichte verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Sta jij ervoor open met haar op pad te gaan? Laat het ons dan weten!

Structureel
Roosendaal

Gezellig praatje, boodschap doen

SDW Zorg

Deze, in Roosendaal woonachtige, oudere man van momenteel 85 jaar kan wel ondersteuning gebruiken. Hij heeft een licht verstandelijke beperking en woont zelfstandig. Voor in het weekend of anders op een avond is hij op zoek naar iemand die hem kan ondersteunen bij het doen van een boodschap. Maar meneer is ook vooral op zoek naar een praatje en wil graag nog wat ondernemen in de mogelijkheden die er zijn. Meneer is wel erg voor directe communicatie en windt er zelf geen doekjes om. Hij kijkt uit naar je komst dus meldt je snel aan !

Structureel
Steenbergen

Koffieleuten en theemutsen gezocht!

SDW Zorg

Koffieleuten en theemutsen gezocht! Voor enkele ambulante clienten zijn wij op zoek naar vrijwilligers om wat mee te drinken. Clienten binnen SDW hebben een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een lichamelijke beperking. Veel van onze clienten wonen zelfstandig, soms hebben ze behoefte aan een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie of thee. Dit kan bij hen thuis of wellicht buiten de deur. Wil jij ze gezelschap houden? Dan hopen we dat je contact met ons opneemt.

Structureel
Roosendaal

Wandelen, Je beste beentje voor zetten?

SDW Zorg

Wandelen, Je beste beentje voor zetten? Of rol, die stoel voor de lol? Onze clienten zijn op zoek naar echte stappers! Heerlijk samen de buitenlucht in, een ontspannen wandeling maken, niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend. Clienten binnen SDW hebben een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een lichamelijke beperking. We hebben meerdere clienten die graag samen met jou gaan wandelen. Wandel jij graag met de hond, je partner of je gezin, of is er juist niemand in de buurt om mee te gaan wandelen, en zou jij het leuk vinden om dit met regelmaat samen met een client te doen? Dan hopen wij dat je aan ons denkt! Laat je het ons weten?

Structureel
Roosendaal

Vrijdagmiddag ondersteunen bij Logeerhuis

SDW Zorg

Wij, de logees van het logeerhuis, komen hier logeren en houden van het ondernemen van leuke activiteiten in het weekend en de vakanties! Voor vrijdagmiddag, als wij naar het logeerhuis komen, zoeken we nog een vrijwilliger om te helpen. Dat is namelijk voor de begeleiding een druk moment. We zoeken dan iemand om te helpen met drinken pakken, eten in de oven doen, en ons gezelschap houden. De drukke piek is tussen 15.30 tot 17 uur. Ook zoeken we nog iemand voor de volgende vraag: Ben jij een actieve en enthousiaste vrijwilliger die samen met ons op het logeerhuis spelletjes wil komen spelen, snoezelen, wandelen of meehelpen met georganiseerde activiteiten? Of heb jij zelf een goed idee voor een andere activiteit? Dan ben jij misschien wel degene die wij zoeken. Bij voorkeur zoeken we iemand voor ieder weekend, maar kun je om het weekend of ben je op onregelmatige basis een paar uurtjes vrij, zijn wij daar al erg blij mee! We vinden het leuk om 1 op 1 iets te ondernemen, maar ook met meerdere logees tegelijk is een optie. Net wat jij als vrijwilliger wil en leuk vindt! Ben jij na het lezen van onze oproep nieuwsgierig naar ons geworden en houd je van een gezellige teamspirit op de locatie? Kan je de vrijdagmiddag of in het weekend?Dan maken we graag kennis met jou en plannen we een gesprek in!

Structureel
Bergen op Zoom

Richard wil er op uit!

SDW Zorg

Richard is een 27 jarige man met het syndroom van down. Hij heeft een ernstige verstandelijke beperking maar kan zich duidelijk maken middels simpele taal en gebaren. Hij heeft behoefte aan structuur, maar vind het heerlijk om erop uit te gaan. Wil jij met hem een rondje wandelen, fietsen, zwemmen, bowlen, ergens wat gaan drinken, voetballen of een één op één activiteit op de groep ondersteunen? Richard zoekt een mannelijke vrijwilliger (leeftijd tussen 20-40 jaar) die het leuk vindt om actief en fysiek iets te ondernemen. Heb jij interesse? Dan horen we dat natuurlijk graag!

Structureel
Roosendaal

Kom jij bij mij op de koffie?

SDW Zorg

Voor meerdere zelfstandig wonende cliënten zijn wij op zoek naar vrijwilligers die op de koffie willen gaan bij onze cliënten thuis. (verschillende leeftijden) SDW is een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een lichamelijke beperking. Omgeving Roosendaal, Bergen op Zoom en de plaatsen daar omheen. Als jij interesse hebt gaan wij kijken naar wat jullie wensen zijn om een goede match te maken tussen jou en de cliënt. Stuur je ons een bericht?

Structureel
Roosendaal

Koken voor kids bij de Speelrots

SDW Zorg

Op B.S.O en Naschoolse opvang De Speelrots, van SDW, zijn ze op zoek naar jou !! Ben jij enthousiast, creatief, lief en behulpzaam dan nodigt de locatie je uit om kennis te komen maken op De Speelrots. Hier verblijven kinderen, met een beperking, na school, op zaterdag en in de vakanties. We zoeken iemand voor het koken op vrijdag in de even weken van 15.00 uur tot 18.00 uur Heb je belangstelling en wil je graag eens een kijkje komen nemen ?! Reageer dan snel en dan plannen we een kennismakingsgesprek. Tot snel!

Structureel
Jongeren
Steenbergen

Carina zoekt een maatje

SDW Zorg

Carina is 66 jaar, haar interesses zijn breien, kleuren, muziek en houdt van dieren. Ze is in zorg bij SDW, SDW is een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Carina is op zoek naar iemand die speciaal voor haar komt en met haar koffie drinkt of om een boodschapje gaat. Ze heeft een kinderlijke beleving. Als er een klik is kan er op termijn mogelijk uitgebreid worden naar bijv. bioscoop of zwemmen. Ze is in zorg bij SDW, SDW is een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Wil jij kennis maken met Carina? Dan horen we het graag van je!

Structureel
Roosendaal

Vrijwilliger mediateam gezocht!

SDW Zorg

SDW is een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een lichamelijke beperking. Ons mediateam is op zoek naar een vrijwilliger om te ondersteunen bij de dagbesteding en mee te gaan naar filmopdrachten. Het mediateam is ontstaan vanuit een idee van enkele cliënten waarna het SDW journaal is gestart. Sinds januari is het mediateam overgegaan naar dagbesteding. Wij als mediateam willen nog beter leren filmen, monteren, video's bewerken en fotograferen en alles wat daarbij komt kijken. Daarvoor zijn wij op zoek naar jou, om ons team te versterken. Wij vinden gelijkwaardigheid belangrijk en werken echt als team samen. Heb jij interesse in video's maken en/of monteren. Ga dan met ons dit avontuur aan? Interesse of meer weten over deze vrijwilligersvraag? Je bent van harte welkom om een dagdeel mee te lopen. Wat heb je nodig? • Beschik je over een rijbewijs • Ben je op maandag en donderdag beschikbaar • Ben je flexibel (snel schakelen, omdenken, niet in paniek raken en ook flexibel inzetbaar) • Heb je kennis/ervaring/interesse in filmen, monteren en scripts bedenken/schrijven • Heb je affiniteit met de doelgroep. Een groep van momenteel 4 cliënten met een licht verstandelijke beperking. Deze groep zal op termijn nog uit uitbreiden.

Structureel
Bergen op Zoom

Ingrid wil graag op dinsdag zwemmen

SDW Zorg

Ingrid zoekt iemand die op de dinsdagen met haar mee wil gaan zwemmen. Daarnaast zoekt ze iemand om voornamelijk in het weekend leuke uitstapjes mee te maken zoals naar de hobbybeurs, zandsculpturen, wandelen, shoppen etc. Verdere hobby's zijn knutselen zoals kaarten maken, diamond painting, handwerken, zwemmen. Ze heeft huisdieren, een vogel en vissen. Ingrid is 57 jaar oud en een rustig persoon, is graag op zichzelf maar wanneer ze zich op haar gemak voelt, kan ze gezellig kletsen. Het is belangrijk dat daar rekening mee gehouden wordt. Ze kan redelijk goed aangeven wat ze wil, is 55 jaar. Ze is minder goed ter been, langere afstanden lopen wordt lastig. Ze krijgt ambulante ondersteuning van SDW. SDW begeleidt en ondersteund cliënten met een verstandelijke beperking. Zou jij het leuk vinden samen met Ingrid met regelmaat iets ondernemen, en ben je rustig van aard? Laat het ons dan weten!

Structureel
Bergen op Zoom

Marie José wil met jou winkelen/uit eten!

SDW Zorg

Marie José is een dame van 46 jaar, ze zoekt een dame (maatje) om leuke dingen mee te ondernemen. Ze heeft een licht verstandelijke beperking en een lichte vorm van autisme. Ze woont op De Spil, een woonlocatie van SDW. Wat zoekt ze? Een gezellige dame die om kan gaan met haar PTSS. Iemand die haar begrijpt en ze zou het leuk vinden als je een hond hebt (dit is natuurlijk geen eis). Ze zou graag het volgende willen ondernemen: Naar de kringloper, naar de Stad/winkelen, uit eten, boodschappen doen. Zou jij het leuk vinden kennis te maken om te kijken of de klik er is? Laat het ons dan snel weten!

Structureel
Jongeren
Roosendaal

Wil jij met Erik aan de wandel?

SDW Zorg

Erik is een spontane en sociale man van 59 jaar oud met het Syndroom van Down. Hij is slechtziend en stottert wanneer hij met je praat. Hij houdt van gezelligheid, spelletjes doen en lekker eten. Erik heeft veel behoefte aan aandacht. Veel complimenten geven en stimuleren van gewenst gedrag kan een positieve werking hebben op hem, hij is ook vrij snel beïnvloedbaar. Erik is op zoek naar iemand die zo'n 1 a 2 dagen in de week gezellig samen met hem een ronde gaat wandelen. Erik is niet veilig in het verkeer. Hij heeft geen weet van verkeersregels en als er iets gebeurt kan hij in paniek raken. Hier moet je wel mee om kunnen gaan. Ben jij de persoon die hij zoekt? Dan komen we heel graag in contact met jou!

Structureel

Anderen bekeken ook

Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood

Over Rood

Nederland heeft relatief gezien het grootste aantal zzp'ers in de wereld. Natuurlijk zijn dat niet alleen succesverhalen. Over Rood is een vrijwilligersorganisatie, die al bijna 10 jaar landelijk (verdeeld over 15 vestigingen) zzp’ers en kleine ondernemers helpt om weer overzicht en inzicht in hun financiën te krijgen. Niet door de problemen over te nemen, maar door te coachen en samen te werken. Op dit moment gebeurt er veel in Nederland. De rekeningen en misschien zelfs de achterstanden lopen snel op. Mensen maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. De verwachtingen zijn somber, maar Over Rood is klaar voor de ontwikkelingen. Voor verschillende vestigingen door heel Nederland zijn wij op zoek naar: Vrijwilligers (minimaal 4 uur per week) Wat ga je doen? Je begeleidt zzp’ers in het doorlopen van een traject binnen Over Rood. De doelstelling van ieder traject is dat de cliënt zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Als vrijwilliger deel je je kennis en ervaring met je cliënt en help je om structuur en overzicht te krijgen. Je helpt lastige keuzes te maken. Je fungeert als sparringpartner. Brengt je kennis en kunde in en biedt een luisterend oor. Geen enkel traject is hetzelfde. Soms is de hulpvraag puur financieel-administratief, terwijl op andere momenten een advies over de bedrijfsvoering het verschil uitmaakt. Je haalt ondernemers uit een negatieve spiraal en helpt ze de draad weer op te pakken. Gemiddeld zul je 5 tot 10 cliënten per jaar begeleiden met een tijdsbesteding van minimaal 4 uur per week. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden (ruim) vergoed. Je rapporteert rechtstreeks aan de vestigingsmanager. Wat is het profiel van een vrijwilliger bij Over Rood? Empathisch, onbevooroordeeld en laagdrempelig zijn kernwaarden van Over Rood. Dit hebben we gemeen met onze vrijwilligers. Als vrijwilliger gebruik je je kennis en ruime ervaring, bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer, directeur, operationeel manager of bedrijfsleider bij het begeleidingstraject. Je vindt het leuk je kennis en ervaring te delen met mensen die daar veel profijt van hebben en vindt het een uitdaging om mensen in hun kracht te krijgen. Daarbij heb je het begrip en geduld dat nodig is om je aan te passen aan het tempo van de cliënt. Je hebt HBO/Universitair werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het managen/coachen/aansturen van (groepen) mensen. Je bent empathisch en kunt je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Aantoonbare ervaring of bekendheid met het klappen van de zweep bij het voeren van een eigen onderneming. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste. Belangrijke vaardigheden: • Goed kunnen luisteren, samenvatten en signaleren • Structureren, organiseren en plannen • Je kunt een businessplan en financieel plan beoordelen • Je beschikt over basiskennis administratie en basiskennis marketing en sales • Je kunt goed overweg met Excel en vindt je weg op het internet • Je hebt kennis van verschillende belastingsoorten (IB, BTW, Vpb) Wat krijg je ervoor terug? Ruimte om met je kennis en ervaring een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren. Waardering van cliënten en voldoening in je werkzaamheden. Je levert een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin ook ondersteuning is in lastige tijden. Zelfstandig werk met zeer goede ondersteuning van de organisatie waarbij je je eigen tijden kan bepalen. Maatschappelijk betrokken collega’s die net zoals jij hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Een degelijke en leerzame interne opleiding. Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij heel benieuwd naar jou!

Structureel
Halderberge

Collectanten voor de Hartstichting werven

Muzikalhuis

We zijn op zoek naar iemand die mij (Maria) assisteert bij het contact leggen met collectanten voor de Hartstichting. Of iemand die zelf een wijkje wil lopen. Het aantal collectanten in Hoeven was vroeger groot, maar is terug gegaan naar 8 personen. Terwijl het aantal hartpatiënten toeneemt. Het geld wat met het collecteren opgehaald wordt, wordt goed besteed aan onderzoek om hartfalen tegen te gaan. Zie: https://www.hartstichting.nl/wetenschappelijk-onderzoek Een rondje lopen kost 1 of 2 avonden in de week in april. Doet u volgend jaar mee wandelen? Wandelen is goed voor u en u helpt onze samenleving met het collecteren. Naast collectanten zoeken we iemand die mij (Maria) mee wil helpen contacten te onderhouden met collectanten en mee het geld wil tellen na afloop van het collecteren. Ps. dit heeft niets met Muzikalhuis te maken. Ik collecteer voor de Hartstichting als vrijwilliger.

Project
Halderberge

Help je mee in onze bio tuin?

Yvette

Wij hebben een stuk grond in omgeving Hoeven van 2 hectare groot waar we al 24 jaar actief bezig zijn met onze bio tuin. Wij zijn inmiddels een dagje ouder geworden en kunnen hierdoor extra hulp gebruiken. We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om 1 keer per week, op een maandag, woensdag of zaterdagmiddag te komen helpen. Per week kunnen we afspreken wat het beste uitkomt. Heb je affiniteit met bio en bos werk en vind je het onder andere leuk om te snoeien, zaaien, tuingereedschap opknappen en werken in de moestuin? Neem dan contant met ons op! We plannen dan een kennismakingsgesprek in.

Structureel
Halderberge

Vrijwilligerscoödinator op de Meeshoeve

zorgboerderij de Meeshoeve

Op zorgboerderij de Meeshoeve zijn veel vrijwilligers actief, zowel ondersteuning in de zorg, als in het winkeltje, in de tuin en rondleidigen/educatie. De vrijwilligerscoördinator is het aanspreekpunt voor alle vrijwilligers. Hij/zij voert intakegesprekken en maakt afspraken over de uitvoering van het vrijwilligerswerk. Jaarlijks heeft hij/zij evaluatiegesprekken, eventuele problemen worden tijdig gerapporteerd aan het stichtingsbestuur. Ook initiatieven ter verbetering van het vrijwilligerswerk draagt hij voor aan het bestuur. Kortom, de coördinator bewaakt de goede sfeer en verstandhouding tussen de vrijwilligers.

Structureel
Halderberge

Gastvrouwen en -heren Dorpshuis Bosschenhoofd

Stichting Dorpshuis Bosschenhoofd

In Bosschenhoofd is een nieuw dorpshuis gerealiseerd. We willen graag een dorpshuis waarin we mensen een warm welkom heten en ontvangen in een gezellige sfeervolle omgeving. In het dorpshuis kun je terecht voor activiteiten, elkaar ontmoeten, ondersteuning maar vooral ook voor gezelligheid en sfeer. Wie zoeken we? Het bestuur komt graag in contact met mensen die de rol van gastvrouw of gastheer willen vervullen, als vrijwilliger in een flexibele samenwerking. In deze rol zorg je voor een gastvrij ontvangst van bezoekers, de catering en het klaarzetten en opruimen van ruimtes. Daarnaast zoeken we mensen die ons mee willen helpen om de tuin die opnieuw is aangelegd, nog mooier te maken en te onderhouden. Welke mogelijkheden biedt vrijwilligerswerk bij het Dorpshuis jou? Vrijwilligerswerk biedt heel veel mogelijkheden. Je maakt nieuwe contacten, je leert er veel van, je doet erg veel mensenkennis op, je leert verschillende leeftijdsgroepen beter begrijpen, je zorgt voor een stukje plezier voor mensen, je maakt mensen blij en je draagt bij aan een stuk sociaal cultureel werk in het dorp. Daarnaast heb je als vrijwilliger de mogelijkheid om een groot sociaal netwerk op te bouwen, en in overleg is er de mogelijkheid van een vrijwilligersvergoeding. Ben je iemand die …. • gastvrijheid in het bloed heeft zitten en ervoor zorgt dat iedereen zich welkom voelt • met andere mensen in Bosschenhoofd in contact wil komen • enthousiast is en gemakkelijk contacten kan leggen • goed kan samenwerken • over een certificaat “Verantwoord alcohol schenken” beschikt of bereid is deze te behalen • betrokken is en affiniteit heeft met het Bosschenhoofdse verenigingsleven en activiteiten • de ambitie heeft om er met elkaar iets heel moois van te maken? Contact De mogelijkheid bestaat om een keer mee te lopen en te voelen of het wat voor je is. Denk je of jij na het lezen van dit bericht: dat wil ik ook doen of heb je vragen, neem dan contact met ons op.

Structureel
Bergen op Zoom, Breda, Woensdrecht, Halderberge, Roosendaal, Etten-Leur, Altena, Geertruidenberg

Betrokken vrijwilligers voor mentorschap

Mentorschap West-Brabant

Mentorschap West- Brabant is op zoek naar nieuwe mentoren voor mensen die iemand nodig hebben die hen ondersteunt bij het maken van beslissingen met betrekking tot wonen, welzijn en zorg. Ben jij: geïnteresseerd in mensen, heb je inlevingsvermogen, levenservaring, kun je goed signaleren, grenzen stellen en ben je communicatief sterk en wil jij het verschil maken voor iemand? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij bieden scholing, ontmoeting met andere mentoren en ondersteuning, je hebt flexibele werktijden die je zelf kunt indelen. Heb jij interesse, meld je dan vrijblijvend aan voor een eerste oriënterend kennismakingsgesprek per telefoon. Wij zijn bereikbaar via onderstaande knop Wij ontmoeten je graag! Mariet en Myriam, coördinatoren Mentorschap West-Brabant

Structureel
Halderberge

Ondersteuners bij volwassenenonderwijs

Stichting Prago

Wij zoeken rustige, geduldige en vriendelijke ondersteuners bij onze lessen basisvaardigheden. Onze cursisten leren (beter) lezen en schrijven. Een deel volgt ook rekenles en lessen in digitale vaardigheden. Jij helpt - samen met onze docent - de cursisten bij het leren. Bij Prago volgt iedere cursist een individueel leertraject en leren cursisten op eigen niveau en in eigen tempo. De lesgroepjes bieden een veilige en gezellige leeromgeving. Onze cursisten kunnen een licht verstandelijke of licht psychische beperking hebben. We zoeken enthousiaste en trouwe ondersteuners voor onze nieuwe lesgroep (max 8 cursisten) op de donderdagochtend in de bibliotheek van Oudenbosch. Wie ben jij? •Je hebt affiniteit met mensen die moeilijk leren en soms ook andere beperkingen hebben. •Je bent rustig, geduldig en vriendelijk. •Je beheerst de Nederlandse taal goed. Wat bieden wij? •Leuk en zinvol vrijwilligerswerk, tegen een beperkte tijdsinvestering (2 uur per week), in een klein, betrokken team dat open staat voor jouw inbreng. •Individuele begeleiding door de bevoegd docent die de leiding heeft over de lessen. •Twee keer per jaar een training (niet verplicht). •Jaarlijks een VVV-bon als dank voor je inzet. Interesse? Stuur een berichtje of bel voor meer informatie. Meer informatie over onze organisatie, doelgroep en lessen staat ook online.

Structureel