csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Samen erop uit?

Vind jij het leuk om erop uit te gaan en iemand heel bij te maken? Een dagje dierentuin, museum, winkelen, kasteelbezoek, wandelen in de natuur, enz.... Onze cliënt van 64 jaar is ondernemend, heeft brede interesses en gaat graag een dagje met jou op pad. Als het maar gezellig is. Als hij samen met jou 1 x per maand mee mag, zou je hem een enorm plezier doen. Gun jij hem dat? Dan is het fijn als je wil reageren!

Lees meer

structureel

Asten

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Vind jij het leuk om erop uit te gaan en iemand heel bij te maken? Een dagje dierentuin, museum, winkelen, kasteelbezoek, wandelen in de natuur, enz....
Onze cliënt van 64 jaar is ondernemend, heeft brede interesses en gaat graag een dagje met jou op pad.
Als het maar gezellig is.
Als hij samen met jou 1 x per maand mee mag, zou je hem een enorm plezier doen.
Gun jij hem dat? Dan is het fijn als je wil reageren!

Praktische informatie

Maandelijks 1 tot 4 uur

Locatie

Asten

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van ORO

Deurne

Paardenliefhebber gezocht!

ORO

Op het Rijtven terrein van ORO wonen mensen met een verstandelijke beperking. De cliënten worden heel blij van het berijden van een paard. Voor deze activiteit zijn we nu opzoek naar een aantal paardenliefhebbers die de cliënten willen helpen begeleiden bij het paardrijden. We zijn opzoek naar meerdere vrijwilligers voor een aantal dagdelen, ochtenden en middagdagen van 3 uur per dagdeel. Mocht je interesse hebben, wees welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en rondleiding.

Structureel
Jongeren
Gemert-Bakel

Samen erop uit!

ORO

Hallo, ik ben een man van begin 40 met een lichte verstandelijke beperking. Ik kan veel zelf en vind het leuk om met mensen om te gaan, maar ik heb niet zoveel mensen om mij heen om dingen mee te doen. Ik zou het fijn vinden om iemand te leren kennen om af en toe iets mee te ondernemen. Wat vind ik leuk om met jou te doen? samen scooter rijden Samen naar de bioscoop Samen uit eten Samen wat gaan drinken Wandelen Grote uit stapje zoals pretpark, dierentuin enz Dat er iemand bij me op bezoek komt Een keertje bowlen, of badmintonnen Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het geluk van deze cliënt? Reageer dan op deze vacature! Als je bij ORO vrijwilliger wordt heb je natuurlijk recht op reiskostenvergoeding, jaarlijkse attenties waaronder het kerstpakket en lever je een grote bijdrage aan het geluk van onze cliënten. Kosten voor de activiteiten zijn in principe niet voor rekening van de vrijwilliger, daar worden goede afspraken over gemaakt.

Structureel
Deurne

Hou jij van muziek uit de jukebox?

ORO

Gaat jouw interesse ook uit naar jukebox of LP’s of Amerika? Kun je daar enthousiast over vertellen? Onze cliënt, een man van 41 jaar, wonende op het Rietven in Deurne zou het leuk vinden als je eens op bezoek komt om jouw passie te delen. Zoek je jouw LP’s in 2e hands winkels of op platenbeurzen? Dan maak je onze client superblij als die eens met jou mee mag. Als je al ervaring hebt met verstandelijke beperking /autisme, zou dat helemaal fijn zijn. We weten dat we op zoek zijn naar een hele speciale bezoekvrijwilliger. Als jij dit bent dan is het fantastisch als je wil reageren.

Structureel
Deurne

Help jij mij met koken?

ORO

In onze centrale keuken koken 2 groepen van 3 deelnemers samen met hun begeleiders. Onze deelnemers hebben een verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische problematiek. Hun sociaal functioneren is tussen de 1 en 3 jaar. Soms hebben onze begeleiders ondersteuning nodig als een deelnemer even alleen geholpen moet worden omdat het functioneren in de groep op dat moment even niet kan. Dan kun jij helpen door bijvoorbeeld met één cliënt samen een gerecht te maken. Heb jij op maandagmiddag tijd van 13.30 tot 15.00 uur en kun jij ons helpen? Dat zou fantastisch zijn!

Structureel
Helmond

Zelfstandige kok

ORO

Op locatie De Geseldonk (Cederhoutstraat Helmond) is een eetpunt gevestigd voor (eenzame) ouderen. Cliënten van ORO werken samen met vrijwilligers en medewerkers om voor deze groep ouderen een heerlijk drie gangen diner te bereiden. Op dit moment zoeken we uitbreiding in de keuken. Kun jij zelfstandig koken, voor groepen van ongeveer 20 personen en heb jij affiniteit met de doelgroep van ORO? Dan is dit misschien wel jouw nieuwe (vrijwillige)werkplek. Het betreft 3 dinsdagen per maand van 11.00 tot 14.00 uur. Je bereid de maaltijd samen met een andere vrijwilliger en de cliënten ondersteunen daarbij. Ben je geïnteresseerd? Dan komen we graag met jou in contact. Klik op reageer, laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk op!

Structureel
Deurne, Someren, Helmond, Laarbeek

Geef een glimlach, krijg een glimlach!

ORO

Als maatje maak je het leven van onze cliënten (en dat van jezelf) nóg leuker. Plezier en persoonlijk contact staan voorop. Er zijn voor iemand als maatje geeft je het gevoel dat je echt iets kunt betekenen voor een ander. Wij zijn op zoek naar maatjes die met onze cliënten leuke dingen willen doen: fietsen, wandelen, een spelletje, koffie drinken op een terrasje, samen kletsen, erop uit gaan, muziek luisteren en nog veel meer. Dat kan savonds, smiddags, iedere week of 1 keer per maand, we kijken hierbij vooral naar jouw beschikbaarheid. Onze cliënten zijn zowel mannen als vrouwen met een verstandelijke beperking, van laag tot hoog niveau, van jong tot oud. We vertellen je hier graag meer over! Zou jij als maatje iets voor een ander willen betekenen en ervaren dat je ertoe doet? De eenzaamheid bij onze cliënten wat verlichten en geniet-momenten creëren van sociaal contact? Onze cliënten kijken uit naar je komst! Stuur je ons een berichtje?

Structureel
Laarbeek

Heb jij ervaring als geluidstechnicus?

ORO

Voor Radioro zijn we op zoek naar jou! Want als vrijwilliger mag je samen met cliënten custom made JINGLES maken. En daar hebben we een goede geluids-technicus bij nodig. We hebben een eigen offline JINGLE ruimte waar je aan de slag kunt. Hoe leuk is dat! Lijkt jou dat ook leuk? Dan kun je contact met ons opnemen voor meer informatie zodat je zeker weet of dit iets voor jou is. Onze cliënten kunnen niet wachten om met je aan de slag te gaan.

Structureel
Deurne

Knutselen, karaoke, film, bingo en muziek!

ORO

Op onze dagbestedingslocatie Het Klokhuis hebben we diverse activiteiten in de zaal voor cliënten met een licht-matige-ernstige verstandelijke beperking in de leeftijd van 18 tot circa 90 jaar. Je mag ondersteunen bij verschillende activiteiten die iedere week weer anders zijn: knutselen, muziek-activiteiten, filmmiddag, karaoke, bingo, enz. Als je eigen ideeën hebt is dat natuurlijk super! Lijkt jou dit iets en ben je beschikbaar op vrijdagmiddag? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we je er meer over vertellen en weet je zeker dat dit bij jou past.

Structureel
Jongeren
Deurne

Paardenliefhebbers gezocht!

ORO

Op het Rijtven zijn we opzoek naar paardenliefhebbers die het leuk vinden om met onze cliënten en een paard een ronde te wandelen over het terrein en de paarden mee te komen verzorgen. Van maandag tot vrijdag kunnen cliënten op Het Rijtven paardrijden als activiteit. De cliënt neemt plaats op het paard en het paard heeft een vaste begeleider. Daarnaast mag je ook mee helpen om de stallen schoon te houden en de paarden te verzorgen. We hebben een enthousiast team vrijwilligers, maar nog een grotere groep enthousiaste cliënten. Dit betekent dat we ons team verder willen uitbreiden om alle cliënten deze geluksmomenten aan te kunnen bieden. Ben je geïnteresseerd? Druk dan op de knop solliciteren!

Structureel
Deurne

Als vrijwilliger flexibel inzetbaar zijn?

ORO

Wil jij graag iets terugdoen voor de maatschappij, maar kun je hier geen vaste dag en tijd per week aan besteden? Meld je dan aan als flexvrijwilliger! Als flexvrijwilliger word om jouw vrijwillige inzet gevraagd wanneer er specifieke dingen worden georganiseerd in de organisatie. Bijvoorbeeld meelopen met cliënten in de carnavalsoptocht of helpen wanneer er een 'Verwendag' voor cliënten is en nog veel meer andere mogelijkheden! Is dit iets wat beter in te regelen is in jouw leven? Stuur ons dan gerust een berichtje!

Structureel
Jongeren
Deurne

Bar-topper gezocht

ORO

Vind jij het leuk om achter een bar te staan en onze cliënten van een lekker drankje te voorzien? Voor café de Honingpot op Het Rijtven zijn we opzoek naar een gastvrije barman of - vrouw. Bezoekers genieten dankzij jou van een kop koffie met appeltaart na een lange wandeling of een lekker koud biertje op een zomerse dag. Zowel cliënten van het terrein als wandelaars en fietsers uit de omgeving komen gezellig bij ons binnen of op het terras. Ervaring in de zorg of horeca is niet vereist, maar het is wel belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. Je werkt doorgaans alleen achter de bar. Dagen en tijden zijn in overleg, we zoeken meerdere vrijwilligers voor verschillende mensen. Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur ons dan een berichtje en we nodigen je uit voor een kop koffie in ons gezellige café.

Structureel

Anderen bekeken ook

Asten

MAS stagiaires

Museum Klok en Peel

Van 19 t/m/ 27 oktober 2024 vinden weer de pompoendagen plaats in Museum Klok en Peel te Asten. Ieder jaar kunnen wij weer rekenen op studenten die hun MAS-stage bij ons doen. Ook dit jaar hopen we weer een beroep te kunnen doen op studenten die hun stage bij ons willen invullen. Er is een diversiteit aan werkzaamheden zoals kinderen helpen met pompoen snijden, meewerken in de horeca, helpen in diverse stands op het museumterrein, pannenkoeken bakken, pompoensoep verkopen en het verrichten van allerlei hand en spandiensten. Als je meerdere dagen komt zorgen wij dat je alle dagen ander werk doet zodat je niet dagenlang hetzelfde hoeft te doen. Ieder jaar zijn er ongeveer 35 stagiaires bij ons werkzaam. Het is het grootste pompoenevenement van de Benelux en komen er tussen de 10.000 en 12.000 bezoekers ( w.o. veel kinderen ) om te genieten van allerlei activiteiten. Ook nog op zoek naar een leuke stageplaats ? Neem dan contact met ons op. Contactadres: [email protected]

Project
Someren

Gastvrije vrijwilliger bij de bar

Savant

Wij zijn op zoek naar een gastvrouw/heer bij de bar van Woonzorgcentrum Savant Sonnehove in Someren. Ben jij sociaal, vriendelijk, houdt van gezelligheid en kun jij zelfstandig werken? Dan is dit echt iets voor jou. In onze ontmoetingsruimte mag je mensen gastvrij ontvangen, praatje maken, koffie/thee/fris schenken en de afwas verzorgen. Op zaterdagochtend en middag en zondagochtend en middag. Wat staat er tegenover? Als vrijwilliger van Savant Zorg ondersteun je niet alleen onze bewoners, maar ook onze medewerkers. Je bent immers onze belangrijke schakel in zorg en welzijn. Omdat wij jouw belangeloze inzet zeer waarderen, hebben wij allerlei aangename zaken voor jou geregeld. Denk daarbij aan leuke workshops, interessante scholing, een kerstpakket en het super gezellige jaarlijkse vrijwilligersfeest. Om als vrijwilliger bij Savant te starten vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag) te overhandigen. De aanvraag wordt digitaal door ons aangevraagd en is geheel gratis. Zonder VOG is het niet mogelijk om vrijwilligerswerk bij Savant te doen. Heb je interesse of wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact met ons op. Wij ontmoeten je graag en tot ziens op onze locatie Savant Sonnehove in Someren.

Structureel
Asten

Wandelen? fietsen? housen? Of kermis? (A01)

MEE De Meent Groep

Haal jij ook graag een frisse neus wandelend of op de fiets? Lees dan gauw verder en wie weet vind jij hier wel jouw maatje! De 35 jarige Ruud woont op zich zelf in Asten. Ruud heeft autisme. Dat maakt dat hij het soms lastig vind om in een drukke omgeving te zijn. Daarentegen is hardcore muziek zijn passie en bezoekt hij graag Thunderdome feesten maar ook pretparken en kermissen. Ruud werkt overdag en zou graag ’s avonds, in het weekend of op maandag middag een rondje gaan wandelen of fietsen. Voor Ruud is het belangrijk dat je “relaxt” bent en misschien vind je het wel leuk om een keer samen naar een hardcore feest, pretpark of naar de kermis te gaan. Voel jij je aangesproken en ben je ook rond de 35 jaar? Reageer dan op dit oproepje van MEE LiNCK!

Structureel
Jongeren
Helmond

Vrijwilligers Formulierenbrigade gezocht!

LEVgroep

Heb je wat tijd over? Vind je het leuk om andere mensen te helpen? Kom dan ons team van formulierenbrigade vrijwilligers versterken! Voor de formulierenbrigade zijn we op zoek naar vrijwilligers die zich minimaal 1 dagdeel in de week willen inzetten voor inwoners van Helmond met vragen over formulieren en hulp bij de administratie. Ervaring is handig, maar niet nodig! Wij bieden een leuke, afwisselende vrijwilligersbaan, in een pool met andere vrijwilligers. Deze worden ondersteund en begeleid door enthousiaste coördinatoren die regelmatig bijeenkomsten organiseren waardoor de vrijwilligers elkaar kunnen treffen, bijpraten, nieuwe ontwikkelingen besproken worden en workshops en cursussen aangeboden worden. De coördinatoren zijn ook altijd op de achtergrond aanwezig voor ondersteuning van de formulierenbrigade vrijwilligers. Heb je interesse? Wil je ons team komen versterken? Bel of mail ons dan! [email protected]/ 0492-598989 Onze coördinatoren zullen dan contact met je opnemen voor een kennismakingsgesprek! De eerstvolgende basistraining voor de Formulierenbrigade start begin oktober. Kijk op onze website voor meer informatie over het werk van de formulierenbrigade. https://www.levhelmond.nl/lokaal-aanbod/werk-geldzaken-en-formulieren/formulierenbrigade

Project
Deurne

Matchmaker voor ouderen

LEV Deurne

Vind jij het leuk om in gesprek te gaan! Wij zijn op zoek naar een Matchmaker die vragen van ouderen combineert tot een leuke match. Het doel is dat deze ouderen samen leuke activiteiten gaan ondernemen. De ouderen die jouw hulp kunnen gebruiken zijn bekend. Je gaat op huisbezoek waar je informatie ophaalt. Met deze informatie plaats je een vraag op DeurnevoorElkaar. Het is tevens jouw taak om te reageren op geplaatste vragen en helpt de ouderen zodat de perfecte match gemaakt kan worden. Wellicht kun je aanbod en vraag op de website ook combineren.

Structureel
Someren

Gezelligheid in de huiskamer

Savant

Bij Savant Sonnehove zijn we op zoek naar vrijwillig(st)ers voor een afdeling waar bewoners wonen met dementie. Hou jij van gezellig een praatje maken, koffie serveren, spelletje doen, tv kijken, kortom lukt het jouw om een gezellige middag/avond te creëren voor een of meerdere bewoners. Dan zijn wij opzoek naar jouw. Bent je geïnteresseerd dan horen wij het graag. Dagen en tijden zijn na overleg met jouw te bepalen. Wat verwachten wij van jou? Je bent vriendelijk, geduldig, gemotiveerd, behulpzaam en betrouwbaar. En wil je in zetten om samen te werken met medewerkers en andere vrijwilligers, dan bent jij de vrijwilliger die wij zoeken. Wat staat er tegenover? Als vrijwilliger van Savant Zorg ondersteun je niet alleen onze bewoners, maar ook onze medewerkers. Je bent immers onze belangrijke schakel in zorg en welzijn. Omdat wij jouw belangeloze inzet zeer waarderen, hebben wij allerlei aangename zaken voor jou geregeld. Denk daarbij aan leuke workshops, interessante scholing, een kerstpakket en het super gezellige jaarlijkse vrijwilligersfeest. Om als vrijwilliger bij Savant te starten vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag) te overhandigen. De aanvraag wordt digitaal door ons aangevraagd en is geheel gratis. Zonder VOG is het niet mogelijk om vrijwilligerswerk bij Savant te doen. Interesse? Neem dan contact op met ons. Wij ontmoeten je graag en tot ziens bij Savant Sonnehove

Structureel
Deurne, Someren, Helmond, Laarbeek

Geef een glimlach, krijg een glimlach!

ORO

Als maatje maak je het leven van onze cliënten (en dat van jezelf) nóg leuker. Plezier en persoonlijk contact staan voorop. Er zijn voor iemand als maatje geeft je het gevoel dat je echt iets kunt betekenen voor een ander. Wij zijn op zoek naar maatjes die met onze cliënten leuke dingen willen doen: fietsen, wandelen, een spelletje, koffie drinken op een terrasje, samen kletsen, erop uit gaan, muziek luisteren en nog veel meer. Dat kan savonds, smiddags, iedere week of 1 keer per maand, we kijken hierbij vooral naar jouw beschikbaarheid. Onze cliënten zijn zowel mannen als vrouwen met een verstandelijke beperking, van laag tot hoog niveau, van jong tot oud. We vertellen je hier graag meer over! Zou jij als maatje iets voor een ander willen betekenen en ervaren dat je ertoe doet? De eenzaamheid bij onze cliënten wat verlichten en geniet-momenten creëren van sociaal contact? Onze cliënten kijken uit naar je komst! Stuur je ons een berichtje?

Structureel
Asten

Ga op bosavontuur met Roy en zijn hulphond

Kempenhaeghe

Hoe fijn is het als iemand speciaal voor jou komt en naar je luistert, met je kletst of een wandeling maakt. Of als iemand leuke dingen met je onderneemt. Dat is voor veel bewoners van Kempenhaeghe niet vanzelfsprekend en heel waardevol. Het maakt hun dag speciaal. Wil jij als vrijwilliger ook het verschil maken? Word dan maatje! Vandaag is Roy aan het woord, die op zoek is naar een maatje. “Ik ben 24 jaar oud en woon zelfstandig begeleid op de Emmastraat in Asten. Ik heb epilepsie en krijg hierbij ondersteuning van mijn epilepsie hulphond Ruby. Ik ben een vrolijke jongeman die wel van een grapje houdt op zijn tijd. Vooral woensdagmiddag en op de donderdagmiddag of de avond zijn zijn favoriete tijden. Zo nu en dan verblijft Roy ook in het weekend in Asten. Dan zou de maandagochtend- op middag, zaterdag of zondag ook goed uit komen! De leeftijd van de vrijwilliger maakt niet uit. Het zou geweldig zijn als je elke week kunt wandelen, maar om de week is ook al heel fijn voor Roy en Ruby. Lijkt het je leuk om samen met Roy en Ruby op pad te gaan? Neem dan contact met ons op! Neem vrijblijvend contact op met ons wervingsteam, Paul (Recruitment) Carlijn (Coördinator Vrijwillige Inzet Kempenhaeghe) Je bent van harte welkom! Onze bewoners staan centraal, maar we vinden het belangrijk dat vrijwilligers zich met plezier inzetten, op momenten dat het hen ook schikt. De frequentie van het contact is daarom in overleg af te stemmen. * Van vrijwilligers vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) bij de start van het vrijwilligerswerk

Structureel
Jongeren
Helmond, Laarbeek, Geldrop-Mierlo, Someren, Deurne, Gemert-Bakel

Een plekje vrij in je hart?

Home-Start Helmond

Onze vrijwilligers bieden ondersteuning aan gezinnen in Helmond die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. De ondersteuning bestaat vaak uit het maken van een praatje en het bieden van een luisterend oor, praten over opvoeden, spelletjes doen met kinderen, voorlezen, soms helpen met huiswerk maken. Ook samen erop uit gaan, de buurt ontdekken. Altijd vraaggericht en doen en denken vanuit mogelijkheden van het gezin. Al onze vrijwilligers krijgen vooraf een training, en wij proberen de vraag van het gezin zo goed mogelijk te matchen bij de wensen en mogelijkheden van de vrijwilliger. Ook vrijwilligers die de Nederlandse taal nog niet volledig machtig zijn, maar bijvoorbeeld Turks, Marokkaans of Pools spreken zijn van grote meerwaarde! Dus heb jij nog een plekje vrij in je hart om een ander gezin te ondersteunen? Dan plannen we graag een kennismaking in. Groetjes, Evelyn, Tanja & Saskia (coördinatoren Home-Start Helmond)

Structureel
Jongeren
Asten, Someren

Maatjes gezocht!

Onis Welzijn

Voor verschillende mensen in Asten en Someren zijn we opzoek naar maatjes. Zij voelen zich vaak eenzaam en zijn opzoek naar iemand die gezellig een kopje koffie komt drinken, spelletjes wil spelen of een blokje om wil gaan of even lekker eruit! Verschillende mensen met verschillende vragen, maar wel met één doel: sociaal contact! Ben jij diegene die een lichtpuntje voor de ander kan zijn? Als vrijwillig maatje breng je mensen een lichtpuntje in de week, maar je krijgt er zeker ook iets voor terug; voldoening, waardering, dankbaarheid, het gevoel ertoe te doen omdat je nodig bent voor een ander 1 a 2 uur in de week of om de week is al genoeg en kun je het verschil voor de ander al maken.

Structureel