Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Onpartijdige Buurtbemiddelaars gezocht

Wil je bijdragen aan een betere relatie tussen buren? Kan je goed luisteren, onpartijdig blijven en vind je het leuk om anderen te helpen bij het vinden van een oplossing voor de woonoverlast die men ervaart? Dan gaan wij graag in gesprek met jou. Want jouw begrip, geduld en aandacht kan anderen helpen. De hulp van Buurtbemiddeling Rotterdam wordt vaak ingeschakeld als buren het lastig vinden om met elkaar in gesprek te gaan of er zelf samen niet uitkomen. Jij als buurtbemiddelaar bent dan die getrainde vrijwilliger die gaat bemiddelen. Hoe? Door met de buren erover te praten, hen te helpen naar elkaar te luisteren en een eigen oplossing te vinden. De bemiddeling is dus geen kwestie van ‘wie wint en wie verliest’. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een oplossing of afspraken waarover ze beiden tevreden zijn. Buurtbemiddelaars komen bij mensen thuis, zijn actief in heel Rotterdam en plannen zelf de afspraken in met de buren. Kun je goed luisteren, je onpartijdig opstellen en wil je anderen helpen? Heb je gemiddeld 6 tot 10 uur per maand de tijd? Dan is de functie van Buurtbemiddelaar iets voor jou! Als we beiden denken dat het bij je past, dan volgt daarna een training (7 dagdelen) en ga je samen met een ervaren collega-buurtbemiddelaar aan de slag. Stuur een bericht voor meer informatie of om je aan te melden. Wil je liever een vaste middag per week iets doen of zoek je meer een kantoorplek, kijk dan bij onze andere functie als Adviseur van de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam

Lees meer
structureel

Rotterdam

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Juridisch

Beschrijving

Wil je bijdragen aan een betere relatie tussen buren? Kan je goed luisteren, onpartijdig blijven en vind je het leuk om anderen te helpen bij het vinden van een oplossing voor de woonoverlast die men ervaart? Dan gaan wij graag in gesprek met jou. Want jouw begrip, geduld en aandacht kan anderen helpen.

De hulp van Buurtbemiddeling Rotterdam wordt vaak ingeschakeld als buren het lastig vinden om met elkaar in gesprek te gaan of er zelf samen niet uitkomen.
Jij als buurtbemiddelaar bent dan die getrainde vrijwilliger die gaat bemiddelen.

Hoe? Door met de buren erover te praten, hen te helpen naar elkaar te luisteren en een eigen oplossing te vinden. De bemiddeling is dus geen kwestie van ‘wie wint en wie verliest’. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een oplossing of afspraken waarover ze beiden tevreden zijn.

Buurtbemiddelaars komen bij mensen thuis, zijn actief in heel Rotterdam en plannen zelf de afspraken in met de buren.
Kun je goed luisteren, je onpartijdig opstellen en wil je anderen helpen? Heb je gemiddeld 6 tot 10 uur per maand de tijd? Dan is de functie van Buurtbemiddelaar iets voor jou!
Als we beiden denken dat het bij je past, dan volgt daarna een training (7 dagdelen) en ga je samen met een ervaren collega-buurtbemiddelaar aan de slag.

Stuur een bericht voor meer informatie of om je aan te melden. Wil je liever een vaste middag per week iets doen of zoek je meer een kantoorplek, kijk dan bij onze andere functie als Adviseur van de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam

Praktische informatie

Tijd

Eenmalig 1 tot 3 uur

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Rotterdam

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Volwassenen

Ouderen

Impactgebied
Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn
Religie & zingeving
Categorie
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Juridisch
Coloured
100% profielsterkte

Over Coloured

CoCon biedt ruimte aan talenten die de buurt- en schoolsamenleving versterken en verbeteren. Wij werken vanuit een positieve waardering van diversiteit van mensen en wensen.

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Coloured is ingeschreven op Zorgzaam010 sinds 12-03-2019
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 4 aanbevelingen ontvangen
Communicatie verliep prima, vriendelijk, beleefd en heel duidelijk in het omschrijven van de werkzaamheden die men gaat uitvoeren. Helaas moest ik ook dit aanbod afslaan. Hoop dat zij een vrijwilliger hebben gevonden, want het is een mooi en aantrekkelijk aanbod. Fijne dag. Groeten, Astrid
Astrid

Bekijk meer van Coloured Consultancy

Telefonisch Luisteren en coachen, 4u/w

Telefonisch Luisteren en coachen, 4u/w
Barendrecht, Hoeksche Waard, Rotterdam
Wekelijks · 4 tot 9 uur
Coloured Consultancy
Woon je in (de omgeving van) Rotterdam, Barendrecht of Hoeksche Waard? En heb jij een open houding en respect voor iedereen? Dan kan je waarschijnlijk goed luisteren en vind je het fijn om anderen te helpen met meedenken over opties, coaching en tips. Wij zoeken namelijk vrijwilligers die als adviseur bij ons aan de slag willen. Dat natuurlijk na een degelijke training en met goede begeleiding. Een deel van de training doen we daarom graag bij ons op kantoor in Rotterdam Centrum omdat we je dan het beste alles kunnen uitleggen en ondersteunen. Wij zijn er voor iedereen in Rotterdam, Barendrecht en de Hoeksche Waard die woonoverlast ervaart en er zelf even niet uitkomt. Elke inwoner kan gratis ons bellen, de onhankelijke Addieslijn Woonoverlast. Als adviseur begin je met goed luisteren naar iemands verhaal. Dat kan al genoeg zijn voor de beller. Regelmatig is een langer gesprek nodig: Dan bespreek je samen met de beller welke opties er zijn in hun situatie om actiever en positiever zelf iets te doen. Eventueel help je met een gerichte tip of advies. Dat kan zijn een doorverwijzing naar bijvoorbeeld buurtbemiddeling of in specifieke situaties naar de gemeente of een andere instantie. En zeker helpen we mensen in het omgaan met een situatie omdat het redelijk vaak niet realistisch is dat die zal veranderen. Gesprekken slaan we heel beperkt op in ons systeem om bellers bij terugbellen beter te woord te staan. En mocht je later vanuit huis bellen, dan gaat dat ook via een programma. Dus enige handigheid op een computer is gewenst. Natuurlijk krijg je eerst een training van ons en als je begint. In de training leer je meer over goed luisteren, de juiste vragen te stellen, hoe je beller psoitief kan stimuleren tot contact en welk ander advies passend is. Ook hebben bespreken we wat niet handig of verstandig is om tegen iemand te zeggen. En als je zelf gaat bellen, krijg je begeleiding van onze meer ervaren krachten. De werkzaamheden voor de advieslijn zijn meestal door-de-weeks tussen 12.30 en 17.30 uur. Je kan één middag in de week actief zijn, maar ook meerdere. Mocht je niet in de middag kunnen maar wel andere uren, dan zijn we ook blij met je hulp. Want in de ochtend zijn we soms al druk met het nabellen van vragen die via de email binnen zijn gekomen. Na een inwerkperiode op ons kantoor op het Noordereiland te Rotterdam kan het ook vanuit huis. Dus wil je mensen verder helpen met je luisterend oor, coachend meedenken en advies? En heb je gemiddeld 4 uur (of meer) per week de tijd? Dan is de functie van Adviseur bij de Advieslijn Woonoverlast iets voor jou! Reageer gelijk en klik op de knop! Dan bellen we je met meer informatie en beantwoorden je vragen! Samen bespreken we dan of dit echt bij je wensen past. Wil je je tijd vooral flexibel inplannen? Kijk dan bij onze andere functie, die van Buurtbemiddelaar. Je kan dat ook overleggen als we je spreken.

Help het gesprek tussen buren: ga bemiddelen

Help het gesprek tussen buren: ga bemiddelen
Rotterdam
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Coloured Consultancy
Als buurtbemiddelaar kom je overal. Jong, oud, alle culturen en achtergronden het maakt niet uit, overal kan het gebeuren dat buren op dat moment niet goed met elkaar tot verbetering van een overlastsituatie komen. Soms hebben ze niet eens kennis gemaakt maar wel de overlast ervaren. Men kent elkaar niet en dan is een conflict zo geboren. Jij als bemiddelaar kan het verschil maken om buren te helpen in het bespreken, omgaan met en verminderen van woonoverlast. Geen enkele zaak is hetzelfde. Dat maakt buurtbemiddeling zo boeiend: je help bewoners in je wijk of gebied EN tegelijk is het leerzaam afwisselend om te doen. Gesprekken voer je op de tijden dat het jou uitkomt en het is dus heel flexibel. Als bemiddelaar ga je, na een goede training, met een collega op pad. Je bezoekt de betrokken buren eerst apart, hoort hun verhaal en onderzoekt of ze als buren uiteindelijk samen in gesprek willen. Je helpt mensen naar elkaar te luisteren, pijnpunten met wensen te benoemen, elkaar een beetje beter te leren kennen en mogelijk afspraken te maken. Jij als bemiddelaar kan dus goed luisteren en neutraal zijn. Want je staat naast beide buren in en kiest nooit partij. Want als de buren zelf met voorstellen komen waar ze samen achterstaan is de kans vele malen groter dat het voor hen werkt dan wanneer een ander het aandraagt of oplegt. Wij zoeken nog mensen die dit mooie vrijwilligerswerk willen doen. Wij ondersteunen jou natuurlijk: met een basistraining van 7x3 uur en persoonlijke begeleiding! We verwachten dat je tijd en energie hebt om zeker 8 buurtbemiddelingen per jaar te doen (ongeveer 60uur/jaar) en zeker eens per jaar een training of intervisie doet. Binnenkort start er weer een training. Dus reageer naar ons als Buurtbemiddeling Rotterdam met je emailadres en telefoonnummer. Dan nemen we snel contact op voor een kennismaking. En hopen je daarna te verwelkomen in ons leuke team. N.B. Wij bemiddelen ook in Barendrecht en Hoeksche Waard. Mocht je iemand kennen die misschien zou willen buurtbemiddelen? Laat hen ook contact met ons opnemen!

Help bellers met luisteren, opties & coaching

Help bellers met luisteren, opties & coaching
Barendrecht, Hoeksche Waard, Rotterdam
Eenmalig of wekelijks · 3 tot 9 uur
Coloured Consultancy
LUISTEREN, Coachen en eventueel adviseren: wij helpen mensen die woonoverlast ervaren. Een bewoner belt ons vanwege geluidsoverlast, overhangende takken, blaffende honden, slecht geparkeerde fietsen of... Gewoon iets waar de beller niet goed over durft of kan praten met een buur. Wij helpen dan door te luisteren, verder te vragen en mogelijk advies en coaching. Meestal zijn mensen erg blij dat ze erover kunnen praten met iemand die neutraal is en de tijd neemt. Jij kan helpen als ÉÉN MIDDAG IN DE WEEK (OF MEER) tijd en energie hebt. Dat kan vanuit huis OF ons kantoor op het NOORDEREILAND te Rotterdam. Heb jij een open houding en respect voor iedereen? Kun je goed luisteren en vind je het fijn om anderen te helpen? Lees dan verder EN REAGEER ! Wij zoeken namelijk vrijwilligers die als adviseur bij ons aan de slag willen. Gezien de opleiding en soms een gezellige borrel zoeken we mensen die wonen in (de omgeving van) Rotterdam, Barendrecht of Hoeksche Waard. Als adviseur begin je met goed luisteren naar iemands verhaal. Dat kan al genoeg zijn voor de beller. Maar vaak ook willen ze advies over wat te doen in hun situatie zodat zij er zelf verder mee kunnen, dat is altijd fijn want dat geeft mensen kracht. Soms is een doorverwijzing naar bijvoorbeeld buurtbemiddeling of een andere instantie de beste optie. Natuurlijk krijg je eerst een training van ons. In de training leer je meer over goed luisteren, de juiste vragen stellen, welk advies helpt in dit geval en de waarde van iemand die, ook in een onveranderbare situatie, luistert en erkenning geeft. Dat doen we door je te laten meeluisteren met een ervaren adviseur en samen de gevoerde gesprekken te bespreken. En als je zelfvertrowuen hebt en wij denken dat je het kan, mag je zelf aan de telefoon en helpt de ervaren adviseur je. Na elk gesprek zet je alles in een computer/administratief systeem. Dat leer je natuurlijk ook in de training. Ons kantoor is op het Noordereiland en de werkzaamheden voor de advieslijn zijn door-de-weeks tussen 12.30 en 17.15 uur. Je kunt één middag in de week actief zijn, maar ook meerdere. In de ochtend zijn we soms ook al druk met het nabellen van vragen die via de email binnenkomen en met het bijwerken van administratie. Mocht je niet tot 17.15, maar wel andere uren kunnen dan zijn we ook blij met je hulp hierbij. Ons kantoor is op 15 a 20 minuten lopen vanaf metro Blaak of Wilhelminaplein. Dus wil je mensen met woonoverlast verder helpen met je luisterend oor, meedenken en mogelijk coachend advies? En heb je gemiddeld 4 uur (of meer) per week de tijd? Dan is de functie van Adviseur Advieslijn Woonoverlast echt iets voor jou! Reageer gelijk met je naam, telefoonnummer, waarom je dit interessant lijkt om te doen en waar je ongeveer woont. Dan bellen we snel met elkaar Wil je je tijd vooral flexibel inplannen? Kijk dan bij onze andere functie, die van Buurtbemiddelaar. En mogelijk twijfel je? Stuur ons een bericht inclusief je telefoonnummer en dan bellen we je snel om al je vragen te beantwoorden (en meer..)

Anderen bekeken ook

Help het gesprek tussen buren: ga bemiddelen

Help het gesprek tussen buren: ga bemiddelen
Rotterdam
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Coloured Consultancy
Als buurtbemiddelaar kom je overal. Jong, oud, alle culturen en achtergronden het maakt niet uit, overal kan het gebeuren dat buren op dat moment niet goed met elkaar tot verbetering van een overlastsituatie komen. Soms hebben ze niet eens kennis gemaakt maar wel de overlast ervaren. Men kent elkaar niet en dan is een conflict zo geboren. Jij als bemiddelaar kan het verschil maken om buren te helpen in het bespreken, omgaan met en verminderen van woonoverlast. Geen enkele zaak is hetzelfde. Dat maakt buurtbemiddeling zo boeiend: je help bewoners in je wijk of gebied EN tegelijk is het leerzaam afwisselend om te doen. Gesprekken voer je op de tijden dat het jou uitkomt en het is dus heel flexibel. Als bemiddelaar ga je, na een goede training, met een collega op pad. Je bezoekt de betrokken buren eerst apart, hoort hun verhaal en onderzoekt of ze als buren uiteindelijk samen in gesprek willen. Je helpt mensen naar elkaar te luisteren, pijnpunten met wensen te benoemen, elkaar een beetje beter te leren kennen en mogelijk afspraken te maken. Jij als bemiddelaar kan dus goed luisteren en neutraal zijn. Want je staat naast beide buren in en kiest nooit partij. Want als de buren zelf met voorstellen komen waar ze samen achterstaan is de kans vele malen groter dat het voor hen werkt dan wanneer een ander het aandraagt of oplegt. Wij zoeken nog mensen die dit mooie vrijwilligerswerk willen doen. Wij ondersteunen jou natuurlijk: met een basistraining van 7x3 uur en persoonlijke begeleiding! We verwachten dat je tijd en energie hebt om zeker 8 buurtbemiddelingen per jaar te doen (ongeveer 60uur/jaar) en zeker eens per jaar een training of intervisie doet. Binnenkort start er weer een training. Dus reageer naar ons als Buurtbemiddeling Rotterdam met je emailadres en telefoonnummer. Dan nemen we snel contact op voor een kennismaking. En hopen je daarna te verwelkomen in ons leuke team. N.B. Wij bemiddelen ook in Barendrecht en Hoeksche Waard. Mocht je iemand kennen die misschien zou willen buurtbemiddelen? Laat hen ook contact met ons opnemen!

Trajectmanager bij Over Rood

Trajectmanager bij Over Rood
Arnhem, Borsele, Breda, Culemborg, Doetinchem, Dordrecht, Etten-Leur, Goeree-Overflakkee, Leidschendam-Voorburg, Maassluis, Midden-Delfland, Oosterhout, Roosendaal, Rotterdam, Voorschoten, Westland, Woerden, Zeewolde, Zuidplas
Wekelijks · 4 tot 8 uur
Over Rood
Meld je aan als trajectmanager bij Over Rood (vrijwilligerswerk) Wat ga je doen als vrijwilliger? Je begeleidt ondernemers in het doorlopen van een hulptraject via Over Rood. De doelstelling van ieder traject is dat de cliënt zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Geen enkel traject is echter hetzelfde. Soms is de hulpvraag puur financieel-administratief, terwijl andere ondernemers behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van de bedrijfsvoering. Jij deelt jouw kennis en ervaring met je cliënt en helpt hem om structuur en overzicht te krijgen in zijn bedrijfsvoering. Je helpt bij lastige keuzes. Je bent sparringpartner en biedt een luisterend oor. Je haalt ondernemers uit een negatieve spiraal en helpt ze de draad weer op te pakken. Dit doe je volgens de methodiek van Over Rood, waarin je wordt opgeleid door de centrale organisatie en begeleid door een vestigingsmanager. Eén van die richtlijnen is de registratie van gegevens en voortgang volgens een cliëntvolgsysteem. Gemiddeld begeleid je 5 tot 10 cliënten per jaar, met een tijdsbesteding van ongeveer 4 uur per week. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat levert het jou op? • ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen, binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • waardering van cliënten en voldoening in je werkzaamheden • de mogelijkheid om, met je kennis en ervaring, een waardevolle bijdrage te leveren aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat • maatschappelijk betrokken collega’s die hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten • een zelfstandige functie, waarin je je eigen tijden kunt bepalen • deskundige en professionele ondersteuning van de organisatie Over Rood • een degelijke en leerzame interne opleiding, waarin aandacht voor de methodiek van Over Rood • een (ruime) onkostenvergoeding Herken jij jezelf in het profiel van een trajectmanager bij Over Rood? • Je hebt ervaring als zelfstandig ondernemer en/of kennis van het ondernemerslandschap. Ervaring met de schuldenproblematiek is een pré. • Je kunt je verdiepen in de financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers. • Je deelt graag je kennis en ervaring en vindt het een uitdaging om mensen in hun eigen kracht te krijgen. • Je bent empathisch en kunt je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van de cliënt, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Je hebt het begrip en geduld en past je aan aan het tempo van de cliënt. • Je bent bereid om te werken volgens de richtlijnen en via de methodiek van Over Rood, zoals de registratie van gegevens en voortgang in een cliëntvolgsysteem. • Je hebt minimaal mbo, bij voorkeur hbo werk- en denkniveau en beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift. Meld je aan als vrijwilliger bij Over Rood door een bericht te sturen. We nemen dan graag contact met je op.

Onderwijsmaatje voor kinderen gezocht

Onderwijsmaatje voor kinderen gezocht
's-Gravenhage, Alkmaar, Almere, Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Beverwijk, Breda, Brielle, Buren, Cranendonck, De Bilt, Dijk en Waard, Duiven, Ede, Eersel, Eindhoven, Elburg, Groningen, Gulpen-Wittem, Haarlem, Haarlemmermeer, Hardenberg, Heerlen, Heiloo, Hellevoetsluis, Helmond, Hendrik-Ido-Ambacht, Hilversum, Hoeksche Waard, Hollands Kroon, Hoorn, Horst aan de Maas, Kaag en Braassem, Katwijk, Koggenland, Land van Cuijk, Lansingerland, Laren, Maastricht, Medemblik, Moerdijk, Molenlanden, Nederweert, Nieuwkoop, Nissewaard, Noordwijk, Oldambt, Ooststellingwerf, Purmerend, Rheden, Rotterdam, Sint-Michielsgestel, Sittard-Geleen, Stadskanaal, Tynaarlo, Utrecht, Vlaardingen, Wassenaar, Weesp, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zuidplas, Zwijndrecht, Zwolle
Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy
Als TOMaatje draag je bij aan de toekomst van kinderen met een vlucht achtergrond door ze te helpen met hun schoolwerk. Vrijwilligers bij Open Embassy ondersteunen nieuwkomersgezinnen bij het vinden van hun weg in het Nederlandse onderwijssysteem. Maak impact met dit waardevolle vrijwilligerswerk en help online of fysiek met basis- of middelbare schoolvakken voor 1 à 2 uur per week. Wat ga je doen: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit een nieuwkomersgezin wanneer het onderwijs niet goed lukt. Je biedt op een laagdrempelige manier ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal en andere moeilijke schoolvakken. Ook het betrekken van de ouders bij het schoolwerk van hun kinderen zorgt ervoor dat je een rol van mentor en buddy krijgt. Je spreekt af wanneer het jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De begeleiding gebeurt online, fysiek bij jou of het gezin thuis, of op een openbare locatie zoals een bibliotheek. Wat krijg je van ons: - Een online inwerktraject om je op weg te helpen. - Toegang tot een online community voor het delen van tips en kennis. - Informatiebijeenkomsten over interculturele communicatie of vakinhoudelijke kennis. - Meerdere intervisies per jaar. Wat we vragen van jou: - Je beheerst de Nederlandse taal. - Je bent bekend met het Nederlandse onderwijssysteem. - Je kunt goed met kinderen overweg. - Je bent open-minded en nieuwsgierig naar andere culturen. - Je hebt de tijd en ruimte af te spreken: minimaal 1 uur per week voor een langere periode. Werken als TOMaatje: Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse schoolsysteem. Werken als TOMaatje is daarom zinvol werk met een grote maatschappelijke impact. Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo'n 300 andere enthousiaste TOMaatjes. Doe mee! Ben jij bereid en beschikbaar om een kind te begeleiden? Geef je op als onderwijsmaatje en help een kind of een jongere uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Wil je meer weten of meedoen? Reageer op deze vacature of meld je aan op onze website.

DOE MEE AAN EEN MOVE JE BUURT PROJECT!

DOE MEE AAN EEN MOVE JE BUURT PROJECT!
Capelle aan den IJssel, Nissewaard, Rotterdam
Project · wekelijks 2 tot 3 uur
Stichting Move
Wil jij een verschil maken in Rotterdam en impact hebben op de buurt? Doe mee met het Move je buurt project van Stichting Move! Samen met 4-6 andere studenten werk je aan een inspirerend project met een groep 7 of 8 klas uit een wijk met een sociaaleconomische achterstand. In 7 sessies, verspreid over 4 maanden, bedenk je samen met de kinderen een actie die de buurt ten goede komt. Je helpt niet alleen bij de uitvoering van de actie, maar geeft de kinderen ook een kijkje in jouw leven als student! Dit project biedt een geweldige kans om uit je studentenbubbel te stappen, nieuwe ervaringen op te doen en de stad waarin je studeert beter te leren kennen. Daarnaast ontwikkel je waardevolle vaardigheden, zoals samenwerken, projectmanagement en didactiek. De begeleiding wordt volledig verzorgd door Stichting Move en je werkt samen met 4 andere studenten, dus je staat er niet alleen voor! Reageer op deze vraag en doe mee aan een project! Voor meer informatie kan ons bellen of mailen. Wanneer: Vanaf februari op maandag van 14:00 tot 15:30 Waar: op een bassischool in Rotterdam
Jongeren

Maatjesvrijwilliger

Maatjesvrijwilliger
Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Rotterdam
Wekelijks · 1 tot 4 uur
Antes
Maatje Als maatjesvrijwilliger bij Antes maak jij echt het verschil. Je geeft iemand structuur, zorgt voor minder eenzaamheid, je onderneemt activiteiten buiten de deur en je vergroot het aantal sociale contacten van iemand. Samen bouw je een band op met elkaar. Belangrijk vrijwilligerswerk dus. Jouw enthousiasme, respect, aandacht en luisterend oor, zorgen ervoor dat uitgekeken wordt naar jouw komst. Als je besluit om bij ons maatje te worden volgt er een intakegesprek met de consulent van het maatjesproject. Vervolgens kijken we of er een match is tussen jou en één van onze cliënten. Hebben jullie bijvoorbeeld gedeelde interesses? Als de match er is, gaan jullie elke week samen activiteiten ondernemen, zoals wandelen, fietsen, puzzelen, koffie drinken of de Euromast bezoeken, afhankelijk van de interesses en wensen van cliënt en vrijwilliger. Het lijken kleine dingen, maar ze zijn zo belangrijk. Het werk is leerzaam en geeft een unieke inkijk in de psychiatrie. Het doel van het werk is niet het herstel van de cliënt, maar jouw gezelschap kan daar wel aan bijdragen. Hoe vaak? In overleg met de cliënt spreek je af hoe vaak je elkaar ziet, dit kan bijvoorbeeld een keer in de één of twee weken zijn. Het gaat om langdurig contact, zo heb je de kans om een band op te bouwen met de cliënt en kan je bijdragen aan structuur in diens leven. Hoe lang jullie samen zijn bepalen jullie zelf, de ene keer kan dat een uur zijn en de andere keer wat langer. Bij Antes zet je je als vrijwilliger maximaal 4 uur per dag in. Waar? Je zou op alle locaties van Antes in de regio Rijnmond ingezet kunnen worden. We houden rekening met jouw maximale gewenste reistijd. We begeleiden mensen in klinieken, er zijn mensen die beschermd- of begeleid wonen en mensen die ambulant wonen. Wie ben jij? je hebt affiniteit met de doelgroep (mensen met een psychiatrische- en/of verslavingsachtergrond); je bent 18 jaar of ouder; je beheerst de Nederlandse taal; je kent je eigen grenzen goed en kan deze aangeven; je wilt vrijwillig je steentje bijdragen aan het welzijn en geluk van mensen. Interesse? Heb je interesse of heb je vragen, neem dan vooral contact op! Je kunt mailen naar de consulent van het maatjesproject Mary-Ann Torres via [e-mailadres verborgen] of door te bellen naar [telefoonnummer verborgen]. Stuur een korte motivatie waarin je vertelt waarom jij het verschil wilt maken als maatje. Dit hoeft niet lang of ingewikkeld te zijn, we zijn vooral benieuwd naar jouw motivatie om anderen te helpen. We horen graag van je!

Ondersteun een leerkracht 1 dag per week

Ondersteun een leerkracht 1 dag per week
Rotterdam
Wekelijks · 4 tot 6 uur
Stichting Onderwijsambassadeurs
Heb je affiniteit met het onderwijs en wil je graag een steentje bijdragen? Als onderwijsambassadeur ondersteun je een leerkracht in de klas. Een onderwijsambassadeur werkt zelf buiten het onderwijs (overheid/bedrijfsleven/zzp’er) of is met pensioen en wil zich graag één dag per week inzetten voor het onderwijs. Door te helpen met allerlei taken van een leerkracht en het inzetten van werkervaring en talenten ontstaat een waardevolle kruisbestuiving voor de school, onderwijsprofessional, leerling en onderwijsambassadeur. Onderwijsambassadeurs kunnen ondersteunen bij: - Kleine groepjes begeleiden - Vragen beantwoorden tijdens zelfstandig werken - Met individuele leerlingen aan leerachterstanden werken - Inhalen van lesstof als leerlingen ziek zijn geweest - Begeleiden van eet- en drinkmomenten - Voorlezen - Nakijkwerk - Voorbereidingen voor activiteiten - Losse lessen geven Als onderwijsambassadeurs zorg je voor: - voor extra handen in de klas - Draag je bij aan het verhogen van de onderwijskwaliteit - breng je een blik van buiten - Meer werkgeluk, vermindering van werkdruk voor leerkrachten - Diversiteit in de klas door verbinding met de samenleving Maak impact voor school én kind.

Help jij Maitha (10) naar groep 8?

Help jij Maitha (10) naar groep 8?
's-Gravenhage, Alkmaar, Almere, Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Beverwijk, Breda, Brielle, Buren, Cranendonck, De Bilt, Dijk en Waard, Duiven, Ede, Eersel, Eindhoven, Elburg, Groningen, Gulpen-Wittem, Haarlem, Haarlemmermeer, Hardenberg, Heerlen, Heiloo, Hellevoetsluis, Helmond, Hendrik-Ido-Ambacht, Hilversum, Hoeksche Waard, Hollands Kroon, Hoorn, Horst aan de Maas, Kaag en Braassem, Katwijk, Koggenland, Land van Cuijk, Lansingerland, Laren, Maastricht, Medemblik, Moerdijk, Molenlanden, Nederweert, Nieuwkoop, Nissewaard, Noordwijk, Oldambt, Ooststellingwerf, Purmerend, Rheden, Rotterdam, Sint-Michielsgestel, Stadskanaal, Tynaarlo, Utrecht, Vlaardingen, Wassenaar, Weesp, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zuidplas, Zwijndrecht, Zwolle
Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy
Maitha (10) wil graag over naar groep 8. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, hebben Maitha’s oudere broer en zus al goede cijfers behaald. Nu kan Maitha ook wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar basisschool tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Maitha een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van de basisschool te behandelen, vooral taal en begrijpen lezen. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen opdrachten doen. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie waarin je kan bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er op school allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Een TOMaatje dat zijn traject heeft afgerond vertelt: "Wij vonden het beide leuk om een Thuisonderwijsmaatje te hebben en te zijn. Ik vond het persoonlijk heel leuk, omdat ik niet alleen Adam hielp, maar het hele gezin. Ik kwam wekelijks langs. Eerst deden we een paar lessen begrijpend lezen. Vervolgens speelde ik met Adam & zijn zusjes. En indien de mama van Adam vragen had over administratieve zaken, hielp ik daar ook mee. Wat ook leuk was om te merken is dat Adam hogere cijfers haalde op school. Daar werd hij zelf ook blij van en gemotiveerder door. Tot slot hebben we zo een goede band opgebouwd, dat we nog contact hebben, ook los van de bijles." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Maitha of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Help nieuwkomerskinderen met school!

Help nieuwkomerskinderen met school!
's-Gravenhage, Alkmaar, Almere, Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Beverwijk, Breda, Brielle, Buren, Cranendonck, De Bilt, Dijk en Waard, Duiven, Ede, Eersel, Eindhoven, Elburg, Groningen, Gulpen-Wittem, Haarlem, Haarlemmermeer, Hardenberg, Heerlen, Heiloo, Hellevoetsluis, Helmond, Hendrik-Ido-Ambacht, Hilversum, Hoeksche Waard, Hollands Kroon, Hoorn, Horst aan de Maas, Kaag en Braassem, Katwijk, Koggenland, Land van Cuijk, Lansingerland, Laren, Maastricht, Medemblik, Moerdijk, Molenlanden, Nederweert, Nieuwkoop, Nissewaard, Noordwijk, Oldambt, Ooststellingwerf, Purmerend, Rheden, Rotterdam, Sittard-Geleen, Stadskanaal, Tynaarlo, Utrecht, Vlaardingen, Wassenaar, Weesp, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zuidplas, Zwijndrecht, Zwolle
Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy
Als TOMaatje draag je bij aan de toekomst van kinderen met een vlucht achtergrond door ze te helpen met hun schoolwerk. Vrijwilligers bij Open Embassy ondersteunen nieuwkomersgezinnen bij het vinden van hun weg in het Nederlandse onderwijssysteem. Maak impact met dit waardevolle vrijwilligerswerk en help online of fysiek met basis- of middelbare schoolvakken voor 1 à 2 uur per week. Wat ga je doen: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit een nieuwkomersgezin wanneer het onderwijs niet goed lukt. Je biedt op een laagdrempelige manier ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal en andere moeilijke schoolvakken. Ook het betrekken van de ouders bij het schoolwerk van hun kinderen zorgt ervoor dat je een rol van mentor en buddy krijgt. Je spreekt af wanneer het jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De begeleiding gebeurt online, fysiek bij jou of het gezin thuis, of op een openbare locatie zoals een bibliotheek. Wat krijg je van ons: - Een online inwerktraject om je op weg te helpen. - Toegang tot een online community voor het delen van tips en kennis. - Informatiebijeenkomsten over interculturele communicatie of vakinhoudelijke kennis. - Meerdere intervisies per jaar. Wat we vragen van jou: - Je beheerst de Nederlandse taal. - Je bent bekend met het Nederlandse onderwijssysteem. - Je kunt goed met kinderen overweg. - Je bent open-minded en nieuwsgierig naar andere culturen. - Je hebt de tijd en ruimte af te spreken: minimaal 1 uur per week voor een langere periode. Werken als TOMaatje: Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse schoolsysteem. Werken als TOMaatje is daarom zinvol werk met een grote maatschappelijke impact. Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo'n 300 andere enthousiaste TOMaatjes. Doe mee! Ben jij bereid en beschikbaar om een kind te begeleiden? Geef je op als onderwijsmaatje en help een kind of een jongere uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Wil je meer weten of meedoen? Reageer op deze vacature of meld je aan op onze website.

Met je team op geluksexpeditie!

Met je team op geluksexpeditie!
Rotterdam
Eenmalig · 3 tot 4 uur
Stichting Geluk - Gelukswandelingen
Een Gelukswandeling speciaal voor scholen, bedrijven en andere groepen. Maak van jullie (werk)uitje een gelukkige ervaring en ga samen met bewoners van een verzorgingshuis aan de gelukswandel. Gelukswandelingen worden speciaal voor jullie op maat bedacht en begeleid door kunstenaar Misja Immink. Misja van Gelukswandelingen: “We bekijken de omgeving door een Gelukswandelaarsbril. We delen vreugdevol de ontdekkingen en al pratend en verwonderend vinden we het geluk én elkaar. Buiten. Op straat. Verbinding door verwondering.” Gelukswandelingen zijn speciaal gemaakt voor bewoners van verzorgingstehuizen, vaak kwetsbare ouderen die niet vaak buiten komen, en geluksactivisten (vrijwilligers). Onder begeleiding van kunstenaar Misja Immink verkent een vrolijke rolstoelbrigade de buurt op nieuwe gelukssoorten. Kortom, tijdens een Gelukswandeling doen jullie iets goeds voor en ander en iets moois met elkaar als groep. De impact is groot; de ouderen genieten namelijk enorm van de verwondering en het samen buiten zijn. Bovendien leren jullie Rotterdam, mede dankzij de verrassende opdrachten, heel anders kennen. Er is tijdens de activiteit veel ruimte voor per-l een korte introductie met uitleg worden gegeven. Voor een groepgeluksexpeditie wordt een bijdrage gevraagd. Voor meer informatie kun je ons een berichtje sturen. Zie ook onze website [website verborgen] voor meer informatie.
Jongeren
(kleine) groepen

Maatjes gezocht!

Maatjes gezocht!
Rotterdam
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Stichting Corridor - Vriendendienst Rotterdam
Past het werk als maatje bij jou? Eenmaal per week of twee weken spreek je af, je gaat samen op stap. Dat kan zijn voor een wandeling, voor een museumbezoek, samen een kop koffie drinken of voor een praatje/gesprek bij iemand thuis. De Vriendendienst zet zich in voor Rotterdammers met een psychische kwetsbaarheid van 18 jaar en ouder. Samen met jou wordt gekeken welke deelnemer het beste bij jou past. WAT VRAGEN WIJ Ben jij enthousiast, sociaal én lijkt het je leuk om iets voor een ander te betekenen? Heb je ervaring of affiniteit met volwassenen met een psychische kwetsbaarheid? Dan maken wij graag kennis met jou! WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG? • Veel gezelligheid, nieuwe contacten en dankbaarheid. • Een introductiecursus, scholing en begeleiding vanuit de Vriendendienst • Reis- en onkostenvergoeding, en de Rotterdampas. • Een WA- en ongevallenverzekering op het tijdstip van het vrijwilligerswerk. WAAR De Vriendendienst zet zich in door heel Rotterdam. Samen met jou wordt gekeken welke deelnemer het beste bij je past. NB Voor alle vrijwilligers vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. De kosten worden door stichting Corridor vergoed. Startende vrijwilligers bieden we een training en een leuk team van collega's die je ondersteunen waar nodig is. Met een paar uur per week van jouw tijd, maak je een ander blij.