Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Geschiedenis moet je horen

Vrijwilligers gezocht voor het ontmoetings- en geschiedenisproject De Muren hebben Oren in Den Haag/Rotterdam/Leiden/Amsterdam, die een interview begeleiden tussen 4 basisschoolleerlingen en een stadsbewoner met een oorlogs- en/of migratie verhaal. In dit project leren de leerlingen wie er nog meer in hun stad woont en welke geschiedenissen er schuil gaan achter de gevels van deze steden. Hoe was het om in de Tweede Wereldoorlog in Den Haag te wonen, of de stad te moeten verlaten? En in de periode daarna, hoe was het voor inwoners van de voormalige Nederlandse koloniën om naar Nederland te komen? Hoe was het voor gastarbeiders en latere arbeidsmigranten om hier te wonen en werken? Wat hebben vluchtelingen ervaren die in Nederland asiel aanvroegen? Dit zijn de vragen die in het project De Muren hebben Oren centraal staan. Het interview vindt plaats in Den Haag. Als vrijwilliger ondersteun je de leerlingen en de Verteller waar nodig. Je maakt aantekeningen en schrijft na afloop een kort verhaal. Wil je bijdragen aan een samenleving met meer verbinding, wederzijds begrip en empathie? Je kunt je nu opgeven als interviewbegeleider voor De Muren hebben Oren in stad. We zijn ook werkzaam in Leiden, Rotterdam en Amsterdam. Voor informatie kijk op onze website of neem contact op met mij via onderstaande knop. Kom jij ons team versterken?

Lees meer

project

Rotterdam

Vervoer & transport
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Vrijwilligers gezocht voor het ontmoetings- en geschiedenisproject De Muren hebben Oren in Den Haag/Rotterdam/Leiden/Amsterdam, die een interview begeleiden tussen 4 basisschoolleerlingen en een stadsbewoner met een oorlogs- en/of migratie verhaal. In dit project leren de leerlingen wie er nog meer in hun stad woont en welke geschiedenissen er schuil gaan achter de gevels van deze steden.

Hoe was het om in de Tweede Wereldoorlog in Den Haag te wonen, of de stad te moeten verlaten? En in de periode daarna, hoe was het voor inwoners van de voormalige Nederlandse koloniën om naar Nederland te komen? Hoe was het voor gastarbeiders en latere arbeidsmigranten om hier te wonen en werken? Wat hebben vluchtelingen ervaren die in Nederland asiel aanvroegen?

Dit zijn de vragen die in het project De Muren hebben Oren centraal staan. Het interview vindt plaats in Den Haag. Als vrijwilliger ondersteun je de leerlingen en de Verteller waar nodig. Je maakt aantekeningen en schrijft na afloop een kort verhaal. Wil je bijdragen aan een samenleving met meer verbinding, wederzijds begrip en empathie? Je kunt je nu opgeven als interviewbegeleider voor De Muren hebben Oren in stad. We zijn ook werkzaam in Leiden, Rotterdam en Amsterdam.

Voor informatie kijk op onze website of neem contact op met mij via onderstaande knop.

Kom jij ons team versterken?

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Project - 6 weken

3 tot 9 uur

Locatie

Rotterdam

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Vervoer & transport
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Shari
65% profielsterkte

Over Shari

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Shari is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 10-12-2021
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • Aanbeveling ontvangen
De daadwerkelijke activiteiten moeten nog plaatsvinden, maar er werd accuraat en positief gereageerd. De informatie die ik kreeg maakte me iig zo enthousiast dat ik me aanmeldde als vrijwilliger
Anne-Marie
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van De Muren hebben Oren

GESCHIEDENIS MOET JE HOREN
Rotterdam

GESCHIEDENIS MOET JE HOREN

Project · 3 tot 9 uur in totaal
De Muren hebben Oren

Vrijwilligers gezocht voor het ontmoetings- en geschiedenisproject De Muren hebben Oren in Rotterdam, die een interview begeleiden tussen 4 basisschoolleerlingen en een stadsbewoner met een oorlogs- en/of migratie verhaal. In dit project leren de leerlingen wie er nog meer in hun stad woont en welke geschiedenissen er schuil gaan achter de gevels van Rotterdam. Hoe was het om in de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam te wonen, of de stad te moeten verlaten? En in de periode daarna, hoe was het voor inwoners van de voormalige Nederlandse koloniën om naar Nederland te komen? Hoe was het voor gastarbeiders en latere arbeidsmigranten om hier te wonen en werken? Wat hebben vluchtelingen ervaren die in Nederland asiel aanvroegen? Dit zijn de vragen die in het project De Muren hebben Oren centraal staan. Het interview vindt plaats in Rotterdam. Als vrijwilliger ondersteun je de leerlingen en de Verteller waar nodig. Je maakt aantekeningen en schrijft na afloop een kort verhaal. Wil je bijdragen aan een samenleving met meer verbinding, wederzijds begrip en empathie? Je kunt je nu opgeven als interviewbegeleider voor De Muren hebben Oren in stad. We zijn ook werkzaam in Leiden, Den Haag en Amsterdam. Voor informatie kijk op onze website ([website verborgen]) of neem contact op met mij ([e-mailadres verborgen]). Kom jij ons team versterken?

Jongeren
GESCHIEDENIS MOET JE HOREN
Rotterdam

GESCHIEDENIS MOET JE HOREN

Project · 3 tot 9 uur in totaal
De Muren hebben Oren

Vrijwilligers gezocht voor het ontmoetings- en geschiedenisproject De Muren hebben Oren in Amsterdam, die een interview begeleiden tussen 4 basisschoolleerlingen en een stadsbewoner met een oorlogs- en/of migratie verhaal. In dit project leren de leerlingen wie er nog meer in hun stad woont en welke geschiedenissen er schuil gaan achter de gevels van Amsterdam. Hoe was het om in de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam te wonen, of de stad te moeten verlaten? En in de periode daarna, hoe was het voor inwoners van de voormalige Nederlandse koloniën om naar Nederland te komen? Hoe was het voor gastarbeiders en latere arbeidsmigranten om hier te wonen en werken? Wat hebben vluchtelingen ervaren die in Nederland asiel aanvroegen? Dit zijn de vragen die in het project De Muren hebben Oren centraal staan. Het interview vindt plaats in Amsterdam. Als vrijwilliger ondersteun je de leerlingen en de Verteller waar nodig. Je maakt aantekeningen en schrijft na afloop een kort verhaal. Wil je bijdragen aan een samenleving met meer verbinding, wederzijds begrip en empathie? Je kunt je nu opgeven als interviewbegeleider voor De Muren hebben Oren in stad. We zijn ook werkzaam in Leiden, Den Haag en Rotterdam. Voor informatie kijk op onze website ([website verborgen]) of neem contact op met mij ([e-mailadres verborgen]). Kom jij ons team versterken?

Jongeren

Anderen bekeken ook

Heel Holland Wipt tegels
Overal

Heel Holland Wipt tegels

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Het wip-seizoen is geopend: wip, Holland, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Nederland een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Groep energiecoach (vrijwilliger)
Rotterdam

Groep energiecoach (vrijwilliger)

Eenmalig of maandelijks · 2 tot 5 uur
Samen 010

'Het is mooi om te zien hoe levendig het onderwerp is onder de mensen, en de discussie met elkaar aan te gaan over energie besparen. Elk huishouden, en daarmee ook elke groep is zo anders. Het is geweldig dat je als groep elkaar kan inspireren en (blijven) motiveren om energie te besparen, iedereen op de manier wat bij hun huishouden past.' – Groep energiecoach De Energiebank Rotterdam belt je op dat er zich een nieuwe groep heeft aangemeld voor groep coaching en checkt bij jou of je beschikbaar bent. Jij mag de groep gaan coachen! Je vindt het leuk om voor een groep te staan en mensen te enthousiasmeren over energie besparen. De groep coaching is verdeeld over 3 bijeenkomsten van ongeveer 1,5 uur, waarbij je met de groep op een interactieve manier aan de slag gaat met wat zij zelf kunnen doen om hun eigen energierekening te verlagen. Tijdens de laatste sessie overhandig je een gratis pakket met energiebesparende producten en leg je uit hoe ze deze zelf kunnen installeren. Een groep coaching bestaat uit drie sessies van 1,5 uur. Je komt in een pool terecht van verschillende groep energiecoaches, en kijken samen met jou of het uitkomt! Wil je ook aan de slag als groep energiecoach, en huishoudens direct helpen om grip te krijgen op hun energiekosten? En ben je minimaal 3x per maand voor 1,5 uur beschikbaar? Meld je dan nu aan!

Fietsles aan volwassenen
Rotterdam

Fietsles aan volwassenen

Wekelijks · 2 tot 6 uur
SOL (Samen Ondernemend Leren)

Ben jij die enthousiaste vrijwilliger met een sociaal hart en vind je het leuk om volwassenen fietsles te geven? Dan zijn wij op zoek naar jou. Of je nu voor 2 uurtjes beschikbaar bent, of voor 6 uur, je bent bij ons van harte welkom! Taken • Je verzorgt zelfstandig de fietsles met behulp van een lesgeefpakket; • Je leert volwassenen fietsen; • Je bereidt de fietsles zelfstandig voor: spullen klaarzetten, route door de wijk bepalen etc; • Je begeleidt de deelnemers tijdens de fietsles; Wij vragen • Je kent de wijk; • Je kent de verkeersregels; • Je hebt geduld en doorzettingsvermogen; • Je bent sportief, actief, flexibel; • Je hebt sociale vaardigheden; • Aanvraag VOG (geen kosten aan verbonden) Wij bieden • Een 8 uur durende training waarbij je leert hoe je fietsles geeft; • 4 uur individuele begeleiding bij de eerste fietslessen; • Een lesgeefpakket waarin alle fietslessen staan beschreven; • Een gereedschapskist; • Een EHBO set; • Fietsen voor alle deelnemers; • Ondersteuning en begeleiding van een collega; • Een vrijwilligersovereenkomst; • Een WA- en ongevallen verzekering tijdens de werkzaamheden Locatie Gebied Feijenoord Wanneer • Dagen en tijden in overleg Meer weten? Heb je interesse in deze vacature of wil je meer weten over andere mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij SOL? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Lieke

Deelnemers voor de cliëntenraad van het UWV
Amsterdam, Arnhem, Assen, Echt-Susteren, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Maashorst, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zwolle

Deelnemers voor de cliëntenraad van het UWV

Maandelijks · 2 tot 20 uur
Lymevereniging

GEZOCHT: deelnemers voor de cliëntenraad van het UWV 📣 WAAROM DE CLIËNTENRAAD? De werkgroep uitkeringen vroeg zich af “Op weke manieren kunnen we nog meer en breder opkomen voor de belangen van lymepatiënten?”. Daaruit kwam het idee om in alle cliëntenraden van het UWV (elf verspreid over het land) een lymepatiënt te hebben zitten die ons vertegenwoordigd en op kan komen voor de belangen van lymepatiënten. De cliëntenraad denkt gevraagd en ongevraagd mee met UWV en geeft advies. Door samen met anderen te strijden voor een beter beleid van het UWV, kan je af en toe iets inbrengen waar tienduizenden mensen iets aan hebben in de toekomst. Afgelopen twee jaar hebben we veel werving gedaan om dit project op te zetten, maar er is nog geen succes door gebrek aan aanmeldingen. Help jij ons met echt invloed uitvoeren binnen het UWV? Meer informatie over de cliëntenraad kan je hier vinden: [website verborgen] [website verborgen] Clientenparticipatie-[telefoonnummer verborgen](1).pdf 💪 WAT GA JE DOEN: Namens jezelf en de vereniging deelnemen aan de vergaderingen van de cliëntenraad van het UWV. Hierbij maak je de ervaringen van jou zelf en andere lymepatiënten rondom beleid kenbaar, zodat er ook oplossingen kunnen komen. Ook vergader je over de ervaringen die anderen hebben rondom het UWV. Vergaderen met Lymevereniging over actiepunten en samen met de werkgroep uitkeringen kijken naar welke actiepunten belangrijk zijn. Gevraagd en ongevraagd advies geven aan het UWV en meedenken over hoe zij hun service kunnen verbeteren. 🙋 WIE KAN DEELNEMEN? Iedereen die: Bezig is met de UWV aanvraag- of bezwaarprocedure Een UWV uitkering heeft. Een UWV voorziening heeft. Staat ingeschreven als werkzoekende bij het UWV. 💚 WIJ ZOEKEN JOU ALS: Lyme hebt en met het UWV te maken hebt, maar deze ervaringen wel al enigszins verwerkt hebt zodat er een constructief gesprek kan plaatsvinden. De belangen van lymepatiënten kunt aankaarten, maar ook naar de belangen van anderen in de cliëntenraad kan kijken. In staat bent om documenten te lezen, begrijpen en toetsen. Bereid bent om scholing te volgen. In staat bent om naar bijeenkomsten te reizen (vervoer kan door het UWV geregeld worden). Vaak in je eigen regio, maar af en toe op een centraal punt in het land 2 dagen per week beschikbaar bent 💬 ERVARING VRIJWILLIGERS: “Ik kan op de bank zitten mokken over dat stomme UWV, of ik kan me inzetten zodat andere mensen niet tegen dezelfde dingen aanlopen.” “In veel gevallen doet het UWV ook echt iets met onze inbreng. Je maakt dus echt een verschil, van binnenuit!” 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je een positieve impact maakt. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Je bouwt een netwerk en veel kennis op. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding en onkostenvergoeding vanuit het UWV die niet in mindering gebracht wordt met je uitkering. 5️⃣ De ervaring die je in de werkgroep uitkeringen opdoet, staat mooi op je CV. 6️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❔ INTERESSE EN VRAGEN Heb je interesse in of vragen over deze functie? Stuur dan een mailtje naar [e-mailadres verborgen]

Schuldvrije toekomst voor jongeren creëren!
Rotterdam

Schuldvrije toekomst voor jongeren creëren!

Wekelijks · 0 tot 1 uur
Stichting ONSbank

Een weg uit de schulden is niet makkelijk, maar zeker niet kansloos! Als vrijwillige schuldrustcoach ga jij bijdragen aan een stabiele, schuldenvrije toekomst voor jongeren in Rotterdam. Stichting ONSbank biedt jongeren (18 t/m 27 jaar) met schulden de kans om te ontkomen aan de afmattende vicieuze cirkel waarin ze terecht zijn gekomen. Tijdens een traject van 6 maanden gaan ze aan de slag met hun financiële en met hun persoonlijke situatie. Authentieke kunstenaars geven workshops die inspireren om richting te geven aan levensdoelen en toekomstplannen. Ondertussen kom jij ook om de hoek kijken, om de financiële schuld aan te pakken, een periode van schuldrust te creëren en de jongeren te leren hoe het systeem werkt. WIJ ZOEKEN JOU! Wij zijn op zoek naar jou, een schuldrustcoach, die van aanpakken weet, van geduld afweet en goed kan luisteren. In een notendop ga je samen met de jongeren de schulden inzichtelijk maken, zorgen voor schuld bevriezing voor 6 maanden en hen coachen in budgetteren. Wat je gaat doen: - Samen inzichtelijk en overzichtelijk maken van schulden: alle schulden, inkomsten en uitgaven. Vanuit daar een plan maken. - Zorgdragen voor schuldrust voor deelnemer bij instanties voor 6 maanden als er geen afloscapaciteit is. - Samen met deelnemer contact zoeken en onderhouden met schuldeisers en eventueel de gemeentelijke kredietbank; afspraken maken. - Begrotingen en budgetten maken met de deelnemer. - Bijhouden van gesprekken en afspraken met deelnemer. Wie jij bent: Je bent sympathiek, empathisch en je kan verschrikkelijk goed luisteren. Je bent betrouwbaar, professioneel, en assertief. Ook heb je zelf een financiële achtergrond bij voorkeur als creditmanager. Vanaf januari 2025 ben je beschikbaar voor gemiddeld 15-20 uur (in totaal) tijdens een periode van 6 maanden. Je begeleid dan een deelnemer. Ons aanbod - Zelf zul je ook een hoop leren! - Natuurlijk werk je niet alleen, maar met een gedreven, informeel team. Bekijk je toekomstige collega´s hier: [website verborgen]/. - Flexibiliteit; je kan samen met de deelnemer bepalen wanneer en waar je met elkaar afspreekt. - 4 keer per jaar komen we met zijn allen samen voor een werksessie met aansluitend een creatieve workshop of een borrel. Dat is wel zo gezellig. - Werken in een unieke samenwerking met jongeren, bedrijven en kunstenaars. - Een bijdrage leveren aan een kansrijke, schuldenvrije toekomst voor de jongeren. Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur een mail met je CV en korte motivatie naar [e-mailadres verborgen] t.a.v. Samantha

TOM-maatje
Rotterdam

TOM-maatje

Wekelijks · 2 tot 4 uur
SOL (Samen Ondernemend Leren)

In Rotterdam zijn TOM trainingen gestart (Thuis Onbezorgd Mobiel). TOM helpt 65-plussers bij het verbeteren van hun spierkracht en evenwicht om zo de kans op vallen te verlagen. Dat is voor veel ouderen van belang, want vallen is één van de grootste gezondheidsrisico’s voor 65-plussers. Voor dit programma zijn we op zoek naar maatjes die ondersteunen bij de uitvoer en persoonlijke aandacht geven aan deelnemers. WAT IS TOM? TOM is een programma van 14 weken waarbij bewegen, voeding en sociale contacten centraal staan. De doelgroep van TOM zijn zelfstandig thuiswonende ouderen (65+) met een verhoogd valrisico en woonachtig in Rotterdam Zuid. De deelnemers werken twee maal per week in een groepje met een fysiotherapeut aan oefeningen om spierkracht, balans en coördinatie te verbeteren. Ook krijgen ze informatie en tips om steviger op de benen te staan om een val te voorkomen. Ze krijgen 2x een persoonlijk voedingsadvies aan de hand van een ingevuld voedingsdagboek. Daarnaast geeft de diëtist voorlichting over gezonde voeding tijdens 6 lunches met de groep. Taken Bij alle algemene bijeenkomsten (informatie-, start- en eindbijeenkomst): • koffie- en thee verzorgen; • ouderen welkom heten; • bijpraten, contact maken met de ouderen. Bij de beweegtraining (af en toe aanwezig): • helpen met oefeningen; • praatje maken met de ouderen; • ouderen motiveren om de beweegoefeningen vol te houden. Bij de gezamenlijke lunches: • boodschappen doen (boodschappenlijst wordt opgesteld); • voorbereiding lunch (tafel dekken, eventueel boterham smeren); • ouderen welkom heten; • mee lunchen; • een praatje maken met de ouderen; • ouderen motiveren om tips thuis te proberen; • opruimen. Wij vragen • Affiniteit met senioren; • Sociale vaardigheden; • Aanvraag VOG (geen kosten aan verbonden) Wij bieden • Een leuke groep met deelnemers; • Fijne collega’s; • Ondersteuning en begeleiding van een professional; • Een vrijwilligersovereenkomst; • Een WA- en ongevallen verzekering tijdens de werkzaamheden Locatie • Huiskamer van de Wijk Slaghekstraat Slaghekstraat 140 3074 AR Rotterdam Wanneer • 11 maart 2024 – 8 juli 2024 • Iedere maandag en donderdag 10:00 – 12:15 uur Meer weten? Heb je interesse in deze vacature of wil je meer weten over andere mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij SOL? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Lieke.

Op de duo-fiets met onze bewoners
Rotterdam

Op de duo-fiets met onze bewoners

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Hoe prettig is het om de wind door je haren te voelen en sportief buiten te zijn door te fietsen! Veel ouderen kunnen niet meer zelfstandig fietsen, maar zouden er zó graag weer op uit willen gaan en een frisse neus halen in de omgeving van Pniël. Wij hebben de beschikking over een mooie duo-fiets en deze wordt gelukkig regelmatig ingezet. Maar er zijn nog altijd méér bewoners die óók willen fietsen en dáár voor willen wij graag in contact komen met vrijwilligers die van fietsen houden en dit met iemand samen willen doen. De fiets heeft een elektrische ondersteuning, waardoor het niet nodig is om zwaar te trappen. Met alle fietspaden die we hebben in de buurt van de Oudedijk, ben je in een mum van tijd in het heerlijke Kralingse Bos. Heb je geen ervaring met de Duo-fiets, dan is geen probleem! Je krijgt van ons een instructie workshop, zodat je veilig met de bewoner kunt gaan fietsen. Meld je snel aan als je enthousiast bent geworden na het lezen van deze advertentie en we zien elkaar snel voor een proefritje.. ;-)

Jongeren
Inloopondersteuner eetproblematiek
Lansingerland, Rotterdam

Inloopondersteuner eetproblematiek

Wekelijks · 3 tot 3 uur
Stichting JIJ

Stichting JIJ zoekt per direct een Inloopondersteuner eetproblematiek (vrijwilligersfunctie) Ben JIJ sociaal, betrokken en ben je hersteld of in de laatste fase van herstel van jouw eetstoornis? Wil je graag leren hoe je jouw ervaring met herstel van eetproblematiek kunt inzetten? Wordt dan vrijwilliger binnen ons inloophuis, het JIJ-huis van Stichting JIJ! Wie is Stichting JIJ? Stichting JIJ is een vrijwilligersorganisatie die zich vanuit ervaringsdeskundigheid inzet voor mensen met eetproblematiek en hun naasten. Wij doen dit op een anonieme en kleinschalige manier in de vorm van het bieden van een luisterend oor, het geven van informatie en advies en het ondersteunen van individuen en groepen. Ook organiseren wij op herstel gerichte activiteiten, workshops en trainingen vanuit ons inloophuis, het JIJ-huis, in Rotterdam. Voor meer informatie, zie onze website. Wat ga JIJ doen? In het JIJ-huis bieden wij ervaringsdeskundige ondersteuning tijdens vaste inloopuren aan jongeren en volwassenen. Centraal hierbij staan het creëren van een veilige plek afgestemd op de behoefte van de cliënt. Als Inloopondersteuner ben jij samen met de Senior Inloopondersteuners verantwoordelijk voor een goed verloop van de inloop in het JIJ-huis. Je zorgt voor een vriendelijk onthaal in een warme en prettige sfeer. Je stelt jezelf voor, biedt een drankje aan en maakt cliënten wegwijs in de ruimte. Verder ondersteun je de Inloopondersteuners tijdens de inloopuren, de (creatieve) activiteiten en mogelijk aansluitend ook tijdens de kookactiviteit. Je houdt hierbij rekening met de wensen en behoeften van de cliënten en draagt bij aan een schone en veilige omgeving. Ook koppel je problemen en opvallende zaken terug aan de Senior Inloopbegeleiders. Onder supervisie van de Inloopondersteuners voer je taken uit met het uiteindelijke doel om zelfstandig als ervaringsdeskundige Inloopondersteuner cliënten te ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid, herkenning en begrip. Wat breng JIJ mee? Je hebt ervaring met een eetprobleem (anorexia, boulimia, BED of NAO) en je bent hersteld of in de laatste fase van herstel van jouw eetprobleem. Een specifieke opleidingsachtergrond (SPH, MWD, psychologie) is voor deze functie geen vereiste. Je bent 18 jaar of ouder en hebt de intentie om voor langere periode (minimaal 1 jaar) aan ons verbonden te zijn. Je bent tenminste 3 uur per twee weken beschikbaar. Beschikbaarheid op zaterdag is een pré. Je bent bereid deel te nemen aan verplichte intervisie- en trainingsbijeenkomsten. Je hebt kennisgenomen en onderschrijft de missie, visie doelstellingen en kernwaarden van Stichting JIJ. Je kunt goed overzicht houden en bent stressbestendig. Je beschikt over een groot empathisch vermogen en straalt openheid, warmte en toegankelijkheid uit. Je bent geduldig, integer en hebt respect voor de privacy van cliënten. Je bent positief ingesteld en bent enthousiast over deze functie. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Voordat je bij ons start kunnen wij deze gratis voor jou aanvragen. Wat biedt Stichting JIJ? De kans om een bijdrage te leveren aan een goed doel. Het opdoen van werkervaring binnen een fijn en enthousiast team van vrijwilligers. Een vrijwilligersvergoeding van 1 euro per uur en reiskostenvergoeding (reiskosten maximaal13,80 euro per dag). Leuke maandelijkse borrels en vrijwilligersactiviteiten. Kortom, ben JIJ diegene die we zoeken? Twijfel dan niet en reageer. Dit kan door je CV en motivatie te sturen naar [e-mailadres verborgen]. Ook voor vragen kun je bij dit e-mailadres terecht. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Wil je op andere manier bijdragen aan onze Stichting? Kijk dan op onze website [website verborgen] bij de overige vacatures.

Gek op taal? Kom les geven!
Rotterdam

Gek op taal? Kom les geven!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Licht op Zuid

Kom taalles geven in Rotterdam-Zuid! Vanuit onze organisatie zijn we op zoek naar versterking voor het geven van taalles. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Daarvoor is het nodig dat je de taal kunt spreken, schrijven en lezen. Samen met mensen uit allerlei culturen leren mensen de Nederlandse taal. Wat ga je doen? Als docent geef je les en help je de mensen verder. In de les behandelen we woordenschat en grammatica en praten we over de cultuur en actualiteiten in Nederland. De taallessen zijn gratis. Zo krijg jij de kans om impact te maken in de buurten Hillesluis en Bloemhof. Met jouw talent, liefde en aandacht help je mee de buurtbewoners te laten bloeien. Op dit moment is de taalles woensdag van 15.30-17.00 uur. In overleg kunnen we een andere dag en tijd kiezen. Wat doen wij? Wij zorgen voor de locatie, materialen en spullen om activiteiten goed te laten functioneren. Daar hoef jij geen kosten voor te maken. Wij zijn altijd eindverantwoordelijk voor het goed verlopen van de activiteit en staan voor je klaar.