Struinkids organiseren en begeleiden

Struinkids organiseren en begeleiden

Beschikbaarheid:
regelmatig
Plaats:
Haarlemmermeer
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, Tuin & natuur, Toezicht & beheer
Jongeren
Ja
Tip anderen via:

Dit is een Vrijwillig Traineeship vacature voor jongeren tussen de 16 - 27 jaar

Vind jij het leuk om aan de slag te gaan in en met de natuur?
Inspiratietuin De Heimanshof in Hoofddorp organiseert jaarlijks tientallen boeiende en leerzame natuuractiviteiten voor jong en oud(er). Kijk ook op onze website: [website verborgen]

Wie zijn wij?
De Heimanshof is een unieke wilde plantentuin in Haarlemmermeer waar je inspiratie kunt opdoen over de natuur en waar je over de natuur leert. Centraal staan de verschillende landschappen van West-Nederland met de daarbij behorende flora en fauna. Zo zijn er 700 verschillende soorten planten, struiken en bomen en al de kleine en grote dieren die zich daarbij thuis voelen. Er is een kruidentuin, een ijsvogelwand, de imkerij, moestuintjes, tropische kassen, een vleermuiskelder en nog veel meer. De natuurspeelplaats Struintuin is het domein van de jeugdleden van De Heimanshof, de Struinkids. Zij komen (vanaf half maart) elke woensdagmiddag bijeen en krijgen een breed natuurprogramma aangeboden, waarbij zelf ontdekken centraal staat.
Buiten zijn is gezond en samen buiten werken is gezellig. De Vriendenkring van De Heimanshof is een actieve club vrijwilligers die met elkaar zorg dragen voor alles binnen De Heimanshof. Jij kunt ook meehelpen, er is altijd iets voor je te doen wat bij je past in een gezellige ongedwongen sfeer.

Wanneer kun je bij ons terecht?
We bieden per periode keuze uit 3 vacatures aan. Er kan door 2 trainees voor 1 vacature gekozen worden die je samen gaat oppakken. De periodes zijn februari/maart, april/mei en juni/juli. Je bent hierbij 4 uur per week op de tuin of werkt vanuit huis. We werken op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 9 uur. Ook komen we elke derde zaterdag van de maand bij elkaar op de tuin.

De vacatures:
Vacature A: Meewerken met de verschillende werkzaamheden in de tuin. Denk hierbij aan zaaien, planten, snoeien, maaien, wieden en andere klussen.
Vacature B: Mee voorbereiden van de evenementen door middel van het maken van filmpjes, teksten schrijven en het organiseren van de evenementen zelf. Het gaat hier bijvoorbeeld om het Zomerfestival of de Voorjaarsbloeiersdag. (NB: dit werk kan ook gedeeltelijk vanuit huis gedaan worden in verband met computerwerk). Kijk verder op onze activiteitenkalender op onze website.
Vacature C: Mee voorbereiden van activiteiten voor de Struinkids (onze jeugdleden van 8 t/m 11 jaar) en deze samen met onze Struinkids uitvoeren. Deze uitvoering van de activiteit kan alleen op de woensdagmiddag wanneer de Struinkids ook aanwezig zijn. Er is begeleiding bij aanwezig.Wat vragen we van jou?
• Zelfstandig kunnen werken samen met een collega-trainee.
• Enthousiasme voor de natuur
• Organisatietalent
• Samenwerken met andere natuurliefhebbers
Wij willen graag feedback en ook van jullie leren. Daarom vragen we jullie vooraf en na afloop een vragenlijst in te vullen en een klein logboekje bij te houden, zodat we aan het einde van de traineeship kunnen evalueren hoe De Heimanshof een sterkere positie voor jongeren in Haarlemmermeer kan krijgen. Er is dus een kennismakingsgesprek, een startgesprek en een eindgesprek. Dit komt bovenop de kennismaking en workshops die het Traineeship voor jullie organiseren.
Wat bieden wij?
• In een gezonde werkomgeving gezellig bezig zijn met andere natuurliefhebbers
• Kennis over de natuur opbouwen
• Ruimte voor eigen initiatieven
• Mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen

Vrijwillig Traineeship: Helpen maakt je happy!
Voor het Vrijwillig Traineeship gaan jongeren (16-27 jaar) uit de gemeente Haarlemmermeer gedurende zes maanden bij verschillende maatschappelijke organisaties aan de slag. Je doet iets goeds voor een ander, leert nieuwe mensen kennen en je werkt aan je skills én CV. Samen met de andere trainees mag je leuke workshops en cursussen volgen. We kijken samen wat passend vrijwilligerswerk voor jou is. Of misschien heb je zelf wel ideeën?! Meld je aan en we horen het graag! Na het aanmelden zit je nog nergens aan vast. We nemen na je aanmelding z.s.m. contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Lijkt het je wat? Stuur ons dan snel een berichtje!

  • De hulpvraag van Josefine is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Haarlemmermeervoorelkaar
  • Josefine is eerder via deze website geholpen
  • Josefine heeft eerder via deze website geholpen
Laat Josefine weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Struinkids organiseren en begeleiden" van Josefine.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • De hulpvraag van Josefine is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Haarlemmermeervoorelkaar
  • Josefine is eerder via deze website geholpen
  • Josefine heeft eerder via deze website geholpen
Jongeren
Ja

Meer hulpvragen van Josefine namens MeerWaarde project Vrijwillig Traineeship

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Helpen maakt Happy! Haarlemmermeer Activiteitenbegeleiding, Tuin & natuur, Creatief & muziek
  Sportservice, iets voor jou? Haarlemmermeer Activiteitenbegeleiding, Coördineren & regelen (bv. evenementen), Sport & beweging
  Voorlezen voor kinderen van 3 tot 8 jaar Haarlemmermeer Taal & lezen, Vluchtelingenondersteuning, Maatjes & buddy's
  Presenteren en etaleren Haarlemmermeer Boodschappen, Gastvrouw / -heer, Huishoudelijk
  Samen aan de slag in de Kringloop Haarlemmermeer Gastvrouw / -heer, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
  Enthousiast voor de duurzame projecten? Haarlemmermeer Coördineren & regelen (bv. evenementen), Tuin & natuur
  Website Kinderboerderij zoekt upgrade Haarlemmermeer Computer, Digitaal & IT
  Chill out: Organisatie Jongeren Dialogen Haarlemmermeer Activiteitenbegeleiding, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
  Jongeren Spreekuur en Cursus Haarlemmermeer Activiteitenbegeleiding, Coördineren & regelen (bv. evenementen), Toezicht & beheer
  Een aanpakker die wil zaaien en oogsten Haarlemmermeer Klussen & techniek, Tuin & natuur
Vorige 1 2 3