Penningmeester Internationale Non-profit

Penningmeester Internationale Non-profit

Beschikbaarheid:
soms
Plaats:
Leiden
Categorie:
Bestuur & strategie, Toezicht & beheer
Kan online / thuis:
Ja
Tip anderen via:

VACATURE: PENNINGMEESTER (VRIJWILLIG)

Stichting Green Destinations is een initiatief gericht op het verduurzamen van de (mondiale) toeristische sector, in het bijzonder door de bevordering van duurzaam en verantwoord toerisme op vakantiebestemmingen. Dit doen we door:
- Het ontwikkelen en toepassen van kennis en informatiesystemen over de duurzaamheid van toeristische bestemmingen, gebaseerd op de Green Destinations Standard, waarbij gebruik wordt gemaakt van informatie over kwaliteit, beleid en de uitvoering daarvan, trends en kansen voor duurzame ontwikkelingen gebaseerd op kwantitatieve en kwalitatieve data.
- Het ontwikkelen en toepassen van middelen om toeristische bestemmingen, de toeristische sector, consumenten en andere betrokkenen te informeren en te motiveren om bestemmingen te verduurzamen.
- Het aangaan van overeenkomsten met nationale en internationale partijen voor de gezamenlijke ontwikkeling van informatiesystemen en -producten, waarbij de opbrengst (gedeeltelijk) ten goede komt aan de stichting en/of haar doelstellingen.
- Het leveren van diensten en het ontwikkelen van andere middelen die gericht zijn op synergie met de voren vermelde middelen.
- Het stimuleren van activiteiten van derden die een duurzame toeristische sector dichterbij brengen.

Over de vacature
Als penningmeester bepaal je samen met de andere bestuursleden het (financieel) beleid, en ben je samen met de boekhouder, financieel ondersteuner en andere bestuursleden verantwoordelijk voor het financieel beheer. Hieronder vallen onder meer de supervisie van:
- Jaarlijks financieel jaarverslag en balans
- Jaarlijks opstellen en bewaken van de begroting en resultatenrekening
- Tussentijdse rapportages en BTW/ICP opgaven
- Financiële administratie in zijn algemeenheid
- Bankrekening(en) en online payment portals
- Bewaking van budgetten en liquiditeit
- Acquisitie van middelen, subsidies en fondsen in samenwerking met anderen
- Fiscaal beleid

Het betreft een onbetaalde functie waarbij je rekening moet houden met een verwachte tijdsinvestering van ca. 2 uur per week. Daarnaast ben je aanwezig bij de bestuursvergaderingen (ten minste 3x per jaar). De functie is voor een periode van 2 jaar met mogelijk verlenging.

Profiel:
We zoeken bij voorkeur een ervaren penningmeester of bestuurder met boekhoudervaring, die affiniteit heeft met duurzaamheid en/of toerisme. Daarnaast is het wenselijk dat de kandidaat ervaring heeft met de fiscaal-financiële constructies en vraagstukken rondom een kleine maar internationaal opererende non-profit organisatie; en derhalve kan bijdragen aan een gezonde financiële strategie.

Meer informatie: [website verborgen]

  • De hulpvraag van Hugo is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Laat Hugo weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Penningmeester Internationale Non-profit" van Hugo.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • De hulpvraag van Hugo is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar