csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Gastvrouw/gastheer IJsselland Ziekenhuis

Voor de (kortdurende) revalidatieafdeling van Pniël in Capelle aan den IJssel (locatie IJsselland Ziekenhuis) kijk ik met plezier uit vrijwilligers die helpen met ontbijt-, lunch en dinerbuffet en koffie en thee serveren in de ochtenden, middagen of avonden. Je weet voor een gezellige sfeer in de lobby en de huiskamer te zorgen en vind het leuk om actief te zijn met de cliënten, bijvoorbeeld door het lezen van de krant, een praatje te maken, een spelletje te doen of een stukje te wandelen. De dagen en tijden zijn in overleg en er zijn mogelijkheden in de ochtend, middag en avond, fijn als je je 1 à 2 keer per week kunt vrijmaken om te komen helpen! Voel je je aangesproken, bel of mail dan snel: ik ga heel graag met jou in gesprek!

Lees meer

structureel

Capelle aan den IJssel

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voor de (kortdurende) revalidatieafdeling van Pniël in Capelle aan den IJssel (locatie IJsselland Ziekenhuis) kijk ik met plezier uit vrijwilligers die helpen met ontbijt-, lunch en dinerbuffet en koffie en thee serveren in de ochtenden, middagen of avonden.

Je weet voor een gezellige sfeer in de lobby en de huiskamer te zorgen en vind het leuk om actief te zijn met de cliënten, bijvoorbeeld door het lezen van de krant, een praatje te maken, een spelletje te doen of een stukje te wandelen.

De dagen en tijden zijn in overleg en er zijn mogelijkheden in de ochtend, middag en avond, fijn als je je 1 à 2 keer per week kunt vrijmaken om te komen helpen!

Voel je je aangesproken, bel of mail dan snel: ik ga heel graag met jou in gesprek!

Praktische informatie

Locatie

Capelle aan den IJssel

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren, Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Rotterdam

Breng koffie en gezelligheid in de huiskamer

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Voor de zorgafdelingen van Pniël kijken we uit naar vrijwilligers die koffie en thee serveren tijdens één dagdeel. Dit kan in de ochtend, middag of avond. Daarnaast zorg je voor een gezellige sfeer in de huiskamer, bijvoorbeeld door het samen lezen van de krant, een praatje te maken met cliënten en spelletjes te doen. Ben je sociaal en heb je een goed gevoel voor gastvrijheid, neem dan zeker even contact met ons op. We maken graag een afspraak voor een nadere kennismaking en om te overleggen waar je wensen liggen en wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Word spelletjes vrijwilliger!

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Speel jij graag een gezelschapsspelletje? In revalidatie- en verpleeghuis Pniël vinden de cliënten die hier verblijven, het heel fijn om samen met jou een spelletje te spelen en zodoende te zorgen voor gezelligheid en afleiding! Spreekt dit je aan: mail of bel dan even en wie weet maken we op korte termijn een afspraak met elkaar om de mogelijkheden door te nemen. Ik kijk naar jou uit!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Onze beademingscliënten zoeken gezelschap

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Als bezoekvrijwilliger (buddy) voor de beademingscliënten geef je persoonlijke aandacht. Dit doe je door allereerst een luisterend oor te bieden en eventueel kleine activiteiten te doen zoals bijvoorbeeld een spelletje spelen, voorlezen, schilderen en wandelen. Cliënten genieten ervan om naar buiten te gaan. Vrijwilligers die deze cliënten begeleiden bij het wandelen, nemen eerst deel aan een verplichte scholing. Ben jij iemand die een ander graag een plezier doet, communicatief vaardig en geduldig is: meld je dan aan en we bespreken op korte termijn de mogelijkheden!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Deel uw creativiteit/ hobby met bewoners...

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Vind je het leuk om je hobby's te delen met anderen? Dan ben je bij ons hoogstwaarschijnlijk op het goede adres! In Pniël verblijven mensen (vaak langdurig) met verschillende interesses. Er is vast een cliënt met dezelfde hobby als jij, die behoefte heeft aan wat ondersteuning bij het uitoefenen daarvan. Wij denken hierbij aan bijvoorbeeld handwerken, bakken of koken, puzzelen, tekenen, muziek, een spelletje doen, boetseren of bloemschikken. Zit er een hobby of interesse bij die jou aanspreekt of heb je een andere leuke hobby? Laat het ons weten, je bent van harte welkom in Pniël! Stuur een mailtje of bel eens om te overleggen of een afspraak te maken!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Gastvrouw/gastheer met aandacht voor ouderen

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Ben jij die vrijwilliger die een gezellige sfeer kan creëren, goede contactuele eigenschappen heeft en fijn kan samenwerken? Voor onze huiskamers in Pniël zoeken we vrijwilligers die helpen rondom de maaltijd, koffie/thee schenken èn aandacht aan onze cliënten geven in de vorm van een praatje of een spelletje. Ben je een echte vroege vogel die het leuk vindt om rond 8.00 uur te beginnen met het bakken van een eitje of een lekker wentelteefje als "verwenontbijtje" waarvoor de cliënten graag hun bed uitkomen: je bent van harte welkom! De werkzaamheden worden doordeweeks en/ of in de weekenden gedaan, zowel 's morgens van 9.00-13.00, in de middag in overleg en in de vroege avond van 16.00-20.00 uur. Heb je interesse of vragen, we horen heel graag van je!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Bezoekvrijwilliger op diverse zorgafdelingen

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Er zijn cliënten die nauwelijks of geen bezoek krijgen. Het is fijn als er dan iemand regelmatig een bezoekje komt brengen en een luisterend oor heeft. Ook vinden sommige cliënten het leuk om samen iets te doen zoals een spelletje, muziek luisteren, wandelen of te worden voorgelezen. De dagen en tijden zijn in overleg en eigenlijk is dit zeer ruim bespreekbaar. Geef je een belletje of stuur je een berichtje? We kijken naar je uit!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Voor als je niet stil kunt zitten: Beweeg!

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Op dinsdagochtend bewegen we met cliënten van het verpleeghuis Pniël op muziek. Dit doen we zittend vanuit een stoel of rolstoel en je enthousiasmeert anderen door zelf het voortouw te nemen en mensen jou te laten volgen op de deining van de muziek. We weten hoe goed muziek mensen kan raken en je positief kan meenemen.. Armen, handen en benen komen altijd aan bod en ook een spelelement zal niet ontbreken. Zo zorgen we voor een mooi en afwisselend programma. Je haalt cliënten van diverse afdelingen op, je brengt hen naar de recreatieruimte en tijdens de activiteit doe je gezellig mee! Na de activiteit schenk je een sapje of een kopje koffie, want dat hebben we dan wel verdiend... 😉 Daarna breng je de deelnemers weer terug naar de afdeling. Je komt in een leuk team terecht waarin je samenwerkt met andere vrijwilligers; er worden diverse activiteiten georganiseerd vóór en dóór vrijwilligers. Spreekt bovenstaande je aan: wacht dan niet langer en mail of bel snel en we maken een kennismakingsafspraak! Wie weet beweeg jij straks de sterren van de hemel bij ons. ;-)

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Tijdens de maaltijd een helpende hand bieden?

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

In revalidatie-/verpleeghuis Pniël zijn diverse afdelingen voor mensen met dementie en mensen met lichamelijke aandoeningen. Op deze afdelingen assisteren de vrijwilligers rondom de maaltijden (ontbijt, lunch en diner). Vrijwilligers voor zowel de ochtend, middag als avond zijn méér dan welkom! De werkzaamheden zijn o.a. tafels dekken, cliënten begeleiden van hun kamers naar de huiskamer, ondersteunen tijdens de maaltijd, tafels afruimen en de alles weer gladtrekken. De dagen en tijden zijn in overleg en bespreken we graag met jou tijdens een kennismakingsafspraak. Reageer als je hier oren naar hebt! Dan plannen we een kennismakingsafspraak en word je rondgeleid om sfeer te proeven en te kijken waar de mogelijkheden liggen.

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Ondersteuning bij de christelijke viering

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Elke vrijdagmiddag is er een christelijke viering in Pniël. Tijdens deze viering wordt er onder leiding van de voorganger met elkaar gebeden, gezongen en is er een korte overdenking. Na afloop doen we nog een kopje koffie. Cliënten van alle afdelingen gaan hier erg graag naartoe. Als vrijwilliger begeleid je de cliënten naar de ontmoetingsruime, ben je samen met hen aanwezig tijdens de viering en schenk je na afloop een kopje koffie en breng je de cliënten weer terug naar de afdeling. Lijkt dit je een leuke activiteit en ben je van 13.30-16.00 uur beschikbaar op de vrijdagmiddagen? Neem dan zeker even contact op via mail, app of telefoon om e.e.a. te bespreken en wellicht een afspraak op korte termijn te maken!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Onze beademingscliënten zoeken wandelmaatje

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Ben je (oud-) verpleegkundige en ben je graag buiten? Dan is dit misschien wel een leuke vrijwilligersplek voor jou! In verpleeg-/revalidatiehuis Pniël wonen cliënten die specifieke beademingszorg krijgen. Een aantal van deze cliënten gaan erg graag naar buiten voor een wandeling. Denk in de buurt bijvoorbeeld aan het mooie Kralingse Bos of Park Rozenburg dat op loopafstand te bereiken is. We kijken uit naar vrijwilligers die deze cliënten een fijne ochtend of middag willen bezorgen. Je volgt vooraf een korte (beademings) cursus over de doelgroep. Ben jij iemand die een ander graag een plezier doet, communicatief vaardig en geduldig is, meld je dan aan en we bespreken heel graag op korte termijn de mogelijkheden!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Assisteer jij bij een creatieve activiteit?

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Vanaf half maart zoeken we één keer per twee weken op de donderdagmiddag een vrijwilliger die wil assisteren bij een creativiteit in de gemeenschappelijke huiskamer van één van de zorgafdelingen van Pniël. Haal jij er je plezier uit om een groep mensen te begeleiden bij diverse creatieve activiteiten en kun je anderen goed motiveren en positief 'meenemen' op die middag? Ik hoor het graag en zou het heel erg leuk vinden je snel te spreken. Wat mij betreft maken we snel een kennismakingsafspraak om elkaar te ontmoeten!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Bewegen met ouderen met dementie

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Op de dementieafdeling Rozenburg van Pniël zorgen we er elke vrijdagmorgen voor dat de bewoners in beweging komen. Dit doen we in de vorm van sport en spel en we gebruiken hiervoor ballen, een kegelspel, een sjoelbak, ballonnen en nog veel meer. Wil jij meehelpen om samen met de bewoners in een kring te zitten en hen te stimuleren en enthousiasmeren om mee te doen? Dit doe je samen met de woonbegeleider van de afdeling. Het is mooi om te zien hoe blij de bewoners hiervan worden en daar kun jij je steentje aan bijdragen! Ben je beschikbaar op vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur, stel het dan niet om te reageren! Druk op de interessebutton, bel of mail en we gaan met elkaar in gesprek! Doen hoor!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Samen met een bewoner een natuurfilm bekijken

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Een bewoner van de beademingsafdeling van Pniël verblijft veel op haar kamer. Zij vindt het fijn en gezellig om samen met een vrijwilliger naar een natuurfilm te kijken op een doordeweekse middag; dit bij voorkeur op een maandag, donderdag of vrijdag. Ben jij degene die deze bewoner een plezierige middag wil bezorgen? Pak de telefoon en neem dan snel contact met ons op of stuur een appje of mailtje; ik kijk naar je uit.. Je bent méér dan welkom!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Voorlezen voor een bewoner in Pniël

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Lees jij graag vóór voor een bewoner op onze beademingsafdeling? Een bewoner van onze beademingsafdeling in Pniël geniet ervan als er voor haar wordt voorgelezen, maar ook van het samen platen / foto's bekijken in een mooi boek. Dit zou mooi zijn als het op een middag kan: bij voorkeur op een maandag, donderdag, of vrijdag. Zij houdt van boeken over steden en de natuur. Ook vindt zij het fijn als er uit de Bijbel wordt gelezen. Spreekt het bovenstaande jou aan en doe je iemand graag een plezier? Neem dan contact op en we maken snel een afspraak voor een kennismakingsafspraak! Leuk om je te ontmoeten!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Samen met een bewoner er op uit in de wijk!

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Samen met een bewoner een boodschapje doen, een visje halen of iets anders leuks.. Een bewoner van onze beademingsafdeling wil graag af en toe met een vrijwilliger op stap voor een boodschap, een visje halen, eens een museum bezoeken of iets dergelijks. Hij heeft de begeleiding van een vrijwilliger nodig, omdat hij in een rolstoel zit als hij naar buiten gaat. Ga jij er graag op uit en wil je dit samen met iemand doen die hier ècht veel plezier aan beleeft? Dan is dit misschien wel iets voor jou! Bel je snel voor een eerste afspraak?

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Op de duo-fiets met onze bewoners

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Hoe prettig is het om de wind door je haren te voelen en sportief buiten te zijn door te fietsen! Veel ouderen kunnen niet meer zelfstandig fietsen, maar zouden er zó graag weer op uit willen gaan en een frisse neus halen in de omgeving van Pniël. Wij hebben de beschikking over een mooie duo-fiets en deze wordt gelukkig regelmatig ingezet. Maar er zijn nog altijd méér bewoners die óók willen fietsen en dáár voor willen wij graag in contact komen met vrijwilligers die van fietsen houden en dit met iemand samen willen doen. De fiets heeft een elektrische ondersteuning, waardoor het niet nodig is om zwaar te trappen. Met alle fietspaden die we hebben in de buurt van de Oudedijk, ben je in een mum van tijd in het heerlijke Kralingse Bos. Heb je geen ervaring met de Duo-fiets, dan is geen probleem! Je krijgt van ons een instructie workshop, zodat je veilig met de bewoner kunt gaan fietsen. Meld je snel aan als je enthousiast bent geworden na het lezen van deze advertentie en we zien elkaar snel voor een proefritje.. ;-)

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Bewegen met ouderen dementieafdeling

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Iedere vrijdagmorgen rond 10.30 uur zorgen we dat de bewoners in beweging komen. Dit doen we in de vorm van sport en spel; we gebruiken hiervoor ballen, kegelspel, sjoelbak, ballonnen en nog veel meer. Wil jij meehelpen om met onze bewoners in de kring te zitten en hen te enthousiasmeren mee te doen, samen mét de woonbegeleidster van de afdeling? Ben je beschikbaar van 10.00-12.00 uur op de vrijdagochtend, meld je dan aan via een berichtje door te mailen, te appen of te bellen.

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Vrijwilliger voor hulp bij Diamond Painting

Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Verpleeghuis Pniël

Op de beademingsafdeling Woudestein van Pniël verblijft een cliënte die graag bezig is met Diamond Painting. Hierbij zou ze graag de hulp van een vrijwilliger willen en tegelijkertijd ook fijn om een poosje gezelschap te hebben. De voorkeur gaat uit naar de woensdag- of vrijdagmiddag vanaf 15.00 uur. Heb jij ervaring met deze activiteit en vind je het leuk om iemand hiermee te helpen dan ben je van harte welkom! Reageer op deze vacature door het formulier in te vullen, te mailen of te appen. Dan maken we snel een afspraak met elkaar voor een kennismaking!

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Gezocht: Handige handjes voor in de keuken!

Ontmoetingscentrum Prinsenhof

Vind je het leuk om met een aantal anderen, bij ons in de keuken te helpen? Dan is Ontmoetingscentrum Prinsenhof wellicht de uitdaging waar je naar zoekt! Voor de keuken van het Grand Café zoeken wij enthousiaste medewerkers zowel voor de ochtenden als voor de middag, die minimaal een dagdeel beschikbaar zijn. Het team van vrijwilligers wordt begeleid door een vaste keukenmedewerker en gezamenlijk zorgen zij de bemanning van de keuken. Niet alleen bieden wij deelname aan cursussen, workshops en een Vrijwilligersverzekering maar ook veel gezelligheid. Heb jij een frisse uitstraling en is hygiene voor jou ook belangrijk, dan kijken wij naar jou uit! Wij vragen voor al onze vrijwilligers een VOG verklaring aan (wordt vergoed).

Structureel
Rotterdam

Organiseren van activiteiten

Ontmoetingscentrum Prinsenhof

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die het als uitdaging zien om activiteiten mede te ontwikkelen of te ondersteunen. Heb je organisatietalent, ben je creatief, vind je het prettig om in een team te werken en heb je ervaring in het zelfstandig bedenken uitvoeren van activiteiten dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou ? ! Wij vragen van al onze vrijwilligers een VOG verklaring meer info over ons ; www.ontmoetingscentrumprinsenhof.nl

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Barvrijwilligers gezocht

Ontmoetingscentrum Prinsenhof

Ontmoetingscentrum Prinsenhof is op zoek naar enthousiaste barvrijwilligers. Voor het Grand Café zijn wij op zoek naar enthousiaste (vrijwillige) barmedewerkers die beschikbaar zijn van 09.00 tot 14.00 uur. In het grand Café verzorgen wij heerlijke maaltijden en schenken wij drankjes tegen zeer schappelijke prijzen. Je werkt in teamverband en nauw samen met de koks in de keuken. Enige affiniteit met horeca is gewenst, maar een klantvriendelijke houding is belangrijker. Je werkt achter de bar, maar ook in het grand café waar je de drankjes en de gerechten van de bezoekers opneemt en later zal uitserveren. Je werkt volgens een rooster waarin je zelf zeggenschap hebt. Wij bieden een enthousiast en gedreven team van collega’s, deelname aan cursussen en workshops, vrijwilligersverzekering, een ontspannen werksfeer in een professioneel Grand Café en een heerlijke lunch tijdens werk. Spreekt dit je aan? Meld je dan nu snel aan en kom ons team versterken!

Structureel
Rotterdam

Hospice de Regenboog zoekt vrijwilligers!

De Regenboog

Hospice De Regenboog aan de Oudedijk in Rotterdam is een huis voor mensen, die ongeneeslijk ziek zijn en weten dat ze gaan sterven. Vrijwilligers hebben er een belangrijke taak. Ze verzorgen de maaltijden, helpen bij de lichamelijke zorg en geven invulling aan er zijn voor de ander in de breedste zin van het woord. Wil jij er zijn voor iemand die het nodig heeft? Wij bieden ondersteuning en scholing, naast een reiskostenvergoeding en WA-verzekering. Ik kijk met belangstelling uit naar je reactie!

Structureel
Jongeren
Capelle aan den IJssel

Tuinvrijwilliger gezocht

De Zellingen

De Zellingen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen ondersteunen bij activiteiten in de (moes)tuin op haar locatie Bazuin in de wijk Schollevaar. Op maandagmiddag en vrijdagmiddag (13.00 - 15.00 uur) staan activiteiten in/om de tuin op het programma. Denk hierbij aan onkruid wieden, snoeien, zaaien, oogsten, etc. Ook kun je met een cliënt de tuin in gaan. Daarnaast organiseren we iedere 3e zaterdag van de maand een extra vrijwilligersochtend (10-12 uur). De tuin wordt o.a. gebruikt voor het verbouwen van groenten en kruiden voor het Samen Koken, Samen Eten en beweegactiviteiten voor ouderen. De Bazuin biedt ontmoetings- en dagactiviteiten aan voor kwetsbare ouderen en volwassenen met een beperking door handicap. Verstand hebben van een moestuin is fijn maar is geen vereiste, kom het bij ons leren en we zoeken vooral ook helpende handjes. Ook onze locatie Baronie in de wijk Oostgaarde heeft een eigen tuin met voornamelijk bloemen en planten. We zoeken hiervoor iemand die het leuk vindt om de tuin een beetje te onderhouden. Heeft u een paar uurtjes over in de week? Werkdagen en -tijden in overleg. Stuur dan een bericht naar Astrid, vrijwilligerscoördinator.

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Steuntje in de rug bij re-integratie

Humanitas Reintegratie-afdeling

Als vrijwilliger begeleid je Rotterdammers die net uit detentie komen met praktische zaken op de leefgebieden, inkomen, huisvesting, werk, schulden, financieel beheer, en algemeen welbevinden. Je bent een steuntje in de rug bij het weer op gang brengen van een stabiele(re) levenssituatie en om recidive te voorkomen. De vrijwilliger moet beschikbaar zijn op een doordeweekse dag(en). Wil jij boeiend en uitdagend vrijwilligerswerk en sta je stevig in je schoenen reageer dan gerust.

Structureel
Rotterdam

Rotterdamse Helden gezocht! (14 t/m 30 jaar)

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Rotterdamse Helden is een initiatief van Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV), speciaal voor jongeren van 14 t/m 30 jaar. Dit project is onderdeel van de maatschappelijke diensttijd (MDT)voor jongeren. Samen met jou kijken we naar je interesses en beschikbare tijd zodat we een vrijwilligersfunctie kunnen vinden die goed bij jou past. Je kunt je bijvoorbeeld inzetten als maatje bij mensen thuis of voor een van de vele non-profitorganisaties waar we mee samenwerken. Zo kun je kiezen uit vrijwilligerswerk met kinderen en jeugd, ouderen, vluchtelingen etc. Ook kijken we samen hoe jij het meest uit je vrijwilligerswerk kunt halen. Meedoen? Meld je dan nu aan! Met alle helden willen wij altijd even persoonlijk kennismaken. Zo kunnen we samen uitzoeken wat het best bij jou past. What’s in it for you? Als Rotterdamse held kun je de volgende waardering & support van ons verwachten: - Flexibel en afwisselend vrijwilligerswerk - Persoonlijke begeleiding en ondersteuning - Reiskostenvergoeding en aansprakelijkheidsverzekering - Meet-ups met andere jongeren - Workshops voor jongeren met interessante thema’s - Digitale Heldenpunten die je kunt inwisselen voor verschillende items - MDT-certificaat

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Een maatje voor een moeder met jonge kinderen

Home Start Humanitas Rotterdam

Word vrijwilliger bij Home-Start! Kinderen opvoeden is leuk, maar niet altijd makkelijk, zeker niet als er van alles tegelijkertijd gebeurt. Dan dreigt het bekende emmertje vol te raken. Veel moeders maken dit mee, en meestal hebben zij dan wel iemand om mee te praten, of iemand die even een paar helpende handjes biedt en komen ze zo door die periode heen. Echter hebben lang niet alle moeders zo'n persoon in hun leven. En daar springt een Home-Start vrijwilliger in. Als vrijwilliger ben je een maatje voor een moeder en bied je een luisterend oor en helpende handjes, zoals een goede buurvrouw of vriendin zou doen. Je gaat 1 keer per week een paar uur langs bij het gezin. En door het steuntje in de rug die jij biedt, voorkomen we dat het emmertje bij de moeder overloopt. In Rotterdam zijn wij momenteel op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heb je een paar uur per week tijd over en ben je positief ingesteld en weet je dat opvoeden best pittig kan zijn? Ben jij moeder of oma of iemand die het gezinsleven goed kent en een steuntje in de rug wil zijn? Vind je het leuk om iets voor een ander gezin te betekenen? Wordt dan vrijwilliger bij Home-Start! Je krijgt een training vooraf en reiskosten worden vergoed. Herken je jezelf in de omschrijving? Stuur ons een bericht voor meer informatie en/of meld je aan!

Structureel
Rotterdam

Speeltuinvrienden

Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam (BSW)

Rotterdam telt ruim 50 speeltuinen, deze speeltuinen maken het mogelijk dat wekelijks honderden kinderen op een leuke en veilige plek kunnen spelen. De speeltuinen zijn een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar mooie vriendschappen ontstaan. Speeltuinen hebben regelmatig grote klussen waar jij en je collega's/ vrienden kunnen bijdragen aan een mooier Rotterdam. Help mee bij een onderhoudsbeurt van het clubgebouw, het organiseren van een grote kinderactiviteit of het vergroenen van de speeltuin. Er zit altijd een speeltuin bij jullie in de buurt. Dus heb je zin en tijd om met een groepje aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op en wij zoeken een leuke klus voor jullie uit. Namens de kleine Rotterdamse speeltuinbezoekers...alvast bedankt.

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Rotterdam

Maatjes gezocht

Aafje Locatie De Nieuwe Plantage

De Nieuwe Plantage is een multicultureel Verpleeghuis in de wijk Crooswijk/Kralingen. In het huis wonen zowel bewoners met een lichamelijke problemen als bewoners met een vorm van dementie. Er zijn verschillende bewoners die een maatje zoeken. Hieronder een greep uit de vragen die er op dit moment zijn. Ben jij de enthousiaste trouwe vrijwilliger die onze bewoners komt verblijden? - Een Surinaamse bewoner zoekt een heer van Surinaamse afkomst om herinneringen op te halen - Een Turkse Bewoner zoekt gezelschap van een eveneens Turkse man. Voor een gesprek. - Verschillende bewoners zoeken een maatje, voor een gesprek, voor een wandeling, spelletje of creatieve activiteit of een kopje koffie. - Bewoners zoeken hulp om samen een boodschap te halen in de Lusthofstraat. Heeft u met regelmaat(wekelijks, tweewekelijks, maandelijks) wat tijd over en wilt u iets betekenen voor een van onze bewoners? Neem dan contact met mij op! Ik bespreek tijdens een lekker kopje koffie of thee graag de mogelijkheden.

Structureel
Jongeren