csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Provinciale vrijwilligers

Geen dag is hetzelfde. Jij bent als vrijwilliger van de bijenstichting onze ambassadeur in jouw provincie. Onze ogen en oren in de regio. Je hebt interesse in de natuur en bent gespitst om bijeninitiatieven te begeleiden. Daarnaast vind je het leuk om samen te werken met andere vrijwilligers in het land aan een bijvriendelijker Nederland. Wat ga je doen Persberichten en andere nieuwsberichten van ons verspreiden naar lokale media Nieuwsberichten over bijen uit de provincie verzamelen Vragen uit de provincie beantwoorden en/of doorspelen naar het kantoor Eventueel lokale initiatieven opstarten/begeleiden. Aanspreekpunt in de provincie Je kunt vanuit huis werken en bent voor ons het eerste aanspreekpunt in jouw provincie. Je maakt onderdeel uit van een landelijk team van vrijwilligers. Onze basis is in Vorden waar het Bijen Educatiecentrum is gehuisvest. Je krijgt diverse online trainingen over bijen en hun voedselvoorziening. We zoeken mensen voor de provincies: Drenthe, Zeeland, Limburg, Zuid Holland en Flevoland. De bijenstichting De bijenstichting zet zich in voor bijen door het stimuleren van initiatieven om de voedselvoorziening voor bijen te verbeteren en meer voorlichting te geven over wilde bijen. Dit wordt georganiseerd vanuit het Bijeneducatiecentrum in Vorden waar een demonstratie- en proeftuin is aangelegd van maar liefst 6000 m2. Het Bijen Educatiecentrum heeft een website met een online platform waarin zo’n veertig cursussen en webinars worden aangeboden met informatie over de leefwijze van bijen, hoe je bijen kunt herkennen, wat ze qua voedsel en nestgelegenheid nodig hebben. Wij zoeken Vrijwilligers die in het bezit zijn van een computer/laptop. • Je bent proactief in het leggen van contacten met lokale groepen • Je bent gewend om zelfstandig te werken • Je hebt interesse in wilde bijen of staat open om hiervoor een training te volgen • Je bent maximaal 4 uur per week beschikbaar Wij bieden • Toegang tot online cursussysteem • Online training en live training in Vorden • 10% korting op de webshop • 1 a 2x per jaar gezamenlijke bijeenkomst Vorden (reiskosten vergoeding)

Lees meer

structureel

Kan online / via de telefoon

Marketing & communicatie
Media & design

Beschrijving

Geen dag is hetzelfde. Jij bent als vrijwilliger van de bijenstichting onze ambassadeur in jouw provincie. Onze ogen en oren in de regio. Je hebt interesse in de natuur en bent gespitst om bijeninitiatieven te begeleiden. Daarnaast vind je het leuk om samen te werken met andere vrijwilligers in het land aan een bijvriendelijker Nederland.
Wat ga je doen

Persberichten en andere nieuwsberichten van ons verspreiden naar lokale media
Nieuwsberichten over bijen uit de provincie verzamelen
Vragen uit de provincie beantwoorden en/of doorspelen naar het kantoor
Eventueel lokale initiatieven opstarten/begeleiden.

Aanspreekpunt in de provincie
Je kunt vanuit huis werken en bent voor ons het eerste aanspreekpunt in jouw provincie. Je maakt onderdeel uit van een landelijk team van vrijwilligers. Onze basis is in Vorden waar het Bijen Educatiecentrum is gehuisvest. Je krijgt diverse online trainingen over bijen en hun voedselvoorziening.
We zoeken mensen voor de provincies: Drenthe, Zeeland, Limburg, Zuid Holland en Flevoland.

De bijenstichting
De bijenstichting zet zich in voor bijen door het stimuleren van initiatieven om de voedselvoorziening voor bijen te verbeteren en meer voorlichting te geven over wilde bijen. Dit wordt georganiseerd vanuit het Bijeneducatiecentrum in Vorden waar een demonstratie- en proeftuin is aangelegd van maar liefst 6000 m2.
Het Bijen Educatiecentrum heeft een website met een online platform waarin zo’n veertig cursussen en webinars worden aangeboden met informatie over de leefwijze van bijen, hoe je bijen kunt herkennen, wat ze qua voedsel en nestgelegenheid nodig hebben.

Wij zoeken
Vrijwilligers die in het bezit zijn van een computer/laptop.
• Je bent proactief in het leggen van contacten met lokale groepen
• Je bent gewend om zelfstandig te werken
• Je hebt interesse in wilde bijen of staat open om hiervoor een training te volgen
• Je bent maximaal 4 uur per week beschikbaar

Wij bieden
• Toegang tot online cursussysteem
• Online training en live training in Vorden
• 10% korting op de webshop
• 1 a 2x per jaar gezamenlijke bijeenkomst Vorden (reiskosten vergoeding)

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Kan online / via de telefoon

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen

Categorie

Marketing & communicatie
Media & design
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Bijenstichting

Bronckhorst

Tuinvrijwilligers

Bijenstichting

De Bijenstichting start voorjaar 2019 een Bijen educatiecentrum. Dit is gelegen op het landgoed Kieftskamp te Vorden. We gaan de tuin van 6000m2 omtoveren tot een bijen paradijs, vol met bloemen. Deze worden dit voorjaar gezaaid en geplant en de tuin moet daarna worden onderhouden. In de tuin zijn ook een bijenhotel, insectenmuur en bijenstal. Deze tuin dient als demonstratie tuin voor het publiek. Ook gaan we hier regelmatig workshops geven waar mensen leren wat ze kunnen doen om bijen te helpen. We zoeken mensen die willen helpen met de aanplant en later het onderhoud. Naast werken uiteraard ook tijd voor gezelligheid tijdens de koffie. Als het kouder weer is komt er ook een pan zelfgemaakte biologische soep op tafel. Tevens bieden we regelmatig een gratis workshop aan voor vrijwilligers zodat ze zelf ook meer over bijen leren. Ben je regelmatig of incidenteel beschikbaar? Neem contact met ons op. Op onze website gereed kun je alles over het centrum lezen.

Structureel
Jongeren

Redactie vrijwilligers

Bijenstichting

De Bijenstichting start voorjaar 2019 een Bijen educatiecentrum. Dit is gelegen op het landgoed Kieftskamp te Vorden. Voor ons redactieteam zoeken we uitbreiding met nieuwe vrijwilligers. Wat gaat u doen? Binnen redactie team meedenken met onderwerpen, informatie verzamelen en artikelen schrijven. Dit vragen wij Goede beheersing van Nederlandse taal en ervaring met Microsoft Word of ander tekstverwerking programma. Bijenkennis is niet noodzakelijk. Dat leren we je. Wat bieden wij? Gezellig vrijwilligersteam, korting op producten in onze webshop en we organiseren regelmatig bijeenkomsten voor vrijwilligers. Bovendien krijg je gratis toegang tot al onze online cursussen zodat je zelf veel gaat leren over bijen. Wanneer? op werkdagen in overleg en evt deels thuis Waar wordt het werk gedaan? Bij hulpvrager thuis

Structureel
Jongeren
Bronckhorst

Tuin coordinator

Bijenstichting

Heb je verstand van tuinieren, plezier in de omgang met bevlogen mede-vrijwilligers en wil je ook nog eens bijdragen aan een BIJvriendelijke Nederland? Dan is de Bijenstichting aan de Lindeseweg in Vorden op zoek naar jou! Bijvriendelijke tuin Iedere donderdag werkt er een enthousiast stel bijenliefhebbers met veel plezier in de tuin bij de Bijenstichting aan de Lindeseweg in Vorden. Stukje bij beetje wordt de tuin steeds mooier en neemt het aantal bijen in de tuin toe. Daar doen we het voor! Op een aantal dagen per jaar is de tuin open voor bezoek. Bezoekers krijgen informatie hoe ze hun eigen tuin bijvriendelijk kunnen maken, kunnen biologische zaden en/of bloembollen kopen en kunnen gewoonweg genieten van de mooie tuin. Oppertuinder met portie gastvrijheid We missen in onze bevlogen vrijwilligersclub nog iemand die de lijntjes uit wil zetten. Die ziet welk werk er gedaan moet worden om de tuin nog mooier te maken. Die er schik in heeft om tot een taakverdeling te komen, waar een ieder van ons met plezier aan kan werken. Kortom; we zoeken een mensen mens met een ontzettend groen hart. Helemaal meegenomen is het als je erg gastvrij bent en makkelijk communiceert, zodat je passanten van de tuin welkom kunt heten en kunt verhalen over het werk van de Bijenstichting. Herken je jezelf in deze beschrijving en heb je op donderdagochtenden van 9 tot 12 uur tijd? Dan horen we heel graag van jou via een bericht. Voor meer informatie is Jaap op donderdagen te bereiken Leuke BIJkomstigheid Als vrijwilliger krijg je toegang tot toffe webinars en informatie over bijen en bijvriendelijk tuinieren én krijg je korting op bijvriendelijke zaden/bollen en planten uit onze webshop. En natuurlijk wacht je een goed inwerktraject, zodat je zelf ook met veel plezier aan het werk kunt!

Structureel

Anderen bekeken ook

Regenboogzebrapad om verschillen te vieren [Challenge]

NLvoorelkaar

Young Impact roept iedereen op een statement te maken voor een veiliger schoolklimaat. Samen worden er in Nederland 1.000 regenboogzebrapaden gekrijt om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. Want: niemand mag anders behandeld worden vanwege diens uiterlijk, seksuele voorkeur, gender, afkomst of iets anders. Doe je mee? Hoe het werkt: 1. Meld je aan en ontvang meer info over hoe je mee kunt doen, tips & tricks. Zo weten we ook dat je meedoet (en dus hoeveel zebrapaden er gemaakt worden). 2. Stoepkrijten maar! 3. Inspireer je vrienden om ook mee te doen.

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Bijzzzondere impact: bijenhotel maken

NLvoorelkaar

Ken jij het verschil tussen honingbijen en wilde bijen? Honingbijen leven in een bijenkorf bij de imker en maken honing. Wilde bijen leven juist in de vrije natuur en nemen het stuifmeel van de planten en bloemen mee naar de volgende plant en bloem. Ze helpen daardoor de groei van groenten, fruit en andere eetbare gewassen. Er zijn 358 soorten wilde bijen in Nederland, maar ze hebben het erg moeilijk... gelukkig kunnen we daar makkelijk iets aan doen! Wil jij ze helpen en maak je een Bijenhotel of Bijen Bed & Breakfast in je tuin voor deze zoemende vrienden? Geef je op, dan vertellen we je hoe je makkelijk je eigen bijen B&B maakt. Deze challenge is ook super leuk om samen met kinderen te doen!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Middagje strand & impact maken

NLvoorelkaar

Breng het strandleven in kaart met een app en draag zo bij aan het behoud van onze kusten 🌊 De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Nederlandse stranden. Helaas is er door de drukte op het strand weinig ruimte meer voor de natuur en biodiversiteit op het strand. Hier wil project Het Groene Strand iets aan veranderen. Met een speciale app breng je een stukje strand in kaart. Met de kennis die je verzamelt in de app, kan Het Groene Strand de biodiversiteit van het strand in kaart brengen en dit stukje unieke natuur van Nederland vergroenen. Je hebt gegarandeerd een leuke middag want: zee, strand en impact (de zon heb je zelf in de hand, kies een lekkere dag uit ;-)). Je leert er ook nog eens iets van want heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Je ontdekt de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart en app van Het Groene Strand. Klik op 'Ik doe mee' en ga aan de slag! Tip: deel deze challenge met vrienden, familie of collega's want samen is leuker én verdubbelt de impact!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Heel Holland Wipt tegels

NLvoorelkaar

Het wip-seizoen is geopend: wip, Holland, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Nederland een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Kom in actie voor het Rode Kruis

NLvoorelkaar

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. En dat doet het Rode Kruis met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld! 🚑 Dichtbij, als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. 🌍Maar ook ver weg. Mensen die dierbaren zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht sloegen voor geweld in hun dorp, of wiens huis is weggevaagd door een modderstroom of aardbeving. Help jij het Rode Kruis helpen? Meld je aan voor deze challenge.

Structureel
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Spoed handtekeningen actie Amnesty International

Amnesty International

Razendsnel actievoeren als iemand in gevaar is. Dat is de kracht van onze spoedacties. Als iemand in gevaar is, ontvang je per e-mail een oproep. Met één druk op de knop steun je de actieoproep. Stuur een bericht dat je mee wilt doen en dan zorgen wij dat je de link krijgt naar het aanmeldformulier! Waarom doen we dit? ✅ Snel, simpel en doeltreffend: duizenden mensen, waar ook ter wereld, sturen een bericht naar machthebbers als iemand wordt gemarteld, bedreigd of onterecht gevangenzit. In korte tijd worden zoveel oproepen verstuurd, dat ze niet genegeerd kunnen worden. Dat werkt. Hoe meer mensen aan de spoedacties meedoen, hoe groter onze vuist is tegen onrecht. Stuur een bericht als je mee wilt doen! #challenge

Structureel
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Amnesty groetenkaartje sturen

Amnesty International

Wereldwijd zitten mensenrechtenactivisten in de gevangenis. Een kaartje geeft moed en leidt soms tot betere behandeling in de gevangenis. Schrijf je kaartje eenvoudig online. Amnesty print en verstuurt je kaartje voor je. Het verhaal van Máxima Acuña Hoe bijzonder een groetenkaartje kan zijn blijkt uit het verhaal van Máxima Acuña. Máxima werd bedreigd door een groot mijnbouwbedrijf dat op haar terrein goud wilde winnen. “Ik bedank jullie met heel mijn hart voor alle brieven die jullie me gestuurd hebben. Jullie geven me de moed om door te vechten.” Wil je meedoen met deze challenge? Klik op 'ik doe mee' en help mee!

Structureel
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Doppen voor blindengeleidehonden

KNGF geleidehonden

Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor ons. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij één van de depots. Je steunt niet alleen de opleiding van onze geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al tienduizenden euro’s opgeleverd. Hoe werkt het? ✅ Stap 1: Stuur ons een berichtje dat je mee wilt doen en je ontvangt alle informatie Stap 2: Verzamel zoveel mogelijk doppen! Stap 3: Lever de doppen in bij een verzamelpunt in jouw buurt. Done, jij hebt impact gemaakt! Niet alleen voor de blindengeleidehonden, maar ook voor het milieu. Win-win :-) Alvast heel erg bedankt en succes! #challenge

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Help de Dierenbescherming

NLvoorelkaar

Een diervriendelijke maatschappij, waarin mens en dier in harmonie met elkaar leven en dieren als zelfstandige wezens met gevoelens worden behandeld. Daar staat de Dierenbescherming voor. Zij hebben jouw hulp nodig. Alleen zo kunnen zij hulp bieden die de dieren nodig hebben. 🐰🐗🦉🐷🦇🐶🦋🐢🦔 Zo kun jij je eigen actie starten of haak bij een andere actie aan. Schrijf je in voor deze challenge en zie wat jij kan doen om dierenleed te voorkomen!

Structureel
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Help de toegankelijkheid verbeteren [15 minuten]

NLvoorelkaar

Een samenleving, waar iedereen, met of zonder beperking, kan meedoen in de samenleving. Daar helpt Wheelmap aan mee. 🦽 Je helpt mensen in een rolstoel enorm Voor mensen met een rolstoel kan het tijdrovend en frustrerend zijn om naar een locatie te gaan om er vervolgens achter te komen dat deze plek niet rolstoeltoegankelijk is. Je kunt mensen in een rolstoel helpen door inzichtelijk te maken welke plekken rolstoelvriendelijk zijn en welke plekken niet. 📍🚶🏼‍♀️ Wat ga je doen Meer dan 1 miljoen openbare plekken zijn al beoordeeld door de gebruikers van Wheelmap. Elke dag worden er meer dan 300 nieuwe beoordelingen toegevoegd. Ook jij kunt helpen met beoordelen! Het is heel makkelijk om mee te doen en je maakt grote impact! klik op 'Ik doe mee' zodat we weten dat jij de challenge aan wil gaan en we je extra informatie kunnen sturen over het downloaden van de handige Wheelmap app.

Eenmalig
Challenge
(kleine) groepen