csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Show-down vereniging zoekt hulp

Vrijwilligers gezocht voor trainingsavonden Showdown Vught, sport voor blinde en slechtziende volwassenen Heb je een paar keer per maand op maandagavond een paar uurtjes tijd en zet je je graag in voor een goed doel? We zoeken enthousiaste vrijwilligers die willen helpen bij de oefenavonden Showdown, een snelle sport voor mensen met een visuele beperking die enigszins lijkt op een kruising tussen tafeltennis en air-hockey. Het gaat om activiteiten zoals het klaarzetten van de materialen, koffie schenken en deelnemers begeleiden deze avond. Vanaf oktober is de groep gestart op maandagavond. Het is geen probleem als je niet wekelijks kunt. Het is de bedoeling dat een vast groepje vrijwilligers onderling een rooster maakt. Praktische informatie Iedere maandag van 19.30 tot 21.30 Locatie: Vlasborch in Vught Vragen en aanmelden ; Heb je interesse of wil je een avond proefdraaien? Laat het weten via Monique.

Lees meer

structureel

Vught

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Vrijwilligers gezocht voor trainingsavonden Showdown Vught, sport voor blinde en slechtziende volwassenen
Heb je een paar keer per maand op maandagavond een paar uurtjes tijd en zet je je graag in voor een goed doel? We zoeken enthousiaste vrijwilligers die willen helpen bij de oefenavonden Showdown, een snelle sport voor mensen met een visuele beperking die enigszins lijkt op een kruising tussen tafeltennis en air-hockey. Het gaat om activiteiten zoals het klaarzetten van de materialen, koffie schenken en deelnemers begeleiden deze avond.
Vanaf oktober is de groep gestart op maandagavond. Het is geen probleem als je niet wekelijks kunt. Het is de bedoeling dat een vast groepje vrijwilligers onderling een rooster maakt.
Praktische informatie
Iedere maandag van 19.30 tot 21.30
Locatie: Vlasborch in Vught
Vragen en aanmelden ;
Heb je interesse of wil je een avond proefdraaien? Laat het weten via Monique.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Vught

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sport & beweging
Sociaal & welzijn

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Robert Coppes Stichting

Vught

Opruimhulp

Robert Coppes Stichting

Gezocht: iemand die Jan, een blinde man van 67 die zelfstandig woont, wil helpen bij het opruimen en ordenen van spullen in huis. Jan heeft een nette woning. Tot eind februari had hij een vrijwilligster die hem hielp om zijn huis op orde te houden maar door privé omstandigheden moest zij stoppen. We zoeken nu een nieuw iemand, wil jij hem helpen? Een keer per maand, ongeveer 2 uur, is voldoende. Jan zorgt altijd voor een kopje koffie en een versnapering! Alvast bedankt voor je reactie!

Structureel

Anderen bekeken ook

Vught

Avonturiers gezocht

Herbergier Maria

Ben jij klaar voor een avontuur? En wil je samen met je vrienden of collega's onze bewoners een onvergetelijke dag bezorgen? Bij de Maria Herberg in Vught zijn we op zoek naar een groepje vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen bij het organiseren van uitstapjes. Onze bewoners verlangen naar een dagje picknicken, een wandeling door het bos, of gewoon ontspannen in hun rolstoel. Hier kunnen we wel wat hulp bij gebruiken! Maak samen met ons bijzondere herinneringen tijdens daguitstapjes. Geniet van de natuur en gezelligheid tijdens een picknick of boswandeling. Zijn jullie de helden die een glimlach op het gezicht van onze bewoners toveren. Neem contact met ons op en help ons bij het realiseren van een dag vol plezier en ontspanning voor onze bewoners!

Eenmalig
(kleine) groepen
Vught

Swingend door de jaren 60 en 70

Herbergier Maria

Hey muziekliefhebber (s)! Ben jij die persoon die de nostalgie van de jaren 60 en 70 tot leven kan brengen met een knipoog en een vrolijke noot? Bij de Maria Herberg in Vught zijn we op zoek naar een groepje muziekvrijwilligers die van diverse genres uit deze legendarische decennia houdt (behalve kinderliedjes, die slaan we over - beloofd!). Leuk om te doen met een klein groepje vrienden of collega's. We hebben ruimte voor 4 personen. Speel je geen instrument, maar kun je goed plaatjes draaien of dansen? Ook helemaal goed. Ben jij klaar om samen met onze bewoners een onvergetelijke middag te beleven en klaar om te swingen door de muzikale tijd? Neem dan contact op!

Eenmalig
(kleine) groepen
's-Hertogenbosch, Meierijstad, Maashorst, Oss, Boxtel, Waalwijk, Heusden, Sint-Michielsgestel, Vught

Dromen uit laten komen voor kind met trauma

Dream4Kids

Als droomgids organiseer je, altijd samen met een andere droomgids (evt. uit je eigen netwerk), een unieke Droomdag. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de Droomdag, uiteraard met ondersteuning van een droomcoödinator van Dream4Kids. Geef jij een cadeau voor het leven? Wat ga je doen? Je gaat met het kind in gesprek om te achterhalen wat zijn/haar mooiste droom is. Met deze input maak je het draaiboek voor de Droomdag. Binnen 6 tot 8 weken realiseer je deze speciale dag en hiervoor verzamel je ook financiële middelen en sponsoring. Dream4Kids helpt je hierbij met o.a. een digitale collectebus en je krijgt een startbedrag. Na afloop maak je met behulp van een tekstschrijver het droomverslag met foto’s en stel je een fotoboekje samen als herinnering aan deze unieke dag. Wie ben jij? Als droomgids ben je minimaal 21 jaar, heb je je rijbewijs (+ beschikking tot een auto) en beschik je over een flinke portie creativiteit en organisatietalent. Je bent je ervan bewust dat je met een kwetsbare groep kinderen te maken hebt. Wil je helpen om dromen uit te laten komen? Stuur dan een bericht!

Structureel
Vught

Karin zoekt een maatje. 23-030

Cello

Hallo daar! Mijn naam is Karin, ik ben 62 jaar oud en woon in het mooie Vught. Ik heb een licht verstandelijke beperking. Ik ben een gezellig en flexibel persoon, bij het vallen van de blaadjes ben ik soms wat somber. Ik heb een aantal hobby's waar ik veel plezier uit haal, zoals: Diamond painting, breien, keyboard spelen en knuffelen met mijn cavia. Ook luister ik graag naar de muziek van Jeroen van der Boom. En ik ga graag een keertje de stad in. Het liefste doe ik deze dingen echter samen met iemand anders. Daarom zoek ik een vrijwilliger die eens per maand tijd heeft om samen iets te ondernemen. Ik ben op dinsdag en vrijdag vrij, dus we kunnen samen afspreken wat jou het beste uitkomt. Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent, als je ouder bent dan 55 jaar en het gezellig vindt om samen met mij leuke dingen te doen hebben wij vast een klik. Wordt jij mijn maatje? Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Vught

Maak kennis met Arnold. 23-051

Cello

Maak kennis met Arnold. Arnold, een leuke man in de prachtige tachtig, verkent de wereld met een rollator en geniet volop van elke dag. Hij woont in een gezellige woongroep waar de inzet van anderen enorm wordt gewaardeerd. Zijn passie? Treinen bewonderen, gezellige spelletjes spelen, terrasjes bezoeken en smullen van heerlijk ijs. Zijn gehoor is wat minder scherp, maar dat staat zijn enthousiasme niet in de weg. Buiten de deur maakt Arnold gebruik van een rolstoel. Arnold zou het geweldig vinden om één keer per week of om de twee weken eropuit te gaan met een vrijwilliger. Als jij een geduldige persoon bent, net zo graag in de frisse lucht vertoeft als Arnold, dan zouden jullie zomaar eens het perfecte duo kunnen zijn. Leeftijd speelt geen rol, maar Arnold heeft een bijzondere klik met vrouwen. Dus, ben jij een vrouw die ook graag een wandeling maakt in de buitenlucht maar ook een spelletje doen leuk vindt dan maakt Arnold graag kennis met je. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Vught

Vrijwilligers gezocht uit Vught,Cromvoirt,Hel

Buurtpreventie Vught

Vrijwilligers van Buurtpreventie Vught gaan regelmatig surveilleren in de Vughtse wijken, Cromvoirt en na 1 januari ook in Helvoirt om die veilig te houden, de bewoners attent te maken op onveilige situaties en tips te geven om die te voorkomen en daardoor een veilige woon en leefomgeving omgeving te creëren. Gemotiveerde vrijwilligers man/vrouw van 18 jaar of ouder die bij willen dragen tot een veiliger Vught, Cromvoirt en Helvoirt in groepsverband voornamelijk in de avonduren.

Structureel
Vught

Buurtondersteuners gezocht

Welzijn Vught

Op dit moment zijn er 13 vrijwillige dorps- en buurtondersteuners die door Welzijn Vught ondersteund worden in hun rol. Iedereen vervult die rol op een andere manier en dat is er zo mooi aan. Zo blijft het passen bij de wensen en mogelijkheden van de dorps- of buurtondersteuner én sluit het het beste aan bij de behoeften van de buurt. De gemeenschappelijke deler? Iedereen zit vol enthousiasme om zich in te zetten voor zijn of haar buurt, vervult een signalerende rol, denkt opbouwend mee en is laagdrempelig aan te spreken voor buren én organisaties die in jouw buurt werken. De verbindende rol leidt tot successen in jouw buurt. Denk aan gezellige activiteiten, het delen van zorgen, het oppakken van gezamenlijke knelpunten en vele andere initiatieven. Zo’n 6 keer per jaar komen alle vrijwillige buurt- en dorpsondersteuners bij elkaar om met elkaar af te stemmen, elkaar te inspireren en informeren. Ook worden er regelmatig gezellige uitjes gepland om zo elkaar en de verschillende mogelijkheden in Vught te leren kennen. Daarnaast is het de tijdsinvestering die je past in je buurt, dit is heel verschillend en altijd in overleg. Hoe jij als buurt- of dorpsondersteuner jouw rol vervult bespreek je met de coördinator Julia, met wie je altijd een kort lijntje hebt.

Structureel
's-Hertogenbosch

Educatief uitvoerend vrijwilliger

Museum Slager

Museum slager zoekt vrijwilligers voor het begeleiden van basis schoolleerlingen bij hun bezoek aan het museum en bij speciale kinderdagen etc. Samen voert u het programma uit met andere werkgroep leden U vindt het leuk en of beschikt over vaardigheden om met kinderen te werken Een VOG verklaring zal op termijn gevraagd worden en verzorgd worden door het museum. Kinderdagen zijn meestal op woensdag in de vakanties, schoolbezoeken van 8.30 tot 11.30 uur in de ochtend meestal op dinsdag of donderdag.

Structureel
(kleine) groepen
's-Hertogenbosch

Maak jij de wereld wat groter? 23-010

Cello

Cliënt: Een cliënte met een licht verstandelijke beperking van begin 50 is op zoek naar een leuke vrijwilligster. Begeleiding geeft aan dat cliënte een leuke vrouw is maar het moeilijk vindt sociale contacten te maken. Zij is getrouwd maar naast haar man is er geen netwerk of familie met wie zij iets leuks kan ondernemen. Wat zou het fijn zijn om ,naast haar man, een maatje te vinden waarmee zij soms iets kan ondernemen. Dit zou dan met name in het weekend zijn, samen even een stukje wandelen met het hondje, een terrasje pikken, winkelen of andere activiteiten. Hier leent Den Bosch zich bij uitstek voor! Uitbreiding van haar sociale netwerk zou ontzettend veel voor haar betekenen. Het afhankelijk zijn van haar man kan op deze manier ook wat doorbroken worden en wordt haar wereld wat groter gemaakt. Vrijwilliger: Jij bent een geduldige,rustige, positieve maar ook duidelijke vrouw vanaf ongeveer 35 jaar. Je zegt wat je doet en doet wat je zegt en kunt grenzen aangeven. Jij hebt de ruimte om een keer in het weekend iets te ondernemen met cliënte. We begrijpen dat elk weekend veel gevraagd is, reageer zeker ook wanneer je bijvoorbeeld maar eenmaal per maand kunt. Elk moment van aandacht en jouw positiviteit maakt ook hier het verschil. Zaterdag of zondag maakt voor cliënte niet uit, je bent van harte welkom. Begeleiding zal jou alle informatie verschaffen die nodig is om een leuk contact tot stand te brengen. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon Interesse: Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met vrijwilligerswerk Cello Bericht of app naar Dionne of Anja

Structureel
Vught

Kokkerellen met Carine 23-004

Cello

Cliënt: Ik ben Carine een enthousiaste, zorgzame, spontane en actieve vrouw van midden 60. Ik heb een licht verstandelijke beperking en woon in mijn eigen studio. Daar pruttelen vaak de pannetjes want koken doe ik heel erg graag. Ik kan dat ook best goed maar zou daar nog veel meer in willen leren. Een moeilijker recept maken, een keer iets totaal anders maken en dat zou ik graag met jou willen doen. Want naast koken ben ik ook graag onder de mensen met wie ik graag een praatje maak. Samen een recept bedenken, misschien ook de boodschappen doen en dan aan de slag. Met jouw hulp word ik vast nog een grotere ster in de keuken! Op dinsdag, woensdag en donderdag laat in de middag en vroege avond heb ik alle tijd om met jou de keuken in te duiken. Jij mag gerust mee blijven eten, dan koken we gewoon een beetje meer. De kosten zijn vanzelfsprekend voor mij. Vrijwilliger: Een kookliefhebber, dat ben jij en wilt dit graag met me delen. Jij bent een rustig persoon die de tijd neemt mij dingen uit te leggen. Jij geeft mij het vertrouwen dat ik het kan. Het hoeft niet wekelijks, ik ben al superblij met eenmaal per maand. De begeleiding zegt dat ik een hele hartelijke vrouw ben en daar ben ik trots op. Kom je snel met me kennismaken? Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel