csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Gun jij alle kinderen een gouden toekomst?

Een gouden toekomst; dat wil toch elke ouder voor zijn/haar kind. Maar soms kun je als ouder je kind niet goed helpen. Bijvoorbeeld bij het leren van de taal. Omdat je zelf niet in Nederland bent opgegroeid. Jij wel? Wil jij dan met een ouder en kind spelenderwijs (door middel van een (taal)spelletje, (voor)lezen, samen eropuit gaan) de taal oefenen? Vanuit de afdeling R-Newt Kids Thuis van ContourdeTwern zijn we voortdurend op zoek naar vrijwilligers die graag iets willen betekenen voor gezinnen met jonge kinderen (4 tot en met 10 jaar) die moeite hebben met de Nederlandse taal. Als vrijwilliger oefen je spelenderwijs met een kind de taal en vervul je een voorbeeldfunctie voor zijn/haar ouder(s). Taalplezier staat daarbij voorop. Heb jij affiniteit met taal en kinderen? Beschik jij over veel geduld? En heb jij - voor een periode van (ongeveer) 20 weken - een paar uurtjes per week tijd? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het volgen van een basiscursus (e-learning met daaraan gekoppeld drie fysieke bijeenkomsten) en het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (kosten zijn voor de organisatie) is een voorwaarde.  Wat bieden wij? Wij bieden allereerst natuurlijk hartstikke leuk vrijwilligerswerk, dat plezier en voldoening geeft. Daarnaast krijgen vrijwilligers scholing, begeleiding (individueel en in groepsverband via thema- en terugkombijeenkomsten) en ondersteuning. We vinden het belangrijk dat een vrijwilliger en een gezin goed bij elkaar passen. In het kennismakingsgesprek komen daarom nadrukkelijk de verwachtingen en de mogelijkheden van de vrijwilliger en vanuit de organisatie aan de orde. Er wordt een onkostenvergoeding geboden. Wat maakt het werk de moeite waard? De dankbaarheid van een gezin. Dat je de taalontwikkeling van een kind een stimulans kunt geven en daarmee een aanzet probeert te geven aan het vergroten van de kansen voor een kind. En natuurlijk die lach op het gezicht van een kind en zijn/haar ouder(s). Werktijden: Een aantal uurtjes per week (dag/tijd in onderling overleg te bepalen). Aannameprocedure: Vooraf vindt er een kennismakingsgesprek plaats met een beroepskracht van het team R-Newt Kids Thuis.

Lees meer

structureel

Tilburg

Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen

Beschrijving

Een gouden toekomst; dat wil toch elke ouder voor zijn/haar kind. Maar soms kun je als ouder je kind niet goed helpen. Bijvoorbeeld bij het leren van de taal. Omdat je zelf niet in Nederland bent opgegroeid. Jij wel? Wil jij dan met een ouder en kind spelenderwijs (door middel van een (taal)spelletje, (voor)lezen, samen eropuit gaan) de taal oefenen?

Vanuit de afdeling R-Newt Kids Thuis van ContourdeTwern zijn we voortdurend op zoek naar vrijwilligers die graag iets willen betekenen voor gezinnen met jonge kinderen (4 tot en met 10 jaar) die moeite hebben met de Nederlandse taal. Als vrijwilliger oefen je spelenderwijs met een kind de taal en vervul je een voorbeeldfunctie voor zijn/haar ouder(s). Taalplezier staat daarbij voorop.

Heb jij affiniteit met taal en kinderen? Beschik jij over veel geduld? En heb jij - voor een periode van (ongeveer) 20 weken - een paar uurtjes per week tijd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het volgen van een basiscursus (e-learning met daaraan gekoppeld drie fysieke bijeenkomsten) en het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (kosten zijn voor de organisatie) is een voorwaarde. 

Wat bieden wij?
Wij bieden allereerst natuurlijk hartstikke leuk vrijwilligerswerk, dat plezier en voldoening geeft. Daarnaast krijgen vrijwilligers scholing, begeleiding (individueel en in groepsverband via thema- en terugkombijeenkomsten) en ondersteuning. We vinden het belangrijk dat een vrijwilliger en een gezin goed bij elkaar passen. In het kennismakingsgesprek komen daarom nadrukkelijk de verwachtingen en de mogelijkheden van de vrijwilliger en vanuit de organisatie aan de orde. Er wordt een onkostenvergoeding geboden.

Wat maakt het werk de moeite waard?
De dankbaarheid van een gezin. Dat je de taalontwikkeling van een kind een stimulans kunt geven en daarmee een aanzet probeert te geven aan het vergroten van de kansen voor een kind. En natuurlijk die lach op het gezicht van een kind en zijn/haar ouder(s).

Werktijden:
Een aantal uurtjes per week (dag/tijd in onderling overleg te bepalen).

Aannameprocedure:
Vooraf vindt er een kennismakingsgesprek plaats met een beroepskracht van het team R-Newt Kids Thuis.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Tilburg

Impact

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van R-Newt Kids thuis

Tilburg

Geef je tijd aan een kind: word coach!

R-Newt Kids thuis

Wil je wel eens wat anders doen dan Netflixen op de bank? Word dan coach van een kind dat oprechte aandacht verdient. Ga samen met hem/haar leuke activiteiten ondernemen. Een kleine tijdsinvestering kan voor jullie allebei zoveel opleveren! Vanuit de afdeling R-Newt Kids Thuis van ContourdeTwern zijn we voortdurend op zoek naar vrijwilligers die graag iets willen betekenen voor kinderen of jongeren die om wat voor reden dan ook wat extra aandacht kunnen gebruiken. Als coach van een kind of jongere (7 tot 18 jaar) ga je wekelijks leuke activiteiten ondernemen. Door positieve ervaringen op te doen wordt het zelfvertrouwen en zelfbeeld van het kind/de jongere verbeterd. Plezier, maar ook een goed gesprek staan centraal. Heb jij affiniteit met kinderen en/of jongeren? Beschik jij over veel geduld en een luisterend oor? En heb jij - voor een periode van een half jaar tot een jaar - een paar uurtjes per week tijd? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het volgen van een basiscursus (e-learning met daaraan gekoppeld drie fysieke bijeenkomsten) en het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (kosten zijn voor de organisatie) is een voorwaarde.  Wat bieden wij? Wij bieden allereerst natuurlijk hartstikke leuk vrijwilligerswerk, dat plezier en voldoening geeft. Daarnaast krijgen vrijwilligers scholing, begeleiding (individueel en in groepsverband via thema- en terugkombijeenkomsten) en ondersteuning. We vinden het belangrijk dat een vrijwilliger en een gezin goed bij elkaar passen. In het kennismakingsgesprek komen daarom nadrukkelijk de verwachtingen en de mogelijkheden van de vrijwilliger en vanuit de organisatie aan de orde. Er wordt een reiskostenvergoeding geboden. Wat maakt het werk de moeite waard? Jij kunt voor een kind diegene zijn die hij/zij op dat moment in zijn/haar leven nodig heeft. Die hem/haar net dat stukje (extra) aandacht geeft waar hij/zij behoefte aan heeft. En wat hem/haar een zetje in de goede richting kan geven. Werktijden Een aantal uurtjes per week (dag/tijd in onderling overleg te bepalen). Aannameprocedure Vooraf vindt er een kennismakingsgesprek plaats met een beroepskracht van het team R-Newt Kids Thuis.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Sleep deze ouder door 'n lastige periode

R-Newt Kids thuis

Opvoeden een makkie? Voor de meeste ouders niet. En zeker niet als je er alleen voor staat. Herken jij dit? Wil jij je ervaringen delen met een (jonge) ouder? Ben jij dan dat luisterend oor waar deze ouder zo'n behoefte aan heeft? Vanuit de afdeling R-Newt Kids Thuis van ContourdeTwern zijn we voortdurend op zoek naar vrijwilligers die graag iets willen betekenen voor gezinnen met kinderen die tijdelijk om wat voor reden dan ook een moeilijke periode ervaren. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor, vervul je een voorbeeldfunctie of ga je samen eropuit. De vraag van het gezin staat daarbij voorop. Heb jij ervaring als ouder? Beschik jij over veel geduld en een luisterend oor? En heb jij - voor een periode van een half jaar tot een jaar - een paar uurtjes per week tijd? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het volgen van een basiscursus (e-learning met daaraan gekoppeld drie fysieke bijeenkomsten) en het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (kosten zijn voor de organisatie) is een voorwaarde.  Wat bieden wij? Wij bieden allereerst natuurlijk hartstikke leuk vrijwilligerswerk, dat plezier en voldoening geeft. Daarnaast krijgen vrijwilligers scholing, begeleiding (individueel en in groepsverband via thema- en terugkombijeenkomsten) en ondersteuning. We vinden het belangrijk dat een vrijwilliger en een gezin goed bij elkaar passen. In het kennismakingsgesprek komen daarom nadrukkelijk de verwachtingen en de mogelijkheden van de vrijwilliger en vanuit de organisatie aan de orde. Er wordt een reiskostenvergoeding geboden. Wat maakt het werk de moeite waard? Jij kunt voor een ouder even die steunpilaar of het klankbord zijn, die hij/zij op dat moment in zijn/haar leven nodig heeft. En wat hem/haar een zetje in de goede richting kan geven. Werktijden Een paar uurtjes per week (dag/tijd in onderling overleg te bepalen). Aannameprocedure Vooraf vindt er een kennismakingsgesprek plaats met een beroepskracht van het team R-Newt Kids Thuis.

Structureel

Anderen bekeken ook

Rotterdam, Amersfoort, Nijmegen, Haarlem, Tilburg, Deventer, 's-Gravenhage, Utrecht, Arnhem, Amsterdam

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Tilburg

Handige Harrie (klusjes vrijwilliger)

De Wever

Onze huismeester zoekt een handige Harrie (deze mag ook een andere voornaam hebben) om hem te helpen bij al zijn klusjes. Samen met de huismeester bepaal je waarbij je hem kunt ondersteunen. Bijvoorbeeld: water controleren op legionella, lampen verwisselen e.d. Samen met onze huismeester maak je van die oude dag een nieuwe en doe je kleine klusjes. Wanneer? Dagdeel kun je samen met de huismeester invullen. M.u.v. dinsdag is hij iedere dag een dagdeel aanwezig

Structureel
Jongeren
Tilburg

Special Olympics Nationale Spelen

Special Olympics Nationale Spelen Breda en Tilburg 2024

Ben jij onze rots in de branding? Wil jij impact maken en een gezellige tijd hebben? Word vrijwilliger! Op 14, 15 en 16 juni zijn de Special Olympics Nationale Spelen 2024 in Breda en Tilburg. Tijdens Nederlands grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking gaan zo’n 2.500 sporters de strijd aan in één van de 20 sportdisciplines. En jij kan erbij zijn! Om alles in goede banen te leiden zijn in het weekend van de Nationale Spelen ruim 1.500 vrijwilligers actief. Lijkt het jou tof een steentje bij te dragen aan dit mooie evenement? Wij zijn op zoek naar helpende handen zowel in aanloop naar het evenement als tijdens het evenement op 14, 15 en 16 juni. Hoe gaaf is het om het leukste, gezelligste en meest impactvolle evenement van 2024 te ondersteunen? Enthousiast geworden? Ga naar onze website: www.specialolympics2024 .nl/vrijwilligers voor meer informatie en meld je snel aan! P.s. je kan je ook als groep aanmelden. Leuk toch!

Project
(kleine) groepen
Tilburg

Online gezelschap gezocht

Francy

Gezelschap gezocht geen relatie voor woensdag middag. Wat verwacht ik: liefst rustig persoon, vrouw 50+ ,niet roker, rekening houdend met mijn longcovid, beetje dezelfde interesses/ creatief, niet bang voor katten en in de buurt loven besterd/groeseind hoefstraat. Voor langere periode. Ik wil graag mijn kringetje uitbreiden en misschien leid dit wel tot een mooie vriendschap. Hoop hiermee iemand te ontmoeten met wie het klikt. Iemand met een auto is fijn maar is geen must. De eerste tijd graag online zodat we elkaar een beetje leren kennen. Iemand die zelf post/longcovid heeft mag ook reageren.

Structureel
Tilburg

Wil jij Tilburgs maatje zijn?

ContourdeTwern

Als sociaal werker voor het maatjesproject in Tilburg Zuid West ben ik op zoek naar maatjes voor verschillende bewoners. Zij gaan graag samen wandelen, hebben behoefte aan een luisterend oor of genieten van een uitje. Door jouw aanwezigheid en ondersteuning maak jij het verschil voor hen! Door bijvoorbeeld boodschappen te doen, een wandeling maken of een fijn gesprek te voeren kun je al heel waardevol zijn. Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact met mij op.

Structureel
Tilburg

Bos-chauffeur gezocht!

Bos-BSO Berezoon

Wij zijn Bos-BSO Berezoon (www.bso-berezoon.nl), een organisatie die buitenschoolse opvang in de natuur biedt in Tilburg en Oisterwijk. We gaan elke dag met groepen basisschoolkinderen naar onze speelplekjes in de natuur. We zijn hard op zoek naar een vrijwillige chauffeur (tegen vergoeding) die ons helpt met de kinderen naar de speelnatuur vervoeren, die de middag met hen op een fijne manier kan beginnen - iemand die het gezellig maakt en oprecht contact maakt met de kinderen. We zoeken iemand tegen vrijwilligersvergoeding, in bezit van een rijbewijs voor 1, 2 of 3 middagen in de week. Zou jij het leuk vinden om bij ons team te komen? Wil je meer informatie? Stuur een bericht.

Structureel
Tilburg

Museumvrijwilligers gezocht!

Kessels Museum

Vind je het heerlijk om kinderen een nieuwe wereld te laten ervaren en hun ogen te zien stralen? Ben je de gastvrijheid zelve en hou je ervan om museumbezoekers warm welkom te heten? Of ben je een muziekliefhebber die graag als gids de sterren van de hemel vertelt? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor ons mooie museum in de binnenstad van Tilburg zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen. We zijn op zoek naar: Mensen die onze bezoekers willen ontvangen Gidsen Mensen die in ons KidsMuziekLab willen meehelpen Een passie voor muziek is mooi meegenomen, maar niet vereist. Qua beschikbaarheid zijn we op zoek naar meerdere mensen die minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar zijn (van woensdag t/m zondag) en 1 keer per 6 weken een weekenddienst willen draaien. Wie wij zijn? In het Kessels Museum herleef je de historie van de voormalige muziekinstrumentenfabriek van Mathieu Kessels en zonen, die van ongekend belang zijn geweest voor de muzikale ontwikkeling van Tilburg (en daarbuiten). Een interactief museum voor jong en oud, waar je een kijkje in het reparatie-atelier kunt nemen en waar kinderen zich heerlijk uit kunnen leven op allerlei muziekinstrumenten!

Structureel
Tilburg

Word jij leiding bij KinderVakantieWerk?

Stichting jeugdwerk Berkel-Enschot

Ben jij gepassioneerd over het helpen van kinderen om plezier te hebben, actief te zijn en nieuwe vaardigheden te leren? Dan zijn wij op zoek naar jou! KinderVakantieWerk (KVW) is een leuk evenement waar kinderen samenkomen om te genieten van een week vol beweging, avontuur en vriendschap. Maar om dit magische evenement te laten slagen, hebben we fantastische vrijwilligers zoals jij nodig! Als vrijwilliger bij KVW Berkel-Enschot krijg je de kans om: 🏃‍♂️ Kinderen te begeleiden bij spannende sport- en spelactiviteiten. 🎨 Creativiteit te stimuleren. 🌈 Een glimlach op de gezichten van kinderen te toveren en onvergetelijke herinneringen te creëren! 🤝 Bij te dragen aan de ontwikkeling van de volgende generatie door middel van positieve interactie en ondersteuning. Maar dat is nog niet alles! Als onderdeel van ons team krijg je ook: 👥 De kans om nieuwe vrienden te maken en deel uit te maken van een hechte groep. 💼 Waardevolle ervaring in het werken met kinderen. 🎉 Een onvergetelijke ervaring die je leven zal verrijken en je hart zal verwarmen. Ongeacht of je ervaring hebt in het werken met kinderen of niet, we verwelkomen iedereen die een positieve houding en enthousiasme meebrengt. We zullen je voorzien van de nodige ondersteuning, zodat je je comfortabel voelt bij je rol als vrijwilliger. Dus waar wacht je nog op? Sluit je aan bij ons team en help ons om van de KVW een onvergetelijk belevenis te maken voor alle deelnemende kinderen! Neem vandaag nog contact met ons op om je aan te melden als vrijwilliger en samen iets geweldigs te bereiken! 🌟 Laten we samen een glimlach op de gezichten van kinderen toveren en herinneringen voor het leven creëren! 🌟

05-08-2024 en 4 meer
Tilburg

De bibliotheek LocHal zoekt dinoliefhebbers!

de Bibliotheek Midden-Brabant

Een team van Naturalis vond in 2013 vele honderden Triceratops-botten in de Amerikaanse staat Wyoming. Ze bleken van minstens zes verschillende exemplaren te zijn. Na meer dan tien jaar werk zijn de fossiele resten van deze dieren in 2024 klaar om tentoongesteld te worden in Leiden. Een van deze dino-skeletten komt naar de LocHal in Tilburg als voorpremière. Dit in een nauwe samenwerking met Natuurmuseum Brabant en Naturalis Biodiversity Centre Hij bezoekt ons van maandag 24 juni tot en met vrijdag 9 augustus en dan verwachten we extra veel bezoekers. Om dit exemplaar veilig te exposeren kunnen we niet zonder jouw inzet als gastheer of gastvrouw! Wat verwachten wij van jou? Je vindt het leuk om mensen te ontvangen, controleert de tickets, de weg te wijzen en wat te vertellen over deze prehistorische reus en de activiteiten daar omheen! Daarnaast bewaar je de veiligheid rondom de tentoonstelling en spreek je waar nodig bezoekers hierover/hierop aan, dit doe je in samenwerking met onze surveillanten. Het gaat om een periode van 6 weken (24 juni t/m 9 augustus). Bij voorkeur ben je beschikbaar gedurende deze 6 weken voor minimaal 1 tijdsblok van 3 uur per week. Dit is bespreekbaar. Laat in je mailtje alvast even weten wanneer je beschikbaar bent. Als voorbereiding op de tentoonstelling • Ontvang je een uitnodiging voor een kennismakings- en opstartbijeenkomst • Is er een online bijeenkomst (13 juni) om je voor te bereiden met tips en trucs van dino-expert Anne Schulp Wat mag jij van ons verwachten? • Je wordt onderdeel van een gezellig team vrijwilligers en maakt deel uit van een zeer bijzonder project. • Je ontvangt een pakket met 2 kaartjes voor Naturalis, een T-shirt, 2 kaartjes voor het Natuurmuseum Brabant en 10% korting op dino spullen in het Natuurmuseum Brabant • Je ontvangt een reis- en parkeerkostenvergoeding • Je ontvangt een lunch/avondmaaltijd, afhankelijk van de tijdstippen dat je aanwezig bent en uiteraard koffie of thee • Je ontvang twee maanden gratis lidmaatschap bij de bibliotheek • Je wordt goed begeleid Wat maakt het werk de moeite waard Je draagt bij aan het gastvrije en laagdrempelige karakter waar we als Bibliotheek naar streven, waar iedere bezoeker zich thuis voelt. Werktijden In onderling overleg en op basis van je opgegeven voorkeur. Interesse? Stuur een bericht ten name van Otto , vrijwilligers coördinator. Ook voor meer informatie kun je hiernaartoe mailen.

Project
Jongeren
Tilburg

Stichting Perspectief zoekt vrijwilligers!

Stichting Perspectief

Stichting Perspectief is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die 1x per maand een groep willen begeleiden. Het gaat om een groep van 7 deelnemers, allemaal mensen met een vorm van autisme en een normale begaafdheid. Leeftijd rond de 30. De groep is al langer bij elkaar en trekt leuk met elkaar op. De taak van de vrijwilligers is om (samen met de deelnemers) 1x per maand op een zaterdag een leuke activiteit te organiseren. Lijkt het je leuk om met deze doelgroep te werken en hen 1x per maand een leuke middag te bezorgen? Ben je alleen, twee vriend(inn)en of b.v. een stel? Neem dan snel contact met me op, dan vertel ik wat meer. Robbie

Structureel
Jongeren