Coördinator VoorleesExpress Bollenstreek

Coördinator VoorleesExpress Bollenstreek

Beschikbaarheid:
regelmatig
Plaats:
Hillegom: Hillegom Midden
Categorie:
Coördineren & regelen (bv. evenementen), Taal & lezen
Tip anderen via:

Is het jouw kracht om mensen te motiveren en leg jij makkelijk contact? Los jij problemen op vanuit een proactieve houding en is coachen jouw tweede natuur? Ken je het belang van taalontwikkeling bij kinderen en wil je daaraan bijdragen?
Dan zijn we op zoek naar jou als Coördinator VoorleesExpress!
Als Coördinator VoorleesExpress begeleid je maximaal vijf gezinnen en hun voorlezers. Je maakt kennis met het gezin, brengt de voorlezer en het gezin met elkaar in contact, stelt samen doelen vast en monitort de voortgang. Je bent verantwoordelijk voor een intensieve begeleiding van de voorlezers. Ook ben je goed bereikbaar voor vragen. Je evalueert, coacht en, indien nodig, stuur je bij. Na twintig weken sluit je het traject met elkaar af. Daarnaast geef je regelmatig terugkoppeling aan de Projectleider VoorleesExpress.

Coördinator VoorleesExpress is een vrijwilligersfunctie. De inzet bedraagt ongeveer drie uur per week voor een periode van twintig weken. Drukkere periodes worden afgewisseld met rustigere periodes. Bij het begeleiden van de voorlezers en de voorleesgezinnen is het belangrijk dat je zorgt voor een goede communicatie naar de voorlezers en de projectleider. Weten wat wij je allemaal te bieden hebben? Naast een enthousiast team, afwisselend vrijwilligerswerk plus een bibliotheek abonnement is er een attentieregeling.

Je kunt je direct aanmelden of contact opnemen met Boukje, Projectleider VoorleesExpress, via een bericht op deze website.

Ieder verhaal begint met taal!
Lezen is leuk. Maar wat als je de Nederlandse taal niet goed beheerst? Dan kom je niet goed mee op school. Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om kinderen met een taalachterstand extra aandacht te geven door het voorleesritueel in gezinnen met kinderen tussen de 2 en 8 jaar te introduceren. We zijn op zoek naar vrijwilligers die dit werk willen coördineren.

  • De hulpvraag van Boukje is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op ICA x NLvoorelkaar
  • Boukje is eerder via deze website geholpen
Laat Boukje weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Coördinator VoorleesExpress Bollenstreek" van Boukje.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • De hulpvraag van Boukje is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op ICA x NLvoorelkaar
  • Boukje is eerder via deze website geholpen