csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Lees jij mee met onze kids?

Hou jij van lezen en van kinderen? Spreek jij goed Nederlands? Meld je dan aan als begeleider voor onze online inclusieve kinderboekenclub! Werk met ons mee aan een nieuwe generatie enthousiaste lezers zonder leesbelemmeringen, die hun krachten en talenten met ons leren ontdekken! Vacature: Als Begeleider van de Boekenclub lees jij wekelijks op een weekdag 17:00-18:00 samen met 3 kinderen (8-11 jaar uit wijken met veel sociaal economische achterstand) online uit hetzelfde boek. Dat doe je op een informele, positieve manier, het is GEEN LES! Je geeft de kinderen veel positieve aandacht, geeft ze het plezier van lezen mee, en maakt er elke week weer een leuke sessie van. Af en toe een Kahoot quiz of artikel uit Kidsweek wordt graag ingezet. En er zijn notoire moppentappers in de Boekenclub. (ook een mop is leeskost!) Wij helpen je op weg met onze formule, maar er is ook ruimte voor eigen invulling. Daarnaast gaan we 1x/kwartaal met de kids op excursie. Denk aan musea, theater, workshops, snuffelstages etc. Niet alleen leuk voor de kids! ;-) En altijd in het weekend voor de werkenden onder ons. Jij krijgt: Als Begeleider krijg je coaching en begeleiding, training voor je rol als Begeleider, begeleiderssessies om ervaringen met elkaar te delen en jaarlijks een inspirerende bijeenkomst met diner. En uiteraard een super leuke set kids! Interesse? Interesse maar niet zeker wat te verwachten? Je mag eerst een aantal keer meekijken/ -luisteren. Zo kan je even proeven of de Boekenclub echt wat voor jou is. Zie onze website en socials voor meer info. Zoek op 'Stichting Proteas'. [e-mailadres verborgen] We hopen snel van je te horen! Hartelijke groeten, Team Proteas

Lees meer

structureel

Rotterdam

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen

Beschrijving

Hou jij van lezen en van kinderen? Spreek jij goed Nederlands? Meld je dan aan als begeleider voor onze online inclusieve kinderboekenclub! Werk met ons mee aan een nieuwe generatie enthousiaste lezers zonder leesbelemmeringen, die hun krachten en talenten met ons leren ontdekken!

Vacature:
Als Begeleider van de Boekenclub lees jij wekelijks op een weekdag 17:00-18:00 samen met 3 kinderen (8-11 jaar uit wijken met veel sociaal economische achterstand) online uit hetzelfde boek. Dat doe je op een informele, positieve manier, het is GEEN LES! Je geeft de kinderen veel positieve aandacht, geeft ze het plezier van lezen mee, en maakt er elke week weer een leuke sessie van. Af en toe een Kahoot quiz of artikel uit Kidsweek wordt graag ingezet. En er zijn notoire moppentappers in de Boekenclub. (ook een mop is leeskost!) Wij helpen je op weg met onze formule, maar er is ook ruimte voor eigen invulling.

Daarnaast gaan we 1x/kwartaal met de kids op excursie. Denk aan musea, theater, workshops, snuffelstages etc. Niet alleen leuk voor de kids! ;-) En altijd in het weekend voor de werkenden onder ons.

Jij krijgt:
Als Begeleider krijg je coaching en begeleiding, training voor je rol als Begeleider, begeleiderssessies om ervaringen met elkaar te delen en jaarlijks een inspirerende bijeenkomst met diner. En uiteraard een super leuke set kids!

Interesse?
Interesse maar niet zeker wat te verwachten? Je mag eerst een aantal keer meekijken/ -luisteren. Zo kan je even proeven of de Boekenclub echt wat voor jou is.
Zie onze website en socials voor meer info. Zoek op 'Stichting Proteas'.
[e-mailadres verborgen]

We hopen snel van je te horen!

Hartelijke groeten,
Team Proteas

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

Locatie

Rotterdam

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Maassluis

Magazijnmedewerker

Rataplan Monster

Stichting Kringloopwinkel Rataplan zoekt een magazijnmedewerker Functie omschrijving Wij zoeken mannen of vrouwen die het leuk vinden om in ons magazijn de spullen die gebracht zijn door mensen te sorteren en naar de juiste afdeling te brengen. Ben jij deze persoon dan ben je van harte welkom binnen ons team. Als waardering geven wij je een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur met maximaal bedrag van € 80,- per maand. Dagen / dagdelen Maandag Ochtend, Middag Dinsdag Ochtend, Middag Woensdag Ochtend, Middag Donderdag Ochtend, Middag Vrijdag Ochtend, Middag Zaterdag Ochtend, Middag Zondag Middag Wat krijg je er voor terug? Een leuke werkomgeving. Een gezellige werkplek. Jij mag jezelf zijn. Een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur met maximaal bedrag van € 80,- per maand. Doel Het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het recyclen en hergebruiken van producten. Kernactiviteiten RataPlan heeft 23 kringloopwinkels in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Daarnaast beheert RataPlan 43 bewaakte NS fietsenstallingen verspreid over het land. De kringloopwinkels en fietsenstallingen hebben als doel het bieden van werk aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast biedt RataPlan werkervarings- en stageplaatsen en bevordert zij hergebruik. Kringloopbedrijf RataPlan is een onafhankelijke stichting, zonder winstoogmerk die werkt aan kansen voor zowel mens als milieu.

Structureel
Maassluis

Dol op speelgoed?

Rataplan Monster

Stichting Kringloopwinkel Rataplan zoekt een speelgoedmedewerker Functie omschrijving Wij zoeken mensen die het speelgoed willen sorteren en het prijzen hiervan en deze mooi etaleren in de winkel. Ben jij deze persoon dan ben je van harte welkom binnen ons team. Als waardering geven wij je een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur met maximaal bedrag van € 80,- per maand. Dagen / dagdelen Dag Dagdeel Maandag Ochtend, Middag Dinsdag Ochtend, Middag Woensdag Ochtend, Middag Donderdag Ochtend, Middag Vrijdag Ochtend, Middag Zaterdag Ochtend, Middag Zondag Middag Wat krijg je er voor terug? Een leuke werkomgeving. Een gezellige werkplek. Jij mag jezelf zijn. Een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur met maximaal bedrag van € 80,- per maand. Doel Het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het recyclen en hergebruiken van producten. Kernactiviteiten RataPlan heeft 23 kringloopwinkels in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Daarnaast beheert RataPlan 43 bewaakte NS fietsenstallingen verspreid over het land. De kringloopwinkels en fietsenstallingen hebben als doel het bieden van werk aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast biedt RataPlan werkervarings- en stageplaatsen en bevordert zij hergebruik. Kringloopbedrijf RataPlan is een onafhankelijke stichting, zonder winstoogmerk die werkt aan kansen voor zowel mens als milieu.

Structureel
Vlaardingen, Maassluis

Gezocht: Taalentmaatje

Bibliotheek de Plataan

Heel veel kinderen vinden taal moeilijk. Om beter te worden in taal hebben zij hulp nodig. Heb jij een passie voor taal en wil je deze kinderen helpen? Dan is dit jouw kans! Taalentmaatjes zijn vrijwilligers bij de Bibliotheek de Plataan en worden ingezet vanuit het Taalenthuis: een taalhuis voor kinderen en jongeren (8-18 jaar). Om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te helpen in het verbeteren van taal zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Je gaat individueel of in groepjes op een leuke manier aan de slag met taal. Ga er bijvoorbeeld samen op uit, speel een spelletje of lees samen een boek. Iemand helpen om het Nederlands beter te beheersen is tof. Word daarom vandaag nog TaalentMaatje bij het Taalenthuis. Wat ga je doen? - Samen met een taalvrager (Taalent) de taal oefenen op verschillende manieren - Leuke gesprekken voeren met nieuwe mensen - Meehelpen aan de ontwikkeling van een ander Wat vragen wij? - Je bent 15 jaar of ouder - Nederlands is voor jou geen probleem - Je vindt het leuk om met kinderen en/of jongeren om te gaan - Je volgt de training, speciaal voor deze doelgroep - Je neemt zo veel als mogelijk deel aan de terugkombijeenkomsten die we 2 keer per jaar organiseren Wat bieden wij? - Een mooie ervaring voor op je CV - Samenwerken met mensen van verschillende achtergronden - Een gezellig team van vrijwilligers - Begeleiding op persoonlijk niveau

Structureel
Jongeren
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Delft, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, 's-Gravenhage, Midden-Delfland, Westland

Ga jij met mij mee de klimwand op?

Stichting VTV

Wijnand [41] uit het Westland, wil graag eens per 2-3 weken samen klimmen op een klimwand: boulderen! Hij vindt het belangrijk dat succes verzekerd is, dus een bekende route, een veilig bouldertraject is belangrijk. Hij zoekt een [jonge]man met klim ervaring en goede communicatieve vaardigheden, die het leuk vindt om samen op een voorspelbare manier een sportieve middag in te vullen. Met zijn huidige maatje spreekt hij regelmatig af bij Bouldercentrum Delfts Bleau. Helaas gaat deze man verhuizen en nu zijn we dus op zoek naar een nieuw maatje! Hou jij ook van boulderen en lijkt het je leuk om dit samen met Wijnand te doen? Neem dan contact op met Thuismaatjes van VTV. WAT VRAGEN WIJ Ben jij enthousiast, sociaal én lijkt het je leuk om iets voor een ander te betekenen? Heb je ervaring of affiniteit met mensen met een beperking? Dan maken wij graag kennis met jou. WAAR Delft en omgeving. Bouldertrajecten. PERIODE Eens per twee weken, evt. eens per drie weken. Bij voorkeur op woensdagmiddag, maar in overleg kan hiervan afgeweken worden. . WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG? • Veel gezelligheid, nieuw contact en dankbaarheid. • Een introductiecursus, scholing en begeleiding vanuit VTV. • Reis- en onkostenvergoeding. • Een WA- en ongevallenverzekering op het tijdstip van het vrijwilligerswerk. NB Voor alle vrijwilligers vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. De kosten worden door VTV vergoed. OVER VTV VTV, Vrijetijdsbesteding, Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten, biedt mensen met een beperking diverse groepsactiviteiten, 1 op 1 sportbegeleiding met de Beweegcoach en Thuismaatjes in de regio’s Delft, Leiden en Den Haag. Bij VTV kun je meedoen én meehelpen. Zo kan je bij Thuismaatjes aan de slag als maatje, oppas, speelmaatje of gastgezin voor (gezinsleden van) mensen met een beperking. Dankzij professionals én vele vrijwilligers bloeien deelnemers op, vergroten zijn hun netwerk en worden zij zelfstandiger. Wil je ook jouw steentje bijdragen? Wij zoeken regelmatig enthousiaste vrijwilligers voor de diverse activiteiten en maatjesprojecten. Kijk op www.wijzijnvtv.nl voor al onze diensten, activiteiten en vacatures.

Structureel
Maassluis

Hoe schoon is jouw huis?

Rataplan Monster

Stichting Kringloopwinkel Rataplan zoekt een medewerker schoonmaak Functie omschrijving Als Medewerker Schoonmaak zorg jij graag voor het schoonhouden van de winkel en kantine. Ben jij deze persoon dan ben je van harte welkom binnen ons team. Als waardering geven wij je een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur met maximaal bedrag van € 80,- per maand. Dagen / dagdelen Dag Dagdeel Maandag Ochtend, Middag Dinsdag Ochtend, Middag Woensdag Ochtend, Middag Donderdag Ochtend, Middag Vrijdag Ochtend, Middag Zaterdag Ochtend, Middag Zondag Middag Wat krijg je er voor terug? Een leuke werkomgeving. Een gezellige werkplek. Jij mag jezelf zijn. Een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur met maximaal bedrag van € 80,- per maand. Doel Het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het recyclen en hergebruiken van producten. Kernactiviteiten RataPlan heeft 23 kringloopwinkels in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Daarnaast beheert RataPlan 43 bewaakte NS fietsenstallingen verspreid over het land. De kringloopwinkels en fietsenstallingen hebben als doel het bieden van werk aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast biedt RataPlan werkervarings- en stageplaatsen en bevordert zij hergebruik. Kringloopbedrijf RataPlan is een onafhankelijke stichting, zonder winstoogmerk die werkt aan kansen voor zowel mens als milieu.

Structureel
Vlaardingen

Wandelclubvrijwilligers gezocht

Argos Zorggroep

Op locatie Soenda werken wij met wandelclubs waarbij een activiteitenbegeleider samen met vrijwilligers naar buiten gaan. De ontmoeting en de buitenlucht staat centraal. Wij willen een nieuwe wandelgroep starten voor een afdeling. Als vrijwilliger ga je met de andere vrijwilligers, met een groepje bewoners wandelen in de buurt van het verpleeghuis. De groep is startende dus staat in het begin nog in de kinderschoenen Wat wordt er van de vrijwilliger verwacht: - Behulpzaam zijn - U kunt een rolstoel duwen - U spreekt Nederlands - Geduld hebben - Inlevingsvermogen - Betrouwbaar - Kunnen aanpassen - Ook zelfstandig kunnen werken indien nodig/ mogelijk Wat bieden wij: - Een jaarlijks feest - Instructie hoe om te gaan met wandelen achter een rolstoel - Leuk contact met andere vrijwilliger/bewoners/medewerkers - Waardering! - Flexibel rooster - Scholingen - Voorzieningen die u nodig om bij ons te werken - Reiskostenvergoeding

Structureel
Jongeren