Toet toet, daar is de boodschappenbus!

Toet toet, daar is de boodschappenbus!

Beschikbaarheid:
regelmatig
Plaats:
Breda
Categorie:
Boodschappen, Activiteitenbegeleiding, Erop uit
Tip anderen via:

Twee keer per week rijdt de boodschappenbus voor. Onze bewoners kunnen zich opgeven voor een bezoekje aan het winkelcentrum Moerwijk in de Hoge Vucht. Onze ouderen kunnen dan zelfstandig of onder begeleiding van jou een kopje koffie drinken of een boodschap doen. Lijkt het jou leuk om dit uitstapje in goede banen te leiden en het natuurlijk enorm gezellig te maken? Dan maken wij heel graag kennis met je!

Wat ga je doen? Wekelijks op de woensdagmiddag en de vrijdagmiddag staat onze vrijwillige chauffeur met de boodschappenbus weer klaar bij Raffy om bewoners te halen en brengen. Geïnteresseerde bewoners kunnen zich hiervoor opgeven, waardoor je steeds wisselende contacten hebt. De ene week ga je individueel een mevrouw in een rolstoel op pad, samen op zoek naar dat ene specifieke Indisch hapje waar mevrouw zin in heeft. De andere week help je drie heren de bus in, waarvan er twee zelfstandig winkelen en een samen met jou koffie gaat drinken. Natuurlijk houd je overzicht en zorg je ervoor dat iedereen tijdig weer klaar staat om terug te gaan naar Raffy.

Word jij enthousiast van deze vrijwilligersfunctie? Wij staan te springen om vrijwilligers die dit uitje willen begeleiden. Ben jij die zelfstandige, geduldige en rustige vrijwilliger die zich kan aanpassen aan de wensen van onze ouderen? Een rolstoel duwen of een bewoner aan de arm begeleiden is voor jou geen probleem. Je wordt verwacht van 12:45 uur tot 15:30 uur. Als wekelijks niet haalbaar is voor je, kunnen we natuurlijk bespreken wat wél kan! Een VOG is noodzakelijk om te kunnen starten als vrijwilliger binnen onze organisatie.

Wat bieden wij? De belangrijkste waardering is te zien en terug te ontvangen, dat je als vrijwilliger iets toevoegt aan het welzijn van de bewoner/cliënt. Je bent onderdeel van een team binnen Egala Zorg. Met je team kijk je samen op welke wijze de meest passende zorg geboden kan worden aan de bewoner. Ook verzorgen we (bij)scholing of workshops waarin je de juiste handvatten krijgt om je vrijwilligerstaak goed uit te voeren. En verder krijg je gratis koffie/thee tijdens je vrijwilligerswerk en tijdens de lunch wordt een gratis kom soep aangeboden of kun je tegen korting een maaltijd afnemen.

  • De hulpvraag van Madelon is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Bredavoorelkaar
  • Madelon is eerder via deze website geholpen
  • Madelon heeft 3 aanbevelingen ontvangen
Laat Madelon weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Toet toet, daar is de boodschappenbus!" van Madelon.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Raffy
Geplaatst door:
Profielfoto van Madelon
75% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Madelon
  • De hulpvraag van Madelon is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Bredavoorelkaar
  • Madelon is eerder via deze website geholpen
  • Madelon heeft 3 aanbevelingen ontvangen

Meer hulpvragen van Madelon namens Raffy

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Selamat Makan! Breda Maaltijden & koken, Gastvrouw / -heer
  Neem jij onze bewoonster mee naar buiten? Breda Activiteitenbegeleiding, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Achter het stuur of liever er naast? Breda Vervoer, Gezelschap, Maatjes & buddy's
  Zin om in onze toko te komen helpen? Breda Maaltijden & koken, Gastvrouw / -heer
  Spierballen gezocht! Breda Klussen & techniek