csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Activiteiten ochtend voor onze bewoners

Voor de dinsdagochtend zijn we opzoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij verschillende activiteiten, zoals samen een spelletje doen, samen schilderen, samen in gesprek met bewoners. De bewonersgroep is wisselend, het zijn ouderen van de somatische afdeling en de psychogeriatrische afdeling. We zoeken naast het begeleiden van de activiteiten ook vrijwilligers die helpen met het halen/brengen van bewoners en het delen van koffie/thee. Samenwerken in een fijne omgeving met als doel een waardevolle dagbesteding creëren. Spreekt u dit aan, dan horen we graag van u!!

Lees meer

structureel

Almelo

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voor de dinsdagochtend zijn we opzoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij verschillende activiteiten, zoals samen een spelletje doen, samen schilderen, samen in gesprek met bewoners. De bewonersgroep is wisselend, het zijn ouderen van de somatische afdeling en de psychogeriatrische afdeling. We zoeken naast het begeleiden van de activiteiten ook vrijwilligers die helpen met het halen/brengen van bewoners en het delen van koffie/thee. Samenwerken in een fijne omgeving met als doel een waardevolle dagbesteding creëren. Spreekt u dit aan, dan horen we graag van u!!

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

dinsdag

Locatie

Almelo

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Carintreggeland

Almelo

Fiets vrijwilliger

Carintreggeland

Binnen onze locatie de Titus Brandsmahof zijn wij op zoek naar vrijwilligers die met onze bewoners willen fietsen. En dan wel op onze aangepaste en elektrisch ondersteunde Duofiets, waardoor het fietsen met onze bewoners, of dat nu een rondje rondom het gebouw, of een rondje Almelo is, voor een ieder makkelijk is. Voor u met een bewoner op stap gaat, ontvangt u van ons eerst een ‘fietsscholing’ zodat u volledig op de hoogte bent van het reilen en zeilen van de fiets. Dagen, tijden en frequentie in overleg

Structureel
Almelo

Creatieve vrijwilligers gezocht

Carintreggeland

Voor een dagopvang voor bewoners van verpleeghuis Eugeria zijn we op zoek naar creatieve vrijwilligers! wensen die we hebben zijn; vrijwilligers die: - helpen bij het uitvoeren en voorbereiden van activiteiten. - samenwerken met bewoners - samenwerken met mede vrijwilligers - creatieve activiteiten uitvoeren, zoals schilderen/knutselen/handvaardigheid, maar ook helpen bij het bakken, bloemschikken enz. - thema gericht werken - samen een spel spelen of begeleiden - flexibiliteit is ook van belang. heb je vragen of wil je vrijblijvend informatie, neem dan contact op.

Structureel
Almelo

Rummicup tegenspeler gezocht!!

Carintreggeland

Voor een bewoners van verpleeghuis Eugeria van de somatische afdeling zijn we op zoek naar vrijwilligers die met hem wil komen rummikuppen. Vind jij het leuk om een spelletje te doen en kun je rummikuppen of wil je dit leren, meld je dan aan. Wanneer en hoe vaak is in overleg met de bewoner. Wensen voor de bewoners is gezelligheid en zijn hobby uitvoeren, kun jij hier in helpen? Meld je dan nu aan.... Heb je interesse of zoek je informatie voor vrijwilligerswerk, dan kun je contact opnemen. dit kan via de mail: [email protected]

Structureel
Almelo

Wandelmaatje

Carintreggeland

Wandelmaatje gezocht voor meerdere bewoners. Op maandagmiddag organiseren we een wandelclub voor bewoners. Veel van onze bewoners zijn rolstoelgebonden maar kunnen genieten van een wandeling door de buitenlucht. Daarvoor zijn we op zoek naar Wandelmaatjes die een rolstoel kunnen duwen. Het lijkt misschien iets kleins maar het is heel betekenisvol voor onze bewoner, extra aandacht en ontspanning om de eenzaamheid te beperken. Kan u niet op maandag en zou u het wel leuk vinden te gaan wandelen met onze bewoners, graag! Elke dag is een wandeling fijn, regent het? Samen een kopje koffie drinken is al mooi…

Structureel
Almelo

Maatje gezocht

Carintreggeland

Voor bewoners van de psychogeriatrische (dementerende ouderen) zijn we op zoek naar een maatje. Een vrijwilliger die het leuk zou vinden activiteiten samen te ondernemen. Denkend aan bijvoorbeeld samen een wandeling maken, een spelletje doen, samen fietsen, enz. Dit in overleg met u als vrijwilliger en de bewoner. Heeft een momentje vrij in de week en tijd om aandacht aan onze bewoners te schenken, laat het ons dan weten. Momenten wanneer dit plaats kan vinden gaat allemaal in overleg. We horen graag!

Structureel
Almelo

Dag Activiteiten Centrum

Carintreggeland

BESCHRIJVING Voor een dagopvang voor bewoners van verpleeghuis Eugeria zijn we op zoek naar vrijwilligers. Wensen die we hebben zijn; vrijwilligers die: - helpen bij het uitvoeren en voorbereiden van activiteiten. - samenwerken met bewoners - samenwerken met mede vrijwilligers - creatieve activiteiten uitvoeren, zoals schilderen/knutselen/handvaardigheid, maar ook helpen bij het bakken, bloemschikken enz. - thema gericht werken - samen een spel spelen of begeleiden - flexibiliteit is ook van belang. heb je vragen of wil je vrijblijvend informatie, neem dan contact op.

Structureel

Anderen bekeken ook

Almelo

Buurtbemiddelaar

Buurtbemiddeling Almelo

“Jarenlang was de sfeer tussen buren verziekt door een scheefgezakte schutting. Tot ze met elkaar in gesprek gingen en het verhaal erachter hoorden. De schutting is hersteld en het contact ook!” Burenruzie is voor niemand prettig. Daarom zoeken wij bemiddelaars die met de bewoners in gesprek gaan om tot een oplossing te komen. Wat doe jij als buurtbemiddelaar: - Na het lezen van de melding, ga je met een collega bemiddelaar op huisbezoek bij de buur die gemeld heeft. - Samen luister je naar het verhaal en de beleving van deze buur - Aansluitend ga je onverwachts met je collega bemiddelaar, langs bij de andere buur, de mogelijke veroorzaker en door de ogen van de eerste buur. - Samen luister je naar het verhaal en de beleving van deze buur. Vaak hetzelfde verhaal… maar dan andersom. - Je blijft neutraal en onpartijdig en gaat op zoek naar het gezamenlijke belang van de buren. - Jij en je collega buurtbemiddelaar proberen om de buren om tafel te krijgen, onder jullie begeleiding en met jullie ondersteuning. - Samen een bemiddelingsgesprek voeren en er mede voor zorgen dat ze in harmonie de deur uit gaan. Het is goed om te weten dat je altijd met een ervaren buurtbemiddelaar op pad gaat. Daarnaast helpen wij je graag om jouw vaardigheden verder te ontwikkelen. Jij kan bij ons uiteenlopende trainingen volgen zoals intuïtief bemiddelen, bemiddelen bij kwetsbare mensen, verdieping coaching vaardigheden, bespreekbaar maken van gevoelens, stimuleren eigen kracht etc. En….. weet dat er al ruzie is tussen de buren, dus je kan het niet erger maken. De buurtbemiddelaar die we zoeken: - heeft goede oren - is geduldig en wil mensen helpen zodat zij weer prettig naast elkaar kunnen wonen - kan mensen het gevoel geven dat ze wel gehoord worden - staat open voor heel veel verschillende meningen - wil nieuwe werelden leren kennen Dit maakt het extra leuk voor jou: • Dit werk is heel leerzaam, je ontwikkelt vaardigheden • Verdiepingstrainingen afgestemd op jouw behoefte • Veel persoonlijke aandacht • Teambuildingsactiviteiten • “Buurtbemiddelaars” zijn hele leuke mensen om te leren kennen • Je praat mee over het verder ontwikkelen van buurtbemiddeling • Je geeft in overleg aan hoeveel en wanneer je beschikbaar bent, een bemiddeling duurt gemiddeld 1 a 2 dagdelen. Dus ben jij de vredesstichter die Almelo leefbaarder kan maken? Voel jij je aangesproken door bovenstaande functie? Neem dan contact op via een bericht op Almelo voor elkaar.

Structureel
Almelo

Vrijwilligers voor het helpen bij de lessen

De Gravenruiters

De Gravenruiters maakt het mogelijk dat mensen met en zonder beperking onder professionele begeleiding kunnen paardrijden. Mensen met een meervoudige beperking kunnen bij De Gravenruiters huifbedrijden. De lessen voor mensen met een beperking vragen veel aandacht en daarbij zoeken we jouw hulp! Heb je ervaring met het verzorgen en opzadelen van paarden en lijkt het je leuk om mee te lopen in een les om te helpen bij de lessen die gegeven worden? Meld je dan nu aan!

Structureel
Almelo

Gastvrouw/heer wijkkamer Hagedoorn, Avedan

Avedan Welzijn

Sta jij open voor mensen en verschillende culturen en help je graag anderen? In onze gezellige wijkkamer de Hagedoorn van Avedan zoeken wij enthousiaste gastvrouwen- en heren voor een aantal uren in de week. Binnen Avedan krijg je de mogelijkheid om jezelf te trainen in bepaalde onderwerpen, bijvoorbeeld om beter voor jezelf op te komen, of hoe je omgaat met mensen met een andere achtergrond. Lijkt jou dit leuk? Bel mij dan gerust om eens kennis te maken met mij en de andere vrijwilligers. Ik hoor graag jouw verhaal!

Structureel
Jongeren