csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Patrijzenbeschermers

In Burghsluis ligt een akkervogelgebied. Hier worden maatregelen gerealiseerd om patrijzen en andere soorten te beschermen. Dit is in het kader van het internationale Interreg Partridge project. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor bescherming van de patrijs en andere akkervogels. Je kunt ons helpen bij de patrijzentellingen en zoogdiertellingen. Bovendien kun je helpen door de weidevogels in het gebied beter te beschermen. In het kort Regio: Schouwen-Duiveland / Reimerswaal / Tholen / Zak v Zuid-Beveland / Zeeuws-Vlaanderen Aantal uur: Variabel Afhankelijk van seizoen en werkzaamheden Dagen: Af en toe Periode: Dit verschilt per seizoen Vragen? Naomi Oostinga - [telefoonnummer verborgen] [e-mailadres verborgen]

Lees meer

project

Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Terneuzen, Tholen

Klussen buiten & tuin
Financiën & fondsenwerving

Beschrijving

In Burghsluis ligt een akkervogelgebied. Hier worden maatregelen gerealiseerd om patrijzen en andere soorten te beschermen. Dit is in het kader van het internationale Interreg Partridge project. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor bescherming van de patrijs en andere akkervogels.
Je kunt ons helpen bij de patrijzentellingen en zoogdiertellingen. Bovendien kun je helpen door de weidevogels in het gebied beter te beschermen.

In het kort
Regio: Schouwen-Duiveland / Reimerswaal / Tholen / Zak v Zuid-Beveland / Zeeuws-Vlaanderen
Aantal uur: Variabel
Afhankelijk van seizoen en werkzaamheden
Dagen: Af en toe
Periode: Dit verschilt per seizoen

Vragen?
Naomi Oostinga - [telefoonnummer verborgen]
[e-mailadres verborgen]

Praktische informatie

Project - 8 weken

4 tot 15 uur

Start: 03-02-2025

Locatie

Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Terneuzen, Tholen

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Financiën & fondsenwerving
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Middelburg, Schouwen-Duiveland, Sluis, Terneuzen, Goes

Samen herinneringen ophalen!

Stichting Feest van Herkenning

Ben je geboeid door verhalen van oudere mensen? Kun je goed luisteren? Heb je gevoel voor humor? Ben je een halve dag per maand beschikbaar? Dan is Feest van Herkenning iets voor jou! Feest van herkenning organiseert bijeenkomsten voor ouderen met dementie. Anders dan bij andere activiteiten, spreken we ze aan op wie ze waren, wat ze nog wel weten! Aan de hand van themakoffers vol voorwerpen 'van vroeger' worden de deelnemers geactiveerd om herinneringen op te halen en met elkaar te delen. Je ziet ze genieten en plezier hebben. En dit gevoel van eigen waarde terug te krijgen blijft langer doorwerken dan je denkt: voor alle partijen een 'feest van herkenning'! Wat vragen we? - Een halve dag per maand, op dagen en tijden die jou uitkomen (mag ook meer!) - belangstelling voor je medemens en affiniteit met de doelgroep - een beetje kennis van het Zeeuwse dialect is een pré. Wat bieden we? - Een basistraining van een dagdeel - daarna wordt je door collega's ingewerkt en begeleid - periodieke bijeenkomsten met de vrijwilligers uit jouw regio - iedere twee jaar een grote bijeenkomst met als vrijwilligers van Zeeland - naast de reiskosten een vrijwilligersvergoeding van € 11,- per bijeenkomst Meldt je aan via onze website, www.feestvanherkenning.info

Structureel
Terneuzen

Mogen wij jouw aandacht?

Humanitas

Wij zijn opzoek naar enthousiaste mensen die ondersteuning, aandacht, begeleiding, hulp en een luisterend oor kunnen bieden? Vind je het leuk om contact met mensen te onderhouden, dan is dit echt iets voor jou! Ben jij degene die vrijwilliger wil worden voor Humanitas thuisadministratie en de administratie op orde brengen van iemand of spreekt het Vriendschappelijk huisbezoek je meer aan? Kortom nu hulp gezocht voor Zeeuws Vlaanderen! Lijkt het je iets, neem dan gerust contact op. Voor meer info graag een berichtje aan Christa 06-17594202

Structureel
Terneuzen

AIC Terneuzen is opzoek naar jou!!!

Autisme Informatie Centrum De Kempen

Voor ons Autisme Informatie Centrum in Terneuzen, zijn we op zoek naar energieke vrijwilligers. Er wordt 1 x per maand een lotgenotencontact georganiseerd. Maar we willen graag meer gaan aanbieden. Denk hierbij aan inloopmomenten, thema-ochtenden en thema-avonden. Daarnaast willen we ook met een informatiestand bij diverse info-marktengaan staan, en op verzoek informatie aan belangstellende geven. Je ziet het, taken genoeg. Ook willen we onze social media activiteiten uit gaan breiden. Helaas hebben we op dit moment nog niet veel vrijwilligers, en komen daarom bij jou uit!! Het kost je niet veel tijd, je kunt zelf je tijd bepalen. We zijn nu een woensdagavond actief, maar we gaan kijken welke dagen we nog meer open kunnen. Heb je zelf, je partner, kind, of een van je ouders bijvoorbeeld autisme en je wilt ervaringen graag delen met anderen, dan is vrijwilliger bij het AIC wellicht iets voor jouw ! Er zijn diverse mogelijkheden om als vrijwilliger te helpen bij het AIC, dus heb je belangstelling, laat het ons weten via een bericht. AIC Terneuzen is te bereiken via [email protected] Wij bieden ondersteuning door middel van cursussen. Je krijgt natuurlijk reiskostenvergoeding en komt in een enthousiast team met mede-vrijwilligers terecht om mee samen te werken. Wat hebben wij te bieden: · Het werken met een enthousiast team · Deskundigheidsbevordering middels cursussen · Ondersteuning vanuit het regionaal bestuur · Reiskostenvergoeding tegen de normaal geldende tarieven, €0,21 per km, of volgens de tarieven van het openbaar vervoer Horen wij snel iets van je? Wilt u meer informatie over AIC Terneuzen of NVA regio Noord Brabant / Zeeland, kijk dan op onze website: www.nva-nb.nl of volg ons op de diverse social media kanalen zoals Linkedin, Facebook, Instagram, Twitter en YouTube. Het betreft vrijwilligerswerk waar geen vergoeding tegenover staat, maar vrijwilligerswerk is onbetaalbaar!!!!

Structureel
Jongeren
Reimerswaal

Word jij een "taalmaatje"?

't Gilde de Bevelanden

Als coördinator van Samenspraak zoek ik mensen, die bereid zijn wekelijks enige tijd in gesprek te zijn met een buitenlander, die de Nederlandse taal aan het leren is. In het algemeen gaat het om mensen, die in een opleidingstraject zitten richting het inburgeringsexamen. Voor hen is het heel belangrijk dat zij regelmatig kunnen praten met een Nederlander; dit geeft hun zelfvertrouwen en leert hun te luisteren en de door de ander gesproken tekst te verstaan. Wij verwachten dat je - zelf goed Nederlands kunt spreken; - een warm hart hebt voor de "student" (van 18 tot bejaard); - begrip hebt voor hun positie en hun problematiek; - 1 à 2 uur per week beschikbaar bent (meer mag ook).

Structureel
Borsele, Goes, Sluis, Schouwen-Duiveland, Middelburg

Secretaris en bestuurslid gevraagd

Stichting Zeeuws Platform Stralingsrisico

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger/bestuurslid van onze stichting voor het secretariaat en naar een vrijwilliger/algemeen bestuurslid. Interesse voor volksgezondheid en gezondheidsklachten door elektromagnetische velden zou ideaal zijn. Wij informeren burgers, onderwijs, zorgsector en politiek over deze gezondheidsklachten. Actueel momenteel de gevolgen van 5G. En wij adviseren burgers om straling te vermijden of om hun woning van afschermende middelen te voorzien. Richting landelijke, regionale en lokale politiek proberen wij wet- en regelgeving te beinvloeden en aandacht te vragen voor stralingsarme woon/werk locaties en stralingsarme woningen. Wij organiseren ook informatieve bijeenkomsten en zijn soms aanwezig bij evenementen met een informatietafel. Daarnaast nodigen wij ook geinteresseerden uit voor symposia over de stralingsproblematiek. Enkele keren per jaar geven wij een nieuwsbrief uit. Ons bestuur bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die op een informele manier samenwerken. Voor de secretariaatsfunctie is ervaring met secretariaatswerk een voordeel. Voor het bestuurslid is kennis van (beheer van) websites een pluspunt. Om praktische redenen is wonen centraal in de Provincie Zeeland gewenst. Beide functies kunnen deels van huis uit worden gedaan. Daarnaast hebben we ca. 3x per jaar een vergadering en organiseren we bijeenkomsten waarbij meerdere bestuursleden aanwezig zijn. Het werk kan deels van huis uit worden gedaan.

Structureel
Jongeren
Goeree-Overflakkee, Tholen

(duo) fiets vrijwilliger

Sjaloom Zorg

Fietst u ook zo graag? Vooral nu het weer wat zonniger wordt en we richting het voorjaar gaan. Heerlijk een rondje straks langs de tulpen velden. Onze cliënten fietsen ook graag maar missen het het fietsmaatje die met hen mee wil fietsen als extra begeleiding/ ondersteuning en vooral de gezelligheid. Wilt u een rondje fietsen met 1 van onze cliënten? Ook hebben we een duo fiets met trapondersteuning. Hoe leuk is het om met hen een rondje te doen. Zij zullen zeker genieten!

Structureel
Borsele, Reimerswaal

Word jij een "taalmaatje"?

't Gilde de Bevelanden

Als coördinator van Samenspraak zoek ik mensen, die bereid zijn wekelijks enige tijd in gesprek te zijn met een buitenlander, die de Nederlandse taal aan het leren is. In het algemeen gaat het om mensen, die in een opleidingstraject zitten richting het inburgeringsexamen. Voor hen is het heel belangrijk dat zij regelmatig kunnen praten met een Nederlander; dit geeft hun zelfvertrouwen en leert hun te luisteren en de door de ander gesproken tekst te verstaan. Wij verwachten dat je - zelf goed Nederlands kunt spreken; - een warm hart hebt voor de "student" (van 18 tot bejaard); - begrip hebt voor hun positie en hun problematiek; - 1 à 2 uur per week beschikbaar bent (meer mag ook).

Structureel