csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Leuke activiteiten voor ouderen met dementie

De bewoners van ons woonzorgcentrum Lieven de Key in Zuilen - ouderen met dementie - houden van muzikale en creatieve activiteiten en ook van persoonlijke aandacht. Een weeksluiting, het einde van het jaar met een lekkere oliebol, mee swingen met een gezellige zanger, knutselen, een picknick in onze tuin, noem maar op! Bij al deze activiteiten hebben we vrijwilligers nodig die de vaste medewerkers een handje komen helpen. Gezellig en dankbaar vrijwilligerswerk! De beschikbare werktijden zijn: In overleg Heb jij affiniteit met ouderen en inlevingsvermogen? Ben je geduldig, vriendelijk en respectvol? Heb je goede sociale vaardigheden? Houd je je aan gemaakte afspraken? Spreek je goed Nederlands? Dan zoeken we JOU! Wat hebben wij te bieden: • Een zinvolle manier van bezig zijn en andere mensen te leren kennen • Mogelijkheid kennis en ervaring op te doen • Een inwerk- en kennismakingsperiode • Reiskostenvergoeding (indien van toepassing) • WA en ongevallen verzekering • Ondersteuning door middel van workshops of trainingen Goed om te weten: Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van onze vrijwilligers. Deze verklaring kun je gratis via ons aanvragen. Wie zijn wij: Woonzorgcentrum Lieven de Key in de wijk Noordwest biedt plaats aan 55 cliënten met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Als onderdeel van Vecht en IJssel zijn wij dienstverlener in wonen, welzijn en zorg voor ouderen in de provincie Utrecht. Op vier locaties (Ewoud, Transwijk, Zuylenstede en Lieven de Key) en met Zorg Thuis zetten wij ons in voor een optimaal welbevinden van onze cliënten. We doen dit vanuit de overtuiging dat mensen, jong en oud, zich beter voelen als ze worden gehoord en gezien. Juist in deze tijd, waarin ouderen steeds vaker op zichzelf komen te staan, wil Vecht en IJssel hier het antwoord op zijn. Wij streven naar het zoeken naar waardevolle momenten met en voor onze cliënten.

Lees meer

structureel

Utrecht

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek

Beschrijving

De bewoners van ons woonzorgcentrum Lieven de Key in Zuilen - ouderen met dementie - houden van muzikale en creatieve activiteiten en ook van persoonlijke aandacht. Een weeksluiting, het einde van het jaar met een lekkere oliebol, mee swingen met een gezellige zanger, knutselen, een picknick in onze tuin, noem maar op!
Bij al deze activiteiten hebben we vrijwilligers nodig die de vaste medewerkers een handje komen helpen. Gezellig en dankbaar vrijwilligerswerk!

De beschikbare werktijden zijn:
In overleg

Heb jij affiniteit met ouderen en inlevingsvermogen? Ben je geduldig, vriendelijk en respectvol? Heb je goede sociale vaardigheden? Houd je je aan gemaakte afspraken? Spreek je goed Nederlands?
Dan zoeken we JOU!

Wat hebben wij te bieden:
• Een zinvolle manier van bezig zijn en andere mensen te leren kennen
• Mogelijkheid kennis en ervaring op te doen
• Een inwerk- en kennismakingsperiode
• Reiskostenvergoeding (indien van toepassing)
• WA en ongevallen verzekering
• Ondersteuning door middel van workshops of trainingen

Goed om te weten:
Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van onze vrijwilligers.
Deze verklaring kun je gratis via ons aanvragen.

Wie zijn wij:
Woonzorgcentrum Lieven de Key in de wijk Noordwest biedt plaats aan 55 cliënten met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen.
Als onderdeel van Vecht en IJssel zijn wij dienstverlener in wonen, welzijn en zorg voor ouderen in de provincie Utrecht. Op vier locaties (Ewoud, Transwijk, Zuylenstede en Lieven de Key) en met Zorg Thuis zetten wij ons in voor een optimaal welbevinden van onze cliënten. We doen dit vanuit de overtuiging dat mensen, jong en oud, zich beter voelen als ze worden gehoord en gezien. Juist in deze tijd, waarin ouderen steeds vaker op zichzelf komen te staan, wil Vecht en IJssel hier het antwoord op zijn.
Wij streven naar het zoeken naar waardevolle momenten met en voor onze cliënten.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Utrecht

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Vecht en IJssel, locaties Zuylenstede en Lieven de Key

Utrecht

Wie helpt ons in de koffielounge voor ouderen

Vecht en IJssel, locaties Zuylenstede en Lieven de Key

Het koffiedrinken in de lounge is voor de bewoners van woonzorgcentrum Zuylenstede in Overvecht een van de gezelligste momenten van de dag. Er wordt lekker bijgepraat, een krantje gelezen of met gasten afgesproken. Wij zoeken nog vrijwilligers die bij deze leuke activiteit willen helpen. Koffie schenken, een praatje maken en helpen bij het opruimen – dit zijn de taken. Lijkt je dit leuk? Laat het ons dan weten. Je mag het natuurlijk ook gewoon een keer proberen! De beschikbare werktijden zijn: Dinsdag 13.45-16.15 uur Vrijdag 17.45-19.15 uur Zaterdag 9.45-12.15 uur, 12.00-16.00 uur en 17.45-19.15 uur Zondag 12.00-16.00 uur en 17.45-19.15 uur Heb jij affiniteit met ouderen? Ben je geduldig, vriendelijk en respectvol? Houd je je aan gemaakte afspraken? Kun je samenwerken met andere vrijwilligers of medewerkers? Kun je zelfstandig en taakgericht werken? Beheers je de Nederlandse taal voldoende om een eenvoudig gesprek te kunnen voeren? Ben je bereid je te houden aan de regels met betrekking tot de HACCP? Ben je lichamelijk in staat om de gevraagde taken te verrichten? Wat hebben wij te bieden: • Een zinvolle manier van bezig zijn en andere mensen te leren kennen • Mogelijkheid kennis en ervaring op te doen • Een inwerk- en kennismakingsperiode • Reiskostenvergoeding (indien van toepassing) • WA en ongevallen verzekering • Ondersteuning door middel van workshops of trainingen Goed om te weten: Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van onze vrijwilligers. Deze verklaring kun je gratis via ons aanvragen.

Structureel
Utrecht

Wie komt helpen in een winkeltje voor ouderen

Vecht en IJssel, locaties Zuylenstede en Lieven de Key

Het ‘supertje’ in woonzorgcentrum Zuylenstede is belangrijk voor de ouderen. Boodschappen doen direct voor je huisdeur, maar ook een praatje maken en andere mensen zien. Het winkelteam is een groep leuke en betrokken vrijwilligers met de volgende taken: producten bestellen en afrekenen, winkelassortiment aanvullen, de winkel netjes houden en een luisterend oor bieden aan de klanten. De beschikbare werktijden zijn: Maandag en/of vrijdag 9.45-14.15 uur Heb jij affiniteit met ouderen? Ben je geduldig, respectvol en vriendelijk en kun je goed luisteren? Houd je je aan gemaakte afspraken en kun je zelfstandig en taakgericht werken? Spreek je goed Nederlands? Ben je lichamelijk in staat om de gevraagde taken te verrichten? Ben jij zorgvuldig en kun je (leren) omgaan met de kassa? Dan zoeken we JOU! Wat hebben wij te bieden: - Een zinvolle manier van bezig zijn en andere mensen te leren kennen - Mogelijkheid kennis en ervaring op te doen - Een inwerk- en kennismakingsperiode - Reiskostenvergoeding (indien van toepassing) - WA en ongevallen verzekering - Ondersteuning door middel van workshops of trainingen Goed om te weten: Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van onze vrijwilligers.  Deze verklaring kun je gratis via ons aanvragen.

Structureel

Anderen bekeken ook

Utrecht

Scouting Ridderhofgroep zoekt leiding

Scouting Ridderhofgroep

Ben jij een enthousiaste vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Ben je een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken vrijwilligers om leiding te worden van onze bever en welpengroep. Functieprofiel Je bent leid(st)er van een groep kinderen en organiseert hiervoor wekelijks Scoutingactiviteiten. Dit zijn activiteiten die zich kenmerken door samenspel en uitdaging met hierin een bijzondere plek voor buitenleven. Activiteiten binnen Scouting zijn veelzijdig en afwisselend. Wat doet een leid(st)er? • Maakt, bereidt voor en evalueert – met de overige teamleden - wekelijkse programma’s voor de groep kinderen. • Voert deze programma’s uit. • Maakt, bereidt voor en neemt deel – met de overige teamleden – aan weekendkamp(en) en/of het jaarlijkse zomerkamp. • Begeleidt jeugdleden in hun persoonlijke ontwikkeling. • Zet zich ook in om zijn/haar eigen functioneren te verbeteren, onder andere door het volgen van trainingen. • Neemt deel aan het overleg binnen de groep met de overige vrijwilligers. • Neemt deel met het team en de jeugdleden aan regionale of (inter-)nationale activiteiten. Belangrijk: • Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland. • Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen of kunt deze overleggen. • Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en ook zelf hierin verder te leren. Inschatting tijdsbelasting: • Circa 3à 4 uur per week (inclusief de overleggen en voorbereidingen) • 1 à 2 weekendkampen en het jaarlijkse zomerkamp Wij bieden: • Een inspirerende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt bieden aan kinderen en jongeren. • Samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers. • Het opdoen van nieuwe contacten. • De mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen. Voor meer informatie, neem contact op met onze groepsbegeleider via deze site of een bericht.

Structureel
Jongeren
Utrecht

Dirigent/ pianobegeleider voor een koor

Interakt Contour

Bij Buurthuis de Paraplu hebben we op dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur een koor en we zoeken daarvoor iemand die dat wil begeleiden. Daarbij is piano begeleiding een pré. De deelnemers vinden het leuk om samen veelal Nederlandstalige nummers te zingen. Dit is een terugkerende wekelijkse activiteit. Het merendeel van de deelnemers heeft niet aangeboren hersenletsel, waardoor praten soms moeilijk gaat. Maar daarentegen gaat zingen juist weer wel goed. Dit zorgt ervoor dat er veel positiviteit en gezelligheid is. Echter kunnen ze voor het tempo, de maat en de toonhoogte wel een pianist gebruiken die hen begeleid. Ben jij die (ervaren) dirigent/ pianist die deze klus wil oppakken? Je mag op dinsdagochtend vrijblijvend komen kijken, om een indruk te krijgen van het koor, de sfeer en de ruimte.

Structureel
Jongeren
Utrecht

Ontvangstbrigade gezocht!

Leger des Heils Utrecht

Houden jullie wel van een praatje, grapje of spelletje? En maken jullie het anderen graag naar de zin met een lekker bakje koffie of broodje? Wij zijn op zoek naar groepjes collega's, vrienden of familie die bij ons een ochtendje of middagje komen helpen bij onze inloop voor daklozen! Wat gaan jullie doen? Samen met een team van medewerkers en vrijwilligers verwelkomen jullie de bezoekers met een kop soep of een broodje. Zijn jullie een luisterend oor, voeren jullie een gesprek of doen jullie een spelletje. Klein gebaar met groots resultaat. Door jullie aandacht wordt de wereld van onze bezoekers meteen een stukje groter! De inloop vindt 7 dagen per week, twee keer per dag plaats. Komen jullie een keer in de ochtend (van 09:30-14:30 uur) of middag (13:30-18:30 uur) helpen? De weekenden hebben onze voorkeur, maar ook doordeweeks zijn jullie welkom! Heb jullie interesse om in de Inloop aan de slag te gaan? Dan komen we graag met jullie in contact!

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Utrecht

Vrijwilligers huiswerkbegeleiding gezocht

Buurtcentrum de Pijler

Samen met jou kunnen we een positieve invloed hebben op de kinderen. In buurtcentrum De Pijler bieden we gratis huiswerkbegeleiding aan scholieren. We bieden een ruimte aan voor kinderen die misschien moeite hebben met concentreren, of een specifiek vak nog wat lastig vinden, omdat het in de klas misschien te snel gaat, of last heeft van faalangst. Door samen de stof nog eens rustig door te nemen, of voor een toets te helpen door te overhoren groeit het vertrouwen van de scholier en krijgen de kinderen de tijd en ondersteuning om de stof beter onder de knie te krijgen. Zo krijgen kinderen meer plezier in het leren en naar school gaan. Wij bieden dit gratis aan, omdat wij vinden dat elk kind dat moeite heeft met schoolwerk daar hulp voor verdient! Wil jij bijdragen aan de kansengelijkheid voor de jeugd in je buurt? Neem contact met ons op! * We zijn op zoek naar vrijwilligers voor nu en voor het nieuwe schooljaar. * Je hoeft niet elke week aanwezig te zijn. Als je af en toe wilt helpen is dat ook prima!

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Stichtse Vecht

Fietsmaatje Merenhoef

Leger des Heils Midden-Nederland

Houd je van fietsen en buiten zijn, en wil je graag wat betekenen voor een ander? Dan is dit een ideale vrijwilligersjob voor jou! Ben jij die vrijwilliger die met een bewoner op de fiets wil stappen en een fietstochtje door het mooie Maarssen wil maken? Dat zou super zijn! We gunnen het onze bewoners om de omgeving te verkennen en even lekker buiten te zijn. We hebben een elektrische duofiets hiervoor beschikbaar. Je zult ingewerkt worden op hoe deze werkt, dus dat komt helemaal goed! Wie ben jij? - Je hebt affiniteit met de doelgroep - Je spreekt duidelijk Nederlands - Je bent met enige regelmaat beschikbaar. Hierin is flexibiliteit mogelijk. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij? - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over deze locatie: In woonzorgcentrum Merenhoef wonen 76 bewoners met verpleeghuiszorg en somatische zorgbehoeften. Kwaliteit van zorg en liefde voor de bewoners staan bij ons hoog in het vaandel. Samen met ons personeel en de familie maken we van Merenhoef een warm thuis. Daarbij kunnen we niet zonder de inzet van onze vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van onze bewoners. De missie van ons huis is om er voor de bewoners elke dag een mooie dag van te maken! Ben jij misschien wel die persoon die we zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie!

Structureel
Utrecht

Tuinvrijwilliger(s) gezocht in Overvecht (U)

Stichting DOCK

Dag tuinier-liefhebber(s)! Voor 1 lieve dame zoek ik 1 of 2 personen die de voor- en achtertuin van deze dame weer even een mooie onderhoudsbeurt willen geven. Je zou haar er erg mee helpen, want het lukt haar zelf niet meer. Naast deze dame krijg ik ook vaker vragen vanuit bewoners uit Overvecht, die zelf niet meer in staat zijn hun tuin te onderhouden, dus stuur mij vooral een berichtje als je je aanbevolen houdt (voor later). Het gaat nu in ieder geval om een eenmalige actie, maar ook als je het vaker zou willen doen, alleen maar welkom! Heb je nog vragen, laat het weten!

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen