csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Word vrijwilliger bij Scouting Helen-Keller!

Hoi! Wij zijn Scouting Elfregi Helen-Keller. Ons clubhuis staat op een prachtige plek aan de rand van Park Assumburg in Heemskerk. Wij zijn op zoek naar diverse vrijwilligers die samen met ons het avontuur aan willen gaan. We zoeken o.a. (vrouwelijke) leiding, bestuur en mensen die wel eens willen klussen. Wij komen graag in contact met mensen die leiding willen geven aan een van onze speltakken. Wekelijks verzorgen wij opkomsten voor onze welpen, roadrunners (dit zijn kinderen met een beperking zoals bijvoorbeeld autisme of adhd), scouts en explorers. Ook is er een stam die regelmatig samenkomt. Naast leiding, zoeken we ook nieuwe bestuursleden die op de achtergrond willen helpen de club voor onze leden draaiend te houden. En natuurlijk kan ons klusteam ook altijd handige handjes gebruiken. Het maakt niet uit of nu al jaren ervaring hebt met scouting of helemaal niet, wij vinden enthousiasme belangrijker dan scoutingervaring. Wij kijken met plezier uit naar je berichtje!

Lees meer

structureel

Heemskerk, Uitgeest, Zaanstad

Activiteitenbegeleiding
Bestuur & organisatie
Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Hoi! Wij zijn Scouting Elfregi Helen-Keller. Ons clubhuis staat op een prachtige plek aan de rand van Park Assumburg in Heemskerk. Wij zijn op zoek naar diverse vrijwilligers die samen met ons het avontuur aan willen gaan. We zoeken o.a. (vrouwelijke) leiding, bestuur en mensen die wel eens willen klussen.

Wij komen graag in contact met mensen die leiding willen geven aan een van onze speltakken. Wekelijks verzorgen wij opkomsten voor onze welpen, roadrunners (dit zijn kinderen met een beperking zoals bijvoorbeeld autisme of adhd), scouts en explorers. Ook is er een stam die regelmatig samenkomt.

Naast leiding, zoeken we ook nieuwe bestuursleden die op de achtergrond willen helpen de club voor onze leden draaiend te houden. En natuurlijk kan ons klusteam ook altijd handige handjes gebruiken.

Het maakt niet uit of nu al jaren ervaring hebt met scouting of helemaal niet, wij vinden enthousiasme belangrijker dan scoutingervaring. Wij kijken met plezier uit naar je berichtje!

Praktische informatie

Locatie

Heemskerk, Uitgeest, Zaanstad

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren, Extra begeleiding mogelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Duurzaamheid & milieu
Onderwijs & educatie
Sport & beweging

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Bestuur & organisatie
Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Zaanstad, Wormerland, Oostzaan

Taal-kennissen gezocht voor 'Doe mee met Taal

Humanitas

De activiteit DOE MEE MET TAAL is een nieuwe activiteit van Humanitas Zaanstreek-Waterland. Het doel van deze activiteit is mensen van buitenlandse afkomst en Nederlanders die slecht Nederlands spreken de Nederlandse taal te leren. De lessen worden niet klassikaal gegeven maar één op één. De deelnemer krijgt een vaste taal-kennis, een vrijwilliger van Humanitas, om te praten, te lezen, televisie te kijken mede afhankelijk van de wensen van de deelnemer . Ondertussen oefent de vrijwilliger in de gesprekken met de deelnemer de Nederlandse taal. Uitgangspunt is dat de vrijwilliger gemiddeld één tot twee uur per week, gedurende ongeveer 4 maanden, in totaal 15 bijeenkomsten, met de deelnemer optrekt. Voor deze activiteit zoeken wij enthousiaste mensen die geïnteresseerd zijn in taal en het leuk vinden anderen bij hun taalontwikkeling te helpen. Je rol is het begeleiden en coachen van één of meerdere deelnemers die de Nederlandse taal (beter) machtig willen worden. Wij bieden: • zinvol en interessant werk • een onkostenregeling, verzekering en functiegerichte deskundigheidsbevordering • een e-learning cursus voor taal-kennissen en tevens een introductiecursus bij de Humanitas Academie. • Een vaste locatie, de Bovenkruier, waar onder andere bijeenkomsten met vrijwilligers kunnen worden georganiseerd. Wij vragen: • Een beschikbaarheid van een dagdeel in de week, • Liefst enige ervaring met lesgeven in de Nederlandse taal, als vrijwilliger of als docent. • Goede contactuele eigenschappen en inlevingsvermogen. Zinvol, uitdagend, leuk en interessant vrijwilligerswerk. Scholing en training vanuit de Humanitas Academie Begeleiding en contact met coördinator en collega vrijwilligers Onkostenvergoeding en verzekering Voor aanmelding of meer informatie kunt u een bericht sturen of contact opnemen met afdeling Zaanstreek-Waterland van Humanitas. Of kijk op de website van Humanitas afdeling Zaanstreek. Kijk op onze website: https://www.humanitas.nl/ZaWa/ of neem contact op. Tel. 06-22540187 en e-mailadres: [email protected]

Structureel
Jongeren
Heemskerk, Beverwijk

Financiele Administratie Thuis (FAT)

MET Heemskerk

Het doel van de FAT is: Het creëren en behouden van een overzichtelijke administratie Klanten/en of hun netwerk leren de administratie zelfstandig te beheren Voorkomen van achterstallige betalingen c.q. het ontstaan van nieuwe schulden Overige knelpunten signaleren op sociaal gebied Het helpen voorkomen van een bewindvoeringstraject Verkrijgen zelfstandigheid na een bewindvoeringstraject ondersteunen van zzp ers met finianciële problemen Naar wie zijn we op zoek? Mensen die interesse in en bij voorkeur ervaring hebben met administratie Mensen die een leuke en interessante vrijwilligersbaan zoeken Mensen die over goede sociale en vooral coachende vaardigheden beschikken Mensen die affiniteit hebben met schuldenproblematiek Mensen die minimaal 1 dagdeel per 14 dagen beschikbaar zijn Wat biedt we? Scholing/deskundigheidsbevordering in teamverband Begeleiding door de FAT-coördinator Onkostenvergoeding Interesse? Wij zien uw aanmelding tegemoet.

Structureel
Heemskerk

Taalvrijwilliger Taalcarrousel Anderstaligen

Stichting Participatie Anderstaligen

Lijkt het je leuk om anderstaligen te helpen hun spreek -en luistervaardigheid te verbeteren? Dan is deze taalactiviteit misschien iets voor jou… Bij de Taalcarrousel wordt anderhalf uur Nederlands gesproken. Aan diverse tafels praten 1 Nederlandstalige en maximaal 3 anderstalige deelnemers aan de hand van een thema. Dit wordt jullie aangereikt. De activiteit is 1 keer per week op een vast dagdeel. We zoeken vooral taalvrijwilligers voor de maandagochtend en de woensdagochtend en ook voor de woensdagavond en vrijdagmiddag. Wij zoeken graag mensen die: • Interesse in en respect hebben voor mensen met een andere cultuur; • Enthousiasme hebben om anderen te motiveren de taal te leren en te participeren; • Geduld hebben, een taal leren gaat stapje voor stapje; • Kennis hebben van en taalvaardig zijn in de Nederlandse taal en het leuk vinden om met taalontwikkeling bezig te zijn; • Leergierig zijn en zich willen blijven bekwamen in de begeleiding van anderstaligen • Beschikken over didactische vaardigheden • Creatief zijn • Zelfstandig zijn • Flexibel zijn • Beschikbaar zijn op een vast dagdeel, maar mocht je een keer niet kunnen deelnemen dan is dat helemaal geen probleem. Je ervaart: • een mooi nieuw en kleurrijk taalcontact; • interessante en leerzame bijeenkomsten met andere taal- en participatie begeleiders en anderstaligen uit diverse culturen; • bijzondere gesprekken; • begeleiding van de Taalcarrouselleider en de coördinator Taalontwikkeling en Begeleiding • gratis volgen van bijscholingen (van o.a. Het Begint met Taal en de Stichting Lezen en Schrijven) en intervisie. We houden de Taalcarrousels op diverse locaties in Heemskerk en Beverwijk. Kijk op onze website voor dagen en tijden: https://www.spa-ijmond.nl/taalaanbod/

Structureel
Alkmaar, Breda, 's-Gravenhage, Haarlem, Rotterdam, Amsterdam, Uitgeest

#Jong-LPO #Join the team

Landelijke Pijn Organisatie

#Jong-LPO #Join the team Help ons bouwen aan een platform voor jongeren met chronische pijn Dit ga je doen; Je gaat ons helpen om deze jongeren met chronisch pijn te bereiken, zodat wij ze ons platform kunnen bieden waar jongeren terecht kunnen; ‘hoe om te gaan met hun chronische pijn’ in het dagelijks leven. Je ontwerpt met het team Insta-posts op jongeren gericht. Met je team ga je het sociale-media platform ‘JONG-LPO’ voor jongeren met chronisch pijn laten groeien tot een krachtig geheel. Wil je vast meer weten, over ons te bouwen platform voor mensen met chronisch pijn, neem eens een kijkje op; https://landelijkepijnorganisatie.nl/ Wie ben jij? Het is fijn als je al wat meer weet over marketing maar niet noodzakelijk. Je bent creatief en je vindt het leuk om content te creëren. Je bent de Nederlandse taal vaardig. Je bent in het bezit van een eigen laptop en vind het leuk om van daaruit creatief te werk te gaan (bijv. Canva). Waar en wanneer; Lekker vanuit je eigen stek, wij werken alleen online en hebben regelmatig contact met elkaar via Microsoft Teams. Overleg met het team plannen wij met elkaar en verder deel jij je tijd in naar wat voor jou prettig werkt. De bonus Je wordt ontvangen in een warm, gezellig en enthousiast jongeren-team waar je ook weer nieuwe mensen leert kennen. Je werkt comfortabel vanuit je eigen huis Landelijke Pijn Organisatie biedt jou de mogelijkheid om jezelf nog verder te ontwikkelen middels cursussen en workshops op het gebied van sociale media. 2 x per jaar organiseren wij een gezellige middag voor de vrijwilligers Doordat jij je belangeloos gaat inzetten voor deze nóg onzichtbare doelgroep, creëer je een mooie toevoeging op je CV!! Ben je enthousiast, of wil je graag eerst vrijblijvend een oriënterend gesprek, reageer dan of via NL-Voor of vul het aanmeldformulier in op onze website, dan neem ik spoedig contact met je op uiteraard geheel vrijblijvend:) Alvast bedankt, ik hoop tot snel op teams Marisa vrijwilligerscoördinator LPO [email protected]

Structureel
Jongeren
Zaanstad, Oostzaan, Wormerland, Purmerend

Bestuursleden Humanitas Zaanstreek-Waterland

Humanitas

Bestuursleden Humanitas Zaanstreek-Waterland De afdeling Humanitas Zaanstreek-Waterland zoekt in Purmerend en Waterland voor haar bestuur één of twee enthousiaste bestuursleden (onbezoldigd), o.a. voor de portefeuilles armoede en schuldhulpverlening, PR en communicatie en voor andere algemene bestuurstaken. Ken je onze afdeling nog niet? Het werk van Humanitas doet ertoe. Er zijn ruim 80 afdelingen in het land. Zaanstreek-Waterland is daar één van. Humanitas is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Met onze activiteiten helpen de vrijwilligers mensen – de deelnemers - om weer grip te krijgen op hun eigen leven en mee te doen in de samenleving. Vrijwilligers geven deelnemers het zelfvertrouwen terug om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is gratis en altijd in de buurt. Het afdelingsbestuur is op zoek naar enkele enthousiaste collega-bestuurders, die willen meewerken aan het realiseren van de ambities van de afdeling in de regio Zaanstreek-Waterland voor de aankomende jaren. De afdeling heeft een aantal activiteiten rondom Humanitas-thema’s als Opgroeien, Opvoeding, Eenzaamheid, Verlies en Thuisadministratie in 4 gemeentes in onze regio. Meer weten? Onze afdelingswebsite geeft daarover meer informatie. Speerpunten van het bestuur zijn o.a. de verbinding met coördinatoren en vrijwilligers, het versterken van de kracht van de activiteiten, het uitbreiden en werven van vrijwilligers, het verbeteren van de naamsbekendheid en positionering van de afdeling Zaanstreek-Waterland en het versterken van de samenwerking met externen, onder wie de wethouders van de gemeentes in de regio. Wat kunnen wij voor jou doen? Bij Humanitas gaat iedere vrijwilliger, dus ook bestuurders, geschoold aan de slag. Via de Humanitas Academie leer je de doelstellingen van Humanitas kennen. Wij zijn een prettig team van collega-bestuurders en bieden een bestuursfunctie die je past. Vanzelfsprekend worden gemaakte onkosten vergoed. We pogen een goede afspiegeling van de samenleving te zijn (qua leeftijd, geslacht en culturele achtergrond). Wat kan jij voor ons doen? Je bent bereid je actief in te zetten (gemiddeld halve tot hele dag per week, flexibel beschikbaar, ook in de avonduren) en te binden. Je woont in Zaanstreek-Waterland regio bij voorkeur in Purmerend, Waterland of Zaanstad. Je bent iemand met: een hart voor vrijwilligerswerk bestuurlijke ervaring of interesse om hiermee ervaring op te doen kennis van en gevoel voor (regionale) maatschappelijke ontwikkelingen ervaring in gericht netwerken en lobbyen, affiniteit met thema’s als schulden, eenzaamheid, opvoeden, verlies en taal. Je bent in staat: om in teamverband zaken voor elkaar te krijgen in een complexe organisatie (verschillende niveaus in bestuurlijke vereniging en beroepsorganisatie) doelstellingen en resultaten te behalen zoals verwoord in het werkplan goede contacten te onderhouden met coördinatoren en externen Specifiek voor de functie van voorzitter ben je iemand: met ruime bestuurlijke ervaring in vrijwilligersorganisaties/verenigingen met kwaliteiten om Zaanstreek-Waterland intern en extern als ambassadeur te vertegenwoordigen die het afdelingsbestuur kan leiden als een echte teamspeler met inzicht in politiek-bestuurlijke verhoudingen in het sociaal domein die in staat is zich snel in te werken in de kenmerken van vrijwilligerswerk Denk je bij het lezen van een van deze vacatures: dit ben ik? Of wil je meer weten over een van deze bestuursfuncties? Neem voor meer informatie contact op door een bericht te sturen. Je motivatiebrief en CV kun je e-mailen in een bericht.

Structureel
Heemskerk

Ondernemende knul zoekt contact!

Buurtgezinnen.nl

Voor een knul van 5 jaar en zijn ouders zoekt Buurtgezinnen betrokken, liefdevolle buurtgenoten. Zij zijn uit een andere plaats in Nederland naar Beverwijk (Broekpolder) verhuisd, voor het werk van de vader van het gezin. De moeder en haar zoon zijn actief, spontaan en creatief. Door de verhuizing zijn zij (nog) niet heel bekend hier. Ook kennen ze te weinig mensen, waar de moeder een beroep op kan doen. Wat ze momenteel hard nodig hebben: behulpzame, vriendelijke, gezellige mensen om zich heen! De jongen is ondernemend en nieuwsgierig. Hij groeit van één-op-één aandacht, is gek op wandelen/buiten zijn, boekjes lezen, klimmen en klauteren . Ben jij de familie die deze knul welkom heet? Wij zoeken een gezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar deze gezellige knul eens per week gezellig kan komen spelen. (dagen in overleg); -Dat sportief en ondernemend is; -Waar de knul zichzelf kan zijn en de mogelijkheid krijgt om van anderen te leren. Bijzonderheden: We komen graag in contact met opa’s (met/zonder kleinkinderen), die zich aangesproken voelen om de jongen en zijn ouders te leren kennen en willen helpen.

Project
Beverwijk

Vrolijke kletskous zoekt steungezin!

Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen zoekt voor een meisje van 6, een liefdevol steungezin in de buurt. Zij groeit op bij haar moeder en is de grote zus van een pasgeboren zusje. De moeder heeft een stressvolle periode achter de rug en woont sinds kort allen met haar dochter en de baby. De zwangerschap en bevalling waren zwaar voor deze moeder en zij moet nog flink herstellen. Op dit moment mag het meisje met een klasgenootje mee naar school, dankzij een lieve moeder in de buurt. En dat is super fijn! Helaas kan deze lieve medemoeder niet structureel een steungezin zijn. Terwijl extra hulp wel heel erg gewenst is, omdat de moeder weinig tot geen mensen om zich heen heeft op wie zij een beroep kan doen. De moeder van dit meisje gunt haar dochter een fijn gezin waar ze wat extra aandacht krijgt. In die tijd kan haar vermoeide moeder een beetje op adem komen. Toen ik aan het meisje vroeg; “Wil je af en toe na school bij een ander gezin spelen?” Antwoorde ze volmoedig: “Ja, dat wil ik wel!” Het meisje is een vrolijke kletskous, die makkelijk contact maakt. Ze is gek op klimmen, klauteren, graag buiten, puzzelen, verven, dansen en dieren! Worden jullie de rots in de branding voor dit gezin? De moeder is jullie nu al dankbaar! En het meisje kijkt ernaar uit om samen met jullie leuke dingen te doen. Wij zoeken een gezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar het meisje eens per week of om de week kan komen spelen; -Dat haar ook heet op maandag, dinsdag of donderdag (na schooltijd 1430). Bijzonderheden: -Het meisje spreekt twee talen; Nederlands en Engels.

Project
Heemskerk

Vrijwilligers gevraagd voor koffierondje.

VIVA ZORGGROEP

Vrijwilligers gezocht voor een nieuw op te starten project op de afdeling somatiek van ons woonzorgcentrum Waterrijck nabij station Heemskerk. De avonden duren lang voor onze bewoners en hoe fijn is het dat jij dan het verschil voor hun kunt maken, even langs met een kopje koffie of thee en meteen even een gezellig praatje, wat zou het fijn zijn als we een hele week in de avond een koffie thee vrijwilliger zouden hebben , vindt je dit leuk en je bent beschikbaar op 1 van die dagen tussen 19.00 en 20.00/20.30 dan hoor ik graag van je! Je kunt een bericht sturen.

Structureel
Alkmaar, Beverwijk, Haarlem

Leden gezocht voor de adviesraad!

MEE & De Wering

Help jij MEE om de cliënten van MEE & de Wering een stem te geven? We zijn op zoek naar nieuwe leden voor de adviesraad. Als lid van de adviesraad woon je vier keer per jaar een vergadering bij. Daarnaast werk je (in overleg met de regiomanager) zelfstandig in jouw regio. Bijvoorbeeld door het bezoeken van buurthuizen en / of het organiseren van cliëntenpanel. Naar wie zijn we op zoek? - Je bent woonachtig in de regio die je vertegenwoordigt. - Je bent bereid om feedback bij cliënten en inwoners op te halen d.m.v. een cliëntenpanel. - Je doet voorstellen voor verbetering of aanvulling van het aanbod of de dienstverlening. - Je bent bereid tot het volgen van cursussen c.q. bijwonen van bijeenkomsten tot bevordering van de expertise van de adviesraad. - Je beschikt over voldoende tijd, energie en ambitie om de adviesraad verder te ontwikkelen. - Je beschikt over goede sociale vaardigheden (samenwerken in teamverband, bent empathisch en respectvol). - Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (luisteren, verwoorden van standpunten, respectvol kunnen optreden). - Je kunt omgaan met vertrouwelijke informatie. Vergoeding Je ontvangt een kleine onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding. Interesse of wil je meer weten? Heb je interesse om adviesraad lid te worden? Neem dan contact op met de voorzitter Peter.

Structureel