csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Word vrijwilliger bij Scouting Helen-Keller!

Hoi! Wij zijn Scouting Elfregi Helen-Keller. Ons clubhuis staat op een prachtige plek aan de rand van Park Assumburg in Heemskerk. Wij zijn op zoek naar diverse vrijwilligers die samen met ons het avontuur aan willen gaan. We zoeken o.a. (vrouwelijke) leiding, bestuur en mensen die wel eens willen klussen. Wij komen graag in contact met mensen die leiding willen geven aan een van onze speltakken. Wekelijks verzorgen wij opkomsten voor onze welpen, roadrunners (dit zijn kinderen met een beperking zoals bijvoorbeeld autisme of adhd), scouts en explorers. Ook is er een stam die regelmatig samenkomt. Naast leiding, zoeken we ook nieuwe bestuursleden die op de achtergrond willen helpen de club voor onze leden draaiend te houden. En natuurlijk kan ons klusteam ook altijd handige handjes gebruiken. Het maakt niet uit of nu al jaren ervaring hebt met scouting of helemaal niet, wij vinden enthousiasme belangrijker dan scoutingervaring. Wij kijken met plezier uit naar je berichtje!

Lees meer

structureel

Heemskerk, Uitgeest, Zaanstad

Activiteitenbegeleiding
Bestuur & organisatie
Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Hoi! Wij zijn Scouting Elfregi Helen-Keller. Ons clubhuis staat op een prachtige plek aan de rand van Park Assumburg in Heemskerk. Wij zijn op zoek naar diverse vrijwilligers die samen met ons het avontuur aan willen gaan. We zoeken o.a. (vrouwelijke) leiding, bestuur en mensen die wel eens willen klussen.

Wij komen graag in contact met mensen die leiding willen geven aan een van onze speltakken. Wekelijks verzorgen wij opkomsten voor onze welpen, roadrunners (dit zijn kinderen met een beperking zoals bijvoorbeeld autisme of adhd), scouts en explorers. Ook is er een stam die regelmatig samenkomt.

Naast leiding, zoeken we ook nieuwe bestuursleden die op de achtergrond willen helpen de club voor onze leden draaiend te houden. En natuurlijk kan ons klusteam ook altijd handige handjes gebruiken.

Het maakt niet uit of nu al jaren ervaring hebt met scouting of helemaal niet, wij vinden enthousiasme belangrijker dan scoutingervaring. Wij kijken met plezier uit naar je berichtje!

Praktische informatie

Maandelijks 1 tot 20 uur

Locatie

Heemskerk, Uitgeest, Zaanstad

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Duurzaamheid & milieu
Onderwijs & educatie
Sport & beweging

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Bestuur & organisatie
Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Zaanstad, Wormerland, Oostzaan

Taal-kennissen gezocht voor 'Doe mee met Taal

Humanitas

De activiteit DOE MEE MET TAAL is een nieuwe activiteit van Humanitas Zaanstreek-Waterland. Het doel van deze activiteit is mensen van buitenlandse afkomst en Nederlanders die slecht Nederlands spreken de Nederlandse taal te leren. De lessen worden niet klassikaal gegeven maar één op één. De deelnemer krijgt een vaste taal-kennis, een vrijwilliger van Humanitas, om te praten, te lezen, televisie te kijken mede afhankelijk van de wensen van de deelnemer . Ondertussen oefent de vrijwilliger in de gesprekken met de deelnemer de Nederlandse taal. Uitgangspunt is dat de vrijwilliger gemiddeld één tot twee uur per week, gedurende ongeveer 4 maanden, in totaal 15 bijeenkomsten, met de deelnemer optrekt. Voor deze activiteit zoeken wij enthousiaste mensen die geïnteresseerd zijn in taal en het leuk vinden anderen bij hun taalontwikkeling te helpen. Je rol is het begeleiden en coachen van één of meerdere deelnemers die de Nederlandse taal (beter) machtig willen worden. Wij bieden: • zinvol en interessant werk • een onkostenregeling, verzekering en functiegerichte deskundigheidsbevordering • een e-learning cursus voor taal-kennissen en tevens een introductiecursus bij de Humanitas Academie. • Een vaste locatie, de Bovenkruier, waar onder andere bijeenkomsten met vrijwilligers kunnen worden georganiseerd. Wij vragen: • Een beschikbaarheid van een dagdeel in de week, • Liefst enige ervaring met lesgeven in de Nederlandse taal, als vrijwilliger of als docent. • Goede contactuele eigenschappen en inlevingsvermogen. Zinvol, uitdagend, leuk en interessant vrijwilligerswerk. Scholing en training vanuit de Humanitas Academie Begeleiding en contact met coördinator en collega vrijwilligers Onkostenvergoeding en verzekering Voor aanmelding of meer informatie kunt u een bericht sturen of contact opnemen met afdeling Zaanstreek-Waterland van Humanitas. Of kijk op de website van Humanitas afdeling Zaanstreek. Kijk op onze website: https://www.humanitas.nl/ZaWa/ of neem contact op. Tel. 06-22540187 en e-mailadres: [email protected]

Structureel
Jongeren
Heemskerk

Taalvrijwilliger voor anderstaligen

Stichting Participatie Anderstaligen

Lijkt het je leuk om anderstaligen te helpen hun spreek -en luistervaardigheid te verbeteren? Dan is deze taalactiviteit misschien iets voor jou… Bij de Taalcarrousel wordt anderhalf uur Nederlands gesproken. Aan diverse tafels praten 1 Nederlandstalige en maximaal 3 anderstalige deelnemers aan de hand van een thema. Dit wordt je aangereikt. De activiteit is 1 keer per week op een vast dagdeel. We zijn Taalcarrousels op de maandagochtend, woensdagochtend- en avond en de vrijdagmiddag. Fijn als je 1 keer per week mee kunt doen op een vast dagdeel. Kan je een keer niet komen, geen probleem! Wij zoeken graag mensen die: • Interesse in en respect hebben voor mensen met een andere cultuur; • Enthousiasme hebben om anderen te motiveren de taal te leren en te participeren; • Geduld hebben, een taal leren gaat stapje voor stapje; • Kennis hebben van en taalvaardig zijn in de Nederlandse taal en het leuk vinden om met taalontwikkeling bezig te zijn; • Leergierig zijn en zich willen blijven bekwamen in de begeleiding van anderstaligen • Beschikken over didactische vaardigheden • Creatief zijn • Zelfstandig zijn • Flexibel zijn • Beschikbaar zijn op een vast dagdeel, maar mocht je een keer niet kunnen deelnemen dan is dat helemaal geen probleem. Je ervaart: • een mooi nieuw en kleurrijk taalcontact; • interessante en leerzame bijeenkomsten met andere taal- en participatie begeleiders en anderstaligen uit diverse culturen; • bijzondere gesprekken; • begeleiding van de Taalcarrouselleider en de coördinator Taalontwikkeling en Begeleiding • gratis volgen van bijscholingen (van o.a. Het Begint met Taal en de Stichting Lezen en Schrijven) en intervisie. We houden de Taalcarrousels op diverse locaties in Heemskerk en Beverwijk. Kijk op onze website voor dagen en tijden: https://www.spa-ijmond.nl/taalaanbod/ Ook lees je daar meer over onze andere taalactiviteiten!

Structureel
Heemskerk

We kunnen uw hulp gebruiken bij De Stut

Ontmoetingscentrum De Stut

De Stut organiseert diverse cursussen en activiteiten en staat bekend om zijn gastvrijheid. Onze deur staat altijd open voor iedereen die hier graag aan mee wil doen of om gewoon een kopje koffie te drinken en wat bij te kletsen. Om dit allemaal mogelijk te maken, hebben we veel vrijwilligers nodig! Misschien is dit wat voor u? Kom een keertje kijken wat er allemaal te doen is en ervaar meteen onze gastvrijheid. Als vrijwilliger van de Stut komt u in een fijne werkomgeving waar we naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Waar kunnen we hulp bij gebruiken? - Het uitvoeren van (technische) klusjes - Receptie- en ontvangst werkzaamheden - Het bedenken van nieuwe activiteiten - Bestuurswerk - Het uitschenken van koffie en thee. Wilt u bij ons aansluiten en iets betekenen voor een ander? Meld u aan en wij vertellen u graag in een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden-en hoeveel tijd ermee gemoeid is. Uw belangstelling wordt ontzettend gewaardeerd! U kunt hiervoor contact opnemen met Anja Burger via contact@destut of telefonisch 0251-248648

Structureel
Zaanstad

Maak jij mijn tuin onkruidvrij

Ahmed

Ik heb een voor-/achtertuin. De voortuin is heel klein (1 x 3 meter), achtertuin iets groter (3 bij 4 meter). Graag zou ik de tuin onkruidvrij hebben. Zowel de voor als achtertuin is betegeld, het gaat om verwijderen van onkruid tussen de tegels. Fysiek lukt het mij niet om dit zelf te doen, wie kan mij hierbij helpen? Ik heb wat tuingereedschap beschikbaar zoals o.a. een brander en een steekmesje voor tussen de tegels, maar niet veel. Als iemand zelf iets mee kan nemen zou dat fijn zijn of anders schaf ik dat in overleg met u aan.

Eenmalig
Zaanstad, Oostzaan, Wormerland, Purmerend

Bestuursleden Humanitas Zaanstreek-Waterland

Humanitas

Bestuursleden Humanitas Zaanstreek-Waterland De afdeling Humanitas Zaanstreek-Waterland zoekt in Purmerend en Waterland voor haar bestuur één of twee enthousiaste bestuursleden (onbezoldigd), o.a. voor de portefeuilles armoede en schuldhulpverlening, PR en communicatie en voor andere algemene bestuurstaken. Ken je onze afdeling nog niet? Het werk van Humanitas doet ertoe. Er zijn ruim 80 afdelingen in het land. Zaanstreek-Waterland is daar één van. Humanitas is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Met onze activiteiten helpen de vrijwilligers mensen – de deelnemers - om weer grip te krijgen op hun eigen leven en mee te doen in de samenleving. Vrijwilligers geven deelnemers het zelfvertrouwen terug om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is gratis en altijd in de buurt. Het afdelingsbestuur is op zoek naar enkele enthousiaste collega-bestuurders, die willen meewerken aan het realiseren van de ambities van de afdeling in de regio Zaanstreek-Waterland voor de aankomende jaren. De afdeling heeft een aantal activiteiten rondom Humanitas-thema’s als Opgroeien, Opvoeding, Eenzaamheid, Verlies en Thuisadministratie in 4 gemeentes in onze regio. Meer weten? Onze afdelingswebsite geeft daarover meer informatie. Speerpunten van het bestuur zijn o.a. de verbinding met coördinatoren en vrijwilligers, het versterken van de kracht van de activiteiten, het uitbreiden en werven van vrijwilligers, het verbeteren van de naamsbekendheid en positionering van de afdeling Zaanstreek-Waterland en het versterken van de samenwerking met externen, onder wie de wethouders van de gemeentes in de regio. Wat kunnen wij voor jou doen? Bij Humanitas gaat iedere vrijwilliger, dus ook bestuurders, geschoold aan de slag. Via de Humanitas Academie leer je de doelstellingen van Humanitas kennen. Wij zijn een prettig team van collega-bestuurders en bieden een bestuursfunctie die je past. Vanzelfsprekend worden gemaakte onkosten vergoed. We pogen een goede afspiegeling van de samenleving te zijn (qua leeftijd, geslacht en culturele achtergrond). Wat kan jij voor ons doen? Je bent bereid je actief in te zetten (gemiddeld halve tot hele dag per week, flexibel beschikbaar, ook in de avonduren) en te binden. Je woont in Zaanstreek-Waterland regio bij voorkeur in Purmerend, Waterland of Zaanstad. Je bent iemand met: een hart voor vrijwilligerswerk bestuurlijke ervaring of interesse om hiermee ervaring op te doen kennis van en gevoel voor (regionale) maatschappelijke ontwikkelingen ervaring in gericht netwerken en lobbyen, affiniteit met thema’s als schulden, eenzaamheid, opvoeden, verlies en taal. Je bent in staat: om in teamverband zaken voor elkaar te krijgen in een complexe organisatie (verschillende niveaus in bestuurlijke vereniging en beroepsorganisatie) doelstellingen en resultaten te behalen zoals verwoord in het werkplan goede contacten te onderhouden met coördinatoren en externen Specifiek voor de functie van voorzitter ben je iemand: met ruime bestuurlijke ervaring in vrijwilligersorganisaties/verenigingen met kwaliteiten om Zaanstreek-Waterland intern en extern als ambassadeur te vertegenwoordigen die het afdelingsbestuur kan leiden als een echte teamspeler met inzicht in politiek-bestuurlijke verhoudingen in het sociaal domein die in staat is zich snel in te werken in de kenmerken van vrijwilligerswerk Denk je bij het lezen van een van deze vacatures: dit ben ik? Of wil je meer weten over een van deze bestuursfuncties? Neem voor meer informatie contact op door een bericht te sturen. Je motivatiebrief en CV kun je e-mailen in een bericht.

Structureel
Heemskerk

Handig Harry (of Henriëtte) gezocht!

De Hartekampgroep

Plaats: Heemskerk, Trompet 1153-1157, Heemskerk Wanneer: In overleg - tijden in overleg, verwachte duur 4 uur. Hier is er weer 1! Een geweldig leuke vrijwilligersvacature. Voor Leerwerkbedrijf WIM zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die de techniek groep kan ondersteunen. Op de Techniek groep werken leerlingen vanuit speciaal onderwijs Heliomare en cliënten met een licht verstandelijke beperking van de Hartekamp Groep. De werkzaamheden bestaan uit assembleren van diverse meubeltjes van hout, schuur- en lak werkzaamheden en andere montage en demontage werkzaamheden. Als vrijwilliger lever je een bijdrage bij de begeleiding van het productieproces en het aanleren van technische vaardigheden. Ben jij die handige Harry of Henriëtte die affiniteit met de doelgroep heeft? Meld je aan voor deze super leuke vrijwilligersvacature en wie weet tot gauw! De koffie staat klaar!

Structureel
Wormerland, Zaanstad, Waterland, Landsmeer

Bestuursleden gevraagd Zonnebloemafdelingen

De Zonnebloem Zaanstreek-Waterland

Zonder bestuur kunnen wij onze Zonnebloemafdelingen niet goed leiden, dus zonder bestuursleden zij wij niets! Kom ons helpen bij onze mooie vereniging. De Zonnebloem regio Zaanstreek-Waterland heeft verschillende vacatures voor bestuursleden. Deze Zonnebloemafdelingen zoeken momenteel een bestuurslid: Zaandam-Zuid/Oostzaan (voorzitter en bestuurslid bezoekwerk), Assendelft(secretaris), Wormerveer (secretaris), Monnickendam (secretaris en bestuurslid activiteiten en bestuurslid bezoekwerk) en Landsmeer (voorzitter). Voor meer informatie kunt u een bericht sturen, graag vermelden waarin u geïnteresseerd bent.

Structureel
Zaanstad, Wormerland, Oostzaan, Uitgeest, Purmerend, Castricum, Beverwijk, Heemskerk

Vanuit huis anoniem bellen of chatten?

De Luisterlijn

Contact maken en luisteren met echte aandacht kan het verschil maken. Voor mensen die zich eenzaam voelen, zorgen, pijn of verdriet hebben. Dit ga je doen: Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet of problemen. Vaak voelen mensen zich alleen. Je bent er even voor de ander door te luisteren, vragen te stellen en gedachten te ordenen. Dit doe je anoniem, per telefoon of chat. Je hebt geen speciale voorkennis nodig om de gesprekken te voeren. Want je hebt niet een rol van hulpverlener of adviseur, maar je voert een gesprek van mens tot mens. Bij de Luisterlijn locatie Zaandam werken vrijwilligers uit de hele Zaanstreek, Waterland, Purmerend, Castricum en Uitgeest. Thuiswerken en begeleiding op afstand zijn mogelijk. Ons kantoor bevindt zich direct naast het station Zaandam. Dit ben jij: -Je hebt empathisch vermogen. -Je kunt goed luisteren. -Je ben geïnteresseerd in mensen en oordeelt niet. -Je hebt een leergierige houding. -Je hebt per maand ongeveer 20 uur beschikbaar voor vrijwilligerswerk. Waar en wanneer: -Bij de organisatie zelf of thuis -Gemiddeld werk je per week 2 diensten van elk 2 uur, op een tijd en plaats die jou goed uitkomt. -In de nacht is de behoefte aan een gesprek het grootst. Je doet 2 keer per maand een dienst in de nacht van 2 uur per dienst. -Daarnaast ben je aanwezig bij intervisiebijeenkomsten. In totaal besteed je hiermee ongeveer 20 uur per maand aan het vrijwilligerswerk. Wat levert het je op? -Je krijgt een professionele training in gespreks- en luistervaardigheden. -Je ontvangt op ieder gewenst moment begeleiding en ondersteuning van onze professionals. -Je neemt deel aan inspirerende bijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, verlies en depressie. -Je voert boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander, maar ook voor jou van betekenis zijn. -Je bent onderdeel van een hecht team vrijwilligers in jouw buurt.

Structureel