Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Vrouw wenst opgewekt maatje voor uitjes

Voor een vrouw van drieënzestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De vrouw ondernam altijd veel samen met haar moeder. Sinds haar moeder vorig jaar is overleden, ervaart ze een eenzaamheid. De vrouw vindt het moeilijk om zelfstandig een sociale omgeving binnen te stappen. Ze zal niet in haar eentje ergens koffie gaan drinken of een buurthuis binnengaan. Behalve haar zus en haar vorige maatje heeft de vrouw geen directe sociale contacten. De vrouw zou graag wat gezelligheid met iemand willen ervaren. Ze hoopt dat ze wéér aan maatje gekoppeld zal worden. Ze heeft een voorkeur voor iemand van vijftig jaar of ouder, die net als zij opgewekt en vrolijk is. Het kan zijn dat de vrouw bij de eerste ontmoetingen de kat wat uit boom kijkt en het wat spannend vindt om haar maatje te ontmoeten. Maar als het ijs gesmolten is, dan zal ze naar eigen zeggen meer loskomen en meer gaan praten. Met een maatje gaat de vrouw graag wandelen (dat mag een flinke afstand zijn), fietsen, koffiedrinken of leuke dingen doen. Het lijkt haar ook leuk om samen met de bus naar Amsterdam te gaan en om daar bijvoorbeeld de Albert Cuyp te bezoeken. De vrouw is wat slechthorend. Ze is beschikbaar op maandag, woensdag en zaterdag. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Lees meer

project

Amstelveen

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voor een vrouw van drieënzestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De vrouw ondernam altijd veel samen met haar moeder. Sinds haar moeder vorig jaar is overleden, ervaart ze een eenzaamheid.

De vrouw vindt het moeilijk om zelfstandig een sociale omgeving binnen te stappen. Ze zal niet in haar eentje ergens koffie gaan drinken of een buurthuis binnengaan. Behalve haar zus en haar vorige maatje heeft de vrouw geen directe sociale contacten.

De vrouw zou graag wat gezelligheid met iemand willen ervaren. Ze hoopt dat ze wéér aan maatje gekoppeld zal worden. Ze heeft een voorkeur voor iemand van vijftig jaar of ouder, die net als zij opgewekt en vrolijk is.

Het kan zijn dat de vrouw bij de eerste ontmoetingen de kat wat uit boom kijkt en het wat spannend vindt om haar maatje te ontmoeten. Maar als het ijs gesmolten is, dan zal ze naar eigen zeggen meer loskomen en meer gaan praten.

Met een maatje gaat de vrouw graag wandelen (dat mag een flinke afstand zijn), fietsen, koffiedrinken of leuke dingen doen. Het lijkt haar ook leuk om samen met de bus naar Amsterdam te gaan en om daar bijvoorbeeld de Albert Cuyp te bezoeken.

De vrouw is wat slechthorend. Ze is beschikbaar op maandag, woensdag en zaterdag.

Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid.

Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje.

Aannameprocedure:
Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do).
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden.

Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Praktische informatie

Tijd

Project - 52 weken

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Amstelveen

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Chantal
95% profielsterkte

Over Chantal

Hallo, Mijn naam is Chantal van Mierlo. Ik ben werkzaam bij het Maatjesproject. Dit project is een onderdeel van Roads en Arkin. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid te doorbreken. Lijkt het je leuk om wat vrije tijd door te brengen met iemand die behoefte heeft aan een gezellige afleiding via een één-op-één contact? Als vrijwilliger wordt je gedurende een jaar gekoppeld een deelnemer. Jullie vormen samen een maatjeskoppel. Jullie spreken op tweewekelijkse basis af en bepalen in onderling overleg wat jullie gaan ondernemen. Je kunt denken aan: samen koffie drinken, boodschappen doen, een gezelschapsspelletje spelen, wandelen of fietsen, winkelen of naar het strand. De koppeling vindt plaats op basis van wensen en gemeenschappelijke interesses. Heb je interesse om bij ons vrijwilliger te worden? Laat dan ajb een berichtje met je naam en telefoonnummer achter. Ik maak graag telefonisch kennis met je. Vriendelijke groet, Chantal.

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Chantal is ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar sinds 24-01-2013
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 10 aanbevelingen ontvangen
aardig ,professioneel goed gesprek gehad, maar duurt nog even voor het loopt v.w vakantie van road -medewerker
Simcha -arda
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Roads Maatjesproject

Wandel- of fietsmaatje gezocht!
Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer

Wandel- of fietsmaatje gezocht!

Structureel
Roads Maatjesproject

Ga je graag wandelen of fietsen? En ben je sociaalvoelend? Misschien is het dan iets voor jou om samen met één van onze deelnemers wandel- en/of fietstochtjes te maken en hem of haar tijdens deze activiteit een luisterend oor of gezellige afleiding te bieden. Wat ga je doen? We koppelen je aan één vaste deelnemer. De koppeling vindt plaats op basis van gemeenschappelijke wensen en interesses. Gedurende een jaar vormen jullie een maatjeskoppel. Jullie spreken op tweewekelijkse basis af. Als vrijwilliger zorg je voor afleiding en een stukje gezelligheid, in dit geval middels het maken van wandel- en/of fietstochtjes. Onze deelnemers Onze deelnemers zijn mensen die zich eenzaam voelen omdat zij een psychische kwetsbaarheid ervaren en zich niet snel zelfstandig in een sociale omgeving durven te mengen. Als vrijwilliger doorbreek je zijn of haar eenzaamheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om ‘open’ het contact aan te gaan, zonder daarbij je maatje te willen veranderen. Werkwijze De projectleider onderhoudt het contact met jou als vrijwilliger. Middels nieuwsbrieven blijf je geïnformeerd. Maatjeskoppels dienen zich aan de regels van het RIVM houden. Zowel de vrijwilliger als deelnemer moet zich bij deze regels goed voelen. Werktijden Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten, bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek met de projectleider. Als jij je definitief als vrijwilliger inschrijft, dan volgt een ontmoeting met een deelnemer. Na afloop van deze ontmoeting kun je aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje. Heb je interesse? Lijkt het je wat om iemand (woonachtig in jouw omgeving) wat sociale afleiding te bieden en samen met hem of haar wat te ondernemen? Laat dan ajb een berichtje met je naam en telefoonnummer achter. Ik maak graag telefonisch kennis met je. Dat is uiteraard geheel vrijblijvend en ter oriëntatie. Mvg, Chantal Roads Maatjesproject

Een vrouw van 50+ wenst een creatief maatje
Amstelveen

Een vrouw van 50+ wenst een creatief maatje

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vijftigplus uit Nes aan de Amstel zoeken wij een maatje. De vrouw woont begeleid. De vrouw heeft behoefte aan meer één-op-één contact. Het zou fijn zijn als iemand van buitenaf haar kan komen bezoeken en iets creatiefs met haar wil doen. Bijvoorbeeld samen schilderen, een bloemstukje maken of yoga. De vrouw wenst een vrouwelijk maatje van rond de vijftig jaar. Iemand die niet betuttelt, maar vriendelijk, respectvol en geruststellend is. En die het geduld heeft om met haar mee te bewegen. De vrouw is in contact heel wisselend; het ene moment heb je een leuk gesprek met haar en het andere moment kan ze wat in de war zijn. Haar beschikbaarheid zal in overleg plaatsvinden en is afhankelijk van het schema van haar dagbesteding. De vrouw rookt, niet veel, ze heeft haar vaste rookmomenten. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie houdt er ook van dieren?
Aalsmeer

Wie houdt er ook van dieren?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vijfendertig jaar uit Kudelstaart zoeken wij een maatje. De vrouw heeft fysieke klachten, waardoor ze rolstoelafhankelijk is. Daarbij vindt ze het spannend en lastig om contacten met anderen aan te gaan. Ze weet in een sociale situatie niet zo goed hoe ze zich moet gedragen, wat ze moet zeggen of wat ze moet doen. De vrouw heeft eerder maatjes gehad, dat heeft ze als positief ervaren. Zij zou graag weer aan een maatje gekoppeld willen worden. Ze vond het in het vorige maatjescontact fijn om ergens naar uit te kunnen kijken en samen met iemand iets leuks te ondernemen. Bijvoorbeeld even naar buiten gaan (met haar hondje). Of om een bioscoop, een manage of een kinderboerderij te bezoeken. Als het jou leuk lijkt om haar nieuwe maatje te worden, wees je er dan van bewust dat deze vrouw het contact belangrijker vindt dan de activiteit. Het gaat haar om de afleiding en de gezelligheid. En dat zij zich bij haar maatje op haar gemak kan voelen. Daarnaast is het belangrijk dat je het als vrijwilliger kan accepteren dat zij wellicht andere keuzes maakt dan jij als vrijwilliger zou doen, dat je de ander niet wil ‘veranderen’ maar haar kan accepteren zoals zij is. De vrouw zou het fijn vinden als haar maatje van dieren houdt. Een gedeelde interesse voor dieren is ook een gespreksonderwerp. De vrouw maakt gebruik van speciaal vervoer. Tijdens een maatjesuitje zal het nodig zijn dat haar maatje haar rolstoel duwt. Zij kan een paar honderd meter lopen. Activiteiten moeten low-budget zijn. Ze rookt niet. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw gaat liever samen op pad dan alleen
Amstelveen

Vrouw gaat liever samen op pad dan alleen

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van rond de zestig jaar zoeken wij een maatje. De vrouw kan zich soms eenzaam voelen. Ze heeft een klein netwerkje van mensen die ze niet vaak ziet. Ze gaat vaak alleen op pad. Maar veel liever onderneemt ze samen met iemand iets. Ze wenst een maatje van vijfendertig jaar of ouder. Ze gaat graag samen wandelen, fietsen, naar de bioscoop of naar een museum. Ze spreekt het liefst in de middag af. Ze rookt niet. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Man (60) wenst een bezoekmaatje
Amstelveen

Man (60) wenst een bezoekmaatje

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een man van zestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De man is slecht ter been en heeft in zijn leven veel meegemaakt. Dat heeft hem psychisch en lichamelijk opgebrand. Hij vindt het moeilijk om te bevatten dat hij ooit een goede opleiding en goede baan in de zorg had en dat hij nu zelf patiënt is. Hij voelt zich geïsoleerd. Via beeldbellen heeft hij dagelijks contact met familie, die niet in Nederland woont. Verder heeft hij geen sociale contacten. Hij heeft teleurstellende ervaringen in contacten met mensen en hij heeft moeite om mensen te vertrouwen. De man wenst een maatje met wie hij kan praten, zonder dat zijn maatje hem zal ondervragen. met name in het begin wenst hij zijn maatje op een rustige manier te leren kennen. Graag praat hij over wetenschappelijke onderwerpen of zou hij willen filosoferen. Vanuit de cultuur van het land waar hij is opgegroeid, is het niet gebruikelijk om erg directe vragen te stellen. We zoeken dus voor hem een maatje dat de finesse aanvoelt om interesse te tonen, zonder diep door te vragen. Het maatjescontact zal in eerste instantie bij hem thuis plaatsvinden. Mogelijk wil en kan hij een keer naar buiten. Dat zal niet ver zijn. Hij kan maximaal vijf minuten staan. Het kan zijn dat hij op een slechte dag met veel pijn, moet afzeggen. De man kan direct zijn, is duidelijk en eerlijk. Hij is gesteld op goede hygiëne. Hij rookt wel binnenshuis. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw van 60+ wil graag meer lachen
Amstelveen

Vrouw van 60+ wil graag meer lachen

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van zestigplus uit Amstelveen zoeken wij een vrouwelijk maatje van rond haar leeftijd. Ze wil meer meemaken en meer lachen in het leven. Haar dagbesteding is gestopt; ze hoopt nu dat ze via een één-op-één contact wat leuke afleiding en gezelligheid ervaart. De vrouw heeft een niet-aangeboren hersenletsel en kan daardoor soms moeilijk op woorden of getallen komen. Ze kan soms wat ongeduldig raken. Ze wenst een maatje dat kan omgaan met haar situatie. Iemand die rustig is en wat geduld heeft. Met een maatje wil ze graag over dagelijkse dingen praten, een uitstapje maken, op een terras zitten, een stukje fietsen, in het bos wandelen of een potje dammen. Het is de bedoeling dat het maatje haar thuis bezoekt of ophaalt. Ze kan met pauzes een stuk fietsen. Ze rookt zelf niet en wordt graag gekoppeld aan een niet-rokend maatje, of aan iemand die zich kan aanpassen en niet rookt in haar bijzijn. Ze kan op dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag en op zaterdag en zondag afspreken. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrijwilliger gezocht voor luchtige gesprekken
Haarlemmermeer

Vrijwilliger gezocht voor luchtige gesprekken

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor vriendelijke en rustige man van zeventigplus uit Nieuw-Vennep zoeken wij een maatje van vijftig jaar of ouder. De man heeft weinig contacten. Hij zou graag via het Maatjesproject een één-op-één contact met iemand willen onderhouden. Hij hoopt dat iemand zich meldt, die vijftig jaar of ouder is en die luchtige gesprekken met hem wil voeren. De man kan veel piekeren. Waar hij mee tobt, dat zal hij niet snel vertellen. Met een maatje zou hij graag juist over andere onderwerpen dan zijn problemen praten. Zoals over actualiteiten. Hij staat open voor veel gespreksonderwerpen, zolang de gesprekken maar niet te diepgravend worden. Met een maatje wil hij bijvoorbeeld koffiedrinken, een wandelingetje maken, boodschappen doen, een stukje fietsen of een buurthuis bezoeken. Als maatje moet je in staat zijn om de kar te trekken en om gesprekken op gang te houden. Het is de bedoeling dat je de man thuis ophaalt. De man rookt. Hij kan zich aanpassen, maar in zijn huis ruik je een rooklucht. De man heeft dagbesteding. Hij is beschikbaar op woensdagmiddag en in het weekend. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Man 50+ wenst maatje voor wandelen/uitstapjes
Haarlemmermeer

Man 50+ wenst maatje voor wandelen/uitstapjes

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een man van vijftigplus uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. Als gevolg van ziekte heeft de man de laatste jaren zijn sociale contacten verwaarloosd. Momenteel heeft de man geen vrienden of kennissen met wie hij activiteiten onderneemt. Hij voelt zich eenzaam. Hij is soms wat somber en hij kan veel piekeren. Het lukt de man moeilijk zich ertoe te zetten om in zijn eentje te gaan wandelen of op pad te gaan. Het hebben van een maatje zou het voor hem makkelijker maken om ‘in beweging te komen’. Met een maatje zou hij graag een wandeling maken. Hij wenst een maatje van zijn leeftijd of iemand die maximaal zo’n vijf jaar jonger of ouder is. Zijn maatje moet niet snel beren op de weg zien, maar juist wat nuchterder en makkelijker dan hij in het leven staan. De man is gesteld op zijn privacy. Hij praat niet makkelijk over zichzelf. Wat dat betreft is hij voorzichtig en gesloten. Hij zou het prima vinden als een vrijwilliger dat zelf ook is. Hij praat wel graag over algemene onderwerpen. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jongeman wenst maatje voor leuke activiteiten
Haarlemmermeer

Jongeman wenst maatje voor leuke activiteiten

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een jongen van achtentwintig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje (m/v) van tussen de twintig en dertig jaar. Hij heeft voornamelijk met zijn familie en soms met wat lotgenoten contact. Graag zou hij met meer mensen in contact komen. Hij is eerder aan een maatje gekoppeld geweest en heeft daar een goede ervaring aan overgehouden. De jongen kan zich met periodes wat somber voelen. In die somberdere periodes heeft hij moeite met het aangaan en onderhouden van sociaal contact. Daarom is het wel zo fijn als zijn maatje sociaal vaardig, flexibel en betrouwbaar is. En dat hij of zij de kar kan trekken en initiatief kan nemen. Ook is het belangrijk dat zijn maatje hem duidelijkheid geeft, afspraken nakomt en dat er een klik is tussen hem en zijn maatje. Met een maatje onderneemt hij graag iets. Bijvoorbeeld vindt hij het leuk om ergens wat te gaan drinken, een korte wandeling te maken, bij hem thuis film te kijken, naar de bioscoop te gaan, te koken en/of eten of een gezelschapsspelletje te spelen. Hij praat graag over leuke dingen, maar ook over wat hem dwarszit. Hij kan om de week in het weekend afspreken en doordeweeks op verschillende momenten. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie wil wandelen/kletsen met deze vrouw (65)?
Amstelveen

Wie wil wandelen/kletsen met deze vrouw (65)?

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een lieve vrouw van vijfenzestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De vrouw kampt met depressieve gevoelens en mist een vriendschappelijk één-op-één contact. Ze heeft volwassen kinderen, op wie wil ze niet te veel wil leunen. Haar vriendenkring is klein en haar connecties hebben zelf een druk leven, dus niet vaak tijd voor haar. De vrouw is eerder aan een maatje gekoppeld geweest. Daaruit heeft zij de ervaring dat het maatjescontact haar echt wat oplevert en dat ze met een maatje leuke momenten kan beleven. Ze hoopt dat ze weer aan een maatje gekoppeld zal worden. Het lijkt haar leuk om samen te wandelen of om ergens koffie te drinken en ondertussen te kletsen. Dat mogen wat luchtigere maar ook wat diepere gesprekken zijn. Ze praat graag over het leven en over alledaagse dingen. Ze vindt het ook fijn als ze bij haar maatje even wat spanningen kan luchten. Evenzo wil ze een luisterend oor voor haar maatje zijn en hoort ze graag wat haar maatje beleeft of te vertellen heeft. Haar maatje moet alleen niet een te zware rugzak hebben, dat neemt ze dan mee naar huis. De vrouw wenst een niet-rokend maatje. Iemand die niet heel dominant is, maar rustig aanwezig is. En die verbaal vaardig is en initiatief kan nemen. Het is voor haar belangrijk dat jullie elkaar als gelijken zien. En dat jullie onderling goed kunnen overleggen. Ze is op maandag beschikbaar. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jonge vrouw wenst gezellig maatje
Haarlemmermeer

Jonge vrouw wenst gezellig maatje

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van tweeëndertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje van tussen de dertig en vijftig jaar. De vrouw ervaart een psychische kwetsbaarheid. De laatste jaren is zij stabiel. Maar zij woont begeleid. Gezelligheid is niet altijd zomaar om haar heen te vinden, maar is wel heel belangrijk voor haar. De vrouw is eerder aan een maatje gekoppeld geweest. Daaruit heeft ze de ervaring dat het maatjescontact haar echt gezelligheid brengt. Ze hoopt nu weer aan een maatje gekoppeld te worden. Ze wenst een maatje met wie ze bovenal een leuk contact kan opbouwen. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat haar maatje en zij elkaar in elkaars waarde kunnen laten en dat ze in het maatjescontact op zoek gaan naar waar je met elkaar klikt en een overeenkomst hebt. Ze houdt er niet van als iemand haar zou vertellen hoe zij haar leven zou moeten leven. Ze zou graag met haar maatje een low-budget activiteit willen ondernemen. Dan kan zijn wandelen of theedrinken. Ze is beschikbaar op doordeweekse dagen in de middag en in het weekend in de ochtend en middag. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw (57) gaat graag mee de honden uitlaten
Amstelveen

Vrouw (57) gaat graag mee de honden uitlaten

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van zevenenvijftig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De vrouw zou heel graag op loopafstand van zwembad De Meerkamp tweewekelijks met iemand willen meewandelen tijdens het uitlaten van zijn of haar hond(en). De vrouw vindt het prima als dat een lekker lange wandeling is. Het lijkt haar ook leuk om de vrijwilliger thuis te bezoeken om een kopje thee te drinken en ondertussen met de huisdieren (honden, katten, cavia’s) te kunnen spelen en knuffelen. De vrouw heeft soms wat moeite om contact met mensen te maken. Ze is eerder gekoppeld geweest aan een maatje met huisdieren en heeft daar positieve ervaringen uit. De vrouw heeft sowieso in de weekenden tijd. Ook doordeweeks, maar dan in overleg. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie biedt deze vrouw een gezellig contact?
Amstelveen

Wie biedt deze vrouw een gezellig contact?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van eenenvijftig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje van rond haar leeftijd. Iemand die zonder oordeel of advies een luisterend oor kan bieden en die haar er mee op uit neemt. De vrouw werkt niet en zit al jarenlang thuis. Ze mist sociaal contact en ze zou zich graag meer in sociale omgevingen willen bevinden. Tot nu toe lukte het haar niet om via andere wegen aansluiting te vinden. De doelgroepen van welzijnsorganisaties zijn vaak mensen die een stukje jonger of juist ouder zijn. En ze heeft liever contact met mensen van rond haar eigen leeftijd. Via het Maatjesproject hoopt ze een leuk contact met iemand te kunnen aangaan. De vrouw zou het zo fijn vinden als ze aan haar maatje gewoon kan vertellen hoe het met haar gaat. Of dat ze met haar maatje over dagelijkse dingen kan praten. Tussen de vrijwilliger en haar moet een wederzijds respect bestaan. De vrouw wacht niet op iemand die haar allemaal goedbedoelde adviezen wil geven; haar zaakjes heeft ze prima op orde. Het gaat haar puur om dat luisterend oor, het delen van momenten en ervaringen en de gezelligheid. Daarnaast wil ze graag erop uit. Dat moeten low-budget activiteit zijn. En omdat de vrouw met wat lichamelijke problematiek kampt, kan ze geen grote wandelingen maken of te veel lichamelijke inspanning leveren. Ze zou het zou fijn vinden als haar maatje met leuke ideeën voor uitstapjes komt. Als het regent lijkt het haar leuk om bij haar thuis een gezelschapsspel te spelen. De vrouw omschrijft zichzelf als sociaal, inlevend, gezellig, gevoelig en spiritueel. Ze kan op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend afspreken. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Man (37) wenst maatje vr wandelen / sport
Haarlemmermeer

Man (37) wenst maatje vr wandelen / sport

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van zevenendertig jaar uit Nieuw-Vennep zoeken wij een maatje (m/v). De man is oorlogsslachtoffer, woont sinds zijn veertiende jaar in Nederland en heeft sindsdien last van een posttraumatische stressstoornis. Als gevolg van het oorlogstrauma ervaart hij angsten. Hij schrikt hij af van (harde) mannenstemmen en buitenshuis voelt hij zich niet op zijn gemak. Daarom verblijft hij veelal binnen. Zijn wereld is klein geworden. Daarbij kampt hij met overgewicht en is het noodzakelijk dat hij gaat bewegen. Het zou ideaal zijn als een maatje met hem gaat wandelen of naar de sportschool gaat. De man heeft een abonnement op ‘SportPlaza de Estafette’ en kent de weg in die sportschool, maar is daar al twee jaar niet meer geweest. Het is ook een idee om samen met hem bij hem thuis wat bewegingsfilmpjes op YouTube mee te doen. In dit maatjescontact draait het met name om de motivatie en de mentale steun. Het is belangrijk dat je hem op zijn gemak kan laten voelen en hem kan helpen om zich in een andere omgeving vertrouwd te gaan voelen. Omdat hij moeite heeft met het nakomen van afspraken, is het handig als je goed bent in het duidelijk communiceren en dat je je flexibel kunt opstellen. Hij kijkt graag films en series, dus dat zou een gespreksonderwerp kunnen zijn. Hij is alle dagen van de week beschikbaar en hij spreekt het liefst in de middag af. Hij spreekt goed Nederlands. Wil jij helpen om zijn wereld weer wat groter te maken en om te zorgen dat hij wat fitter wordt? Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie neem een vriendelijke vrouw mee op pad?
Amstelveen

Wie neem een vriendelijke vrouw mee op pad?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vriendelijke en rustige vrouw van zestigplus uit Amstelveen zoeken wij een maatje (v) dat haar er mee op uit wil nemen. De vrouw durft niet zelfstandig erop uit te gaan of een sociale omgeving te bezoeken. Ze heeft een klein netwerk, maar de mensen in dat netwerk wil ze niet te veel belasten. Ze zit dus veel thuis, terwijl ze behoefte heeft aan een één-op-één contact met iemand, die haar gezelligheid biedt en mee op pad neemt. Ze hoopt daarom aan een maatje gekoppeld te worden. De leeftijd van het maatje maakt haar niet uit. Buitenshuis is de vrouw afhankelijk van een rolstoel. Het zou dus wel fijn zijn als je als vrijwilliger bereid bent om haar rolstoel te duwen. De vrouw kan op een locatie afspreken. Ze maakt daartoe gebruik van de regiotaxi. Met haar maatje zou ze graag gaan winkelen, boodschappen doen, naar de film gaan, bij een buurthuis afspreken of ergens koffiedrinken. Een gezelschapsspelletje spelen lijkt haar ook leuk. Haar ideale maatje is spontaan en geïnteresseerd en houdt van een leuk gesprek. De vrouw houdt ervan als iemand een beetje humor heeft. De vrouw rookt niet. Ze wenst een niet-rokend maatje. Ze spreekt graag op woensdag-, donderdag- of zondagmiddag af. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Betrouwbaar maatje van 30+ gezocht
Aalsmeer

Betrouwbaar maatje van 30+ gezocht

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een man van dertigplus uit Kudelstaart zoeken wij een maatje. De man heeft geen sociale contacten en voelt zich eenzaam. Hij betrekt veel op zichzelf. Ook al zegt zijn verstand dat iets logisch is, dan nog vindt hij het moeilijk om iets los te laten of te accepteren. Daardoor heeft hij de neiging om zich in de steek gelaten te voelen. Hij zit veel thuis en vindt zijn afleiding in het gamen. De jongeman wenst een betrouwbaar maatje van ongeveer zijn leeftijd. De vrijwilliger hoeft niet zijn voorkeur voor gamen te delen en mag een andere en /of actievere levensinstelling hebben. Het is zijn wens is dat zijn maatje hem in zijn waarde laat en dat de vrijwilliger het gezellig voor hem kan maken. Het lijkt hem leuk om samen te koken en eten of om een gezelschapsspelletje spelen. Hij rookt. Heb je interesse? Roads Maatjesproject is op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers die zich in de regio's Haarlemmermeer en Amstelland als maatje inzetten. Dit vrijwilligerswerk komt neer op het samenzijn, het samen ondernemen en het onderhouden van contact van mens tot mens. Als je maatje wordt, dan: biedt je iemand een sociale invulling en gezelligheid (wandeling in de buurt / bezoek aan een buurthuis of museum) verzacht of verminder je iemands eenzaamheid biedt je iemand een vorm van ontspanning, welke hem of haar van dagelijkse zorgen en problemen afleidt biedt je iemand perspectief op zijn leven, gezondheid en toekomst Sommige deelnemers kunnen door het maatjescontact activiteiten ondernemen die ze zonder hun maatje niet zouden doen. Voor andere deelnemers is het prettig dat ze nu niet alleen, maar sámen met iemand een activiteit ondernemen. Het maatjescontact ga je voor de duur van één jaar aan, eens in veertien dagen spreek je met je maatje af, je dient achttien jaar of ouder te zijn. Is dit maatjeswerk iets voor jou? Neem een kijkje op de website van Roads Maatjesproject of bezoek onze social media: ‘Roads Maatjesproject en Tafelgasten’.

Vrouw 60+ wenst vrolijk en betrouwbaar maatje
Amstelveen, Ouder-Amstel

Vrouw 60+ wenst vrolijk en betrouwbaar maatje

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van zestigplus uit Ouderkerk a/d Amstel zoeken wij een maatje. Door negatieve ervaringen met mensen uit haar verleden is ze wantrouwend in het aangaan van nieuwe contacten. Ze mijdt grote groepen mensen en sociale omgevingen. Ze zit veel thuis en ze verveelt zich. Het is voor haar een grote stap om een maatjescontact aan te gaan. Maar ze wil het graag. Ze wenst een betrouwbaar maatje, dat veel begrip en geduld heeft en opgewekt en vrolijk is. Het liefst iemand tussen de 60 en 70 jaar oud, maar voor een jonger persoon staat ze ook open. Ze zou het fijn vinden als haar maatje haar thuis komt bezoeken. Ze speelt graag een gezelschapsspelletje als Yahtzee of Rummikub. Het lijkt haar ook leuk om samen kaarten te maken, in de tuin te werken, een wandelingetje te maken of te koken en te eten. Het gaat haar niet zozeer om de invulling van de tijd. Ze hecht meer waarde aan de afleiding en gezelligheid die een maatje haar biedt. Ze spreekt het liefst in de middag af. Ze rookt, maar ze kan in de keuken roken. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrijbuiter wenst wandel- of fietsmaatje
Haarlemmermeer

Vrijbuiter wenst wandel- of fietsmaatje

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een man van zestig jaar uit Badhoevedorp zoeken wij een maatje. Voordat hij een beroerte kreeg, was hij naar eigen zeggen een vrijbuiter. Hij reisde veel, ging graag met de motor op pad of op survival in de Ardennen. Het leven met die beroerte is voor hem psychisch best lastig. Zo voelt hij zich op straat ongemakkelijk omdat hij slecht ter been is en hij daarom het gevoel heeft dat mensen naar hem kijken. Het lukt hem nu om vijfhonderd meter te lopen, dan moet hij bij een bankje uitrusten. Hij maakt kort een praatje met mensen, daardoor heeft hij her en der wat contact. Maar het zijn geen één-op-één contacten om écht een uitstapje mee te maken. Dat zou hij met een maatje graag vaker willen doen. Hij zou bijvoorbeeld samen met een maatje willen oefenen met wandelen, hij hoopt uiteindelijk een wandeling van vijf kilometer te kunnen maken. Ook fietst hij graag een stukje en gaat hij graag naar plekken waar kunstenaars en schilders komen. Behalve zaterdag, is hij elke dag overdag beschikbaar. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar één maal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie kan deze man een weerwoord geven?
Amstelveen

Wie kan deze man een weerwoord geven?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een man van tegen de zestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De man heeft in zijn leven veel meegemaakt, meer dan hij kan handelen. Als gevolg van de psychische problematiek die hij ontwikkelde, heeft hij ook een alcohol- en rookverslaving (geen drugs) ontwikkeld. Door de verslavingsproblematiek is het niet mogelijk om op psychisch vlak hulpverlening te krijgen. Zo belandt hij in een vicieuze cirkel. De man komt over als een luide, stoere, Amsterdamse vent, die zich niet laat kisten. In contact kan hij heel direct zijn. Ook kan hij wat chaotisch overkomen. Maar daarachter schuilt een klein hartje. Hij is heel gevoelig en enigszins spiritueel ingesteld. Ook is hij gevoelig voor onrecht. Hij omschrijft zichzelf als een mensenmens. Op straat praat hij met jan en alleman. Hoewel de man dus heel sociaal is en hoewel hij heel makkelijk contact kan maken, voelt hij zich eenzaam. De man wil onderzoeken of een maatje wat voor hem kan betekenen. Hij hoop dat er een vrijwilliger is, die hem wat gezellige afleiding wil bieden. Hij wenst een maatje van tussen de vijfendertig en vijfenzestig jaar. Iemand die accepteert dat hij bijna altijd rookt en die rekening houdt met zijn gevoeligheid. De man praat zelf graag, maar houdt er eveneens van als zijn maatje een verhaal te vertellen heeft. Hij houdt van doorvragen en van een weerwoord. Hij vindt het belangrijk dat zijn maatje oprecht in hem geïnteresseerd is en actief luistert en dat zijn maatje zich niet heersend gedraagt. De maatjesuitjes moeten low-budget zijn. Bijvoorbeeld: een wandeling, een stuk fietsen, ergens picknicken, ergens een gezelschapspelletje spelen. Hij kan vanaf 12 uur afspreken. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Gezellige man 40+ wil samen wat ondernemen
Amsterdam, Ouder-Amstel

Gezellige man 40+ wil samen wat ondernemen

Project · maandelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van veertig plus zoeken wij een maatje (m). De man kan niet te veel druk vanuit de omgeving ervaren. Werken is daarom voor hem geen optie. Hij heeft weinig sociale contacten. Terwijl hij juist van gezelligheid en ondernemen houdt. De man is eerder aan een maatje gekoppeld geweest. Dat is hem goed bevallen. Hij wordt graag wéér aan een maatje gekoppeld. Hij hoopt op een maatje van tussen de dertig en zestig jaar oud. Met een maatje zou hij graag samen wat ondernemen. Bijvoorbeeld een wandeling maken, een stukje fietsen, naar een museum, tennissen, badmintonnen of squashen, gezellig koffiedrinken of ergens wat eten. Hij verdiept zich graag in geschiedenis, met name in de Tweede Wereld oorlog. En hij kijkt graag documentaires over deze onderwerpen op National Geografic. Het zou leuk zijn als zijn maatje ook interesse heeft in deze onderwerpen en als zijn maatje ook van dieren houdt, maar dat is absoluut geen vereiste. De man ervaart in wisselde mate een dwangstoornis, wat inhoudt dat hij af en toe een drang heeft om een bepaalde handeling uit te voeren. Hij wil bijvoorbeeld tijdens een wandeling even stilstaan in plaats van verder lopen. Als hij daarin gelaten wordt, dan bouwt de stress van het moment af en dan kan hij daarna ook gewoon weer verder lopen. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie neemt een jongeman er mee op uit?
Haarlemmermeer

Wie neemt een jongeman er mee op uit?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een jongeman uit Hoofddorp zoeken wij een maatje van tussen de twintig en vijfendertig jaar oud. Sinds corona zit hij niet zo lekker in zijn vel. Hij gaat door ups en downs en mist sociale afleiding. Hij zou baat hebben bij een één-op-één contact met iemand die hem mee op pad neemt. Het lijkt hem leuk om samen te gaan wandelen of fietsen, om een terrasje te pakken of om evt. een bordspel te spelen. Het is belangrijk dat je het maatjescontact met deze jongen als gelijkwaardig beschouwt, dat je sociaal vaardig bent en dat je de kar kunt trekken. De jongeman spreekt bij voorkeur op zaterdag of zondag af. Hij rookt niet. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie gaat met deze vrouw koffiedrinken?
Uithoorn

Wie gaat met deze vrouw koffiedrinken?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vriendelijke vrouw van vijfenzestig jaar uit Uithoorn zoeken wij een maatje. Buiten de dagbesteding om, heeft de vrouw weinig sociale contacten. Op de dagen dat ze geen dagbesteding heeft, verveelt ze zich en mist ze gezellige afleiding. De vrouw is eerder aan een maatje gekoppeld geweest. Aan dat maatjescontact heeft ze goede herinneringen. Ze wordt graag weer aan een maatje gekoppeld. De vrouw wenst een maatje dat aardig tegen haar is en met wie ze over alledaagse dingen kan kletsen. Met haar maatje zou ze naar het Amstelplein willen wandelen om daar een kopje koffie te drinken. De vrouw kan wat angstig overkomen of reageren. Dat heeft als oorzaak dat er gedachten door haar hoofd spelen, waardoor ze bepaalde situaties niet helemaal goed kan inschatten. In zo een situatie zou het fijn zijn als jij als maatje haar gerust kunt stellen en haar kunt uitleggen dat de situatie niet zo beangstigend is als zij zelf denkt. Als je haar maatje wordt, dan is het belangrijk dat je geduldig bent, je je kunt aanpassen aan haar tempo, je kunt omgaan met de gedachten die in haar hoofd spelen en je haar dus gerust kunt stellen als dat nodig is. Mocht je creatief zijn, dan zou ze het ook leuk vinden om als het regent bij haar thuis samen te haken of borduren. De vrouw is beschikbaar op dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw wenst Turks- of Duitssprekend maatje
Haarlemmermeer

Vrouw wenst Turks- of Duitssprekend maatje

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vijfenveertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje dat haar mee naar buiten wil nemen. Als de vrouw alleen de straat op gaat, ervaart ze angstklachten die in paniek kunnen overgaan. Wanneer iemand haar vergezelt, dan heeft ze meestal geen last van die angst- of paniekklachten. De vrouw heeft een gezin, dat overdag druk is. Het zou fijn zijn als de vrouw óók wat afleiding buitenshuis heeft. Het is de bedoeling dat haar maatje haar thuis komt ophalen om samen vervolgens een ommetje van zo’n dertig tot vijfenveertig minuten te lopen of om samen even naar het winkelcentrum te gaan. De vrouw heeft daarbij last van lichamelijke klachten. Ze heeft in het verleden meerdere malen een hartaanval gehad. De laatste was vier jaar geleden. Mocht de vrouw tijdens het maatjescontact opnieuw een hartaanval krijgen, dan is het belangrijk dat je meteen 112 belt. Als vrijwilliger moet je dus voorbereid zijn op en om kunnen gaan met een dergelijke situatie. Haar moedertalen zijn Turks en Duits. De vrouw heeft daarom de voorkeur voor een Turks- of Duitssprekend maatje (v). Iemand van 18 jaar of ouder, die vrolijk en vriendelijk is. En die haar weet op te beuren. De vrouw heeft geen specifieke hobby’s of interesses. Het gaat er in dit maatjescontact dus om dat de vrijwilliger haar wat afleiding kan bieden, haar er mee op uit neemt en met haar praat over wat luchtige onderwerpen. De vrouw is op doordeweekse dagen overdag beschikbaar. Ze rookt. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw heeft behoefte aan gezellig contact
Haarlemmermeer

Vrouw heeft behoefte aan gezellig contact

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vijftigplus uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. De vrouw heeft werk en is prima in staat om er zelf op uit te gaan en activiteiten te ondernemen. Maar ze mist een gezellig één-op-één contact met iemand. Ze wenst daarom een maatje met wie ze eens in de maand kan kletsen. Het lijkt de vrouw leuk om samen een wandeling te maken, een kop koffie te drinken, ergens te lunchen, een bioscoop te bezoeken, een gezelschapsspelletje te spelen of een uitstapje te maken en eventueel om samen te sporten. Het gaat haar om de gezelligheid en het sociale contact. De leeftijd van de vrijwilliger is niet belangrijk. Wel vindt de vrouw het prettig als de vrijwilliger energiek, open en enthousiast is en als de vrijwilliger wat diepgang kan voeren in gesprekken. De vrouw omschrijft zichzelf als iemand die humor heeft en eerlijk is. Tegelijkertijd zegt dat als dingen haar in negatieve vorm opvallen, dat ze sterk de neiging heeft om die ook te bestempelen of te bekritiseren. Vervolgens kan ze weer lachen. De vrouw wil in eerste instantie de psychische kwetsbaarheid die zij ervaart niet graag benoemen, maar geeft aan dat zij het spannend vindt om een vriendschappelijk contact met iemand op te bouwen. De vrouw rookt niet. Ze is alleen op dinsdag beschikbaar; op de overige doordeweekse dagen werkt ze. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw met COPD wenst maatje voor afleiding
Haarlemmermeer

Vrouw met COPD wenst maatje voor afleiding

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van zesenvijftig jaar uit Nieuw-Vennep zoeken wij een maatje. De vrouw heeft COPD. Daardoor heeft zij moeite bij inspanning en is ze eigenlijk al moe voordat ze ergens arriveert. De vrouw heeft daarbij recent een moeilijke periode achter de rug, waardoor ze nu een extra drempel ervaart om naar buiten te komen of om een publieke gelegenheid (als een buurthuis) te bezoeken. De vrouw wil graag uit haar isolement komen. Ze hoopt daarbij op de hulp van een maatje, dat haar wat sociale afleiding kan bieden. Het is voor de vrouw dus niet makkelijk om er even op uit te gaan. In eerste instantie wil de vrouw graag bij haar thuis afspreken. Samen wat muziek luisteren, een beetje praten of een gezelschapsspelletje spelen. De vrouw zou het in een later stadium fijn vinden om sámen naar buiten te gaan en om bijvoorbeeld een klein ommetje te doen in het park achter haar huis. De vrouw was vroeger spontaan en had de nodige (Amsterdamse) humor. Haar ideale maatje is ook iemand ie spontaan is en gevoel voor humor heeft. Daarbij is het belangrijk dat haar maatje niet opdringerig is en geduld heeft. En dat haar maatje oog voor háár heeft, ziet wat ze voelt, haar respecteert en haar een luisterend oor kan bieden. Met haar maatje zou de vrouw graag een luchtig contact willen onderhouden. Ze wil niet focussen op de negatieve aspecten, maar bespreekt juist graag de luchtige kanten van het leven. De vrouw houdt van dieren. Dat is een onderwerp waarover ze ook graat praat. Ze is overdag beschikbaar. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Houd jij ook van koken en/of natuur?
Amstelveen

Houd jij ook van koken en/of natuur?

Project · 1 tot 2 uur in totaal
Roads Maatjesproject

Voor een man van zestigplus uit Amstelveen zoeken wij een maatje met wie hij (vegetarisch) kan koken. Ook lijkt het hem leuk om samen in de natuur te wandelen en nieuwe locaties te ontdekken. De man heeft in het verleden veel ervaringen gehad met mensen die niet vriendelijk waren. Daar heeft hij een angst op ontwikkeld. Het is voor hem een hele stap om het maatjescontact aan te gaan. Hij wenst daarom een maatje dat vriendelijk is, ietwat serieus is en dieper over zaken kan nadenken. Dat doet hij zelf namelijk ook graag. Het zou fijn zijn als de vrijwilliger hem begrijpt en een beetje geduldig is. Het is belangrijk dat de vrijwilliger hem ziet en snapt en hem in zijn waarde laat. De man heeft een afkeur van mensen die pinnig zijn of twistgesprekken voeren. Omdat hij doordeweeks veel hulpverlenersafspraken heeft, spreekt hij graag op donderdag of in het weekend af. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie helpt deze vrouw de sleur te doorbreken?
Amstelveen

Wie helpt deze vrouw de sleur te doorbreken?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van zestig jaar zoeken wij een maatje (m/v) dat met haar een wandelingetje wil maken of ergens koffie wil drinken. De vrouw heeft, behalve met haar kinderen, geen tot nauwelijks sociale contact. Doordat ze zich eenzaam voelt, kan ze in een flow naar beneden raken. Dan verblijft ze binnenshuis, interesseert de buiten wereld haar minder en maakt ze zich meer en meer zorgen. Ze weet dat als ze leuke dingen doet, ze die neerwaartse flow weer doorbreekt. Ze hoopt dat een maatje haar daarbij kan helpen door haar ermee op uit te nemen. De vrouw mengt zich liever niet in een drukke omgeving. Het maatjescontact wil zij graag invullen door bijvoorbeeld simpelweg samen een ommetje in een park te maken of ergens koffie te drinken of een ijsje te eten. De vrouw hoopt dat het maatjescontact haar wat afleiding en gezelligheid oplevert. Zij wenst gekoppeld te worden aan iemand met wie het klikt en met wie ze zich goed voelt. Ze houdt zelf niet van moeilijk doen. Ze zou het fijn vinden als haar maatje ook zo in het leven staat en zich niet anders voor zal doen dan wie hij/zij is. De vrouw is een makkelijke prater, maar bij stiltes kan ze zich wat ongemakkelijk gaan voelen of afwachtend zijn. Zij zou het fijn vinden als de vrijwilliger wat leuke verhalen te vertellen heeft, maar evenzo als de vrijwilliger haar een luisterend oor kan bieden. Ze vindt het het prettigst als een gesprek spontaan verloopt en als er afwisselend gesproken wordt. Haar voorkeur gaat uit naar de woensdagmiddag. Op vrijdag- of zaterdagmiddag zou ze ook kunnen. Ze rookt niet. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie maakt met deze man een wandelingetje?
Haarlemmermeer

Wie maakt met deze man een wandelingetje?

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van vijftigplus uit Hoofddorp zoeken wij een maatje van tussen de vijfenveertig en vijfenzestig jaar, dat het leuk vindt om met hem in zijn woonwijk of in het Haarlemmermeerse Bos een wandeling(etje) te maken. De man voelt zich eenzaam. Hij mist het om af en toe een gesprekje met iemand te hebben. Daarnaast heeft hij behoefte om meer zijn huis uit te komen en om wat actiever te worden. Maar in zijn eentje kan hij moeilijk de motivatie vinden. Het idee dat iemand zijn maatje wil worden, geeft hem wat spanning. Hij hoopt dat die spanningsboog af zal nemen als hij ervaart dat zijn maatje vriendelijk en rustig is, geïnteresseerd in hem is en hem een luisterend oor kan bieden. De man is geïnteresseerd in voetbal, wielrennen, auto’s, formule-1 en modeltreinen. Deze onderwerpen zouden voor hem dus ook leuke gespreksonderwerpen kunnen zijn. Bij slecht weer zou een gezelschapsspel een optie kunnen zijn. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jongeman wil sporten bij Basic-Fit / eropuit
Haarlemmermeer

Jongeman wil sporten bij Basic-Fit / eropuit

Project · 1 tot 2 uur in totaal
Roads Maatjesproject

Voor een jongeman van drieëntwintig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje (m/v) van rond zijn leeftijd dat met hem wil sporten en/of met hem op pad wil gaan. De jongeman heeft een netwerk dat bestaat uit mensen uit zijn familie, wat vrienden en mensen die hij kent via de dagbestedingsactiviteiten die hij bezoekt. Maar hij zit voor zijn gevoel nog steeds méér thuis dan goed voor hem is. Hij hoopt op een één-op-één contact met iemand die hem er mee op uit neemt. De jongeman heeft de wens om een sportschool in zijn buurt te bezoeken. Hij hoopt dat wanneer hij met iemand sámen met de sportschool bezoekt, hij meer gemotiveerd blijft om het sporten vol te houden. Ook staat de jongeman open voor een maatje dat het leuk lijkt om met hem te wandelen, fietsen, winkelen, biljarten, een bordspel te spelen of een concert of een bioscoop te bezoeken. Hij omschrijft zichzelf als iemand die wat verlegen en gevoelig is. Als hij meer op zijn gemak is, dan kan hij best praterig zijn. Maar als hij zich slechter voelt, dan raakt hij wat in zichzelf, praat hij minder en voelt hij zich wat negatiever. Hij hoopt gekoppeld te worden aan een maatje met wie hij goed klikt. Want als het goed klikt, dan ontspant hij en dan verloopt het maatjescontact makkelijker voor hem. Hij wenst een maatje met wie hij kan praten luchtige ofwel zwaardere onderwerpen. Zijn maatje moet geen betweter zijn. De jongeman rookt, ook binnenshuis. Hij kan zich schikken en de ramen openzetten of hij kan zijn maatje buitenshuis ontmoeten. Hij is beschikbaar op maandag (avond), donderdag (avond), vrijdag (avond), zondag (middag en avond). Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie gaat mee met een tram- of treinreis?
Amsterdam

Wie gaat mee met een tram- of treinreis?

Project · 1 tot 2 uur in totaal
Roads Maatjesproject

Voor een jongedame van achtentwintig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. Ze heeft moeite om zich in een sociale omgeving te mengen en om een gesprek gaande te houden. Ook kan ze onduidelijk zijn in haar praten. Ze woont bij haar ouders en ze bezoekt vier dagen in de week een dagbestedingsproject. Daarbuiten heeft ze geen sociale contacten. Van kinds af aan houdt zij zich hobbymatig bezig met trams en treinen. Het is haar wens om zo nu en dan een ritje met de tram of trein te maken. De jongedame wenst een één-op- één contact met een leeftijdgenoot. Ze hoopt gekoppeld te worden een vrouwelijk maatje van tussen de achttien en vijfendertig jaar oud. Iemand die met haar met de tram of eventueel met de trein ergens heen wil reizen, daar even met haar rondloopt en dan weer met haar terugreist. De bestemming hoeft niet ver te zijn. Het is leuk als de vrijwilliger tijdens de tram- of treinreis wat te vertellen heeft. Maar hier en daar wat stiltes zijn oké. De kosten zullen worden vergoed. De jongedame kan op donderdagmiddag of in het weekend afspreken. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jongedame (27) wenst sociaal contact
Haarlemmermeer

Jongedame (27) wenst sociaal contact

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een jongedame van zevenentwintig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje (v). Op het gebied van sociale contacten heeft zij in het verleden negatieve ervaringen opgedaan. Sindsdien lukt het haar niet om in een sociale omgeving aan te haken of om iemand te vinden met wie zij een wederzijdse interesse ervaart. Ze hoopt nu dat ze aan een maatje gekoppeld zal worden, zodat ze via een één-op-één contact wél weer een positieve ervaring op kan bouwen. Ze omschrijft zichzelf als een rustig, eerlijk en vriendelijk persoon. Ze is niet zo een kletser, maar deelt wel graag haar mening. Ze wenst een niet-rokend maatje van tussen de drieëntwintig en drieënveertig jaar oud. Het ideale maatje is iemand die het initiatief neemt om er samen op uit te gaan, maar die niet té aanwezig is. Met haar maatje wil ze graag film kijken, koken, ergens wat eten of wat drinken, winkelen, wandelen, naar de bioscoop of een kringloopwinkel bezoeken. Het kan zo zijn dat de jongedame het ineens spannend vindt om de activiteit aan te gaan en dat jullie alsnog moeten beslissen om dan een activiteit te ondernemen die voor haar op dat moment wat rustiger is. Het maatjescontact zal de jongedame wel wat spanning geven en energie kosten. Het zal waarschijnlijk ook even duren voor zij zich bij haar maatje op haar gemak voelt en ze het maatjescontact als een ontspanning gaat ervaren. Maar ze kijkt er erg naar uit. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Neem jij hem mee naar jouw buurthuis of club?
Aalsmeer

Neem jij hem mee naar jouw buurthuis of club?

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van zeventigplus uit Aalsmeer zoeken wij een maatje dat hem kan helpen om onder de mensen te komen. De man heeft zijn leven lang in de bloemensector gewerkt. Zijn werk was zijn passie. Hij merkt dat nu hij niet meer werkt, hij weinig te doen heeft en een week wel lang duurt. Hij zou graag meer mensen willen zien en wat meer te doen willen hebben. Maar hij vindt het moeilijk om zelfstandig de stap in een sociaal leven te zetten. De man is rustig en niet zo’n prater. In sociaal contact is hij wat afwachtend tot anderen hem vragen stellen. Soms is hij wat warrig of vergeetachtig. Als vrijwilliger zou je hem mee kunnen nemen naar een activiteit die je zelf met regelmaat bezoekt. Dat zou je weinig tijd kosten. Deze hulpvraag is dus niet zozeer gericht op het hebben van een inhoudelijk goed contact, maar meer op het bieden van afleiding en het creëren van routine voor deze meneer. De man staat open voor een bezoek aan activiteiten bij een buurthuis of bij een club. Bijvoorbeeld: koffiedrinken, sjoelen, jeu des boules, of biljarten. Vrijwilligers zijn van harte welkom om zelf ook met een idee te komen. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie wil baantjes zwemmen met deze vrouw?
Haarlemmermeer

Wie wil baantjes zwemmen met deze vrouw?

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vijfenvijftig jaar uit Hoofddorp Overbos zoeken wij een vrouwelijk maatje dat met haar wil gaan baantjes zwemmen. Bij voorkeur op zondag. De stap om alleen naar het zwembad te gaan, is voor haar te groot. Ook het opdoen van nieuwe contacten ervaart de vrouw als een drempel. Het aangaan van een maatjescontact is voor haar niet zo vanzelfsprekend. Ze hoopt dat de vrijwilliger daar begrip voor kan opbrengen. Ook hoopt de vrouw dat haar maatje zal snappen dat zij niet alles dat tijdens het maatjescontact besproken wordt, onthoudt. De vrouw zou het fijn vinden als haar maatje haar thuis ophaalt en haar naar het zwembad vergezelt, waar zij samen ongeveer een uurtje banen zwemmen. En dat zij dan weer samen richting huis gaan. De vrouw houdt van poezen. Dat zou een leuk gespreksonderwerp kunnen zijn. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jongeman wenst maatje voor leuke uitjes
Haarlemmermeer

Jongeman wenst maatje voor leuke uitjes

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een jongeman van drieëndertig jaar uit Lisserbroek zoeken wij een maatje van tussen de twintig en vijfenveertig jaar. De jongeman had voorheen veel vrienden. Sinds hij een psychische kwetsbaarheid ervaart, heeft hij nagenoeg geen sociale contacten meer over. Hij kan zichzelf goed redden en hij gaat er veel op uit. Maar hij vindt het niet leuk om alles alleen te doen. Hij houdt van gezelligheid en hij mist iemand met wie hij leuke activiteiten kan ondernemen. Hij omschrijft zichzelf als een mensenmens. Hij kan zich snel aanpassen en is makkelijk in de omgang. Hij houdt ervan om gezellig te kunnen praten met iemand. In de kwetsbaarheid die hij ervaart, is hij al een tijd stabiel. Wanneer de kwetsbaarheid opspeelt, dan kan hij wat stiller worden en meer teruggetrokken zijn. Met een maatje zou hij graag op een locatie afspreken. Bijvoorbeeld om te wandelen, koffie te drinken, een bioscoop te bezoeken, naar een pretpark te gaan. Hij is voor veel activiteiten in. Hij kan op maandag, donderdag en zaterdag afspreken. Hij rookt, ook binnenshuis. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie biedt deze man (66) een luisterend oor?
Haarlemmermeer

Wie biedt deze man (66) een luisterend oor?

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van zesenzestig jaar zoeken wij een maatje. De man heeft een zichtbare lichamelijke handicap. Hij kan wel lopen, maar buitenshuis gebruikt hij een rollator of driewieler. Hij is gewend om anders dan ‘normaal’ te zijn. Dat kan ermee te maken hebben dat hij er ook wat anders uitziet dan anderen. De man groeide hij op in een dorp waar hij iedereen kende en waar hij aanspraak had. Sinds hij in Hoofddorp woont, ervaart hij dat hij géén aanspraak heeft en lijkt hij niet met de mensen om zich heen te kunnen mengen. Als hij zelf probeert om met iemand contact te maken, dan merkt hij dat er negatief gereageerd wordt. Dat vindt hij heel moeilijk. De man houdt van gezelligheid en is graag onder de mensen, al bevindt hij zich weer niet graag in te grote groepen mensen. Hij heeft erge behoefte aan een luisterend oor. Hij wenst daarom een maatje bij wie hij zijn ei kwijt kan en met wie hij over ‘koetjes en kalfjes’ onderwerp kan praten. Voor zijn gevoel was vroeger alles beter. Hij vindt het bijvoorbeeld moeilijk dat mensen tegenwoordig veel via de telefoon communiceren. Hij heeft de behoefte om dit onderwerp te bespreken. De man heeft de neiging om meer over zichzelf te praten dan naar een ander te luisteren. Hij zegt zelf ook: ‘als ik eenmaal contact heb met iemand, dan kan ik veel aan het woord zijn, aanwezig zijn en me snel uiten’. Mensen kunnen hem dus als druk ervaren. Hij hoopt dat hij wordt gekoppeld aan een maatje dat geduld met hem heeft en dat niet snel opgeeft, maar de tijd neemt om hem te leren kennen. Het lijkt de man leuk om in de avonduren met een maatje wat te kletsen en een gezelschapsspelletje als yahtzee of rummikub, pesten, hartenjagen, poker of patience te spelen. Het zou leuk zijn als zijn maatje de omgeving kent en hem zo nu en dan ergens mee naar toe kan nemen. In dit maatjescontact is de activiteit van minder belang en draait het meer om de gezelligheid. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Man wenst actief en gezellig maatje
Haarlemmermeer

Man wenst actief en gezellig maatje

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van zesendertig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. Door een mentale ziekte heeft zijn leven op een lager pitje moeten zetten. Door medicatie en begeleiding is hij nu alweer een tijdlang stabiel. En zijn dagen verlopen nu eigenlijk allemaal hetzelfde. Hij wil zijn leven graag weer wat meer invulling geven. De man zou met een maatje graag in het Haarlemmermeerse bos, het Amsterdamse bos of bij de Waterleidingduinen gaan wandelen, fietsen of wielrennen. Hij kan op een locatie afspreken. Een beetje regen deert hem niet. Het lijkt hem leuk om samen actief bezig te zijn en om ondertussen gezellig wat te kletsen, over alledaagse en uiteenlopende onderwerpen. De man is wat terughoudend in het aangaan van sociale contacten. Het maatjescontact zou een mooie eerste stap zijn om zijn leven weer wat socialer in te richten en om weer wat te oefenen met sociale situaties. De man wenst een niet-rokend maatje van tussen de achtentwintig en veertig jaar. Hij heeft interesse in Formule1, auto’s en koken. Gemeenschappelijke interesses zouden leuk zijn, maar vindt hij niet een voorwaarde. Hij vindt het wel belangrijk dat zijn maatje net als hij respect voor een ander heeft en integer, eerlijk en loyaal is. En dat zijn maatje van sport houdt. Hij is alle dagen van de week beschikbaar. Hij spreekt bij voorkeur in de middag of avond af. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw (47) wil sámen koken of creatief doen
Amstelveen

Vrouw (47) wil sámen koken of creatief doen

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van zevenenveertig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje van rond haar leeftijd met wie zij samen kan koken of creatieve activiteiten kan oppakken. Door een ongeluk heeft de vrouw hersenbeschadiging opgelopen. Sindsdien heeft ze evenwichts-, geheugen- en zichtproblemen. Ze is veel binnenshuis. Het lukt haar niet om zelfstandig haar hobby’s weer op te pakken. Het is voor haar bijvoorbeeld lastig om een pan vast te houden. Daarom kookt ze te weinig voor zichzelf. Ze zou het dus fijn vinden als een maatje haar kan helpen om te koken. Het lijkt haar ook leuk als ze gekoppeld wordt aan een maatje met wie ze bij haar thuis creatief bezig kan zijn. ‘Tezamen ieder zijn eigen ding doen’, is hoe ze dat voor zich ziet. Ze zou bijvoorbeeld graag samen haken of breien of een mandala willen tekenen. Bij het haken of breien zou het fijn zijn als haar maatje haar zo nu en kan helpen. De vrouw ervaart verdriet door haar situatie en door alles wat er in haar leven gebeurd is. Maar ze houdt van gezelligheid, babbelt veel, houdt van een grapje en uit zich graag met humor. Ze wenst daarom een maatje met wie ze vooral gezelligheid kan ervaren. Het maatje mag Engelssprekend zijn. Als gevolg van het ongeluk is ze snel afgeleid. Halverwege een gesprek kan ze afdwalen of van de hak op de tak springen. Het zou fijn zijn als je als maatje op zo een moment de activiteit of het gesprek weer wat kunt bijsturen. De vrouw spreekt het liefst in de middagen af, behalve op dinsdagmiddag. Ze heeft een hondje. Ze rookt. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie helpt deze man met sleutelen en rommelen?
Haarlemmermeer

Wie helpt deze man met sleutelen en rommelen?

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vriendelijke man van zestig jaar uit Vijfhuizen jaar zoeken wij een maatje dat net als hij houdt van sleutelen aan brommers, timmerwerk en techniek. De man heeft op het gebied van gezondheid veel tegenslagen gehad en is teleurgesteld geraakt in het leven. Hij krijgt bijna nooit visite en heeft weinig sociale contacten. Hij zegt zich niet echt eenzaam te voelen, maar hij staat ervoor open om te ondervinden wat een maatjescontact met hem doet. Hij is vriendelijk in contact. Hij zou het fijn vinden als zijn maatje hem thuis rond tien uur ’s ochtends bezoekt. Tijdens een kop koffie zou hij graag praten over zijn passie voor sleutelen, timmeren en klussen. Hij zou het ook leuk vinden als zijn maatje wat mee wil klussen. Hij vindt het ook een optie om ergens in een cafetaria een kop koffie te drinken. Als maatje dien je rekening te houden met zijn woonsituatie. De man is de hele dag bezig met sleutelen, timmeren, klussen en zijn huis is als het ware zijn werkplaats. Hij rookt en heeft een hond. De man wenst een maatje dat hem kan respecteren om wie hij is. Iemand die eerlijk en positief is en die niet elke keer een oordeel over hem heeft of een opmerking plaatst. Hij praat wat minder duidelijk. Ook kan hij wat op en neer gaan tussen sombere en blijere periodes. Momenteel gaat het wat beter. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie deelt een passie voor muziek?
Amstelveen

Wie deelt een passie voor muziek?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een man van tegen de zestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De man is van Amsterdam naar Amstelveen verhuisd en woont bij familie in. Met zijn familie heeft hij een goede band. Maar hij zou het fijn vinden als zijn wereld ook uit andere mensen kan bestaan. De sociale contacten die hij in Amsterdam had, verwateren. Het lukt hem niet om in Amstelveen nieuwe sociale contacten op te doen. Hij heeft behoefte aan een vriendschappelijk contact met iemand bij wie hij zijn levensverhaal kwijt kan. De man houdt erg van muziek. Hij is een groot fan van reggae, maar houdt ook van jazz en klassiek. Zelf speelt hij gitaar, tamboerijn en mondharmonica. De man is erg vriendelijk en maakt met iedereen makkelijk contact. Op het moment dat het contact langduriger is, verschuift zijn aandacht naar de achtergrond. Er kunnen periodes zijn waarin het met zijn mentale gezondheid slechter gaat. Dan kan hij in een soort fantasieën geloven. In het maatjescontact hoeft dit niet storend te zijn. Zijn ideale maatje is iemand die van muziek (reggae) houdt. Iemand met wie hij goed kan babbelen, waarmee hij gezelligheid kan ervaren. Met een maatje wil hij graag iets rond het thema muziek doen. Bijvoorbeeld samen jammen. Het lijkt hem ook leuk om samen ergens koffie te drinken of een wandeling te maken. De man is flexibel en kan in principe elke dag van de week afspreken. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jongeman (24) in ziek lichaam wenst maatje
Haarlemmermeer

Jongeman (24) in ziek lichaam wenst maatje

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een slimme jongeman van vierentwintig jaar uit Hoofddorp zijn wij hard op zoek naar een maatje. Rond zijn twintigste werd bij hem een zenuwziekte gediagnosticeerd. Die ziekte heeft hem aan één oog blind gemaakt. Aan het andere oog heeft hij nu nog maar vijftien procent zicht. Ook kan hij niet meer goed lopen en heeft hij last met slikken en praten. Zijn ziekte heeft hem dus fysiek enorm beperkt. In de afgelopen jaren zat hij veelal thuis. Hij zou graag weer meer onder de mensen komen. De jongeman heeft een zeer hoog IQ. Hij heeft een grote interesse in taalkunde en een voorliefde voor de Nederlandse taal. Hij spreekt vloeiend Engels en enigszins Japans en Italiaans. Vóór zijn diagnose studeerde hij informatica. Verder houdt hij van Japanse animé, geschiedenis, natuurkunde en filosofie. Zijn ideale maatje is iemand die met hem over bovenstaande onderwerpen wil praten. Een gepensioneerde leraar bijvoorbeeld. Of iemand die vloeiend Engels spreekt. De jongeman heeft ook gevoel voor humor; een grapje tussendoor is zeer welkom. Het is de bedoeling dat zijn maatje hem thuis komt bezoeken. Het maatjescontact zal vooral uit praten bestaan. Eventueel is het een optie om hem in een rolstoel mee te nemen naar een café om de hoek en daar samen koffie te drinken. Tijdens een gesprek kan het voorkomen dat hij een associatie met een ander onderwerp maakt en dat hij ineens over dat onderwerp wil doorpraten. Hij kan dan in een monoloog terechtkomen. De jongen is zeer flexibel om af te spreken. Er is een hond aanwezig. De hond is lief, maar zoekt wel contact. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie komt deze vrouw (44) thuis bezoeken?
Amstelveen

Wie komt deze vrouw (44) thuis bezoeken?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vierenveertig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje (v) dat haar thuis komt bezoeken. De vrouw heeft een ongeluk meegemaakt en daar chronische pijn en een traumatische ervaring aan overgehouden. Het vertrouwen in de mensheid en in het medische circuit is ze kwijtgeraakt. Ze durft niet naar buiten en komt, behalve voor ziekenhuisafspraken, niet de deur uit. Haar medische hulpverlening wordt nu afgebouwd. Het praten met de hulpverlening heeft ze altijd als prettig ervaren. Van haar familie krijgt ze zorg en aandacht. Haar familie probeert haar te stimuleren om naar buiten te gaan. Maar dat is voor nu echt te hoog gegrepen. Ze heeft daarom juist behoefte aan een vriendschappelijk contact, met iemand die haar thuis bezoekt. Haar ideale maatje is een betrouwbaar, lief en zacht persoon. Iemand die haar niet forceert om toch naar buiten te gaan, haar oprecht een luisterend oor biedt, haar wil proberen te begrijpen en gewoon een gezellig praatje met haar kan houden. De vrouw houdt bijvoorbeeld van eten, koken en bakken. Dat is een onderwerp waarover ze zou willen praten. Verder praat ze graag over alledaagse onderwerpen; van leuke verhalen tot dingen die haar dwarszitten. De vrouw is niet in Nederland geboren. Ze spreekt de Nederlandse taal voldoende genoeg om elkaar te kunnen begrijpen. De vrouw zou het fijn vinden als ze door het maatjescontact haar Nederlandse taalniveau wat kan verbeteren. In contact is zij een heel eerlijk en zacht persoon. Ze zal wat tijd nodig hebben om het vertrouwen van een ander te voelen. De vrouw kan dagelijks na 12 uur afspreken. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie komt deze vrouw thuis bezoeken?
Amstelveen

Wie komt deze vrouw thuis bezoeken?

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van 44 uit Amstelveen zoeken wij een maatje (v) dat haar thuis komt bezoeken. De vrouw heeft een ongeluk meegemaakt en daar chronische pijn en een traumatische ervaring aan overgehouden. Het vertrouwen in de mensheid en in het medische circuit is ze kwijtgeraakt. Ze durft niet naar buiten en komt, behalve voor ziekenhuisafspraken, niet de deur uit. Haar medische hulpverlening wordt nu afgebouwd. Het praten met de hulpverlening heeft ze altijd als prettig ervaren. Van haar familie krijgt ze zorg en aandacht. Haar familie probeert haar wel te stimuleren om naar buiten te gaan. Maar dat is voor nu echt te hoog gegrepen. Ze heeft daarom juist behoefte aan een vriendschappelijk contact, met iemand die haar thuis bezoekt. Haar ideale maatje is een betrouwbaar, lief en zacht persoon. Iemand die haar niet forceert om toch naar buiten te gaan, haar oprecht een luisterend oor biedt, haar wil proberen te begrijpen en gewoon een gezellig praatje met haar kan houden. De vrouw houdt bijvoorbeeld van eten, koken en bakken. Dat is een onderwerp waarover ze graag zou willen praten. Verder praat ze graag over onderwerpen uit het dagelijks leven; van leuke dingen tot dingen waar ze zich zorgen over maakt of die haar dwarszitten. De vrouw is niet in Nederland geboren. Ze spreekt de Nederlandse taal voldoende genoeg om elkaar te kunnen begrijpen. De vrouw zou het fijn vinden als ze door het maatjescontact haar Nederlandse taalniveau wat kan verbeteren. In contact is zij een heel eerlijk en zacht persoon. Ze zal wat tijd nodig hebben om het vertrouwen van een ander te voelen. De vrouw kan dagelijks na 12 uur afspreken. Ze rookt. Maar haar woning is rookvrij. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie wil deze man gitaar leren spelen?
Amstelveen

Wie wil deze man gitaar leren spelen?

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van vijftig plus zoeken wij een maatje dat gitaar kan spelen en het leuk vindt om hem de beginselen van het gitaarspelen aan te leren. De man heeft moeite in het aangaan van sociale contacten. Gitaarles is voor hem een doel op zich, maar ook een middel om contact op te bouwen. Twee keer eerder heeft hij een poging gedaan om bij een muziekschool gitaarles te nemen, maar in beide situaties stopte het vroegtijdig door omstandigheden. Los van het feit dat opnieuw gitaarles nemen voor hem te duur is, leek het hem gewoon een leuke manier om met iemand sociaal in contact te komen. De gitaar als middel om stiltes te voorkomen en om met iemand in contact te komen. Het lijkt hem fijn als hij gekoppeld kan worden aan een maatje dat hem in zijn thuissituatie en op zijn eigen tempo gitaar kan leren spelen of hem wat tips kan geven over hoe hij dat moet opstarten. Het mag voor hem ook op een andere plek, als de vrijwilliger geschikte plek weet. De man zal het in het begin wat spannend vinden om af te spreken. Naarmate het contact vordert, is de kans aanwezig dat hij juist zal ontspannen. Hij wenst een aardig maatje dat geduld met hem heeft, hem wat vertrouwen geeft en met wie hij een klik ervaart. De man heeft zelf gitaren en bladmuziek. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Engels of Spaans maatje voor Aquafit gezocht
Amstelveen

Engels of Spaans maatje voor Aquafit gezocht

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van 72 jaar zoeken wij een Engels- of Spaanssprekend maatje dat samen met haar wil gaan aquafitten bij zwembad De Meerkamp in Amstelveen. De lessen die plaatsvinden op maandag van 20.15 tot 21.00 uur en op donderdag van 19.30 tot 20.15 uur zijn voor haar een optie. Ze zou dan het liefst door haar maatje thuis worden opgehaald en tezamen naar het zwembad gaan. Ze kan fietsen of met het openbaar vervoer reizen. Een andere activiteit lijkt haar ook leuk. Ze gaat bijvoorbeeld graag naar het museum, de markt, de bioscoop of een balletvoorstelling. Dat lukt voor haar op vrijdag, zaterdag en zondag. De vrouw is in contact heel vriendelijk. Als vrijwilliger moet je wel wat geduld en een luisterend oor voor haar hebben. Ze houdt van praten. Ze praat veel en vaak aan één stuk door. Hoe zij de realiteit ervaart, daar kun je als vrijwilliger bedenkingen bij hebben. Daar zul je respectvol een weg in moeten vinden. Haar huis is niet een uitnodigende plek. Daarom is het ook echt verstandig om bij elke ontmoeting een uitje in te plannen. De vrouw spreekt Nederlands met een Spaans accent en een woordje Engels. Ze kan zowel aan een Engels- als aan een Spaanssprekende vrijwilliger gekoppeld worden. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wandelmaatje gezocht voor Farsi sprekende man
Amstelveen

Wandelmaatje gezocht voor Farsi sprekende man

Project · 1 tot 2 uur in totaal
Roads Maatjesproject

Voor een vriendelijke man van zestig zoeken wij een wandelmaatje. De man spreekt geen Nederlands. Wel Farsi. Daarom zoeken wij naar een maatje dat Farsi met hem kan spreken. Daarnaast is beheersing van Nederlands of Engels nodig om met de medewerkers van onze organisatie te kunnen communiceren. De man is veel alleen. Zijn zonen bezoeken hem, maar zij hebben ook hun werk en bezigheden. Dagbesteding is vanwege de taalbarrière geen optie voor hem. De man wenst een maatje met wie hij kan wandelen en praten. In contact heeft hij een enigszins afwachtende houding. Hij is verder heel vriendelijk en rustig. Hij kan wel last hebben van sombere stemming. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw (70+) wenst vrouwelijk wandelmaatje
Amstelveen

Vrouw (70+) wenst vrouwelijk wandelmaatje

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van zeventigplus zoeken wij een vrouwelijk maatje van zestig jaar of ouder dat het leuk vindt om met haar op een rustig tempo een uurtje te wandelen. Toen de vrouw met pensioen ging, merkte ze dat haar sociale omgeving kleiner werd. De vrouw heeft nu minder sociale contacten dan ze zou willen hebben. Dat kan invloed hebben op haar stemming. Ze kan zich soms wat somber voelen. Ze heeft wel pogingen gedaan om meer met mensen in contact te komen. Onder andere bij wandelgroepen en buurthuizen. Ze merkt dat ze nog steeds behoefte heeft aan een één-op-één contact. Daarom hoopt ze aan een maatje gekoppeld te worden. Het liefst wil ze met haar maatje wandelen en kletsen. De vrouw houdt van mooie natuur. Het lijkt haar ook leuk om samen iets creatiefs te doen of om een uitstapje te maken. De vrouw omschrijft zichzelf als rustig en enigszins afwachtend. Ze is beschikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag en eventueel in het weekend. Ze spreekt het liefst overdag af. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw (37) wenst uit huis te komen
Haarlemmermeer

Vrouw (37) wenst uit huis te komen

Wekelijks · 0 tot 1 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van 37 jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. Ze heeft een ziekte die haar in haar mobiliteit beperkt. Daarbij ervaart zij een drempel om buiten de deur te komen en om nieuwe dingen te doen en nieuwe mensen te ontmoeten. Het aangaan van een maatjescontact vindt ze spannend. Maar ze wil het graag proberen. De vrouw hoopt gekoppeld te worden aan een maatje met wie ze wat gezellige afleiding ervaart. Iemand die haar mee naar buiten neemt. De vrouw is buitenshuis afhankelijk van ofwel een scootmobiel ofwel een rolstoel. Op het moment dat zij zelf fysiek niet in staat is om die scootmobiel te besturen, dan zou het handig zijn dat de vrijwilliger haar rolstoel kan duwen. Als haar maatje een hond heeft, die mee kan tijdens een wandeling met de scootmobiel of rollator, dan zou de vrouw dat heel leuk vinden. Ook is de vrouw fan van ‘Pokémon Go’. Op een dag dat zij zich slecht voelt of dat het slecht weer is, lijkt het haar gezellig om binnenshuis te puzzelen of een gezelschapsspelletje te spelen. Binnenshuis kan de vrouw zich met en zonder rollator verplaatsen. Doordeweeks is de vrouw elke ochtend beschikbaar. Ze kan ook op maandag- en dinsdagmiddag. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Man met een grote dosis humor wenst maatje
Uithoorn

Man met een grote dosis humor wenst maatje

Wekelijks · 1 tot 1 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van tegen de zestig jaar uit Uithoorn zoeken wij een maatje. Op lichamelijk gebied heeft het hem behoorlijk tegengezeten. Daar heeft hij nog restverschijnselen van. Daardoor kan hij bijv. niet lang lopen en zal het per dag wisselen wat hij kan ondernemen. Hij heeft een klein netwerk van ‘bekenden’. Hij vindt het lastig om zelfstandig nieuwe sociale contacten op te doen. Daarom zit hij veelal thuis voor de televisie. De man heeft behoefte aan een één-op-één contact met iemand die het prima vindt om over koetjes en kalfjes onderwerpen kan praten. De gespreksstof houdt hij het liefst makkelijk en luchtig. Zoals hij zelf zegt: ‘ik ben er goed in om over onzin te praten’. Daarbij heeft de man een grote dosis humor en zelfspot. De treurigheid van het leven zet hij als het ware om in het maken van grappen. Soms zijn dat ook wat grovere grappen. Zelf kan hij er om lachen. Met een maatje zou hij graag naar de film gaan, ergens koffiedrinken of lekker in het zonnetje op een terrasje zitten. Mocht zijn maatje van vissen houden, dan lijkt hem dat ook een leuke activiteit om samen te doen. De man is slechter ter been. Maar hij kan zich met de auto zelfstandig ergens komen. Een wandeling maken is voor hem geen optie. Hij rookt. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie helpt deze vrouw naar buiten?
Amstelveen

Wie helpt deze vrouw naar buiten?

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vriendelijke vrouw van 44 zoeken wij een maatje. De vrouw heeft al jarenlang een angststoornis, waardoor zij veelal thuis zit. De vrouw wil of kan alleen naar buiten als er iemand met haar meegaat. Ze is dus erg afhankelijk van anderen. De vrouw is eerder aan maatjes gekoppeld geweest. Daar heeft ze positieve ervaringen mee, want haar maatjes namen haar mee naar buiten en gaven haar leuke afleiding. Daarom hoopt ze nu weer aan een maatje gekoppeld te worden. De inzet van het maatjescontact is om de kwaliteit van haar leven te vergroten. Je moet als vrijwilliger niet de ambitie hebben om de vrouw van haar problemen af te helpen. Het gaat er juist om dat je haar in haar ervaring serieus neemt. Het gaat er in eerste instantie om dat de vrouw zich op haar gemak gaat voelen bij haar maatje. Voordat ze uit huis durft, zal ze dus eerst moeten klikken met het maatje en zich vertrouwd moeten voelen met haar maatje. Het kan gebeuren dat ze een angstaanval krijgt en dan naar huis wil of dat ze op een slechte dag echt niet naar buiten durft. Met een maatje zou de vrouw graag een stukje gaan wandelen in de omgeving, eventueel zou ze ook een stukje gaan fietsen. Ook lijkt het haar leuk om samen te tafeltennissen of bij regen om een kaart- of bordspel te spelen. Gezien de vrouw zelf niet veel meemaakt, zou ze het leuk vinden als haar maatje het één en ander te vertellen heeft. Zelf kan ze de negativiteit in haar hoofd opzoeken. Daarom vindt de vrouw het fijn als haar maatje het leven positief kan bekijken, maar de problemen in het hoofd van de vrouw niet wegwuift. De vrouw kan overdag afspreken. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie helpt deze vrouw naar buiten?
Amsterdam

Wie helpt deze vrouw naar buiten?

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vriendelijke vrouw van 44 zoeken wij een maatje. De vrouw heeft al jarenlang een angststoornis, waardoor zij veelal thuis zit. De vrouw wil of kan alleen naar buiten als er iemand met haar meegaat. Ze is dus erg afhankelijk van anderen. De vrouw is eerder aan maatjes gekoppeld geweest. Daar heeft ze positieve ervaringen mee, want haar maatjes namen haar mee naar buiten en gaven haar leuke afleiding. Daarom hoopt ze nu weer aan een maatje gekoppeld te worden. De inzet van het maatjescontact is om de kwaliteit van haar leven te vergroten. Je moet als vrijwilliger niet de ambitie hebben om de vrouw van haar problemen af te helpen. Het gaat er juist om dat je haar in haar ervaring serieus neemt. Het gaat er in eerste instantie om dat de vrouw zich op haar gemak gaat voelen bij haar maatje. Voordat ze uit huis durft, zal ze moeten klikken met het maatje en zich vertrouwd moeten voelen met haar maatje. Het kan gebeuren dat ze een angstaanval krijgt en dan naar huis wil of dat ze op een slechte dag echt niet naar buiten durft. Met een maatje zou de vrouw graag een stukje gaan wandelen in de omgeving, eventueel zou ze ook een stukje gaan fietsen. Ook lijkt het haar leuk om samen te tafeltennissen of bij regen om een kaart- of bordspel te spelen. Gezien de vrouw zelf niet veel meemaakt, zou ze het leuk vinden als haar maatje het één en ander te vertellen heeft. Ze kan soms de negativiteit in haar hoofd opzoeken. Daarom vindt de vrouw het fijn als haar maatje het leven positief kan bekijken, maar de problemen in het hoofd van de vrouw niet wegwuift. De vrouw staat ervoor open om aan een Engelssprekend maatje gekoppeld te worden. De vrouw kan overdag afspreken. Ze heeft een voorkeur voor het weekend. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Anderen bekeken ook

Heel Holland Wipt tegels
Overal

Heel Holland Wipt tegels

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Het wip-seizoen is geopend: wip, Holland, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Nederland een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Technicus M/V
Amstelveen

Technicus M/V

Eenmalig of wekelijks · 2 tot 3 uur
Radio Tulipa TV

Taakomschrijving Je bedient de aanwezige apparatuur (Mengpaneel, Computers, DVD en CD) tijdens de live radio en tv uitzending in Ziekenhuis Amstelland. Eisen Minimum leeftijd 17 jaar, kennis van computers en audiovisuele apparatuur. Wat heeft de organisatie te bieden Radio Tulipa TV bestaat uit een team van enthousiaste vrijwilligers en samen met een patiëntenbezoeker en een presentator vorm je een vast team. Wat maakt het werk de moeite waard De waardering van de patiënten en samenwerken met collega’s in een team. Werktijden Één avond per week (maandag, dinsdag, woensdag, of donderdag) van 19:30 uur tot 22:00 uur. Frequentie in overleg. Aannameprocedure Kennismakingsgesprek met kijkje in de studio en er is een inwerkperiode van circa 2 maanden.

Overblijfkrachten m/v
Amstelveen

Overblijfkrachten m/v

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Stichting Amstelwijs

Wat ga je doen? Je gaat kinderen begeleiden tijdens het overblijven op school (TSO = tussenschoolse opvang). Je eet samen met de kinderen, zorgt ervoor dat ze hun handen wassen en begeleidt ze tijdens het spelen. Bij mooi weer gaan jullie lekker naar buiten en anders spelen de kinderen binnen in het klaslokaal. Wie zoeken wij? We zoeken enthousiaste mensen die goed kunnen omgaan met kinderen in de basisschoolleeftijd. Er zijn geen specifieke opleidingseisen, maar we bieden de mogelijkheid om een korte cursus te volgen, verspreid over twee ochtenden. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst, zodat je zowel de kinderen als je collega's goed kunt begrijpen en met de leerkrachten kunt overleggen. Wat bieden wij jou? • Flexibiliteit: Kies zelf hoe vaak je wilt werken, van één tot vier keer per week. Duo-plekken zijn mogelijk: bijvoorbeeld de ene week wel, de andere week niet. • In jouw buurt: De scholen bevinden zich in Amstelveen, er is dus altijd een school dichtbij! • Belastingvrije vrijwilligersvergoeding: Je ontvangt een onbelaste vergoeding voor je inzet. • Werktijden: Tussen 12:00 en 13:30 uur, afhankelijk van de school. Het aantal dagdelen per week is in overleg te bepalen. • Ondersteuning: We vergoeden de aanvraag van een Verklaring van Goed Gedrag (VOG) en je ontvangt een vrijwilligerscontract van Stichting Amstelwijs. Waarom is dit werk zo leuk? Het werk is niet alleen betekenisvol, maar je bepaalt ook zelf hoe vaak je wilt worden ingezet. Je maakt deel uit van een gezellig team en draagt bij aan het welzijn van de kinderen. Interesse? Klik op de knop hierboven om je aan te melden. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Help een gezin met een kind met een beperking
Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer

Help een gezin met een kind met een beperking

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Mantelzorg & Meer

Wat doet een maatje Een maatje voor een kind is bedoeld voor kinderen van twee tot achttien jaar met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Je bezorgt het kind een gezellige dag bij jouw thuis, maar je kunt er ook op uitgaan. Het kind heeft jouw gezelschap en doet nieuwe ervaringen op. Kortom, een maatje •geeft extra aandacht •doet samen iets waar het kind blij van wordt •biedt veiligheid •is minimaal een keer per maand een dag(deel) beschikbaar Waarom een maatje Gezinnen met een kind met een beperking kunnen moeilijk even iets voor zichzelf doen of er zomaar op uit gaan. Tijd voor zichzelf en voor de andere leden in het gezin is schaars. Door inzet van een maatje voor het kind komt daar ruimte voor. Ouders, broertjes en zusjes van een kind met een beperking kunnen op deze dag iets ondernemen. Wie is maatje Ben je geduldig en ga je graag met kinderen met een beperking om? Ben je een evenwichtige doorzetter en voel je goed aan wat er nodig is bij kinderen? Wil jij je voor langere tijd verbinden en ben je inzetbaar in Aalsmeer, Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel, Uithoorn of Haarlemmermeer? Als jouw antwoord ‘ja’ is dan maken wij graag kennis met je. Ervaring met kinderen is fijn maar niet noodzakelijk. We vragen je wel om een verklaring omtrent gedrag. Of kijk op onze website [website verborgen]

55+ maatje voor een oppashond
Amstelveen

55+ maatje voor een oppashond

Wekelijks · 0 tot 100 uur
Stichting OOPOEH

IN HET KORT Bent u dol op honden, wandelt u graag en wordt u vrolijk van een viervoeter in uw eigen buurt? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een hond beginnen? Via Stichting OOPOEH kunt u (55+) passen op een lieve hond. TAAKOMSCHRIJVING Heeft u altijd honden gehad, maar kunt of wilt u er zelf niet meer aan beginnen? Of wandelt u graag maar vindt u dat leuker om samen met een hond te doen? Via Stichting OOPOEH kunt u zich aanmelden als oppas voor een hond in uw eigen buurt. Oppassen is vrijblijvend: u past op wanneer het u uitkomt. In uw online profiel kunt u precies aangeven hoe vaak en wanneer u beschikbaar bent. WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG? Ervaring met honden is een pre maar geen vereiste. WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG? Een kwispelend staartje, onvoorwaardelijke liefde van een hond, een leuk contact met het baasje van de hond, talloze gezellige praatjes op straat en een betere gezondheid en humeur. WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK? Een oppashond is gezellig en gezond: Je bent meer in beweging. Je ontmoet meer mensen in de buurt. Een oppashond biedt gezelligheid in huis: je voelt je minder alleen. Je helpt een buurtbewoner met de zorg voor zijn/haar hond zodat hij/zij even de handen vrij heeft. Stichting OOPOEH organiseert bovendien maandelijks leuke uitjes voor de OOPOEH's waar u kosteloos aan deel kunt nemen. WERKTIJDEN n.v.t., u past op wanneer het u uitkomt.

Stevige wandelaar gezocht!
Aalsmeer

Stevige wandelaar gezocht!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Mantelzorg & Meer

Meneer is 90 jaar. Meneer heeft Alzheimer. Zijn echtgenote is de mantelzorger en mevrouw werkt er ook nog bij. Meneer is heel sportief, al zijn hele leven lang. Het echtpaar zou graag een vrijwilliger willen om meneer wat gezelschap te houden en te activeren. Meneer vindt het zelf lastig om te bedenken wat ze kunnen doen, het is fijn als de vrijwilliger daarbij helpt. Een stevige wandeling maken, naar sport kijken of b.v. naar het theater. Er zijn vele mogelijkheden. Dit kan op een dag dat mevrouw aan het werk is (maandag/dinsdag of vrijdag) of op de woensdag. Een aantal uur per week. Dan is mevrouw vrij en zou ze wat voor zichzelf kunnen doen. In het begin is het wenselijk om eerst een aantal keer samen koffie te drinken om elkaar te leren kennen en aan elkaar te wennen. Wil jij dit doen en er op deze manier voor zorgen dat het leven voor het echtpaar weer wat leuker wordt? Neem dan contact op met Mantelzorg & Meer.

Bij oudere dame thuis op bezoek
Amstelveen

Bij oudere dame thuis op bezoek

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Stichting Brentano Amstelveen

Mevrouw W., inmiddels 96 jaar, is op zoek naar een gezellig maatje die bij haar eenmaal in de week op bezoek zou willen komen. Ze woont zelfstandig thuis en zou het fijn vinden om wat extra gezelschap te hebben. Je bent van harte welkom om bij haar een kopje koffie te komen doen, om te komen lunchen of om een fijne wandeling te maken. Mevrouw zit in een rolstoel, dus prettig als je een rolstoel zou kunnen duwen. Ze vertelt je graag zelf meer tijdens een kennismaking! Ben jij benieuwd naar mevrouw en wil jij haar verblijden met jouw gezelschap? Neem dan contact met ons op, dan plannen we vrijblijvend een kennismakingsgesprek voor je in.

Zorg jij voor een heerlijk ontbijtje?
Amstelveen

Zorg jij voor een heerlijk ontbijtje?

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Stichting Brentano Amstelveen

Ons verpleeghuis zoekt een enthousiaste vrijwilliger die onze 16 bewoners op afdeling Acacia wil helpen met hun ontbijt. De bewoners eten op hun kamer en hebben behoefte aan een vriendelijk gezicht en hulp bij hun ochtendroutine. Je werkt zelfstandig, maar ons zorgpersoneel is altijd in de buurt voor ondersteuning. Tijden: tussen 8:00 - 10:00 uur, met de mogelijkheid om langer te blijven en aansluitend bij de lunch te helpen Wat je gaat doen: - Helpen met het uitdelen en serveren van ontbijt op de kamers van de bewoners. - Bewoners ondersteunen bij het eten indien nodig. - Een praatje maken en zorgen voor een warme start van de dag voor onze bewoners. - De mogelijkheid om na het ontbijt ook bij de lunch te helpen als je dat wilt. Wij zijn op zoek naar: Een zorgzame en betrouwbare vrijwilliger die graag een positieve bijdrage wil leveren aan het welzijn van onze bewoners. Ervaring is niet vereist, maar een vriendelijke houding en bereidheid om te helpen zijn essentieel. Wat wij bieden: - Een warme en ondersteunende omgeving. - Mogelijkheid om waardevolle contacten te leggen met onze bewoners. - Flexibiliteit qua dagen: we bespreken graag welke dag jou uitkomt. - Tweemaal per jaar een inspirerende workshopdag - Presentjes, o.a. met eindejaar en een gezellige eindejaarsborrel Interesse? Heb je een paar uurtjes over in de ochtend en wil je bijdragen aan een goede start van de dag voor onze bewoners? Neem dan contact met ons op! We maken graag kennis met je onder het genot van een kopje koffie of thee.