Hug4Joy Therapiedieren zoekt vrijwilligers

Hug4Joy Therapiedieren zoekt vrijwilligers

Beschikbaarheid:
regelmatig
Plaats:
Rotterdam
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, (Huis)dieren
Tip anderen via:

Wie zijn wij?
Stichting Hug4Joy Therapiedieren is een Non-profitorganisatie en houdt zich voornamelijk bezig met het bezoeken van (zorg)instellingen, om kwetsbare mensen de mogelijkheid te bieden op een zeer laagdrempelige manier een dier vast te houden, te aaien en te knuffelen. Ook het vertellen over wilde dieren aan de hand van mooi en divers materiaal is een onderdeel.

Wat is onze missie?
Onze missie is het leveren van een bijdrage aan de mentale- en fysieke gezondheid en het welzijn van mensen die tijdelijk of voor een lange periode verblijven in een (zorg)instelling.

Onze dieren
Onze diergroep bestaat uit een paardje, konijnen, cavia’s, honden, een Senegalpapegaai, een Goffini-kaketoe en wandelende bladeren die in wisselende samenstelling meegaan. Uiteraard zijn deze dieren getraind voor dit doeleind.

Wat zoeken wij?
Omdat je werkt met overwegend kwetsbare mensen, zoeken wij iemand met inlevingsvermogen en goede sociale vaardigheden. Je houdt van dieren en kan er enthousiast over vertellen. Je beschikt over een auto omdat je de verschillende dieren mee moet kunnen nemen naar de instellingen.

Wat houdt het werk in?
Je gaat mee met een bezoek aan een instelling, om na een inwerktijd ook zelfstandig of met twee personen een bezoek te kunnen verzorgen.
Je zorgt dat de dieren op een veilige manier bij de bewoners geplaatst worden. Dit gebeurt in samenwerking met de activiteitenbegeleider van het tehuis.
Je houdt de dieren tijdens de interactie met de bewoners goed in de gaten en maakt op een fijne manier contact met de mensen.
Aan de hand van uitgebreide informatie kun je ook vertellen over allerlei diersoorten met behulp van een diversiteit aan mooi materiaal.
Een bezoek duurt een uur en op dit moment doen we één bezoek per dag. Het ophalen en weer terugbrengen van de dieren en de reistijd naar de instelling, neemt in totaal een dagdeel in beslag. Onze bezoeken vinden plaats in Rotterdam en omgeving.
Onze stichting kan alleen op beperkte schaal reisvergoeding verstrekken.

  • De hulpvraag van Peter is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zorgzaam010
  • Peter is eerder via deze website geholpen
Laat Peter weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Hug4Joy Therapiedieren zoekt vrijwilligers" van Peter.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Hug4Joy
Geplaatst door:
Profielfoto van Peter
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Peter
  • De hulpvraag van Peter is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zorgzaam010
  • Peter is eerder via deze website geholpen