Maatjes verzocht

Maatjes verzocht

Beschikbaarheid:
soms
Plaats:
Wageningen
Categorie:
Maaltijden & koken, Administratie, Huishoudelijk
Tip anderen via:

Goedemorgen,

Ik ben een vrouw van 40 jaar die helaas al lang chronisch ziek is. Ik woon alleen en kan daarom helaas niet steunen op de hulp van een partner. Mijn familie woont ook niet in de buurt. Ik ben daarom vooral op mijzelf aangewezen. Af en toe vraag ik wel hulp in mijn omgeving, maar helaas loop ik er dan vaak tegenaan dat mensen het om legitieme redenen al heel erg druk hebben en/of zelf met gezondheidsproblemen zitten, waardoor voor mij de drempel steeds hoger wordt om hulp te vragen.

Ik zit echter wel in een hele lastige situatie. Ik heb een ziekte die helaas niet algemeen erkend is, waardoor ik vaak tussen wal en schip val bij de WMO en andere instanties.

Ik heb al weinig energie met dat weinige beetje energie ben ik heel veel aan het regelen en strijden op het gebied van WMO, financiën, bedrijfsarts (ik zit in ziekteverlof al voor langere tijd) etc. Ik kom hierdoor niet aan herstel toe.

Ik houd ook veel te weinig energie over voor mijn huishouden en eten koken, laat staan voor het doen van leuke dingen ter ontspanning.
Ik red het niet om alle ballen in de lucht te houden en als er een bal valt, dan kost het weer veel extra energie om die bal weer in de lucht te krijgen.

Ik hoop daarom een maatje te vinden die naast mij kan staat en mij kan helpen met een aantal praktische zaken en mij ook mentaal een hart onder de riem kan steken.

Ik ben zelf over het algemeen goed op de hoogte van de verschillende regels bij bijvoorbeeld de WMO. Ik zoek dus niet iemand om dingen uit te leggen, maar iemand die naast mij staat als het mij door pijn en vermoeidheid niet meer lukt om de ballen in de lucht te houden. Iemand waar ik ook eens mee kan sparren.

Ik heb administratief aangevinkt, omdat de voor mij juiste optie er niet tussen stond. Het gaat in dat opzicht meer in bijvoorbeeld het samen schrijven van een bezwaarschrift als de voorziening is afgewezen. Ook hier geldt weer: ik weet wel hoe het moet, maar door ernstige vermoeidheid heb ik er vaak de energie niet voor.

Ik hoop dat er iemand nader met mij wil kennismaken om te kijken of er een klik is om een maatjesproject te starten.

  • De hulpvraag van Marlies is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Laat Marlies weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Maatjes verzocht" van Marlies.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Geplaatst door:
Profielfoto van Marlies
  • De hulpvraag van Marlies is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar