csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilligers gezocht voor prestatieloop

Op zondag 2 juni a.s. wordt voor de derde keer de Ronde van de Driemanspolder georganiseerd ([website verborgen]). De Ronde van de Driemanspolder is een prestatieloop met verschillende afstanden voor jong en oud. Daarnaast zijn er verschillende wandelafstanden. De opbrengst van het evenement gaat naar het Maja Anjohuis (het lokale inloophuis voor kankerpatienten). De organisatie van de Ronde van de Driemanspolder is op zoek naar vrijwilligers die op 2 juni van ongeveer 8.30-14 uur willen helpen. Er zijn vrijwilligers nodig die helpen bij het inschrijfbureau, koffie en thee zetten, op de route en bij de finish. Wil je helpen? Stuur dan een bericht.

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Zoetermeer

Projectcoördinatie

Beschrijving

Op zondag 2 juni a.s. wordt voor de derde keer de Ronde van de Driemanspolder georganiseerd ([website verborgen]). De Ronde van de Driemanspolder is een prestatieloop met verschillende afstanden voor jong en oud. Daarnaast zijn er verschillende wandelafstanden. De opbrengst van het evenement gaat naar het Maja Anjohuis (het lokale inloophuis voor kankerpatienten). De organisatie van de Ronde van de Driemanspolder is op zoek naar vrijwilligers die op 2 juni van ongeveer 8.30-14 uur willen helpen. Er zijn vrijwilligers nodig die helpen bij het inschrijfbureau, koffie en thee zetten, op de route en bij de finish. Wil je helpen? Stuur dan een bericht.

Praktische informatie

Locatie

Zoetermeer

Impact

Impactgebied

Evenementen & festivals
Sport & beweging

Categorie

Projectcoördinatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Zoetermeer

Groepenbegeleider m/v

Present Zoetermeer

Ook jij kan het verschil maken in het leven van andere inwoners van Zoetermeer! Wil je weten hoe? Wij bieden jou een unieke plek waarbij je groepen gaat begeleiden die een praktische of sociale klus doen bij mensen die dat zelf niet kunnen en/of daar behoefte aan hebben. Je ontmoet inwoners van Zoetermeer die je anders niet tegenkomt. Je komt op plaatsen in Zoetermeer waar je anders niet komt. In situaties die je nog nooit tegen bent gekomen Wat moet je kunnen: ● communicatief en sociaal vaardig ● zorgvuldig ● enthousiasmerend ● ondernemend ●gemiddeld 4 uur per maand = 1 klus ● affiniteit met hulpverlening ● flexibiliteit ● praktisch inzicht ● Wat bieden wij: ● maatschappelijke organisatie ● training en begeleiding ● enthousiast team ● waardevolle ontmoetingen ● onbetaalbare ervaring ● Nieuwsgierig geworden?

Structureel
Zoetermeer

Vrijwilliger Thuisadministratie

Humanitas Zoetermeer

De activiteit Thuisadministratie van de afdeling Humanitas Zoetermeer richt zich op mensen die tijdelijk niet (meer) in staat zijn zelfstandig de administratieve handelingen te verrichten die nodig zijn om financiële problemen te voorkomen of op te lossen. Het ondersteunen van deelnemers wordt gedaan door vrijwilligers, die begeleid, getraind en ondersteund worden door de coördinatoren. Ons team bestaat uit vier enthousiaste coördinatoren en een projectondersteuner en zij begeleiden circa 50 vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers, die de deelnemers begeleiden naar hernieuwde zelfredzaamheid. Wil jij: - samen met deelnemers post openen en ordenen; - samen met deelnemers een maandbegroting opstellen (inkomsten, uitgaven en schulden); - checken of deelnemers gebruik maken van bestaande voorzieningen (zoals toeslagen, uitkeringen, vrijstellingen/kwijtschelding); - deelnemers helpen bij het benaderen van (overheids)instanties en het invullen van formulieren (bv voor de aanvraag van SchuldHulpVerlening bij de gemeente); - deelnemers coachen bij het maken van keuzes en het definiëren van vervolgstappen? Heb jij: - ongeveer vier uur per week tijd; - affiniteit en/of ervaring met administratieve en financiële zaken; - ervaring met Excel; - geduld, een warm hart voor mensen, flexibiliteit; - coachende kwaliteiten? Wij bieden: - betekenisvol vrijwilligerswerk; - interne opleidingen op financieel gebied en coachingstrainingen; - boeiende thema-avonden; - intervisiebijeenkomsten met collega’s; - een gemotiveerd en enthousiast team collega’s; - vergoeding van gemaakte onkosten en een vrijwilligersverzekering. Ben je geïnteresseerd? Neem voor meer informatie of om te solliciteren contact op.

Structureel
Zoetermeer

Een lach brengen voor Zoetermeerse ouders?

Humanitas Zoetermeer

Vanuit Humanitas Zoetermeer zijn wij op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor Home-Start. Dit programma richt zich op ouders die wekelijks een extra steuntje in de rug nodig hebben. Zoals voor Hassatou (links op de foto), zij heeft een jaar lang ondersteuning gehad van vrijwilliger Alexandra. Wat haar het meeste is bijgebleven is dat ze zo met Alexandra kon lachen, ze maakt veel grapjes. Vooral het samen zijn, samen koffie drinken, samen kletsen en leuke dingen doen was zo waardevol. Hoewel het haar ontzettend veel heeft geleerd en haar heel goed heeft geholpen, voelde het ook als een vriendschap aan. Maar wat vraagt dat van jou als vrijwilliger? - Deelnemen introductietraining - Dagdeel van je tijd per week -Je kunt je goed inleven in een ander, hebt een open blik, bent positief, sociaal en hebt ervaring/affiniteit met opgroeiende kinderen Wat wij bieden? - Begeleiding door professionele en HBO-geschoolde coördinatoren - Training + certificaat - Terugkombijeenkomsten en scholing - Eindejaarsuitje - Een enthousiast en betrokken team van vrijwilligers - Reiskostenvergoeding - Het allerbelangrijkste; waardevolle verbinding met ouders in Zoetermeer Wat kan je doen als vrijwilliger? En wat zou bij je passen? - Je bent dat extra steuntje in de rug op verschillende vlakken - Je biedt een luisterend oor / gezelligheid / vertrouwen - Je heeft praktische tips omtrent de opvoeding - Je deelt je eigen ervaringen met opgroeiende kinderen - Je biedt (praktische) ondersteuning, zoals het wegwijs maken in de gemeente, samen naar buiten gaan, samen met de kinderen spelen/lezen, het netwerk van het gezin vergroten etc. Interesse? Laat het ons weten als reactie op deze vacature! Dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in om elkaar beter te leren kennen.

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Zoetermeer

Zonnebloem zoekt een voorzitter

Zonnebloem Zoetermeer-zuid

Zonnebloem Zoetermeer-zuid zoekt een voorzitter. De termijn van de huige voorzitter loopt af dus zijn we op zoek naar een opvolger. Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al meer dan 70 jaar. We zetten alles op alles om mensen met een handicap een onvergetelijke dag te bezorgen. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn. We willen dat iedereen volop van het leven kan genieten. Dat kan niet zonder onze meer dan 40.000 vrijwilligers. Zij maken het mogelijk. Stuk voor stuk doen zij er alles aan om mensen een onvergetelijk moment te bezorgen. Ook bij de afdeling Zonnebloem Zoetermeer-zuid willen we graag activiteiten blijven organiseren. Hiervoor zijn we hard op zoek naar een vrijwillige, enthousiaste VOORZITTER Wat doe je? Als voorzitter ben je de spil van ons bestuur en werk je nauw met de andere bestuursleden samen. Je zit de vergaderingen voor en draagt zorg voor een goede taakverdeling. Je helpt mee met het richting geven aan de koers van de vereniging. En je vertegenwoordigt de vereniging bij officiële aangelegenheden. Je deelt je tijd zelf in. Wie ben je? Het belangrijkste is dat je goed kunt samenwerken in een team. Verder neem je gemakkelijk initiatief en kun je ruimte geven aan kwaliteiten van andere vrijwilligers. Je vindt het leuk om het verschil te maken en je in te zetten voor lichamelijk beperkte medemensen. Wat krijg je er voor terug? Wist je dat mensen die vrijwilligerswerk doen gelukkiger zijn? En gezonder? Je zet je talent in en krijgt er heel veel voor terug. Een goed gevoel, waardering. Natuurlijk krijg je ondersteuning. En je kunt cursussen en workshops volgen. We vergoeden je onkosten en je bent bij ons altijd goed verzekerd. Kom kennismaken! We maken graag kennis met je. Dan bekijken we samen welke mogelijkheden er zijn. Neem contact op met Nel van Pelt, voorzitter tel. 06-29239072 of email haar: [email protected]

Structureel
Zoetermeer

Wordt huiswerkmaatje voor een brugklasser!

Jong Perspectief

Steeds meer jongeren die het op de basisschool hebben weten te redden met de nodige begeleiding staan met knikkende knieën voor de grote overstap naar de middelbare school. Dan is het heel fijn als er een vrijwilliger is die je helpt met de overstap van groep 8 naar de middelbare school. Hoe ziet zo’n ondersteuning eruit? Voor 1,5 uur per week kom je bij de leerling thuis. Door een jongere een steuntje in de rug te geven en een periode mee te lopen geeft dit je als vrijwilliger voldoening en energie. Denk met het ondersteunen aan het plannen van huiswerk, structuur bieden, overhoren, begrijpend lezen oefenen, ondersteuning bieden op taalgebied, samen sparren, luisteren naar wat er speelt in het leven van een jongere. Je bouwt een “vriendschapsband” op en je geeft de jongere een perspectief. Wat kun je van ons verwachten? Een training en persoonlijke begeleiding, zorgvuldige match, thema en intervisie bijeenkomsten. Groepsactiviteiten voor koppels. Ben je nieuwsgierig en zou je het leuk vinden om een periode mee te lopen in het leven van een jongere? Dan horen wij dit graag! [email protected]

Structureel
Jongeren
Zoetermeer

Twee bestuursleden

Present Zoetermeer

Stichting Present Zoetermeer gelooft dat mensen bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. Om de kloof tussen de bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen te overbruggen treedt Present op als verbindende schakel. Waarbij het vertrekpunt altijd de tijd, de gaven en talenten van mensen die van betekenis willen zijn voor de ander is. De inzet van vrijwilligers via Present versterkt de professionele hulpverlening en draagt bij aan de ontwikkeling van de hulpvrager. De methode Present is opgenomen in de Databank Effectieve Sociale Interventies en is bewezen effectief in het verbinden van informele en formele zorg. Stichting Present Zoetermeer heeft als visie een beweging op gang te brengen in Zoetermeer waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te kijken. Stichting Present Zoetermeer werkt samen met diverse maatschappelijke organisaties, scholen, kerken, bedrijven en de gemeente en is niet meer weg te denken uit het sociaal-maatschappelijke veld in Zoetermeer. Present Zoetermeer maakt onderdeel uit van Stichting Present Nederland, die in ruim 75 gemeenten actief is. Het bestuur van Stichting Present Zoetermeer bestaat momenteel uit drie bestuursleden en betreft een bestuur op afstand. Het bestuur is eindverantwoordelijk voor de activiteiten van de stichting, de financiën, het beleid en het werkgeverschap. Verder heeft het bestuur een belangrijke rol in visievorming, het ontwikkelen en het onderhouden van het netwerk. In verband met de wens tot uitbreiding zijn wij per direct op zoek naar: drie nieuwe bestuursleden. Functiebeschrijving • Doelstelling van Present onderschrijven en willen uitdragen (ambassadeursschap) • Betrokken (willen) zijn bij het sociaal domein • Kunnen denken in strategische kaders • Affiniteit hebben met de breedte van kerken en zingeving • Beschikken over een netwerk van relevante relaties • Bereid om op basis van vrijwilligheid tijd en energie in Present te steken. Eigenschappen • Inlevingsvermogend • Sociaal en verbindend • Stimulator en initiatiefrijk • Ervaring met het werken met vrijwilligers • Netwerker en gericht op samenwerken met anderen • Ervaren in het leiden/begeleiden van processen • Onderscheid kunnen maken tussen proces en inhoud • Bestuurlijke capaciteiten Kun jij je vinden in bovenstaande omschrijving of wil je meer informatie? Neem contact op door een bericht te sturen.

Structureel
Amsterdam, 's-Gravenhage, Voorschoten, Den Helder, Barendrecht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Gouda, Zuidplas, Lansingerland, Arnhem, Deventer, Apeldoorn, Zoetermeer, Ede, Stichtse Vecht, Utrecht, Hilversum, Leusden, Sittard-Geleen, Westland, Haarlem, Dronten, Katwijk

TOMaatjes voor jonge nieuwkomers gezocht!

OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website: https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/thuisonderwijsmaatjes/vrijwilliger Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Structureel
Zoetermeer

Vrijwilliger Get a Grip

Humanitas Zoetermeer

Vind je het leuk om de jongeren van Zoetermeer te helpen bij het op orde brengen en houden van hun administratie en financiën? Zet dan je talent in bij Humanitas Get a Grip en help jongeren zelf weer de regie te krijgen! Wij zoeken vrijwilligers (zowel jong als oud, iedereen is welkom!) die het leuk vinden om bezig te zijn met financiën en anderen daar graag bij helpen. Als vrijwilliger ondersteun je deelnemers met het ordenen van de administratie en help je je deelnemer inzicht te krijgen in de inkomsten en uitgaven en eventuele schulden. Hierdoor krijgt de deelnemer het overzicht weer terug en daarmee ook het zelfvertrouwen om het weer zelf op te pakken. Onze deelnemers wonen in de gemeente Zoetermeer. Voorbeelden van werkzaamheden van een vrijwilliger Thuisadministratie: - Samen post openen en ordenen; - Uitleg geven bij vragen/onduidelijkheden vanuit deelnemer - Inkomsten en uitgaven in kaart brengen; - Een maandbegroting opstellen. - Checken of de deelnemer belangrijke formulieren heeft ingevuld (bijvoorbeeld belasting, subsidieaanvragen); - Helpen met verzamelen van de nodige gegevens om de formulieren in te kunnen vullen; - Checken of deelnemer van alle bestaande voorzieningen gebruik maakt (toeslagen, uitkeringen, kwijtschelding); - Checken of deelnemer in aanmerking komt voor vrijstellingen/kwijtscheldingen; - Inventarisatie van schulden; - Helpen bij het benaderen van (overheids)instanties; - Coachen bij het maken van keuzes; - Vervolgstappen met deelnemer bespreken: welke acties kan zij/hij ondernemen en waar kan hulp worden geboden. Voordat je aan de slag gaat, krijg je een training die bestaat uit een e-learning en twee bijeenkomsten. Verder zijn er gedurende het jaar bijeenkomsten met de andere vrijwilligers waarin ervaringen en kennis gedeeld wordt of waar een inhoudelijk thema besproken wordt. Daarnaast krijg je een vast aanspreekpersoon waar je met je vragen terecht kunt en eventueel mee kunt sparren. We vragen je om minstens een jaar beschikbaar te zijn, voor ongeveer 2 uur per 2 weken (dat kan soms meer en soms minder zijn).

Structureel