csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Programmeur ZondagMiddagPodium

Het Zondagmiddagpodium Haarlemmermeer bestaat uit een enthousiaste club vrijwilligers, ondersteund door een sociaal werker van Meerwaarde (coördinator), die op de vaak stille zondagmiddag aantrekkelijke culturele voorstellingen verzorgt voor senioren in de Haarlemmermeer. Het Zondagmiddagpodium brengt al bijna 25 jaar een gevarieerd programma, waarbij de werkgroep programmering een grote rol speelt. Momenteel is er 1 programmeur (vrijwillig) die graag haar kennis en ervaring met iemand zou delen. Geïnteresseerd? Neem snel contact op zodat we in een persoonlijk gesprek kunnen zien of dit iets is. We zoeken een sociaal iemand, die gemakkelijk contact maakt en affiniteit heeft met de doelgroep van het Zondagmiddagpodium. Wat doe je als programmeur? Je zoekt geschikte : artiesten, legt contact (meestal telefonisch of per mail) met artiesten om optredens te regelen, je verzamelt teksten en foto’s voor het programmaboekje, Je bent gastheer/gastvrouw zijn bij enkele optredens en hebt overleg met de overige werkgroepleden. (De werkzaamheden kunnen grotendeels online, per telefoon of van thuis uit gedaan worden). De voorstellingen zijn in heel de Haarlemmermeer,. Vrijwilligers van het Zondagmiddagpodium mogen zelf gratis naar alle voorstellingen. (De voorstellingen van het Zondagmiddagpodium lopen van oktober t/m april, tussen mei en september liggen de voorstellingen even stil en kan er opgeladen worden voor het nieuwe seizoen). Ben je nieuwsgierig? Laten we dan met elkaar een gesprek aangaan om te zien of dit iets voor je is.

Lees meer

structureel

Haarlemmermeer

Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie
Creativiteit & muziek

Beschrijving

Het Zondagmiddagpodium Haarlemmermeer bestaat uit een enthousiaste club vrijwilligers, ondersteund door een sociaal werker van Meerwaarde (coördinator), die op de vaak stille zondagmiddag aantrekkelijke culturele voorstellingen verzorgt voor senioren in de Haarlemmermeer. Het Zondagmiddagpodium brengt al bijna 25 jaar een gevarieerd programma, waarbij de werkgroep programmering een grote rol speelt. Momenteel is er 1 programmeur (vrijwillig) die graag haar kennis en ervaring met iemand zou delen. Geïnteresseerd? Neem snel contact op zodat we in een persoonlijk gesprek kunnen zien of dit iets is.

We zoeken een sociaal iemand, die gemakkelijk contact maakt en affiniteit heeft met de doelgroep van het Zondagmiddagpodium. Wat doe je als programmeur? Je zoekt geschikte : artiesten, legt contact (meestal telefonisch of per mail) met artiesten om optredens te regelen, je verzamelt teksten en foto’s voor het programmaboekje, Je bent gastheer/gastvrouw zijn bij enkele optredens en hebt overleg met de overige werkgroepleden.
(De werkzaamheden kunnen grotendeels online, per telefoon of van thuis uit gedaan worden). De voorstellingen zijn in heel de Haarlemmermeer,.

Vrijwilligers van het Zondagmiddagpodium mogen zelf gratis naar alle voorstellingen.

(De voorstellingen van het Zondagmiddagpodium lopen van oktober t/m april, tussen mei en september liggen de voorstellingen even stil en kan er opgeladen worden voor het nieuwe seizoen).

Ben je nieuwsgierig? Laten we dan met elkaar een gesprek aangaan om te zien of dit iets voor je is.

Praktische informatie

Locatie

Haarlemmermeer

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Evenementen & festivals
Kunst & cultuur
Sociaal & welzijn

Categorie

Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van MeerWaarde Welzijn

Haarlemmermeer

Help jij bij onze praatgroep Nederlands?

MeerWaarde Welzijn

Voor de vrijdagochtend zijn wij op zoek naar ondersteuning bij onze praatgroep Nederlands. Een groep van ongeveer 15 deelnemers oefent wekelijks bij het ParticipatiePunt in Hoofddorp met het spreken van de Nederlandse taal. Jouw rol is om de vrijwilliger die dit begeleid te ondersteunen en in kleine groepjes de gesprekken tussen de deelnemers onderling te stimuleren en mee te praten. Je doet nuttig en praktisch werk, krijgt waardering van onze organisatie en je inzet staat ook nog goed op je CV! Als je het leuk vindt om in contact te komen met andere culturen en je van 9.30 - 11.30 uur beschikbaar bent, dan horen we graag van je ! Ook als je het leuk lijkt om zelfstandig een groepje te begeleiden willen we graag met je in gesprek.

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer

Mentoren gezocht

MeerWaarde Welzijn

MatchMentor is een programma in de Gemeente Haarlemmermeer. Hierbij ondersteunen wij kwetsbare jongeren tussen 10 en 23 jaar met variërende ondersteuningsvragen. Hierbij denkend aan. Het helpen bij zijn of haar huiswerk, organiseren van werk en school of bij het vinden van een (bij)baantje. “ Samen gaan jullie op een laagdrempelige wijze werken aan zijn of haar doelen “ Wij zoeken vrijwilligers vanaf 18 jaar en ouder. - Met mentor kwaliteiten. - Die minimaal 2 uur per week beschikbaar zijn en de bereidheid hebben dit traject voor minimaal 6 maanden te doen. - De beoogde vrijwilliger moet het niet erg vinden om af en toe van de jongere een WhatsApp of telefoontje te krijgen. - Die kan omgaan met lastige situaties, voor als de jongere bijvoorbeeld wordt blootgesteld aan pesten, ruzie thuis/ buitenshuis of depressie. - Die sterk in zijn of haar schoenen staat Wat bieden wij, Een interne training met alle tips & tricks hoe je iets het best kunt aanpakken. Mocht je tegen een situatie aanlopen waar je hulp bij nodig hebt of een feedback, dan heb je een compleet team achter je staan die je hierin coacht. Ook worden er regelmatig terugkommomenten en/of intervisie momenten georganiseerd. Alle vrijwilligers die actief zijn, delen hun kennis en ervaring tot dan toe met de rest. Dit wordt als erg nuttig en leerzaam ervaren door iedereen die meedoet. Wij waarderen een input vanuit jouw oogpunt om onszelf en het MatchMentor programma te verbeteren. Zie jij je eigen mentorkwaliteiten in onze hulpvraag? Ben jij de eerste stap voor iemand, waarbij hij/zij weer wat meer vertrouwen krijgt in zijn of haar toekomst ? Maak snel een afspraak voor een kennismaking en wie weet!

Project
Jongeren
Haarlemmermeer

Steun een gezin in Badhoevedorp

MeerWaarde Welzijn

Ben je zelf ouder of heb je ervaring met kinderen? Word dan vrijwilliger bij Home-Start! Vrijwilligers bieden een luisterend oor, denken mee over de opvoeding en gaan samen de buurt verkennen. Een verhaal uit de praktijk Halima is een alleenstaande moeder van 3 kinderen. Haar moeder is vorig jaar overleden en ze heeft weinig familie en vrienden in de buurt wonen. Haar jongste zoon is een peuter die de grenzen op zoekt en snel boos wordt. Moeder zou het fijn vinden als iemand met haar kan meedenken hoe zij hiermee om kan gaan. Ook zou ze het fijn vinden om af en toe te praten, want daar komt ze eigenlijk nooit aan toe naast het doen van boodschappen, koken, kinderen ophalen, de taalles en alle andere dagelijkse dingen. Samen met de coördinator van Home-Start maakt Halima kennis met de vrijwilliger Barbara. Barbara is zelf moeder van twee tieners en weet maar al te goed hoe het is als kinderen niet willen luisteren. Er is meteen een klik en Barbara en Halima spreken elke week af. Ze drinken samen thee, praten wat en soms gaan ze naar buiten. Even een wandeling maken of samen naar de speeltuin. Barbara vertelt hoe zij omging met haar kinderen toen ze peuter waren. Halima vindt het fijn om te horen dat ze niet de enige moeder is die dit lastig vindt. Door de gesprekken wordt het wat rustiger in het hoofd van Halima. Daarnaast wordt ze zich steeds meer bewust waar ze goed in is. Barbara leert nieuwe recepten van Halima die ze thuis uitprobeert. Barbara gaat elke week met veel plezier naar het gezin, de kinderen staan haar vaak op te wachten bij de deur. Halima vraagt: zullen we weer “mens erger je niet” samen spelen? Iedereen doet mee. Na een jaar is het tijd om afscheid te nemen. Dit is voor niemand makkelijk, maar Halima is trots en voelt zich zekerder. Wat vragen wij van een vrijwilliger? • Ervaring met kinderen, goed kunnen luisteren en inleven in een ander • 2 a 3 uurtjes per week • Deelname aan de voorbereidingscursus Wat heeft Home-Start te bieden? • Waardering van een gezin en kennismaken met verschillende culturen en opvoedstijlen • Onderdeel zijn van een gezellige club vrijwilligers • Begeleiding en training door coördinatoren Home-Start wordt uitgevoerd door MeerWaarde

Structureel
Haarlemmermeer

Steuntje in de rug voor een gezin

MeerWaarde Welzijn

Wil jij vrijwilliger worden en iets voor een ander doen? Word vrijwilliger bij Home-Start! Wekelijks kom je 2 uur thuis bij een gezin. Ondersteunen door te luisteren, mee te denken en meedraaien in het gezin. Wat fijn dat je er bent, denkt de ouder! Nu jij er bent: • Heb ik een luisterend oor en kan ik al mijn vragen stellen • Kunnen wij samen naar buiten met de kinderen • Zie jij (en ik) wat er allemaal al goed gaat thuis • Denk je mee over wat ik moet regelen voor mijn kinderen • Help jij mij de buurt verkennen (voor ouders en kinderen) • Hebben we het gezellig samen en ben ik even niet alleen (met de kinderen). Elk gezin en elke vrijwilliger is anders. Bij Home-Start luisteren we goed waar jij energie van krijgt en koppelen we je aan passend gezin. Een klik vinden wij heel belangrijk. Doel: Home-Start wil het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken. Ontspannen ouders ervaren meer overzicht en rust in het opvoeden. Vrijwilliger bij Home-Start worden iets voor jou? Heb je ervaring met kinderen doordat je bijvoorbeeld zelf (groot) ouder bent? Kun je goed inleven in een ander? In een kennismakingsgesprek kunnen we samen verder kijken of Home-Start iets voor je is. Wat krijg je ervoor terug? Jij en jouw Home-Start gezin geven elkaar een mooie ervaring cadeau. Je komt in contact met verschillende culturen en verschillende manieren van opvoeden. Vrijwilligers ervaren het werken bij Home-Start als heel zinvol en divers. Vanuit de organisatie krijg je een training en bijeenkomsten aangeboden met een leuke groep vrijwilligers, jaarlijks teamuitje en een reiskostenvergoeding. Interesse? Stuur dan een berichtje. [email protected] Foto Home-Start door Anneke

Structureel
Haarlemmermeer, Amsterdam, Haarlem

Word maatje van een toekomstige moeder

MeerWaarde Welzijn

Home-Start is er voor zwangere vrouwen. Er gebeurt zo veel als je zwanger bent en dan is het fijn om je vragen en ervaringen te delen. Dat kan bij een vrijwilliger van Home-Start die zelf ook moeder is. Kan jij goed luisteren naar een ander? En vind je het leuk om samen wat uit te zoeken ter voorbereiding op de baby? Vrijwilligers van Home-Start ondersteunen ouders door een luisterend oor te bieden en mee te denken. Jij kan een ander helpen voorbereiden op de komst van het kindje. Denk aan de babykamer, kleertjes, kraamzorg, opvang. Hoe fijn als een toekomstige moeder dat niet alleen hoeft te doen en zich zekerder voelt over het toekomstige ouderschap. Home-Start ondersteunt gezinnen met allerlei vragen over de kinderen en het ouderschap in gemeente Haarlemmermeer. Vrijwilligers komen 1x in de week bij een gezin thuis. Ze worden begeleid door een professionele coördinator van MeerWaarde. Neem gerust contact op voor meer informatie via: [email protected]

Structureel
Haarlemmermeer

Voorlezer voor kinderen met taalachterstand

MeerWaarde Welzijn

In de gemeente Haarlemmermeer zijn nog diverse gezinnen op zoek naar een gezellige voorlezer! De VoorleesExpress van MeerWaarde is er voor kinderen met een taalachterstand in de leeftijd van 3 tot en met 9 jaar. Vrijwilligers komen gedurende 20 weken thuis bij gezinnen om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Het doel is om samen met ouders de taalomgeving te verrijken, zodat kinderen thuis meer gestimuleerd worden in de taalontwikkeling. Ouders krijgen van de vrijwilliger handvatten om het voorlezen en het stimuleren van de taalontwikkeling na 20 weken zelf over te nemen. Kijk hier een kort filmpje over het leuke vrijwilligerswerk voor de VoorleesExpress: rb.gy/zz4vhu Lijkt het je leuk om kinderen te helpen hun taalgevoel te verbeteren? Of heb je vragen? Stuur ons dan een bericht en wij geven je door hoe jij je kunt aanmelden als vrijwilliger. Na de aanmelding nemen wij contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Dan krijg je ook uitleg over de aanpak van de VoorleesExpress. Wij ontmoeten je graag!

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer, Haarlem, Amsterdam

Programmeur Zondagmiddagpodium

MeerWaarde Welzijn

Het Zondagmiddagpodium Haarlemmermeer bestaat uit een enthousiaste club vrijwilligers, ondersteunt door een sociaal werker van Meerwaarde (coördinator), die op de vaak stille zondagmiddag aantrekkelijke culturele voorstellingen verzorgt voor senioren in de Haarlemmermeer. Het Zondagmiddagpodium brengt al ruim 20 jaar een gevarieerd programma, waarbij de werkgroep programmering een grote rol speelt. De programmering wordt gedaan door programmeurs (vrijwilligers) met ieder een eigen genre. We zoeken een sociaal iemand, die gemakkelijk contact maakt en affiniteit heeft met de doelgroep van het Zondagmiddagpodium en met toneel en (volks)dans. Tot het takenpakket van de vrijwilliger behoort: artiesten zoeken, contact leggen (meestal telefonisch of per mail) met artiesten om optredens te regelen, gevarieerd aanbod binnen het eigen genre samenstellen, teksten en foto’s voor het programmaboekje verzamelen, gastheer/gastvrouw zijn bij enkele optredens, overleg met de overige werkgroep leden. (De werkzaamheden kunnen grotendeels online, per telefoon of van thuis uit gedaan worden). De voorstellingen zijn in heel de Haarlemmermeer, dus een auto is noodzakelijk. Vrijwilligers van het Zondagmiddagpodium mogen zelf gratis naar alle voorstellingen. (De voorstellingen van het Zondagmiddagpodium lopen van oktober t/m april, tussen mei en september liggen de voorstellingen even stil en kan er opgeladen worden voor het nieuwe seizoen).

Structureel
Haarlemmermeer

Hulpvaardige PlusPunt medewerker

MeerWaarde Welzijn

Lijkt het je leuk om op donderdag het gezicht te zijn van ons MeerWaarde PlusPunt in Nieuw-Vennep? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat ga je doen? • je ontvangt de bezoekers van ons PlusPunt met koffie/thee. • je vult de aanmeldkaart voor de bezoeker in of doet het samen. • je neemt de telefoon aan, vraagt door en zet de vraag zo nodig door naar de sociaal werker. • overige werkzaamheden die passen bij wat je graag doet. Wij zoeken iemand die: • iedere week van 9.30 tot 12.30 uur beschikbaar is op donderdag. • voor langere tijd beschikbaar is. • kennis heeft van de beschikbare mogelijkheden op sociaal vlak in Haarlemmermeer (sociale kaart). • beschikt over basisvaardigheden op de computer (e-mail, internet, Word). • beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. • beschikt over goede beheersing van de Nederlandse taal. • zowel zelfstandig als in teamverband kan werken. • een V.O.G. (Verklaring Omtrent Gedrag) is vereist. (aanvraag is kosteloos) Wat bieden wij? • leuke, interessante en zinvolle tijdsbesteding. • je werkt samen in een team met sociaal werkers en vrijwilligers. • waardering van cliënten en collega’s. • verzekering tijdens het werk. • reiskostenvergoeding voor fiets en auto. • gratis trainingen en workshops via de VrijwilligersAcademie. Meer over het PlusPunt: Pluspunten in Haarlemmermeer zijn accommodaties in de buurt, waarbij de buurtbewoner, laagdrempelig terecht kan met vragen van uiteenlopende aard. De openingstijden van PlusPunt Nieuw Vennep zijn maandag en donderdag van 9.30 tot 12.30 uur en dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur. Ben jij een enthousiast persoon die snapt wat gastvrijheid is, wil je graag iets voor een ander betekenen en lijkt het je leuk om nieuwe contacten aan te gaan? Maak dan samen met ons het PlusPunt tot een succes! Heb je vragen of wil je nader kennis maken? Stuur dan een bericht naar Marissa.

Structureel

Anderen bekeken ook

Deventer, Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Utrecht, Amsterdam, Haarlem, 's-Gravenhage, Rotterdam, Tilburg

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Haarlemmermeer

Hobby elektronica reparateur

Olivier

Ben jij gek op elektronica en kun je kleine reparaties uitvoeren aan bijvoorbeeld laptops, tablets en koelkasten? Iedere dag ontvangen wij veel elektronische producten. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die alle binnen gekomen apparaten met een sticker kan testen en kleine reparaties uit kan voeren. Onze werkplaats is iedere dag behalve in het weekend geopend van 8.00 tot 16.30 uur. Heb jij zin om ons te helpen en ben je beschikbaar voor één of meerdere dagdelen? Stuur ons dan een bericht waarin je kort laat weten wat je voor ons kunt betekenen en op welke dagen je beschikbaar bent. We ontmoeten je graag.

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer

Wie neemt een seniorenman er mee op uit?

Roads Maatjesproject

Voor een vriendelijke man van drieënzeventig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje, dat hem er mee op uit kan nemen en hem een leuke dag kan bezorgen. De man woont begeleid. Hij heeft contact met begeleiders en andere bewoners, maar hij zou graag wat extra gezelligheid ervaren en er mee op uit worden genomen. Het lijkt hem leuk om bijvoorbeeld samen ergens een stukje te wandelen, koffie te drinken, een hapje te eten, naar de bioscoop te gaan, muziek te luisteren, naar het strand of bos te gaan of vliegtuigen te kijken. Je moet er als vrijwilliger mee om kunnen gaan dat hij soms met zijn gedachten naar een soort van waanideeën overschakelt. Hij is dan niet meer goed te volgen in zijn verhaal. Als dat gebeurt, dan wil hij meestal ook graag terug naar huis. Het is dan ook het beste om te besluiten om hem weer thuis te brengen. Als vrijwilliger moet je kunnen respecteren dat het zo werkt bij hem. Ook is het belangrijk dat je hem dan in zijn waarde kan laten. De man is elke dag beschikbaar. Hij rookt, maar kan zich schikken. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Structureel
Haarlemmermeer

Wie maakt met deze man een wandelingetje?

Roads Maatjesproject

Voor een man van vijftigplus uit Hoofddorp zoeken wij een maatje van tussen de vijfenveertig en vijfenzestig jaar, dat het leuk vindt om met hem in zijn woonwijk of in het Haarlemmermeerse Bos een wandeling(etje) te maken. De man voelt zich eenzaam. Hij mist het om af en toe een gesprekje met iemand te hebben. Daarnaast heeft hij behoefte om meer zijn huis uit te komen en om wat actiever te worden. Maar in zijn eentje kan hij moeilijk de motivatie vinden. Het idee dat iemand zijn maatje wil worden, geeft hem wat spanning. Hij hoopt dat die spanningsboog af zal nemen als hij ervaart dat zijn maatje vriendelijk en rustig is, geïnteresseerd in hem is en hem een luisterend oor kan bieden. De man is geïnteresseerd in voetbal, wielrennen, auto’s, formule-1 en modeltreinen. Deze onderwerpen zouden voor hem dus ook leuke gespreksonderwerpen kunnen zijn. Bij slecht weer zou een gezelschapsspel een optie kunnen zijn. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Project
Haarlemmermeer

Vrolijke boekenwurm

Meerwinkel

Zit je graag met je neus in de boeken en lijkt het je leuk om ook anderen te enthousiasmeren? Kom dan bij het gezellige boekenteam. Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die ons helpt om onze boekenhoek er goed uit te laten zien. Je bent minimaal een dagdeel van 4 uur per week beschikbaar, deze uren kan je (na overleg) zelf indelen. Kun je niet wachten om bij ons van start te gaan? Stuur ons een berichtje en wij nemen contact met je op. Meerwinkel is dé kringloopwinkel in de Haarlemmermeer, in Hoofddorp.

Structureel
Jongeren
Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn, Aalsmeer

Heb jij een plek aan tafel over?

Roads Tafelgasten

In de regio’s Amstelland en Haarlemmermeer zoeken wij enthousiaste en sociaal voelende vrijwilligers die graag voor één of meerdere deelnemers willen koken en samen met hen willen eten. Onze deelnemers zijn mensen die een psychische kwetsbaarheid ervaren en die zich als gevolg daarvan eenzaam kunnen voelen of die om andere redenen in een sociaal isolement zijn geraakt. Zij hebben weinig sociale contacten, terwijl zij deze wel graag zouden willen hebben. Omdat het aangaan van nieuwe contacten niet lukt of moeizaam verloopt, voelt het alsof ze enigszins buiten de maatschappij staan. Het doel van Roads Tafelgasten is om deze mensen zich ‘welkom’ te laten voelen bij vrijwilligers en hen samen te laten eten, zodat zij weer wat sociale afleiding ervaren. Samen eten, tijd en interesse voor elkaar hebben en je welkom voelen, is de insteek van het project. Op basis van een uitgebreid intakegesprek wordt een vrijwilliger aan één of meer deelnemers gekoppeld. De grootte van het groepje wordt in overleg bepaald. Eén maal per maand komt het eetgroepje bij de vrijwilliger thuis samen om te eten. Dit kan zowel ’s middags als ‘s avonds. De vrijwilliger en de deelnemer(s) gaan een contract voor één jaar aan.

Structureel
Haarlemmermeer

Jongedame (31) wenst maatje van haar leeftijd

Roads Maatjesproject

Voor een jongedame van eenendertig jaar zoeken wij een vrouwelijk maatje van tussen de vijfentwintig en vijfendertig jaar. In haar leven heeft de jongedame al veel meegemaakt. Haar vrije tijd brengt ze veelal alleen thuis door omdat ze weinig tot geen sociale contacten heeft. Ze vindt het lastig om nieuwe contacten aan te gaan of om een gesprek op te starten en te onderhouden. Ze heeft behoefte aan een één-op-één contact met iemand. Het lijkt haar leuk om samen te wandelen, fietsen, koken of een gezelschapsspelletje te spelen. Ze omschrijft zichzelf als stil en verlegen. Zeker in het begin van het maatjescontact zal ze de kat uit de boom kijken. Wanneer ze ervaart dat het vertrouwen met haar maatje groeit, zal ze zich meer openen. Ze werkt flexibel, dus het maatjescontact zal in overleg moeten plaatsvinden. In de weekenden kan ze sowieso. Ze rookt binnenshuis. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Structureel
Amstelveen, Aalsmeer, Haarlemmermeer

Help een gezin met een kind met een beperking

Mantelzorg & Meer

Wat doet een maatje Een maatje voor een kind is bedoeld voor kinderen van twee tot achttien jaar met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Je bezorgt het kind een gezellige dag bij jouw thuis, maar je kunt er ook op uitgaan. Het kind heeft jouw gezelschap en doet nieuwe ervaringen op. Kortom, een maatje •geeft extra aandacht •doet samen iets waar het kind blij van wordt •biedt veiligheid •is minimaal een keer per maand een dag(deel) beschikbaar Waarom een maatje Gezinnen met een kind met een beperking kunnen moeilijk even iets voor zichzelf doen of er zomaar op uit gaan. Tijd voor zichzelf en voor de andere leden in het gezin is schaars. Door inzet van een maatje voor het kind komt daar ruimte voor. Ouders, broertjes en zusjes van een kind met een beperking kunnen op deze dag iets ondernemen. Wie is maatje Ben je geduldig en ga je graag met kinderen met een beperking om? Ben je een evenwichtige doorzetter en voel je goed aan wat er nodig is bij kinderen? Wil jij je voor langere tijd verbinden en ben je inzetbaar in Aalsmeer, Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel, Uithoorn of Haarlemmermeer? Als jouw antwoord ‘ja’ is dan maken wij graag kennis met je. Ervaring met kinderen is fijn maar niet noodzakelijk. We vragen je wel om een verklaring omtrent gedrag. Of kijk op onze website www.mantelzorgenmeer.nl

Structureel