Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Vrijwilligersbegeleider taalmaatjes

Taal Doet Meer zoekt vrijwilligers die talent hebben voor coaching en organiseren, voor de taak van vrijwilligersbegeleider. Wil jij bijdragen aan gelijke kansen voor alle kinderen in Utrecht? Wij zoeken een vrijwillige vrijwilligersbegeleider voor het project Taalmentoraten. Wat doe je als coördinator Taalmentoraten? Als coördinator ben jij het aanspreekpunt voor een groepje van +/- 8 vrijwillige taalmentoren. Je organiseert het koppelingsgesprek tussen de mentoren en de jongeren (pupillen). Vanaf dat moment ben je het eerste aanspreekpunt voor de mentoren. Met vragen over de begeleiding van hun pupil komen ze eerst bij jou terecht. Ook organiseer je eens per twee maanden een bijeenkomst voor jouw groepje mentoren, zo kunnen ze ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Aan het einde van het traject zorg je voor een goede afsluiting tussen de mentor en het gezin. Je bent als coördinator de spil in de organisatie. In je werk word je ondersteund door een projectleider van Taal Doet Meer. Lastige casussen worden altijd samen besproken, en iedere maand is er een werkoverleg, intervisie en/of workshop met de jeugdcoördinatoren. Wat heb jij in huis? Je hebt affiniteit met taal en culturen en je bent goed in het betrekken van mensen. Je bent open en communicatief, hebt HBO werk- en denkniveau en organisatietalent. Je bent leergierig, bereid trainingen te volgen, zelfstandig en betrouwbaar: als je je commitment geeft, blijf je ook. Binnen de afspraken ben je flexibel en zet je door als het even tegen zit. Je bent zo’n 4 uur per week (flexibel) beschikbaar en kent je weg in de stad Utrecht. Wat krijg je ervoor terug? Als coördinator kun je binnen flexibele werkuren tijdens schooltijden ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en cursisten uit allerlei culturen. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, een introductiecursus, deskundigheidsbevordering en verschillende activiteiten. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Interesse / vragen? Heb je belangstelling voor de functie van Coördinator Taalmentoraten? Stuur dan een bericht! Voor eventuele vragen kun je contact opnemen via een bericht.

Lees meer

project

Utrecht

Maatje, buddy & gezelschap
Projectcoördinatie
Taal & lezen

Beschrijving

Taal Doet Meer zoekt vrijwilligers die talent hebben voor coaching en organiseren, voor de taak van vrijwilligersbegeleider. Wil jij bijdragen aan gelijke kansen voor alle kinderen in Utrecht? Wij zoeken een vrijwillige vrijwilligersbegeleider voor het project Taalmentoraten.


Wat doe je als coördinator Taalmentoraten?

Als coördinator ben jij het aanspreekpunt voor een groepje van +/- 8 vrijwillige taalmentoren. Je organiseert het koppelingsgesprek tussen de mentoren en de jongeren (pupillen). Vanaf dat moment ben je het eerste aanspreekpunt voor de mentoren. Met vragen over de begeleiding van hun pupil komen ze eerst bij jou terecht. Ook organiseer je eens per twee maanden een bijeenkomst voor jouw groepje mentoren, zo kunnen ze ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Aan het einde van het traject zorg je voor een goede afsluiting tussen de mentor en het gezin. Je bent als coördinator de spil in de organisatie. In je werk word je ondersteund door een projectleider van Taal Doet Meer. Lastige casussen worden altijd samen besproken, en iedere maand is er een werkoverleg, intervisie en/of workshop met de jeugdcoördinatoren.

Wat heb jij in huis?

Je hebt affiniteit met taal en culturen en je bent goed in het betrekken van mensen. Je bent open en communicatief, hebt HBO werk- en denkniveau en organisatietalent. Je bent leergierig, bereid trainingen te volgen, zelfstandig en betrouwbaar: als je je commitment geeft, blijf je ook. Binnen de afspraken ben je flexibel en zet je door als het even tegen zit. Je bent zo’n 4 uur per week (flexibel) beschikbaar en kent je weg in de stad Utrecht.

Wat krijg je ervoor terug?

Als coördinator kun je binnen flexibele werkuren tijdens schooltijden ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en cursisten uit allerlei culturen. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, een introductiecursus, deskundigheidsbevordering en verschillende activiteiten. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

Interesse / vragen?

Heb je belangstelling voor de functie van Coördinator Taalmentoraten?
Stuur dan een bericht!

Voor eventuele vragen kun je contact opnemen via een bericht.

Praktische informatie

Tijd

Project - 52 weken

0 tot 3 uur

Locatie

Utrecht

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Evenementen & festivals
Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Projectcoördinatie
Taal & lezen
Aide
75% profielsterkte

Over Aide

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Aide is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 25-10-2018
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • Aanbeveling ontvangen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Taal Doet Meer

Taalcoaching groep M/V
Utrecht

Taalcoaching groep M/V

Wekelijks · 1 tot 3 uur
Taal Doet Meer

Taal Doet Meer biedt mensen, die geen gebruik (kunnen) maken van reguliere taalles, kleinschalige groepslessen aan door vrijwillige taalcoaches. De lessen worden gegeven aan mannen en vrouwen op diverse locaties in de stad. Denk daarbij aan bibliotheken, vrouwenopvanghuizen en in buurthuizen enz. We kijken naar de taalvraag en het niveau van de deelnemers en zoeken hier een passende groep bij. Per persoon stellen we een ontwikkeldoel vast. Deelname is voor minimaal een half jaar. De mannen en vrouwen die bij Taal doet meer taalles krijgen komen uit meer dan 20 verschillende landen. Qua leerniveau betreft het een zeer diverse groep. Een groot gedeelte daarvan vormt de 1ste generatie Marokkaanse en Turkse vrouwen. Onze doelgroep is de laatste jaren echter aan het veranderen; we bereiken in toenemende mate (jonge) cursisten uit Oost-Europa, China en het Midden-Oosten.

Coördinator Taal & Ouders
Utrecht

Coördinator Taal & Ouders

Wekelijks · 4 tot 6 uur
Taal Doet Meer

Als coördinator begeleid je +/- 5 lesgroepjes. Je voert kennismakingsgesprekken met de cursisten. Dit zijn moeders en vaders van een Utrechtse basisschool, die op de school van hun kind les krijgen. Daarnaast ben je er om vragen te beantwoorden van de taalcoaches, die wekelijks lesgeven aan de cursisten. Wie zoeken wij? Wij zoeken een coördinator die de verantwoordelijkheid kan dragen om de coördinatie van groepjes vrijwilligers in goede banen te leiden. Je pakt dingen snel op en hebt er plezier in om met verschillende mensen contact te hebben en af te stemmen met de basisscholen en peutercentra. Het lijkt je leuk om de taalcoaches te begeleiden en het bijhouden van eenvoudige administratie gaat je goed af. Je bent gemiddeld 4-6 uur per week overdag beschikbaar tijdens schooltijden voor de periode van minimaal een jaar. Wat bieden wij? Als coördinator kun je binnen flexibele werkuren ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en cursisten uit allerlei culturen. Zinvol werk dus, met een grote maatschappelijke impact! Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, een introductiecursus, deskundigheidsbevordering en verschillende activiteiten. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Interesse of vragen? Neem dan contact op door een bericht te sturen.

Taalcoach TaalThuisbezoek jong gezin Utrecht
Utrecht

Taalcoach TaalThuisbezoek jong gezin Utrecht

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Taal Doet Meer

Taalcoaches TaalThuisbezoeken gezocht! Locatie: Utrecht, stadsbreed Gemiddelde tijdsinvestering inclusief voorbereiding: 2 uur per week (afspraak duurt 1,5 uur) Duur project: 25 weken Houd jij van taal en heb je affiniteit met opvoeding? Lijkt het je leuk om met een jong gezin aan de slag te gaan met de Nederlandse taal? Dan ben jij onze nieuwe taalcoach Taalthuisbezoek! Wat doe je als Taalcoach? Als taalcoach Taalthuisbezoek ga je samen met de ouder(s) van jonge kinderen (0 t/m 3 jaar) in gesprek over taalverrijking thuis. Je onderzoekt samen met de ouder(s) wat de (taal)ontwikkeling nog meer kan stimuleren. Dit doe je met behulp van lesmateriaal van Taal Doet Meer. Dit lesmateriaal komt uit de lesmethodiek Gezonde Taal en gaat specifiek over gezondheids- en opvoedthema’s als spelen, voorlezen, stress, etcetera. Als taalcoach Taalthuisbezoek ga je voor een periode van 25 weken wekelijks op bezoek bij een gezin bij jou in de buurt met een taalvraag. Je bent 1,5 uur per week op een vast moment beschikbaar. Om jou helemaal klaar te stomen voor jouw rol als taalcoach krijg je van ons een training. Verder zijn de enige vereisten dat je passie hebt voor je rol als taalcoach, zelfstandig kan werken en je voor minimaal een half jaar inzetbaar bent. Verder krijg je van Taal Doet Meer een ‘Tas Vol Taal’ met materiaal om goed voorbereid met het gezin aan de slag te gaan. Wat is Lezen en Praten met je Kind? Lezen en Praten met je Kind is een project gericht op de stimulatie van de taalontwikkeling van kinderen en de verrijking van de taalomgeving thuis. Het richt zich volledig op gelijkwaardig partnerschap met ouders: samen werken aan de taalontwikkeling van het jonge kind (0 t/m 3 jaar). Ouders met een taalachterstand lopen een risico op bijv. gezondheidsproblemen omdat ze de Nederlandse taal niet machtig zijn. Ook leidt het tot een taalachterstand bij de kind(eren). Taal Doet Meer wil daarom samenwerken met anderstalige ouders om vanaf het eerste moment aan de slag te gaan met de taalomgeving en geletterdheid in huis door middel van Taalthuisbezoeken. Tijdens de Taalthuisbezoeken komen er verschillende onderwerpen aan bod zoals opvoedings- en gezondheidsthema’s. Wat bieden wij? - Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact - Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s - Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen - Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie - Waardering en begeleiding - Een super leerzame introductiecursus - Ondersteuning door de VoorleesExpress Utrecht voor deskundig advies en materiaal op maat - Een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Interesse/vragen? Reageer dan op deze hulpvraag!

Coördinator VoorleesExpress
Utrecht

Coördinator VoorleesExpress

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Taal Doet Meer

Coördinator VoorleesExpress Utrecht Bij de VoorleesExpress komt een vrijwilliger wekelijks bij een gezin thuis om de kinderen (van 2 tot 8 jaar) voor te lezen, met ze te spelen en te praten. We stimuleren daarmee de taalontwikkeling van de kinderen en verrijken samen met de ouders de taalomgeving thuis. De ouders krijgen handvatten om op meerdere manieren taal aan te bieden en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven. Als coördinator begeleid je een groepje gezinnen en voorlezers. Op die manier kan jij ervoor zorgen dat er bij nog meer gezinnen voorgelezen wordt! Wat doe je als Coördinator VoorleesExpress? Als coördinator begeleid je een jaar lang een groepje gezinnen en voorlezers. Je vormt de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding en bewaakt de voortgang van het project. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen gebeurt en legt de voortgang vast. Met elke voorlezer ga je drie keer mee naar het gezin. Om deze taken zo goed mogelijk te kunnen vervullen word je begeleid door de projectleiding van VoorleesExpress Utrecht. Het coördineren kost je ongeveer 2 uur per week. Wat heb jij in huis? • Je hebt affiniteit met kinderen, taal en culturen; • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen; • Je hebt plezier in organiseren en coachen; • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar; • Je bent wekelijks flexibel beschikbaar; • Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een jaar te committeren; Wat krijg jij ervoor terug? Als coördinator kun je ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en deelnemers uit allerlei culturen. Je krijgt begeleiding vanuit de organisatie en je kunt deelnemen aan deskundigheidsbevordering en verschillende andere activiteiten. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Heb je belangstelling voor de functie van coördinator? Reageer dan op deze functie! Met eventuele vragen kun je terecht bij Anandi Schelfhout, projectleider bij Taal Doet Meer.

Taalmentor voor een middelbare scholier
Utrecht

Taalmentor voor een middelbare scholier

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Taal Doet Meer

Als taalmentor spreek je wekelijks af met een middelbare scholier. Dit kan zijn bij het gezin thuis, in de bibliotheek of op school. Door taalspelletjes en -activiteiten verbeter je de taalbeheersing van je pupil, zodat deze de schoolontwikkeling niet in de weg staat. Hiermee biedt je gelijke kansen voor de toekomst en geef je een boost aan het zelfvertrouwen van je pupil. Een jaar lang ga je samen op een laagdrempelige manier met taal aan de slag. Denk aan taalspelletjes, samen lezen, of een bezoekje aan de bibliotheek. Waar nodig stem je af met de school. Je wordt ondersteund door een vrijwillige coördinator waarbij je altijd terecht kunt voor advies en met vragen. Ook onze taalconsulenten zijn er voor je, met taalinhoudelijke input en didactische tips. Wat heb jij in huis? - Je bent minimaal 18 jaar oud - Je hebt affiniteit met jongeren en taal - Je staat open voor nieuwe ontmoetingen en bent makkelijk in de omgang - Je bent leergierig, betrouwbaar en wil jezelf ontwikkelen - Je bent zo’n 2 uur per week beschikbaar Wat krijg je ervoor terug? Met jouw inzet geef je een middelbare scholier een goede (talige) basis en vergroot je het taalplezier. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij, staat jouw vrijwilligerswerk goed op je CV en kun je je blijven ontwikkelen. Je ontvangt deskundige begeleiding en er zijn jaarlijks diverse trainingen en gezellige vrijwilligersactiviteiten om aan deel te nemen.

Taalcoach Taal & Ouders
Utrecht

Taalcoach Taal & Ouders

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Taal Doet Meer

Op verschillende basisscholen en peutercentra in Utrecht geven taalcoaches Nederlandse les aan een groepje ouders die het Nederlands niet als moedertaal heeft. Nadat de kinderen naar de les gebracht zijn, gaan de ouders zelf de schoolbanken in om hun Nederlands te verbeteren. Als Taalcoach Taal & Ouders ga je wekelijks, samen met één groepje ouders aan de slag met de Nederlandse taal. “Taalcoach zijn is een verrijking geweest voor mij. Dat je met zo weinig zo veel kan betekenen voor iemand. Ik heb veel geleerd aan de groep, maar ik heb zelf ook geleerd van de groep. Het is een ervaring die mij de rest van mijn leven bij zal blijven.” - Lucinda, taalcoach Taal & Ouders. Wat doe je als Taalcoach Taal & Ouders? Als taalcoach begeleid je wekelijks een groepje ouders op een Utrechtse basisschool of peutercentrum. Na het volgen van een introductiecursus, start je met de taallessen met de ouders. De taallessen zijn gericht op thema’s rondom opvoedingsvragen en de school. Denk hierbij aan het lezen van de nieuwsbrief, het voorbereiden van oudergesprekken of een discussie over gezonde voeding. Zo combineren we taaldoelen en inhoudelijke doelen. Je wordt begeleid door een vrijwillige coördinator waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang van de bijeenkomsten. Wat heb jij in huis? -Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen -Je staat open voor nieuwe ontmoetingen -Je bent leergierig, geduldig en betrouwbaar -Je bent zo’n twee uur per week beschikbaar -Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een half jaar te committeren -Je bent bereid je te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training. Wat krijg je ervoor terug? Door jouw inzet zorg je ervoor dat ouders beter mee kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, een baan te vinden, je bankzaken te doen of je kind te helpen met huiswerk maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij en kun je je ontwikkelen door diverse passende trainingen. Interesse / vragen? Stuur dan een bericht.

Coördinator Lezen en Praten met je Kind (0-4)
Utrecht

Coördinator Lezen en Praten met je Kind (0-4)

Wekelijks · 1 tot 3 uur
Taal Doet Meer

Bevlogen coördinator ‘Lezen en Praten met je Kind’ gezocht! Houd je van taal en heb je affiniteit met opvoeding? Zou je een mooie rol willen spelen in de ontmoeting en begeleiding van een groepje taalcoaches en jonge gezinnen? Dan ben jij onze nieuwe coördinator ‘Lezen en Praten met je Kind’! Locatie: Utrecht, stadsbreed Totale tijdsinvestering: 4 uur per week (gemiddeld) Dag: flexibel in te plannen Ingangsdatum: per direct Het project “Lezen en Praten met je Kind” van Taal Doet Meer richt zich op het stimuleren van de taalontwikkeling van kinderen van 0 t/m 3 jaar. In gelijkwaardige samenwerking met meertalige ouders gaan we vanaf het allereerste moment aan de slag met de taalomgeving en geletterdheid in huis. Dit kan 1:1 met een taalcoach TaalThuisbezoeken of met meerdere moeders en hun kindjes tegelijk in een Ouder-Kindgroep. In beide gevallen gaan we in gesprek met behulp van lesmateriaal van Taal Doet Meer over onderwerpen met o.a. verschillende opvoedings- en gezondheidsthema’s. De taalcoach Taalthuisbezoek onderzoekt met de ouder(s) van het jonge kind het taalaanbod thuis en hoe zij de taalontwikkeling (nog) meer kunnen stimuleren. In de ouder-kind-groepen komen moeders bij elkaar om over allerlei onderwerpen van gedachten te wisselen en hun Nederlands te oefenen. Ze worden daarin begeleid door twee vrijwilligers. Een gespreksleider voor de moeders en een lees-en speelvrijwilliger voor de kinderen.. Als coördinator begeleid en coach je de taalcoach Taalthuisbezoek, de gespreksleider en de lees- en speelvrijwilliger en de gezinnen aan wie zij gekoppeld zijn en houdt dit alles bij in ons registratiesysteem. Als coördinator word je ondersteund door de projectleider van Taal Doet Meer. We verwachten dat je gemotiveerd bent en je voor minimaal een jaar inzet als coördinator. Wat heb jij in huis? - Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen - Je staat open voor nieuwe ontmoetingen - Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar - Je vindt het leuk om anderen te coachen en om het eerste aanspreekpunt te zijn - Je bent zo’n 4 uur per week beschikbaar Wat bieden wij? - Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact - Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s - Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen - Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie - Waardering en begeleiding Wij bieden onze coördinatoren deskundigheidsbevordering, overleg met andere coördinatoren en nauw contact met de organisatie en de projectleider. Je kan zelf je uren flexibel inplannen. Daarnaast doe je waardevolle ervaring op het gebied van taalondersteuning op en je ontmoet veel verschillende mensen. Je wordt ondersteund door een taalconsulent voor deskundig advies en voor lesmateriaal op maat. Wij bieden ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Interesse / vragen? Reageer dan op deze hulpvraag.

Lees- en speelvrijwilliger (0 t/m 3 jaar)
Utrecht

Lees- en speelvrijwilliger (0 t/m 3 jaar)

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Taal Doet Meer

Lees- en speelvrijwilliger gezocht voor een nieuwe groep! Locatie: Stadsbreed Totale tijdsinvestering: 2 uur per week (bijeenkomst duurt 1,5 uur) Dag: Nader te bepalen Houd je van taal, ben je creatief (dansen, zingen, kleuren, spelen) en heb je affiniteit met jonge kinderen? Vind je het leuk om te spelen met een groep kinderen van 0 t/m 3 jaar, zodat de moeders de kans krijgen hun kennis van de Nederlandse taal en samenleving te verbeteren? Dan ben jij onze nieuwe Lees- en speelvrijwilliger! Wat doe je als voorlees- en speelvrijwilliger? Als voorlees- en speelvrijwilliger ga je de jonge kinderen van een groep ouders voorlezen en met ze spelen op het moment dat de ouders deelnemen aan de Ouder-Kindgroep. Op deze manier kunnen de ouders zich concentreren op het materiaal en draag jij bij aan de taalontwikkeling van de jonge kinderen. Om jou helemaal klaar te stomen voor jouw rol krijg je van ons een training. Verder zijn de enige vereisten dat je passie hebt voor je rol als voorlees- en speelvrijwilliger, zelfstandig kan werken en je voor langere tijd inzetbaar bent. We zoeken een creatieveling die spelenderwijs met taal en boeken bezig gaat om de taalontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Wat bieden wij? - Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact - Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s - Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen - Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie - Waardering en begeleiding - Een super leerzame introductiecursus - Een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Interesse/vragen? Reageer dan op deze hulpvraag.

Gespreksleider Ouder-Kind groep
Utrecht

Gespreksleider Ouder-Kind groep

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Taal Doet Meer

Houd jij van taal en heb je affiniteit met opvoeding en andere culturen? Vind je het belangrijk dat ouders gestimuleerd worden om hun kennis uit te wisselen over onderwerpen als o.a. opvoeding en gezondheid? Kun jij hen ook stimuleren als ze een Nederlandse taalachterstand hebben? Dan ben jij onze nieuwe gespreksleider Ouder-Kind groep! Wat doe je als gespreksleider Ouder-Kind groep? Als gespreksleider Ouder-Kind groep ga je wekelijks, op een doordeweekse ochtend, een ouder-kind groep begeleiden. Hier ga je samen met een groep ouders in gesprek over verschillende onderwerpen. Dit doe je met behulp van lesmateriaal van Taal Doet Meer. Dit lesmateriaal komt uit de lesmethodiek Gezonde Taal en gaat specifiek over gezondheids- en opvoedthema’s als spelen, voorlezen, stress, etcetera. Doel van de Ouder-Kind groep is: het bevorderen van uitwisseling van kennis en ervaring, het verbeteren van de Nederlandse taal van de ouders én het geven van handvatten om hun kinderen te stimuleren in hun taalontwikkeling. Om jou helemaal klaar te stomen voor jouw rol als gespreksleider krijg je van ons een training. We bereiden je voor op het taalaspect van de bijeenkomsten en bekijken met jou de mogelijkheden van de Ouder-Kind groep. Verder zijn de enige vereisten dat je passie hebt voor je rol als gespreksleider, zelfstandig kan werken en je voor minimaal een half jaar inzetbaar bent. Mocht je zelf een (jong) kind hebben, dan ben je uiteraard vrij om hem of haar mee te nemen naar de ouder-kind groep! Wat bieden wij? - Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact - Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s - Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen - Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie - Waardering en begeleiding - Een super leerzame introductiecursus - Ondersteuning door de VoorleesExpress Utrecht voor deskundig advies en materiaal op maat - Een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Interesse/vragen? Reageer dan op deze hulpvraag.

Voorleesheld gezocht
Utrecht

Voorleesheld gezocht

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Taal Doet Meer

Voorlezer VoorleesExpress Utrecht Het nieuwe voorleesseizoen staat voor de deur en wij zijn nieuwsgierig of je interesse hebt om bij een Utrechts gezin voor te lezen. Wij hopen natuurlijk van wel, want zo’n voorleesheld als jij willen wij graag in ons team! Bij het project de VoorleesExpress Utrecht komt een vrijwillige voorlezer twintig weken lang thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving. Samen met het gezin gaat de voorlezer aan de slag met de taalontwikkeling en het taalaanbod door voor te lezen en taalspelletjes te spelen Door jouw inzet zorg je ervoor dat ouders en kinderen meer plezier krijgen in taal. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de dokter te gaan, een baan te vinden of je huiswerk te maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer collega’s erbij en word je begeleid en getraind door een coördinator. Van jou vragen we dat je zo’n 2 uur per week op een vast moment beschikbaar bent voor een periode van 20 weken. Je bent minimaal 18 jaar en je bent in staat om gemakkelijk te communiceren met verschillende mensen. Je bent bereid om deel te nemen aan overleggen met je coördinator en natuurlijk vind je het leuk om boeken voor te lezen aan jonge kinderen en hun ouders daarbij te betrekken. Interesse? Reageer dan op deze hulpvraag!

Coördinator VoorleesExpress gezocht
Utrecht

Coördinator VoorleesExpress gezocht

Wekelijks · 0 tot 4 uur
Taal Doet Meer

Coördinator VoorleesExpress Utrecht vanaf januari 2022 Bij de VoorleesExpress komt een vrijwillige voorlezer wekelijks bij een gezin thuis om de kinderen (van 2 tot 8 jaar) voor te lezen. We stimuleren daarmee de taalontwikkeling van de kinderen en verrijken samen met de ouders de taalomgeving thuis. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven. Als coördinator begeleid je een groepje gezinnen en voorlezers. Op die manier kan jij ervoor zorgen dat er bij nog meer gezinnen voorgelezen wordt! Als coördinator begeleid je een half jaar lang een groepje gezinnen en voorlezers. Je vormt de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding en bewaakt de voortgang van het project. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen gebeurt en legt de voortgang vast. Met elke voorlezer ga je drie keer mee naar het gezin. Om deze taken zo goed mogelijk te kunnen vervullen volg je drie trainingen, gegeven door de projectleiding van VoorleesExpress Utrecht. Zelf geef je die trainingen door aan jouw voorleesteam. Het coördineren van één seizoen kost ongeveer 60 tot 80 uur. Wat heb jij in huis? - Je hebt affiniteit met kinderen, taal en culturen - Je staat open voor nieuwe ontmoetingen - Je hebt plezier in organiseren en coachen - Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar - Je bent wekelijks flexibel beschikbaar vanaf januari 2022 - Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een half jaar te committeren - Je bent bereid jezelf te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training. Wat krijg jij ervoor terug? Als coördinator kun je ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en deelnemers uit allerlei culturen. Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, je volgt een starttraining en je kunt deelnemen aan deskundigheidsbevordering en verschillende andere activiteiten. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Met jouw inzet zorg je ervoor dat er wekelijks ontmoetingen plaatsvinden tussen Utrechters met diverse achtergronden waarbij taal de rode draad vormt. Utrechters voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij! Heb je belangstelling voor de functie van coördinator? Klik dan hier en vul het aanmeldformulier in. Met eventuele vragen kun je terecht bij Mirjam van Dijk, projectleider bij Taal Doet Meer. Dit kan via [e-mailadres verborgen] of [telefoonnummer verborgen].

Help een MBO student met de Nederlandse taal!
Utrecht

Help een MBO student met de Nederlandse taal!

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Taal Doet Meer

Als taalcoach begeleid je gedurende 6 maanden een MBO student die in zijn/haar opleiding tegen de Nederlandse taal aanloopt. Je gaat hiermee aan de slag door te oefenen met spreken, lezen of schrijven van de Nederlandse taal. Ook werken jullie samen aan het verbeteren van het begrijpend lezen en vergroten van de woordenschat. Dit doe je bijvoorbeeld door samen te kletsen, nieuwsitems te bekijken, podcasts te luisteren en taalspelletjes te spelen. Ook ga je er samen met de student op uit om nieuwe ervaringen op te doen, beklim bijvoorbeeld de Dom of ga naar een museum. Zo verbetert de taalvaardigheid vaak snel en bouw je bovendien een bijzondere band op. Je wordt ondersteund door een vrijwillige coördinator waarbij je altijd terecht kunt voor advies en met vragen. Ook onze taalconsulenten zijn er voor je, met ideeën over wat je samen kan doen en didactische tips. Wat heb jij in huis? - Je bent minimaal 18 jaar oud - Je hebt affiniteit met jongeren, taal en andere culturen - Je staat open voor nieuwe ontmoetingen - Je bent goed in communiceren - Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar - Je bent wekelijks 1,5 uur beschikbaar, gedurende 6 maanden. Wat krijg je ervoor terug? Met jouw inzet draag je eraan bij dat een student goed zijn/haar opleiding goed kan afronden en later volwaardig mee kan doen in de Utrechtse samenleving! Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact. Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, geeft het een goed gevoel er voor iemand te zijn en ontwikkel je je coachingsvaardigheden. Daarbij ontvang je ook deskundige begeleiding en er zijn jaarlijks diverse trainingen en gezellige vrijwilligersactiviteiten om aan deel te nemen.

Jongeren

Anderen bekeken ook

Maatje voor een Praatje
Utrecht

Maatje voor een Praatje

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

Lijkt het je leuk om bij thuiswonende ouderen (75+) op bezoek te gaan en hun gezelschap te bieden? Als vrijwilliger bij Maatje voor een Praatje word je ongeveer een jaar tot anderhalf jaar gekoppeld aan een thuiswonende oudere. Je bent een praatpaal of juist een luisterend oor. Een wandeling maken door de buurt of een spelletje spelen met jouw maatje vind je leuk. Wie ben jij? - Je houdt van praten en kunt luisteren. - Je bent minimaal 1 jaar beschikbaar voor 2 uur in de week, of om de week. - Je woont in Utrecht of omgeving. Wat bieden wij? - We maken een zorgvuldige match; we koppelen je aan een deelnemer die goed bij jou past. - We bieden begeleiding en (online) scholing. - Vergoeding van eventuele vervoerskosten. - Zinvol en dankbaar vrijwilligerswerk. Interesse? Wil je aan de slag? Meld je aan via de aanmeldknop. De coördinatoren nemen contact met je op om verder met je kennis te maken. Je zal dan ook meer horen over de werkwijze van dit project. Weet je het nog niet zeker? Stel je vraag aan onze coördinatoren Maud en Ellen door een berichtje te sturen.

Sociale zeilvakanties
Almere, Amsterdam, Arnhem, Breda, Dordrecht, Groningen, Harlingen, Leeuwarden, Leiden, Middelburg, Nijmegen, Rotterdam, Smallingerland, Súdwest-Fryslân, Utrecht, West Maas en Waal

Sociale zeilvakanties

Maandelijks · 1 tot 30 uur
Zeilstichting Aeolus

Zeilstichting Aeolus organiseert zeilkampen voor jongeren die wat extra aandacht verdienen, bijvoorbeeld omdat ze geen fijne thuissituatie hebben. Dit doen we met een groep jonge enthousiaste vrijwilligers die elke zomer klaarstaat om een week lang met de jongeren in Friesland te zeilen en te kamperen. Elke dag zetten we onze tenten ergens anders op, dit is vaak op rustige plekken met vrij primitieve voorzieningen zoals een eiland of weiland. Om deze kampen te organiseren zijn we op zoek naar vrijwilligers tussen de 18-30 met zeilervaring. Een CWO-diploma is niet nodig, maar het is wel belangrijk dat je voldoende ervaring hebt om ook bij ruig weer goed de controle te kunnen houden over de boot (polyvalk). Dus ben je enthousiast geworden om jongeren een onvergetelijke vakantie te bieden? Meld je aan!

Nodig een oudere uit voor een etentje
De Bilt, Nieuwegein, Utrecht

Nodig een oudere uit voor een etentje

Maandelijks · 2 tot 3 uur
Stichting Eet Mee

Nodig een keer per maand een oudere uit als vaste gast voor een etentje bij jou thuis. wij maken een match op maat op basis van ieders wensen en voorkeuren. Momenteel zoeken wij voor ouderen adressen in Utrecht: Zuilen (begane grond, met en zonder kinderen), Leidsche Rijn (begane grond), Lunetten, Hoograven, Tuinwijk; In Bilthoven en in Nieuwegein. Heb jij 1 keer per maand een plekje beschikbaar aan je eettafel? Kun je iemand ophalen en weer thuisbrengen en wil je iets betekenen voor een oudere wijkbewoner? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Dierenbuddy Utrecht (Dierenbescherming)
Utrecht

Dierenbuddy Utrecht (Dierenbescherming)

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)

Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Utrecht Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je in Utrecht woont of uit de directe omgeving van Utrecht komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Taalmentor voor een middelbare scholier
Utrecht

Taalmentor voor een middelbare scholier

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Taal Doet Meer

Als taalmentor spreek je wekelijks af met een middelbare scholier. Dit kan zijn bij het gezin thuis, in de bibliotheek of op school. Door taalspelletjes en -activiteiten verbeter je de taalbeheersing van je pupil, zodat deze de schoolontwikkeling niet in de weg staat. Hiermee biedt je gelijke kansen voor de toekomst en geef je een boost aan het zelfvertrouwen van je pupil. Een jaar lang ga je samen op een laagdrempelige manier met taal aan de slag. Denk aan taalspelletjes, samen lezen, of een bezoekje aan de bibliotheek. Waar nodig stem je af met de school. Je wordt ondersteund door een vrijwillige coördinator waarbij je altijd terecht kunt voor advies en met vragen. Ook onze taalconsulenten zijn er voor je, met taalinhoudelijke input en didactische tips. Wat heb jij in huis? - Je bent minimaal 18 jaar oud - Je hebt affiniteit met jongeren en taal - Je staat open voor nieuwe ontmoetingen en bent makkelijk in de omgang - Je bent leergierig, betrouwbaar en wil jezelf ontwikkelen - Je bent zo’n 2 uur per week beschikbaar Wat krijg je ervoor terug? Met jouw inzet geef je een middelbare scholier een goede (talige) basis en vergroot je het taalplezier. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij, staat jouw vrijwilligerswerk goed op je CV en kun je je blijven ontwikkelen. Je ontvangt deskundige begeleiding en er zijn jaarlijks diverse trainingen en gezellige vrijwilligersactiviteiten om aan deel te nemen.

Help een MBO student met de Nederlandse taal!
Utrecht

Help een MBO student met de Nederlandse taal!

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Taal Doet Meer

Als taalcoach begeleid je gedurende 6 maanden een MBO student die in zijn/haar opleiding tegen de Nederlandse taal aanloopt. Je gaat hiermee aan de slag door te oefenen met spreken, lezen of schrijven van de Nederlandse taal. Ook werken jullie samen aan het verbeteren van het begrijpend lezen en vergroten van de woordenschat. Dit doe je bijvoorbeeld door samen te kletsen, nieuwsitems te bekijken, podcasts te luisteren en taalspelletjes te spelen. Ook ga je er samen met de student op uit om nieuwe ervaringen op te doen, beklim bijvoorbeeld de Dom of ga naar een museum. Zo verbetert de taalvaardigheid vaak snel en bouw je bovendien een bijzondere band op. Je wordt ondersteund door een vrijwillige coördinator waarbij je altijd terecht kunt voor advies en met vragen. Ook onze taalconsulenten zijn er voor je, met ideeën over wat je samen kan doen en didactische tips. Wat heb jij in huis? - Je bent minimaal 18 jaar oud - Je hebt affiniteit met jongeren, taal en andere culturen - Je staat open voor nieuwe ontmoetingen - Je bent goed in communiceren - Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar - Je bent wekelijks 1,5 uur beschikbaar, gedurende 6 maanden. Wat krijg je ervoor terug? Met jouw inzet draag je eraan bij dat een student goed zijn/haar opleiding goed kan afronden en later volwaardig mee kan doen in de Utrechtse samenleving! Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact. Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, geeft het een goed gevoel er voor iemand te zijn en ontwikkel je je coachingsvaardigheden. Daarbij ontvang je ook deskundige begeleiding en er zijn jaarlijks diverse trainingen en gezellige vrijwilligersactiviteiten om aan deel te nemen.

Jongeren
Help jij Shahed (17) de Havo afronden?
's-Gravenhage, 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almelo, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Bronckhorst, Delft, Den Helder, Deventer, Dijk en Waard, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Harderwijk, Heerde, Heeze-Leende, Hilversum, Huizen, Leeuwarden, Leiden, Maassluis, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nieuwkoop, Nijmegen, Oldenzaal, Opsterland, Pijnacker-Nootdorp, Purmerend, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Súdwest-Fryslân, Tilburg, Utrecht, Wageningen, Westland, Zeist, Zoetermeer, Zutphen, Zwolle

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Reclassering Nederland zoekt vrijwilligers!
Amersfoort, Baarn, Bunnik, De Bilt, Dronten, Eemnes, Gorinchem, Harderwijk, Houten, IJsselstein, Lelystad, Leusden, Nieuwegein, Renswoude, Rhenen, Urk, Utrecht, Veenendaal, Zeewolde, Zeist

Reclassering Nederland zoekt vrijwilligers!

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Reclassering Nederland

COSA is een betekenisvolle vrijwilligerstaak. Je ondersteunt een zedendader bij zijn re-socialisatie in de maatschappij. Hiermee draag je bij aan een veiliger samenleving! Als vrijwilliger bij COSA vorm je, samen met andere vrijwilligers, een sociaal netwerk rondom een zedendader met als doel isolement te doorbreken en toe te werken naar maatschappelijke inbedding. Vrijwilligers ondersteunen de persoon bij het vinden van de weg in de samenleving. Dit kan door het bieden van een luisterend oor, het bieden van praktische hulp, het ondernemen van activiteiten. Ergens een kop koffie drinken, een wandeling maken en ook ondersteuning geven bij het ontwikkelen van een eigen netwerk/ hobby`s en andere activiteiten. Daarnaast zijn de vrijwilligers een extra paar ogen en oren om de zedendader te helpen op het rechte pad te blijven. Een COSA-traject duurt gemiddeld 1,5-2 jaar en vraagt een tijdsinvestering van 2 uur per week. Sociaal isolement Wanneer een zedendader na het uitzitten van een straf terugkeert in de maatschappij ontstaat vaak onrust. Sociaal isolement, sociale uitsluiting en emotionele eenzaamheid liggen op de loer. COSA zet zich in, samen met vrijwilligers en professionals, voor het doorbreken van dit isolement. Ze ondersteunen de zedendader bij zijn re-integratie in de samenleving. Dit is effectief gebleken in het verlagen van de kans op recidive. Word ook COSA-vrijwilliger COSA is een mooie, betekenisvolle vrijwilligerstaak. Vrijwilligers kunnen rekenen op een grondige tweedaagse training vooraf. Ook de ondersteuning en begeleiding door de cirkel coördinator tijdens het COSA-traject is goed geregeld. Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig. Wij zoeken vrijwilligers o.a. in Flevoland (Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten), Noord Holland (Hilversum, Huizen), Utrecht (stad, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Amersfoort, Rhenen, Veenendaal, Zeist). Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website: [website verborgen]/ Organisatie : Reclassering Nederland, COSA Locatieadres : 3524 SJ Utrecht Contactpersoon : Hester Functie : Cirkelcoördinator COSA & Reclasseringswerker

TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!
's-Gravenhage, 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almelo, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Bronckhorst, Delft, Den Helder, Deventer, Dijk en Waard, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Harderwijk, Heerde, Heeze-Leende, Hilversum, Huizen, Leeuwarden, Leiden, Maassluis, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nieuwkoop, Nijmegen, Oldenzaal, Opsterland, Pijnacker-Nootdorp, Purmerend, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Súdwest-Fryslân, Tilburg, Utrecht, Wageningen, Westland, Zeist, Zoetermeer, Zutphen, Zwolle

TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website. Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Nodig plaatsgenoten uit voor een etentje
's-Gravenhage, Amsterdam, De Bilt, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht

Nodig plaatsgenoten uit voor een etentje

Eenmalig · 4 tot 6 uur
Stichting Eet Mee

Hou jij van koken? En van een goed gesprek? Vind je het leuk om gasten te ontvangen? Hou je van verrassende ontmoetingen? Wil je van betekenis zijn? Word dan eetadres bij Eet Mee en nodig een of meerdere keren per jaar gasten uit, die je nog niet kent. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud, hier geboren en getogen of net nieuw in het land. Maak een account aan in het Eet Mee matching platform op onze site [website verborgen] en een profiel en organiseer je etentje. Geef aan wat jouw wensen en mogelijkheden zijn en kies uit de aanmeldingen wie jij wilt uitnodigen. Je maakt heel wat mensen blij en samen dragen we bij aan meer verbinding in de samenleving! Belangstelling? We vertellen je graag meer.

(kleine) groepen