csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

VACATURE VERSCHILMAKERS - Open vacature

OPEN VACATURE - Jonge enthousiaste verschilmakers gezocht! SOVEE wil dat jongeren zich goed voelen en zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen. Jij ook? Wij zoeken jonge enthousiaste vrijwilligers - verschilmakers - die ons willen ondersteunen bij verschillende taken binnen de organisatie. Wil jij samen met ons echt verschil maken voor jongeren? Dat kan op allerlei manieren; we kijken samen naar waar jouw talent ligt en wat jij leuk vindt om bij SOVEE te doen. We kunnen op meerdere vlakken ondersteuning gebruiken dus we ontdekken graag samen met jou hoe jij het beste kunt bijdragen. Als vrijwilliger bij SOVEE ben je een verschilmaker: jouw werk heeft impact. Word onderdeel van ons jonge en dynamische team en vergroot je netwerk, daag jezelf uit, leer over jezelf en zet jouw kwaliteiten en talenten in. Zo kun jij een bijdrage leveren binnen SOVEE én voor jongeren. Wie zijn wij? SOVEE bestaat uit een groep enthousiaste en betrokken medewerkers, stagiaires en verschilmakers. De organisatie is actief op het gebied waar opvoeding en onderwijs samenkomen. Binnen verschillende projecten ondersteunen wij - samen met een betrokken groep verschilmakers - jongeren om het maximale uit zichzelf te halen. Hiervoor heeft SOVEE een groot netwerk van deskundigen in het onderwijs en jeugdhulp in de regio Amersfoort. Bij SOVEE is iedereen welkom: wij bieden altijd een luisterend oor en zoeken naar een passende oplossing. Wil jij vrijwilliger worden bij SOVEE? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wat het beste bij jou (en ons) past? Stuur ons dan een email naar [e-mailadres verborgen].

Lees meer

structureel

Amersfoort

Marketing & communicatie
Projectcoördinatie
Media & design

Beschrijving

OPEN VACATURE - Jonge enthousiaste verschilmakers gezocht!

SOVEE wil dat jongeren zich goed voelen en zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen. Jij ook?

Wij zoeken jonge enthousiaste vrijwilligers - verschilmakers - die ons willen ondersteunen bij verschillende taken binnen de organisatie. Wil jij samen met ons echt verschil maken voor jongeren? Dat kan op allerlei manieren; we kijken samen naar waar jouw talent ligt en wat jij leuk vindt om bij SOVEE te doen. We kunnen op meerdere vlakken ondersteuning gebruiken dus we ontdekken graag samen met jou hoe jij het beste kunt bijdragen.

Als vrijwilliger bij SOVEE ben je een verschilmaker: jouw werk heeft impact. Word onderdeel van ons jonge en dynamische team en vergroot je netwerk, daag jezelf uit, leer over jezelf en zet jouw kwaliteiten en talenten in. Zo kun jij een bijdrage leveren binnen SOVEE én voor jongeren.

Wie zijn wij?
SOVEE bestaat uit een groep enthousiaste en betrokken medewerkers, stagiaires en verschilmakers. De organisatie is actief op het gebied waar opvoeding en onderwijs samenkomen. Binnen verschillende projecten ondersteunen wij - samen met een betrokken groep verschilmakers - jongeren om het maximale uit zichzelf te halen. Hiervoor heeft SOVEE een groot netwerk van deskundigen in het onderwijs en jeugdhulp in de regio Amersfoort. Bij SOVEE is iedereen welkom: wij bieden altijd een luisterend oor en zoeken naar een passende oplossing.

Wil jij vrijwilliger worden bij SOVEE? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wat het beste bij jou (en ons) past? Stuur ons dan een email naar [e-mailadres verborgen].

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Amersfoort

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Evenementen & festivals

Categorie

Marketing & communicatie
Projectcoördinatie
Media & design
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Sovee

Amersfoort

Echt connecten? Word verschilmaker!

Sovee

Hey jij! Wil jij met een uurtje per week verschil maken voor een jongere en tegelijkertijd werken aan je eigen talenten? Ben je ouder dan 17 jaar? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Voor verschillende projecten zoeken we mensen die écht contact aan willen gaan met jongeren die wel een extra steunt in de rug kunnen gebruiken. De vragen lopen uiteen van ondersteuning op sociaal-emotioneel gebied tot het beter leren kennen van de Nederlandse taal en cultuur. De jongere leert van jou en met een beetje geluk steek je er zelf ook nog wat van op! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Structureel
Jongeren
Amersfoort

VACATURE VERSCHILMAKERS - coaching

Sovee

SOVEE wil dat jongeren zich goed voelen en zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen. Jij ook? Wij zoeken vrijwilligers die net als ons écht verschil willen maken voor jongeren. Daarom ben je bij SOVEE niet zomaar een vrijwilliger: je bent een verschilmaker. Verschilmaker zijn: iets voor jou? • Je wil iets betekenen voor een ander • Je wil jouw talenten en kwaliteiten inzetten om te helpen • Je wil jezelf uitdagen, ontwikkelen en over jezelf leren • Je kunt goed luisteren en hebt aandacht voor een ander Verschilmaker bij SOVEE: dit houdt het in Als verschilmaker ondersteun jij een jongere bij diens ontwikkeling. Hoe? Gewoon, door contact te maken, praktische tips te delen, of iets leuks te doen samen. Met jouw motivatie, kennis en (levens)ervaring help jij de jongere dichter bij diens doelen te komen. De hulpvraag van jongeren - dat waar zij ondersteuning bij willen krijgen - verschilt. Denk bijvoorbeeld aan... • Zelfvertrouwen vergroten • Contact leggen en vrienden maken • Schoolwerk plannen en organiseren • Een leuke stage of bijbaan vinden • Nieuwe hobby's ontdekken • Stappen zetten richting de toekomst. Hoe jij een jongere het beste kunt ondersteunen hangt af van de hulpvraag en natuurlijk van jouw talenten en kwaliteiten. Wij zorgen voor een fijne match! Dit levert het jou op Verschilmaker zijn is uitdagend maar daar krijg je ook veel voor terug. Connecten met een jongere is namelijk vooral betekenisvol en leuk! Als verschilmaker ben jij waardevol voor een jongere én de connectie is waardevol voor jou. Dat is een win-win, toch? Verbreed je blik, leer over en van andere culturen en leefwerelden, en kom zo ook meer te weten over jezelf. Jij wordt zelf ook begeleidt: Jij ondersteunt een jongere en SOVEE ondersteunt jou zodat jij ook het beste uit jezelf en deze ervaring kunt halen. Je hebt een contactpersoon bij SOVEE waarmee je kunt sparren en er zijn een paar contactmomenten om te checken hoe het gaat. Daarnaast volg je eenmalig een basistraining en organiseren we allerlei workshops en bijeenkomsten waardoor jij zelf ook zoveel mogelijk kunt groeien. Om te connecten met een jongere hoef je slechts een uurtje per week vrij te maken tijdens een periode van een aantal maanden. Wie zijn wij? SOVEE bestaat uit een groep enthousiaste, jonge en betrokken medewerkers, stagiaires en verschilmakers. De organisatie is actief op het gebied waar opvoeding en onderwijs samenkomen. Binnen verschillende projecten ondersteunen wij - samen met een betrokken groep verschilmakers - jongeren om het maximale uit zichzelf te halen. Hiervoor heeft SOVEE een groot netwerk van deskundigen in het onderwijs en jeugdhulp in de regio Amersfoort. Bij SOVEE is iedereen welkom: wij bieden altijd een luisterend oor en zoeken naar een passende oplossing. Geïnteresseerd of vragen? Neem contact op via een bericht of check onze website voor meer informatie.

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Nunspeet, Heumen, Smallingerland, Renkum, Assen, Leusden, Rheden

Kampleiding IVN Natuurontdekkers

IVN Instituut voor Natuureducatie

Zin om mee te gaan op avontuur de komende zomer? Vind jij het leuk om jouw liefde en enthousiasme voor natuur te delen met kinderen van 8 tot 12 jaar? IVN Natuurontdekkers organiseert lente- en zomerkampen en is op zoek naar vrijwilligers die hier graag aan bijdragen.   Kennis van natuur is niet vereist, maar je moet het wel leuk vinden om met kinderen om te gaan. Heb je interesse of nog vragen? Stuur gerust een berichtje. De kampen zijn in de voorjaars/zomervakantie en vinden plaats over het hele land. Ze duren 5 dagen. Tijdens het kamp ben jij onder begeleiding van een kampcoördinator verantwoordelijk voor de kinderen. Hierbij help jij zorgen dat het kamp veilig, leerzaam en vooral leuk is voor de kinderen. Na je aanmelding krijg je van mij een mailtje met meer informatie.

Eenmalig
(kleine) groepen
Utrecht, Houten, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, De Bilt, Gooise Meren, Nieuwegein, Rhenen, De Ronde Venen, Veenendaal, Zeist

Gastdocent EHBO (vrijwillig)

Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht

Vrijwilligerswerk doen bij het Rode Kruis? Wij zoeken een gastdocent EHBO voor +/- 10 gastlessen per jaar, met ca. 4 keer per jaar een andere activiteit. Doe je mee? Wat ga je doen? Je gaat ongeveer 10 keer per jaar EHBO gastlessen geven aan kinderen van de basisschool, scouting of sportclub. Je geeft, bij voorkeur samen met een collega-vrijwilliger, gastlessen van 1 of 2 uur. Je gebruikt het boeiende, interactieve lesmateriaal van het Rode Kruis en past dit zo toe dat de kinderen geboeid zijn en actief meedoen met de les. Je legt theoretische zaken begrijpelijk uit, demonstreert EHBO-handelingen en begeleidt kinderen bij het zelf uitvoeren van deze EHBO-handelingen. Je wordt onderdeel van een team van educatie vrijwilligers van district Utrecht. Vind je het leuk om kinderen iets te leren en contacten te leggen? Dan komen wij graag met jou in contact. Wat breng je mee? • Je vindt het leuk om met jongeren te werken en staat graag voor een groep • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden • Je beschikt over een EHBO-diploma of bent bereid die te halen • Je hebt affiniteit met EHBO en het onderwijs aan kinderen • Je bent bereid om training te volgen en feedback te geven en te krijgen van collega-vrijwilligers • Je hebt tijd beschikbaar om minimaal 10 keer per jaar overdag de gastlessen te geven • Je onderschrijft de grondbeginselen van het Nederlandse Rode Kruis • Het spreekt je aan ambassadeur voor het Rode Kruis te zijn. Wat krijg je? • De mogelijkheid om een concrete bijdrage te leveren aan het vergroten van de EHBO-kennis, de handelingsperspectieven én de hulpbereidheid van kinderen in district Utrecht. • Je wordt ondersteund en getraind door het Rode Kruis. • Je doet ervaring op met het lesgeven aan kinderen. • Een belangrijke vrijwilligersfunctie binnen een enthousiaste vrijwilligersgroep • Deel uitmaken van een wereldwijde hulporganisatie en een landelijk netwerk • Meedraaien in inspirerende activiteiten gericht op de Jeugd • Op basis van jouw persoonlijke wensen en beschikbaarheid ingezet worden Naast een vrijwilligersovereenkomst geeft het Rode Kruis je verder ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, om relevante werkervaring op te doen en kun je trainingen volgen. Interesse? Heb je belangstelling voor deze functie maar wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met Meriam Verhoef, Rode Kruis district Gooi en Utrecht. Wil jij je kwaliteiten inzetten voor het Rode Kruis? Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Of solliciteer via onze website. Dit kan door óp onze website bij de vacature te klikken op de knop 'Solliciteer nu. Maar je kunt ons natuurlijk ook een motivatiemail sturen met jouw cv. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel
Amersfoort

Ontdek nieuwe werelden als buddy

Buddy to Buddy

🌟 Ontdek nieuwe werelden en maak een verschil als buddy! 🌟 Heb je interesse in het delen van ervaringen, het ontdekken van nieuwe culturen en het opbouwen van waardevolle vriendschappen? Dan past Buddy to Buddy bij jou! In Amersfoort e.o. zijn er veel nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond die graag hun Nederlandse stadsgenoten willen leren kennen, samen plezier willen beleven en hun nieuwe thuisland willen verkennen. Als buddy kun jij het verschil maken in hun leven door wekelijks ongeveer een uurtje met een nieuwkomer door te brengen, waarbij jullie samen activiteiten ondernemen zoals koffie drinken, tuinieren, muziek maken, wandelen, sporten, creatief bezig zijn, koken, musea bezoeken en nog veel meer! Afhankelijk van waar jullie samen van genieten. Waarom meedoen aan het Buddy to Buddy-programma? • Leer nieuwe culturen kennen en verbreed je horizon. • Maak nieuwe vrienden en bouw waardevolle relaties op. • Wees die ene persoon die de link vormt naar integratie in onze samenleving. • Ervaar de verrijking die zo'n contact biedt voor beide kanten. Ervaring is niet nodig, zolang je je wereld maar wilt openstellen. Wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent op het buddyschap, begeleiden je waar nodig gedurende het proces en organiseren leuke activiteiten waar je andere buddy's kunt ontmoeten om ervaringen en inspiratie te delen en samen leuke dingen te doen. Je staat er dus niet alleen voor! Iedereen kan meedoen, jong oud, alleen of als gezin. Je kunt van betekenis zijn door jezelf te zijn. Door elkaar te leren kennen vergroot je niet alleen je eigen wereld maar ook die van een ander. Meld je vandaag nog aan via deze link: https://ap.lc/TPSbH of stuur een e-mail naar [email protected] voor meer informatie. 636 Amersfoortse buddy's gingen je al voor! 📆 We starten 4 rondes per jaar, in september, november, februari en april. Word jij buddy in de volgende ronde?

Structureel
Jongeren
Amsterdam, 's-Gravenhage, Voorschoten, Den Helder, Barendrecht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Gouda, Zuidplas, Lansingerland, Arnhem, Deventer, Apeldoorn, Zoetermeer, Ede, Stichtse Vecht, Utrecht, Hilversum, Leusden, Sittard-Geleen, Westland, Haarlem, Dronten, Katwijk

TOMaatjes voor jonge nieuwkomers gezocht!

OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website: https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/thuisonderwijsmaatjes/vrijwilliger Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Structureel
Nijmegen, Arnhem, Winterswijk, Doetinchem, Almelo, Zwolle, Epe, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn, Amsterdam, Alkmaar, Rotterdam, Haarlem, Nunspeet

Een magischeweek met Stichting VakantieKind!

Stichting VakantieKind

🌟 Word Vrijwilliger bij KinderDorp en Creëer Magische Herinneringen! 🌈 Heb jij een passie voor het bezorgen van onvergetelijke ervaringen aan kinderen tussen 7 en 11 jaar oud? Grijp dan nu de kans om deel uit te maken van ons enthousiaste team bij KinderDorp! Wat houdt het in? Als vrijwilliger bij KinderDorp werk je gedurende een hele week samen met andere gepassioneerde leiders om actieve, creatieve en spannende activiteiten te organiseren voor een groep van maximaal 27 deelnemers. Denk aan avontuurlijke tochten in het bos, speurtochten op de heide en gezellige liedjes rond het kampvuur. Jouw Rol: - Samenwerken met mede-leiding om een stimulerende omgeving te creëren. - Begeleiden en ondersteunen van deelnemers tijdens activiteiten. - Bedenken en uitvoeren van leuke activiteiten - Bijdragen aan de magie van KinderDorp door enthousiasme en creativiteit. Wat Bieden Wij? - Een week vol plezier, avontuur en onvergetelijke momenten. KinderDorp week 2: Zaterdag 27 juli tot Zaterdag 3 Augustus KinderDorp week 3: Zaterdag 3 aug. tot Zaterdag 10 Augustus - De kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en bestaande te versterken. - Een geheel verzorgde kampweek met overnachting en eten en drinken. Hoe Doe Je Mee? Meld je aan als vrijwilliger bij KinderDorp en maak deel uit van een geweldige gemeenschap die het verschil maakt in het leven van kinderen. Samen bouwen we aan herinneringen die een leven lang meegaan! Interesse? Bezoek de website van Stichting VakantieKind of mail [email protected] voor meer informatie. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in ons KinderDorp-team! 🏕️ KinderDorp - Waar Avontuur en Vriendschap Samenkomen! 🌟

Eenmalig
Jongeren
Utrecht, Houten, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, De Bilt, Gooise Meren, Rhenen, Veenendaal, Zeist, Nieuwegein, De Ronde Venen

Reporter evenementen (poolfunctie)

Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht

Flexibel en creatief vrijwilligerswerk waarbij je op pad bent? Heb je interesse in korte klussen in de regio Utrecht en het Gooi? Maak kennis met het werk van het Rode Kruis en help ons als reporter vertellen wat het Rode Kruis doet in de buurt. Want het Rode Kruis doet veel. Ook in Utrecht en het Gooi. Voedselhulp, voorlichting geven, helpen in de opvang van vluchtelingen, noodhulp en hulpverlening op evenementen (zoals EHBO op koningsdag, de dodenherdenking, de KiKa Hilversum City Run, marathons en meer). Waarom we zo veel mogelijk mensen vertellen over ons werk? Hoe bekender we zijn, hoe meer mensen we kunnen helpen. Ben je een schrijver, videomaker, social media contentexpert of fotograaf? Vind je het leuk om verslag te leggen van evenementen en activiteiten? Solliciteer dan als Reporter evenementen (vrijwillig). Wat ga je doen? Jij: - bezoekt evenementen en activiteiten (in Utrecht of het Gooi) waar vrijwilligers van het Rode Kruis werken. Je bent beschikbaar voor verslaglegging van evenementen voor minimaal 4 tot 10 keer per jaar. Evenementen kunnen ook ’s avonds of in het weekend zijn. - doet verslag met je (video)camera, smartphone of notitieblok. Je interviewt bijvoorbeeld vrijwilligers, omstanders of deelnemers en maakt hier een leuke reportage van met video, beeld of tekst. Natuurlijk heb je veel vrijheid om dit zelf in te vullen. We zijn benieuwd naar jouw reportages. - werkt samen met Yoni! Ze is communicatiecoördinator van het district Gooi en Utrecht. Met Yoni kun je brainstormen over de uitvoering en ze ondersteunt je met bepalen wat past bij het (specifieke) evenement en de hulpverlening van het Rode Kruis. - bent onderdeel van een pool van reporters. Zo blijft het vrijwilligerswerk flexibel en hoef je niet wekelijks op pad. - komt 2 à 3 keer per jaar bijeen met andere reporters en communicatiekrachten van het Rode Kruis voor een ontwikkelings- of netwerkactiviteit. Leuk én leerzaam. Wat neem je mee? Jij: - maakt krachtige foto’s of zorgt voor vlotte video’s en/of inspirerende teksten. Dit doe je als hobby of professioneel. - kunt naar verschillende plekken in de omgeving van Utrecht of het Gooi reizen om daar onze evenementenhulpverleners te bezoeken. - stelt de juiste vragen? Super! Een open blik en communicatieve vaardigheden zijn belangrijk voor het werk. Zo kun je goed inschatten wat gepast is in de verschillende situaties die jij tegenkomt. - bent geïnteresseerd in wat je ziet en haalt vooral veel plezier uit reportages maken en bedenken. - bent niet perfect. Huh, niet? Nee, is niet nodig. Wij zoeken geen schaap met 5 poten dat perfecte reportages verzorgt. Je houdt wel van leren en staat open voor feedback. Samen maken we er iets moois van! - bent minimaal een jaar beschikbaar waarin je dus 4 tot 10 keer op pad gaat. Wat krijg je? Jij: - alle pluspunten van vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis: a. leuk vrijwilligerswerk dat echt bij je past en voldoening geeft b. mooie werkervaring op je cv c. een groot netwerk van de Rode Kruis community d. een ego boost! Het Rode Kruis is een grote en populaire club. Wereldwijd ook. Komt in actie bij rampen en voor noodhulp. Iedereen vindt je fantastisch. - hulp en begeleiding wanneer je start. - trainingen en cursussen die het Rode Kruis aanbiedt. Je kunt gratis een EHBO opleiding volgen én je hebt toegang tot online cursussen van GoodHabitz. - de kans om jouw deskundigheid te vergroten en je talenten in te zetten/ontwikkelen. - een collectieve verzekering wanneer je aan het werk bent voor het Rode Kruis. - een reiskostenvergoeding op basis van reëel gemaakte onkosten. Interesse?  Meer weten over de functie? Of liever eerst overleggen? Neem contact op met Yoni Hillen, communicatiecoördinator van het Rode Kruis district Gooi & Utrecht. Direct solliciteren? Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Of gebruik de knop “Solliciteer nu” op de website van Rode Kruis district Gooi en Utrecht. Maar je kunt ons natuurlijk ook een motivatiemail sturen met jouw cv. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel
Utrecht, Amersfoort, Lelystad, Houten, Baarn, Zeewolde, Dronten, Harderwijk, Veenendaal, Zeist, IJsselstein, Rhenen, Gorinchem, Nieuwegein, Bunnik, De Bilt, Urk, Eemnes, Leusden, Renswoude

Reclassering Nederland zoekt vrijwilligers!

Reclassering Nederland

COSA is een betekenisvolle vrijwilligerstaak. Je ondersteunt een zedendader bij zijn re-socialisatie in de maatschappij. Hiermee draag je bij aan een veiliger samenleving! Als vrijwilliger bij COSA vorm je, samen met andere vrijwilligers, een sociaal netwerk rondom een zedendader met als doel isolement te doorbreken en toe te werken naar maatschappelijke inbedding. Vrijwilligers ondersteunen de persoon bij het vinden van de weg in de samenleving. Dit kan door het bieden van een luisterend oor, het bieden van praktische hulp, het ondernemen van activiteiten. Ergens een kop koffie drinken, een wandeling maken en ook ondersteuning geven bij het ontwikkelen van een eigen netwerk/ hobby`s en andere activiteiten. Daarnaast zijn de vrijwilligers een extra paar ogen en oren om de zedendader te helpen op het rechte pad te blijven. Een COSA-traject duurt gemiddeld 1,5-2 jaar en vraagt een tijdsinvestering van 2 uur per week. Sociaal isolement Wanneer een zedendader na het uitzitten van een straf terugkeert in de maatschappij ontstaat vaak onrust. Sociaal isolement, sociale uitsluiting en emotionele eenzaamheid liggen op de loer. COSA zet zich in, samen met vrijwilligers en professionals, voor het doorbreken van dit isolement. Ze ondersteunen de zedendader bij zijn re-integratie in de samenleving. Dit is effectief gebleken in het verlagen van de kans op recidive. Word ook COSA-vrijwilliger COSA is een mooie, betekenisvolle vrijwilligerstaak. Vrijwilligers kunnen rekenen op een grondige tweedaagse training vooraf. Ook de ondersteuning en begeleiding door de cirkel coördinator tijdens het COSA-traject is goed geregeld. Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig. Wij zoeken vrijwilligers o.a. in Flevoland (Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten), Noord Holland (Hilversum, Huizen), Utrecht (stad, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Amersfoort, Rhenen, Veenendaal, Zeist). Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website van Reclassering Nederland, wat-wij-doen, COSA. Organisatie : Reclassering Nederland, COSA Locatieadres : 3524 SJ Utrecht Contactpersoon : Hester Functie : Cirkelcoördinator COSA & Reclasseringswerker

Structureel
Amersfoort, Heerenveen, Amsterdam

Ervaringsdeskundige Bijeenkomsten Eetstoornis

Stichting Kiem Amersfoort

Zet je in als vrijwilliger Stichting Kiem werkt met ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij zetten zich binnen het programma voor naasten in door hun ervaringen met een eetstoornis te delen met anderen en zo ouders/verzorgers van kinderen met een eetstoornis te steunen. Je inzetten kan als ouder/verzorger van een kind die een eetstoornis heeft gehad. Onze vrijwilligers bieden met het delen van hun ervaring herkenning, erkenning en hoop en maken daardoor echt het verschil! Wij zijn ontzettend blij met deze vrijwilligers die zich keer op keer inzetten om de impact van eetstoornissen te minimaliseren. Stichting Kiem is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, zodat we nog meer mensen kunnen bereiken met onze programma’s. Wat houdt het werk bij Stichting Kiem in? Onze vrijwilligers delen hun ervaring met een eetstoornis tijdens de live of online ouderbijeenkomsten Eerste Hulp Bij Eetstoornissen. Tijdens deze bijeenkomst geven de vrijwilligers, samen met een ervaringsdeskundige trainer, tips en ideeën (geen behandeling) aan ouders die een kind hebben met een eetstoornis. Het is voor ouders van een kind met een eetstoornis heel waardevol om juist van een ervaringsdeskundige te horen dat herstel mogelijk is en hoe dagelijkse kleine stapjes daarbij kunnen helpen. Je kunt echt het verschil maken als vrijwilliger bij Stichting Kiem! Wat bieden we onze vrijwilligers? Stichting Kiem is een professionele organisatie waarin een enthousiast en gepassioneerd team zich dagelijks inzet om de impact van eetstoornissen te minimaliseren. Heb je interesse om bij ons aan de slag te gaan? Dan kijken we in een kennismakingsgesprek naar jouw persoonlijke voorkeuren. Je krijgt een training over het waardevol inzetten van jouw ervaring en je gaat meelopen tijdens één of meerdere series ouderbijeenkomsten EHBE. Er is altijd mogelijkheid om deel te nemen aan intervisie en supervisie. Jaarlijks zijn er een tweetal terugkomdagen waarbij alle vrijwilligers, trainers en leden van het kernteam aanwezig zijn. En last but not least organiseren we elk jaar een gezellig vrijwilligers uitje om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Project
Amersfoort

Gezinsmaatje bij On(der)wijs wijs

Integratiewerk

On(der)wijs wijs Gezinscoaching bij gezinnen waar kinderen ondersteuning op het gebied van taal en onderwijs goed kunnen gebruiken! Dit project is gericht op gezinnen met een migratieachtergrond, waarvan zowel de ouders als kinderen ondersteuning kunnen gebruiken bij het beter beheersen van de Nederlandse taal. Deze coaching is bestemd voor gezinnen met kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Stagiair (tweedejaars pedagogiek student): “Wat een dankbaar en leuk werk!” Vrijwilliger: “Het geeft mij meer energie dan dat ik er in stop. Het is echt gezellig.” Wat doet een gezinsmaatje? Als gezinsmaatje brengt u wekelijks een bezoek aan het gezin, waaraan u gekoppeld bent, om activiteiten met ze te ondernemen met als belangrijkste doel de taalstimulering en ouderbetrokkenheid te bevorderen. Het gezin kan ook bij u terecht voor advies o.a. op het gebied van taalontwikkeling van hun kind en vragen over onderwijs. In de praktijk gaat het bijvoorbeeld om het stimuleren van bij vriendjes spelen, ouderbetrokkenheid van ouders bij school/onderwijs van hun kind(eren) stimuleren, gezamenlijke taalactiviteiten ondernemen ter verbreding van de woordenschat van kind en ouder(s). “Mijn dochter komt dichtbij een andere cultuur en loopt hand in hand met een vierjarige uit Syrië.” Tijdsinvestering: Vanaf 1 uur per week. Inzetbaarheid: Maandag t/m vrijdag na 14.30 uur, avonden en weekend mogelijk. Interesse?: mail naar Karolina.

Structureel
Jongeren