csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Max Capelle zoekt chauffeurs

Max Capelle rijdt met elektrische auto's. Er is minimaal een brommerbewijs vereist en je bent 18 jaar of ouder. Er kan één passagier mee en bagage, rollator of opvouwbare rolstoel. Alle ritten zijn binnen Capelle aan den IJssel. Wij vervoeren mensen die slecht ter been zijn, mindervalide, niet zelfstandig kunnen reizen of om andere redenen niet van ander vervoer gebruik kunnen maken. Kijk voor meer informatie op onze website of stuur een bericht.

Lees meer

structureel

Capelle aan den IJssel

Vervoer & transport
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Max Capelle rijdt met elektrische auto's. Er is minimaal een brommerbewijs vereist en je bent 18 jaar of ouder. Er kan één passagier mee en bagage, rollator of opvouwbare rolstoel. Alle ritten zijn binnen Capelle aan den IJssel.
Wij vervoeren mensen die slecht ter been zijn, mindervalide, niet zelfstandig kunnen reizen of om andere redenen niet van ander vervoer gebruik kunnen maken.
Kijk voor meer informatie op onze website of stuur een bericht.

Praktische informatie

Wekelijks 9 tot 17 uur

Locatie

Capelle aan den IJssel

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Vervoer & transport
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Deventer, Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Utrecht, Amsterdam, Haarlem, 's-Gravenhage, Rotterdam, Tilburg

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam, Lansingerland, Capelle aan den IJssel

Individueel Energiecoach (vrijwilliger)

Samen 010

'Je komt direct in contact met de Rotterdamse huishoudens, en kan ze direct helpen om energie te besparen. Ontzettend dankbaar om te zien wat voor een verschil je kan maken met je bezoeken, en ideaal om je agenda zelf in te kunnen plannen.' – Individueel energiecoach Je belt een huishouden op die zich heeft aangemeld bij de Energiebank Rotterdam. Je maakt een afspraak om bij ze langs te komen, wanneer het jou uitkomt. Als individueel energiecoach help je het huishouden met zo’n drie tot vijf bezoeken aan huis om bewust te worden van hun energieverbruik en te stimuleren om energie te besparen. Bij de laatste afspraak overhandig je een gratis pakket met energiebesparende producten en help je ze om het te installeren. Als energiecoach hoef je geen techneut te zijn. Je bepaalt zelf hoeveel huishoudens je wilt begeleiden, en wanneer je je afspraken met deze huishoudens inplant. Zo ben je geheel in beheer van je eigen agenda! Of je nu één of vijf huishoudens begeleidt: je bent welkom! Wil je ook aan de slag als individueel energiecoach, en huishoudens direct helpen om grip te krijgen op hun energiekosten? Meld je dan nu aan!

Structureel
(kleine) groepen
Rotterdam

Blikgroente voor voedselbank

Ontmoetingscentrum Prinsenhof

Ontmoetingscentrum Prinsenhof zamelt blikgroente en andere houdbare producten in voor de voedselbank in Het Lage Land. Dus heb je nog iets over of kun je wat extra producten meenemen als je boodschappen doet? Het is heel erg welkom! Mensen die groente willen afgeven kunnen terecht bij de receptie van Prinsenhof tijdens de standaard openingstijden (ma t/m vr 9.00 - 17.00u). Adres 3066BH Rotterdam. Ook leuk om dit met een groep vrienden of collega's op te pakken. Zet een krat of doos neer en vraag iedereen een bijdrage te doen.

Eenmalig
Rotterdam

Maatje/reisgenoot

Marcel

Hallo ik ben Marcel, ik woon in Ommoord. Ik zoek iemand die met mij mee kan reizen naar een bezoek aan mijn moeder in Gorinchem. Ik wil graag met de auto en ben bereid benzine kosten te vergoeden. Ik ben nog niet in staat om het het OV te reizen. Een bezoek aan mijn moeder wil ik het liefst in het weekend doen en is vaak rond de 3 uur; Ik ging voorheen met Valys maar mijn kilometers zijn allemaal gebruikt. Ik hoop iemand te ontmoeten die mij hierin kan ondersteunen.

Structureel
Rotterdam

Wil jij mentor worden?

Stichting Mentorschap Rotterdam eo

Op dit moment zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers die mentor willen worden voor cliënten woonachtig in de wijken Delfshaven, Overschie, Schiebroek, Centrum, Kralingen of Hillegersberg. Je wordt in principe mentor van 1 cliënt en soms van 2 cliënten. Onze clienten wonen allemaal in Rotterdam en directe omgeving. Wij hebben clienten van jong tot oud, met verschillende culturele achtergronden. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is tussen de mentor en de cliënt. Vrijwilligerswerk is niet alleen belangrijk maar vooral erg leuk! Als mentor maak jij het verschil! Mentorschap is bedoeld voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. Het gaat om meerderjarige personen die door hun ziekte of beperking in bepaalde situaties moeite hebben met het begrijpen van informatie en het nemen van beslissingen. Voor hen is het ingewikkeld de regie te houden wanneer het gaat over hun verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling. Een mentor helpt hen daarbij. Onze clienten wonen in een woonvoorziening of (nog) thuis. De mentor: Twee maal per maand ga je gezellig bij de cliënt op bezoek waarbij de volgende punten ook aan de orde kan komen. • Jij onderhoudt contact met hulpverleners • Jij overlegt met de hulpverleners over de uitvoering afspraken • Jij zorgt dat je cliënt de zorg krijgt volgens de gemaakte afspraken • Jij hebt aandacht voor jouw cliënt • Jij kan besluiten nemen samen en zo nodig namens de cliënt • Jij bent communicatief vaardig • Jij kan inspelen op onvoorziene omstandigheden Als mentor start je met je mentorschap nadat jij de basistraining ( ook online mogelijk) hebt afgerond. Tijdens het mentorschap wordt je begeleid en gecoacht door een ervaren mentor( regio ondersteuner) en de coördinator van je regio en middels intervisie samen met mentoren binnen jouw regio. Met regelmaat zijn er thema bijeenkomsten waar specifieke casuïstiek wordt behandeld. Jaarlijks ontmoeten alle mentoren elkaar op de Dag van de Mentor. Uiteraard ontvang je voor het uitvoeren van een mentorschap een onkostenvergoeding. Heb jij belangstelling of wil jij meer informatie? Neem dan contact op via deze site.

Structureel
Rotterdam

Zorgvrijwilliger Hospice IJsselPolder

Hospice IJsselPolder

Hospice IJsselPolder in Ommoord zoekt ZORGvrijwilligers Word jij ook zo gelukkig van iets doen voor een ander? Hou je van sociale contacten en nieuwe mogelijkheden en krijg je voldoening vanuit waardering? Sinds april 2021 is hospice IJsselPolder te vinden aan de Thomas Mannplaats 299. Vrijwilligers zijn onmisbaar in ons hospice met 4 kamers! Naast kookvrijwilligers zoeken wij ook ZORGvrijwilligers, zij ondersteunen de verpleegkundigen in de persoonlijke verzorging van de bewoners en houden het huishouden van het hospice draaiende. Dat houdt in dat ze gastheer of gastvrouw zijn, koffie en thee serveren, een boodschapje doen, eten en drinken aanbieden, desgewenst een luisterend oor bieden, voorlezen, een hand- of voetmassage geven en/of waken. Zorgvrijwilligers werken altijd in (wisselende) koppels, zodat zij onderling ervaringen kunnen uitwisselen. Dat levert vaak waardevolle sociale contacten op. De zorgvrijwilligers zijn in ons hospice aanwezig van ’s morgens 7.00 uur tot ’s avonds 23.00 uur. Alle vrijwilligers worden gecoacht en ondersteund door de coördinatoren. Voordat je wordt ingezet, volg je een introductiecursus van ongeveer zes dagdelen onder leiding van onze coördinatoren. Vrijwilligers mogen zich jaarlijks verder laten bijscholen door middel van aanvullende cursussen. Er wordt van zorgvrijwilligers verwacht dat ze 1 tot 2 diensten per week beschikbaar zijn voor ons hospice. Het liefst een weekend in de maand en een feestdag per jaar. Een dienst duurt vier uur. Het rooster wordt door de vrijwilligers zelf naar beschikbaarheid ingevuld. Wat krijg je ervoor terug? Het werk is onbetaald, maar eventuele onkosten worden uiteraard vergoed. En de waardering die je vaak krijgt van bewoners en naasten is natuurlijk onbetaalbaar! Je krijgt voor dit emotioneel belastende werk echter heel veel terug: een hecht team, regelmatige (bij)scholing, uitjes, lezingen, workshops, enzovoorts. Daarnaast mag je regelmatig getuige zijn van momenten waarop het leven intensief beleefd wordt. Meer weten? Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk? De coördinatoren vertellen je er graag meer over. Neem gerust contact op via een bericht op deze website.

Structureel
Jongeren