Vrijwilligers voor Scouting Valburg

Vrijwilligers voor Scouting Valburg

23-02-2024 en 44 meer
Overbetuwe: Valburg
 • Koken & maaltijden
 • Techniek & reparatie
 • Projectcoördinatie
 • Evenementen & festivals
 • Sociaal & welzijn
 • Geschikt voor jongeren

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Wil jij actief zijn in je vrije tijd? Ben je ergens heel goed in en wil je daar anderen mee helpen, of ze daar iets over leren? Wil je aan de slag met kinderen en/ of jongeren? Wil je onderdeel worden van een (nu nog te klein) enthousiast team van vrijwilligers? Dan kunnen we jou goed gebruiken als vrijwilliger bij Scouting Valburg.

Op zaterdagochtend staat er bij de blokhut aan de Reethsestraat in Valburg een groep Welpen tussen 7 en 11 jaar klaar voor een avontuurlijke opkomst. Heerlijk 2 uur buiten sportief zijn, een hut bouwen, vuur stoken, gave spellen doen en dingen ontdekken in de natuur. De vrijdagavond is voor de Scouts, stoere pubers van 11-15 jaar die graag bezig zijn en houden van wat actie en uitdaging.
Op vrijdagavond zijn ook de Explorers (15-18jr) en de Roverscouts (18-21) met hun eigen activiteiten bezig op het terrein.

Alle opkomsten van 4 de groepen worden geleid of begeleid door vrijwilligers. Ook de werkzaamheden daaromheen (blokhut beheer, bestuur, terreinonderhoud) wordt gedaan door vrijwilligers. Er zijn veel kinderen die bij ons op Scouting willen. Meer dan we nu aankunnen. We hebben een wachtlijst voor de Welpen en er is ook regelmatig vraag naar een Bevergroep (5-7jr). Er is echter te veel te doen voor een te kleine groep vrijwilligers. We hebben de Welpengroep laatst moeten verkleinen van 20 naar 15 kinderen. Als dit zo doorgaat, moeten we stoppen met één van de groepen. Dat laten we in Valburg natuurlijk niet gebeuren!!! Actie dus!

Ben jij jeugdflexibel, actiefsportief, samenwerkend, programmatoegewijd en 16 jaar of ouder? Help ons en alle kinderen bij Scouting Valburg dan uit de brand!

Hoe kan je helpen?
We begrijpen dat je niet al je vrijdagavonden of zaterdagochtenden vrij kan maken. Maar er is vast iets wat jij goed kan, waar je ons mee kan helpen, ook al is dat een paar keer per jaar. We hebben een groot aantal taken/ rollen die bij ons flexibel ingevuld kunnen worden. Zie hieronder een paar voorbeelden. Afhankelijk van jouw beschikbare tijd maken we samen een plan voor je inzet.

· Sport & spel organisator
· Timmermaster
· Survivaltrainer
· Kookspecialist
· Groepsleiding Welpen
· Bosexpert
· Theatermaker
· Knutselcoördinator
· Projectleider opknappen terrein
· Groepsleiding Scouts
· Vuuravonturier
· Schoonmaak uitblinker
· EHBO kameraadWat krijg je er voor terug?
Je kan kinderen een uitdaging bieden en ze motiveren om hun grenzen te verleggen en je leert nieuwe mensen kennen. Vrijwilliger zijn bij Scouting is een fantastische ervaring waarbij je jezelf kunt ontwikkelen (en staat ook goed op je CV) en het is natuurlijk ook nog eens heel leuk en gezellig!!
Waar wacht je nog op? Bezoek onze website [website verborgen] , stuur een email naar [e-mailadres verborgen] of kom langs op de inloopdagen op 2 of 3 juni bij onze blokhut in Valburg.

 • De vraag van Krit is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Laat Krit weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Vrijwilligers voor Scouting Valburg" van Krit.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Scouting Valburg
Geplaatst door:
Profielfoto van Krit
75% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Krit
 • De vraag van Krit is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
 • Geschikt voor jongeren