csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilligers voor Scouting Valburg

Word jij onze nieuwe vrijwilliger? Wil jij actief zijn in je vrije tijd? Ben je ergens heel goed in en wil je daar anderen mee helpen, of ze daar iets over leren? Wil je aan de slag met kinderen en/ of jongeren? Wil je onderdeel worden van een (nu nog te klein) enthousiast team van vrijwilligers? Dan kunnen we jou goed gebruiken als vrijwilliger bij Scouting Valburg. Op zaterdagochtend staat er bij de blokhut aan de Reethsestraat in Valburg een groep Welpen tussen 7 en 11 jaar klaar voor een avontuurlijke opkomst. Heerlijk 2 uur buiten sportief zijn, een hut bouwen, vuur stoken, gave spellen doen en dingen ontdekken in de natuur. De vrijdagavond is voor de Scouts, stoere pubers van 11-15 jaar die graag bezig zijn en houden van wat actie en uitdaging. Op vrijdagavond zijn ook de Explorers (15-18jr) en de Roverscouts (18-21) met hun eigen activiteiten bezig op het terrein. Alle opkomsten van 4 de groepen worden geleid of begeleid door vrijwilligers. Ook de werkzaamheden daaromheen (blokhut beheer, bestuur, terreinonderhoud) wordt gedaan door vrijwilligers. Er zijn veel kinderen die bij ons op Scouting willen. Meer dan we nu aankunnen. We hebben een wachtlijst voor de Welpen en er is ook regelmatig vraag naar een Bevergroep (5-7jr). Er is echter te veel te doen voor een te kleine groep vrijwilligers. We hebben de Welpengroep laatst moeten verkleinen van 20 naar 15 kinderen. Als dit zo doorgaat, moeten we stoppen met één van de groepen. Dat laten we in Valburg natuurlijk niet gebeuren!!! Actie dus! Ben jij jeugdflexibel, actiefsportief, samenwerkend, programmatoegewijd en 16 jaar of ouder? Help ons en alle kinderen bij Scouting Valburg dan uit de brand! Hoe kan je helpen? We begrijpen dat je niet al je vrijdagavonden of zaterdagochtenden vrij kan maken. Maar er is vast iets wat jij goed kan, waar je ons mee kan helpen, ook al is dat een paar keer per jaar. We hebben een groot aantal taken/ rollen die bij ons flexibel ingevuld kunnen worden. Zie hieronder een paar voorbeelden. Afhankelijk van jouw beschikbare tijd maken we samen een plan voor je inzet. · Sport & spel organisator · Timmermaster · Survivaltrainer · Kookspecialist · Groepsleiding Welpen · Bosexpert · Theatermaker · Groepsleiding Scouts · Vuuravonturier · Schoonmaak uitblinker · Secretaris · Voorzitter Wat krijg je er voor terug? Je kan kinderen een uitdaging bieden en ze motiveren om hun grenzen te verleggen en je leert nieuwe mensen kennen. Vrijwilliger zijn bij Scouting is een fantastische ervaring waarbij je jezelf kunt ontwikkelen (en staat ook goed op je CV) en het is natuurlijk ook nog eens heel leuk en gezellig!! Waar wacht je nog op? Bezoek onze website [website verborgen] , stuur een email naar [e-mailadres verborgen] of kom langs op de inloopdagen op 2 of 3 juni bij onze blokhut in Valburg.

Lees meer

structureel

Overbetuwe

Activiteitenbegeleiding
Bestuur & organisatie
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Wil jij actief zijn in je vrije tijd? Ben je ergens heel goed in en wil je daar anderen mee helpen, of ze daar iets over leren? Wil je aan de slag met kinderen en/ of jongeren? Wil je onderdeel worden van een (nu nog te klein) enthousiast team van vrijwilligers? Dan kunnen we jou goed gebruiken als vrijwilliger bij Scouting Valburg.

Op zaterdagochtend staat er bij de blokhut aan de Reethsestraat in Valburg een groep Welpen tussen 7 en 11 jaar klaar voor een avontuurlijke opkomst. Heerlijk 2 uur buiten sportief zijn, een hut bouwen, vuur stoken, gave spellen doen en dingen ontdekken in de natuur. De vrijdagavond is voor de Scouts, stoere pubers van 11-15 jaar die graag bezig zijn en houden van wat actie en uitdaging.
Op vrijdagavond zijn ook de Explorers (15-18jr) en de Roverscouts (18-21) met hun eigen activiteiten bezig op het terrein.

Alle opkomsten van 4 de groepen worden geleid of begeleid door vrijwilligers. Ook de werkzaamheden daaromheen (blokhut beheer, bestuur, terreinonderhoud) wordt gedaan door vrijwilligers. Er zijn veel kinderen die bij ons op Scouting willen. Meer dan we nu aankunnen. We hebben een wachtlijst voor de Welpen en er is ook regelmatig vraag naar een Bevergroep (5-7jr). Er is echter te veel te doen voor een te kleine groep vrijwilligers. We hebben de Welpengroep laatst moeten verkleinen van 20 naar 15 kinderen. Als dit zo doorgaat, moeten we stoppen met één van de groepen. Dat laten we in Valburg natuurlijk niet gebeuren!!! Actie dus!

Ben jij jeugdflexibel, actiefsportief, samenwerkend, programmatoegewijd en 16 jaar of ouder? Help ons en alle kinderen bij Scouting Valburg dan uit de brand!

Hoe kan je helpen?
We begrijpen dat je niet al je vrijdagavonden of zaterdagochtenden vrij kan maken. Maar er is vast iets wat jij goed kan, waar je ons mee kan helpen, ook al is dat een paar keer per jaar. We hebben een groot aantal taken/ rollen die bij ons flexibel ingevuld kunnen worden. Zie hieronder een paar voorbeelden. Afhankelijk van jouw beschikbare tijd maken we samen een plan voor je inzet.

· Sport & spel organisator
· Timmermaster
· Survivaltrainer
· Kookspecialist
· Groepsleiding Welpen
· Bosexpert
· Theatermaker
· Groepsleiding Scouts
· Vuuravonturier
· Schoonmaak uitblinker
· Secretaris
· Voorzitter


Wat krijg je er voor terug?
Je kan kinderen een uitdaging bieden en ze motiveren om hun grenzen te verleggen en je leert nieuwe mensen kennen. Vrijwilliger zijn bij Scouting is een fantastische ervaring waarbij je jezelf kunt ontwikkelen (en staat ook goed op je CV) en het is natuurlijk ook nog eens heel leuk en gezellig!!
Waar wacht je nog op? Bezoek onze website [website verborgen] , stuur een email naar [e-mailadres verborgen] of kom langs op de inloopdagen op 2 of 3 juni bij onze blokhut in Valburg.

Praktische informatie

Maandelijks 4 tot 10 uur

Locatie

Overbetuwe

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Duurzaamheid & milieu
Evenementen & festivals
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Bestuur & organisatie
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Nijmegen

Maatje voor mensen met dementie gezocht

Hulpdienst Nijmegen

Vergeet jij ook wel eens wat? Maatje voor mensen met dementie gezocht! Dementie raakt! Jij kunt het verschil maken door contact te maken, er te zijn, te luisteren en te ondersteunen. Word jij vrijwilliger bij iemand met dementie? Je bezoekt ongeveer 1x in de week of 2 weken iemand met dementie, voor een kopje koffie en een praatje, een spelletje, een wandeling, een ritje in de auto, of samen een boodschap doen. Je biedt hiermee structuur aan de week, zorgt voor een leuke afleiding en ontlast ook meestal de mantelzorger (partner of kinderen). Want door jouw komst kan een mantelzorger even wat tijd voor zichzelf nemen. Wat we vragen is goede communicatieve vaardigheden en een gezonde dosis geduld. Wat heeft Hulpdienst Nijmegen de vrijwilliger te bieden?: – een fijn en passend contact met een cliënt; – ruimte om samen te bespreken wat wel en niet bij u past; – coördinatie door professionele medewerkers, waarbij korte lijnen en persoonlijk contact voorop staan; – 2 à 3 keer per jaar een (thema)bijeenkomst én een uitstapje (op vrijblijvende basis); Wat maakt het werk de moeite waard?: Al sinds 1959 helpen wij mensen in moeilijke omstandigheden. Een paar uurtjes in de week zijn meestal al voldoende om iemand uit een isolement te halen, afleiding te geven en de mantelzorger wat lucht te geven zodat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Heb je interesse? Laat het ons weten, we komen graag met je in contact.

Structureel
Nijmegen

Hulpdienst Nijmegen zoekt boodschappenhulp!

Hulpdienst Nijmegen

Appels en peren, krentenbollen en pindakaas… wie biedt? Boodschappenmaatjes gezocht! Wij zijn hard op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om iemand te helpen met het doen van de boodschappen. Vaak lukt het op de fiets met bijvoorbeeld een paar goede fietstassen. Een auto kan wel handig zijn, zeker als de persoon graag zelf mee wil. Wij brengen jou in contact met mensen die vanwege ouderdom, handicap of een chronische ziekte niet meer zelf hun boodschappen kunnen doen en ook niet kunnen terugvallen op mensen uit hun omgeving. Deze mensen wonen in de Gemeente Nijmegen. We hebben bijvoorbeeld vragen in de wijken Nijmegen Oost, Dukenburg, Lindenholt, Hatert en Grootstal. Het gaat om hooguit 2 uurtjes per week, met een praatje en kopje koffie als bedankje en gezellige afsluiter. Dag en afstand is altijd in overleg en de onkosten (voor gebruik van jouw auto bijvoorbeeld) worden vergoed. Wat heeft Hulpdienst Nijmegen de vrijwilliger te bieden?: Vrijwilligerswerk bij Hulpdienst Nijmegen betekent dat je heel direct iets kunt betekenen voor iemand anders die dat nodig heeft. En dat in hooguit een paar uurtjes in de week. Voor jouw inzet krijg je waardering en het geeft voldoening. Je komt met mensen in contact waarmee je anders misschien wel nooit in contact zou zijn gekomen. Je wordt ondersteund door een professioneel en toegankelijk team waarmee je altijd de mogelijkheid hebt tot overleg en afstemming. Daarnaast organiseert Hulpdienst Nijmegen ieder jaar een aantal vrijwilligersbijeenkomsten en een jaarlijks uitje. Heb je interesse? Laat het ons weten, we komen graag met je in contact

Structureel
Tilburg, Overbetuwe, Gilze en Rijen, Baarle-Nassau, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Alphen-Chaam, Loon op Zand, Heusden, Dongen, Waalwijk

Dromen uit laten komen voor kind met trauma

Dream4Kids

Als droomgids organiseer je, altijd samen met een andere droomgids (evt. uit je eigen netwerk), een unieke Droomdag. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de Droomdag, uiteraard met ondersteuning van een droomcoödinator van Dream4Kids. Geef jij een cadeau voor het leven? Wat ga je doen? Je gaat met het kind in gesprek om te achterhalen wat zijn/haar mooiste droom is. Met deze input maak je het draaiboek voor de Droomdag. Binnen 6 tot 8 weken realiseer je deze speciale dag en hiervoor verzamel je ook financiële middelen en sponsoring. Dream4Kids helpt je hierbij met o.a. een digitale collectebus en je krijgt een startbedrag. Na afloop maak je met behulp van een tekstschrijver het droomverslag met foto’s en stel je een fotoboekje samen als herinnering aan deze unieke dag. Wie ben jij? Als droomgids ben je minimaal 21 jaar, heb je je rijbewijs (+ beschikking tot een auto) en beschik je over een flinke portie creativiteit en organisatietalent. Je bent je ervan bewust dat je met een kwetsbare groep kinderen te maken hebt. Wil je helpen om dromen uit te laten komen? Meld je dan aan via [email protected] / 073 642 88 90.

Structureel
Beuningen, Losser, Wijchen, Nijmegen, Land van Cuijk, Overbetuwe, Wageningen, Renkum, Ede, Zevenaar, Duiven, Arnhem, Lingewaard

Vrijwilliger droomdagen Nijmegen / Arnhem eo

Dream4Kids

Als droomgids organiseer je, altijd samen met een andere droomgids, een unieke Droomdag. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de Droomdag, uiteraard met ondersteuning van een droomcoödinator van Dream4Kids. Wat ga je doen? Je gaat met het kind in gesprek om te achterhalen wat zijn/haar mooiste droom is. Met deze input maak je het draaiboek voor de Droomdag. Binnen 6 tot 8 weken realiseer je deze speciale dag en hiervoor verzamel je ook financiële middelen en sponsoring. Dream4Kids helpt je hierbij met o.a. een digitale collectebus en je krijgt een startbedrag. Na afloop maak je met behulp van een tekstschrijver het droomverslag met foto’s en stel je een fotoboekje samen als herinnering aan deze unieke dag. Wie ben jij? Als droomgids ben je minimaal 21 jaar en beschik je over een flinke portie creativiteit en organisatietalent. Je bent je ervan bewust dat je met een kwetsbare groep kinderen te maken hebt. Wil je helpen om dromen uit te laten komen?

Structureel
Overbetuwe

Brengen en halen naar de katholieke kerk Elst

Femke

Gezocht: iemand die een bewoner binnen Pleyade in Elst op zondagochtend naar de kerkdienst kan brengen van de Katholieke kerk in Elst. Meneer is rolstoel afhankelijk, en zit in een elektrische rolstoel die hij zelf niet meer kan besturen. De kerk is een zeer belangrijk onderdeel voor deze bewoner, en bezoekt dolgraag op zondagochtend de dienst! Een andere wens dat mogelijk is, is op de donderdag. Dan zou deze bewoner graag naar de open inloop van de kerk willen gaan. Wij zoeken iemand die deze bewoner enkel kan ophalen bij Pleyade en na de kerkdienst weer kan terugbrengen. Ben jij degene die geschikt is?

Structureel
Overbetuwe

Chauffeur vrijdagmiddag

Stichting Samen Zorgen

Bij de Dagbesteding PG (psychogeriatrie) van Stichting Samen Zorgen in Zetten (locatie Stationstraat 1 Zetten) komen inwoners van de Overbetuwe bij elkaar voor een fijne dagbesteding. De deelnemers wonen allemaal thuis en hebben een vorm van dementie. Ze worden gehaald en gebracht met een busje van SSZ. We zoeken een chauffeur die de deelnemers aan het eind van de dag weer naar huis brengt. Je haalt de bus op bij de parkeerplaats van de Andalhof in Andelst en na afloop breng je de bus weer terug .(Hoofdstraat 73). Dagdeel/tijdstip: vrijdagmiddag om 15.45 uur. Er mogen ook meerdere mensen reageren zodat je niet elke week aan de beurt bent. Het aantal deelnemers is wisselend van 2 tot 4 a 5 personen per keer. Je hebt affiniteit met ouderen met dementie. Je bent vriendelijk en geduldig en respectvol. Rijbewijs BE is verplicht en er wordt een (gratis) verklaring omtrent gedrag (VOG) gevraagd. Je wordt ingewerkt; de eerste keer rijdt je mee met een andere chauffeur, daarna rijdt je zelfstandig. Interesse of meer informatie? Neem gerust contact op met de vrijwilligerscoordinator.

Structureel
Overbetuwe

De Zonnebloem afd. Elst zoekt vrijwilligers !

De Zonnebloem Elst

De afdeling Elst is één van de ruim 1.300 plaatselijke afdelingen van de Nationale Vereniging ‘De Zonnebloem’, een landelijk werkende vrijwilligersorganisatie Gasten van De Zonnebloem hebben, als gevolg van een lichamelijke beperkiiing, soms extra behoefte aan sociaal contact. De ca. 25 vrijwilligers van de afdeling Elst zijn er voor het persoonlijke contact met onze gasten en het in stand houden van hun contacten met de buitenwereld, en zetten zich in om een sociaal isolement te voorkomen. Ook u kunt vrijwilliger worden bij de Zonnebloem. Vindt u het leuk om (bijv.) een keer per week een van onze gasten te bezoeken voor een kopje koffie of een spelletje, om een leuk gesprek te hebben of een wandeling neem dan contact op Graag tot binnenkort!! De Zonnebloem Afdeling Elst

Structureel
Overbetuwe

Dierenliefde verbind: gezellige buddy gezocht

Diana

Dieren in je buurt hebben betekend voor mijn fijne en bijzondere gezelschap. Zo heb ik zelf ook twee kleine honden en een parkiet die veel voor mij betekenen. Graag zou ik mijn passie voor dieren willen delen met een gezellige vrouw tussen de 30-60 jaar die net zo gek is op dieren als ik. Naast mijn liefde voor dieren ben ik een rustige en vriendelijke vrouw van 53 jaar oud die ook nog van planten houdt. Twee keer per maand samen de honden uitlaten, bordspellen spelen, knutselen of een uitje naar de plantenzaak of dierentuin lijkt me erg gezellig.

Structureel