Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Gezocht vrijwilliger als reisbuddy

wij zijn de reiskoffer een organisatie bedrijf wat zich inzet om jongeren met een beperking zelfstandig te laten leren reizen dan wel met het ov of met de fiets. maar daarvoor hebben we jou als vrijwilliger nodig om met deze kinderen de reis te gaan oefenen met ondersteuning van een GoOv app. zodat ze daarna zelfstandig van en na school en huis kunnen reizen en weten welke buslijn of trein ze moeten nemen . of samen fietsen om de route te leren . ik hoor je denken maar wat als ik geen ov heb ? meestal word door de desbetreffende gemeente dat vergoed en word er oor ons saldo voor het oefenen op de kaart gezet . daarnaast ga je ook nog een training doen om de desbetreffende app. te leren kennen hoe het werkt. en word er ook kennisgemaakt met de match wat dan gemaakt word vrijwilliger en de reiziger. kortom een leuke baan als vrijwilliger dus mocht het jou wat lijken en heb je affiniteit met de doelgroep en tijd overdag in de ochtend en middag meld je dan nu aan!!! je komt dan bij ons in het bestand en uiteraard zal er een vog gevraagd worden de kosten hiervan worden vergoed. ik kan niet wachten om de aanmeldingen te ontvangen en kinderen te kunnen vertellen dat hun weg na zelfstandigheid weer een stapje dichterbij komt . Anna projectcoördinator de reiskoffer . wil je meer weten kijk dan even op onze website [website verborgen]

Lees meer

structureel

Lansingerland

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

wij zijn de reiskoffer een organisatie bedrijf wat zich inzet om jongeren met een beperking zelfstandig te laten leren reizen dan wel met het ov of met de fiets.
maar daarvoor hebben we jou als vrijwilliger nodig om met deze kinderen de reis te gaan oefenen met ondersteuning van een GoOv app. zodat ze daarna zelfstandig van en na school en huis kunnen reizen en weten welke buslijn of trein ze moeten nemen . of samen fietsen om de route te leren .
ik hoor je denken maar wat als ik geen ov heb ? meestal word door de desbetreffende gemeente dat vergoed en word er oor ons saldo voor het oefenen op de kaart gezet . daarnaast ga je ook nog een training doen om de desbetreffende app. te leren kennen hoe het werkt. en word er ook kennisgemaakt met de match wat dan gemaakt word vrijwilliger en de reiziger.
kortom een leuke baan als vrijwilliger dus mocht het jou wat lijken en heb je affiniteit met de doelgroep en tijd overdag in de ochtend en middag meld je dan nu aan!!!
je komt dan bij ons in het bestand en uiteraard zal er een vog gevraagd worden de kosten hiervan worden vergoed. ik kan niet wachten om de aanmeldingen te ontvangen en kinderen te kunnen vertellen dat hun weg na zelfstandigheid weer een stapje dichterbij komt . Anna projectcoördinator de reiskoffer .
wil je meer weten kijk dan even op onze website [website verborgen]

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Eenmalig 1 tot 4 uur

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Lansingerland

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Anna
65% profielsterkte

Over Anna

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Anna is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 02-05-2023
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van De Reiskoffer

Begeleiders kinderen speciaal onderwijs OV
Apeldoorn, Beesel, Brummen, Deventer, Emmen, Epe, Lochem, Voorst, Zutphen, Zwolle

Begeleiders kinderen speciaal onderwijs OV

Wekelijks · 1 tot 4 uur
De Reiskoffer

U kent ze vast wel, de busjes die dagelijks leerlingen vervoeren naar hun school voor speciaal onderwijs. Een prachtige oplossing, maar het kan vaak ook anders. Daarom start het project Samen Reizen met... van ‘De Reiskoffer’ waarbij deze leerlingen leren zelfstandig naar school te gaan. Om leerlingen zelfstandig te laten reizen, moeten zij leren hoe de weg naar school is. Dat kan per fiets of met het openbaar vervoer. Voor dit leerproces zoeken wij vrijwilligers die deze kinderen willen begeleiden naar school. Wij zoeken voor diverse gemeenten vrijwilligers die mee willen doen aan het project ‘De Reiskoffer’ voor het onderdeel ‘Samen Reizen met’ om deze kinderen te begeleiden. Zonder begeleiding blijven deze kinderen afhankelijk van speciaal vervoer. Met uw hulp kunnen ze straks op eigen gelegenheid naar school en dat doet iets met ze. De kinderen leren om zelfstandig door het leven te gaan, worden hierdoor onafhankelijker en krijgen meer zelfvertrouwen. Bovendien is het iets waar de leerlingen zelf hun leven lang profijt van hebben. Wij vragen • Uw wekelijkse inzet (tijden en aantal uur in overleg, kan al vanaf 8 uur per week); • Uw betrokkenheid bij deze kinderen, zodat zij u leren vertrouwen en dat u hen het zelfvertrouwen geeft om zelfstandig te kunnen reizen; • Het overleggen van een geldige VOG verklaring (deze wordt vergoed) . Wij bieden u • Een begeleidingstraining zodat u goed voorbereid bent op uw taak; • Professionele begeleiding tijdens het project; • Vrijwilligerswerk dat u helpt om uw talenten te ontwikkelen die kunnen bijdragen aan betere kansen op de arbeidsmarkt; • Een bijdrage aan uw sociale netwerk; • Waardering van ouders en kinderen zodat ze zelfstandig kunnen reizen; • Vergoeding van reiskosten; • De mogelijkheid om door te stromen naar een functie als taxichauffeur voor de taxibusjes voor leerlingen van het speciaal onderwijs; • Ook mogelijk als stage voor een student. Wij zoeken vrijwilligers door heel Nederland! Bent u direct enthousiast? Dat is fantastisch! Stuur mij een bericht.

Jongeren
Reisbegeleiders
Elburg, Nieuwkoop, Velsen, Wageningen

Reisbegeleiders

Wekelijks · 1 tot 4 uur
De Reiskoffer

De Reiskoffer helpt kinderen die gebruik maken van een taxi (leerlingenvervoer) om zelfstandig te leren reizen met het openbaar vervoer of de fiets van en naar school. Dit gebeurt met behulp van een vrijwillig begeleider en/of de GoOV-app. De kinderen worden hierdoor zelfstandiger, onafhankelijker en krijgen meer zelfvertrouwen. Ze hebben hier hun hele leven profijt van! Wat ga je doen? Als vrijwillig begeleider begeleid je kinderen (veelal uit het speciaal onderwijs) in het zelfstandig leren reizen van en naar school. Voordat je begint met het begeleiden van een kind, heb je een kennismakingsgesprek met ouder(s) en het kind. Is er een klik? Dan plan je samen wanneer je van start gaat. Je oefent 1 of 2 keer per week, tot het kind zelfstandig de reis onder de knie heeft. Dit duurt gemiddeld 6-8 weken. Je hebt nauw contact met de projectcoördinator om te monitoren hoe het gaat. Wat vragen we van jou? Je bent iemand die het leuk vindt met kinderen te werken. Ouders/verzorgers geven hun kostbaarste bezit aan jou mee. Je bent dan ook vriendelijk, hebt geduld, biedt vertrouwen, hebt verantwoordelijkheidsgevoel en ouders en kind kunnen op je rekenen. Door jouw enthousiasme zorg je voor een positieve ervaring bij de leerlingen maar ook bij de ouders/verzorgers. Je krijgt er veel waardering en dankbaarheid voor terug! Daarnaast kun je je vinden in onderstaande punten: • je bent bereid om een (digitale) begeleiderscursus (anderhalf uur) te volgen; • je kunt zelfstandig werken; • je spreekt goed Nederlands; • je hebt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) of bent bereid deze aan te vragen; • je bent woonachtig in de regio. Wat bieden we jou? • waardering van ouders en kinderen; • een begeleidingstraining (1,5 uur) zodat je goed voorbereid bent op je taak; • vrijwilligerswerk dat je helpt om je talenten te ontwikkelen die kunnen bijdragen aan betere kansen op de arbeidsmarkt; • een bijdrage aan je sociale netwerk; • vergoeding van telefoonkosten, reiskosten en VOG-aanvraag; • een beloning in de vorm van een cadeaubon per begeleide leerling. Deze vacature is ook geschikt voor studenten die in vrije uren wat extra ervaring willen opdoen. Quote van een reisbegeleider: 'Het is geweldig om te zien hoe een kind groeit, op meerdere gebieden, als het leert zelfstandig de bus te pakken of leert hoe hij/zij naar school kan fietsen. Het kind ervaart zo meer vrijheid en zelfvertrouwen. Prachtig om daar aan bij te mogen dragen.'

Jongeren

Anderen bekeken ook

Heel Holland Wipt tegels
Overal

Heel Holland Wipt tegels

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Het wip-seizoen is geopend: wip, Holland, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Nederland een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Herstel toeslagenaffaire in jouw regio
Overal

Herstel toeslagenaffaire in jouw regio

Project · 10 tot 15 uur in totaal
Stichting (Gelijk)waardig Herstel

Voor iedereen die iets wil doen voor ouders en gezinnen die zijn getroffen door de kinderopvangtoeslagaffaire.  Een stichting door en voor ouders van de toeslagenaffaire  Jarenlang zijn ouders onterecht beschuldigd door de Belastingdienst als fraudeur, met ongekende emotionele, relationele en financiële gevolgen. Er zijn helaas tienduizenden gezinnen die lijden aan de gevolgen van de toeslagenaffaire en zij wachten nog steeds op herstel. Jij kunt als vrijwilliger van Stichting (Gelijk)waardig Herstel direct ondersteuning bieden en het verschil maken voor een gezin.   Sinds oktober 2023 biedt Stichting (Gelijk)waardig Herstel een mensgerichte herstelaanpak die is ontwikkeld door ouders en onafhankelijke (letselschade)experts. We werken vanuit eigen regie, vertrouwen, neutraliteit en collectiviteit. Ons doel is om de toeslagenaffaire samen versneld op te lossen en de ouders de mogelijkheid te bieden tot emotioneel en financieel herstel.   Om dit voor de vele getroffen ouders te kunnen te doen, hebben we jou nodig! Waarbij jij voor een ouder het verschil kan maken door mee te doen als Luisterend Schrijver. Dit doe je als Luisterend Schrijver  In de herstelroute staat het verhaal van de ouder zélf, het Feitenrelaas, centraal. Om dit op papier te krijgen, worden de ouders (de Vertellers) ondersteund door een Luisterend Schrijver: een vrijwilliger uit de samenleving die zonder oordeel luistert en het Feitenrelaas van de ouder opschrijft. Het Feitenrelaas bestaat voor de ouder uit 3 delen: wie was je voor alle ellende begon, waar sta je nu en waar wil je naar toe? Op het moment dat het Feitenrelaas op papier staat, kan de ouder ervoor kiezen deze te laten doorrekenen. Zo lever jij als vrijwilliger een belangrijke bijdrage aan het emotionele en financiële herstel van de ouder. Dit ben je als Luisterend Schrijver  Misschien volg je het nieuws al jaren, grijpt de toeslagenaffaire je aan, voel je de urgentie, en wil je iets concreets doen. Door mee te helpen zeg je in feite tegen de mensen om wie het gaat: ik zie en geloof jou. Juist die gelijkwaardigheid motiveert je om je tijd en vaardigheden in te zetten.   Je maakt als mens gemakkelijk, gelijkwaardig en respectvol verbinding. Je stelt je open en bent nieuwsgierig naar degene om wie het gaat. Je kunt diep, onbevangen en zonder (voor)oordelen luisteren. Je durft door te vragen en weet daarbij een veilige omgeving te creëren. Je bent hiernaast een mede inwoner van Nederland. We adviseren je aan te melden vanaf 21 jaar, omdat tijdens het gesprek impactvolle gebeurtenissen worden besproken. Om hier goed mee om te gaan, is enige levenservaring vereist.   Het is nodig om in het bezit te zijn van een laptop en/of tablet in combinatie met een smartphone. Ook zijn enige IT-vaardigheden prettig: zowel de Verteller als Luisterend Schrijver werken in ons online Portaal. Als Luisterend Schrijver neem je deel aan een digitale Startbijeenkomst (1 uur), zodat je meer komt te weten over de rol van Luisterend Schrijver en goed kunt starten. De praktijk wijst uit dat Luisterend Schrijver zijn gemiddeld tussen de 10 en 15 uur vraagt. Dit kan variëren, omdat de ouder de regie heeft in het proces en de snelheid bepaalt.   Meld je ook aan! Wil jij ook het verschil maken door in verbinding te komen met een ouder? Wil je bijdragen aan ons doel om de toeslagenaffaire versneld op te lossen? In alle regio's van Nederland zijn toeslagen ouders, ook in jouw regio. Meld je aan via onze website en word onderdeel van ons onafhankelijk collectief. Je kunt ook helpen door de oproep van Luisterend Schrijver te delen op een manier die bij jou past (sociale media, in je organisatie, in je netwerk). Ook werken wij graag samen met Partners. Ben je geïnteresseerd in meer informatie over een samenwerking? Stuur dan een berichtje!

Maatje gezocht voor hulp bij grip op je geld
Rotterdam

Maatje gezocht voor hulp bij grip op je geld

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Stichting Budgetmaatjes 010

Budgetmaatjes 010 wil Rotterdammers met financiële problemen op een laagdrempelige manier hulp bieden door ze te koppelen aan een Budgetmaatje. Het Budgetmaatje biedt de hulpvrager sociale en praktische ondersteuning en helpt om (weer) grip te krijgen op zijn of haar financiën. Het bevorderen van de financiële redzaamheid van de hulpvrager staat bij Budgetmaatjes 010 voorop. Als Budgetmaatje kom je wekelijks bij de hulpvrager thuis, gedurende het lopende traject (1-2 jaar). Je helpt o.a. om weer overzicht te krijgen over de inkomsten, uitgaven en (dreigende) schulden, een goed budgetplan te maken, en ondersteunt eventueel bij de aanmelding voor een traject van Schuldhulpverlening. Gedurende het traject word je gekoppeld aan een vaste coördinator die jou begeleidt. Wat bieden wij: De Budgetmaatjes krijgen, voor ze aan de slag mogen, een training van 2 zaterdagen. De Budgetmaatjes nemen 6-7 keer per jaar deel aan een Intervisie. De Budgetmaatjes volgen jaarlijks 2 keer een cursus of workshop. Ben jij flexibel, enthousiast, kun je goed luisteren en heb je affiniteit met de doelgroep, meld je dan aan, wij vertellen je graag meer over Budgetmaatjes 010.

Met mevrouw (84 jaar) naar het Nieuwe Luxor
Rotterdam

Met mevrouw (84 jaar) naar het Nieuwe Luxor

Maandelijks · 5 tot 6 uur
Stichting Vier het Leven

In jouw rol als vrijwillige gastvrouw/heer begeleidt je minimaal 6x per jaar ouderen (gemiddelde leeftijd 80+) naar het theater, filmhuis of museum. Deelnemende ouderen (3 per keer) worden persoonlijk door jou met eigen auto opgehaald, tijdens de voorstelling begeleid en na afloop weer thuisgebracht. Gedurende het uitstapje bied je een ondersteunende arm en de warme gezelligheid die nodig is om samen te genieten van een heerlijke middag of avond. Om jouw rol als gastvrouw/ gastheer succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen, ben je open en toegankelijk en luister je oprecht naar de ander. Verder beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je proactief en heb je goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs en een 5-deurs auto (i.v.m. een eventuele rollator) inclusief inzittende verzekering. Help jij ons mee om onze activiteiten voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen, willen of durven mogelijk te maken? Cultuur inspireert en verbindt en onder het motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’ geef jij hier voor de ouderen betekenis aan en help jij mee om gevoelens van eenzaamheid te verminderen en sociaal isolement te voorkomen. Stuur voor meer informatie gerust een berichtje of kijk op onze website [website verborgen]

Gespreksmaatjes voor thuiswonende ouderen
Rotterdam

Gespreksmaatjes voor thuiswonende ouderen

Wekelijks · 1 tot 1 uur
Samen 010

Motto (Meelevende Ondersteuning Ten behoeve van Thuiswonende Ouderen) is een project rondom zingeving en levensvragen van vrijwilligersorganisatie Samen 010. Voor het gebied Hillegersberg-Schiebroek is Motto op zoek naar vrijwilligers om zo eens in de twee weken thuiswonende ouderen te bezoeken en met hen te praten over zorgen, vragen, verlangens en andere zaken in het leven die voor hen van belang zijn. Kortom, voor regelmatig oprechte aandacht en een goed gesprek. Als vrijwilliger maak je deel uit van een team betrokken mensen met hart voor kwetsbare ouderen en een voorkeur voor diepgang in gesprekken. Je wordt bovendien goed getraind en begeleid; je leert hoe je een gesprek op gang brengt, passende vragen stelt en krijgt inzicht in diverse levensvragen waar mensen mee zitten. Je komt geregeld bij elkaar met andere vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Kun jij goed luisteren, heb je affiniteit met ouderen en heb je een paar uur in de maand tijd? Dan komt Motto graag met jou in contact! Ik zie uit naar je bericht!

Gezocht host/gastheer/gastvrouw huiskamer
Rotterdam

Gezocht host/gastheer/gastvrouw huiskamer

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Stichting Goud van Noord

Onze Huiskamer aan de Zwaanshals 287 is het kloppend hart van onze organisatie. Hier heten we ieder welkom die gezelschap zoekt en/of zijn talent wil inzetten. We zetten goede koffie, het Rotterdams Dagblad ligt klaar en er is de mogelijkheid tot een eenvoudige lunch. Bovenal is het de plek om elkaar te ontmoeten, om het leven met elkaar te delen door dik en dun, de deur staat altijd open. Via de huiskamer vinden bezoekers hun weg naar een ondersteunend gesprek of een van onze andere mooie activiteiten. Onze bezoekers zijn een veelkleurig gezelschap, dat zul je ontdekken. Jouw warme ontvangst en hulpvaardigheid doen ertoe! Kun jij sfeer scheppen, mensen warm verwelkomen en vind je het leuk om een praatje te maken? Voor diverse dagdelen zoeken we nog mensen die willen helpen. Wat vragen we van jou? ● Eén dag per week (9.45-14.15 uur), bij voorkeur de vrijdag ● Je vindt het geen punt om verantwoordelijkheid te dragen ● Een open houding, gouden hart, interesse in presentie ● Je staat stevig in je schoenen ● Mogelijkheid tot meedenken bij praktische vragen ● Enkele schoonmaakwerkzaamheden ● Je beleeft plezier aan gezelschap, schept sfeer ● Je vindt het niet erg dat het de ene keer rustig is en soms gezellig druk ● Een VOG en ondertekening van onze gedragscode Wat bieden we je? ● Nieuwe ontmoetingen met unieke mensen ● Je maakt verschil ● Een vrijwilligersovereenkomst & verzekering ● Waardering voor je bijdrage ● Support van medewerker(s)

Jongerencoach voor jonge nieuwkomers
Rotterdam

Jongerencoach voor jonge nieuwkomers

Project · wekelijks 4 tot 6 uur
Stichting Mara

Voor het project MDT Connect 010 zoeken we jongerencoaches die jonge nieuwkomers willen begeleiden tijdens hun maatschappelijke diensttijd traject. Over het project en de doelgroep MDT Connect 010 is een maatschappelijke diensttijd (MDT) project van stichting Mara voor jongeren van 12 tot 30 jaar die hun talenten willen ontwikkelen, nieuwe mensen willen ontmoeten en zich graag willen inzetten voor een ander. Het is een leuke en leerzame ontdekkingstocht waarin deelnemers de verbinding zoeken met henzelf, met anderen en de stad Rotterdam! MDT Connect 010 verbindt jonge Rotterdammers met jonge nieuwkomers, die nog maar pas in Nederland zijn en de taal nog maar beperkt beheersen. Door deelname aan dit project kunnen deze jongeren hun (sociale) netwerk uitbreiden en als jongerencoach kan jij daarbij helpen! Ontmoeting, talentontwikkeling en vrijwilligerswerk De jongeren die deelnemen aan het project gaan voor een halfjaar minstens één keer per week in groepjes van 10 en onder begeleiding van 2 coaches op pad in Rotterdam. Ze doen samen leuke dingen, ontdekken nieuwe hobby’s en interesses en zetten zich in door mee te helpen bij verschillende vrijwilligerswerk activiteiten. De groep jonge nieuwkomers krijgt daarmee ook de kans om de taal te oefenen, hun zelfredzaamheid te verhogen en om de stad Rotterdam beter te leren kennen. Jouw taken als coach: • Als coach houd je contact, coach en stimuleer je een groepje jongeren om hun talenten te ontwikkelen, help je hen de Nederlandse taal te oefenen en motiveer je hen om aan diverse activiteiten mee te doen; • Je begeleidt wekelijks Connect 010 jongeren tijdens een activiteit; • Je helpt met de organisatie en voorbereiding van de activiteiten; • Je houdt overzicht en zorgt dat de activiteiten in goede banen worden geleid; • Je houdt administratie bij en schrijft na elke activiteit een korte rapportage over hoe de activiteit verliep. Wij vragen van jou dat: • Je minimaal 18 jaar oud bent. • Je ter voorbereiding op het traject aanwezig bent bij de jongerencoach training en kennismaking met jouw medecoach en groepje in oktober. • Je voor 1 dagdeel per week flexibel beschikbaar bent van november t/m april. • Je tijdens het traject deelneemt aan intervisie voor de coaches. • Je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen (dit is gratis). Wij bieden: • Een training jongerencoaching en intervisie. • Professionele begeleiding en ondersteuning bij jouw taken. • Onkostenvergoeding voor gemaakte kosten en daarnaast ook een vrijwilligersvergoeding. • Een leuke (leer)ervaring met tieners, divers, zinvol en uitdagend vrijwilligerswerk. • Verzekering tegen ongevallen en aansprakelijkheid (alleen tijdens uitvoering van je vrijwilligerswerk). Wil jij jongerencoach bij MDT Connect 010 zijn en zo een groepje jonge nieuwkomers in ieder geval voor 6 maanden (november 2024 t/m april 2025) coachen en begeleiden? Neem dan vóór 30 september contact met ons op.

Jongeren
Hulp bij thuisadministratie en geldzaken
Rotterdam

Hulp bij thuisadministratie en geldzaken

Eenmalig of maandelijks · 4 tot 8 uur
Stichting Humanitas

Ik wil helpen als vrijwilliger en mij inzetten voor een ander Vrijwilligerswerk bij Stichting Humanitas staat voor werken met mensen. Onze cliënten vormen een mooie afspiegeling van de inwoners van Rotterdam. Van allerlei komaf. Van jong tot oud. Van arm tot rijk. Ook de behoeften van de cliënten zijn erg divers. Maar één aspect staat altijd centraal: samendoen. Samen een spelletje spelen of een eindje wandelen. Samen naar een lastig gesprek. Samen afscheid nemen. Of juist samen opnieuw beginnen. Wat ga je doen? Een vrijwilliger Thuisadministratie geeft tijdelijke hulp aan particulieren bij (financiële) administratie en helpt om zaken op een rijtje te krijgen en te houden. Wat vinden wij belangrijk? Omdat je overwegend werkt met kwetsbare mensen vinden wij het belangrijk dat je beschikt over specifieke vaardigheden zoals inlevingsvermogen, tact, betrouwbaarheid en goede communicatieve en sociale vaardigheden. Als je jezelf hierin herkent, dan komen we graag met je in contact. Wat betekent het voor jou? • Je doet vrijwilligerswerk wat ertoe doet in een organisatie die ertoe doet • Je wordt begeleid door professionele medewerkers • Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst • Je leert nieuwe mensen kennen • Je krijgt een onkostenvergoeding • Toegang tot een scholingsaanbod Het aanvragen van een (gratis) VOG is onderdeel van de procedure Voor contact of meer informatie over de werkzaamheden Bel of mail naar coördinatorThuisadministratie Josephine of Chris Telefoonnummer: [telefoonnummer verborgen] Emailadres: [e-mailadres verborgen] Informatie over Humanitas Stichting Humanitas (Rotterdam, Capelle a/d IJssel en Spijkenisse) biedt hoogwaardige zorg en diensten aan iedereen van 0 tot 100+ die ondersteuning en hulp nodig heeft en richt zich op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing. Bij Humanitas werken circa 3500 medewerkers en 1200 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties. Je leest meer over Humanitas op [website verborgen]. Hier lees je specifiek over de missie en visie: [website verborgen]

Help jij iemand de Nederlandse taal te leren?
Rotterdam

Help jij iemand de Nederlandse taal te leren?

Wekelijks · 1 tot 3 uur
Nico Adriaans Stichting (NAS)

De Nico Adriaans Stichting (NAS) biedt hulp aan kwetsbare (vaak verslaafde) dakloze Rotterdammers. Wij doen ons best hen een thuis te geven, of helpen hen op weg naar een zelfstandige woning. We bieden een dagelijkse bezigheid aan of een tijdelijke overbrugging als ze dat nodig hebben. In Overschie heeft de NAS, in samenwerking met de gemeente Rotterdam, vrij recent een opvang voor EU migranten geopend. Er verblijven 60 mensen die intensieve begeleiding krijgen. Ze moeten namelijk in een zo kort mogelijk tijdsbestek hun leven weer op de rit krijgen. Voor deze doelgroep zoeken wij vrijwilligers die hen willen helpen met het leren van de taal. Wie ben je en wat moet je doen? Je bent iemand die stevig in z’n schoenen staat. Je begrijpt dat deze mensen met complexe problematiek worstelen en daarom soms onvoorspelbaar gedrag vertonen. Je ziet daarin de behoefte en schenkt daarom niet zoveel aandacht aan het gedrag. Het is belangrijk dat zij op jouw wekelijkse komst kunnen bouwen, ook al kun jij niet elke week op hun aanwezigheid rekenen. Het gaat om mensen uit Hongarije, Polen, Roemenië, Letland, Bulgarije en Litouwen. Het is de bedoeling dat je hen kunt ondersteunen in het leren van de Nederlandse taal. Waar is het? De opvang is gelegen aan de Volkelstraat in Overschie, op ongeveer 15 minuten lopen vanaf metrostation Meijersplein. Om welke dagen en tijden gaat het? In overleg op doordeweekse dagen tussen 10u en 16u. Wat moet je weten? Omdat wij met kwetsbare mensen werken, mag het overleggen van een VOG geen probleem voor je zijn. Die is overigens gratis voor vrijwilligers van de NAS en wordt door ons voor jou in aanvraag gezet. Je wordt gekoppeld aan een begeleider, die je wegwijs zal maken op de locatie en in het werk. Als jij op de locatie aanwezig bent, zijn er altijd toezichthouders aanwezig die de mensen kennen. Voor vragen over het werken als vrijwilliger, staat de vrijwilligerscoördinator altijd voor je klaar. Hoe meld je je aan? Lijkt het je leuk om te doen, stuur ons dan een bericht met de knop hieronder.

Inloopondersteuner eetproblematiek
Lansingerland, Rotterdam

Inloopondersteuner eetproblematiek

Wekelijks · 3 tot 3 uur
Stichting JIJ

Stichting JIJ zoekt per direct een Inloopondersteuner eetproblematiek (vrijwilligersfunctie) Ben JIJ sociaal, betrokken en ben je hersteld of in de laatste fase van herstel van jouw eetstoornis? Wil je graag leren hoe je jouw ervaring met herstel van eetproblematiek kunt inzetten? Wordt dan vrijwilliger binnen ons inloophuis, het JIJ-huis van Stichting JIJ! Wie is Stichting JIJ? Stichting JIJ is een vrijwilligersorganisatie die zich vanuit ervaringsdeskundigheid inzet voor mensen met eetproblematiek en hun naasten. Wij doen dit op een anonieme en kleinschalige manier in de vorm van het bieden van een luisterend oor, het geven van informatie en advies en het ondersteunen van individuen en groepen. Ook organiseren wij op herstel gerichte activiteiten, workshops en trainingen vanuit ons inloophuis, het JIJ-huis, in Rotterdam. Voor meer informatie, zie onze website. Wat ga JIJ doen? In het JIJ-huis bieden wij ervaringsdeskundige ondersteuning tijdens vaste inloopuren aan jongeren en volwassenen. Centraal hierbij staan het creëren van een veilige plek afgestemd op de behoefte van de cliënt. Als Inloopondersteuner ben jij samen met de Senior Inloopondersteuners verantwoordelijk voor een goed verloop van de inloop in het JIJ-huis. Je zorgt voor een vriendelijk onthaal in een warme en prettige sfeer. Je stelt jezelf voor, biedt een drankje aan en maakt cliënten wegwijs in de ruimte. Verder ondersteun je de Inloopondersteuners tijdens de inloopuren, de (creatieve) activiteiten en mogelijk aansluitend ook tijdens de kookactiviteit. Je houdt hierbij rekening met de wensen en behoeften van de cliënten en draagt bij aan een schone en veilige omgeving. Ook koppel je problemen en opvallende zaken terug aan de Senior Inloopbegeleiders. Onder supervisie van de Inloopondersteuners voer je taken uit met het uiteindelijke doel om zelfstandig als ervaringsdeskundige Inloopondersteuner cliënten te ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid, herkenning en begrip. Wat breng JIJ mee? Je hebt ervaring met een eetprobleem (anorexia, boulimia, BED of NAO) en je bent hersteld of in de laatste fase van herstel van jouw eetprobleem. Een specifieke opleidingsachtergrond (SPH, MWD, psychologie) is voor deze functie geen vereiste. Je bent 18 jaar of ouder en hebt de intentie om voor langere periode (minimaal 1 jaar) aan ons verbonden te zijn. Je bent tenminste 3 uur per twee weken beschikbaar. Beschikbaarheid op zaterdag is een pré. Je bent bereid deel te nemen aan verplichte intervisie- en trainingsbijeenkomsten. Je hebt kennisgenomen en onderschrijft de missie, visie doelstellingen en kernwaarden van Stichting JIJ. Je kunt goed overzicht houden en bent stressbestendig. Je beschikt over een groot empathisch vermogen en straalt openheid, warmte en toegankelijkheid uit. Je bent geduldig, integer en hebt respect voor de privacy van cliënten. Je bent positief ingesteld en bent enthousiast over deze functie. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Voordat je bij ons start kunnen wij deze gratis voor jou aanvragen. Wat biedt Stichting JIJ? De kans om een bijdrage te leveren aan een goed doel. Het opdoen van werkervaring binnen een fijn en enthousiast team van vrijwilligers. Een vrijwilligersvergoeding van 1 euro per uur en reiskostenvergoeding (reiskosten maximaal13,80 euro per dag). Leuke maandelijkse borrels en vrijwilligersactiviteiten. Kortom, ben JIJ diegene die we zoeken? Twijfel dan niet en reageer. Dit kan door je CV en motivatie te sturen naar [e-mailadres verborgen]. Ook voor vragen kun je bij dit e-mailadres terecht. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Wil je op andere manier bijdragen aan onze Stichting? Kijk dan op onze website [website verborgen] bij de overige vacatures.