csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Chauffeurs voor ANWB AutoMaatje Amstelveen

Houdt u van autorijden en geniet u van sociale contacten? Zoekt u flexibel vrijwilligerswerk, naast andere bezigheden? Meldt u dan aan als chauffeur (m/v) voor ANWB AutoMaatje in Amstelveen! Het vervoeren van minder-mobiele 'buren' geeft voldoening; u kunt echt iets voor een ander betekenen. ANWB AutoMaatje is een aanvullende vervoerservice voor minder mobiele inwoners van Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn die zelf niet meer voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Vrijwillige chauffeurs rijden met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Het project betreft een samenwerking tussen ANWB, Participe Amstelland en de gemeenten. Wat bieden wij: - Flexibele tijden (zelf in te vullen); dagelijks, een keer per week of per maand. Overdag, 's avonds, alleen in het weekend; alles is mogelijk. - Als chauffeur voor ANWB AutoMaatje maakt u deel uit van een enthousiaste groep mede-chauffeurs die vanuit hun betrokkenheid minder mobiele 'buren' blij maken met een ritje! - U kunt deelnemen aan bijeenkomsten met alle vrijwilligers van AutoMaatje om ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. - Via Participe Amstelland kunt u deelnemen aan korte cursussen, workshops of andere activiteiten. U gaat dus goed voorbereid op pad. In ieder geval bieden wij de training Dementievriendelijk. - Onkostenvergoeding: € 0,35 per km. - U krijgt 25% korting op cursussen van Participe. - U deelt mee in alle activiteiten die Participe organiseert voor vrijwilligers - Een zinvolle invulling van uw dag en waardering voor uw inzet! Wat zoeken chauffeurs die: - Een geldig rijbewijs B hebben en een WA-verzekering/inzittendenverzekering - In het bezit zijn van een auto, APK-gekeurd - Sociaal/maatschappelijk betrokken zijn. U houdt ervan om een praatje te maken met de deelnemers en u kunt een luisterend oor bieden - Bij voorkeur voor langere tijd beschikbaar zijn - Klantvriendelijk en geduldig zijn - Een goede beheersing van de Nederlandse taal hebben - Lichamelijk fit zijn en in staat zijn om iemand te helpen instappen - Affiniteit hebben met de doelgroep ouderen en de vaardigheid hebben om goed met ouderen om te gaan. Voor deze functie is Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht. Deze is gelukkig gratis en wij doen de aanvraag hiervoor.  Heeft u interesse om chauffeur te worden bij ANWB AutoMaatje in Amstelveen? Dan komen we heel graag met u in contact.

Lees meer

project

Amstelveen

Vervoer & transport

Beschrijving

Houdt u van autorijden en geniet u van sociale contacten? Zoekt u flexibel vrijwilligerswerk, naast andere bezigheden? Meldt u dan aan als chauffeur (m/v) voor ANWB AutoMaatje in Amstelveen! Het vervoeren van minder-mobiele 'buren' geeft voldoening; u kunt echt iets voor een ander betekenen.

ANWB AutoMaatje is een aanvullende vervoerservice voor minder mobiele inwoners van Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn die zelf niet meer voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Vrijwillige chauffeurs rijden met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Het project betreft een samenwerking tussen ANWB, Participe Amstelland en de gemeenten.

Wat bieden wij:
- Flexibele tijden (zelf in te vullen); dagelijks, een keer per week of per maand. Overdag, 's avonds, alleen in het weekend; alles is mogelijk.
- Als chauffeur voor ANWB AutoMaatje maakt u deel uit van een enthousiaste groep mede-chauffeurs die vanuit hun betrokkenheid minder mobiele 'buren' blij maken met een ritje!
- U kunt deelnemen aan bijeenkomsten met alle vrijwilligers van AutoMaatje om ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.
- Via Participe Amstelland kunt u deelnemen aan korte cursussen, workshops of andere activiteiten. U gaat dus goed voorbereid op pad. In ieder geval bieden wij de training Dementievriendelijk.
- Onkostenvergoeding: € 0,35 per km.
- U krijgt 25% korting op cursussen van Participe.
- U deelt mee in alle activiteiten die Participe organiseert voor vrijwilligers
- Een zinvolle invulling van uw dag en waardering voor uw inzet!

Wat zoeken chauffeurs die:
- Een geldig rijbewijs B hebben en een WA-verzekering/inzittendenverzekering
- In het bezit zijn van een auto, APK-gekeurd
- Sociaal/maatschappelijk betrokken zijn. U houdt ervan om een praatje te maken met de deelnemers en u kunt een luisterend oor bieden
- Bij voorkeur voor langere tijd beschikbaar zijn
- Klantvriendelijk en geduldig zijn
- Een goede beheersing van de Nederlandse taal hebben
- Lichamelijk fit zijn en in staat zijn om iemand te helpen instappen
- Affiniteit hebben met de doelgroep ouderen en de vaardigheid hebben om goed met ouderen om te gaan.

Voor deze functie is Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht. Deze is gelukkig gratis en wij doen de aanvraag hiervoor. 

Heeft u interesse om chauffeur te worden bij ANWB AutoMaatje in Amstelveen? Dan komen we heel graag met u in contact.

Praktische informatie

Project - 52 weken

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Amstelveen

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Vervoer & transport
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Participe Amstelland Amstelveen

Amstelveen

Chauffeurs voor dagbesteding gezocht

Participe Amstelland Amstelveen

Participe Amstelland is op zoek naar vrijwillige chauffeurs om deelnemers van onze ontmoetingsgroep in Amstelveen te brengen en halen. De ontmoetingsgroep is een dagbesteding voor mensen met (beginnende) dementie waar zo’n 25 mensen drie dagen in de week gebruik van maken. Houdt u van autorijden, heeft u affiniteit met ouderen en lijkt het u leuk hen de mogelijkheid te bieden om deel te kunnen nemen aan een leuke dag? Het vergt niet al te veel van uw tijd, maar geeft u vast een goed gevoel! De dagbesteding is in Middenhof aan de Dr. Willem Dreesweg in Amstelveen. Op maandag, woensdag en vrijdag komen de deelnemers naar de ontmoetingsgroep voor een leuke besteding van de dag. Ze worden hiervoor tussen 9:00 en 10:00 uur gehaald en tussen 15:00 en 16:00 uur weer thuisgebracht. We maken gebruik van een negen-persoons Mercedes Sprinter bus. Nu zoeken we vrijwillige chauffeurs! Betrokken mensen die deelnemer ‘s ochtends ophalen en/of zorgen dat ze aan het einde van de middag weer veilig thuiskomen. De bijrijder (ook een vrijwilliger) helpt deelnemers bij het lopen naar de bus, het in- en uitstappen en het omdoen van de veiligheidsgordel. Het gaat altijd om vaste passagiers die uit Amstelveen komen. U kunt zelf aangeven of u ’s ochtends zou willen rijden of liever ’s middags, en welke dag het beste uitkomt. U maakt deel uit van een poule chauffeurs (waaronder ook vrijwillige chauffeurs van ANWB AutoMaatje). Wij zoeken mensen die: - Affiniteit hebben met de doelgroep ouderen en de vaardigheid hebben om goed met ouderen om te gaan - Een geldig rijbewijs B hebben - In Amstelveen of directe omgeving wonen - Bij voorkeur voor langere tijd beschikbaar zijn - Klantvriendelijk en geduldig zijn - Een goede beheersing van de Nederlandse taal hebben - Lichamelijk fit zijn en in staat zijn om iemand te helpen instappen Wat bieden wij: - U maakt deel uit van het team op de Ontmoetingsgroep, waar u een warm welkom wacht. - U maakt deel uit van een leuke groep vrijwilligers. Een coördinator zorgt voor de planning. U staat er dus niet alleen voor. - U gaat goed voorbereid op pad. In ieder geval bieden wij de training Dementievriendelijk. - U krijgt 25% korting op cursussen van Participe. - U deelt mee in alle activiteiten die Participe organiseert voor vrijwilligers - Een zinvolle invulling van uw dag en veel waardering voor uw inzet! Voor deze functie is Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht. Deze is gelukkig gratis en wij doen de aanvraag hiervoor. Ook kan een rij-test worden afgenomen om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. Vrijwilligerswerk is een leuke en nuttige tijdsbesteding. Als vrijwilliger helpt u niet alleen onze deelnemers maar ook hun mantelzorgers. En het levert u ook nog nieuwe contacten op. Bent u enthousiast na het lezen van deze vrijwilligersvacature? Laat het hier weten. Meer informatie over onze Ontmoetingsgroep vindt u op de website van Participe Amstelland. Bijrijders zijn ook van harte welkom! U kunt zich ook samen opgeven.

Structureel

Anderen bekeken ook

Amstelveen

(moes) Tuinvrijwilliger

De Meent

Per direct zoeken we voor maandag, woensdag en/of vrijdag een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om te werken in de (moes) tuin. WIE ZIJN WIJ Op boerderij de Meent (Bovenkerkerpolder) stellen we sociale en ecologische waarden voorop. Deze gastvrije plek buiten de stad biedt ruimte aan mensen om zich te ontwikkelen door lokaal en duurzaam voedsel te produceren. Op de boerderij gaan we aan de slag met het produceren van lokaal en duurzaam voedsel voor de mensen die dit het hardst nodig hebben. Dit doen we samen met deelnemers die weinig kansen krijgen om mee te draaien in de maatschappij, maar op deze plek hun talenten en vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. TAAKOMSCHRIJVING Lijkt het jou leuk om (samen met anderen) aan de slag te gaan in de (moes)tuin? De groenten, kruiden en aardappels etc die we zelf verbouwen zijn bestemd voor de warm lunch die we met vrijwilligers en deelnemers nuttigen, en voor inloophuizen in de stad. WERKTIJDEN We starten de dag tussen 09:00 en 09:30, eten samen om 13:00. We zoeken een vrijwilliger voor de tuin voor de maandag, woensdag en/of vrijdag, per direct. HOE KOM JE IN AANMERKING? Eigen vervoer (auto/fiets) om bij de boerderij te komen is erg handig. Ov is ook een optie, de reiskosten kunnen wij vergoeden. Heb je ervaring met (moes) tuinieren, of wil je dit graag leren, en heb je zin om onderdeel te zijn van een groeiende gastvrije plek? Reageer dan direct, dan nemen we snel contact met je op. English spoken welcome!

Structureel
Amstelveen

Bestuursleden voor (inter)nationale ANBI

Marijke Foundation

De Marijke Foundation Wereldwijd komen jaarlijks duizenden mensen te lijden aan Arteriitis Temporalis (AT, Reuscel Arteriitis) en Polymyalgia Rheumatica (PMR). De meeste patiënten (voornamelijk vrouwen, soms ook mannen) houden de rest van hun leven klachten, ook al worden die behandeld. Soms is sprake van dodelijke afloop. Maar worden de symptomen van de aandoeningen tijdig herkend, dan hoeft dat niet zo te zijn. De Marijke Foundation ontwikkelde daarvoor een tool, de Symptomatrix. Symptomatrix Velen zoeken een verklaring voor hun klachten op internet, vooral als die - ook door artsen - moeilijk te herkennen zijn, zoals met AT en PMR het geval is. De tool, de Symptomatrix, bestaat sinds 2003 en is in vijf talen gepubliceerd op internet. Die helpt patiënten met klachten om er snel mee naar de huisarts te gaan en vervolgens de huisarts om snel een diagnose te stellen of te kunnen doorverwijzen naar een specialist. Het kleine initiële team van de Marijke Foundation wordt ouder. Het bestaat uit 6 bestuursleden: medisch adviseur, voorzitter, secretaris, penningmeester, ICT deskundige en notulist. Drie van de huidige bestuursleden worden wat ouder. Het gaat hier op de eerste plaats om een medisch adviseur, in tweede instantie om de voorzitter en de secretaris. Voor deze functies zoeken wij daarom bij voorkeur vrouwen vanaf 25-30 jaar die gaandeweg het werk van die teamleden kunnen overnemen. Het zijn geen dagtaken. Van de nieuwe bestuursleden vragen we slechts een uurtje, gewoonlijk zelfs minder, per week om de kennis en ontwikkelingen met betrekking tot Arteriitis Temporalis en Polymyalgia Rheumatica bij te houden, naast de gewone werkzaamheden binnen een stichting. Een redelijke beheersing van de Engelse taal is belangrijk. Wil jij meehelpen om onze missie voor vroegherkenning te volbrengen? Voor de functie medisch adviseur zouden we graag een huisarts of daarvoor studerend in ons midden hebben. Het is belangrijk dat hij/zij de ontwikkelingen betreffende Arteriitis Temporalis en Polymyalgia Rheumatica in relatie tot de diagnostiek en medicijnen bijhoudt. Voor de andere functies (voorzitter en secretaris) is geen medische kennis nodig, maar enige affiniteit tot de gezondheidszorg is welkom.

Structureel
Bloemendaal, Haarlem, Castricum, Amstelveen, Nissewaard

Handmassage in zorginstelling

Both Hands

Werkzaamheden: Hand- onderarmmassage voor ouderen met dementie in zorginstellingen. "Wat is dit heerlijk" is slechts 1 voorbeeld van de vele positieve reacties, die wij horen. Als je op zoek bent naar een activiteit waarbij je heel veel zingeving kan ervaren, dan ben je bij ons op je plek. Na het volgen van de workshop (3 uur) kan je deel uit gaan maken van een enthousiast team van masseurs, dat op regelmatige basis ouderen in het zonnetje zet. Wij doen dat voor zorginstellingen in de regio Haarlem, Zuid-Kennemerland, IJmuiden, Haarlemmermeer, Amstelveen en Spijkenisse. In steeds meer plaatsen zijn wij actief. Je geeft altijd samen met een andere masseur de massages. Het massageteam valt onder de stichting Massage voor de Zorg. Als wij de middelen hebben, dan mag je aanspraak maken op de wettelijk vastgestelde vrijwilligersvergoeding. Het is een dankbare activiteit en altijd verrassend. De stichting zorgt voor goede ondersteuning. Kosten workshop: €60,- inclusief naslagwerk, massageolie en certificaat van deelname Intenties: Betrokkenheid met ouderen, liefdevol. Werktijden: 1 x per maand, mag ook vaker. Het is mede afhankelijk van het aantal masseurs en de vraag vanuit zorginstellingen. Aannameprocedure: Deelname aan workshop Hand-Onderarmmassage Begeleiding: Je gaat onderdeel uitmaken van een enthousiast team. Wij zorgen voor verdieping, oefenmomenten en bijeenkomsten. Verplichtingen passen niet in onze visie, wel commitment! Dit is een activiteit die in de praktijk vanuit het hart vorm mag krijgen.

Structureel
(kleine) groepen
Amstelveen

Spreek jij arabisch en/of engels?

Mantelzorg & Meer

Deze opgewekte meneer, 78 jaar, heeft fronto temporale dementie. Meneer woont nog zelfstandig. Hij zorgt voor zichzelf en gaat ook wel alleen op stap. Maar meneer is al wel eens verdwaald. Zijn dementie brengt ook mee dat hij af en toe onlogische dingen zegt. Meneer verstaat wat Nederlands en spreekt een paar woorden Nederlands maar een gesprek gaat in het Engels of Arabisch. Meneer is wat eenzaam en is op zoek naar gezelschap. Samen een kopje koffie of thee drinken, een praatje en een wandeling. Tijdstip en dag in overleg. Het weekend is ook mogelijk. Spreek jij Engels of Arabisch en heb je iedere week wat tijd om dit klusje op te pakken. Neem dan contact op met Mantelzorg & Meer.

Structureel
Amstelveen

Samen wandelen, samen genieten | Wandelmaatje

Stichting Brentano Amstelveen

Bij Brentano zijn we op zoek naar wandelmaatjes voor bewoners van ons verpleeghuis. Veel mensen zitten de hele dag op hun kamer en komen weinig buiten. Juist in deze zomerperiode is het voor hen fijn om te wandelen samen met een maatje! Dit kan één keer per twee weken, of meerdere keren per week. Net wat jou uitkomt. Je kan maatje worden van één bewoner of van meerdere. Samen maatje worden met je vriend(in) of met je moeder/zoon/buurvrouw is uiteraard ook mogelijk én extra gezellig! We hebben verschillende locaties, waaronder 't Huis aan de Poel dat - zoals de naam al aangeeft - bij de prachtige poel ligt, en Nieuw Vredeveld, dichtbij het stadshart en diverse parkjes. Prachtige gebieden om er samen op uit te gaan. Door de vele mogelijkheden is er ongetwijfeld iets wat bij jou past! Krijg jij er al zin in? Geef je dan snel bij ons op, dan kijken we met wie jij op pad kan en gaan we gezellig kennis maken met elkaar.

Eenmalig
(kleine) groepen
Amstelveen, Aalsmeer

Coach jij iemand naar een socialer leven?

Humanitas Amstelland

Ieder mens verlangt ernaar om zich verbonden te voelen met anderen om zich heen. Het gevoel dat je zonder oordeel, gezien, gehoord en gewaardeerd wordt, geeft kracht en steun aan het leven. Bij ‘Humanitas Tandem’ staat verbinding centraal. We zijn er voor de mensen die op zoek zijn naar meer sociaal contact, maar het lastig vinden om zelf stappen te zetten. Samen met onze vrijwilligers bieden we hen een steuntje in de rug. Bij Humanitas geloven we in een inclusieve samenleving, waarin iedereen er mag zijn en waar verschillen juist als waardevol worden gezien. Als maatje ondersteun je een deelnemer bij het activeren en verrijken van zijn of haar sociale leven. Of het nu gaat om het maken van nieuwe vrienden, het verdiepen van bestaande relaties of het ontdekken van een hobby; jouw ondersteuning maakt het verschil. Wat vragen we van jou: • 18 jaar of ouder; • Affiniteit met onze doelgroep; • Een positieve, open en respectvolle houding; • Goed kunnen luisteren, geduldig en empathisch zijn; • Motiverende vaardigheden; • Grenzen kunnen stellen en problemen signaleren; • Commitment voor de duur van 1 jaar, gemiddeld 2 à 3 uur per week/twee weken. Wat bieden we jou: • Een fijne en informele organisatie; • Persoonlijke begeleiding en ontwikkelmogelijkheden; • Uitjes aangeboden door externe partijen; • Reiskostenvergoeding. Word jij maatje? Je bent van harte welkom!

Structureel
Amstelveen, Amsterdam, Aalsmeer, Uithoorn

VOORZITTER AFDELINGSBESTUUR HUMANITAS

Humanitas Amstelland

Humanitas Amstelland is op zoek naar een voorzitter van ons bestuur: *Die mede ons motto ‘Versterk jezelf, help een ander’ handen en voeten geeft in de praktijk. *Die Amstelland kent of wil leren kennen als de binnenkant van zijn/haar broekzak. *Die kansen ziet en met het team doorpakt. *Die leidinggevende capaciteiten heeft en enthousiast wordt van ‘eigenwijze’ vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden. *En verder: sta je natuurlijk pal achter de missie van Humanitas, heb je goede contactuele eigenschappen, weet je hoe nuttig ‘rumour around the brand’ is en ben je geen bureaucraat maar kun je er wel goed mee omgaan. Humanitas Amstelland is een middelgrote organisatie en biedt jaarlijks met meer dan 120 vrijwilligers een steuntje in de rug aan ruim 350 deelnemers. Er wordt dus stevig ‘gewerkt’. Onze projecten richten zich op mensen met financiële zorgen (Thuisadministratie, Financiële Cafés, Get a Grip & Money Talks), opvoedzorgen (Home-Start, Scheidingsbuddy & Begeleide Omgangsregeling) en op mensen die alleen zijn en dat niet prettig vinden (Connect). Bij Humanitas Amstelland zijn vier beroepscoördinatoren (parttime) in dienst. Het bestuur wordt gevormd door zes leden (van diverse pluimage). Heb je belangstelling? We kijken uit naar je bericht!

Structureel