Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Chauffeurs voor ANWB AutoMaatje Amstelveen

Houdt u van autorijden en geniet u van sociale contacten? Zoekt u flexibel vrijwilligerswerk, naast andere bezigheden? Meldt u dan aan als chauffeur (m/v) voor ANWB AutoMaatje in Amstelveen! Het vervoeren van minder-mobiele 'buren' geeft voldoening; u kunt echt iets voor een ander betekenen. ANWB AutoMaatje is een aanvullende vervoerservice voor minder mobiele inwoners van Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn die zelf niet meer voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Vrijwillige chauffeurs rijden met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Het project betreft een samenwerking tussen ANWB, Participe Amstelland en de gemeenten. Wat bieden wij: - Flexibele tijden (zelf in te vullen); dagelijks, een keer per week of per maand. Overdag, 's avonds, alleen in het weekend; alles is mogelijk. - Als chauffeur voor ANWB AutoMaatje maakt u deel uit van een enthousiaste groep mede-chauffeurs die vanuit hun betrokkenheid minder mobiele 'buren' blij maken met een ritje! - U kunt deelnemen aan bijeenkomsten met alle vrijwilligers van AutoMaatje om ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. - Via Participe Amstelland kunt u deelnemen aan korte cursussen, workshops of andere activiteiten. U gaat dus goed voorbereid op pad. In ieder geval bieden wij de training Dementievriendelijk. - Onkostenvergoeding: € 0,35 per km. - U krijgt 25% korting op cursussen van Participe. - U deelt mee in alle activiteiten die Participe organiseert voor vrijwilligers - Een zinvolle invulling van uw dag en waardering voor uw inzet! Wat zoeken chauffeurs die: - Een geldig rijbewijs B hebben en een WA-verzekering/inzittendenverzekering - In het bezit zijn van een auto, APK-gekeurd - Sociaal/maatschappelijk betrokken zijn. U houdt ervan om een praatje te maken met de deelnemers en u kunt een luisterend oor bieden - Bij voorkeur voor langere tijd beschikbaar zijn - Klantvriendelijk en geduldig zijn - Een goede beheersing van de Nederlandse taal hebben - Lichamelijk fit zijn en in staat zijn om iemand te helpen instappen - Affiniteit hebben met de doelgroep ouderen en de vaardigheid hebben om goed met ouderen om te gaan. Voor deze functie is Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht. Deze is gelukkig gratis en wij doen de aanvraag hiervoor.  Heeft u interesse om chauffeur te worden bij ANWB AutoMaatje in Amstelveen? Dan komen we heel graag met u in contact.

Lees meer

project

Amstelveen

Vervoer & transport

Beschrijving

Houdt u van autorijden en geniet u van sociale contacten? Zoekt u flexibel vrijwilligerswerk, naast andere bezigheden? Meldt u dan aan als chauffeur (m/v) voor ANWB AutoMaatje in Amstelveen! Het vervoeren van minder-mobiele 'buren' geeft voldoening; u kunt echt iets voor een ander betekenen.

ANWB AutoMaatje is een aanvullende vervoerservice voor minder mobiele inwoners van Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn die zelf niet meer voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Vrijwillige chauffeurs rijden met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Het project betreft een samenwerking tussen ANWB, Participe Amstelland en de gemeenten.

Wat bieden wij:
- Flexibele tijden (zelf in te vullen); dagelijks, een keer per week of per maand. Overdag, 's avonds, alleen in het weekend; alles is mogelijk.
- Als chauffeur voor ANWB AutoMaatje maakt u deel uit van een enthousiaste groep mede-chauffeurs die vanuit hun betrokkenheid minder mobiele 'buren' blij maken met een ritje!
- U kunt deelnemen aan bijeenkomsten met alle vrijwilligers van AutoMaatje om ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.
- Via Participe Amstelland kunt u deelnemen aan korte cursussen, workshops of andere activiteiten. U gaat dus goed voorbereid op pad. In ieder geval bieden wij de training Dementievriendelijk.
- Onkostenvergoeding: € 0,35 per km.
- U krijgt 25% korting op cursussen van Participe.
- U deelt mee in alle activiteiten die Participe organiseert voor vrijwilligers
- Een zinvolle invulling van uw dag en waardering voor uw inzet!

Wat zoeken chauffeurs die:
- Een geldig rijbewijs B hebben en een WA-verzekering/inzittendenverzekering
- In het bezit zijn van een auto, APK-gekeurd
- Sociaal/maatschappelijk betrokken zijn. U houdt ervan om een praatje te maken met de deelnemers en u kunt een luisterend oor bieden
- Bij voorkeur voor langere tijd beschikbaar zijn
- Klantvriendelijk en geduldig zijn
- Een goede beheersing van de Nederlandse taal hebben
- Lichamelijk fit zijn en in staat zijn om iemand te helpen instappen
- Affiniteit hebben met de doelgroep ouderen en de vaardigheid hebben om goed met ouderen om te gaan.

Voor deze functie is Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht. Deze is gelukkig gratis en wij doen de aanvraag hiervoor. 

Heeft u interesse om chauffeur te worden bij ANWB AutoMaatje in Amstelveen? Dan komen we heel graag met u in contact.

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Project - 52 weken

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Amstelveen

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Vervoer & transport
Marko
75% profielsterkte

Over Marko

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Participe Amstelland Amstelveen is ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar sinds 04-05-2023
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • Aanbeveling ontvangen
Ik vindt dit, een beetje snel na een telefoon. Om hier op te antwoorden
Carolien
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Participe Amstelland Amstelveen

Medewerker digitale Nieuwsbrief de Keizer
Amstelveen

Medewerker digitale Nieuwsbrief de Keizer

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Participe Amstelland Amstelveen

Digitale Nieuwsbrief ‘de Keizer’, voor de bewoners van Keizer Karelpark e.o., zoekt uitbreiding • Ben je goed met social media • Schrijf je graag • Houd je van interviewen • Lijkt het je leuk om met Laposta te leren werken? • Wil je invulling geven aan een rubriek die bij je past? o Cultuur rubriek o Sportrubriek o International corner Als je op een van deze vinkjes scoort, willen we graag een keertje met je rond de tafel! Het gaat om een maandelijkse nieuwsbrief. Je kunt op kantoor werken of lekker thuis. Er is een inzet van drie uur per week nodig, waarbij ook twee overleggen per maand. Het team is klein maar fijn!

Jongeren
Vrijwilliger Valpreventie
Amstelveen

Vrijwilliger Valpreventie

Project · 1 tot 2 uur in totaal
Participe Amstelland Amstelveen

Help jij graag anderen en wil je bijdragen aan het welzijn van de inwoners van Amstelveen? Participe Amstelland is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor het valpreventieprogramma, een initiatief gericht op het verminderen van valincidenten onder ouderen door middel van voorlichting, het bepalen van valrisico’s en de cursus 'In Balans'. Meer info? We organiseren een informatiebijeenkomst op 10 oktober a.s. Kijk hiervoor op de website van Participe Amstelland. Als Vrijwilliger Valpreventie kun je diverse taken op je nemen: - Voorlichting geven over het belang van valpreventie in Amstelveen. Dit kan op allerlei gelegenheden zijn zoals vitaliteitsbijeenkomsten en op Infopunten van onze wijkcentra, maar ook tijdens de griepvaccinatie. - Assisteren van de docent bij het uitvoeren van testen tijdens de cursus ‘In Balans’. Dit gaat om 1 uur aan het begin en 1 uur aan het einde van de cursus. - Helpen bij het bepalen hoe groot het risico op vallen van iemand is en waar iemand het best bij geholpen is. - Je inzet neemt maar enkele uren per week (maar niet iedere week!) in beslag, maar het verschil dat je maakt, is groot. Wij zoeken mensen die: - Affiniteit hebben met de doelgroep ouderen; - Geïnteresseerd zijn in gezondheid en welzijn. Een achtergrond of interesse in gezondheid, zorg of fysiotherapie is een pluspunt (maar niet noodzakelijk), net als kennis van of bereidheid om te leren over valpreventie. - Klantvriendelijk en geduldig zijn; - Een goede beheersing van de Nederlandse taal hebben. Dit bieden wij: - Je gaat deel uitmaken van een leuke groep vrijwilligers. Een coördinator begeleidt jullie, je staat er dus niet alleen voor. - Je gaat goed voorbereid aan de slag. Wij zorgen voor de training - Je krijgt 25% korting op cursussen van Participe. - Je deelt mee in de activiteiten die Participe organiseert voor vrijwilligers - Een zinvolle invulling van je dag en waardering voor je inzet :) Voor deze functie is Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht. Deze is gelukkig gratis en wij doen de aanvraag hiervoor. We zorgen natuurlijk dat je goed getraind je taak kan uitvoeren. Je wordt begeleid door de Coördinator Valpreventieketen Amstelveen.

Cliëntenraad zoekt nieuwe leden
Amstelveen

Cliëntenraad zoekt nieuwe leden

Maandelijks · 0 tot 4 uur
Participe Amstelland Amstelveen

De cliëntenraad van Participe Amstelland zorgt ervoor, als formeel adviesorgaan, dat het management het optimale belang van de cliënten van Participe Amstelland in het oog houdt. Ook ziet zij erop toe dat de hulp- en dienstverlening op een kwalitatief niveau wordt uitgevoerd. Onder cliënten worden verstaan alle mensen die gebruik maken van hulp of diensten van Participe Amstelland. Wat doet de cliëntenraad? De cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van Participe Amstelland. De cliëntenraad beoordeelt de concrete effecten van het beleid van Participe Amstelland op het gebied van welzijn. Zij volgt het beleid kritisch en beoordeelt of het cliënten- en bewonersbelang hierin voldoende doorklinkt. De leden vangen signalen op uit het werkveld en vertalen deze richting de organisatie. De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de managers. Daarnaast heeft de cliëntenraad een signaalfunctie en maakt de managers attent op wat er onder de cliënten of bewoners leeft. Wie vormen de cliëntenraad? De raad bestaat uit minimaal 4 en maximaal 7 leden. De leden hebben ofwel zelf ervaring met de dienstverlening van Participe of een zodanige maatschappelijke positie, dat ze in staat zijn zich in te leven in de doelgroep van de organisatie. Ze hebben met elkaar een goed beeld van de dienstverlening van de organisatie. Ze komen gespreid uit de gemeenten in het werkgebied van de organisatie, bij voorkeur zodanig dat er uit elk van de gemeenten iemand zitting heeft in de cliëntenraad. Contact met de cliëntenraad Heeft u interesse om lid te worden van de cliëntenraad? We horen graag van u. U kunt reageren via onderstaande knop.

Cliëntenraad zoekt nieuwe leden
Aalsmeer

Cliëntenraad zoekt nieuwe leden

Maandelijks · 0 tot 4 uur
Participe Amstelland Amstelveen

De cliëntenraad van Participe Amstelland zorgt ervoor, als formeel adviesorgaan, dat het management het optimale belang van de cliënten van Participe Amstelland in het oog houdt. Ook ziet zij erop toe dat de hulp- en dienstverlening op een kwalitatief niveau wordt uitgevoerd. Onder cliënten worden verstaan alle mensen die gebruik maken van hulp of diensten van Participe Amstelland. Wat doet de cliëntenraad? De cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van Participe Amstelland. De cliëntenraad beoordeelt de concrete effecten van het beleid van Participe Amstelland op het gebied van welzijn. Zij volgt het beleid kritisch en beoordeelt of het cliënten- en bewonersbelang hierin voldoende doorklinkt. De leden vangen signalen op uit het werkveld en vertalen deze richting de organisatie. De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de managers. Daarnaast heeft de cliëntenraad een signaalfunctie en maakt de managers attent op wat er onder de cliënten of bewoners leeft. Wie vormen de cliëntenraad? De raad bestaat uit minimaal 4 en maximaal 7 leden. De leden hebben ofwel zelf ervaring met de dienstverlening van Participe of een zodanige maatschappelijke positie, dat ze in staat zijn zich in te leven in de doelgroep van de organisatie. Ze hebben met elkaar een goed beeld van de dienstverlening van de organisatie. Ze komen gespreid uit de gemeenten in het werkgebied van de organisatie, bij voorkeur zodanig dat er uit elk van de gemeenten iemand zitting heeft in de cliëntenraad. Contact met de cliëntenraad Heeft u interesse om lid te worden van de cliëntenraad? We horen graag van u. U kunt reageren via onderstaande knop

Vrijwilliger Valpreventie
Aalsmeer

Vrijwilliger Valpreventie

Project · 1 tot 2 uur in totaal
Participe Amstelland Amstelveen

Help jij graag anderen en wil je bijdragen aan het welzijn van de inwoners van Aalsmeer? Participe Amstelland is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor het valpreventieprogramma, een initiatief gericht op het verminderen van valincidenten onder ouderen door middel van voorlichting, het bepalen van valrisico’s en de cursus 'In Balans'. We starten hiermee in de laatste maanden van 2024. Meer weten? Op 10 oktober a.s. hebben we een informatiebijeenkomst. Kijk hiervoor op de website van Participe Amstelland. Als Vrijwilliger Valpreventie kun je diverse taken op je nemen: - Voorlichting geven over het belang van valpreventie in Aalsmeer. Dit kan op allerlei gelegenheden zijn zoals vitaliteitsbijeenkomsten en op Infopunten van onze wijkcentra, maar ook tijdens de griepvaccinatie. - Assisteren van de docent bij het uitvoeren van testen tijdens de cursus ‘In Balans’. Dit gaat om 1 uur aan het begin en 1 uur aan het einde van de cursus. - Helpen bij het bepalen hoe groot het risico op vallen van iemand is en waar iemand het best bij geholpen is. - Je inzet neemt maar enkele uren per week (maar niet iedere week!) in beslag, maar het verschil dat je maakt, is groot. Wij zoeken mensen die: - Affiniteit hebben met de doelgroep ouderen; - Geïnteresseerd zijn in gezondheid en welzijn. Een achtergrond of interesse in gezondheid, zorg of fysiotherapie is een pluspunt (maar niet noodzakelijk), net als kennis van of bereidheid om te leren over valpreventie. - Klantvriendelijk en geduldig zijn; - Een goede beheersing van de Nederlandse taal hebben. Dit bieden wij: - Je gaat deel uitmaken van een leuke groep vrijwilligers. Een coördinator begeleidt jullie, je staat er dus niet alleen voor. - Je gaat goed voorbereid aan de slag. Wij zorgen voor de training - Je krijgt 25% korting op cursussen van Participe. - Je deelt mee in de activiteiten die Participe organiseert voor vrijwilligers - Een zinvolle invulling van je dag en waardering voor je inzet :) Voor deze functie is Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht. Deze is gelukkig gratis en wij doen de aanvraag hiervoor. We zorgen natuurlijk dat je goed getraind je taak kan uitvoeren. Je wordt begeleid door de Coördinator Valpreventieketen.

Sluit je aan bij de keukenbrigade De Bolder
Amstelveen

Sluit je aan bij de keukenbrigade De Bolder

Wekelijks · 6 tot 12 uur
Participe Amstelland Amstelveen

Sluit je aan bij de keukenbrigade van De Bruine Bolder. De Bolder in de wijk Groenelaan in Amstelveen bij winkelcentrum Groenhof is dit jaar (2024) gestart met De Bruine Bolder. Dit zijn gezellige vrijdagavonden in het wijkcentrum. We organiseren heerlijke etentjes, leuke pubquizen en een gezellige Buurtborrel. Deze avonden zijn een groot succes, vooral het samen eten! Omdat steeds meer mensen komen genieten, hebben we extra hulp nodig in de keuken. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Vind je het leuk om te koken of wil je gewoon een handje helpen? Dan kunnen we jou goed gebruiken! Als vrijwilliger bij De Bruine Bolder werk je in een gezellig team, leer je nieuwe mensen kennen en maak je onze avonden nog succesvoller. Wil je meedoen of meer informatie? We horen graag van je. Je kunt reageren via onderstaande knop. Dit bieden wij: - Je gaat deel uitmaken van een leuke groep vrijwilligers. De sociaal beheerders begeleiden jullie, je staat er dus niet alleen voor. - Je gaat goed voorbereid aan de slag. - Je krijgt 25% korting op cursussen van Participe. - Je deelt mee in de activiteiten die Participe organiseert voor vrijwilligers - Een zinvolle invulling van je dag en waardering voor je inzet :) Voor deze functie is Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht. Deze is gelukkig gratis en wij doen de aanvraag hiervoor. Wij zoeken jou! Neem contact met ons op en dan vertellen we graag meer over ons leuke team en het vrijwilligerswerk.

Anderen bekeken ook

Gastvrouw/heer gezocht voor de ontmoetingsgro
Amstelveen

Gastvrouw/heer gezocht voor de ontmoetingsgro

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Participe Amstelland Ontmoetingsgroepen dementie

Voor de dagbesteding: ontmoetingsgroepen dementie, van Participe- Amstelland, zoeken wij enthousiaste gastheren/gastvrouwen die het leuk vinden om een dagdeel of paar uur per week te helpen bij de lunch en 's middags met de koffie/thee. op maandag, woensdag en vrijdag komen de deelnemers van de ontmoetingsgroepen bij elkaar in wijksteunpunt Middenhof. Tussen de middag wordt er samen gegeten, ook de vrijwilliger eet gezellig mee! We zoeken mensen die het leuk vinden om een lunch voor te bereiden, mee te eten en daarna samen met een paar deelnemers af te wassen. Ook zoeken we mensen die 's middags de thee verzorgen en bij de activiteit ondersteunen, en daarna helpen opruimen. Ook zoeken we voor de Ontmoetingsgroep creatieve vrijwilligers en wandelvrijwilligers. Ook zoeken we chauffeurs die onze bussen kunnen rijden. Lijkt het u een uitdaging om dit te doen, lijkt het u gezellig in een team van professionals en vrijwilligers te functioneren, bent u een paar uur beschikbaar op maandag, woensdag of vrijdag, laat het ons weten! dan plannen we een kennismakingsafspraak.

Bestuursleden voor (inter)nationale ANBI
Amstelveen

Bestuursleden voor (inter)nationale ANBI

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Marijke Foundation

De Marijke Foundation Wereldwijd komen jaarlijks duizenden mensen te lijden aan Arteriitis Temporalis (AT, Reuscel Arteriitis) en Polymyalgia Rheumatica (PMR). De meeste patiënten (voornamelijk vrouwen, soms ook mannen) houden de rest van hun leven klachten, ook al worden die behandeld. Soms is sprake van dodelijke afloop. Maar worden de symptomen van de aandoeningen tijdig herkend, dan hoeft dat niet zo te zijn. De Marijke Foundation ontwikkelde daarvoor een tool, de Symptomatrix. Symptomatrix Velen zoeken een verklaring voor hun klachten op internet, vooral als die - ook door artsen - moeilijk te herkennen zijn, zoals met AT en PMR het geval is. De tool, de Symptomatrix, bestaat sinds 2003 en is in vijf talen gepubliceerd op internet. Die helpt patiënten met klachten om er snel mee naar de huisarts te gaan en vervolgens de huisarts om snel een diagnose te stellen of te kunnen doorverwijzen naar een specialist. Het kleine initiële team van de Marijke Foundation wordt ouder. Het bestaat uit 6 bestuursleden: medisch adviseur, voorzitter, secretaris, penningmeester, ICT deskundige en notulist. Drie van de huidige bestuursleden worden wat ouder. Het gaat hier op de eerste plaats om een medisch adviseur, in tweede instantie om de voorzitter en de secretaris. Voor deze functies zoeken wij daarom bij voorkeur vrouwen vanaf 25-30 jaar die gaandeweg het werk van die teamleden kunnen overnemen. Het zijn geen dagtaken. Van de nieuwe bestuursleden vragen we slechts een uurtje, gewoonlijk zelfs minder, per week om de kennis en ontwikkelingen met betrekking tot Arteriitis Temporalis en Polymyalgia Rheumatica bij te houden, naast de gewone werkzaamheden binnen een stichting. Een redelijke beheersing van de Engelse taal is belangrijk. Wil jij meehelpen om onze missie voor vroegherkenning te volbrengen? Voor de functie medisch adviseur zouden we graag een huisarts of daarvoor studerend in ons midden hebben. Het is belangrijk dat hij/zij de ontwikkelingen betreffende Arteriitis Temporalis en Polymyalgia Rheumatica in relatie tot de diagnostiek en medicijnen bijhoudt. Voor de andere functies (voorzitter en secretaris) is geen medische kennis nodig, maar enige affiniteit tot de gezondheidszorg is welkom.

Handmassage in zorginstelling
Bloemendaal, Haarlem, Castricum, Amstelveen, Nissewaard

Handmassage in zorginstelling

Eenmalig of maandelijks · 3 tot 4 uur
Both Hands

Werkzaamheden: Hand- onderarmmassage voor ouderen met dementie in zorginstellingen. "Wat is dit heerlijk" is slechts 1 voorbeeld van de vele positieve reacties, die wij horen. Als je op zoek bent naar een activiteit waarbij je heel veel zingeving kan ervaren, dan ben je bij ons op je plek. Na het volgen van de workshop (3 uur) kan je deel uit gaan maken van een enthousiast team van masseurs, dat op regelmatige basis ouderen in het zonnetje zet. Wij doen dat voor zorginstellingen in de regio Haarlem, Zuid-Kennemerland, IJmuiden, Haarlemmermeer, Amstelveen en Spijkenisse. In steeds meer plaatsen zijn wij actief. Je geeft altijd samen met een andere masseur de massages. Het massageteam valt onder de stichting Massage voor de Zorg. Als wij de middelen hebben, dan mag je aanspraak maken op de wettelijk vastgestelde vrijwilligersvergoeding. Het is een dankbare activiteit en altijd verrassend. De stichting zorgt voor goede ondersteuning. Kosten workshop: €60,- inclusief naslagwerk, massageolie en certificaat van deelname Intenties: Betrokkenheid met ouderen, liefdevol. Werktijden: 1 x per maand, mag ook vaker. Het is mede afhankelijk van het aantal masseurs en de vraag vanuit zorginstellingen. Aannameprocedure: Deelname aan workshop Hand-Onderarmmassage Begeleiding: Je gaat onderdeel uitmaken van een enthousiast team. Wij zorgen voor verdieping, oefenmomenten en bijeenkomsten. Verplichtingen passen niet in onze visie, wel commitment! Dit is een activiteit die in de praktijk vanuit het hart vorm mag krijgen.

Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad, Huizen

Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Over Rood

Nederland heeft relatief gezien het grootste aantal zzp'ers in de wereld. Natuurlijk zijn dat niet alleen succesverhalen. Over Rood is een vrijwilligersorganisatie, die al bijna 10 jaar landelijk (verdeeld over 15 vestigingen) zzp’ers en kleine ondernemers helpt om weer overzicht en inzicht in hun financiën te krijgen. Niet door de problemen over te nemen, maar door te coachen en samen te werken. Op dit moment gebeurt er veel in Nederland. De rekeningen en misschien zelfs de achterstanden lopen snel op. Mensen maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. De verwachtingen zijn somber, maar Over Rood is klaar voor de ontwikkelingen. Voor verschillende vestigingen door heel Nederland zijn wij op zoek naar: Vrijwilligers (minimaal 4 uur per week) Wat ga je doen? Je begeleidt zzp’ers in het doorlopen van een traject binnen Over Rood. De doelstelling van ieder traject is dat de cliënt zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Als vrijwilliger deel je je kennis en ervaring met je cliënt en help je om structuur en overzicht te krijgen. Je helpt lastige keuzes te maken. Je fungeert als sparringpartner. Brengt je kennis en kunde in en biedt een luisterend oor. Geen enkel traject is hetzelfde. Soms is de hulpvraag puur financieel-administratief, terwijl op andere momenten een advies over de bedrijfsvoering het verschil uitmaakt. Je haalt ondernemers uit een negatieve spiraal en helpt ze de draad weer op te pakken. Gemiddeld zul je 5 tot 10 cliënten per jaar begeleiden met een tijdsbesteding van minimaal 4 uur per week. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden (ruim) vergoed. Je rapporteert rechtstreeks aan de vestigingsmanager. Wat is het profiel van een vrijwilliger bij Over Rood? Empathisch, onbevooroordeeld en laagdrempelig zijn kernwaarden van Over Rood. Dit hebben we gemeen met onze vrijwilligers. Als vrijwilliger gebruik je je kennis en ruime ervaring, bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer, directeur, operationeel manager of bedrijfsleider bij het begeleidingstraject. Je vindt het leuk je kennis en ervaring te delen met mensen die daar veel profijt van hebben en vindt het een uitdaging om mensen in hun kracht te krijgen. Daarbij heb je het begrip en geduld dat nodig is om je aan te passen aan het tempo van de cliënt. Je hebt HBO/Universitair werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het managen/coachen/aansturen van (groepen) mensen. Je bent empathisch en kunt je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Aantoonbare ervaring of bekendheid met het klappen van de zweep bij het voeren van een eigen onderneming. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste. Belangrijke vaardigheden: • Goed kunnen luisteren, samenvatten en signaleren • Structureren, organiseren en plannen • Je kunt een businessplan en financieel plan beoordelen • Je beschikt over basiskennis administratie en basiskennis marketing en sales • Je kunt goed overweg met Excel en vindt je weg op het internet • Je hebt kennis van verschillende belastingsoorten (IB, BTW, Vpb) Wat krijg je ervoor terug? Ruimte om met je kennis en ervaring een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren. Waardering van cliënten en voldoening in je werkzaamheden. Je levert een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin ook ondersteuning is in lastige tijden. Zelfstandig werk met zeer goede ondersteuning van de organisatie waarbij je je eigen tijden kan bepalen. Maatschappelijk betrokken collega’s die net zoals jij hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Een degelijke en leerzame interne opleiding. Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij heel benieuwd naar jou!

Spreek jij arabisch en/of engels?
Amstelveen

Spreek jij arabisch en/of engels?

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Mantelzorg & Meer

Deze opgewekte meneer, 78 jaar, heeft fronto temporale dementie. Meneer woont nog zelfstandig. Hij zorgt voor zichzelf en gaat ook wel alleen op stap. Maar meneer is al wel eens verdwaald. Zijn dementie brengt ook mee dat hij af en toe onlogische dingen zegt. Meneer verstaat wat Nederlands en spreekt een paar woorden Nederlands maar een gesprek gaat in het Engels of Arabisch. Meneer is wat eenzaam en is op zoek naar gezelschap. Samen een kopje koffie of thee drinken, een praatje en een wandeling. Tijdstip en dag in overleg. Het weekend is ook mogelijk. Spreek jij Engels of Arabisch en heb je iedere week wat tijd om dit klusje op te pakken. Neem dan contact op met Mantelzorg & Meer.

Wie wordt het wandelmaatje (v) van deze vrouw
Amstelveen

Wie wordt het wandelmaatje (v) van deze vrouw

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een rustige en vriendelijke vrouw van zestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een vrouwelijk maatje. De vrouw mist een vriendschappelijk contact. Ze heeft een partner en familie, maar ze heeft geen vriendengroep of een één-op-één contact met iemand. Ze ervaart problemen met haar coördinatie. Ze kan bijvoorbeeld ineens scheef gaan lopen of niet de goede kant oplopen. Op het moment dat dat gebeurt, dan kan ze zichzelf niet bijstellen. Daarnaast kan haar stemming wat somber zijn. En die combinatie maakt dat ze dan toch weer op de bank blijft zitten. Het zou fijn zijn als de vrijwilliger tijdens een kleine wandeling haar wil assisteren en wat gezelligheid wil bieden. Om te beginnen een wandeling van twintig minuten. En als de vrijwilliger dat ook leuk vindt, dan zou de vrouw later in het maatjescontact misschien ook samen een uitstapje naar de markt willen maken. De vrouw wenst een maatje dat rustig is en die zich in haar kan verplaatsen. Het zou leuk zijn als haar maatje ook van natuur houdt. Als vrijwilliger zul je in dit maatjescontact een gesprek op gang moeten kunnen brengen en de kar moeten kunnen trekken. Het is de bedoeling dat de vrijwilliger haar thuis ophaalt. Van de vrijwilliger wordt geen verantwoordelijkheid verwacht wat betreft haar coördinatieproblemen. Het zou wel fijn zijn als de vrijwilliger daar een beetje oplettend op wil zijn. Bijvoorbeeld dat de vrijwilliger aan de drukke kant van de weg loopt en de vrouw aan de rustige kant van de weg. Mocht de vrouw vallen, dan kan ze iemand uit haar netwerk bellen, die haar komt helpen. De vrouw rookt niet. De vrijwilliger mag tijdens de wandeling een hondje meenemen, mits het een lief beestje is. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jonge maatjes gezocht (20 – 30 jaar)
Haarlemmermeer, Amstelveen

Jonge maatjes gezocht (20 – 30 jaar)

Structureel
Roads Maatjesproject

Wist jij dat er in jouw omgeving jongeren van tussen de twintig en dertig jaar zijn die zich eenzaam voelen? Dat zijn mogelijk studiegenoten of klasgenoten. Omdat zij last hebben van een psychische kwetsbaarheid, vinden zij het moeilijk om zich in sociale situaties te mengen en om met anderen te communiceren. Zij mijden sociale omgevingen en spreken niet snel met iemand af. Terwijl ze juist wél graag leuke activiteiten zouden willen ondernemen. Deze jongeren zouden baat hebben bij het hebben van een leeftijdsgenoot als maatje. Iemand met wie ze op vriendschappelijke basis via een één-op-één contact wat leuks kunnen ondernemen. Met een leeftijdgenoot zouden ze graag bijvoorbeeld ergens wat drinken, naar de bioscoop gaan, een buurthuis bezoeken, gamen, een wandeling of fietstocht maken, creatief bezig zijn, een evenement bezoeken of naar het winkelcentrum gaan. Iets voor jou? De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als maatje bouw je een vriendschappelijk één-op-één contact met iemand op en zorg je voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je de kar trekt, dat je initiatief weet te nemen en dat je de deelnemer er mee op uit neemt. En dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. De koppeling vindt o.a. plaats op basis van gemeenschappelijke interesses. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jongeren
Wie biedt deze vrouw een gezellig contact?
Amstelveen

Wie biedt deze vrouw een gezellig contact?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van eenenvijftig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje van rond haar leeftijd. Iemand die zonder oordeel of advies een luisterend oor kan bieden en die haar er mee op uit neemt. De vrouw werkt niet en zit al jarenlang thuis. Ze mist sociaal contact en ze zou zich graag meer in sociale omgevingen willen bevinden. Tot nu toe lukte het haar niet om via andere wegen aansluiting te vinden. De doelgroepen van welzijnsorganisaties zijn vaak mensen die een stukje jonger of juist ouder zijn. En ze heeft liever contact met mensen van rond haar eigen leeftijd. Via het Maatjesproject hoopt ze een leuk contact met iemand te kunnen aangaan. De vrouw zou het zo fijn vinden als ze aan haar maatje gewoon kan vertellen hoe het met haar gaat. Of dat ze met haar maatje over dagelijkse dingen kan praten. Tussen de vrijwilliger en haar moet een wederzijds respect bestaan. De vrouw wacht niet op iemand die haar allemaal goedbedoelde adviezen wil geven; haar zaakjes heeft ze prima op orde. Het gaat haar puur om dat luisterend oor, het delen van momenten en ervaringen en de gezelligheid. Daarnaast wil ze graag erop uit. Dat moeten low-budget activiteit zijn. En omdat de vrouw met wat lichamelijke problematiek kampt, kan ze geen grote wandelingen maken of te veel lichamelijke inspanning leveren. Ze zou het zou fijn vinden als haar maatje met leuke ideeën voor uitstapjes komt. Als het regent lijkt het haar leuk om bij haar thuis een gezelschapsspel te spelen. De vrouw omschrijft zichzelf als sociaal, inlevend, gezellig, gevoelig en spiritueel. Ze kan op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend afspreken. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.