csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilliger Get a Grip gezocht

Vacature Get a Grip Wil jij jongeren helpen met hun financiën? Steeds meer jongeren hebben geldproblemen. Ze hebben een studieschuld, onbetaalde rekeningen of betalingsachterstanden. Met Get a Grip helpt Humanitas Drechtsteden jongeren grip te krijgen op hun geldzaken. Dit doen we in de plaatsen Dordrecht en Zwijndrecht. Een vrijwilliger vertelt waarom hij het vrijwilligerswerk waardevol vindt: "Het geeft voldoening! Doordat je een jongere een klein duwtje in de goede richting kan geven. Je voelt dat je werk ertoe doet." Ben jij: - goed in het ordenen van geldzaken? - iemand die anderen graag helpt? - iemand die goed kan luisteren? - een dagdeel per week beschikbaar? Jongeren denken snel, maar raken ook snel afgeleid. Kun jij mee schakelen met jongeren? En lukt het je om met geduld en humor weer orde in de chaos te brengen? Dan hebben we jou hard nodig! Wat krijg je ervoor terug? Training, begeleiding en intervisie: voor je aan de slag gaat, volg je onze Get a Grip training. Humanitas biedt daarnaast nog veel meer trainingen aan, gratis voor vrijwilligers. Ten slotte is het vrijwilligerswerk bij Get a Grip een interessante en leerzame ervaring, die ook nog eens waardevol is voor je CV. Geïnteresseerd? Je kan je aanmelden via een bericht We hopen snel van je te horen!

Lees meer

structureel

Dordrecht

Begeleiding & coaching
Financiën & fondsenwerving
Hulp bij armoede

Beschrijving

Vacature Get a Grip

Wil jij jongeren helpen met hun financiën?
Steeds meer jongeren hebben geldproblemen. Ze hebben een studieschuld, onbetaalde rekeningen of betalingsachterstanden. Met Get a Grip helpt Humanitas Drechtsteden jongeren grip te krijgen op hun geldzaken. Dit doen we in de plaatsen Dordrecht en Zwijndrecht.

Een vrijwilliger vertelt waarom hij het vrijwilligerswerk waardevol vindt: "Het geeft voldoening! Doordat je een jongere een klein duwtje in de goede richting kan geven. Je voelt dat je werk ertoe doet."

Ben jij:
- goed in het ordenen van geldzaken?
- iemand die anderen graag helpt?
- iemand die goed kan luisteren?
- een dagdeel per week beschikbaar?

Jongeren denken snel, maar raken ook snel afgeleid.
Kun jij mee schakelen met jongeren?
En lukt het je om met geduld en humor weer orde in de chaos te brengen?

Dan hebben we jou hard nodig!

Wat krijg je ervoor terug?
Training, begeleiding en intervisie: voor je aan de slag gaat, volg je onze Get a Grip training. Humanitas biedt daarnaast nog veel meer trainingen aan, gratis voor vrijwilligers.
Ten slotte is het vrijwilligerswerk bij Get a Grip een interessante en leerzame ervaring, die ook nog eens waardevol is voor je CV.

Geïnteresseerd?
Je kan je aanmelden via een bericht
We hopen snel van je te horen!

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Dordrecht

Bijzonderheden

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Noodhulp
Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Begeleiding & coaching
Financiën & fondsenwerving
Hulp bij armoede
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Dordrecht

Gastheer/gastvrouw Speeltuin

Buurt en Speeltuinvereniging Victorie

Vind je het ook belangrijk dat kinderen vrij uit en zonder gevaar kunnen spelen, dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken: Een gastheer/gastvrouw die de speeltuinbezoekers welkom heet en wegwijs maakt op de speeltuin. Je controleert het entreebewijs en indien nodig verkoop je losse entreekaartjes. Verder hou je een oogje op de kinderen die aan het spelen zijn. Wij zoeken iemand die het leuk vindt om met kinderen en andere mensen om te gaan. Je bent flexibel, nauwkeurig en kan zelfstandig werken. Wij bieden: De gelegenheid om deel te zijn van een mooie en gezellige buurtspeeltuin. Daarnaast een gratis lidmaatschap waarmee jij en je (klein)kinderen toegang hebben tot de speeltuin. Gratis koffie/thee als je aan het werk bent, een vrijwilligerspas en een vrijwilligersvergoeding. Aanvullende informatie: De dagen en uren die je op de speeltuin bent regelen we in onderling overleg. Spreekt jou dit aan? Reageer dan snel! Je kunt je ook af en toe inzetten. We appen je dan wekelijks de openstaande diensten. Wil je meer weten over onze speeltuin? Kijk op onze website www.speeltuinvictorie.nl of kom een keertje langs. Algemeen Speeltuin Victorie is een vereniging met ruim 600 leden in de rustige buurt Land van Valk in Dordrecht. De speeltuin is open van april tot oktober voor zowel leden als niet leden. Onze hoofdactiviteit is het bieden van een leuke en fijne speelplaats voor kinderen. Tevens is de speeltuin o.a. een plek voor ontmoeting. Scholen weten de speeltuin te vinden voor een schoolreisje. Daarnaast wordt het gebouw, dat voorzien is van een kantine, ook gebruikt voor andere doeleinden, zoals toneel en het autisme café. De vereniging draait volledig op vrijwilligers.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Internationale kok gezocht voor de Inloop

Yulius

Iedere woensdag komt een groep bewoners uit de wijk eten op de Inloop Patersweg in Dordrecht. We zoeken een creatieve hobbykok die het leuk vindt om samen met de deelnemers, gerechten uit diverse landen te bereiden. Het is fijn als je zelf de recepten bedenkt en daarvoor de boodschappen doet. (uiteraard worden de kosten daarvan vergoed!). Wat levert het jou op? - je kunt al je kooktalenten inzetten. - je draagt bij aan het vergroten van het welzijn van een groep kwetsbare Dordtenaren. - samen eten zorgt voor verbinding tussen bezoekers, waardoor zij zich meer onderdeel voelen van de maatschappij. Lijkt het je leuk om lekker te komen koken? Neem dan snel contact met mij op!

Structureel
Dordrecht

Host van het podium

Muziekpodium DJS

Host (Gastheer/vrouw). Openen van het podium. Je bent als eerste , maar ook als laatste aanwezig. Je ontvangt de band en geeft ze instructies, voorziet ze van consumptiebonnen etc. Je taak is eigenlijk het goed laten verlopen van de avond. De band op tijd laten starten, bijspringen waar het nodig is , band en dj op tijd laten stoppen. Glazen ophalen bij drukte. Gezellige gastvrouw/heer zijn in het podium Je krijgt er een leuke werkplek, collega's en gratis toegang tot de concerten in ons podium voor terug.

Structureel
Zwijndrecht

Wie is graag Creatief bezig en wil helpen?

Yulius

Op de Inloop in wijkcentrum Xiejezo in Zwijndrecht worden allerlei activiteiten voor bezoekers georganiseerd. De inloop is een prettige plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dit is heel fijn voor mensen die op zoek zijn naar een zinvolle dag invulling en sociaal contact. Iedere maandagmiddag wordt een creatieve activiteit georganiseerd. Wie vindt het leuk om hieraan invulling te geven? Het is fijn als je deze activiteit zelfstandig kunt invullen. Uiteraard is er een vaste collega aanwezig om ondersteuning te bieden. Wat brengt het jou? - je levert een bijdrage aan een gezellige activiteit en sociaal contact voor onze bezoekers; - je kunt je creatieve talenten inzetten, - je wordt onderdeel van een klein team, - mogelijkheid om je verder te ontwikkelen via een van onze trainingen, - je kunt in contact komen met andere vrijwilligers door een Ontmoetingsbijeenkomst te bezoeken en / of het jaarlijkse etentje. Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten? Neem dan snel contact met mij op!

Structureel
Jongeren
Zwijndrecht

Laminaat leggen in een slaapkamer

Gemiva-SVG Zwijndrecht

Ik zoek hulp voor een cliënte van mij. Zij is een nette vrouw van rond de 60 met een klein budget. Zij zoekt handige mensen die ondervloer en laminaat in haar slaapkamer kunnen leggen. Ook het bed uit en later in de kamer tillen is haar verzoek. Duidelijke communicatie is voor haar heel belangrijk. Ook wil ze graag vooraf een kennismaking met mij of mijn collega er bij. Startdatum per direct. Ik ben bereikbaar maandag en donderdag.

Eenmalig
(kleine) groepen
Dordrecht

Stichting Bomenridders Dordrecht

Stichting Via Lumina

De bomenridders Dordrecht zijn een groep mensen die zich grote zorgen maken over de bomen, biodiversiteit en de klimaatcrisis. Om de achteruitgang te keren, en een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze crisis, heeft de Stichting een aantal doelen opgelegd. De stichting tracht deze doelen te verwezenlijken door a. het benutten van inspraakmogelijkheden die overheden bieden; b. Publicaties, een eigen website, lezingen, bijeenkomsten, demonstraties en acties, aan de hand van een Tienpuntenplan.; c. het indienen van bezwaren tegen dreigend verlies van bomen en struiken; d. het instellen van gerechtelijke procedures en het optreden als procespartij wanneer één of meer van de doelen in het geding zijn; e. alle overige wettelijke middelen. De Stichting Bomenridders Dordrecht bestaat drie jaar en kent tot op dit moment acht vrijwilligers. Al deze leden inclusief de voorzitter, de secretaris en de penningmeester zijn vrijwilligers en genieten geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten. Iedereen doet datgene waar hij of zij goed in is zijn en daarvan energie opdoet. Twee wekelijks vindt actieoverleg plaats roulerend bij de leden thuis, eenmaal in de maand is er overleg met mensen van de Gemeente Dordrecht en eenmaal in de 6 weken overlegt het bestuur. Voor alles werken wij Bomenridders met open vizier. Dus geen politieke spelletjes. De werksfeer is zonder meer uitstekend. Op dit moment is er een vacature voor een penningmeester. Voor alle vrijwilligers geldt dat zij affiniteit moeten hebben met de natuur in de meest brede zin van het woord. Specifieke kennis over dit onderwerp is fijn maar zeker niet noodzakelijk..

Project
Hendrik-Ido-Ambacht, Dordrecht

Trajectbegeleider gastgezinnen

De Rustplek Dordt

Trajectbegeleider voor gastgezinnen Vrijwilligersfunctie voor ongeveer 2 uur p/w Voor De Rustplek Dordt zoeken we een trajectbegeleider, die zich in wil zetten voor onze gastgezinnen en gasten. We zoeken iemand die gastgezinnen in staat stelt de opvang zo vorm te geven, dat de tijdelijke periode positief afgesloten wordt. De Rustplek De Rustplek Dordt is een stichting waarbij gastgezinnen hun huis openstellen om voor beperkte tijd mensen op te vangen die tot rust moeten komen na of tijdens een hectische periode in hun leven. De tijd in het gastgezin wordt gebruikt om daarna weer de plek in de maatschappij in te kunnen nemen. Jaarlijks kunnen we nu in Dordt al voor 1200 nachten onderdak geven aan gasten. De gastgezinnen worden begeleid en ondersteund door de trajectbegeleiders die de gemaakte afspraken met de gasten borgen. Gasten melden zich via de website of per telefoon aan. Trajectbegeleiders zijn betrokken bij de intake van de gast en de matching met het gastgezin. De begeleiding van het traject wordt gedaan door de trajectbegeleiders. Wij zoeken iemand die: hart voor mensen heeft; het belang van gastvrijheid ziet; meelevend christen is en vanuit die waarden taken wil oppakken; communicatief vaardig is; de juiste vragen weet en durft te stellen; zowel van samenwerken als van zelfstandig werken houdt. Wat wij bieden: - een coördinator met wie je samenwerkt; - een kernteam dat de organisatie van De Rustplek op zich neemt; - ruimte voor eigen inbreng; - mogelijkheid tot ontwikkeling door intervisie; Stuur je CV en sollicitatiebrief naar [email protected]. Meer informatie over De Rustplek Dordt is te vinden op samendordt.nl/derustplek Voor vragen over de inhoud van de functie kan contact opgenomen worden met de coördinator van De Rustplek Dordrecht: Kees [email protected] / 06-25 69 55 88 of met de voorzitter van De Rustplek Dordt via 06-11444559. We zien graag een reactie van jou tegemoet. Ook als je twijfelt, neem dan toch gerust even contact op met ons.

Structureel