csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

AutoMaatje zoekt extra chauffeurs

AutoMaatje Rijen is een vervoersservice waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele dorpsgenoten vervoeren tegen een onkosten en/of vrijwilligersvergoeding. Door het toenemende aantal deelnemers zijn we op zoek naar extra chauffeurs. Vind je autorijden leuk, woon je in Rijen, ben je een paar uurtjes per week beschikbaar en ben je op zoek naar leuk en dankbaar vrijwilligerswerk? Bij AutoMaatje kan je zelf bepalen wanneer je ritten wil rijden. Heb je een inzittendenverzekering en ben je niet ouder dan 80 jaar, dan komen we graag met je in contact.

Lees meer

structureel

Gilze en Rijen

Vervoer & transport

Beschrijving

AutoMaatje Rijen is een vervoersservice waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele dorpsgenoten vervoeren tegen een onkosten en/of vrijwilligersvergoeding.

Door het toenemende aantal deelnemers zijn we op zoek naar extra chauffeurs.

Vind je autorijden leuk, woon je in Rijen, ben je een paar uurtjes per week beschikbaar en ben je op zoek naar leuk en dankbaar vrijwilligerswerk?
Bij AutoMaatje kan je zelf bepalen wanneer je ritten wil rijden.

Heb je een inzittendenverzekering en ben je niet ouder dan 80 jaar, dan komen we graag met je in contact.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 4 uur

Locatie

Gilze en Rijen

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Vervoer & transport
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van VIPvoorelkaar

Gilze en Rijen

Hou jij van fietsen?

VIPvoorelkaar

Draag jij als vrijwilliger graag een steentje bij en vind je het leuk om anderen te helpen in de maatschappij? Kom dan met ons mee op avontuur! Fietsen is in Nederland heel gewoon, toch zijn er ook mensen die het niet kunnen. Hoe fijn zou het zijn als ze wel kunnen fietsen, want dan zijn ze veel zelfstandiger en mobieler. Jij kunt ze daarbij helpen door ze te leren fietsen! De deelnemers leren fietsen. Wij geven ze zowel praktijk als theorielessen. We zoeken enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om ons hierbij te helpen. Hou je van fietsen, ben je geïnteresseerd in andere culturen, ken je de verkeersregels en kun jij jouw kennis en vaardigheid op een enthousiaste manier overbrengen aan anderen? Dan komen we heel graag met je in contact! Je kunt ons bereiken via: Tel: 06-57345182 of via: [email protected]

Structureel
Jongeren
Gilze en Rijen

Taalcoaches gezocht

VIPvoorelkaar

Beheers je de Nederlandse taal en ben jij maatschappelijk betrokken? Dan kun je op een informele en positieve manier een steentje bijdragen aan het welzijn van een ander. Om deze rol goed te vervullen ben je geduldig en begripvol, enthousiast en initiatiefrijk. Wellicht ben je ook nieuwsgierig naar andere culturen en leefwijzen. Als je je wilt inzetten voor dit project, kun je je via het VIP, laten opleiden tot erkend taalcoach. Als taalcoach word je, na een intakegesprek met onze VIP medewerker, gekoppeld aan een hulpvrager. Daarna ga je wekelijks aan de slag om zijn/haar Nederlandse taal te verbeteren. Samen stel je bepaalde doelen die hulpvrager wil bereiken en ga je bepalen hoe die het best aan te pakken zijn. Je bent elke week circa 1 uur samen aan de slag. Het verbeteren van de Nederlandse taal gebeurt op een informele wijze, zonder echt als docent te fungeren. Dit kan bijvoorbeeld aan de keukentafel bij de hulpvrager thuis of op een centrale plek in de gemeente zoals het cultureel centrum. Ook kun je samen activiteiten ondernemen waar je spelenderwijs de Nederlandse taal overbrengt. Wil je meer informatie neem dan contact op door ons een bericht te sturen. Telefonisch zijn wij bereikbaar op 0657345182.

Structureel
Jongeren
Gilze en Rijen

Voorzitter voor muziekvereniging Da Capo

VIPvoorelkaar

De muziekvereniging Da Capo is een harmonieorkest waar gezellig met elkaar muziek maken het belangrijkste is. Momenteel zijn we op zoek naar een voorzitter. Muziek maken doen we wekelijks tijdens de repetitie op vrijdagmiddag in de Boodschap. Onze muzikanten komen uit de hele regio. Maar zeker zo mooi is dat wij als muziekvereniging ook maatschappelijk onze bijdrage willen leveren. Dat zijn onze concerten in verpleeg- en verzorgingshuizen. Da Capo speelt dan ook bekende melodieën die iedereen herkent, meezingt of in beweging brengt. Liedjes van Nederlandse bodem of bekende Franse chansons laten blije gezichten zien in het publiek. De orkestleden doen het met veel plezier en het is prachtig om te zien hoe met muziek er stralende gezichten in de zaal tevoorschijn komen. Het geeft voldoening om dat te verzorgen. Eenmaal per jaar geven we in het Cultureel Centrum de Boodschap in Rijen een groot concert, meestal in de lente. Dit concert is gratis voor de vrienden van Da Capo. Muziekvereniging Da Capo repeteert elke vrijdagmiddag. De tijden van de repetitie zijn van 13.45 uur tot 16.00 uur in het Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen. Voor wie wil, praten we na de repetitie nog gezellig na onder het genot van een drankje. Nieuwe muzikanten zijn welkom en iedereen die zin heeft om een keer kennis te maken mag langskomen op een van de repetities. Kom luisteren of neem je instrument mee om te proberen. De sfeer is ontspannen en gezellig muziek maken is ons doel. Meer informatie? Stuur een bericht.

Structureel
Gilze en Rijen

Word Buurtverbinder!

VIPvoorelkaar

Zet jouw buurt in zijn kracht – word Buurtverbinder! Iets goeds doen voor een ander kan al heel lokaal beginnen: in je eigen straat, buurt of dorp! Met dat idee is in Rijen het nieuwe project BuurtvoorElkaar ontstaan. Zoek jij ook meer verbinding en contact in je buurt? Meld je dan aan als Buurtverbinder! Een buurt wordt krachtiger als de bewoners elkaar beter kennen en iets voor elkaar willen betekenen. In het project BuurtvoorElkaar helpen we Rijenaren om hun talenten in te zetten voor de buurt. Om niet langer met een vraag of idee te blijven zitten, maar een buur aan te spreken! Met als spin in het web: de Buurtverbinder. Gezocht: Buurtverbinders! Buurtverbinders vervullen een sleutelrol. Het zijn enthousiastelingen die graag iets willen betekenen voor hun dorp of buurt (of dat allang doen) en het belangrijk vinden dat hun buren zich prettig voelen. De Buurtverbinders houden zich bijvoorbeeld bezig met: - het organiseren van activiteiten voor de buurt (met behulp van andere bewoners, vrijwilligers of beroepskrachten); - het vertrouwen winnen van hun buurtgenoten, zodat ze een luisterend oor en aanspreekpunt voor vragen of ideeën kunnen zijn; - het koppelen van de juiste mensen aan elkaar (dat kan zijn bewoner aan bewoner, maar ook bewoner aan vrijwilliger, professional of organisatie); - buurtgenoten inspireren om ook in actie te komen voor de buurt en vaker om te kijken naar hun buren! Dit kun jij verwachten: - Vrijheid om de rol zelf in te vullen op basis van jouw wensen, talenten en kracht! - Ondersteuning vanuit de beroepskrachten van VIPvoorElkaar. We gaan samen op zoek naar je talent, helpen je met het opstarten van jouw ideeën of het regelen van extra handjes en staan klaar voor coaching en advies. - Leuk en zinvol vrijwilligerswerk, dicht bij huis. - Een basistraining waarin je leert welke organisaties er nog meer actief zijn in je buurt. Zo heb je een goede basis voor het doorverwijzen bij specifieke hulpvragen. - Een aantal keer per jaar zijn er intervisiebijeenkomsten en activiteiten voor alle vrijwillige Buurtverbinders, waardoor je een leuk netwerk opbouwt. Dus, wil jij meer gezelligheid en saamhorigheid in je buurt? Herken jij je in de rol van Buurtverbinder, of heb je gewoon een leuk idee om eenmalig iets voor je buurt te organiseren? Neem contact met ons (Ingeborg en Annemarie of Thomas) op via mail of telefoon. [email protected] Telefoonnummer:0657345182

Structureel
Jongeren
Gilze en Rijen

Digimaatjes gezocht!

VIPvoorelkaar

De samenleving wordt steeds digitaler en niet iedereen kan die digitalisering bijbenen. Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om mensen hierbij te ondersteunen. Als digitale vrijwilliger (DigiMaatje) word je gekoppeld aan iemand die digitaal vaardiger wil worden. Je leert iemand de basisbeginselen van het gebruik van een computer/laptop/smartphone/tablet. Denk hierbij aan het leren videobellen met familie, foto’s sturen via WhatsApp of duidelijke uitleg krijgen over bijvoorbeeld Word, de computer, tablet en smartphone. Wat wij zoeken Wij zoeken geduldige en zelfstandige vrijwilligers die digitaal vaardig zijn. Je hoeft helemaal geen IT’er te zijn of alles te weten over de laatste apps. We zoeken vrijwilligers die het een uitdaging vinden om met mensen met beperkte digitale vaardigheden aan de slag te gaan en hun angst voor de digitale wereld weg te nemen. Vrijwilligers die ongeveer een uurtje per week beschikbaar zijn. Wat wij bieden Als DigiMaatje maak je echt het verschil voor iemand, dat geeft voldoening en een goed gevoel. Graag bieden we als VIPvoorElkaar een fijne plek waar je terecht kan met al je vragen. 2x per jaar krijg je mogelijkheid om aan te sluiten bij een gezellige en inspirerende intervisiebijeenkomst en we zorgen natuurlijk ook voor waardering van onze (project)vrijwilligers op bijvoorbeeld de ‘Dag van de Vrijwilliger’ Ter voorbereiding krijg je een korte training aangeboden (dagdeel) die gegeven wordt door het ROC. Ook is het mogelijk om je verder te ontwikkelen op gebied van een andere basisvaardigheid, namelijk taal. Je krijgt dan een basistraining aangeboden waarin je opgeleid wordt tot taalcoach. Interesse? Wil jij mensen helpen digivaardig(er) te worden en lijkt dit je een interessante uitdaging? Dan komen we heel graag met je in contact!

Structureel
Jongeren
Gilze en Rijen

Coördinator Digimaatjes gezocht!

VIPvoorelkaar

Zoek jij een betekenisvolle en verbindende vrijwilligersrol? En heb je affiniteit met technologie? Dan ben jij misschien wel de digi-vaardige coördinator die we zoeken! We willen allemaal in verbinding blijven met onze familie en vrienden. Maar videobellen, whatsappen of mailen is niet voor iedereen even makkelijk. Voor sommige mensen voelt de computer of smartphone haast als een buitenaards apparaat. Daarom ontstond: DigiMaatjes, het nieuwste project van VIPvoorElkaar! Digitaal vaardige vrijwilligers worden gematcht met mensen die deze vaardigheden willen ontwikkelen. Ze leren hun maatje de basisbeginselen van een computer, smartphone of tablet. Gezocht: projectcoördinator DigiMaatjes We zoeken die ene vrijwilliger die nét wat meer uitdaging wil! - Als projectcoördinator ga je in gesprek met zowel hulpvragers als nieuwe vrijwilligers. Vervolgens zoek je de beste matches. - Je hebt regelmatig contact met de duo’s om op de hoogte te blijven van de voortgang en schiet waar nodig te hulp. - Je houdt de administratie van het project bij. - Uiteraard staat een ervaren projectcoördinator van VIPvoorElkaar klaar om jou te ondersteunen en begeleiden. - Heb jij leuke, vernieuwende ideeën voor het project? We horen ze heel graag! - We zoeken iemand die het leuk vindt om minimaal een jaar lang, vier uur in de week, deze sleutelrol vorm te gaan geven. Je hebt de vrijheid om zelf je tijd in te delen. - Voor deze functie is een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) verplicht. VIPvoorElkaar kan dit gratis voor je regelen. Dit kun jij verwachten: - Een leuke, veelzijdige, flexibele en leerzame job, waarin jij het verschil kunt maken. - Je leert in jouw omgeving nieuwe mensen kennen, elk met hun eigen bijzondere levensverhaal. - Je bouwt relevante werkervaring en deskundigheid op en doet tegelijkertijd iets goeds voor een ander. Aanvullende scholing is beschikbaar, wanneer nodig. - Je krijgt de kans om mee te denken over dit nieuwe project. - Je wordt helemaal opgenomen in ons team van betrokken medewerkers en vrijwilligers. - Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding voor je werkzaamheden. Heb jij zin om je digitale skills in te zetten om anderen te helpen en wil je onderdeel worden van ons gezellige VIP-team? Reageer direct, dan kijken we samen of deze rol bij je past.

Structureel
Gilze en Rijen

Voorlezers gezocht voor in het nieuwe schooljaar

VIPvoorelkaar

Voorlezen is heel belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Het is een van de beste manieren om een taalachterstand in te halen. Bovendien is voorlezen voor kinderen én voorlezers een gezellige activiteit. Voor ons project ‘GilzeRijen Leest Voor’ zijn wij op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in het nieuwe schooljaar voorlezer te worden. Het project wil vrijwilligers en gezinnen met kinderen met een taalachterstand met elkaar verbinden door middel van een wekelijks voorleesmoment. Vrijwilligers komen ongeveer 20 keer langs bij de gezinnen thuis en gaan samen met de kinderen én met de ouders aan de slag met voorlezen. Door middel van voorlezen, maar zeker ook door het doen van bijvoorbeeld spelletjes, puzzelen en veel praten wordt getracht het plezier in lezen te vergroten en worden ouders enthousiast gemaakt voor voorlezen. Vrijwilligers kunnen met eventuele vragen of problemen terecht bij deze coördinator. Alle vrijwilligers komen minimaal 2x per seizoen bij elkaar met de coördinatoren en krijgen een leuke training ‘interactief voorlezen aangeboden’. De dag en het tijdstip waarop het voorlezen wekelijks plaatsvindt, wordt in overleg met de vrijwilliger en het gezin vastgelegd. Lijkt het je leuk om wekelijks een uurtje bij een gezin thuis voor te lezen? Word dan voorlezer! Spelenderwijs en interactief ga je aan de slag met voorlezen. Als het dan ook nog lukt de ouders enthousiast te krijgen om zelf te gaan voorlezen, dan is het helemaal geslaagd! Ben je enthousiast? Bel naar 06-57345182. Of mail naar [email protected]

Structureel
Jongeren
Gilze en Rijen

Heb jij een uurtje over in de avonduren?

VIPvoorelkaar

Beheers je de Nederlandse taal en ben je maatschappelijk betrokken? Dan kun je op een informele en positieve manier een steentje bijdragen aan het welzijn van een ander. Om deze rol goed te vervullen ben je geduldig en begripvol, enthousiast en initiatiefrijk. Wellicht ben je ook nieuwsgierig naar andere culturen en leefwijzen. Als taalcoach word je, na een intakegesprek met een van onze projectmedewerkers, gekoppeld aan een hulpvrager. Daarna ga je wekelijks 1 uurtje in de avond aan de slag om zijn/haar Nederlandse taal te verbeteren. Samen stel je bepaalde doelen die de hulpvrager wil bereiken en daarmee gaan jullie aan de slag. Het verbeteren van de Nederlandse taal gebeurt op een informele wijze, zonder echt als docent te fungeren. Dit kan bijvoorbeeld aan de keukentafel bij de hulpvrager thuis of op een centrale plek in de gemeente zoals het cultureel centrum of de bibliotheek. Als je je wilt inzetten voor dit project, kun je je via het VIP laten opleiden tot erkend taalcoach. De cursus taalcoach bestaat uit 4 dagdelen. Wil je meer informatie of je inzetten als vrijwilliger, neem dan contact op door ons een bericht te sturen

Structureel
Jongeren
Gilze en Rijen

Gezellige kletskous gezocht!

VIPvoorelkaar

Met het project Tijd voor u! wil VIPvoorElkaar tegemoet komen aan de steeds groter wordende hulpvraag voor sociaal contact. Door middel van wekelijkse bezoekjes van een vrijwilliger, willen wij met dit project een bijdrage leveren aan het verminderen van de eenzaamheid. Een uurtje in de week speciale aandacht zorgt voor afleiding en ontspanning. En het biedt iets om telkens weer naar uit te kijken. Lijkt het je leuk om iemand in je omgeving blij te maken met een wekelijks bezoek en daardoor een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van een medemens, geef je dan op als vrijwilliger! Je zal ontdekken dat je daarmee jezelf ook een groot cadeau geeft, want het geeft energie en het voelt heel fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen. Bel of mail mij gerust, dan kunnen we samen bekijken of deze vrijwilligersfunctie bij je past. Ingeborg van Houdt projectcoördinator [email protected] 06-18826157

Structureel
Jongeren
Gilze en Rijen

Tuinvrijwilligers gezocht

VIPvoorelkaar

Zet jouw groene vingers in voor een ander! Lekker op een vrije dag met je handen in de aarde, de geur van vers gemaaid gras, een eerste bloem die aan jouw plant verschijnt… Geniet jij ook zo van deze dingen? Dan zoeken we jou! Er zijn namelijk mensen in onze gemeente die veel waarde hechten aan hun tuin, maar niet (meer) in staat zijn deze zelf te onderhouden. Mensen die de middelen en mogelijkheden ook niet hebben om dit professioneel uit te besteden. Help jij deze mensen weer opnieuw te genieten van hun tuin? Dus… Heb jij plezier in tuinieren? Help je graag mensen in de buurt? En heb je een paar uurtjes in de week/maand over? Dan is dit dé hulpvraag voor jou! Stuur ons een berichtje en laat weten dat je interesse hebt. Dan komen we zo snel mogelijk bij je terug!

Structureel
Gilze en Rijen

Vrijwilligster Praathuis woensdagochtend

VIPvoorelkaar

Het Praathuis voor dames is een fijne plek om beter Nederlands te leren spreken. Daarnaast is het een goede plek voor de deelneemsters om nieuwe mensen te ontmoeten, de sociale kring te verbreden en vriendschappen te sluiten. Iedere woensdagochtend (behalve in schoolvakanties) is het Praathuis voor dames geopend in de bibliotheek in Rijen. Onder leiding van Nederlandse taalvrijwilligsters worden er fijne gesprekken gevoerd, geoefend met de taal en samen koffie gedronken. Alle vrouwen die graag wil oefenen met het spreken van Nederlands, zijn van harte welkom! Momenteel bestaat het team van dit Praathuis uit een aantal vrijwilligsters. Zij draaien meestal in tweetallen het Praathuis. Ter versterking van dit team zijn wij op zoek naar een paar vrouwelijke vrijwilligers die de Nederlandse taal goed beheersen en het leuk vinden om op informele wijze mensen te helpen om beter Nederlands te leren, bijvoorbeeld door taalspellen te doen, fijne gesprekken te voeren of leuke thema's met elkaar te bespreken. Het Praathuis is iedere woensdag van 9.30u tot 11.00u geopend. We maken met elkaar een rooster dus je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger bij het Praathuis aan de slag te gaan of wil je meer informatie neem dan contact op met Maud van VIPvoorElkaar!

Structureel
Gilze en Rijen

Beweegmaatjes gezocht

VIPvoorelkaar

Wat is het Beweegmaatjes- project? Een ommetje maken of een stukje fietsen is belangrijk voor de gezondheid. Hoe kort of lang de afstand ook is: van bewegen word je altijd fitter, energieker en blijer! Maar soms is de drempel om alleen of met een groep te gaan bewegen best hoog. In zo’n geval kan een beweegmaatje je helpen om je conditie langzaam op te bouwen. Door samen te gaan bewegen op jouw niveau. Beweegmaatje worden? Lijkt het jou leuk om iemand te helpen op weg naar een gezondere en actievere leefstijl? Word dan vrijwilliger bij Beweegmaatjes! We koppelen je aan iemand, waar je regelmatig mee wandelt, fietst of een andere beweegactiviteit mee onderneemt. Samen brengen jullie regelmatig een paar actieve en vaak ook heel gezellige uurtjes door. Contact Wil je graag beweegmaatje worden? Neem dan snel contact met ons op! Dan ben je binnenkort al gezellig samen in beweging. bel of mail naar Ingeborg, coördinator Beweegmaatjes, via deze website.

Structureel
Jongeren
Gilze en Rijen

Verschilmakers gezocht!

VIPvoorelkaar

Als jonge Verschilmaker binnen Gilze en Rijen ga je vrijwilligerswerk doen of activiteiten organiseren voor de buurt. Je krijgt alle nodige begeleiding en middelen om je persoonlijke doelstellingen te bereiken. Werken aan je persoonlijke doelstellingen, iets goeds doen voor een ander en meedoen aan gezellige trainingen en activiteiten is wat je er allemaal voor terugkrijgt als verschilmaker. Je komt in een actieve groep jongeren terecht die hetzelfde doel hebben als jij. Wij kijken graag met je mee naar hoe jij het verschil kan maken voor jezelf en een ander. Word een echte Verschilmaker en kom bij ons aan de slag! Heb je vragen of interesse om verschilmaker te worden? Neem contact op met Annemarie (06-57345182 of [email protected]) of check onze insta: @instaverschilmakers en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Gilze en Rijen

Communicatie duizendpoot gezocht

Stichting De Muzikale Octopus

Stichting de Muzikale Octopus promoot muziek als helende kracht voor mensen met autisme of voor mensen met een andere uitdaging. Onze missie is via muziek het verschil te maken in hun leven. Wij zijn op zoek naar een persoon, die kan meedenken en meehelpen in de communicatie naar o.a. bedrijven, organisatie, zorginstelling, gemeente enzovoorts. Ben jij die persoon? Neem dan contact met ons op. Wij horen graag van je.

Structureel
Jongeren
Gilze en Rijen

Een muurtje in de huiskamer zetten

Misja

Voor een lieve cliënt ben ik op zoek naar een handige klusser die een scheidingswand kan plaatsen tussen de keuken en de woonkamer. Dit project is belangrijk voor het gezin omdat ze hiermee een functionele woonkamer willen creëren, waar warmte behouden blijft en er ruimte is voor een goede opstelling van meubels. Wat we zoeken: Materialen: De wand kan gemaakt worden van bakstenen of gipsplaten, afhankelijk van jouw expertise en advies. Flexibiliteit: De benodigde materialen worden door de cliënt zelf aangeschaft, zodat jij je volledig kunt richten op de uitvoering van de klus. Expertise: Een ervaren klusser die precies weet hoe je zo’n wandje stevig en netjes kunt bouwen. Waarom reageren? Betekenisvol werk: Je helpt een gezin om hun huis een stukje warmer en praktischer te maken. Vaste vrijiwlligersvergoeding: Uiteraard ontvang je een vrijwilligersvergoeding voor je werk. Korte klus: Het plaatsen van de wand kan waarschijnlijk in korte tijd gerealiseerd worden, perfect als je op zoek bent naar een kleinere klus tussendoor. Ben jij die betrouwbare vakman of -vrouw die we zoeken? Neem dan snel contact met ons op en help dit gezin aan een warme woonkamer en praktische keuken!

Eenmalig
Gilze en Rijen

Lieve meid zoekt weekendplek

Buurtgezinnen in Alphen, Baarle-Nassau en Gilze-Rijen

Voor een meid van 13 jaar zoek ik naar een rustig en stabiel steungezin. Een ouder echtpaar is ook zeer welkom. Dit meisje houdt van het kleine gebaar, duidelijkheid en voorspelbaarheid. Ze houdt ervan om er samen op uit te gaan, muziek luisteren, naar de speeltuin. Vind jij het leuk om met haar op pad te gaan? Zij woont alleen met haar moeder in Rijen. Ze kennen nog niet veel mensen en aangezien de zorg voor deze dame erg intensief is, is het voor haar moeder heel fijn om deze zorg eens in de twee weken te kunnen delen. Een dag in het weekend heeft de voorkeur. Iets voor jou? Bel mail of app me.

Structureel
Jongeren
Gilze en Rijen

Activiteiten commissie Zonnebloem Gilze-Hulten, iets voor jou?

Zonnebloem Gilze-Hulten

Wij zijn een actieve vereniging. Met ruim 100 enthousiaste vrijwilligers organiseren wij activiteiten, bezoek aan huis en vakanties voor onze zonnebloemgasten: mensen met een lichamelijke beperking. Iedere maand organiseert de afdeling een activiteit, behalve in de maanden juli en augustus. Voorbeelden van de activiteiten zijn een kerstviering, nieuwjaarsbijeenkomst, carnavalsmiddag, spelletjesmiddag en uitstapjes met de bus. De activiteiten worden georganiseerd door de activiteitencommissie. Website: http://www.zonnebloem.nl/gilze-hulten Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor onze activiteiten commissie, dus heb je interesse of wil je meer informatie: bel naar voorzitter Willie de Jong tel 06-83525637.

Structureel
Gilze en Rijen

Voorzitter voor muziekvereniging Da Capo

VIPvoorelkaar

De muziekvereniging Da Capo is een harmonieorkest waar gezellig met elkaar muziek maken het belangrijkste is. Momenteel zijn we op zoek naar een voorzitter. Muziek maken doen we wekelijks tijdens de repetitie op vrijdagmiddag in de Boodschap. Onze muzikanten komen uit de hele regio. Maar zeker zo mooi is dat wij als muziekvereniging ook maatschappelijk onze bijdrage willen leveren. Dat zijn onze concerten in verpleeg- en verzorgingshuizen. Da Capo speelt dan ook bekende melodieën die iedereen herkent, meezingt of in beweging brengt. Liedjes van Nederlandse bodem of bekende Franse chansons laten blije gezichten zien in het publiek. De orkestleden doen het met veel plezier en het is prachtig om te zien hoe met muziek er stralende gezichten in de zaal tevoorschijn komen. Het geeft voldoening om dat te verzorgen. Eenmaal per jaar geven we in het Cultureel Centrum de Boodschap in Rijen een groot concert, meestal in de lente. Dit concert is gratis voor de vrienden van Da Capo. Muziekvereniging Da Capo repeteert elke vrijdagmiddag. De tijden van de repetitie zijn van 13.45 uur tot 16.00 uur in het Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen. Voor wie wil, praten we na de repetitie nog gezellig na onder het genot van een drankje. Nieuwe muzikanten zijn welkom en iedereen die zin heeft om een keer kennis te maken mag langskomen op een van de repetities. Kom luisteren of neem je instrument mee om te proberen. De sfeer is ontspannen en gezellig muziek maken is ons doel. Meer informatie? Stuur een bericht.

Structureel
Gilze en Rijen

Help jij ons met het beheren van de verhuurkalender

Scouting Gillesa Gilze

Bij de scouting doen we er alles aan om de zowel letterlijk als figuurlijk de eindjes aan elkaar te knopen. Scouting is er voor iedereen en moet daarom ook betaalbaar zijn. Voor het bekostigen van de huisvesting verhuren wij daarom onze gebouwen. We zoeken iemand die ons wil helpen in het beheren van de verhuurkalender. Daarnaast zijn er nog tal van dingen die je kan doen binnen onze groep en als lid ben je ook welkom bij een tal van onze activiteiten en kun je in overeenstemming ook zelf gebruik maken van de faciliteiten. Wil jij ons hiermee helpen en een steentje bijdragen? Neem dan contact op via [email protected] of bezoek www.gillesa.nl

Structureel
Gilze en Rijen

Vrijwilligster Praathuis woensdagochtend

VIPvoorelkaar

Het Praathuis voor dames is een fijne plek om beter Nederlands te leren spreken. Daarnaast is het een goede plek voor de deelneemsters om nieuwe mensen te ontmoeten, de sociale kring te verbreden en vriendschappen te sluiten. Iedere woensdagochtend (behalve in schoolvakanties) is het Praathuis voor dames geopend in de bibliotheek in Rijen. Onder leiding van Nederlandse taalvrijwilligsters worden er fijne gesprekken gevoerd, geoefend met de taal en samen koffie gedronken. Alle vrouwen die graag wil oefenen met het spreken van Nederlands, zijn van harte welkom! Momenteel bestaat het team van dit Praathuis uit een aantal vrijwilligsters. Zij draaien meestal in tweetallen het Praathuis. Ter versterking van dit team zijn wij op zoek naar een paar vrouwelijke vrijwilligers die de Nederlandse taal goed beheersen en het leuk vinden om op informele wijze mensen te helpen om beter Nederlands te leren, bijvoorbeeld door taalspellen te doen, fijne gesprekken te voeren of leuke thema's met elkaar te bespreken. Het Praathuis is iedere woensdag van 9.30u tot 11.00u geopend. We maken met elkaar een rooster dus je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger bij het Praathuis aan de slag te gaan of wil je meer informatie neem dan contact op met Maud van VIPvoorElkaar!

Structureel
Dongen

Kom tot bloei in Buurtmoestuin Glorieux!

ContourdeTwern

Vind je het leuk om te tuinieren? Of hou je juist van activiteiten organiseren of mooie posts maken voor de socials? Kom met ons meedoen in Buurtmoestuin Glorieux! Er is van alles te doen. In de buitenlucht, het zonnetje, samen met andere buurtbewoners een prachtige moestuin creëren of de organisatie versterken in de avonduren. Er is veel mogelijk. Verschillende talenten laten de Buurtmoestuin steeds meer tot bloei komen. De buurtmoestuin is een plek van ontmoeting voor mensen uit de buurt. Jong en oud, van verschillende komaf, van ervaren moestuiniers tot mensen die net beginnen. Een plek waar je in beweging komt, die meer contacten in de buurt tot stand brengt en mensen toegang geeft tot gezond voedsel. Een plek om te leren van elkaar en samen te genieten van het buitenleven en wat de natuur ons te bieden heeft. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We hopen snel iets van je te horen. Tot moestuins ;-)

Structureel
Jongeren
Gilze en Rijen

Heb jij een uurtje over in de avonduren?

VIPvoorelkaar

Beheers je de Nederlandse taal en ben je maatschappelijk betrokken? Dan kun je op een informele en positieve manier een steentje bijdragen aan het welzijn van een ander. Om deze rol goed te vervullen ben je geduldig en begripvol, enthousiast en initiatiefrijk. Wellicht ben je ook nieuwsgierig naar andere culturen en leefwijzen. Als taalcoach word je, na een intakegesprek met een van onze projectmedewerkers, gekoppeld aan een hulpvrager. Daarna ga je wekelijks 1 uurtje in de avond aan de slag om zijn/haar Nederlandse taal te verbeteren. Samen stel je bepaalde doelen die de hulpvrager wil bereiken en daarmee gaan jullie aan de slag. Het verbeteren van de Nederlandse taal gebeurt op een informele wijze, zonder echt als docent te fungeren. Dit kan bijvoorbeeld aan de keukentafel bij de hulpvrager thuis of op een centrale plek in de gemeente zoals het cultureel centrum of de bibliotheek. Als je je wilt inzetten voor dit project, kun je je via het VIP laten opleiden tot erkend taalcoach. De cursus taalcoach bestaat uit 4 dagdelen. Wil je meer informatie of je inzetten als vrijwilliger, neem dan contact op door ons een bericht te sturen

Structureel
Jongeren