csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Handige handjes / Energiefixers gezocht!

Ben jij handig in huis? En wil je huurders in Almelo helpen hun (hoge) energierekening omlaag te brengen? Of wil je graag leren hoe dit moet? Dan ben jij geknipt als ENERGIEFIXER! Al in een paar uurtjes per week maak je met jouw klus-skills echt het verschil. Dit ga je doen: • Het vervangen en aanbrengen van tochtstrips. • Het aanbrengen van radiatorfolie. • Het vervangen van gloeilampen door ledverlichting. • Het adviseren van bewoners over energiebesparing. Dit ben jij: - Kleine klusjes in huis ? die heb jij zo gefikst. - Gaat graag met mensen om. - Past je gemakkelijk aan als je bij mensen thuiskomt. - Komt je afspraken na. Wat bieden wij? - Begeleiding door de hoofdfixer/leermeester op het gebied van woningisolatie en energiebesparing. - Leuke en relatief eenvoudige werkzaamheden die je samen met een team uitvoert. - Je maakt mensen blij en je ervaart dankbaarheid. - Je draagt je steentje bij mee aan verduurzaming. - Je helpt mee om kosten te verminderen/ besparen van de energierekening - Een vrijwilligersovereenkomst waarin alle afspraken zijn vastgelegd zoals o.a. verzekering tijdens jouw werkzaamheden - Je maakt deel uit van het gezellige en gewaardeerde vrijwilligers team van Avedan; jaarlijkse o.a. een vrijwilligersbijeenkomst en een kerst- of eindejaarsattentie. Verklaring Omtrent Gedrag: Je moet in het bezit zijn van een VOG; deze wordt voor jou opgevraagd en hier zijn geen kosten aan verbonden. Lijkt het jou wat om fixer te worden en ben je minimaal een halve dag per week beschikbaar? Of wil je graag eerst een vrijblijvend gesprek? Neem contact op of stuur een berichtje! Mailen mag ook rechtstreeks naar [e-mailadres verborgen]

Lees meer

structureel

Almelo

Techniek & reparatie
Klussen binnen

Beschrijving

Ben jij handig in huis? En wil je huurders in Almelo helpen hun (hoge) energierekening omlaag te brengen? Of wil je graag leren hoe dit moet?
Dan ben jij geknipt als ENERGIEFIXER!
Al in een paar uurtjes per week maak je met jouw klus-skills echt het verschil.

Dit ga je doen:
• Het vervangen en aanbrengen van tochtstrips.
• Het aanbrengen van radiatorfolie.
• Het vervangen van gloeilampen door ledverlichting.
• Het adviseren van bewoners over energiebesparing.

Dit ben jij:
- Kleine klusjes in huis ? die heb jij zo gefikst.
- Gaat graag met mensen om.
- Past je gemakkelijk aan als je bij mensen thuiskomt.
- Komt je afspraken na.

Wat bieden wij?
- Begeleiding door de hoofdfixer/leermeester op het gebied van woningisolatie en
energiebesparing.
- Leuke en relatief eenvoudige werkzaamheden die je samen met een team uitvoert.
- Je maakt mensen blij en je ervaart dankbaarheid.
- Je draagt je steentje bij mee aan verduurzaming.
- Je helpt mee om kosten te verminderen/ besparen van de energierekening
- Een vrijwilligersovereenkomst waarin alle afspraken zijn vastgelegd zoals o.a.
verzekering tijdens jouw werkzaamheden
- Je maakt deel uit van het gezellige en gewaardeerde vrijwilligers team van Avedan;
jaarlijkse o.a. een vrijwilligersbijeenkomst en een kerst- of eindejaarsattentie.

Verklaring Omtrent Gedrag:
Je moet in het bezit zijn van een VOG; deze wordt voor jou opgevraagd en hier zijn geen kosten aan verbonden.

Lijkt het jou wat om fixer te worden en ben je minimaal een halve dag per week beschikbaar? Of wil je graag eerst een vrijblijvend gesprek? Neem contact op of stuur een berichtje!
Mailen mag ook rechtstreeks naar [e-mailadres verborgen]

Praktische informatie

Wekelijks 0 tot 36 uur

Locatie

Almelo

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Impactgebied

Duurzaamheid & milieu
Sociaal & welzijn

Categorie

Techniek & reparatie
Klussen binnen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Avedan Welzijn

Almelo

Koffietijd

Avedan Welzijn

Voor een mevrouw van eind 70 zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die gezellig samen met haar even naar het centrum gaat. Ze woont in het centrum en kwam daar eerder regelmatig voor een boodschapje en een stukje gezelligheid. Maar omdat mevrouw buiten rolstoelafhankelijk is, lukt dit haar niet meer. Je maakt haar heel blij als je haar in de rolstoel meeneemt naar het marktplein. Maar ook een kop koffie bij haar drinken vindt ze heel fijn!! Stuur ons even een berichtje en wij brengen jullie in contact.

Structureel
Almelo

2 + 2 = 4

Avedan Welzijn

Voor een ouder echtpaar zijn we op zoek. Meneer en mevrouw kunnen door lichamelijke omstandigheden de deur niet uit. Ze houden van gezelligheid, een spelletje (sjoelen, dammen, schaken) maar ook een fijn gesprek is waar ze naar uitzien. Ze zouden het heel leuk vinden om regelmatig een ander echtpaar te ontmoeten bij hen thuis. Hebben jij en je eega wat tijd over en willen jullie graag iets betekenen voor dit echtpaar? Bel of stuur ons een bericht en wij brengen jullie in contact.

Structureel
Almelo

Gezelschap om gezellig mee uit te gaan

Avedan Welzijn

Mevrouw zoekt een vrijwilligster die samen met haar naar de bioscoop zou willen, Hof 88 of andere uitstapjes wil maken, als bijvoorbeeld keer de stad in met terrasje erbij. Ze zoekt een “gewone” vrijwilligster die houdt van mooie gesprekken, een luisterend oor kan bieden en gevoel voor humor heeft. Voor mevrouw is leeftijd niet het belangrijkste, maar levenservaring wel. Goed voor jullie te weten dat mevrouw beschikking heeft over een auto, maar niet veel rijdt en zeker niet ’s avonds.

Structureel
Almelo

Wil jij ook taalvrijwilliger worden?

Avedan Welzijn

Vrijwilligers van Het Taalpunt helpen inwoners van Almelo die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of praten. Daarmee ondersteunen ze mensen die oorspronkelijk niet uit Nederland komen, maar ook inwoners die hier zijn geboren en getogen. Ze ondersteunen 1 op 1 of in een groepje. Een uurtje per week of meer, in de bibliotheek, een wijkcentrum of bij mensen thuis? Heel flexibel vrijwilligerswerk dus, wat je helemaal zelf kunt invullen. Het Taalpunt is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die dat mooie werk ook willen doen. Voor je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je een gratis training van 4 dagdelen om de materialen en doelgroep te leren kennen. De eerstvolgende training is in het najaar van 2024. Je gaat deel uitmaken van een grote groep belangeloze helpers. Daarvoor organiseren we regelmatig leerzame en gezellige bijeenkomsten. En als coordinatoren helpen we je graag op weg en ondersteunen inhoudelijk waar nodig. Meer weten of je aanmelden? Stuur ons een berichtje!

Structureel
Almelo

Administratieve ondersteuning

Avedan Welzijn

Voor het senioren Advies Team zoeken we nog teamleden met een administratieve achtergrond die het leuk vinden om ouderen te helpen bij het op orde brengen van hun administratie. Veel ouderen wonen nog heerlijk op zichzelf maar hebben soms moeite met het op orde houden van de administratie of begrijpen niet goed hoe de moderne digitale wegen werken. Door ze hierbij te helpen vergroot je hun zelfstandigheid en levensgeluk. Na een periode van inwerken en coaching krijg je een eigen groep met deelnemers die je regelmatig ondersteunt. Je bepaalt zelf hoe groot de groep met deelnemers wordt. Uiteraard kun je terugvallen op het team voor vragen en/of coaching. Het is wel belangrijk dat je affiniteit met administratie hebt of ervaring hebt met het verzorgen van belastingaangifte voor anderen.

Structureel
Almelo

Hulp bij belastingaangifte

Avedan Welzijn

Ieder jaar helpen de mensen van het Senioren Advies Team een grote groep ouderen bij de belastingaangifte. Voor veel ouderen is het doen van belastingaangifte erg ingewikkeld of stressvol. Door ze hierbij te ondersteunen vergroten we hun leefgenot en zorgen ervoor dat deze mensen langer en gelukkiger zelfstandig kunnen blijven wonen. Het is fijn als je een administratieve achtergrond hebt en helemaal als je ervaring hebt met het doen van belastingaangifte van anderen. Als je vragen hebt, laat het dan weten, ik beantwoord ze graag.

Project
Almelo

De perfecte match; bemiddelingsmedewerker

Avedan Welzijn

Iedereen kan meedoen in de maatschappij. De bemiddelingsmedewerker draagt hieraan bij door een passende match te maken en zo mensen weer een zinvolle invulling van de dag te bieden. Je bent de spil tussen deelnemers en vrijwilligersorganisaties en gaat op zoek naar een passende activeringsplek voor de deelnemer bij een vrijwilligersorganisatie. Je werkt als bemiddelingsmedewerker in een team van ervaren vrijwilligers en stagiaires en de projectcoördinator. In ons team heerst een open sfeer waarbij er voldoende ruimte is voor eigen inbreng. Zelfstandigheid, initiatief tonen, teamwork en klantgerichtheid zijn een vanzelfsprekendheid. Daarnaast kun je grenzen stellen, goed luisteren en doorvragen en de deelnemer motiveren. De bemiddelingsmedewerker weet van aanpakken, is digitaal onderlegd in verband met administratie van rapportages en dergelijke. De werktijden zijn in overleg (1 dag (deel) in de week). Vrijwilligers krijgen een training en worden begeleid door de coördinator. Daarnaast hebben we jaarlijks meerdere gezellige uitjes met het team. Interesse of vragen? Stuur Petra een bericht of neem telefonisch contact op.

Structureel
Almelo

Sociale vrijwilligers gezocht voor wijkkamers

Avedan Welzijn

Ben jij iemand die van gezelligheid en een praatje houdt? En die mensen graag een leuke ochtend of middag wilt bezorgen? Dan is vrijwilligerswerk in een wijkkamer van Avedan iets voor jou! In de wijkkamers drinken (wijk) bewoners samen koffie en delen ze verhalen. Samen met de deelnemers kijk je aan welke activiteit behoefte is, bijvoorbeeld een spelletje doen, sjoelen, iets knutselen of alleen bijpraten. Ook biedt Sportbedrijf Almelo in verschillende wijkkamers een beweegprogramma aan. Tussen de middag wordt gezellig samen gegeten. Avedan had al 29 wijkkamers in 6 wijken in Almelo. Door de grote behoefte aan gezelligheid onder vooral oudere inwoners gaan we nu uitbreiden. Voor die nieuwe wijkkamers zoeken we nog vrijwilligers. Het gaat om: • Wijkcentrum de Schelf Schelfhorst, woensdagochtend • Wijkcentrum ’t Dok binnenstad, dinsdagmiddag • Woonzorgcomplex Hoog Schuilenburg Aalderinkshoek, vrijdagochtend • Voetbalvereniging Luctor et Emergo, maandagmiddag Maar je kunt ook op www.avedan.nl/wijkkamer kijken of er een wijkkamer bij jou in de buurt is waar je dit mooie vrijwilligerswerk kunt doen. Ben jij een sociaal persoon en lijkt het je leuk om in een ontspannen sfeer te helpen met de koffie en thee, een praatje te maken met de mensen en het voorbereiden van de lunch? Neem dan contact op met Avedan, telefoon 0546- 544100. Je mag natuurlijk ook eerst een kijkje komen nemen. Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag. Die is gratis. Avedan houdt elk jaar een leuke bijeenkomst met vrijwilligers en je krijgt door het jaar heen enkele attenties (onder andere met Pasen en Kerst). En natuurlijk wordt je goed begeleid door 1 van onze coördinatoren.

Structureel
Almelo

Taalmaatje voor azc bewoner

Avedan Welzijn

Voor het project #Meedoen zijn we op zoek naar taalmaatjes voor bewoners van het azc Almelo. Om Nederlands te praten, samen huiswerk te maken, een keer naar de markt te gaan of een wandeling te maken. Je kunt samen afspreken hoe vaak je samenkomt en hoelang. Enkele uurtjes per week gaan jullie samen aan de slag om op een praktische manier de Nederlandse taal te oefenen. Dit kan thuis zijn, in de bibliotheek, maar ook op de markt of tijdens een wandeling. De invulling is geheel aan jullie. Hiermee verbetert niet alleen het Nederlands, maar vergroot je ook de zelfredzaamheid van de bewoners.

Structureel

Anderen bekeken ook

Almelo

Gastheer/gastvrouw buurthuiskamer

Leger des Heils

Voor onze buurthuiskamer Bij Bosshardt van het Leger des Heils aan de Troelstralaan 1 in Almelo zijn wij op zoek naar een gastheer/gastvrouw. De buurthuiskamer wordt bezocht door mensen uit de buurt die behoefte hebben aan een praatje of activiteit. Ook hebben we een tweedehandskledingwinkel die druk wordt bezocht en 2 keer per week verzorgen wij een warme maaltijd. De taken bestaan uit koffie/thee verzorgen, een praatje maken, spelletje doen en zorgen voor een aangename sfeer. De mogelijke werkdagen zijn op de maandag van 9.45 tot 12.15 en dinsdag, woensdag en donderdag van 9.15 tot 13.30. Graag horen we van je of je interesse hebt en we gaan graag met je in gesprek om te kijken of het van beide kanten passend is!

Structureel
Almelo

Creabea m/v huiskamer zorgboerderij

Zorgboerderij 't Klein Wierke

Voor onze Zorgboerderij zijn wij op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger (m/v) die het leuk vindt activiteiten samen te doen met onze deelnemers. Dit kunnen creatieve activiteiten zijn, spel, geheugentraining, bewegingsactiviteiten, bakken, koken, zingen, kaartjes maken, schilderen en / of andere creatieve activiteiten. Heb je de mogelijkheid om één of meerdere dagdelen per week onze deelnemers te ondersteunen bij de activiteiten, heb je affiniteit met onze doelgroep (volwassenen), dan is dit een mooie uitdaging een steentje bij te dragen in het welbevinden van onze deelnemers en zijn we op zoek naar jou ! Is je interesse gewekt, dan nodigen wij je graag uit voor een kennismaking. Kijk ook eens op www.wierke.nl voor de eerst indruk van onze zorgboerderij.

Structureel
Almelo

Vrijwilliger begeleiding hobbyruimte

Zorgboerderij 't Klein Wierke

Zorgboerderij 't Klein Wierke is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor het begeleiden van deelnemers in de hobbyruimte. In onze hobbyruimte maken we verschillende producten zoals voederhuisjes, windwaaiers en plantbakjes. Een deel van deze producten worden onder begeleiding (1 op1) gemaakt. Het is niet productiegericht, maar het gaat vooral om onze deelnemer een fijne dag te bezorgen. Heeft u affiniteit met onze doelgroep volwassenen met lichamelijke en / of cognitieve beperkingen, heeft u kennis van houtbewerking of wilt u dit leren,bent u geïnteresseerd in het begeleiden van onze deelnemers, dan is dit de kans om ons team te komen versterken. Als vrijwilliger wordt u betrokken bij verschillende activiteiten op de zorgboerderij en is er ieder jaar een speciale dag voor onze medewerkers, vrijwilligers en stagiaires, zodat u elkaar kunt ontmoeten.

Structureel
Almelo, Losser, Twenterand, Wierden, Haaksbergen, Borne, Oldenzaal, Enschede, Hof van Twente, Hengelo

Vrijwilliger Gezinsondersteuning Home Start

Humanitas Twente

Bij gezinsondersteuning Home Start kun jij jouw ervaring als opvoeder inzetten om een ander te ondersteunen. Home Start vrijwilligers zijn er voor ouders van jonge kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben of met praktische vragen zitten. “Toen ik voor het eerst van Home Start hoorde dacht ik dat het heel zwaar was, alsof er iets fout moest gaan. Maar nu heb ik zelf de ondersteuning, en dat is helemaal niet zo! Het voelt eerder alsof er een buurvrouw over de vloer komt, iemand die gewoon een andere kijk heeft op dingen. Dat heeft mij heel erg geholpen. – Melanie, deelnemer Home Start Over vrijwilligerswerk bij Home Start Bij Home Start word je gekoppeld aan een ouder die even wat ondersteuning nodig heeft. Een jaar lang kom je wekelijks op bezoek bij zijn of haar gezin. Je biedt een luisterend oor, geeft antwoord op praktische opvoedvragen of gaat bijvoorbeeld iets leuks ondernemen met het gezin. Het doel is dat het gezin na een jaar zonder jou verder kan! Over de mensen waar je het voor doet Home Start is er voor alle ouders met kinderen van 0-14 jaar. Alle ouders kunnen zich aanmelden. Het maakt niet uit hoeveel kinderen ze hebben en of ze met grote of kleine vragen zitten. Als vrijwilliger ben je er voor ouders die even de balans kwijt zijn, zich eenzaam voelen of voor wie het even teveel is. Over jou Wij zoeken vrijwilligers die: Zelf kinderen hebben of ervaring met opvoeden 2 tot 3 uur per week beschikbaar zijn Goed kunnen luisteren naar zowel ouders als kinderen Bereid zijn om zich een jaar lang in te zetten voor een ander Wat wij bieden Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers. Bij Humanitas Twente bieden we: Een nieuwe, leerzame uitdaging Een mooie manier om je vrije tijd te besteden (Werk)ervaring opdoen in een gezellige organisatie Professionele begeleiding én training waar je een certificaat voor krijgt Contact met andere vrijwilligers Reiskostenvergoeding en WA-verzekering Over ons Humanitas Twente is onderdeel van Humanitas Nederland: een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Onze 550 vrijwilligers ondersteunen mensen in heel Twente. Ze ondersteunen bij zaken als financiële thuisadministratie, opvoeding, eenzaamheid en opgroeien. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente! Meer weten? Voor meer informatie kun je contact opnemen via onderstaande knop.

Structureel
Almelo

Bestuursleden gezocht

Almelo Sociaal

Het bestuur van Almelo Sociaal faciliteert en ondersteunt de activiteiten van een aantal vrijwilligersorganisaties. Deze organisaties behartigen de belangen van groepen inwoners van Almelo, zoals de ouderen, mensen met een handicap, mensen die aangewezen zijn op een uitkering of die hulp zoeken in het kader van de Wmo. Het secretariaat zorgt voor de faciliteiten zoals vergaderruimtes en spreekuren. Het bestuur zorgt voor de financiële zaken zoals het aanvragen van subsidies en legt verantwoording af aan de gemeente. Wie zoeken we? Almelo Sociaal is op zoek naar enthousiaste en betrokken mensen die als bestuurslid een bijdrage willen leveren aan onze organisatie. Afhankelijk van uw kennis en belangstelling neemt u verantwoordelijkheden op u op specifieke gebieden, zoals PR en marketing, het schrijven van kwartaal- en jaarverslagen, technische zaken of bijvoorbeeld digitalisering. Wat vragen we van u? Vrije tijd: dit varieert van 3 tot 5 uur per maand. Er zijn 10 bestuursvergaderingen per jaar. Heeft u ervaring in het Sociale Domein, dan heeft dat onze voorkeur. Een enkele keer wordt er ingesproken bij politieke beraden, maar ook voor gesprekken met organisaties zoals externe partners en belanghebbenden deinst u niet terug. Tot slot vragen we om een constructieve houding en samenwerking met medebestuursleden en andere vrijwilligers om de doelstellingen van Almelo Sociaal te realiseren. Herkent u zichzelf hierin? U heeft affiniteit met sociale en maatschappelijke vraagstukken in de Almelose samenleving. Als bestuurslid zijn communicatieve vaardigheden en een positieve instelling onmisbaar. U bent een teamspeler met de bereidheid om samen te werken en wil zich in zetten op vrijwillige basis. Wat krijgt u ervoor terug? Een boeiende rol in een maatschappelijk betrokken organisatie. De mogelijkheid om een verschil te maken in de lokale gemeenschap. Een collegiale en stimulerende werkomgeving. Veel waardering in een gezellig team Gratis passende trainingen en een onkostenvergoeding. Heeft u belangstelling? Wilt u meer weten? Indien u geïnteresseerd bent in de rol van bestuurslid, ontvangen wij graag uw cv en motivatiebrief. Sollicitaties kunnen worden ingediend via [email protected]. Wilt u eerst vrijblijvend meer informatie? Neem dan contact op met Henk , penningmeester bij Almelo Sociaal. Almelo Sociaal streeft naar diversiteit in het bestuur en nodigt daarom kandidaten van alle leeftijden uit om te solliciteren. Wij kijken uit naar uw sollicitatie en heten nieuwe bestuursleden van harte welkom.

Structureel
Almelo

Sociale vrijwilligers gezocht voor wijkkamers

Avedan Welzijn

Ben jij iemand die van gezelligheid en een praatje houdt? En die mensen graag een leuke ochtend of middag wilt bezorgen? Dan is vrijwilligerswerk in een wijkkamer van Avedan iets voor jou! In de wijkkamers drinken (wijk) bewoners samen koffie en delen ze verhalen. Samen met de deelnemers kijk je aan welke activiteit behoefte is, bijvoorbeeld een spelletje doen, sjoelen, iets knutselen of alleen bijpraten. Ook biedt Sportbedrijf Almelo in verschillende wijkkamers een beweegprogramma aan. Tussen de middag wordt gezellig samen gegeten. Avedan had al 29 wijkkamers in 6 wijken in Almelo. Door de grote behoefte aan gezelligheid onder vooral oudere inwoners gaan we nu uitbreiden. Voor die nieuwe wijkkamers zoeken we nog vrijwilligers. Het gaat om: • Wijkcentrum de Schelf Schelfhorst, woensdagochtend • Wijkcentrum ’t Dok binnenstad, dinsdagmiddag • Woonzorgcomplex Hoog Schuilenburg Aalderinkshoek, vrijdagochtend • Voetbalvereniging Luctor et Emergo, maandagmiddag Maar je kunt ook op www.avedan.nl/wijkkamer kijken of er een wijkkamer bij jou in de buurt is waar je dit mooie vrijwilligerswerk kunt doen. Ben jij een sociaal persoon en lijkt het je leuk om in een ontspannen sfeer te helpen met de koffie en thee, een praatje te maken met de mensen en het voorbereiden van de lunch? Neem dan contact op met Avedan, telefoon 0546- 544100. Je mag natuurlijk ook eerst een kijkje komen nemen. Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag. Die is gratis. Avedan houdt elk jaar een leuke bijeenkomst met vrijwilligers en je krijgt door het jaar heen enkele attenties (onder andere met Pasen en Kerst). En natuurlijk wordt je goed begeleid door 1 van onze coördinatoren.

Structureel
Almelo

Gezellige vrijwilligers voor HobNob

HobNob

wij zijn op zoek naar enthousiaste, gezellige vrijwilligers voor het festival in de schelfhorst HobNob dat 6 juli '24 plaatsvindt. Zonder vrijwilligers zou HobNob niet bestaan en zouden veel mensen niet naar het gratis festival kunnen gaan. Wij willen graag dat dit blijft bestaan, zodat ook mensen die normaal geen geld hebben voor een festival dit ook kunnen doen. Meld je aan en kom bij ons leuke vrijwilligersteam!!

04-07-2024 en 3 meer
Jongeren
(kleine) groepen