csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Marokkaans sprekend maatje

Ouderenzorg organisatie De Waalboog is op zoek naar een Marokkaans sprekende persoon die het leuk vindt om een van onze bewoners te bezoeken. Meneer zit in een rolstoel maar gaat graag naar buiten. Het zou fijn zijn als dhr in zijn eigen taal met iemand kan communiceren. Dhr heeft een vorm van dementie. Samen een wandeling maken of een praatje maken onder het genot van een kopje koffie, het is allemaal mogelijk. Heb jij nog wat tijd over en lijkt je het leuk om iemand te bezoeken, neem dan contact op met onze vrijwilligers coördinator. Verbreed je kennis van de doelgroep, wordt onderdeel van het team en samen zorgen we voor een mooie dag voor onze ouderen.

Lees meer

structureel

Nijmegen

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Ouderenzorg organisatie De Waalboog is op zoek naar een Marokkaans sprekende persoon die het leuk vindt om een van onze bewoners te bezoeken.

Meneer zit in een rolstoel maar gaat graag naar buiten. Het zou fijn zijn als dhr in zijn eigen taal met iemand kan communiceren. Dhr heeft een vorm van dementie. Samen een wandeling maken of een praatje maken onder het genot van een kopje koffie, het is allemaal mogelijk.

Heb jij nog wat tijd over en lijkt je het leuk om iemand te bezoeken, neem dan contact op met onze vrijwilligers coördinator.

Verbreed je kennis van de doelgroep, wordt onderdeel van het team en samen zorgen we voor een mooie dag voor onze ouderen.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Nijmegen

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van stichting De Waalboog

Nijmegen

Bezoekmaatje

stichting De Waalboog

Ouderenzorg organisatie De Waalboog is op zoek naar enthousiaste mensen die graag iets willen betekenen voor de oudere medemens. Heb je een uurtje of misschien wel 2 over in de week en vindt je het leuk om een spelletje te doen, kopje koffie te drinken of een wandeling te maken. Meld je dan snel aan bij onze vrijwilligers coördinator. Samen kijken we dan of er een plek binnen de organisatie is die voor jou passend is. Wat hebben we jou te bieden? Je staat evenredig aan de medewerker. Je verbreedt je kennis door de omgang met bepaalde doelgroepen. Wij bieden je reiskostenvergoeding. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de organisatie. En we nemen je oa mee in de presentjes voor de dag van de zorg en het kerstpakket.

Structureel
Nijmegen

Muziek begeleider

stichting De Waalboog

Ouderenzorg organisatie De Waalboog is voor een afdeling op Joachim en Anna op zoek naar een enthousiast persoon die het leuk vindt om één dinsdag of donderdag in de week te assisteren bij een muziek middag/ochtend via You-Tube. Dus heb je 1 a 2 uurtjes over in de week en spreekt dit je aan? Neem dan snel contact op met onze vrijwilligers coördinator. Wat hebben we jou te bieden? Je staat evenredig aan de medewerker. Je verbreedt je kennis door de omgang met bepaalde doelgroepen. Wij bieden je reiskostenvergoeding. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de organisatie. En we nemen je oa mee in de presentjes voor de dag van de zorg en het kerstpakket.

Structureel
Nijmegen

Gezelschap voor in de huiskamer

stichting De Waalboog

Ouderenzorg organisatie De Waalboog is op zoek, voor verschillende locaties binnen Nijmegen, naar enthousiaste personen die het leuk vinden om overdag of 's avond in de huiskamer gezelschap komen bieden. Denk aan een spelletje spelen, kopje koffie schenken of een praatje maken. Heb jij nog een uurtje over en wil je wat betekenen voor je medemens, neem dan contact op met onze vrijwilligers coördinator. Samen kunnen we dan kijken of er iets passends voor je bij zit. Wat hebben we jou te bieden? Je staat evenredig aan de medewerker. Je verbreedt je kennis door de omgang met bepaalde doelgroepen. Wij bieden je reiskostenvergoeding. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de organisatie. En we nemen je oa mee in de presentjes voor de dag van de zorg en het kerstpakket.

Structureel
Nijmegen

Perzisch sprekend maatje

stichting De Waalboog

Ouderenzorg organisatie De Waalboog is voor een cliënt van locatie Nijevelt op zoek naar een iemand die kennis heeft van de Afgaans Perzische taal. Dhr voelt zich wat eenzaam en spreekt wat Engels en Perzisch wat de communicatie bemoeilijkt. Spreek jij de Perzische taal en ben je bereid 1 maal in de week een bezoekje af te leggen om een gezellig praatje te maken en een wandeling of een kopje koffie te doen, neem dan contact op met de vrijwilligers coördinator. Wat hebben we jou te bieden? Je staat evenredig aan de medewerker. Je verbreedt je kennis door de omgang met bepaalde doelgroepen. Wij bieden je reiskostenvergoeding. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de organisatie. En we nemen je oa mee in de presentjes voor de dag van de zorg en het kerstpakket.

Structureel
Nijmegen

Gezelschap voor de zondagochtend

stichting De Waalboog

Ouderenzorg organisatie De Waalboog is op zoek, voor locatie st. Jozefklooster, naar een enthousiast persoon die het leuk vindt om op de zondagochtend gezelschap te komen bieden. Denk aan een spelletje spelen, kopje koffie schenken of een praatje maken in de gemeenschappelijke ruimte. Eventueel halen en brengen van de bewoner naar de kamer. Heb jij nog wat tijd over op de zondagochtend van 10.00-11.30 uur en wil je wat betekenen voor je medemens, neem dan contact op met onze vrijwilligers coördinator. Wat hebben we jou te bieden? Je staat evenredig aan de medewerker. Je verbreedt je kennis door de omgang met bepaalde doelgroepen. Wij bieden je reiskostenvergoeding. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de organisatie. En we nemen je oa mee in de presentjes voor de dag van de zorg en het kerstpakket.

Structureel
Nijmegen

Kook hulp

stichting De Waalboog

Ouderenzorg organisatie De Waalboog is op zoek, voor verschillende locaties binnen Nijmegen, naar enthousiaste personen die het leuk vinden om mee te helpen met het koken van de avondmaaltijd. Tijden liggen ongeveer tussen 17.00-20.00 uur. Denk ook aan een stukje begeleiding en het opdekken en afruimen van de tafels. Het creëren van een beetje gezelligheid en het maken van een praatje. Ook voor de middag zoeken we mensen die het leuk vinden om lekkere hapjes te maken. Heb jij nog een paar uurtjes over en wil je wat betekenen voor je medemens, neem dan contact op met onze vrijwilligers coördinator. Wat hebben we jou te bieden? Je staat evenredig aan de medewerker. Je verbreedt je kennis door de omgang met bepaalde doelgroepen. Wij bieden je reiskostenvergoeding. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de organisatie. En we nemen je oa mee in de presentjes voor de dag van de zorg en het kerstpakket.

Structureel
Nijmegen

Wandelmaatje

stichting De Waalboog

Ouderenzorg organisatie De Waalboog is op zoek naar enthousiaste mensen die graag iets willen betekenen voor de oudere medemens. Heb je een uurtje of misschien wel 2 over in de week en vindt je het leuk om een wandeling te maken met een van onze bewoners. Meld je dan snel aan bij onze vrijwilligers coördinator. Onze bewoners wachten op jou! Middels een intake gesprek bekijken we samen wat een passende doelgroep voor je is en welke locatie het best bij je past. Wat hebben we jou te bieden? Je staat evenredig aan de medewerker. Je verbreedt je kennis door de omgang met bepaalde doelgroepen. Wij bieden je reiskostenvergoeding. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de organisatie. En we nemen je oa mee in de presentjes voor de dag van de zorg en het kerstpakket.

Structureel
Nijmegen

Spelletjesmiddag

stichting De Waalboog

Ouderenzorg organisatie De Waalboog is op zoek, voor een afdeling op locatie Joachim en Anna, naar iemand die het leuk vindt om op de vrijdagmiddag de spelletjes middag wilt begeleiden. Heb jij affiniteit met ouderen en vindt je het leuk om spelletjes te spelen of hierin te begeleiden, neem dan contact op met de vrijwilligers coördinator. Wat hebben we jou te bieden? Je staat evenredig aan de medewerker. Je verbreedt je kennis door de omgang met bepaalde doelgroepen. Wij bieden je reiskostenvergoeding. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de organisatie. En we nemen je oa mee in de presentjes voor de dag van de zorg en het kerstpakket.

Structureel
Nijmegen

Zwembegeleider

stichting De Waalboog

Ouderenzorg organisatie De Waalboog is op zoek naar iemand die het leuk vindt een bewoner te begeleiden bij het zwemmen. Tijdens het omkleden geef je aanwijzingen en in het water begeleid je de bewoner tijdens het zwemmen. Het zwemmen vindt plaats in het Erica Terpstra bad op de dinsdagochtend tussen 10.00-12.00 uur. Vertrek locatie; Joachim en Anna. Heb jij nog wat tijd over en heb je affiniteit met de doelgroep jong dementerenden, spreek je de Nederlandse taal en hou je van zwemmen, meld je dan aan bij onze vrijwilligerscoördinator voor meer informatie. Wat hebben we jou te bieden? Je staat evenredig aan de medewerker. Je verbreedt je kennis door de omgang met bepaalde doelgroepen. Wij bieden je reiskostenvergoeding. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de organisatie. En we nemen je oa mee in de presentjes voor de dag van de zorg en het kerstpakket.

Structureel
Nijmegen

Mensen met talenten

stichting De Waalboog

Ouderenzorg organisatie De Waalboog is op zoek naar mensen met talenten. Draag jij de ouderenzorg een warm hart toe en wil jij het verschil maken voor onze bewoners maak dan eens een afspraak met onze vrijwilligers coördinator. In een kennismakingsgesprek kijken we wat jouw wensen en voorkeuren zijn. Vandaar uit zoeken we een geschikte match met een team of een bewoner. Er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld; bezoekmaatje, wandelmaatje, Toektoekchauffeur, ondersteuning activiteiten, ondersteuning rondom de maaltijd, etc. Neem ook eens een kijkje op onze website. Zien we jou binnenkort?

Structureel
Nijmegen

Koken Joods /Orthodoxe maaltijd

stichting De Waalboog

Ouderenzorg organisatie De Waalboog is op zoek naar iemand die het leuk vind om voor een bewoner van locatie Nijevelt Joods/Orthodox te koken. Helaas is degene die voor mevrouw kookte uitgevallen en nu zijn we op zoek naar iemand die lekker voor haar kan koken op traditionele wijze. Met één of twee keer in de week is mevrouw al geholpen. Nu wordt het aangeleverd uit de diepvries maar niets is zo lekker als een verse maaltijd op je bord. Dus, kun jij goed koken.. Heb je affiniteit met ouderen en heb je wat tijd over in de week, neem dan contact op met onze vrijwilliger coördinator om een kennismakingsafspraak te maken. Wij kijken naar je uit!

Structureel
Nijmegen

Vrijwilliger Hospice de Linde

stichting De Waalboog

Het mooiste cadeau dat je iemand kan geven, is je tijd. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die een waardevolle bijdrage willen leveren aan gasten in de laatste fase van hun leven. Binnen het hospice hebben we verschillende mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. De belangrijkste rol van een vrijwilliger is ‘er zijn’. Als gastvrouw of gastheer voor naasten en bezoek, waarin je zorgt voor drinken en hand- en spandiensten verleent waar nodig. - Als kookvrijwilliger, voor het bereiden van kleine maaltijden of voor het halen van boodschappen voor iemand die kookt. - Als zorgvrijwilliger, die een waardevolle bijdrage kan leveren in het bieden van rust en nabijheid in het allerlaatste moment van iemands leven. - Als zorgvrijwilliger, waarin je de tijd wilt en kunt nemen om iemand in alle rust te verzorgen. Ook zonder zorgachtergrond is dit mogelijk nadat je een interne cursus hebt gevolgd. Hospice de Linde is onderdeel van de Nijmeegse zorgorganisatie De Waalboog. Het hospice is gesitueerd in het fonkelnieuwe gebouw Esdoorn dat ligt op het terrein van Joachim en Anna (Groesbeekseweg). Hospice de Linde heeft 8 studio’s waar gasten kunnen verblijven. Vereisten VOG verplicht Wanneer en hoe vaak? Structureel Dagdelen Meer weten? Stuur een bericht naar [email protected] voor meer informatie of om je aan te melden. Wij staan voor je klaar. /www.waalboog.nl/vrijwilligerhospice

Structureel

Anderen bekeken ook

Nijmegen

Boodschappenmaatje met auto in Nijmegen

Sterker Ouderenwerk

Voor ouderen in Nijmegen zijn we opzoek naar mensen die met de eigen auto samen met de oudere boodschappen wil gaan doen. Het gaat hierbij hulp voor mensen die dit zelf niet meer kunnen regelen, en die wel heel graag zelf boodschappen zouden willen doen met een hulp. De reiskosten voor het gebruik van de auto worden vergoed. We kijken ook samen naar een passende match zodat het ook een gezellig uitje wordt voor de oudere en voor de hulp !

Structureel
Nijmegen, Wijchen, Heumen, Druten, Berg en Dal, West Maas en Waal

Vind jij het leuk om iemand te ontmoeten?

RIBW Nijmegen & Rivierenland

Bij onze RIBW hebben wij diverse aanvragen van mensen die een maatje zoeken. Mensen die thuis of uit samen koffie willen drinken, die willen wandelen of fietsen, een (tweedehands) winkel willen bezoeken, samen een hobby uitoefenen, of anders. Mannen en vrouwen met diverse interesses en allen met dezelfde behoefte: om samen met iemand te praten en/of iets te ondernemen. Omdat hun netwerk vaak klein is, zijn onze mensen op zoek naar een maatje. Als jij open kunt staan voor iemand met een psychische kwetsbaarheid, ben jij van grote betekenis als maatje bij ons. Het contact van mens tot mens is het belangrijkst, daarom heb je geen specifieke opleiding nodig. We vragen of je 1x in de twee weken 1-2 uur met iemand af wil spreken, vaker mag ook. Handig als je met een stabiele persoonlijkheid goed kunt luisteren. Wij bieden begeleiding en intervisie, waardoor je ook kennismaakt met andere maatjes. Verder teken je een vrijwilligersovereenkomst en is reiskostenvergoeding mogelijk. We sturen je soms een leuke attentie en hebben jaarlijks een vrijwilligers-uitje. En we hebben deelnemers die blij zijn dat je langskomt 😊 Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe jij als maatje echt het verschil kunt maken in iemands leven? Neem dan contact op! Dan kunnen we kennismaken en meer van elkaar horen.

Structureel
Nijmegen

Sociaal maatje gevraagd

IrisZorg

Als maatje kun je écht een verschil maken in het leven van onze cliënten. Simpelweg door samen leuke dingen te ondernemen en er 'te zijn'. Word jij ook Als maatje kun je écht een verschil maken in het leven van onze cliënten. Vaak leven zij in een kleine wereld met weinig familie of vrienden. Eenzaamheid ligt op de loer. Maar als maatje kun je dit doorbreken en mensen weer laten meedoen in de maatschappij. Simpelweg door samen leuke dingen te ondernemen en er 'te zijn'. Onze doelgroep is 35+ waarvan een belangrijk deel 55+. WAT DOET IRISZORG? IrisZorg is er voor (jong)volwassenen met een verslaving en/of problemen op het gebied van wonen en leven. Met integrale zorg, behandeling, begeleiding, werk en activiteiten, ondersteunen we mensen om weer grip op hun leven te krijgen. Daarnaast bieden we laagdrempelige opvang voor mensen zonder onderdak. Wat ga je doen? Na je aanmelding als maatje volgt er een intakegesprek waarbij we graag van je horen wie je bent, wat je hobby’s zijn en waar je blij van wordt. Daarna gaan we kijken welke cliënt het beste bij je past. We doen dit heel nauwkeurig en kijken daarbij naar overeenkomsten in hobby’s, leeftijd, levensinstelling, etc. Wanneer we een goede match gevonden hebben, regelen we een eerste ontmoeting. Als het van beide kanten klikt, heb je je maatje gevonden! Wat jullie precies gaan doen, mogen jullie helemaal zelf beslissen. Denk aan: - wandelen of fietsen - samen naar een wijkcentrum of een rommelmarkt - samen een kopje koffie drinken en bijkletsen - samen op zoek naar een hobby voor de cliënt - samen sporten - samen computeren zodat de cliënt leert omgaan met internet, mailen, etc. - samen schilderen Wie ben jij? - Je bent sociaal en makkelijk in de omgang. - Je staat open in het leven en oordeelt niet snel. - Je kunt goed luisteren. - Je kunt goed je grenzen aangeven. - Je kunt je goed inleven in iemand anders. - Je bent betrouwbaar. - Je kunt initiatief nemen en bent in staat iemand te activeren en te enthousiasmeren. - Je bent één jaar lang één dagdeel per week beschikbaar. Tijden uiteraard in overleg Wat krijg je ervoor terug? Natuurlijk krijg je ook veel terug voor je enthousiaste inzet. Zo ervaar je hoe leuk en zinvol het is om je in te zetten voor onze cliënten. Maar daarnaast zorgen wij er ook voor dat jij je vrijwilligerswerk zorgeloos kan uitvoeren. Wij zorgen voor goede begeleiding, een training, een verzekering, duidelijke afspraken vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst en een vrijwilligersvergoeding. Wat maakt het werk de moeite waard? Enkele uitspraken zijn: "Het is zo fijn dat ik iets voor mijn maatje kan betekenen, ik zie mijn maatje echt opbloeien." “Ik ben een echt mensenmens. Sinds ik niet meer werk, vind ik het fijn om vrijwilligerswerk te doen. Het biedt structuur. En ik ben nu bevriend met een heel bijzondere vrouw.” "Ik kijk uit naar onze wekelijkse wandeling." "Mooi om te zien dat mijn maatje nu zelf een mail kan versturen." "Het maatjestraject levert mij veel voldoening op. Het geeft een fijn gevoel voor mij, dat ik iets betekend heb." “We hebben gewoon heel veel interesse in elkaar. Mijn maatje heeft ontzettend veel kennis, niet normaal.”

Structureel
Nijmegen

Sportmaatje gezocht

Rozan

Ik ben opzoek naar een sportmaatje. Ik zou graag samen met iemand willen sporten, dat is gezelliger dan dat alleen doen en het maakt de drempel om te gaan sporten wat lager voor mij. Momenteel heb ik via de mee-doen regeling een zwemabonnement en doe dat graag met iemand samen, maar ik sta er ook voor open om samen een andere sport te proberen. Omdat ik het spannend vind nieuwe mensen te ontmoeten zou ik eerst een keer kennis willen maken om te kijken of we klikken. Als er een match is kunnen we samen mogelijk eens of vaker gaan sporten. Een motivatie en leuk voor ons beide.

Eenmalig
Nijmegen

Verhuismaatjes gevraagd

Sterker Ouderenwerk

Ben jij goed in regelen en overzicht bewaren ? Vind je het leuk om mee te denken en ouderen te ondersteunen bij verhuizen ? Voor het Doorstroom project van Sterker Ouderenwerk zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden tijdens de verhuizing samen met de ouderenadviseur de oudere te helpen overzicht te bewaren, helpen met uitzoeken spullen bijvoorbeeld en steun en toeverlaat zijn tijdens het hele proces . Samen met de professionele hulp die altijd betrokken is.

Structureel
Nijmegen, Arnhem, Winterswijk, Doetinchem, Almelo, Zwolle, Epe, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn, Amsterdam, Alkmaar, Rotterdam, Haarlem, Nunspeet

Een magischeweek met Stichting VakantieKind!

Stichting VakantieKind

🌟 Word Vrijwilliger bij KinderDorp en Creëer Magische Herinneringen! 🌈 Heb jij een passie voor het bezorgen van onvergetelijke ervaringen aan kinderen tussen 7 en 11 jaar oud? Grijp dan nu de kans om deel uit te maken van ons enthousiaste team bij KinderDorp! Wat houdt het in? Als vrijwilliger bij KinderDorp werk je gedurende een hele week samen met andere gepassioneerde leiders om actieve, creatieve en spannende activiteiten te organiseren voor een groep van maximaal 27 deelnemers. Denk aan avontuurlijke tochten in het bos, speurtochten op de heide en gezellige liedjes rond het kampvuur. Jouw Rol: - Samenwerken met mede-leiding om een stimulerende omgeving te creëren. - Begeleiden en ondersteunen van deelnemers tijdens activiteiten. - Bedenken en uitvoeren van leuke activiteiten - Bijdragen aan de magie van KinderDorp door enthousiasme en creativiteit. Wat Bieden Wij? - Een week vol plezier, avontuur en onvergetelijke momenten. KinderDorp week 2: Zaterdag 27 juli tot Zaterdag 3 Augustus KinderDorp week 3: Zaterdag 3 aug. tot Zaterdag 10 Augustus - De kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en bestaande te versterken. - Een geheel verzorgde kampweek met overnachting en eten en drinken. Hoe Doe Je Mee? Meld je aan als vrijwilliger bij KinderDorp en maak deel uit van een geweldige gemeenschap die het verschil maakt in het leven van kinderen. Samen bouwen we aan herinneringen die een leven lang meegaan! Interesse? Bezoek de website van Stichting VakantieKind of mail [email protected] voor meer informatie. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in ons KinderDorp-team! 🏕️ KinderDorp - Waar Avontuur en Vriendschap Samenkomen! 🌟

Eenmalig
Jongeren
Nijmegen

Vrouwelijk maatje gezocht voor spontane man

IrisZorg

Vrouwelijk maatje gezocht voor spontane man van 48 jaar uit Nijmegen Meedoen! Dat willen onze cliënten ook heel graag. Jij kunt daarbij helpen. Mede dankzij jou krijgen mensen weer grip op hun leven. Meld je nu aan als vrijwilliger en ontmoet onze cliënten! Wat ga je doen? Als vrijwilliger bij IrisZorg kun je écht een verschil maken in het leven van onze cliënten. Vaak leven zij in een kleine wereld met weinig familie of vrienden. Eenzaamheid ligt op de loer. Maar als vrijwilliger kun je dit doorbreken en mensen weer laten meedoen. Simpelweg door samen leuke dingen te ondernemen en er 'te zijn'. Voor een man van 48 jaar zoeken wij een ondernemend en vrouwelijk maatje die niet te bang is om soms een beetje tegengas te geven. De wereld van meneer is erg klein geworden en hij voelt zich hierdoor eenzaam. Dit is de reden dat hij een maatje zoekt. Het is wel belangrijk dat het maatje een luisterend oor kan bieden en er even samen uit kan gaan. Meneer is erg creatief, houdt ervan om van niets iets te kunnen maken. Meneer houdt van tekenen, of dit nu met potlood, airbrush of tatoeëren is. Meneer is kunstenaar en een echte lolbroek. Ook is meneer vriendelijk en heeft humor. Meneer zoekt iemand die de vertaalslag kan maken tussen zijn leven en de maatschappij om hem heen. Iemand die een luisterend oor kan bieden, wandelen, musea bezoeken, praten met elkaar of samen naar een hobbycentrum kan gaan om de creativiteit weer op te kunnen pakken en onder de mensen te kunnen komen. Na je aanmelding als maatje volgt er een kennismakingsgesprek waarbij we graag van je horen wie je bent, wat je hobby’s zijn en waar je blij van wordt. We gaan dan samen kijken of bovenstaande cliënt goed bij je past. Daarna regelen we een eerste ontmoeting. Als het van beide kanten klikt, heb je je maatje gevonden! Wat krijg je ervoor terug? Natuurlijk krijg je ook veel terug voor je enthousiaste inzet. Je ontmoet interessante mensen met elk hun eigen bijzondere verhaal. Jij bent van grote betekenis voor hun herstel. Zo ervaar je hoe leuk en zinvol het is om je in te zetten voor onze cliënten. Maar daarnaast zorgen wij er ook voor dat jij je vrijwilligerswerk goed kunt uitvoeren. Wij bieden begeleiding, een training, een verzekering, duidelijke afspraken vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst en een vrijwilligersvergoeding. Wie ben jij? Je staat open in het leven. Zonder oordeel kun jij je inleven in anderen. Je bent betrouwbaar en bent in staat om een leuk contact aan te gaan met onze cliënten. Zo nodig kun je ook duidelijk zijn en je grenzen aangeven. Je weet op een natuurlijke manier iemand te activeren en te enthousiasmeren. Je bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar. Wie zijn wij? IrisZorg is er voor jong en oud en voor alle lagen van de bevolking. We zijn er voor mensen die problemen hebben op het gebied van financiën, relaties, werk of (psychische) gezondheid. Meestal in combinatie met een verslaving en/of (dreigende) dakloosheid. Vanuit integrale verslavingsbehandeling en maatschappelijke begeleiding ondersteunen wij cliënten naar herstel. Daar kunnen we jouw hulp als vrijwilliger goed bij gebruiken. Enthousiast geworden? Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over deze functie? Neem contact op met: Kim

Structureel
Nijmegen

Teamleider Supermarkt (24 - 32 uur pw)

Voedselbank Nijmegen - Overbetuwe

Wil jij ook een bijdrage leveren om onze klanten wekelijks te voorzien van voedsel? Meld je dan aan als teamleider supermarkt van de Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe. Voor iedere dag dat de winkel open is zijn we op zoek naar een teamleider. Dit zijn wij Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe voorziet zo’n 800 huishoudens, waarvan 1000 kinderen van een voedselpakket en boodschappen in Nijmegen, Elst en Zetten. Met ongeveer 280 enthousiaste vrijwilligers helpen we mensen met voedsel en gaan we voedselverspilling tegen. Supermarkt In het najaar van 2024 zal de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe een supermarkt openen in winkelcentrum Dukenburg. In deze supermarkt kunnen klanten van de Voedselbank zelf winkelen op een vast moment in de week. De supermarkt zal meerdere dagen per week open zijn waarbij er per dagdeel een team aanwezig is voor de praktische organisatie, inclusief een teamleider. De supermarkt wordt dagelijks bevoorraad vanuit onze centrale loods. Dit ga jij doen Als teamleider supermarkt stuur je de groep medewerkers van de dag aan. Op dinsdag, woensdag en vrijdag van 08.30 tot 16.30 en op donderdag van 13.30 tot uiterlijk 21.30. Je opent en sluit de winkel en tussendoor ben je aanspreekbaar voor zowel de medewerkers als de klanten. Je zorgt voor een goede sfeer en houdt overzicht over alle taken. Dat betekent dat je het aanspreekpunt bent voor de bevoorrading van de winkel, verantwoordelijk voor de dagelijkse aanpassing van het assortiment en verantwoordelijk voor de klantbeheer administratie. Daarnaast is er regelmatig overleg met de andere teamleiders supermarkt en terugkoppeling aan de coördinator supermarkt . Dit ben jij Je bent een sociale verbinder. Je bent betrokken, hulpvaardig, voelt verantwoordelijkheid én bezit goede communicatieve en digitale vaardigheden. Je hebt inzicht in logistieke processen en ervaring in het aansturen van een team is een pré. Je bent enthousiast over de bijdrage die je kunt leveren aan het werk van de Voedselbank. Wil je meer informatie? Stuur je vraag naar [email protected]. Geïnteresseerd in deze vacature? Graag zien we je bericht met de voorkeur voor een dag en een korte motivatie tegemoet op [email protected].

Structureel
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel