csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Grootsteunouders gezocht!

Opa's en oma's zijn belangrijk voor kinderen. Ze hebben levenservaring en vaak net iets meer geduld en tijd dan ouders. Grootouders kunnen een bron van rust en steun zijn voor een overbelast gezin. Helaas hebben niet alle kinderen grootouders of ze wonen te ver weg. Lijkt het u leuk om de rol van grootouder te vervullen voor een gezin in de buurt? U bent meer dan welkom! Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt de steunouder coördinator gezinnen die het zwaar hebben aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Steunouder zorgt ervoor dat kinderen positief opgroeien in hun eigen gezin, versterkt de gemeenschapszin en vermindert beroepsmatige hulp en uithuisplaatsingen. Hoe kom je in aanmerking - Volwassenen met opvoedingservaring - Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen (dit regelt Welzijnswerk Midden-Drenthe). Wil je meer informatie? Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Thérèse, steunouder coördinator. Of meld je aan als steunouder via onze website.

Lees meer

structureel

Midden-Drenthe

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Opa's en oma's zijn belangrijk voor kinderen. Ze hebben levenservaring en vaak net iets meer geduld en tijd dan ouders. Grootouders kunnen een bron van rust en steun zijn voor een overbelast gezin. Helaas hebben niet alle kinderen grootouders of ze wonen te ver weg.

Lijkt het u leuk om de rol van grootouder te vervullen voor een gezin in de buurt? U bent meer dan welkom!

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt de steunouder coördinator gezinnen die het zwaar hebben aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Steunouder zorgt ervoor dat kinderen positief opgroeien in hun eigen gezin, versterkt de gemeenschapszin en vermindert beroepsmatige hulp en uithuisplaatsingen.

Hoe kom je in aanmerking
- Volwassenen met opvoedingservaring - Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen (dit regelt Welzijnswerk Midden-Drenthe).

Wil je meer informatie?
Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Thérèse, steunouder coördinator. Of meld je aan als steunouder via onze website.

Praktische informatie

Locatie

Midden-Drenthe

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Welzijnswerk Midden-Drenthe

Midden-Drenthe

Wandelbegeleider Gezond Natuur Wandelen

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Gezocht Wandelbegeleiders voor Gezond Natuur Wandelen in Beilen Wandel je graag? Het liefst in een groene omgeving? Zou je je enthousiasme willen overbrengen op mensen die minder bewegen? En wil je op regelmatige en vrijwillige basis (bv 1x per maand) een wandelgroep begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou. De Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert in verschillende provincies al enkele jaren wandelingen. Deze zijn 1x per week, gratis toegankelijk en in een rustig tempo voor iedereen die meer wil bewegen. Naderhand drinken we voor wie dat wil gezellig een kopje thee of koffie samen. Alle wandelbegeleiders krijgen gratis drie korte trainingen van een halve dag aangeboden: EHBO, Wandelbegeleider en IVN Natuurbeleving. Geïnteresseerd? Zin om bijvoorbeeld 1 x per maand als wandelbegeleider mee te wandelen? We horen graag van je! We wandelen elke donderdag van 14 tot 15 uur. Vertrekpunt is de Westhoek van Cosis aan de Reigerlaan 4 in Beilen.

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Midden-Drenthe

Wandelbegeleiders

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Gezocht Wandelbegeleiders voor Gezond Natuur Wandelen in Smilde Wandel je graag? Het liefst in een groene omgeving? Zou je je enthousiasme willen overbrengen op mensen die minder bewegen? En wil je op regelmatige en vrijwillige basis een wandelgroep begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou. De Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert in verschillende provincies al enkele jaren wandelingen. Deze zijn 1x per week, gratis toegankelijk en in een rustig tempo voor iedereen die meer wil bewegen. Alle wandelbegeleiders krijgen gratis drie korte trainingen aangeboden: EHBO, Wandelbegeleider en IVN Natuurbeleving. We lopen wekelijks met een Gezond Natuur Wandeling vanaf de Tennisclub 't Kyllot. Elke maandag van 10 tot 11 uur. Daarna kopje thee/ koffie voor de liefhebber in de kantine voor de Tennisclub. Geïnteresseerd? Zin om bijvoorbeeld 1 x per maand als wandelbegeleider mee te wandelen? We horen graag van je!

Structureel
(kleine) groepen
Midden-Drenthe

Wandelbegeleider Gezond Natuur Wandelen

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Gezocht Wandelbegeleiders voor Gezond Natuur Wandelen in Westerbork Wandel je graag? Het liefst in een groene omgeving? Zou je je enthousiasme willen overbrengen op mensen die minder bewegen? En wil je op regelmatige en vrijwillige basis een wandelgroep begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou. De Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert in verschillende provincies al enkele jaren wandelingen. Deze zijn 1x per week, gratis toegankelijk en in een rustig tempo voor iedereen die meer wil bewegen. Alle wandelbegeleiders krijgen gratis drie korte trainingen van een halve dag aangeboden: EHBO, Wandelbegeleider en IVN Natuurbeleving. We lopen wekelijks in Westerbork op de donderdag van 13 tot 14 uur. Daarna drinken we een kopje thee/ koffie in De Huiskamer in Westerbork. Op maandag wandelen we in Smilde met een Gezond Natuur Wandeling. En op de donderdag in Beilen. Geïnteresseerd? Zin om bijvoorbeeld 1 x per maand als wandelbegeleider mee te wandelen? We horen graag van je! Voor meer info: Neem contact op met Esther.

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Midden-Drenthe

Steunouders gezocht!

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Soms kun je daar als ouder wel wat helpende handen bij gebruiken. Heb jij tijd en ruimte om een gezin een hart onder de riem te steken? Meld je dan aan als vrijwillige steunouder! Steunouders zijn volwassen vrijwilligers (met of zonder kinderen, jong of oud) die één of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden aan een kind. Zo geven ze gezinnen een steuntje in de rug. It takes a village to raise a child is niet voor niets een beroemde uitspraak geworden. Voor alle ouders is het fijn om het niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Jouw hulp als steunouder helpt te voorkomen dat problemen in gezinnen ontstaan of verergeren. Je biedt een kind een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee geef je ouders ruimte om op adem te komen en het is fijn om te ervaren hoe je de zorg voor kinderen samen kunt delen. Vaardigheden Je staat open voor anderen, ook als ze anders denken en andere gewoontes hebben. Je kunt daarbij goed je eigen grenzen bewaken. Je bent betrouwbaar, flexibel en communiceert makkelijk. En je hebt natuurlijk een groot hart voor ouders en kinderen. Duur Hoe lang je een steentje bijdraagt hangt af van de behoefte van het gezin en jouw mogelijkheden. Dus dat kan kort of lang zijn, maar meestal niet korter dan drie maanden. Wat bieden wij? Voordat je begint is er een kennismakingsgesprek en krijg je een (online) training van twee dagdelen boordevol tips en ervaringen om je voordeel mee te doen. Gedurende het hele traject blijft de coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of problemen. De steunoudercoördinator matcht vraag en aanbod zorgvuldig, zodat jullie goed bij elkaar passen. Natuurlijk is het wennen over en weer. Daarom starten we altijd met een wenperiode waarin iedereen elkaar leert kennen en het vertrouwen kan groeien. Om steunouder te kunnen worden heb je (en indien van toepassing je partner) een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Die kosten zijn voor onze rekening. Iets voor jou? Heb je een of twee dagdelen per week tijd om een kind aandacht te geven? Wil je graag een steentje bijdragen aan een solidaire samenleving? Neem dan contact op met Thérèse. Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Thérèse Snaak steunouder coördinator: [email protected] of 06-25638160. Of meld je aan als steunouder via onze website: https://steunouder.nl/aanmelden-steunouder/. Kijk voor meer algemene informatie op www.steunouder.nl/middendrenthe.

Structureel
Midden-Drenthe

Steunouder voor twee lieve kindjes 1 en 2,5

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Voor 2 jongens in leeftijd van 1 en 2,5 uit Beilen zijn wij op korte termijn op zoek naar een leuke en fijne plek waar ze kunnen spelen! Vanwege de ziekte van vader is er behoefte ontstaan om het netwerk verder uit te breiden en zoeken ze ondersteuning op momenten dat vader voor afspraken naar het ziekenhuis gaat. Ben jij die liefdevolle steunouder dat betrokken wil blijven bij deze kinderen en liefdevolle gezin? Staan jullie klaar voor deze lieve sociale, ondernemende en leergierige kindjes? En hebben jullie wellicht de mogelijkheid om dit gezin extra op te vangen als de zorg van vader dat vraagt? Dan komen wij graag met je in contact! Wat zoeken we? Een steungezin dat voor een langere periode betrokken wil blijven bij dit gezin en een vertrouwensband wil opbouwen. Spreekt deze oproep jou aan en wil je verder onderzoeken of dit past bij wat jij kunt bieden? De steunoudercoördinator komt graag kennismaken! Profiel steungezin Wij zoeken een steungezin/-ouder: • Waar deze lieve kindjes een middagje in de week mogen zijn. • Een gezin zonder huisdieren, dat incidenteel kan worden ingezet als de zorg van vader dat vraagt. Wil je meer informatie? Voor aanmelden of meer informatie kan je contact opnemen met Thérèse (Steunoudercoördinator bij Welzijnswerk Midden-Drenthe)

Structureel
Midden-Drenthe

Steunouder gezocht voor een jongetje van 3!

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Wij zijn op zoek naar een leuke, fijne en veilige plek voor een 3-jarig jongetje uit Westerbork. Het jongetje komt uit Syrië, heeft een ontwikkelingsachterstand en daarmee de nodige ondersteuning nodig. Hij wordt graag voorgelezen, kan zich goed focussen op zijn blokjes en speelt graag op de trampoline. Ben jij die liefdevolle steunouder met veel geduld, die structuur kan bieden en duidelijkheid kan geven? Profiel steungezin Wij zoeken een steungezin/-ouder: • Dat cultuur sensitief is; • Dat geduld en begrip heeft en actief wil bijdragen aan het emotioneel sterker maken van dit jongetje; • Waar deze jongen een middagje mag zijn. Spreekt deze oproep jou aan en wil je verder onderzoeken of dit past bij wat jij kunt bieden? Ik kom graag kennismaken! Voor aanmelden of meer informatie kan je contact opnemen met: Thérèse.

Structureel
Midden-Drenthe

Steunouder(s) gezocht: broer(7) en zus (10)

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Voor een alleenstaande moeder en haar twee kinderen in leeftijd van 7 en 10 jaar uit Beilen zijn wij op zoek naar een leuke, fijne en veilige plek! Waar ze zichzelf kunnen en mogen zijn. Door omstandigheden van moeder, is moeder minder goed in staat om goed voor haarzelf en haar lieve kinderen te zorgen. Moeder heeft weinig mensen om zich heen waarmee zij haar zorgen kan delen. Het zou voor haar heel fijn zijn dat zij af en toe even tijd voor zichzelf heeft en dat haar kinderen een prettige en fijne dag hebben, waar ze zich veilig voelen en kind mogen zijn. De oudste is een leuke meid en gaat naar de basisschool. Zij is erg sociaal en maakt snel contacten. Zij houdt van koken en buiten spelen. De lieve jongen van 7 gaat naar de basisschool. Hij mag graag bordspelletjes doen zoals; pokemon labyrint, memories en met auto’s spelen. Wat we zoeken? Een steungezin dat langere tijd bij dit gezin betrokken wil blijven en een vertrouwensband wil opbouwen. Spreekt deze oproep jou aan en wil je verder onderzoeken of dit past bij wat jij kunt bieden? Ik kom graag met je kennismaken! Profiel steungezin Wij zoeken een steungezin/-ouder: • Dat stevig in schoenen staat en liefdevol is; • Wij zoeken voor ieder kind een steunouder. Waar één of beide kinderen een moment van de week/of twee weken mogen zijn* *Frequentie in overleg bespreekbaar.

Structureel

Anderen bekeken ook

Midden-Drenthe

Chauffeurs Buurtvervoer Midden-Drenthe

Stichting Buurtvervoer Midden-Drenthe

Wilt u graag iets betekenen voor een ander en houdt u van autorijden? Wij zoeken enthousiaste en verantwoordelijke chauffeurs voor onze personenbusjes, die ook geschikt zijn voor rolstoelvervoer. Stichting Buurtvervoer Midden-Drenthe brengt de minder mobiele inwoners van Midden-Drenthe op verzoek van deur tot deur gedurende werkdagen. Onze klanten zijn divers, maar de meesten hebben wat aandacht of hulp nodig bij het in- en uitstappen. De chauffeurs rijden in principe ofwel in de regio Smilde, ofwel in de regio Beilen, ofwel in de regio Westerbork. Steeds in een straal van maximaal 25 kilometer om die centrumplaats. Enige flexibiliteit in de inzet is gewenst, in het geval de ene regio drukker is dan de andere. De chauffeurs rijden in overleg met onze coördinator in een frequentie die zij zelf prettig vinden. Elke dag? Elke week? Eens in de twee weken? Alles is bespreekbaar. Wij vragen chauffeurs die overdag beschikbaar zijn en beschikken over een rijbewijs-B. Ook vragen we om een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen en worden onze chauffeurs elke twee jaar medisch gekeurd. Wij bieden een prettige informele werksfeer, een training in de bediening van de bus (en rolstoellift), de benodigde verzekeringen, een reiskostenvergoeding indien nodig, en vooral enorme voldoening na een dagje rijden voor de minder mobiele medemens! Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op met onze chauffeurs-coördinator Bertie.

Structureel
Midden-Drenthe

Maaltijdbezorger

Welzijnswerk Ouderen

Wij zijn opzoek naar bezorgers op de maandag- en woensdagochtend in Beilen en vrijdagochtend in Smilde in het Beurtschip. Je bezorgd de maaltijden bij de mensen thuis met je eigen auto. Je werkt aan de hand van een afleverlijst. De maaltijden zitten in thermoboxen, deze staan voor je klaar in de koeling. Voor de gereden kilometers is er een vergoeding beschikbaar. In principe duurt het bezorgen niet meer dan een uurtje. Wil je niet elke week? Er zijn altijd collega's bezorgers, zodat er afgewisseld kan worden. Zo kan er door ziekte of vakantie ook ingevallen en geruild worden. Welzijnswerk Midden Drenthe verzorgd maaltijdservice voor kwetsbare ouderen. Deze maaltijden worden geproduceerd door onze partner Egbert Jan Maaltijdservice. Door onze krachten te bundelen en elk te doen waar we goed in zijn, kunnen wij de ouderen een service aanbieden die aansluit op hun behoefte. Uiteraard is de bezorger hier de sleutel, hij of zij brengt niet alleen de maaltijd thuis bij de klant, maar maakt ook graag even tijd voor een praatje.

Structureel
(kleine) groepen
Midden-Drenthe

Penningmeester gezocht

De Raat

VACATURE Penningmeester - Buurtgebouw de Raat (Stichting buurtgebouw Beilen-West) is op zoek naar een enthousiaste, hands-on penningmeester die ons bestuur wil komen versterken! Na ruim 30 jaar de financiële zaken voor de Raat te hebben geregeld, heeft onze huidige penningmeester aangegeven per ingang van 01-01-2024 zijn functie te willen overdragen. Het betreft een vacature van minimaal één jaar met ingang van het nieuwe seizoen voor circa 1-2 uur per week. Wie zijn wij? Stichting buurtgebouw Beilen-West/de Raat is een organisatie die zich inzet voor en door de buurt. Het buurtgebouw genereert inkomsten uit o.a. zaalverhuur. Dit varieert van zaalhuur door vaste gebruikers, tot incidentele gebruikers. Grote organisaties, maar ook kleinere groepen die samenkomen in het buurtgebouw. Het beheer / de bardiensten / schoonmaak worden verzorgd door vrijwilligers. Het buurtgebouw biedt een ontmoetingsplek voor de inwoners van Beilen, van jong tot oud. Wat ga je doen? Als penningmeester van buurtgebouw de Raat/Stichting buurtgebouw Beilen-West beheer je op geheel vrijwillige basis de financiën van de organisatie, bepaal je of de plannen van het bestuur financieel haalbaar zijn en stel je een financiële begroting op voor het volgende jaar. Je draagt verantwoordelijkheid voor het financiële en bijbehorende administratieve deel van de organisatie alsmede de professionalisering ervan. Je taken zijn onder andere: • Deelname aan de maandelijkse bestuursvergadering; • Meedenken over de strategie en de taken van de organisatie (dagelijks bestuur); • Beheer van het mailaccount van de penningmeester; • Beheer van de bankrekening van de vereniging; • Het controleren, verwerken en versturen van facturen; • De boekhouding, administratie van het betaalverkeer en de KvK; • Het opmaken van financiële verslagen, zoals het jaarverslag; • Het maken van incidentele begrotingen, bijvoorbeeld voor gebouwonderhoud. Wat bieden wij jou? Wij bieden je inspirerend vrijwilligerswerk binnen een enthousiast bestuur van het leukste buurtgebouw in Beilen! Daarnaast is het een interessante aanvulling op je curriculum vitae en een dankbare vrijwilligersfunctie. Wat vragen wij van jou? • Enige ervaring met en kennis van Excel en Word en bij voorkeur het boekhoudprogramma Snelstart; • Teamplayer in het bestuur, zelfstandig in de eigen taken; • Betrouwbaar, nauwkeurig en beslisvaardig; • Ervaring als penningmeester is een pré. Ben je geïnteresseerd? Dan komen we graag met je in contact! Wil je meer weten over de organisatie? Het bestuur vertelt je er graag meer over! Je kunt het bestuur bereiken via het secretariaat

Structureel
Midden-Drenthe

Wandelbegeleider Gezond Natuur Wandelen

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Gezocht Wandelbegeleiders voor Gezond Natuur Wandelen in Beilen Wandel je graag? Het liefst in een groene omgeving? Zou je je enthousiasme willen overbrengen op mensen die minder bewegen? En wil je op regelmatige en vrijwillige basis (bv 1x per maand) een wandelgroep begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou. De Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert in verschillende provincies al enkele jaren wandelingen. Deze zijn 1x per week, gratis toegankelijk en in een rustig tempo voor iedereen die meer wil bewegen. Naderhand drinken we voor wie dat wil gezellig een kopje thee of koffie samen. Alle wandelbegeleiders krijgen gratis drie korte trainingen van een halve dag aangeboden: EHBO, Wandelbegeleider en IVN Natuurbeleving. Geïnteresseerd? Zin om bijvoorbeeld 1 x per maand als wandelbegeleider mee te wandelen? We horen graag van je! We wandelen elke donderdag van 14 tot 15 uur. Vertrekpunt is de Westhoek van Cosis aan de Reigerlaan 4 in Beilen.

Structureel
Jongeren
(kleine) groepen
Midden-Drenthe

Steunouder voor twee lieve kindjes 1 en 2,5

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Voor 2 jongens in leeftijd van 1 en 2,5 uit Beilen zijn wij op korte termijn op zoek naar een leuke en fijne plek waar ze kunnen spelen! Vanwege de ziekte van vader is er behoefte ontstaan om het netwerk verder uit te breiden en zoeken ze ondersteuning op momenten dat vader voor afspraken naar het ziekenhuis gaat. Ben jij die liefdevolle steunouder dat betrokken wil blijven bij deze kinderen en liefdevolle gezin? Staan jullie klaar voor deze lieve sociale, ondernemende en leergierige kindjes? En hebben jullie wellicht de mogelijkheid om dit gezin extra op te vangen als de zorg van vader dat vraagt? Dan komen wij graag met je in contact! Wat zoeken we? Een steungezin dat voor een langere periode betrokken wil blijven bij dit gezin en een vertrouwensband wil opbouwen. Spreekt deze oproep jou aan en wil je verder onderzoeken of dit past bij wat jij kunt bieden? De steunoudercoördinator komt graag kennismaken! Profiel steungezin Wij zoeken een steungezin/-ouder: • Waar deze lieve kindjes een middagje in de week mogen zijn. • Een gezin zonder huisdieren, dat incidenteel kan worden ingezet als de zorg van vader dat vraagt. Wil je meer informatie? Voor aanmelden of meer informatie kan je contact opnemen met Thérèse (Steunoudercoördinator bij Welzijnswerk Midden-Drenthe)

Structureel
Midden-Drenthe

Hulp gezocht bij de lessen en het stalwerk.

Prinses Margriet Manege

In de Prinses Margriet Manege in Westerbork worden van maandag tot en met zaterdag paardrij lessen gegeven voor ruiters (kinderen en volwassenen) met en zonder een beperking. Vooral bij de lessen voor ruiters met een beperking hebben de (gediplomeerde) instructrices hulp nodig om de ruiters veilig en gezellig te kunnen laten paardrijden. Er is hulp nodig bij het poetsen en opzadelen van de paarden en pony's, bij het op- en afstijgen van de ruiters en bij veel ruiters wordt tijdens het rijden meegelopen naast het paard en/of de ruiter. Op verschillende dagdelen zijn we op zoek naar enkele nieuwe vrijwilligers om te helpen bij onze lessen. Op dit moment zijn we op zoek naar iemand die wil helpen bij de lessen op maandagavond van 18.00 tot 19.00 uur en/of van 19.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag van 10.30 tot 13.30 uur hebben we een gezellige groep jonge vrijwilligers (14 jaar en ouder) die ons helpen bij drie lessen voor kinderen/jongeren met diverse beperkingen. Deze groep is dringend aan aanvulling/uitbreiding toe, dus ook jongeren zijn bij ons van harte welkom om te helpen! Ervaring met paarden is handig, maar niet noodzakelijk. Zin om een uurtje gezellig bezig te zijn met paarden en mensen en mee te lopen naast een paard of pony is voldoende! Wij bieden: een gezellige sfeer en omgeving, misschien voor jou iets nieuws om te leren en natuurlijk een kopje koffie of thee voor of na de les! Lijkt het je leuk om, al dan niet op invalbasis, te helpen bij de lessen en wil je meer weten? Neem dan contact op met de manege voor meer informatie. Ook zouden we graag een paar extra handen willen bij de stalwerkzaamheden die op maandag- en donderdagochtend plaatsvinden. Op die ochtenden worden de stallen uitgemest en opgestrooid. Het gaat vooral om helpen met kruien, vegen, opstrooien, etc. Omdat we een minishovel hebben voor het zware werk, zijn deze werkzaamheden niet erg zwaar. Je werkt mee in een team van 4 à 5 personen die je kunnen uitleggen en leren wat je moet doen, je hoeft dus geen ervaring te hebben met stalwerk. Voor meer informatie en/of belangstelling, stuur gerust een berichtje of bel even!!

Structureel
Jongeren
Midden-Drenthe

Administratieve kracht Beiler Videoclub

Beiler Video Club afdeling Jongeren

De filmclub in Beilen is opzoek naar een administratieve kracht (vrijwillig) die het leuk vindt om administratieve klusjes te doen. Verder hoort het onderhouden van contacten met Welzijn, gemeente Midden-Drenthe en diverse scholen tot de werkzaamheden. Dit is erg leuk om te doen en er is al een goed netwerk opgebouwd. Ook zijn we opzoek naar iemand die goed is met PR en de spil is achter de schermen. Organisatorisch talent is ook welkom in verband met het organiseren van bijvoorbeeld het jongeren filmkamp. Dit kamp houden we altijd in de herfstvakantie en dat is het hoogtepunt in ons verenigingsjaar. Kom jij ons helpen? Veel werk kan vanuit huis gedaan worden, maar het wordt op prijs gesteld dat er wel contact met de jongeren wordt onderhouden om een goede band op te bouwen met deze jongeren en andere vrijwilligers. Dat kan bijvoorbeeld door het bijwonen van clubavonden. De clubavonden zijn op donderdag van 7 tot 9 uur . We werken daar met diverse begeleiders en een schema zodat je niet iedere donderdag aanwezig hoeft te zijn. Beschikking over eigen vervoer is handig, zodat je ook af en toe op andere locaties aanwezig kunt zijn. Inlichtingen via Bianca van Gelderen.

Structureel
Jongeren
Midden-Drenthe

Koffie en thee rondbrengen

Driemaster

In de Driemaster wordt iedere ochtend en avond een kopje koffie, thee of ander drankje aangeboden in de woonruimte van onze ouderen. De binnenkomst van een gastdame of gastheer (vrijwilliger) is een moment waar onze ouderen naar uit zien. Ook voor de vrijwilliger is dat een kort maar leuk contactmoment. Wij zoeken vrijwilligers die met de mobiele koffietafel langs de appartementen gaan. Volgens een vastgestelde lijst bied je de ouderen een kopje koffie/thee aan. Werkzaamheden/taakomschrijving: * Voorbereidingen zoals alles klaarzetten op de mobiele koffietafel * Je maakt een ronde door het huis waarbij je de ouderen bezoekt volgens afspraak * Je vraagt de ouderen wat zij graag willen drinken en biedt een koekje aan * Na tijd maak je de benodigde kannen en koffietafel schoon en ruimt alles op Dagdeel en tijd : Alle dagen van de week van 9:30 tot 10.30 uur en van 19:00 tot 20:00 uur, 1 avond per week. Aandachtspunten: Geheimhoudingsplicht en respect voor privacy. Aandacht voor gestelde hygiëne voorschriften i.v.m. veilig voedsel.

Structureel
Midden-Drenthe

Als Gezond Natuur Wandel-begeleider wil je…

Stichting Gezond Natuur Wandelen

graag in een natuurlijke omgeving lopen, gezellig en sociaal met andere wandelaars. Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk en spreekt het idee van gezelligheid, gezondheid en aandacht voor natuur je aan? Overweeg dan om je aan te melden als vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen. Vanaf 1 keer per maand of vaker. Onze gratis en wekelijkse wandelingen duren ongeveer een uur. Ze worden in een rustig tempo gelopen. De wandelaars kijken steeds weer uit naar de wekelijkse ontmoetingen in de verschillende seizoenen. We vinden het belangrijk dat de wandelaars elke week/maand op ons kunnen rekenen en daarom zijn we op zoek naar extra wandelbegeleiders. Zo kunnen we elkaar afwisselen. Als wandelbegeleider van een groep zorg je samen voor een mooie route. Heb je oog voor de natuur en vertel je onderweg kort iets over wat je tegenkomt. Vind je sociaal samen zijn ook belangrijk? Dan is vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen echt iets voor jou We wandelen elke donderdag om 13:00 uur vanaf De Huiskamer, Hoofdstraat 21, 9431AB Westerbork. Je hebt geen speciale kennis nodig, maar wel interesse in gezondheid en natuur, een redelijke conditie en goede sociale vaardigheden. Attenderen op natuur draagt al bij tot natuurbeleving! Na afloop drink je samen met de deelnemers een kop koffie of thee. Geïnteresseerd? Zin om bijvoorbeeld 1 x per maand als wandelbegeleider mee te wandelen? We horen graag van je! Ontdek of dit vrijwilligerswerk bij jou past door vrijblijvend een keer mee te wandelen. Neem contact op met Corrie om in contact met de wandelgroep te komen. "De gezelligheid is het gezondste van onze wandelingen."

Structureel