csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Kookvrijwilligers op de woongroep

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locatie Aarhoeve in Langeraar zoeken wij nog kookvrijwilligers. Dagdelen: wekelijks op dinsdagavond. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: Als vrijwilliger komt u koken op de woongroep. Dit gebeurt volgens een rooster. U kookt samen met een cliënt de maaltijd, dekt de tafels en serveert het eten.

Lees meer

structureel

Nieuwkoop

Koken & maaltijden
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locatie Aarhoeve in Langeraar zoeken wij nog kookvrijwilligers.

Dagdelen: wekelijks op dinsdagavond.

Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent.

Werkzaamheden: Als vrijwilliger komt u koken op de woongroep. Dit gebeurt volgens een rooster. U kookt samen met een cliënt de maaltijd, dekt de tafels en serveert het eten.

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 3 uur

dinsdag

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Nieuwkoop

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Koken & maaltijden
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van WIJdezorg

Nieuwkoop

Koffievrijwilligers

WIJdezorg

Onze vrijwilligers zijn goud waard! Bij WIJdezorg zoeken we vrijwilligers die koffie willen schenken. Helpt u als koffievrijwilliger binnenkort een handje mee? WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor onze zorglocaties zoeken wij nog vrijwilligers die koffie willen schenken. Dagdelen: bij voorkeur middag en avond, alle dagen van de week. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: Met de koffiekar gaat u door het huis en voorziet u de cliënten van koffie, thee of chocolademelk. Een kort praatje wordt erg gewaardeerd. Daarna ruimt u de kar weer op.

Structureel
Nieuwkoop, Kaag en Braassem

Bezoekvrijwilligers

WIJdezorg

Onze vrijwilligers zijn goud waard! Lijkt het u leuk en waardevol om als bezoekvrijwilliger een handje mee te helpen? WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor onze zorglocaties zoeken wij vrijwilligers die cliënten willen bezoeken. Dagdelen: in overleg Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: Met een zekere regelmaat bezoekt u een van onze cliënten. U kunt bijvoorbeeld samen een spelletje doen, een praatje maken of een kopje koffie drinken in het restaurant of op het terras. Dit gaat in overleg met de cliënt.

Structureel
Alphen aan den Rijn

(Duo)fietsvrijwilligers

WIJdezorg

Onze vrijwilligers zijn goud waard! WIJ zijn op zoek naar vrijwilligers die met onze cliënten op de duofiets willen fietsen. Daarmee levert u een waardevolle bijdrage aan onze zorg! Helpt u een handje mee? WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor onze zorglocaties zoeken wij nog vrijwilligers die willen fietsen op de duofiets met onze cliënten. Dagdelen: in overleg. Gewenste sociale vaardigheden: het aanknopen van een praatje is zeer belangrijk. Rustig en geduldig zijn is ook gewenst. Gewenste overige vaardigheden: vooraf krijgt u instructie en een proefrit op de duofiets. U bent op de hoogte van de verkeersregels en voelt zich zeker in het verkeer. Afspraken worden nagekomen. Werkzaamheden: Als vrijwilliger ga je regelmatig met een cliënt op pad met de duofiets. In overleg bepaal je waar de tocht heen gaat en maak je er een gezellige rit van. Het fietsen met een duofiets vereist enige instructie, maar cliënten genieten er met volle teugen van. Op deze fiets zit je naast elkaar en kan de cliënt zelf bepalen om wel of niet mee te fietsen met de pedalen. U haalt de cliënt op en begeleidt hem of haar op de fiets. Samen fiets je door de omgeving en geniet evt. van een kopje koffie onderweg. Na afloop brengt u de cliënt weer terug.

Structureel
Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop

Tuinvrijwilligers

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben. Voor de locaties Rhijndael in Koudekerk aan den Rijn en Aarhoeve in Langeraar zoeken wij nog tuinvrijwilligers. Dagdelen: in overleg. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: Met een zekere regelmaat verzorgt u samen met een of een aantal van onze bewoners/cliënten de planten en/of dieren. Samen geeft u bijvoorbeeld de planten water, verschoont u de hokken, snoeit u waar nodig de planten en veegt u de tuin/het terras aan. Dit gaat altijd in overleg met de cliënt.

Structureel
Nieuwkoop

Manicurevrijwilligers op de woongroep

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locatie Aarhoeve in Langeraar zoeken wij nog manicurevrijwilligers. Dagdelen: in overleg, wekelijks of om de week. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: Als vrijwilliger komt u de nagels van onze bewoners verzorgen. U knipt de nagels, vijlt ze en, als de bewoner dit wil, lakt u de nagels. (De benodigdheden zijn op locatie aanwezig)

Structureel
Nieuwkoop

Vrijwilligers met een hond op de woongroep

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locatie Aarhoeve in Langeraar zoeken wij nog vrijwilligers die met hun hond op bezoek willen komen. Dagdelen: wekelijks of om de week, dagen in overleg. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: U komt met een (uw) hond op bezoek bij onze bewoners op de PG-afdeling. We zoeken een rustige en verzorgde hond die goed met onze bewoners (met dementie) om kan gaan.

Structureel
Nieuwkoop, Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn

Wandelvrijwilligers

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locaties Jacobus in Oude Wetering en Aarhoeve in Langeraar zoeken wij nog vrijwilligers die willen wandelen met onze cliënten. Dagdelen: in overleg. Gewenste sociale vaardigheden: het aanknopen van een praatje is zeer belangrijk. Rustig en geduldig zijn is ook gewenst, evenals inlevingsvermogen. Gewenste overige vaardigheden: evt. ervaring met het rijden van een rolstoel is gewenst, maar kan geleerd worden. Afspraken worden nagekomen. Werkzaamheden: het afspreken en ophalen van de desbetreffende cliënt, vervolgens gaat u buiten met de cliënt wandelen. Veel cliënten vinden het heerlijk om buiten te zijn. Sommige cliënten zijn mobiel en kunnen een korte wandeling maken. Anderen kunnen in een rolstoel genieten van een wandeling. Instructie over het rijden met een rolstoel wordt verzorgd.

Structureel
Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Kaag en Braassem

Koffievrijwilligers

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locatie Rhijndael in Koudekerk aan den Rijn zoeken wij nog vrijwilligers die koffie willen schenken. Dagdelen: dagelijks van 10.15u tot 11.30u. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: U schenkt koffie of thee aan de bewoners van onze locatie Rhijndael. Een kort praatje wordt erg gewaardeerd.

Structureel
Alphen aan den Rijn

Koffievrijwilligers

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor locatie Driehof in Hazerswoude-Dorp zoeken wij nog vrijwilligers die koffie willen schenken. Dagdelen: wekelijks op maandagavond en/of vrijdagavond om de week. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: u schenkt koffie of thee aan de bewoners van onze locatie Driehof. Een kort praatje wordt erg gewaardeerd.

Structureel
Nieuwkoop

Activiteitenvrijwilligers

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locatie Nieuwkoop in Nieuwkoop zoeken wij nog vrijwilligers die willen helpen bij activiteiten. Dagdelen: in overleg, maandag t/m vrijdag Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: U helpt bij zowel individuele als groepsactiviteiten die in de locatie georganiseerd worden. Ook zoeken we vrijwilligers die kunnen helpen met het begeleiden van onze bewoners vanuit hun appartement naar én van een activiteit.

Eenmalig

Anderen bekeken ook

Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop

Tuinvrijwilligers

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben. Voor de locaties Rhijndael in Koudekerk aan den Rijn en Aarhoeve in Langeraar zoeken wij nog tuinvrijwilligers. Dagdelen: in overleg. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: Met een zekere regelmaat verzorgt u samen met een of een aantal van onze bewoners/cliënten de planten en/of dieren. Samen geeft u bijvoorbeeld de planten water, verschoont u de hokken, snoeit u waar nodig de planten en veegt u de tuin/het terras aan. Dit gaat altijd in overleg met de cliënt.

Structureel
Nieuwkoop

Word vrijwilliger bij Cardea Supporters!

Cardea

Wil jij het verschil maken voor kinderen, jongeren en ouders in de omgeving van Leiden, Alphen a/d Rijn of de Duin en Bollenstreek? Geeft het je een goed gevoel om een ander te zien groeien of als iemand je simpelweg bedankt voor je hulp? Dan is vrijwilliger zijn bij Supporters van Cardea misschien wel iets voor jou! Als vrijwilliger bij Supporters van Cardea ga jij aan de slag met lichte, maar waardevolle hulpvragen die de jongeren en zijn/haar gezin nodig hebben. Je hebt contact met de betrokken hulpverleners en wordt ook begeleid door een coördinator van het Supportteam. Bij Cardea geloven we dat ieder kind het verdient om zich goed te kunnen ontwikkelen en zetten ons daarom in om kinderen, jongeren (tot 23 jaar) en hun gezin hierbij te ondersteunen. De jongeren en hun gezin krijgen vanuit Cardea specialistische jeugd- en opvoedhulp. Afhankelijk van je beschikbaarheid kun je ingezet worden voor de volgende zaken: - Eenmalige support: een jongere helpen verhuizen of helpen klussen. - Support een gezin: Een luisterend oor voor een ouder of een kind naar de zwemles of sport brengen. - Support een kind, jongere of ouder door een maatje te zijn: help een jongere die het spannend vind om naar buiten te gaan, of een kind die op zoek is naar een leuke sport. Je kunt samen leuke dingen ondernemen en een luisterend oor bieden. Heb jij echt een hart voor het bieden van hulp aan kinderen en jongeren, wil je hen graag Supporten? Heb je affiniteit met de doelgroep? Ook ervaringsdeskundigen zijn welkom! Kom dan ons team versterken! Neem contact op met de coördinatoren van het Supportteam: [email protected]

Structureel
Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Kaag en Braassem

Koffievrijwilligers

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locatie Rhijndael in Koudekerk aan den Rijn zoeken wij nog vrijwilligers die koffie willen schenken. Dagdelen: dagelijks van 10.15u tot 11.30u. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: U schenkt koffie of thee aan de bewoners van onze locatie Rhijndael. Een kort praatje wordt erg gewaardeerd.

Structureel
Nieuwkoop

Vrijwilliger voor de toneelvereniging

Ipse de Bruggen

Vind jij het leuk om toneel te spelen met onze cliënten met een verstandelijke beperking? Dan zoeken we jou! Wie zijn wij Wij zijn de toneelvereniging van Ursula, Nieuwveen. Onze toneelgroep heeft op dit moment 12 leden en 3 vrijwilligsters en wij kunnen wel extra hulp gebruiken! De oefenavond van de toneelgroep is op dinsdagavond in de oneven weken van 19.00 tot 20.30 uur in het Parkpaviljoen. Jouw baan als vrijwilliger voor de toneelvereniging We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om met de cliënten toneel te spelen, met de cliënten aan de gang te gaan met expressie, inlevingsvermogen, en jezelf te uiten in alle facetten wat mogelijk is. Jouw profiel Je kunt creatief denken, goed luisteren en zien wat nodig is. Je kunt met de middelen die beschikbaar zijn de cliënten tot bloei laten komen! Wat wij bieden Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden. Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is. Informatie Je werkt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

Structureel
Jongeren
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Nieuwkoop

Bezoekvrijwilliger gevraagd

Ipse de Bruggen

Jouw functie als vrijwilliger Als bezoekvrijwilliger vervul je een belangrijke rol in het leven van een client met een verstandelijke beperking. Je bezoeken zijn niet alleen momenten van gezelschap, maar ook kansen om de kwaliteit van leven van de cliënt te verbeteren. Het begint vaak met het warme welkom bij aankomst. Het creëren van een vertrouwde en positieve sfeer is belangrijk. Jouw rol is om een luisterend oor te bieden, aandacht te schenken aan de behoeften en interesses van de cliënt. De activiteiten tijdens de bezoeken variëren, afhankelijk van de voorkeuren van de cliënten jouw mogelijkheden. Dit kan simpelweg een praatje zijn bij een kopje koffie, het delen van een hobby, samen een spel spelen of zelfs een wandeling maken. Het doel is om een verbinding te creëren die gebaseerd is op respect en gelijkwaardigheid, waarbij de cliënt zich gehoord en gewaardeerd voelt. Na het opbouwen van een vertrouwensband kan het ook zo zijn dat de client thuis bij de vrijwilliger op bezoek komt of buiten het terrein uit gaat. Dit moet dan wel een wens zijn van beide partijen. De voldoening van het werk als bezoekvrijwilliger ligt in het feit dat je een positieve invloed hebt op het welzijn van de cliënt. Door regelmatige bezoeken ontstaat er vaak een vertrouwensband en een gevoel van veiligheid. Maar belangrijker nog, er komt iemand voor mij. Kortom, als bezoekvrijwilliger ben je niet alleen een metgezel, maar ook een bron van steun en vreugde voor iemand met een verstandelijke beperking. Het is een kans om een verschil te maken in het leven van een ander door simpelweg aanwezig te zijn en oprechte aandacht te schenken. Je kunt rekenen op een goede inwerkperiode en professionele begeleiding. Wat wij bieden Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.

Structureel
Nieuwkoop

Wandelvrijwilliger gevraagd

Ipse de Bruggen

Wil jij graag je wandelschoenen aantrekken en op pad gaan? Dan zoeken we jou! Wie zijn wij: Ipse de Bruggen is de grootste zorgorganisatie in Zuid - Holland voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Op 370 zorglocaties bieden wij met ruim 5.500 medewerkers en 2.200 vrijwilligers bijna 5.700 clienten zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren en ontspannen. Onze missie is: zorgen dat clienten een goed leven hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat er altijd meer mogelijk is. Hoe klein het stapje ook is. We hebben een wandelclub op Locatie Ursula, Nieuwveen en op dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur gaan we om de 2 weken wandelen. De wandelclub start vanaf april tot eind oktober. We hebben veel aanmeldingen, dus daarom zoeken we extra vrijwilligers. Het is een heerlijke buitenactiviteit met soms een stop voor een ijsje. Jouw baan als vrijwilliger: Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te wandelen in groepsverband. We hebben 2 groepen, de ene groep loopt 3 km op een avond en de andere groep 5 km. We maken graag een rondje door en om Nieuwveen heen. Jouw profiel: Je beschikt over goede sociale vaardigheden Bent duidelijk in je communicatie kent de verkeersregels. Wat wij bieden: Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt Je kunt je reiskosten declareren er is een jaarlijks cursusaanbod over uiteenlopende thema`s Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is. Je wekt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare clienten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), het navragen van referenties en opvragen van informatie bij de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure. Voor informatie kun je contact opnemen met Nieske de Meij.

Structureel
Jongeren
Nieuwkoop, Kaag en Braassem

Bezoekvrijwilligers

WIJdezorg

Onze vrijwilligers zijn goud waard! Lijkt het u leuk en waardevol om als bezoekvrijwilliger een handje mee te helpen? WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor onze zorglocaties zoeken wij vrijwilligers die cliënten willen bezoeken. Dagdelen: in overleg Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: Met een zekere regelmaat bezoekt u een van onze cliënten. U kunt bijvoorbeeld samen een spelletje doen, een praatje maken of een kopje koffie drinken in het restaurant of op het terras. Dit gaat in overleg met de cliënt.

Structureel
Nieuwkoop

Vrijwilligers met een hond op de woongroep

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locatie Aarhoeve in Langeraar zoeken wij nog vrijwilligers die met hun hond op bezoek willen komen. Dagdelen: wekelijks of om de week, dagen in overleg. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: U komt met een (uw) hond op bezoek bij onze bewoners op de PG-afdeling. We zoeken een rustige en verzorgde hond die goed met onze bewoners (met dementie) om kan gaan.

Structureel
Nieuwkoop

Zwem vrijwilliger

Ipse de Bruggen

Als zwemvrijwilliger bij een cliënt met een verstandelijke beperking vervul je een rol die niet alleen gericht is op lichamelijke activiteit, maar ook op plezier, comfort en zelfvertrouwen in het water. Je bent als vrijwilliger altijd in een groep waarbij deskundige begeleiding aanwezig is. De eerste uitdaging begint vaak buiten het zwembad, met het opbouwen van een vertrouwensband met de cliënt. Jouw rol is niet alleen begeleiden in het water, maar ook het bieden van geruststelling en aanmoediging. In het zwembad zelf draait het niet alleen om zwemvaardigheden, maar ook om het genieten van de wateromgeving. Activiteiten kunnen variëren van eenvoudig spetteren en drijven tot het aanleren van basiszwemtechnieken. Elke sessie is afgestemd op de individuele mogelijkheden en comfortniveaus van de cliënt. Als zwemvrijwilliger is het van groot belang om de communicatie aan te passen aan de behoeften van de cliënt, rekening houdend met mogelijke uitdagingen in spraak of begrip. Duidelijke instructies, positieve bekrachtiging en geduld zijn sleutelwoorden tijdens de zwemsessies. In het algemeen is het werk van een zwemvrijwilliger bij een cliënt met een verstandelijke beperking een boeiende en lonende ervaring. Het bevordert niet alleen fysieke gezondheid, maar draagt ook bij aan de emotionele en sociale ontwikkeling van de cliënt. Het is een kans om een positieve impact te hebben door middel van een activiteit die niet alleen leuk is, maar ook tal van voordelen biedt voor het welzijn van de cliënt. Je kunt rekenen op een goede inwerkperiode en professionele begeleiding. Wat wij bieden Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers: Je wordt enthousiast ingewerkt. Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten). Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is. Informatie Je werkt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure. Ipse de Bruggen heeft voor iedere vrijwilliger een aansprakelijkheidsverzekering en een ongevallenverzekering afgesloten.

Structureel
Jongeren