csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Wandel maatje gezocht

Voor een client van onze dagbehandeling zijn we op zoek naar een wandelbuddy. Dhr. wandelt graag, maar loopt heel traag. Daarom zoeken wij iemand die 1 op 1 met Dhr. wil gaan wandelen. De dagen zijn dinsdag, woensdag en/of vrijdag om 10.30 uur of 13.30 uur.

Lees meer

structureel

's-Gravenhage

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voor een client van onze dagbehandeling zijn we op zoek naar een wandelbuddy. Dhr. wandelt graag, maar loopt heel traag. Daarom zoeken wij iemand die 1 op 1 met Dhr. wil gaan wandelen. De dagen zijn dinsdag, woensdag en/of vrijdag om 10.30 uur of 13.30 uur.

Praktische informatie

Locatie

's-Gravenhage

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Florence Expertisecentrum Mariahoeve

's-Gravenhage, Leidschendam-Voorburg

Flexibel vrijwilligerswerk

Florence Expertisecentrum Mariahoeve

Met 1 uur in de week kun je al het verschil maken voor bewoners van ons verpleeghuis, Dat uur kan per week verschillen. Doordeweeks overdag of vroeg in de avond , maar ook in het weekend. Heb jij wel in je drukke schema 1 uur in de week over voor iemand anders? Misschien 1 uurtje minder netflixen en dan in dat uur met een bewoner naar buiten of gewoon op bezoek bij iemand die anders nooit bezoek krijgt. Wij gaan graag in gesprek met je om te kijken wat jij met dat ene uurtje voor verschil kunt maken. Ga jij deze uitdaging aan?

Structureel
's-Gravenhage, Leidschendam-Voorburg

Hulp bij optredens

Florence Expertisecentrum Mariahoeve

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de grote activiteiten. Bewoners boven ophalen en naar beneden brengen, een oogje in het zeil houden tijdens het optreden, drankjes uitdelen en de bewoners weer naar boven brengen. Wil je graag helpen, maar niet vast en zelf kunnen aangeven wanneer je wel of niet kunt, dan is dit de ideale plek. Graag nodig ik je uit voor een kennismakingsgesprek en rondleiding.

Structureel
's-Gravenhage, Leidschendam-Voorburg

Help onze bewoners aan een verenigingsleven

Florence Expertisecentrum Mariahoeve

Als bewoners worden opgenomen in een verpleeghuis stopt nu vaak het sociale leven buiten de deur. Iemand komt te wonen op een gesloten afdeling waar activiteiten worden aangeboden en soms is er een optreden beneden. WIj willen dat onze bewoners sociaal actief blijven. Binnen of buiten de muren van ons verpleeghuis. Wil jij je steentje bijdragen aan het verenigingsleven van onze bewoners? Heb jij een hobby die je wel wil delen met een bewoner. Laat het ons weten. In ons verpleeghuis wonen oudere mensen met een psychiatrische achtergrond, oudere mensen met dementie en jongere mensen met dementie. (symptomen voor 65 jaar)

Structureel
's-Gravenhage, Leidschendam-Voorburg

Wandel/fiets buddy's gezocht

Florence Expertisecentrum Mariahoeve

Voor bewoners van verpleeghuis Mariahoeve zijn we op zoeken naar vrijwilligers die met onze bewoners willen wandelen en/of fietsen. Onze bewoners hebben een vorm van dementie en kunnen daardoor niet meer zelfstandig gaan wandelen. Ook fietsen lukt alleen niet meer. Voor het fietsen hebben we duofietsen en een rolstoelfiets. Heb jij een uurtje per week tijd om met bewoners te fietsen of wandelen?

Structureel
's-Gravenhage

Met spoed chauffeurs gezocht

Florence Expertisecentrum Mariahoeve

Voor onze cliënten van de dagbehandeling jonge mensen met dementie (Verpleeghuis Mariahoeve), zijn we op zoek naar chauffeurs die op onze busjes kunnen rijden. De dagbehandeling is geopend van maandag t/m vrijdag. De tijd waarop cliënten thuis met de busjes worden gehaald is tussen 8.15 - 10.00 uur. Tussen 14.45 - 16.30 uur wordt men weer thuisgebracht. Er is altijd begeleiding op de bus aanwezig. Kun jij ervoor zorgen dat onze cliënten naar de dagbehandeling kunnen? Reageer dan nu! Het schema om te rijden wordt in overleg met je gemaakt. Ook zijn we op zoek naar chauffeurs die het leuk vinden om op een uitje mee te gaan, bijv. Scheveningen, Blijdorp etc. Je rijdt dan de bus en blijft tijdens het uitje erbij. Ook hier gaat begeleiding mee. Het is fijn als je dan ook een rolstoel zou willen duwen.

Structureel
's-Gravenhage

Met spoed chauffeurs gezocht

Florence Expertisecentrum Mariahoeve

Voor de dagbehandeling van verpleeghuis Mariahoeve zijn we, met spoed, op zoek naar een nieuwe chauffeur. Het gaat hier vooral om de middagen van 14.45-17.00 uur van dinsdag t/m vrijdag. Dagbehandeling van verpleeghuis Mariahoeve is voor jonge mensen met dementie. Cliënten wonen nog thuis en worden in de ochtend met onze bussen opgehaald en in de middag terug naar huis gebracht. Lijkt het jou leuk om in de middagen onze cliënten terug naar huis te brengen? Dan gaan we graag met je in gesprek. Er is altijd begeleiding op de bus aanwezig!

Structureel
's-Gravenhage

Hulp bewoners ophalen kapsalon

Florence Expertisecentrum Mariahoeve

In verpleeghuis Mariahoeve is een kapsalon voor onze bewoners. Onze kapster zoekt een vrijwilliger(ster) om haar te helpen bewoners van de afdelingen op te halen en weer terug te brengen. Koffie in te schenken en een praatje met de bewoners te maken. De kapsalon is geopend op dinsdag van 9.00 - 16.00 uur. Heb jij tijd om de kapster een paar uurtjes te helpen (hoeft niet hele dag)? Reageer dan op deze vacature!

Structureel

Anderen bekeken ook

Deventer, Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Utrecht, Amsterdam, Haarlem, 's-Gravenhage, Rotterdam, Tilburg

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Leidschendam-Voorburg

Het Eerste Gezicht

Woej

Achter de receptie van wijkcentrum de Groene Loper ben jij het visitekaartje van Woej. Ben jij een klantvriendelijke receptionist of receptioniste die graag in teamverband werkt en tijdens kantooruren? Je verwijst klanten graag naar de juiste afdeling of inlichtingen. Wie ben jij? - Je bent gastvrij en vriendelijk - Je kunt lezen en schrijven en je spreekt en verstaat Nederlands ( of wil dit verbeteren ) - Je kan omgaan met de computer ( of wil dit verbeteren) Wat brengt deze vrijwilligersfunctie jou op? - Je wordt zeer gewaardeerd. - Je maakt deel uit van een klein huiselijk vrijwilligersteam die elkaar graag helpen. - Je ontmoet veel verschillende mensen waardoor je netwerk wordt vergroot. Enthousiast geworden? Laat het Pieter weten door op onderstaande button 'Ik wil helpen' te klikken. Tot ziens!

Structureel
Alkmaar, Breda, 's-Gravenhage, Haarlem, Rotterdam, Amsterdam, Uitgeest

#Jong-LPO #Join the team

Landelijke Pijn Organisatie

#Jong-LPO #Join the team Help ons bouwen aan een platform voor jongeren met chronische pijn Dit ga je doen; Je gaat ons helpen om deze jongeren met chronisch pijn te bereiken, zodat wij ze ons platform kunnen bieden waar jongeren terecht kunnen; ‘hoe om te gaan met hun chronische pijn’ in het dagelijks leven. Je ontwerpt met het team Insta-posts op jongeren gericht. Met je team ga je het sociale-media platform ‘JONG-LPO’ voor jongeren met chronisch pijn laten groeien tot een krachtig geheel. Wil je vast meer weten, over ons te bouwen platform voor mensen met chronisch pijn, neem eens een kijkje op; https://landelijkepijnorganisatie.nl/ Wie ben jij? Het is fijn als je al wat meer weet over marketing maar niet noodzakelijk. Je bent creatief en je vindt het leuk om content te creëren. Je bent de Nederlandse taal vaardig. Je bent in het bezit van een eigen laptop en vind het leuk om van daaruit creatief te werk te gaan (bijv. Canva). Waar en wanneer; Lekker vanuit je eigen stek, wij werken alleen online en hebben regelmatig contact met elkaar via Microsoft Teams. Overleg met het team plannen wij met elkaar en verder deel jij je tijd in naar wat voor jou prettig werkt. De bonus Je wordt ontvangen in een warm, gezellig en enthousiast jongeren-team waar je ook weer nieuwe mensen leert kennen. Je werkt comfortabel vanuit je eigen huis Landelijke Pijn Organisatie biedt jou de mogelijkheid om jezelf nog verder te ontwikkelen middels cursussen en workshops op het gebied van sociale media. 2 x per jaar organiseren wij een gezellige middag voor de vrijwilligers Doordat jij je belangeloos gaat inzetten voor deze nóg onzichtbare doelgroep, creëer je een mooie toevoeging op je CV!! Ben je enthousiast, of wil je graag eerst vrijblijvend een oriënterend gesprek, reageer dan of via NL-Voor of vul het aanmeldformulier in op onze website, dan neem ik spoedig contact met je op uiteraard geheel vrijblijvend:) Alvast bedankt, ik hoop tot snel op teams Marisa vrijwilligerscoördinator LPO [email protected]

Structureel
Jongeren
's-Gravenhage

Bestuur: stuur onze vereniging naar de top!

Scouting Sint Jorisgroep 5

Ben jij straks onze vrijwilliger met bestuurlijke kwaliteiten? Wil jij je steentje bijdragen aan het succes van een groeiende vereniging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Onze Scoutinggroep, aan de rand van Scheveningen, bestaat uit meer dan 120 leden, waarvan 90 jeugdleden tussen de 7 en 18 jaar oud. Wekelijks zijn er meer dan 12 vrijwilligers actief als leid(st)ers die de uitdagende activiteiten organiseren. Daarnaast zijn er nog ondersteunende vrijwilligers die zich bezighouden met het onderkomen, materialen, trainingen, PR, schoonmaak etc. Onze vereniging staat voor een nieuwe uitdaging. We willen groeien en bloeien en een nog grotere bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Daarom zijn we op zoek naar ervaren bestuurders die ons daarbij kunnen helpen. VACATURES: We zijn op zoek naar een voorzitter, secretaris en penningmeester om ons bestuur te versterken. Als bestuurslid ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de vereniging en draag je bij aan de groei en ontwikkeling van de groep. Momenteel hebben we een interim bestuur van 6 vrijwilligers, maar we zijn op zoek naar mensen die deze functie vast willen vervullen. Voorzitter: De voorzitter is het boegbeeld van de vereniging. Je bent verantwoordelijk voor de algemene leiding van het bestuur en de vereniging. Je bent een inspirerende leider die anderen motiveert om zich in te zetten voor de groep. Je vertegenwoordigt de vereniging naar buiten toe en onderhoudt contacten met andere verenigingen en organisaties. Secretaris: De secretaris is verantwoordelijk voor het bijhouden van de notulen van de bestuursvergaderingen en het correspondentiebeheer. Je zorgt ervoor dat de vereniging goed georganiseerd is en dat alle afspraken en verplichtingen worden nagekomen. Penningmeester: De penningmeester is verantwoordelijk voor de financiële administratie van de vereniging. Je zorgt ervoor dat de financiën op orde zijn en dat de vereniging verantwoord met haar geld omgaat. ALS BESTUURSLID BIJ SCOUTING: - Flexibele invulling van de tijd, met uitzondering van 6 jaarlijkse vrijwilligersvergaderingen. - Enthousiast lid van Scouting Nederland dat bereid is zich in te zetten voor de vereniging. - Onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland. - 18 jaar of ouder (21+ voor voorzitter). - Bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen (gratis via de vereniging). - Ervaring met Scouting is niet nodig. ALS VRIJWILLIGER BIJ SCOUTING: - Maak je een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren; - Ontwikkel je jezelf op persoonlijk en professioneel vlak; - Maak je nieuwe vrienden en contacten; - Ervaar je de gezelligheid en saamhorigheid van een groep enthousiaste vrijwilligers; - Ga je uitdagingen aan en leer je van anderen. AANMELDEN: Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over deze vacatures? Stuur dan een mailtje naar [email protected] of reageer op deze vacature en we nemen contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Structureel
Jongeren
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
's-Gravenhage

Klushulp bij Scouting Scheveningen

Scouting Sint Jorisgroep 5

Ben jij een handige Harry of een groene vinger? Wil jij je iets betekenen voor Scouting in Scheveningen? Om de speelomgeving van onze leden zo fijn en veilig mogelijk te houden, hebben we een klusteam. Het klusteam bestaat uit vrijwilligers die het leuk vinden om met de handen te werken. De Scoutinggroep heeft het gebouw en het stukje terrein rondom zelf in beheer. Als klushulp of groenvoorziener kun jij je expertise en vaardigheden inzetten om ons gebouw en terrein in topconditie te houden. BIED JIJ KLUSHULP? Ben je handig? Draai jij je handen niet om voor een timmerklusje? Of repareer je met gemak iets wat kapot is gegaan? Als klushulp kun jij je vele expertises inzetten om de materialen en het gebouw geschikt te houden voor onze Scoutingactiviteiten. HEB JIJ GROENDE VINGERS? Vindt je het fijn om lekker buiten bezig te zijn? Rondom ons groepshuis ligt een grasveld waar we graag spelletjes spelen, die soms wat extra aandacht kan gebruiken. Zorg jij er voor dat het gras niet te hoog staat, het groen mooi kan groeien en dat het speelterrein vrij is van brandnetels? TIJDINVESTERING Het klusteam komt wegelijks op vrijdagavond bij elkaar om te klussen op het groepshuis of aan de slag te gaan op onze opslag, elders in Den Haag. Wekelijks bekijken we de klussenlijst wat er te doen is. Meestal zijn we zo'n 2 a 3 uur op vrijdagavond bij elkaar. KENNISMAKING Ben je ouder dan 17 jaar en lijkt dit je een leuke uitdaging? Stuur dan een bericht en wij nemen contact met je op. We nodigen je uit voor een kennismaking bij ons op locatie en bij een match ben je welkom in ons vrijwilligersteam. Vervolgens start een kennismakingsperiode waarin je kan ontdekken of de vrijwilligersfunctie bij jou past! OVER SCOUTING SINT JORISGROEP 5 Aan de rand van Scheveningen is Scouting Sint Jorisgroep 5 gevestigd. Een energieke Scoutinggroep, verstopt tussen de huizen in de wijk "het Belgisch Park". Wekelijks komen hier meer dan 100 jeugdleden bij elkaar om leuke en uitdagende activiteiten met elkaar te ondernemen. Een smokkelspel in het bos, popcorn maken boven een kampvuur of knutselen met papier maché, het kan allemaal! Ben je enthousiast geworden? Neem dan contact met ons op!

Structureel
Jongeren
Leidschendam-Voorburg

Erop uit met de 26-jarige Dennis

VTV Thuismaatjes

Dennis is een jongen va 26, die bij zijn ouders woont in Leidschendam. Zijn sociale netwerk is erg klein en daarom zou hij graag een leuk maatje hebben om mee op pad te gaan. Dennis is een zachtaardige jongen met een grote glimlach op zijn gezicht, dus zeker weten dat hij zijn maatje ook een glimlach gaat bezorgen. Hij zou het erg leuk vinden om met een maatje naar de bibliotheek, een museum of winkels te gaan. Maar eigenlijk staat hij overal voor open. Het gaat hem vooral om gezelligheid en een praatje. Dennis is op maandag, donderdag en vrijdag altijd beschikbaar. Ben jij bij voorkeur dat mannelijke maatje, waar Dennis die glimlach op het gezicht mag toveren en ben je ongeveer 1,5 á 2 uur per week beschikbaar? Dan komen we graag met je in contact !

Structureel
Ede, Haarlem, Utrecht, Stichtse Vecht, Meierijstad, De Bilt, 's-Gravenhage, Amsterdam, Zeist, Alkmaar, Purmerend

Groepsmentor(online) gezocht voor kinderen

OpenEmbassy

>> In het kort: Wil jij een groep van kinderen met nieuwkomerachtergrond helpen met hun uitdagingen rond begrijpend lezen of rekenen? Wil jij hen gelijke kansen bieden met jouw bijdrage als een groepsmentor? Profiel: - Je beheert de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school (HBO/Universiteit student) - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Affiniteit met zoom is een pré - Beschikbaar voor 4 maanden (of langer) om een groep van 2-5 deelnemers elke week online begeleiding (les) te geven. >> Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers TOMaatjes waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. >> Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun uitdagende schoolwerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Jij draagt bij aan de toekomstige Nederlandse maatschappij door het stimuleren van cognitief en culturele ontwikkeling van deze kinderen . En maak je onderdeel uit van een community van zo'n 300 enthousiaste TOMaatjes van heel Nederland. >> Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website: https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/thuisonderwijsmaatjes/vrijwilliger Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Structureel
Amsterdam, Utrecht, 's-Gravenhage

Deel jouw kennis met senioren

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan organiseert collegereeksen voor senioren gegeven door studenten Dit doen wij op (zorg)locaties én online. Zo verbinden wij generaties door middel van kennis. Als studentdocent maak je je eigen colleges over je studie of passie en voer je waardevolle gesprekken met jouw seniorenpubliek. Je leert om je kennis toegankelijk te maken voor een bredere doelgroep tijdens een uitgebreide training. Waarom studentdocent? Uitdagend en zelf in te delen vrijwilligerswerk Ontwikkel je talenten en presentatie skills Relevante aanvulling op je CV Lever een wezenlijke bijdrage aan het welzijn van senioren Vrijwilligersvergoeding én certificaat (bij deelname aan het Maatschappelijke Diensttijd Traject) Wil jij écht impact maken? En aan de ontwikkeling van jouw talenten werken? Stuur dan een berichtje naar Judith, projectleider vrijwilligers bij Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan en zij plant graag een kennismaking met je in!

Project
Jongeren
Amsterdam, 's-Gravenhage, Voorschoten, Den Helder, Barendrecht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Gouda, Zuidplas, Lansingerland, Arnhem, Deventer, Apeldoorn, Zoetermeer, Ede, Stichtse Vecht, Utrecht, Hilversum, Leusden, Sittard-Geleen, Westland, Haarlem, Dronten, Katwijk

TOMaatjes voor jonge nieuwkomers gezocht!

OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website: https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/thuisonderwijsmaatjes/vrijwilliger Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Structureel