csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Evenementenhulpverlener (vrijwillig)

Als hulpverlener van het Rode Kruis ben je getraind voor onverwachte situaties. Is er iemand gewond? Je houdt je hoofd koel en neemt je verantwoordelijkheid. Tijdens de Marathon van Eindhoven, Carnaval, Koningsdag en andere evenementen staan jij en je team klaar. De bezoekers hebben een geweldige dag en jij ook. Wie ben jij? - Je bent 18 jaar of ouder; - Je hebt een geldig certificaat Uitgebreide Rode Kruis EHBO (EH4100 of gelijkwaardig diploma) of bent bereid deze te halen; - Je bent bereid om een aanvullende training te volgen. Je stelt jezelf een aantal dagen per jaar beschikbaar; - Je bent stressbestendig en beschikt over incasseringsvermogen; - Je komt direct in actie als er iets gebeurt en je neemt je verantwoordelijkheid; - Je luistert goed en reageert op behoeften van slachtoffers.

Lees meer

structureel

Eindhoven

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Als hulpverlener van het Rode Kruis ben je getraind voor onverwachte situaties. Is er iemand gewond? Je houdt je hoofd koel en neemt je verantwoordelijkheid.
Tijdens de Marathon van Eindhoven, Carnaval, Koningsdag en andere evenementen staan jij en je team klaar. De bezoekers hebben een geweldige dag en jij ook.

Wie ben jij?
- Je bent 18 jaar of ouder;
- Je hebt een geldig certificaat Uitgebreide Rode Kruis EHBO (EH4100 of gelijkwaardig diploma) of bent bereid deze te halen;
- Je bent bereid om een aanvullende training te volgen. Je stelt jezelf een aantal dagen per jaar beschikbaar;
- Je bent stressbestendig en beschikt over incasseringsvermogen;
- Je komt direct in actie als er iets gebeurt en je neemt je verantwoordelijkheid;
- Je luistert goed en reageert op behoeften van slachtoffers.

Praktische informatie

Locatie

Eindhoven

Impact

Impactgebied

Evenementen & festivals
Noodhulp
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Rode Kruis afdeling Brabant Zuidoost

Eindhoven

Dagleider Contactcirkel (vrijwillig)

Rode Kruis afdeling Brabant Zuidoost

Een van onze projecten op het gebied van Goed voorbereid is de Contactcirkel. Een Contactcirkel bestaat uit een groep mensen die elke ochtend even contact met elkaar hebben om te vragen of alles goed gaat. Daarnaast heeft het bellen een alarmfunctie en voorkomt dat het onopgemerkt blijft als er iets met een deelnemer aan de hand is. Wordt er door een deelnemer niet opgenomen dan belt de vrijwilliger van het Rode Kruis een contactpersoon om een kijkje te gaan nemen. Wat is je profiel: - Je beschikt over inlevingsvermogen en hebt goede communicatieve vaardigheden; - Je fungeert als informatiekanaal tussen het Rode Kruis en de deelnemers; - Je neemt vanuit huis contact op met de deelnemers; - Per week ben je 1 uur beschikbaar.

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Medewerker Logistiek (vrijwillig)

Rode Kruis afdeling Brabant Zuidoost

Als Medewerker Logistiek ondersteun je de Coördinator Logistiek bij de uitvoering van diverse logistieke taken voor het hele district. Wat ga je doen: - In samenwerking met de Coördinator Logistiek zorg je ervoor dat het magazijn, de voorraad, het materiaal en het materieel op orde zijn; - Je controleert de correctheid van de inhoud van de tassen, het materiaal en het materieel; - Je zorgt voor de logistieke voorbereiding voor evenementen; - Je bent actief met het op- en afbouwen van de EHBO-posten in samenwerking met de hulpverleners bij een evenement.

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Gastdocent (vrijwillig)

Rode Kruis afdeling Brabant Zuidoost

Het Rode Kruis biedt verschillende educatieprogramma’s aan in het onderwijs; variërend van het primair onderwijs t/m wetenschappelijk onderwijs. Dit aanbod bestaat uit online lesmateriaal waar docenten zelf mee aan de slag kunnen en uit gastlessen die door docenten kunnen worden aangevraagd. Het online lesmateriaal wordt landelijk gecoördineerd. De gastlessen worden verzorgd door regionale educatieteams, bestaande uit gastdocenten die gespecialiseerd zijn in verschillende educatieprogramma’s o.a. EHBO skills leer je zo, Humanitair Oorlogsrecht of Hero of Humanity. Wat zijn je taken: - Verzorgen van minimaal 8-10 gastlessen per jaar op scholen alsook online (1 ochtend per maand); - Volgen van trainingen waarin je je kunt specialiseren in één of meerdere gastlessen; - Je bent ambassadeur van onze gastlessen; - Rapporteert terug over de gastlessen aan de coördinator middels een evaluatieformulier.

Structureel
Eindhoven

Tuinman/-vrouw (vrijwillig)

Rode Kruis afdeling Brabant Zuidoost

Ben jij iemand die ervan geniet als een tuin er mooi bij ligt? Het Rode Kruis zoekt een gemotiveerde Tuinman/-vrouw voor haar gebouw aan de Willem van Konijnenburglaan 6 in Eindhoven. Om het gebouw is het hele jaar door veel te doen aan het groenwerk. Dit in goede banen leiden, overzicht houden, organiseren en ook ‘de handen uit de mouwen steken’ is de kern van de functie. Hiervoor zijn we op zoek naar meerdere tuinmannen/-vrouwen om als team aan de slag te gaan. Wat is je profiel: - Een tuinliefhebber met ervaring in groen werkzaamheden; - Je bent je bewust van je omgeving tijdens het werk en houdt hier rekening mee; - Per week ben je 1 ochtend beschikbaar.

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Gastdocent Humanitair Oorlogsrecht vrijwillig

Rode Kruis afdeling Brabant Zuidoost

Het Rode Kruis is de grondlegger van het Humanitair Oorlogsrecht (HOR). Eén van de taken van het Rode Kruis is ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen kennis opdoen van dit recht. Want kennis van de regels kan schendingen in de toekomst voorkomen. Dat geldt in oorlogstijd, maar ook wanneer er vrede is. Daarom geeft het Rode Kruis gastlessen HOR op het voortgezet- en middelbaarberoepsonderwijs, en bij verenigingen. Hiervoor zijn we op zoek naar Gastdocenten. Wat zijn je taken: - In tweetallen gastlessen Humanitair Oorlogsrecht verzorgen; - Vrijwillig het belang van HOR uitdragen, vanuit de Rode Kruis grondbeginselen; - Up-to-date blijven over de ontwikkelingen van het Humanitair Oorlogsrecht; - Rapporteert terug over gegeven voorlichtingen aan de coördinator; - Ervaringen uitwisselen in teambijeenkomsten in Noord-Brabant.

Structureel
Eindhoven

EHBO-instructeurs (vrijwillig)

Rode Kruis afdeling Brabant Zuidoost

Omdat steeds meer mensen willen weten hoe te reageren tijdens een noodsituatie, volgen ze een EHBO-cursus bij het Rode Kruis. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwillige EHBO-instructeurs die hun kennis over EHBO graag op anderen willen overbrengen. Wat zijn je taken: - Verzorgen van EHBO-lessen aan vrijwilligers, minimaal 1 lesavond per 2 weken op locatie Eindhoven, Helmond of Valkenswaard. Wat is je profiel: - Je beschikt over een geldig EHBO-instructeurs diploma, bij voorkeur Rode Kruis, en de certificaten reanimatie, kinderreanimatie en EH aan kinderen; - Indien je nog geen EHBO-instructeurs diploma hebt, kun je bij het Rode Kruis de opleiding volgen; - Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden; - Je staat graag voor een groep; - Je staat achter de grondbeginselen van het Rode Kruis.

Structureel
Eindhoven

Workshopleider Goed voorbereid (vrijwillig)

Rode Kruis afdeling Brabant Zuidoost

Het Rode Kruis in District Brabant-Zuidoost op zoek naar enthousiaste, vrijwillige workshopleiders voor ons programma ‘Goed voorbereid.’ Hiermee richten wij ons op veiligheid in en om het huis en het Goed voorbereid zijn op een noodsituatie. Om zoveel mogelijk mensen te helpen heeft het Rode Kruis een workshop Goed voorbereid ontwikkeld. Hierin behandelen we extreem weer, brand, ontruiming, vallen, inbraak en babbeltrucs. Cursisten worden zich bewust van risico’s in en om het huis, krijgen tips en kunnen om raad vragen. Wat is je profiel: - Je hebt affiniteit met veiligheid en gevaarpreventie in en rondom de woning; - Tijdens het geven van workshops inspireer en motiveer je deelnemers; - Je hebt kennis en inzicht in het belang van een netwerk in noodsituaties; - Je verzorgt minimaal 8 workshops per jaar.

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Noodhulpteamlid (vrijwillig)

Rode Kruis afdeling Brabant Zuidoost

Het Noodhulpteam treedt op bij grootschalige ongevallen en rampen en werkt samen met ambulancepersoneel en andere medische professionals. Je werkt in georganiseerd verband en samen met andere teamleden zorg je voor het inrichten van de opvanglocatie, het opvangen van lichtgewonde slachtoffers en je voert eerste hulp handelingen uit. Je bent mede verantwoordelijk voor het signaleren en doorverwijzen van letsels en/of aandoeningen waarvoor verpleegkundigen of andere medische professionals geraadpleegd moeten worden. Wat is je profiel: - Je bent bereid de aangeboden opleidingen en trainingen te volgen; - Je bent een echte teamspeler, flexibel en sterk in communiceren; - Je krijgt bij voorkeur van je werkgever de ruimte om direct je werkplek te verlaten bij een oproep; - Je bent mobiel bereikbaar, bereid een pager te dragen en hierdoor inzetbaar binnen 15 minuten; - Je bent stressbestendig en fysiek in staat om alle taken uit te voeren.

Structureel
Eindhoven

Bevolkingszorg (vrijwillig)

Rode Kruis afdeling Brabant Zuidoost

Bij een ramp of in een crisissituatie staat het team Bevolkingszorg van het Rode Kruis klaar om hulp te bieden aan getroffenen. Het Rode Kruis ondersteunt gemeenten bij bevolkingszorgtaken. Zoals bijvoorbeeld bij de evacuatie en opvang van bewoners na een brand of overstroming. Of bij de opvang van mensen tijdens een tragische gebeurtenis. Jij bent hun eerste aanspreekpunt, biedt praktische hulp én een luisterend oor. Wat is je profiel: - Je bent hulpvaardig en bereid de handen uit de mouwen te steken; - Je hebt goede sociale vaardigheden, bent stressbestendig en flexibel; - Je bent in staat om bij een oproep met eigen vervoer naar de inzetlocatie te komen; - Je hebt een uitgebreid EHBO-diploma of bent bereid dit te halen.

Structureel
Jongeren
Helmond

Locatiecoördinator Evenementenhulp Helmond

Rode Kruis afdeling Brabant Zuidoost

Bij grote en kleine evenementen staan de vrijwilligers van het Rode Kruis Helmond paraat voor het verlenen van Eerste Hulp. Als locatiecoördinator Evenementenhulp ben je verantwoordelijk voor de planning en organisatie van de inzet van de Evenementenhulpverleners. Je maakt afspraken met externe organisaties over de inzetvoorwaarden, signaleert knelpunten en doet verbetervoorstellen. Je maakt een planning en draaiboek voor de inzet en bespreekt dit met de vrijwilligers. Je creëert en onderhoudt contacten met relevante samenwerkingspartners. Wat is je profiel? - Je beschikt over een geldig uitgebreid EHBO-diploma of bent bereid dit te halen en vindt het leuk om aan te sluiten bij trainingen voor Evenementenhulpverleners; - Je bent stressbestendig en werkt graag in teamverband; - Je weet mensen te enthousiasmeren, verbinden en te laten samenwerken; - Je kunt goed overzicht houden en bent accuraat; - Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar. Wat hebben wij jou te bieden? - Maatschappelijk relevant en sociaal vrijwilligerswerk; - Een goed gevoel, want je draagt bij aan het werk van het Rode Kruis; - De kans je EHBO-kennis en -vaardigheden te gebruiken en up to date te houden; - Diverse trainingen en onbeperkt toegang tot het online e-learning platform; - Samenwerking met een gezellig team van vrijwilligers en beroepskrachten; - Reiskostenvergoeding en tijdens het uitvoeren van je taak ben je via het Rode Kruis verzekerd.

Structureel
Eindhoven

Teamleider Restoring Family Links vrijwillig

Rode Kruis afdeling Brabant Zuidoost

Niet weten waar je vader, moeder, broer of zus is. Dat is elk jaar voor duizenden mensen de harde realiteit. Zij zijn het contact met hun dierbare verloren als gevolg van een oorlog, conflict, natuurramp of migratie. Waar begin je met zoeken? Het Rode Kruis helpt met het zoeken naar vermiste familieleden en het herstellen van het contact. Dat doen we samen met het Internationale Rode Kruis Comité (ICRC) en alle nationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen. Wil jij bijdragen bij het vinden en in contact brengen van familie? Dan is deze functie bij Restoring Family Links (RFL) iets voor jou! Wat zijn je taken? • De werkzaamheden coördineren van het RFL-team in regio Zuid; • 6-10 RFL-vrijwilligers begeleiden en aansturen bij de uitvoering van de RFL-activiteiten; • Regelmatig aansluiten bij gesprekken met hulpvragers op het kantoor in Eindhoven; • Je bent (deels) verantwoordelijk voor de planning; • Je bent verantwoordelijk voor de case-administratie van opsporingsverzoeken in het CRM-registratiesysteem; • Vrijwilligers evalueren en beoordelen op geschiktheid op basis van reeds vastgestelde criteria; • Zorgen voor alle randvoorwaarden voor je team; • Deelnemen aan trainingen en bijeenkomsten. Wat is je profiel? • Je bent een vraagbaak maar zeker ook een luisterend oor voor je team; • Je hebt goede communicatievaardigheden. Je kunt schakelen tussen ons verenigingskantoor, de andere vrijwilligers en de hulpvrager om de aanvraag zo goed mogelijk te behandelen; • Je bent bereid te reizen (m.n. binnen de regio) en minimaal één jaar beschikbaar voor ongeveer 10 uur in de week, voornamelijk op de maandagen; • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Een derde taal is een pré; • Je hebt affiniteit met hulpvragers met verschillende culturen en achtergronden. Wat hebben wij jou te bieden? • Zinvol, sociaal, maatschappelijk relevant en verantwoordelijk vrijwilligerswerk; • Een goed gevoel, want je draagt bij aan het werk van het Rode Kruis; • Diverse trainingen en onbeperkt toegang tot online E-learning platform; • Samenwerking met een team van enthousiaste vrijwilligers en beroepskrachten; • Je ontvangt reiskostenvergoeding en tijdens het uitvoeren van je taak ben je verzekerd.

Structureel
Eindhoven

Restoring Family Links (vrijwillig)

Rode Kruis afdeling Brabant Zuidoost

Restoring Family Links (vrijwillig) Niet weten waar je vader, moeder, broer of zus is. Dat is elk jaar voor duizenden mensen de harde realiteit. Zij zijn het contact met hun dierbare verloren als gevolg van een oorlog, conflict, natuurramp of migratie. Waar begin je met zoeken? Het Rode Kruis helpt met het zoeken naar vermiste familieleden en het herstellen van het contact. Dat doen we samen met het Internationale Rode Kruis Comité (ICRC) en alle nationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen. Wil jij bijdragen bij het vinden en in contact brengen van familie? Dan is deze functie bij Restoring Family Links (RFL) iets voor jou! Wat zijn je taken? • Gesprekken voeren met hulpvragers op het kantoor in Eindhoven (al dan niet via een tolk); • Invullen van een opsporingsformulier; • Contacten onderhouden met hulpvragers alsook de beroepskrachten op de afdeling Opsporing en Ondersteuning over de voortgang van een hulpverzoek; • Hulpvrager doorverwijzen naar relevante instanties; • Je bent verantwoordelijk voor de case-administratie van opsporingsverzoeken in het CRM-registratiesysteem; • Deelnemen aan trainingen en bijeenkomsten. Wat is je profiel? • Je bent een analytische puzzelaar met een dienstverlenende instelling die zich snel nieuwe informatie eigen kan maken; • Bereid tot reizen in Eindhoven eo en minimaal één jaar 4 tot 8 uur per week voornamelijk op de maandagen beschikbaar; • Je hebt affiniteit met hulpvragers met verschillende culturen en achtergronden; • Je kan goed luisteren, contacten leggen en onderhouden, bent geduldig en empathisch; • Je kan ordelijk en systematisch werken en hebt ervaring met Microsoft Office 365; • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, derde taal is een pré. Wat hebben wij jou te bieden? • Zinvol, sociaal, maatschappelijk relevant en verantwoordelijk vrijwilligerswerk; • Een goed gevoel, want je draagt bij aan het werk van het Rode Kruis; • Diverse trainingen en onbeperkt toegang tot online E-learning platform; • Samenwerking met een team van enthousiaste vrijwilligers en beroepskrachten; • Je ontvangt reiskostenvergoeding en tijdens het uitvoeren van je taak ben je verzekerd.

Structureel

Anderen bekeken ook

Eindhoven

Wandelen en kletsen met Anne (E552)

MEE De Meent Groep

Hoi, ik ben Anne, een gezellige en spontane meid van bijna 13 jaar oud. Binnenkort ga ik starten op de middelbare school wat ik erg spannend vindt maar waar ik ook veel zin in heb. In mijn vrije tijd zit ik op basketbal, vindt ik het leuk om verhaaltjes te schrijven en speel ik graag met playmobile. Bij mijn geboorte heb ik hersenletsel opgelopen waardoor ik moeite heb met informatieverwerking en het niet prettig vindt om teveel prikkels tegelijkertijd binnen te krijgen. Ik ben op zoek naar een gezellig maatje om af en toe iets leuks mee te gaan doen. Lekker een stukje wandelen en ondertussen kletsen of een keer samen naar de bios. Ik zou het ook erg fijn vinden als je samen met mij wil ontdekken welke vrijetijdsbesteding goed bij me past door b.v. met me mee te gaan naar een kijkles van een (sport)club. Hopelijk hoor ik snel van je!

Structureel
Eindhoven

Gezelligheid gezocht (E555)

MEE De Meent Groep

Ik ben Nathan en ben 30 jaar jong. Ik houdt erg van gezelligheid maar helaas waren de afgelopen jaren eenzaam vanwege Corona en was er weinig gezelligs aan. Gelukkig kunnen we weer van allerlei leuke activiteiten gaan ondernemen en daarom ben ik op zoek naar een maatje om dit samen te gaan doen. Naar de bioscoop, een ijsje eten of iets anders leuks, het kan allemaal! In mijn vrije tijd kijk ik graag films, game ik af en toe (Super Mario), bouw ik met Lego en vind ik het leuk om kringloopwinkels te bezoeken. Dit is ook iets wat we samen zouden kunnen doen. Het is fijn als je in Woensel woont. Ik hoop snel iets van je te horen!

Structureel
Eindhoven

Wandelmaatje (E431)

MEE De Meent Groep

Hallo! Ik ben Nico, 31 jaar en woon op een appartementje in Eindhoven. Mijn autisme en lichamelijke klachten maken het voor mij soms lastig om er op uit te gaan. Mijn hobby’s zijn gitaar spelen en wandelen maar het lijkt me ook leuk om nieuwe activiteiten met jou te ontdekken. Ik ben rustig, vind het soms lastig om zelf nieuwe mensen te ontmoeten maar ik ben zeker wel geïnteresseerd in je. Houd jij ook van een gezellig praatje en ben jij degene die echt naar me omkijkt? Neem dan contact op met MEE!

Structureel
Eindhoven

Ondersteuning bestuur turnvereniging

PSV Gymnastiek

Wij zijn een vrijwilligersvereniging die turnlessen verzorgt, maar ook acrobatische gymnastiek lessen geeft voor kinderen en jongeren. Daarnaast hebben we een 55+ fit gymgroep. Zoals onze letters kunnen verraden is onze visie om op een plezierige manier, samen veilig te bewegen. We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons bestuur willen ondersteunen. We denken aan taken als het opstellen van de agenda, notuleren tijdens bestuurs- en ledenvergaderingen, zorg dragen voor het archief en beleidsdocumenten en communicatie tussen trainers, en commissies. Daarnaast is (een deel van) het bestuur aanwezig bij jubileums en andere bijzondere gebeurtenissen in de turngroepen. Als u interesse heeft in andere (bestuurs)taken staan we daar zeker voor open! Bestuursvergaderingen zijn één keer per maand en worden bij de verschillende bestuursleden thuis gehouden. De taken binnen het bestuur worden onderling afgesproken.

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Online Taalmaatje voor Expats

Dutch Academy Eindhoven

Webcam Taalmaatje gezocht (avonduren, weekeind, minimaal 1 uur per week) Wil je als vrijwilliger iemand uit een ander land helpen onze taal beter te leren spreken? Spreek je (een beetje) Engels? Je hebt vanuit thuis een gesprek via een webcam met 3 studenten die Nederlands leren. Zij komen online met verschillende vragen waarop jij een antwoord moet gaan geven:) Onze studenten zijn hoogopgeleide expats (leeftijd 25-33 jaar). Word een Dutch Friend van onze studenten! Lees meer op onze website: https://www.dutchacademyeindhoven.nl/dutch-friends/

Structureel
Eersel, Bladel, Bergeijk, Waalre

Wilt u iets betekenen voor mensen in de laatste fase van het leven?

Cordaad Welzijn

Meld u dan nu aan als vrijwilliger! Het Wél Welzijnswerk is op zoek naar vrijwilligers die iets willen betekenen voor mensen in de laatste levensfase. Denk hierbij aan het ondersteunen en ontlasten van de mantelzorgers, het bieden van aanwezigheidshulp en het uitvoeren bij lichte zorgtaken (kopje koffie zetten, boterham smeren, e.d.). Als vrijwilliger sluit u aan bij een bestaande groep vrijwilligers (Vrijwillige (Terminale) Thuiszorg), die regelmatig samenkomen en die diverse cursussen aangeboden krijgen. U werkt vrijwel altijd zelfstandig, maar er is wel voortdurend afstemming mogelijk met andere vrijwilligers en de (vrijwillige) coördinatoren. Vaak vormt u met een of twee mede-vrijwilligers een groepje waarop mantelzorgers kunnen terugvallen en waarmee u afstemt wanneer en welke ondersteuning nodig is. Kunt u zelfstandig werken? Bent u flexibel inzetbaar? Wilt u graag iets betekenen in deze bijzondere fase van iemands leven? Meld u dan nu aan voor een vrijblijvend gesprek met één van onze coördinatoren. Inzet kan plaatsvinden in ons werkgebied: gemeenten Eersel, Bladel, Bergeijk, Waalre en Reusel (afhankelijk van wat jouw mogelijkheden zijn).

Structureel
Eindhoven

Gastvrije huismeester voor onze OASE

Sint Annaklooster

We zijn bij Sint Annaklooster op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om als huismeester het beheer van de OASE op zich te nemen en bezoekers en opleiders op weg te helpen met het starten van een scholing of bijeenkomst. De OASE (Eikenburg) is onze gemeenschappelijke ruimte waar o.a. veel scholingen en bijeenkomsten gehouden, door zowel onze eigen medewerkers als door externe partijen. Je taken kunnen variëren van het openen en sluiten, het klaarmaken van de ruimte en het eventueel oplossen van kleine storingen en andere klussen. Tijden altijd in overleg en tijdens kantooruren. Omdat het een nieuwe vrijwilligersfunctie is wordt eigen inbreng zeker gewaardeerd. we zien alleen maar kansen en mogelijkheden! Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur een berichtje naar [email protected], we nemen dan snel contact met je op.

Structureel
Eindhoven

Bestuurslid "Vrienden van Lunet"

Lunet

De Vrienden van Lunet bestaat uit een groep mensen die de cliënten van Lunet een warm hart toedraagt en het leven van mensen net iets mooier willen maken. De Vrienden zijn afhankelijk van donaties. Dit geld wordt ingezet om aanvragen van cliënten te honoreren. Bijvoorbeeld een duo-fiets, het aanleggen van een gezamenlijke tuin of het inrichten van een gedenkhoek. De stichting “Vrienden van Lunet” is op zoek naar algemene bestuursleden. Als algemeen bestuurslid ben je aanwezig bij de bestuursvergaderingen in Eindhoven of online (gemiddeld 10 keer per jaar) en beslis je samen met de andere bestuursleden over de inzet van middelen. Daarnaast werken we samen met de medewerkers van Lunet en zijn we vertegenwoordigd in een werkgroep die zich specifiek inzet op het thema ‘een goed sociaal leven’ voor cliënten. Kan jij je inleven in een casus en deze vanuit meerdere perspectieven bekijken, heb je ervaring in het vak communicatie en heb jij plezier in samenwerken? Dan ben jij diegene die wij zoeken! Wat is van belang?     - Dat je afspraken na komt  - Beschikbaar 1 à 2 keer p.m. exclusief bestuursvergaderingen - Bereid bent dit voor langere tijd te doen    - Affiniteit hebben met Lunet en/of haar cliënten - Zorg achtergrond en ervaring als leidinggevende, maar is geen pré - Een maatschappelijke bijdrage wil leveren en daar tijd voor vrij kan maken. - Zijn/haar expertise wil inzetten t.b.v. de doelen van de Vrienden. Waarom is het leuk om vrijwilliger te worden bij Lunet?     - Je zorgt voor geluksmomenten bij mensen met een verstandelijke beperking - De blijdschap en dankbaarheid van de cliënt(en) is enorm groot    - Je bent onderdeel van een team en samen zet je je in voor cliënten. - Een bestuur dat openstaat voor nieuwe ideeën. - Goed georganiseerd en effectief bestuur   Kortom: vrijwilligerswerk bij Lunet geeft een voldaan gevoel!  Heb je belangstelling of wil je meer informatie neem dan contact op met ons via een bericht; of kijk op www.vriendenvanlunetzorg.nl Algemene informatie van Lunet staat op; www.lunet.nl

Structureel
Eindhoven

Maatje voor babbel dame Elize (E536)

MEE De Meent Groep

Elilze is 40 jaar, maar voelt zich een stuk jonger, ook in haar doen en laten. Ze is spontaan en zeer spraakzaam en babbelt over van alles en nog wat. Zij heeft een verstandelijke beperking en woont begeleid. Ze houd enorm van knutselen. Elize werkt ook een paar dagen per week en is lekker actief. Elize zoekt een maatje, liefst ongeveer tussen de 20- 35 jaar, om samen gezellige meiden dingen te ondernemen. Bijvoorbeeld samen koffiedrinken, wandelen, naar de stad met de bus, terrasje, bioscoop, boodschappen doen of samen koken en eten. Het aller liefste zou ze in de Zomer gaan picknicken in het park. Ben jij die leuke spontane dame die met Elize op pad zou willen gaan om haar een leuke tijd te bezorgen? Neem dan contact op met MEE LiNCK.

Structureel