csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Help de MaS markt tot een succes te maken!

Ontdek wat er bij de organisatie van de M.A.S. markt komt kijken! Ben jij een M.A.S stagiair? Dan zoeken we JOU! Zo krijgt de M.A.S. Markt op 5 juni 2024 nog meer bekendheid. Hoe maak je het aantrekkelijker voor leerlingen en ouders. Werk mee aan bijvoorbeeld: * content voor op de socials (van interview tot een insta post) * organisaties, leerlingen en ouders tof kunnen uitnodigen * het vinden van nieuwe stageplekken

Lees meer

structureel

Amsterdam, Montfoort, Oudewater, Woerden

Maximaal 2 deelnemers

Marketing & communicatie
Media & design

Beschrijving

Ontdek wat er bij de organisatie van de M.A.S. markt komt kijken!
Ben jij een M.A.S stagiair? Dan zoeken we JOU!

Zo krijgt de M.A.S. Markt op 5 juni 2024 nog meer bekendheid.
Hoe maak je het aantrekkelijker voor leerlingen en ouders.
Werk mee aan bijvoorbeeld:

* content voor op de socials (van interview tot een insta post)
* organisaties, leerlingen en ouders tof kunnen uitnodigen
* het vinden van nieuwe stageplekken

Praktische informatie

Eenmalig 2 tot 8 uur

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Amsterdam, Montfoort, Oudewater, Woerden

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 2 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor (kleine) groepen

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Marketing & communicatie
Media & design
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Woerden, Montfoort, Oudewater

Taalvrijwilliger

Bibliotheek Het Groene Hart

We zijn op zoek naar taalvrijwilligers in Woerden, Montfoort en Oudewater. Taalhuis Het Groene Hart is sinds 2016 actief in Woerden en Oudewater en per oktober 2020 ook voor Montfoort en Linschoten. De Consulent Taal en Rekenen helpt o.a. volwassenen die hulp willen hebben bij het leren van de Nederlandse taal. Dit kan in de vorm van doorverwijzing naar een cursus, opleiding of vrijwilligersinitiatief zijn, maar ook via matching taalvrager-taalvrijwilliger. Als taalvrijwilliger ondersteun je volwassenen vanaf 18 jaar bij het vaardiger worden in de Nederlandse taal. Dit kunnen anderstaligen zijn die hun beheersing van de Nederlandse taal willen vergroten, maar ook mensen die merken dat ze onvoldoende kunnen lezen en schrijven om mee te kunnen komen in de huidige maatschappij. In Nederland zijn er 2,5 miljoen laagtaalvaardige inwoners, waarvan tweederde van Nederlandse afkomst is. Als taalvrijwilliger help je alleen op het gebied van de Nederlandse taal, niet als tolk of sociaal-maatschappelijk werker. Afhankelijk van de activiteiten neemt dit minimaal 1 uur per week in beslag. De maximale begeleidingsduur is 1 jaar. Op dit moment bieden wij voornamelijk 1-op-1 begeleiding aan, maar wij zijn ook op zoek naar vrijwilligers die vanaf september 2024 taalgroepen willen begeleiden in ons taalcafé. Lees hieronder meer. WAT DOE JE ALS TAALVRIJWILLIGER? De activiteiten hangen af van het taalniveau en de behoefte van de taalvrager. De volgende zaken kunnen aan de orde komen: - oefenen met functionele opdrachten lezen en schrijven - begeleiden bij begrijpend lezen - hulp bij het begrijpen van tabellen, schema’s, digitale kloktijden, geldhoeveelheden, kortom oefenen met cijferen in context - oefenen van alledaagse gesprekssituaties - oefenen van grammaticale structuren; niet als doel op zich, maar als ondersteuning van correcte taaluitingen - inzicht geven in foutief gebruikte taaluitingen - samen eropuit trekken en de taalvrager stimuleren Nederlands in de praktijk toe te passen - ondersteuning bieden bij het maken van opdrachten WAT BIEDT HET TAALHUIS DE VRIJWILLIGER? - Taaltraining - Intervisie met andere taalhuisvrijwilligers - Deskundigheidsbevordering - Inloopspreekuur voor vragen - Hulp bij het kiezen van methodes en materiaal - Gratis Bibliotheek abonnement - Eindejaarsattentie

Structureel
Woerden

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen

Buurtgezinnen zoekt steungezinnen in Woerden, Kamerik, Harmelen en Zegveld. Wat doet Buurtgezinnen? Buurtgezinnen zet zich in voor gezinnen die steun kunnen gebruiken. Zij worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast.  De hulp is laagdrempelig en vrijwillig. Samen met de coördinator van Buurtgezinnen maken gezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk. Bijvoorbeeld: • een dagdeel spelen na school • spelen op zaterdag of zondag • mee eten • hulp krijgen bij huiswerk Door wie? De steun wordt gegeven door een ander gezin uit de buurt of zelfde woonplaats. Dit kan een gezin met kinderen zijn, maar dat hoeft niet. Ook senioren met uitwonende kinderen en opa’s en oma’s bieden steun. We vinden het wel heel belangrijk dat steunouders ervaring hebben met kinderen. En ze ruimte in huis en hart hebben. Steungezinnen krijgen geen vergoeding voor hun ondersteuning; het is vrijwilligerswerk en geen hulpverlening. De coördinator screent of het een passend gezin is. We vragen ook een VOG aan. Voor wie? Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen met kinderen in alle leeftijden, die behoefte hebben aan steun. Wanneer kan je hulp gebruiken? Als het soms even niet zo lekker loopt thuis of er behoefte is aan iets dat een eigen gezin niet kan bieden. Bijvoorbeeld: • Netwerk vergroten • Stress en zorgen hebben, overbelast zijn • Kind naar sport of zwemles brengen • Hulp bij huiswerk of taal oefenen Hoe kom je in contact? Je kan contact opnemen met de coördinator Mirjam voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

Structureel
Woerden

Nieuwsredacteur

RPL Woerden (lokale omroep)

RPL Woerden, de lokale radio- en televisie omroep, zoekt Nieuwsredacteuren. Ben je geïnteresseerd in nieuws uit Woerden en omgeving? Ben je kritisch op onderliggende politieke of ideologische boodschappen van nieuwsberichten? Heb je gevoel voor taal en kun je helder formuleren? Wil jij je een dagdeel per week inzetten als vrijwilliger? (< 4 uur per week) Als lid van de nieuwsredactie van RPL werk je mee aan één van de belangrijkste taken van de omroep: je informeert inwoners over het dagelijkse nieuws van Harmelen, Kamerik, Zegveld en Woerden. Je krijgt een interne opleiding en een workshop van de NLPO over nieuws schrijven en lezen. Interesse ? bel of stuur een berichtje en we maken een afspraak.

Structureel
Woerden

Steungezinnen en steunouders gezocht!

Buurtgezinnen

Buurtgezinnen zoekt in Woerden, Kamerik, Harmelen en Zegveld meerdere steungezinnen en/of steunouders! In ieder gezin zit het weleens tegen en soms stapelen problemen zich op. Bijvoorbeeld door een echtscheiding, ziekte van één van de ouders of omdat een (ander) kind in het gezin extra zorg nodig heeft. Dat vraagt veel van ouders. Hoe fijn is het dan te weten dat je er niet alleen voor staat. Buurtgezinnen koppelt gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. In de praktijk kan de steun variëren. Een kind dat een dagdeel per week gezellig mag spelen, geholpen wordt bij het huiswerk of af en toe in het weekend een nachtje gaat logeren. Zijn jullie dat gezin dat een steuntje in de rug kan gebruiken? Of wil je juist steun geven aan een ander gezin? Buurtgezinnen Woerden is op zoek naar gezinnen, en opa's en oma's, die: - op vrijwilliger basis iets willen betekenen voor een ander gezin dat het moeilijk heeft - het leuk vinden om met verschillende leefstijlen in contact te komen - een open houding hebben - enkele uren per week of om de week beschikbaar zijn - een VOG kunnen overleggen (Buurtgezinnen regelt dit) Gun jij een kind wat extra aandacht en liefde? Een fijn plekje om te spelen? Stuur coördinator Mirjam een berichtje! Zij ontmoet je graag voor een kennismakingsgesprek. Ook kan je je direct aanmelden via de website van Buurtgezinnen.

Structureel
Woerden

Redacteur voor website en kabelkrant

RPL Woerden (lokale omroep)

RPL, de Lokale Omroep Woerden zoekt een Redacteur voor website en kabelkrant. Als redacteur verzorg je de opmaak en publicatie van één of meer edities van het regionieuws, sportnieuws en/of agendaberichten. Je krijgt van de nieuwsredactie berichten aangeleverd en plaatst deze op de kabelkrant en/of website. De berichten moeten worden opgemaakt en soms worden ingekort of worden voorzien van aangeleverde foto’s of illustraties. De techniek van RPL maakt het mogelijk om de werkzaamheden te doen vanuit de studio van RPL of direct online vanuit huis. Als je interesse hebt; word je eerst uitgenodigd voor een gesprek in de studio. Wij vragen: Affiniteit met nieuws uit Woerden en de regio -kunnen werken met computer -correcte spelling en gevoel voor taal. Circa 2 uur per dag op één of meer dagen per week beschikbaar zijn. Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden? Meewerken aan een goed bekeken kabelkrant en website. Ervaring opdoen in het opmaken en schrijven van nieuwsberichten. Leuke collega's. Interesse ? stuur een bericht en we nodigen je uit voor een gesprek in onze studio.

Structureel
Woerden

Zin om erop uit te gaan op een duofiets?

Fietsmaatjes

Bij Fietsmaatjes Woerden geloven we in het delen van de wind in je haren, de zon op je gezicht en de vreugde van samen fietsen. We brengen mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen samen met een fietsmaatje op onze elektrische ondersteunde duofietsen. Het gaat niet alleen om kilometers maken, maar om de lach op de gezichten en de verbondenheid tijdens de rit. We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die het leuk vinden om op de duofiets samen fietstochten te maken. Samen aanmelden met een fietsmaatje mag, maar anders zoeken we een geschikt maatje voor je. Zie onze website voor meer informatie of stuur een bericht.

Structureel
Jongeren
Woerden

Bestuurslid bij Gilde Woerden

Stichting Gilde Woerden

Regelmatig komt je onze gidsen in de stad Woerden tegen. Zij lopen dan meestal met groepen bezoekers langs de iconen van Woerden en geven daar dan uitleg over. Hier en daar horen ze een stukje over de geschiedenis of de reden waarom een gebouw of kunstwerk op die plek is neergezet. Onze enthousiaste gidsen zijn stuk voor stuk trots op Woerden en willen daar graag over vertellen. Je kunt wel stellen, dat zij ambassadeurs van Woerden zijn en er belangeloos tijd voor vrij willen maken. Niet alleen verzorgen zij rondleidingen, maar begeleiden bezoekers bij toren- en molenbe-klimmingen. Sinds enkele jaren vertellen ze ook over de geschiedenis tijdens het varen in de Woerdense wateren. De aanvragen komen niet alleen bij het VVV binnen maar ook via de mail bij Stichting Gilde Woerden. Binnen het bestuur houdt één bestuurslid zich bezig met de verwerking van de binnengekomen mails. Door de inzet van velen, komen er steeds meer bezoekers naar Woerden. En dat wij merken dat ook! Na zo’n 12 jaar stopt helaas dit bestuurslid en daarom zoeken wij een opvolger (m/v) Wat verwachten wij van een bestuurslid: - iemand die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Woerden - accuraat is en een pro-actieve instelling heeft. - in teamverband wil/kan werken - het liefst ook Engels kan spreken Wat wij bieden: - deel uit gaan maken van een leuke groep bestuursleden en gidsen - gebruik kunnen maken van onze eigen databank met heel veel informatie over de geschiedenis van Woerden - een unieke mogelijkheid om veel over Woerden te lezen Lijkt het je leuk om een deel van jouw vrije tijd hieraan te gaan spenderen, neem dan contact met ons op en je ontvangt per omgaande meer informatie van ons. Voorafgaand aan deze stap kun je op onze website www.gildewoerden.nl al meer over onze activiteiten lezen. Ook willen wij dat uiteraard in een mondeling gesprek nader toelichten. Het bestuur van Stichting Gilde Woerden is bereikbaar via mailadres [email protected] of telefoonnummer 06-46166369

Structureel
Montfoort

Begeleider taalcursus voor Oekrainers

Taalmaatjes Montfoort-Linschoten

Vanaf begin januari organiseren wij een Nederlandse taalcursus voor Oekraïners. Omdat de belangstelling erg groot is, zijn wij op zoek naar enkele nieuwe begeleiders. De deelnemers werken met een online taalprogramma thuis en op donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur oefenen zij in De Rank in Montfoort aan het verbeteren van hun Nederlands. Heb jij belangstelling om deze cursisten te helpen of wil je meer weten, stuur dan een bericht.

Structureel
Jongeren
Woerden

Verkeersregelaar bij de evenementen

Stichting Verkeersregelaars Woerden

Als verkeersregelaar is het jouw verantwoordelijkheid om verkeersstromen in goede banen te leiden. Dit doe je bij de leukste evenementen binnen de gemeente Woerden, maar eventueel ook daarbuiten. Je bent niet gebonden aan vaste tijden, maar je kan jezelf per evenement aanmelden. Zo kan je het goed combineren met andere werkzaamheden! Wij vragen een enthousiasme vrijwilliger die ten minste vijf keer per jaar inzetbaar is bij de verschillende evenementen waar de stichting verkeersregelaars levert. Daarnaast beheers je de Nederlandse taal in met name spraak. Daarnaast moet je minimaal 16 jaar zijn. Wij bieden jou een belastingvrije vrijwilligersvergoeding en reiskostenvergoeding naast een opleiding tot verkeersregelaar. Daarnaast werk je in een leuk team, en profiteer je tevens van een aantal leuke extraatjes die de stichting voor zijn vrijwilligers organiseert.

Structureel
Montfoort, Woerden

Help mee met de avondvierdaagse Linschoten!

A4D Linschoten

De Linschotense avondvierdaagse (A4D Linschoten) is van maandag 12 tot donderdag 15 mei 2025, en is een tof evenement om te organiseren! Elk jaar maken vrijwilligers en 4 #MaS stagiaires dit mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld helpen met PR, zoals facebook/insta/krantenberichten opstellen, posters maken en verspreiden. Maar ook met medailles in elkaar zetten, cursus verkeersregelaar (mag vanaf 16 jaar) volgen, etc. Verder ben je natuurlijk 4 avonden vrijwilliger, denk aan pleinaankleding, stempelposten, snack uitdelen, foto's maken, rolstoelbegeleiding en verkeersregelaar. Na afloop doen we een drankje in het dorpshuis. Samen met jou maken we van de vierdaagse een gezellig, veilig en vrolijk evenement van, zowel leuk om aan mee te werken als aan mee te doen!

12-05-2025 en 3 meer
Jongeren