Gezocht Taalcoach voor Ouder-Kind Groep

Gezocht Taalcoach voor Ouder-Kind Groep

Regelmatig
Leiden
 • Activiteitenbegeleiding
 • Begeleiding & coaching
 • Taal & lezen
 • Onderwijs & educatie
 • Kinderen & jongeren
 • Nieuwkomers & vluchtelingen

Vind jij het leuk om met jonge kinderen te werken, en om hen - en hun ouders- te begeleiden bij hun taalontwikkeling en het leren spreken van de Nederlandse taal? Meld je dan aan als taalcoach voor de Ouder-Kindgroep van de Ekklesia Taalgroep.
Wie zijn wij?
De Ekklesia Taalgroep is een taalcoachorganisatie. Sinds 2016 begeleiden wij anderstaligen met een vluchtelingenachtergrond bij het leren spreken van de Nederlandse taal. Dit doen we in taalcoachgroepen op Rapenburg 100 en op verschillende (opvang)locaties in en om de stad. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen vanaf dag 1, en daarom zetten we ons in voor taalcoaching aan anderstaligen die nog nauwelijks Nederlands spreken, en voor taalcoaching aan ouders met jonge kinderen die (bijvoorbeeld door gebrek aan opvang) geen andere mogelijkheid hebben om te oefenen met de Nederlandse taal.

Werkzaamheden
Als taalcoach in de Ouder-Kindgroep begeleid je samen met een collega een keer per week een groep van maximaal 5 ouders en hun jonge kinderen (van 0 tot 5 jaar) bij het leren spreken van de Nederlandse taal. Na een gezamenlijk startmoment met ouders en kinderen, waarbij jullie liedjes zingen en voorlezen, gaan ouders en kinderen uiteen, maar blijven in dezelfde ruimte. Terwijl de ene taalcoach de kinderen begeleidt, richt de andere taalcoach zich op het oefenen van de spreekvaardigheid van de ouders. Samen sluiten jullie de bijeenkomst ook weer af. Jullie werken met thematisch materiaal en lesmateriaal dat is afgestemd op het vergroten van de spreekvaardigheid en de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Wie ben jij?
Je vind het leuk om met kinderen te werken (en hebt hier ervaring mee). Je bent creatief, flexibel en zelfstandig. Je kunt goed samenwerken met een collega en je bent bereid om je verder te ontwikkelen, en gebruik te maken van ons trainings- en begeleidingsaanbod.

Wij bieden
Een fijne, afwisselende werkomgeving, waarin je goed begeleid wordt. Je gaat deel uitmaken van een team van ruim 50 vrijwillige taalcoaches die verschillende groepen begeleiden. Wij zorgen voor het les- en spelmateriaal, en verzorgen een inwerkprogramma met een e-learning over taalcoaching en je gaat meekijken bij een ervaren taalcoach op de Ouder-Kindgroep. We bieden door het jaar heen verschillende trainingen en workshops aan waarmee jij je kennis en vaardigheden kunt vergroten, en je kunt gebruik maken van onze bibliotheek aan boeken en materialen om inspiratie op te doen.

Tijdsbesteding
De wekelijkse bijeenkomst van de Ouder-Kindgroep duurt 1,5 uur. Daarnaast ben je 1-2 uur per week bezig met de voorbereiding.

 • De vraag van Marieke is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Laat Marieke weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Gezocht Taalcoach voor Ouder-Kind Groep" van Marieke.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NLvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Ekklesia Taalgroep
Geplaatst door:
Profielfoto van Marieke
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Marieke
 • De vraag van Marieke is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
 • Kinderen & jongeren
 • Nieuwkomers & vluchtelingen