csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Tuin coordinator

Heb je verstand van tuinieren, plezier in de omgang met bevlogen mede-vrijwilligers en wil je ook nog eens bijdragen aan een BIJvriendelijke Nederland? Dan is de Bijenstichting aan de Lindeseweg in Vorden op zoek naar jou! Bijvriendelijke tuin Iedere donderdag werkt er een enthousiast stel bijenliefhebbers met veel plezier in de tuin bij de Bijenstichting aan de Lindeseweg in Vorden. Stukje bij beetje wordt de tuin steeds mooier en neemt het aantal bijen in de tuin toe. Daar doen we het voor! Op een aantal dagen per jaar is de tuin open voor bezoek. Bezoekers krijgen informatie hoe ze hun eigen tuin bijvriendelijk kunnen maken, kunnen biologische zaden en/of bloembollen kopen en kunnen gewoonweg genieten van de mooie tuin. Oppertuinder met portie gastvrijheid We missen in onze bevlogen vrijwilligersclub nog iemand die de lijntjes uit wil zetten. Die ziet welk werk er gedaan moet worden om de tuin nog mooier te maken. Die er schik in heeft om tot een taakverdeling te komen, waar een ieder van ons met plezier aan kan werken. Kortom; we zoeken een mensen mens met een ontzettend groen hart. Helemaal meegenomen is het als je erg gastvrij bent en makkelijk communiceert, zodat je passanten van de tuin welkom kunt heten en kunt verhalen over het werk van de Bijenstichting. Herken je jezelf in deze beschrijving en heb je op donderdagochtenden van 9 tot 12 uur tijd? Dan horen we heel graag van jou via een bericht. Voor meer informatie is Jaap op donderdagen te bereiken Leuke BIJkomstigheid Als vrijwilliger krijg je toegang tot toffe webinars en informatie over bijen en bijvriendelijk tuinieren én krijg je korting op bijvriendelijke zaden/bollen en planten uit onze webshop. En natuurlijk wacht je een goed inwerktraject, zodat je zelf ook met veel plezier aan het werk kunt!

Lees meer

structureel

Bronckhorst

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Heb je verstand van tuinieren, plezier in de omgang met bevlogen mede-vrijwilligers
en wil je ook nog eens bijdragen aan een BIJvriendelijke Nederland? Dan is de Bijenstichting aan de Lindeseweg in Vorden op zoek naar jou!

Bijvriendelijke tuin
Iedere donderdag werkt er een enthousiast stel bijenliefhebbers met veel plezier in de tuin bij de Bijenstichting aan de Lindeseweg in Vorden. Stukje bij beetje wordt de tuin steeds mooier en neemt het aantal bijen in de tuin toe. Daar doen we het voor!
Op een aantal dagen per jaar is de tuin open voor bezoek. Bezoekers krijgen informatie hoe ze hun eigen tuin bijvriendelijk kunnen maken, kunnen biologische zaden en/of bloembollen kopen en kunnen gewoonweg genieten van de mooie tuin.

Oppertuinder met portie gastvrijheid
We missen in onze bevlogen vrijwilligersclub nog iemand die de lijntjes uit wil zetten. Die ziet welk werk er gedaan moet worden om de tuin nog mooier te maken. Die er schik in heeft om tot een taakverdeling te komen, waar een ieder van ons met plezier aan kan werken.
Kortom; we zoeken een mensen mens met een ontzettend groen hart.
Helemaal meegenomen is het als je erg gastvrij bent en makkelijk communiceert, zodat je passanten van de tuin welkom kunt heten en kunt verhalen over het werk van de Bijenstichting.

Herken je jezelf in deze beschrijving en heb je op donderdagochtenden van 9 tot 12 uur tijd? Dan horen we heel graag van jou via een bericht.
Voor meer informatie is Jaap op donderdagen te bereiken

Leuke BIJkomstigheid
Als vrijwilliger krijg je toegang tot toffe webinars en informatie over bijen en bijvriendelijk tuinieren én krijg je korting op bijvriendelijke zaden/bollen en planten uit onze webshop. En natuurlijk wacht je een goed inwerktraject, zodat je zelf ook met veel plezier aan het werk kunt!

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Bronckhorst

Impact

Impactgebied

Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Bijenstichting

Bronckhorst

Tuinvrijwilligers

Bijenstichting

De Bijenstichting start voorjaar 2019 een Bijen educatiecentrum. Dit is gelegen op het landgoed Kieftskamp te Vorden. We gaan de tuin van 6000m2 omtoveren tot een bijen paradijs, vol met bloemen. Deze worden dit voorjaar gezaaid en geplant en de tuin moet daarna worden onderhouden. In de tuin zijn ook een bijenhotel, insectenmuur en bijenstal. Deze tuin dient als demonstratie tuin voor het publiek. Ook gaan we hier regelmatig workshops geven waar mensen leren wat ze kunnen doen om bijen te helpen. We zoeken mensen die willen helpen met de aanplant en later het onderhoud. Naast werken uiteraard ook tijd voor gezelligheid tijdens de koffie. Als het kouder weer is komt er ook een pan zelfgemaakte biologische soep op tafel. Tevens bieden we regelmatig een gratis workshop aan voor vrijwilligers zodat ze zelf ook meer over bijen leren. Ben je regelmatig of incidenteel beschikbaar? Neem contact met ons op. Op onze website gereed kun je alles over het centrum lezen.

Structureel
Jongeren

Redactie vrijwilligers

Bijenstichting

De Bijenstichting start voorjaar 2019 een Bijen educatiecentrum. Dit is gelegen op het landgoed Kieftskamp te Vorden. Voor ons redactieteam zoeken we uitbreiding met nieuwe vrijwilligers. Wat gaat u doen? Binnen redactie team meedenken met onderwerpen, informatie verzamelen en artikelen schrijven. Dit vragen wij Goede beheersing van Nederlandse taal en ervaring met Microsoft Word of ander tekstverwerking programma. Bijenkennis is niet noodzakelijk. Dat leren we je. Wat bieden wij? Gezellig vrijwilligersteam, korting op producten in onze webshop en we organiseren regelmatig bijeenkomsten voor vrijwilligers. Bovendien krijg je gratis toegang tot al onze online cursussen zodat je zelf veel gaat leren over bijen. Wanneer? volgens eigen agenda Waar wordt het werk gedaan? Bij hulpvrager thuis

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Bronckhorst

Pruttelen en stoven met potten en pannen

's Heeren Loo

Ben jij een kookliefhebber en vind je het leuk om je in te zetten voor een ander? Hou je van pruttelende en stovende pannen? Dan ben jij degene die wij zoeken. Wij willen graag een voedzame en gezonde maaltijd en genieten ervan dat er potten en pannen op het vuur staan waar heerlijke geuren uit komen! Wij wonen aan de Steintjesweide in Hengelo gld. in een vleugel van de Bleijke. We wonen zo zelfstandig mogelijk en worden hierin begeleid door 's Heeren Loo, een organisatie voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Als kookvrijwilliger kook je een voedzame maaltijd voor degenen die graag samen eten. Soms helpen we je ook mee. Er zijn altijd begeleiders bij ons om te helpen. Wanneer en hoe vaak er gekookt worden spreken we samen af. Als vrijwilliger krijg je een vaste contactpersoon, we bieden je de mogelijkheid om trainingen en cursussen te volgen, je gemaakte onkosten worden vergoed en je krijgt begeleiding op maat. Ben je benieuwd of dit iets voor jou is? Wil je meer informatie of je aanmelden? Neem dan contact op met Petra Streppel coördinator vrijwillige inzet 's Heeren Loo Oost-Nederland. [email protected] of 06-52037092.

Structureel
Bronckhorst

Gezelligheid op Steintjesweide

's Heeren Loo

Een avondje voetbal kijken, koffie met een praatje, wandelen, een dagje uit. Allemaal activiteiten waar wij blij van worden en waarbij we graag in contact komen met andere mensen. Wij zijn de bewoners van Steintjesweide, een appartementenvleugel in de Bleijke in Hengelo gld. Wij wonen hier zo zelfstandig mogelijk en krijgen ondersteuning van begeleiders van 's Heeren Loo. Naast onze dagelijkse bezigheden en werk, vinden we het erg leuk om in onze vrije tijd op te trekken met anderen en zo onze hobby's uit te voeren. Vind jij het leuk om samen iets te ondernemen? Laat het ons weten via onze coördinator vrijwillige inzet; Petra Streppel. [email protected] of 06-52037092

Structureel
Jongeren
Bronckhorst

Tuinvrijwilligers

Bijenstichting

De Bijenstichting start voorjaar 2019 een Bijen educatiecentrum. Dit is gelegen op het landgoed Kieftskamp te Vorden. We gaan de tuin van 6000m2 omtoveren tot een bijen paradijs, vol met bloemen. Deze worden dit voorjaar gezaaid en geplant en de tuin moet daarna worden onderhouden. In de tuin zijn ook een bijenhotel, insectenmuur en bijenstal. Deze tuin dient als demonstratie tuin voor het publiek. Ook gaan we hier regelmatig workshops geven waar mensen leren wat ze kunnen doen om bijen te helpen. We zoeken mensen die willen helpen met de aanplant en later het onderhoud. Naast werken uiteraard ook tijd voor gezelligheid tijdens de koffie. Als het kouder weer is komt er ook een pan zelfgemaakte biologische soep op tafel. Tevens bieden we regelmatig een gratis workshop aan voor vrijwilligers zodat ze zelf ook meer over bijen leren. Ben je regelmatig of incidenteel beschikbaar? Neem contact met ons op. Op onze website gereed kun je alles over het centrum lezen.

Structureel
Jongeren
Oude IJsselstreek, Bronckhorst, Lochem, Aalten, Berkelland, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Winterswijk

Home-Start: steuntje in de rug voor een gezin

Yunio jeugdgezondheidszorg

Ben jij graag 'een steuntje in de rug' voor een gezin? Dan maakt Home Start Achterhoek graag kennis met jou! Wie zijn wij Elk gezin komt voor uitdagingen te staan. Meestal kunnen ouders dit zelf of met hulp van familie of vrienden oplossen. Maar wat als het niet lukt of als je maar een klein netwerk hebt? Dan kan een Home-Start vrijwilliger net dat steuntje in de rug zijn! Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte (opvoed)vragen. Home Start gaat er vanuit dat je kinderen kunt helpen ontwikkelen door hun ouders te ondersteunen. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor, praktische hulp, ontlasting en gelijkwaardig contact. Je maakt ouders duidelijk dat het niet ongewoon is dat opvoeden soms moeite kost en benadrukt de plezierige kanten van het gezinsleven. Je stimuleert ouders hun kracht te hervinden om moeilijke situaties het hoofd te bieden, waardoor ze weer grip op hun leven krijgen. Je moedigt ouders ook aan om sociale relaties op te bouwen of te versterken en gebruik te maken van bestaande ondersteuningsstructuren en diensten. Home-Start biedt gezinsondersteuning aan gezinnen met kinderen tot 14 jaar en aanstaande moeders. Wat vragen we van je Affiniteit met kinderen en bij voorkeur opvoedervaring. Je kunt je verplaatsen in andere mensen en je gebruikt je eigen levens en/of werkervaring als basis voor je ondersteuning. Bereidheid om dat op een gelijkwaardige manier te doen. Minimaal 1x per week 1-3 uur beschikbaar zijn. Beschikken over vervoer, bij voorkeur auto eventueel fiets. Wat bieden wij We bieden je begeleiding door een beroepskracht. Daarnaast is er een 2-3 maandelijkse terugkombijeenkomst met andere vrijwilligers. We bieden je reiskostenvergoeding en in de zomer en rond kerst wordt er iets gezelligs voor de vrijwilligers georganiseerd. Scholing Vooraf volg je een voorbereidende cursus van 4 dagdelen. De cursuslocatie is in de omgeving van Varsseveld.

Structureel