csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilligers op de duofiets

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locatie Driehof in Hazerswoude-Dorp zoeken wij nog vrijwilligers die willen fietsen op de duofiets met onze cliënten. Dagdelen: in overleg Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: Het fietsen met een duofiets vereist enige instructie, maar cliënten genieten er met volle teugen van. Op deze fiets zit je naast elkaar en kan de cliënt zelf bepalen om wel of niet mee te fietsen met de pedalen. U haalt de cliënt op en begeleidt hem of haar op de fiets. Samen fiets je door de omgeving en geniet evt. van een kopje koffie onderweg. Na afloop brengt u de cliënt weer terug.

Lees meer

structureel

Alphen aan den Rijn

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locatie Driehof in Hazerswoude-Dorp zoeken wij nog vrijwilligers die willen fietsen op de duofiets met onze cliënten.

Dagdelen: in overleg

Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent.

Werkzaamheden: Het fietsen met een duofiets vereist enige instructie, maar cliënten genieten er met volle teugen van. Op deze fiets zit je naast elkaar en kan de cliënt zelf bepalen om wel of niet mee te fietsen met de pedalen. U haalt de cliënt op en begeleidt hem of haar op de fiets. Samen fiets je door de omgeving en geniet evt. van een kopje koffie onderweg.
Na afloop brengt u de cliënt weer terug.

Praktische informatie

Locatie

Alphen aan den Rijn

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van WIJdezorg

Nieuwkoop

Koffievrijwilligers

WIJdezorg

Onze vrijwilligers zijn goud waard! Bij WIJdezorg zoeken we vrijwilligers die koffie willen schenken. Helpt u als koffievrijwilliger binnenkort een handje mee? WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor onze zorglocaties zoeken wij nog vrijwilligers die koffie willen schenken. Dagdelen: bij voorkeur middag en avond, alle dagen van de week. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: Met de koffiekar gaat u door het huis en voorziet u de cliënten van koffie, thee of chocolademelk. Een kort praatje wordt erg gewaardeerd. Daarna ruimt u de kar weer op.

Structureel
Nieuwkoop, Kaag en Braassem

Bezoekvrijwilligers

WIJdezorg

Onze vrijwilligers zijn goud waard! Lijkt het u leuk en waardevol om als bezoekvrijwilliger een handje mee te helpen? WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor onze zorglocaties zoeken wij vrijwilligers die cliënten willen bezoeken. Dagdelen: in overleg Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: Met een zekere regelmaat bezoekt u een van onze cliënten. U kunt bijvoorbeeld samen een spelletje doen, een praatje maken of een kopje koffie drinken in het restaurant of op het terras. Dit gaat in overleg met de cliënt.

Structureel
Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem

(Duo)fietsvrijwilligers

WIJdezorg

Onze vrijwilligers zijn goud waard! WIJ zijn op zoek naar vrijwilligers die met onze cliënten op de duofiets willen fietsen. Daarmee levert u een waardevolle bijdrage aan onze zorg! Helpt u een handje mee? WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor onze zorglocaties zoeken wij nog vrijwilligers die willen fietsen op de duofiets met onze cliënten. Dagdelen: in overleg. Gewenste sociale vaardigheden: het aanknopen van een praatje is zeer belangrijk. Rustig en geduldig zijn is ook gewenst. Gewenste overige vaardigheden: vooraf krijgt u instructie en een proefrit op de duofiets. U bent op de hoogte van de verkeersregels en voelt zich zeker in het verkeer. Afspraken worden nagekomen. Werkzaamheden: Als vrijwilliger ga je regelmatig met een cliënt op pad met de duofiets. In overleg bepaal je waar de tocht heen gaat en maak je er een gezellige rit van. Het fietsen met een duofiets vereist enige instructie, maar cliënten genieten er met volle teugen van. Op deze fiets zit je naast elkaar en kan de cliënt zelf bepalen om wel of niet mee te fietsen met de pedalen. U haalt de cliënt op en begeleidt hem of haar op de fiets. Samen fiets je door de omgeving en geniet evt. van een kopje koffie onderweg. Na afloop brengt u de cliënt weer terug.

Structureel
Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop

Tuinvrijwilligers

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben. Voor de locaties Rhijndael in Koudekerk aan den Rijn en Aarhoeve in Langeraar zoeken wij nog tuinvrijwilligers. Dagdelen: in overleg. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: Met een zekere regelmaat verzorgt u samen met een of een aantal van onze bewoners/cliënten de planten en/of dieren. Samen geeft u bijvoorbeeld de planten water, verschoont u de hokken, snoeit u waar nodig de planten en veegt u de tuin/het terras aan. Dit gaat altijd in overleg met de cliënt.

Structureel
Nieuwkoop

Kookvrijwilligers op de woongroep

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locatie Aarhoeve in Langeraar zoeken wij nog kookvrijwilligers. Dagdelen: wekelijks op dinsdagavond. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: Als vrijwilliger komt u koken op de woongroep. Dit gebeurt volgens een rooster. U kookt samen met een cliënt de maaltijd, dekt de tafels en serveert het eten.

Structureel
Nieuwkoop

Manicurevrijwilligers op de woongroep

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locatie Aarhoeve in Langeraar zoeken wij nog manicurevrijwilligers. Dagdelen: in overleg, wekelijks of om de week. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: Als vrijwilliger komt u de nagels van onze bewoners verzorgen. U knipt de nagels, vijlt ze en, als de bewoner dit wil, lakt u de nagels. (De benodigdheden zijn op locatie aanwezig)

Structureel
Nieuwkoop

Vrijwilligers met een hond op de woongroep

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locatie Aarhoeve in Langeraar zoeken wij nog vrijwilligers die met hun hond op bezoek willen komen. Dagdelen: wekelijks of om de week, dagen in overleg. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: U komt met een (uw) hond op bezoek bij onze bewoners op de PG-afdeling. We zoeken een rustige en verzorgde hond die goed met onze bewoners (met dementie) om kan gaan.

Structureel
Nieuwkoop, Kaag en Braassem

Wandelvrijwilligers

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locaties Jacobus in Oude Wetering en Aarhoeve in Langeraar zoeken wij nog vrijwilligers die willen wandelen met onze cliënten. Dagdelen: in overleg. Gewenste sociale vaardigheden: het aanknopen van een praatje is zeer belangrijk. Rustig en geduldig zijn is ook gewenst, evenals inlevingsvermogen. Gewenste overige vaardigheden: evt. ervaring met het rijden van een rolstoel is gewenst, maar kan geleerd worden. Afspraken worden nagekomen. Werkzaamheden: het afspreken en ophalen van de desbetreffende cliënt, vervolgens gaat u buiten met de cliënt wandelen. Veel cliënten vinden het heerlijk om buiten te zijn. Sommige cliënten zijn mobiel en kunnen een korte wandeling maken. Anderen kunnen in een rolstoel genieten van een wandeling. Instructie over het rijden met een rolstoel wordt verzorgd.

Structureel
Alphen aan den Rijn

Wandelvrijwilligers

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locatie Driehof in Hazerswoude-Dorp zoeken wij nog vrijwilligers die willen wandelen met onze cliënten. Dagdelen: in groepsverband op vrijdag van 11.00u tot 12.00u, een op een in overleg. Gewenste sociale vaardigheden: het aanknopen van een praatje is zeer belangrijk. Rustig en geduldig zijn is ook gewenst, evenals inlevingsvermogen. Gewenste overige vaardigheden: evt. ervaring met het rijden van een rolstoel is gewenst, maar kan geleerd worden. Afspraken worden nagekomen. Werkzaamheden: U wandelt of in groepsverband, of een op een, met een bewoner van ons huis of een thuiszorgcliënt; het gaat om onze cliënten met dementie. U loopt bijvoorbeeld een rondje door het dorp of brengt een bezoek aan de wekelijkse markt. Veel cliënten vinden het heerlijk om buiten te zijn. Sommige cliënten zijn mobiel en kunnen een korte wandeling maken. Anderen kunnen in een rolstoel genieten van een wandeling. Instructie over het rijden met een rolstoel wordt verzorgd.

Structureel

Anderen bekeken ook

Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop

Tuinvrijwilligers

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben. Voor de locaties Rhijndael in Koudekerk aan den Rijn en Aarhoeve in Langeraar zoeken wij nog tuinvrijwilligers. Dagdelen: in overleg. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: Met een zekere regelmaat verzorgt u samen met een of een aantal van onze bewoners/cliënten de planten en/of dieren. Samen geeft u bijvoorbeeld de planten water, verschoont u de hokken, snoeit u waar nodig de planten en veegt u de tuin/het terras aan. Dit gaat altijd in overleg met de cliënt.

Structureel
Alphen aan den Rijn

Wandelvrijwilligers

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locatie Driehof in Hazerswoude-Dorp zoeken wij nog vrijwilligers die willen wandelen met onze cliënten. Dagdelen: in groepsverband op vrijdag van 11.00u tot 12.00u, een op een in overleg. Gewenste sociale vaardigheden: het aanknopen van een praatje is zeer belangrijk. Rustig en geduldig zijn is ook gewenst, evenals inlevingsvermogen. Gewenste overige vaardigheden: evt. ervaring met het rijden van een rolstoel is gewenst, maar kan geleerd worden. Afspraken worden nagekomen. Werkzaamheden: U wandelt of in groepsverband, of een op een, met een bewoner van ons huis of een thuiszorgcliënt; het gaat om onze cliënten met dementie. U loopt bijvoorbeeld een rondje door het dorp of brengt een bezoek aan de wekelijkse markt. Veel cliënten vinden het heerlijk om buiten te zijn. Sommige cliënten zijn mobiel en kunnen een korte wandeling maken. Anderen kunnen in een rolstoel genieten van een wandeling. Instructie over het rijden met een rolstoel wordt verzorgd.

Structureel
's-Gravenhage, Katwijk, Wassenaar, Zoetermeer, Leiden, Rijswijk

Collega Matchmaker voor Leiden e.o. gezocht!

Takecarebnb

Matchmakers Takecarebnb Leiden/Den Haag e.o. Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die voor Leiden en omringende gemeenten verantwoordelijk is voor het koppelen van particuliere gastgezinnen en statushouders. Je werkt samen met de nieuwe Matchmaker voor Den Haag. Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning, wij noemen hen Gasten. Het logeren zorgt ervoor dat zowel gast als gastgezin op een laagdrempelige manier leren van elkaar. De gast krijgt zo een uniek kijkje in de Nederlandse cultuur en de kans zich de taal en gewoontes eigen te maken. Het gastgezin leert op haar beurt veel over de cultuur van de gast en zo goed als alle gastgezinnen ervaren deze periode als een verrijking. Het mooiste is als dit gebeurt in de gemeente waar de gast uiteindelijk een woning zal krijgen toegewezen, de zogenaamde Koppelgemeente. Zo geven we statushouders een goede start in hun nieuwe regio! Als Matchmaker interview je onze gasten op het AZC of elders en onze gastgezinnen bij hen thuis. Samen met de gast ga je kennismaken bij het gastgezin thuis als je inschat dat dit een succesvolle match kan worden. Daarnaast volgt en begeleidt de matchmaker de vluchteling en het gastgezin gedurende de gehele logeerperiode. Het kantoor van Takecarebnb staat jou als vrijwilliger met raad en daad bij. Als Matchmaker bezit je over de volgende vaardigheden: - Het kunnen voeren van gestructureerde gesprekken en goed kunnen doorvragen om verwachtingen duidelijk te krijgen - Situaties kritisch kunnen beoordelen en daarnaar handelen - Integer met vertrouwelijke informatie kunnen omgaan - Intercultureel en klantgericht kunnen werken - Goed Nederlands kunnen spreken en schrijven, minimale kennis van de Engelse taal - Zelfstandig en in teamverband kunnen werken - Zorgvuldig informatie kunnen vastleggen in onze database Wat bieden wij jou: - Relevante trainingen en masterclasses, zowel tweemaal per jaar fysiek als ieder kwartaal online - Periodieke intervisie-bijeenkomsten met collega Matchmakers - Vrijwilligersvergoeding onder bepaalde voorwaarden - Een plek binnen een hecht team in een inspirerende organisatie - Je werkt met name vanuit huis, maar je bent altijd welkom op ons kantoor in Amsterdam - De kans om echt een verschil te maken in het leven van zowel de gasten als de gastgezinnen Tot slot; heb je gemiddeld genomen 4-8 uur per week tijd (flexibel in te delen en afhankelijk van de periode) en woon je -in de buurt van- Leiden en Den Haag? Stuur ons dan een korte motivatie. Jessica of Katelijne neemt zo snel mogelijk contact met je op. Ook als je nog vragen hebt over deze vacature kan je hen een bericht sturen. Gezien de inwerkperiode is het niet mogelijk om voor korter dan 6 maanden actief te zijn.

Structureel
Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem

(Duo)fietsvrijwilligers

WIJdezorg

Onze vrijwilligers zijn goud waard! WIJ zijn op zoek naar vrijwilligers die met onze cliënten op de duofiets willen fietsen. Daarmee levert u een waardevolle bijdrage aan onze zorg! Helpt u een handje mee? WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor onze zorglocaties zoeken wij nog vrijwilligers die willen fietsen op de duofiets met onze cliënten. Dagdelen: in overleg. Gewenste sociale vaardigheden: het aanknopen van een praatje is zeer belangrijk. Rustig en geduldig zijn is ook gewenst. Gewenste overige vaardigheden: vooraf krijgt u instructie en een proefrit op de duofiets. U bent op de hoogte van de verkeersregels en voelt zich zeker in het verkeer. Afspraken worden nagekomen. Werkzaamheden: Als vrijwilliger ga je regelmatig met een cliënt op pad met de duofiets. In overleg bepaal je waar de tocht heen gaat en maak je er een gezellige rit van. Het fietsen met een duofiets vereist enige instructie, maar cliënten genieten er met volle teugen van. Op deze fiets zit je naast elkaar en kan de cliënt zelf bepalen om wel of niet mee te fietsen met de pedalen. U haalt de cliënt op en begeleidt hem of haar op de fiets. Samen fiets je door de omgeving en geniet evt. van een kopje koffie onderweg. Na afloop brengt u de cliënt weer terug.

Structureel
Zoetermeer

Hulp in de schooltuinen

gemeente Zoetermeer

Vind je het leuk om buiten in de tuin te werken? Word vrijwilliger op de schooltuinen! In de wijktuinen Rokkeveen en Zegwaartseweg en op stadsboerderijen De Weidemolen en Het Buitenbeest liggen schooltuinen. Van augustus tot aan de herfstvakantie krijgen basisschoolleerlingen uit groep 5 hier themalessen over tuinieren. Van april tot aan de zomervakantie gaan de kinderen één uur per week onder schooltijd aan de slag in hun eigen tuintje. Wij zoeken vrijwilligers die ons helpen met voorbereiding van de tuinen en mensen die willen helpen om kinderen een onvergetelijk schooltuinseizoen mee te laten maken! Als vrijwilliger op de schooltuinen: • ...werk je graag buiten in de tuin; • ...help je mee met het organiseren van activiteiten; • ...kun je goed met kinderen omgaan (als je helpt met lesgeven); Groene vingers zijn handig, maar niet direct nodig. Ervaren collega’s werken je met plezier in. We zoeken zowel mensen die buiten te lessen als tijdens de lessen kunnen helpen. De precieze tijden en werkzaamheden hangen van de locatie af. Wij bieden... Een gezellig team aan vrijwilligers en sociaal contact met jong en oud. Jaarlijks worden er activiteiten georganiseerd en ontvangen onze vrijwilligers een presentje als dank voor hun inzet. Aanmelden Enthousiast geworden? Meld je aan onder vermelding van je naam, telefoonnummer en bij welke tuin je wil helpen.

Structureel
Jongeren
Alphen aan den Rijn

Re-integratiecentrum PI Alphen aan den Rijn

Exodus Nederland

Een of meerdere dagdelen/dagen op maandag t/m donderdag (8.00 uur – 16.00 uur) Vind jij het leuk om mensen te helpen bij hun re-integratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als vrijwilliger in een Re-integratiecentrum ga jij je bezighouden met gedetineerden die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. Je kijkt mee over hun schouder wanneer ze zicht bijvoorbeeld inschrijven bij de woningbouwvereniging of helpt ze in contact te komen met schuldeisers. Soms is meer begeleiding nodig omdat niet iedereen zelfredzaam is. Nu denk je: “Hoe ga ik dat doen?” Allereerst door een luisterend oor te bieden, kun jij mensen goed motiveren en coachen tot zelfstandigheid en werk je ook graag samen. Daarnaast kun je goed met computers overweg en heb je goede administratieve en planningsvaardigheden. Het hebben van veel levenservaring is een pré. En: “Wat neem ik dan mee?” • Je bent oplettend, nauwkeurig en staat stevig in je schoenen. • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. • Het aanvragen van een VOG is verplicht; dit is geheel kosteloos. Je wilt natuurlijk ook weten: “Wat bieden jullie mij?” • Een vergoeding voor gemaakte (reis-)kosten. • Een WA- en ongevallenverzekering. • Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Als vrijwilliger bij Exodus help je iemand weer op een goede manier terugkeren in de samenleving. Je doet het écht samen met de deelnemer. Dat maakt dat dit werk mooi, leerzaam en altijd uitdagend is. Stichting Exodus Nederland Een forensische zorgorganisatie die landelijk met ruim 300 professionals en zo'n 1200 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden en hun naasten. Denk hierbij aan; begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning door middel van onze vrijwilligers. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We werken samen naar dezelfde doelen: perspectief bieden aan onze deelnemers en een veiligere samenleving creëren met onze ketenpartners, lokaal en landelijk. Samen bereik je meer dan alleen. Onze organisatievisie is daarbij leidend; Wij zijn Exodus. Wij bieden perspectief. Dat doen we samen, moedig en volhardend. Zoeken wij elkaar?   Neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Mirella Eekhout. Neem contact met ons op voor haar contactgegevens.   Solliciteren doe je met een motivatiebrief en CV t.a.v. Mirella. Wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie om elkaar te leren kennen!

Structureel
Alphen aan den Rijn

Wandelen met 'n bewoner met dementie Rietveld

ActiVite

Als vrijwilliger ga je met een bewoner met dementie in de rolstoel wandelen in de buurt van het verpleeghuis Rietveld. De ontmoeting en de buitenlucht staan centraal. Je probeert er een gezellige wandeling van te maken met aandacht voor de bewoner en de omgeving. Het is fijn als je affiniteit hebt met ouderen en dementie. Dag en tijd in overleg met je/u. Wat bieden wij - * Een gezellige omgeving, waar jouw tijd en inzet écht gewaardeerd wordt. * Scholing om je voor te bereiden op de taak en ook gedurende de tijd dat jij je bij ActiVite inzet. * Inspirerende ontmoetingen met onze bewoners, medewerkers en andere vrijwilligers.

Structureel
Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg

Mentorschap verrijkt je wereld

Mentorschap Haag en Rijn

Stel je voor dat je door ziekte of een beperking (dementie-verstandelijke beperking-psychiatrische ziekte) niet goed in staat bent om voor je eigen zorgbelangen op te komen. En je hebt geen familie die je hierbij kan helpen. Zou jij dan ook niet blij zijn met een mentor? Iemand die onafhankelijk jouw wensen en meningen goed verwoordt. Je helpt bij het maken van beslissingen in zorg en welzijn. En die jou regelmatig bezoekt om je goed te leren kennen? Ilse is dat zeker. Zij is 58 jaar en heeft een verstandelijke beperking. Zelf beslissingen nemen in zorg en welzijn vindt ze moeilijk. Daarom is zij heel blij met haar mentor Renske. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Daarnaast helpt zij haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Haag en Rijn. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. Het mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel, die de rechtbank instelt. Onze Stichting wordt hiervoor benoemd door de rechtbank en als mentor voer je het mentorschap uit. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 8 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact met ons op voor een nadere kennismaking!

Structureel