csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Gezellige Jos zoekt..een maatje! 23-050

Ik ben Jos, een vriendelijke en gezellige man van 50 jaar. Ik werk in Waalwijk, waar ik orders pick, maar eerlijk gezegd kan mijn wereld wel wat meer levendigheid gebruiken. Soms voel ik me namelijk behoorlijk eenzaam omdat ik een klein netwerk heb en het soms lastig vind contacten te onderhouden. Familie neemt vaak zelf contact op, maar vrienden maken is een uitdaging voor me. Daarom zoek ik jou, mijn potentiële nieuwe maatje! Als jij het initiatief kunt nemen, zou je me enorm helpen. Ik geniet van mijn wekelijkse ambulante woonbegeleiding, maar ik wil graag meer ondernemen en nieuwe avonturen beleven. In mijn eentje vind ik dat echter nogal moeilijk. Dus, als het je leuk lijkt om eens samen op pad te gaan, te kletsen tijdens een wandeling, samen in de tuin te werken, of gewoon een terrasje te pakken, dan denk ik dat we een geweldige tijd kunnen hebben. Ik ben dol op een goed gesprek, een lach op zijn tijd en lekker eten en drinken. Voetbal, met PSV als mijn favoriet, is ook iets waar ik van geniet. Als jij kunt luisteren, initiatief kunt nemen, houdt van gezelligheid en lekker eten en drinken, dan zou ik het fantastisch vinden om met je in contact te komen. Laten we samen leuke dingen doen en een mooie vriendschap opbouwen! Groetjes, Jos Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Lees meer

structureel

's-Hertogenbosch

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Ik ben Jos, een vriendelijke en gezellige man van 50 jaar. Ik werk in Waalwijk, waar ik orders pick, maar eerlijk gezegd kan mijn wereld wel wat meer levendigheid gebruiken. Soms voel ik me namelijk behoorlijk eenzaam omdat ik een klein netwerk heb en het soms lastig vind contacten te onderhouden. Familie neemt vaak zelf contact op, maar vrienden maken is een uitdaging voor me.

Daarom zoek ik jou, mijn potentiële nieuwe maatje! Als jij het initiatief kunt nemen, zou je me enorm helpen. Ik geniet van mijn wekelijkse ambulante woonbegeleiding, maar ik wil graag meer ondernemen en nieuwe avonturen beleven. In mijn eentje vind ik dat echter nogal moeilijk.

Dus, als het je leuk lijkt om eens samen op pad te gaan, te kletsen tijdens een wandeling, samen in de tuin te werken, of gewoon een terrasje te pakken, dan denk ik dat we een geweldige tijd kunnen hebben. Ik ben dol op een goed gesprek, een lach op zijn tijd en lekker eten en drinken. Voetbal, met PSV als mijn favoriet, is ook iets waar ik van geniet.

Als jij kunt luisteren, initiatief kunt nemen, houdt van gezelligheid en lekker eten en drinken, dan zou ik het fantastisch vinden om met je in contact te komen. Laten we samen leuke dingen doen en een mooie vriendschap opbouwen!

Groetjes,
Jos

Wat heeft Cello te bieden:

Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km
Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc.
Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie
Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering
Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Praktische informatie

Maandelijks 1 tot 4 uur

Locatie

's-Hertogenbosch

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Cello

Vught

Haar glimlach zegt genoeg!

Cello

Vacature nr 20-023 Cliënt: Isabelle is graag in het midden van andere mensen, ze houdt van gezelligheid maar soms wordt het teveel en sluit ze zich even af. Ze is 48 jaar en heeft een ernstig meervoudige beperking en door haar slechtziendheid is ze vooral gefocust op gehoor en geluiden. Isabelle vindt gekke/leuke geluidjes fijn om te horen, daar gaat haar aandacht naar uit. Verder zijn activiteiten waarbij haar lichaam gestimuleerd wordt zoals fietsen met de rolstoelfiets en wandelen, een wens van haar omgeving. Heerlijk naar buiten met de wind in haar haar haren. Daarom wordt voor deze activiteiten een vrijwilliger gezocht. 1x per week is een wens, maar is als dit niet haalbaar dan is b.v. 2x per maand natuurlijk ook goed. Het is dan meer als niets. Als ze geniet dan krijg je een stralende glimlach te zien, ze geniet van de kleine dingen. Vrijwilliger(s): Wat zou het fantastisch zijn al jij Isabelle kan laten stralen door jouw aanwezigheid, omdat jij in staat bent om klein te kijken. Ondanks dat je geen gesprek met haar zal hebben zal ze ook jou laten stralen. Het maakt je een mooi mens.

Structureel
Vught

De duofiets staat startklaar!

Cello

Vacature 21-027 Cliënt: Hey Hallootjes, ik werk als begeleider bij een woning op locatie Groote Cingels bij mensen met een ernstige verstandelijke beperkingen die helaas niet kunnen genieten van de prachtige mooie duofiets met ondersteuning die in de schuur staat. Zelf kunnen we niet met de cliënten gaan fietsen omdat we de medebewoners niet alleen thuis kunnen laten. Bovendien zijn familieleden al wat ouder of wonen ver weg. Wat zou het toch fijn zijn, als bij mooi weer, de cliënten heerlijk zouden kunnen genieten van een ritje op de duofiets met de wind in de haren. Ik vraag dan ook aan jou of jij, als fietsvrijwilliger, het leuk zou vinden om ons team zo af en toe eens te komen versterken. Dit zal ontzettend worden gewaardeerd. Nog even dit, ben je niet zo’n fietsfanaat dan is een wandeling ook oké hoor. Vrijwilliger(s): Heb jij als vrijwilliger een prima conditie, weet je hoe een duofiets werkt of wil je dit graag leren en heb je bovenal affiniteit met mensen met een beperking dan is deze vacature wellicht iets voor jou. Je hoeft niet in Vught te wonen hoor, we hebben namelijk bij Cello een prima km vergoeding.

Structureel
's-Hertogenbosch

Maatje om samen stoere mannendingen te doen

Cello

Vacature 19-014 Cliënt: Ik heb een rijke fantasie, heb vele bezigheden en interesses, ben een supporter van FC den Bosch, bovendien help ik graag mensen en maak graag een praatje. Mijn naam is Martin, ben begin 60 en woon in een woongroep samen met andere. In ben op zoek naar een stoere mannelijk vrijwilliger die eens in de maand een keertje met mij af wil spreken om b.v. met lekker weer een stukje te gaan fietsen en een terrasje kan altijd, maar een uitje naar een hoefsmid of kermis is ook leuk. Ik ben eigenlijk wel gebaat bij iemand die duidelijk is en die ik kan vertrouwen. Doordat ik een klein netwerk heb, is een uitstapje dan ook best bijzonder. Vrijwilliger(s): We zijn dus op zoek naar een stoere mannelijke vrijwilliger die consequent is (zeggen wat je doet en doen wat je zegt), die het leven van Martin wil verrijken door eens in de maand met hem een activiteit te ondernemen, kijkend naar eigen mogelijkheden betreffende tijd. Die het niet erg vindt dat Martin stottert en hier goed mee om kan gaan.

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Elvis en gezelligheid!

Cello

Vacature 19-033 Cliënt: Ben jij iemand die het leuk vind om met een gezellige dame een kopje koffie te drinken, een praatje te maken of gezellig een keer op stap te gaan, zoals een keer het centrum te bezoeken. Dan is Anouk de aangewezen persoon. Anouk is een super gezellige vrouw van 49 jaar en een enorme Elvis fan, maar ook van andere muziek kan ze ontzettend van genieten. Ze houdt van mooie kleding, voornamelijk mooie jurken, en vindt het erg leuk als haar haren in de krul worden gezet zodat ze op Sandy lijkt (film Grease). Anouk zal ontzettend genieten van het feit dat je speciaal voor haar komt. Spreekt deze vacature je aan, dan zou ik zeggen kom eens kennis maken met Anouk en laat je inpakken door haar charme. Vrijwilliger(s): Ben je een vrouw en heb jij met regelmaat tijd (1x per week) om in het weekend of op een doordeweekse avond Anouk te bezoeken. Wil je eventueel een band opbouwen met bovengenoemde gezellige dame en komt het woord betrouwbaarheid in jouw woordenboek voor. Wacht dan niet langer en neem contact met ons op zodat wij een afspraak kunnen plannen.

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Buurtmarkt Maliskamp is op zoek naar jou!

Cello

vacature 19-037 Wat is een klein dorp zonder buurtwinkel, waar je uiteraard je dagelijkse boodschappen kunt doen maar zeker ook elkaar kunt ontmoeten. Wat is een buurtmarkt zonder goede medewerkers die je netjes en vriendelijk benaderen? Die ook de winkel bevoorraden en de boodschappen rondbrengen naar buurtbewoners die zelf niet in de gelegenheid zijn. Deze medewerkers zijn mensen met een beperking die worden begeleid door professionals van Cello. Ook vrijwilligers staan paraat om de medewerkers te helpen, daar waar nodig is aan te sturen en te begeleiden. Kortom een geweldig team die door hun onderlinge samenwerking het mogelijk maakt om de buurtmarkt operationeel te houden. De buurtmarkt is daarom op zoek naar jou, als vrijwilliger om het team te komen versterken. Helpen achter de broodbalie, het bevoorraden van de winkel etc. Voor allerlei taken en verschillende dagdelen zijn er mogelijkheden. Kortom, samen maak je het verschil! Vrijwilligers: Ben je enthousiast, klantvriendelijk, netjes en heb je goede contactuele eigenschappen dan zijn wij op zoek naar jou! Samen met medewerkers met een beperking heb je de kans om een unieke winkel te runnen. Op deze manier draag je een steentje bij aan een leefbaar Maliskamp. Een prettige, fijne werksfeer daar is waar de buurtmarkt naar streeft. Door gebruik te maken van jouw expertise moet dit helemaal goed komen.

Structureel
Jongeren
Maasdriel

Marieke houdt van gezelligheid, jij ook?

Cello

Vacature 20-004 Cliënt: Hoi allemaal, ik ben Marieke, een 32 jarige vrouw uit Kerkdriel. Ik hou van gezelligheid, een en allerlei activiteiten zoals muziek luisteren, koffie drinken, ballonnen gooien en vindt het leuk om voorgelezen te worden. Ik hou ook van grapjes en een goede sfeer. Vanwege mijn ernstige meervoudige beperking zit ik in een duwrolstoel en kan ik niet praten, maar door mimiek en lichaamstaal laat ik zien hoe ik mij voel. Door middel van een spraakcomputer kan ik aangeven wat ik graag wil. Hiermee ben ik nog flink aan het oefenen. Ik ben op zoek naar een vrijwilliger waarmee ik af en toe eens leuke dingen kan gaan doen. Zowel doordeweekse vroeg in de avond, als de vrijdagen en in het weekend kan ik afspreken, kijkende naar jouw mogelijkheden. Ik hoop snel iemand te vinden, al begrijp ik dat het moeilijk is. Als je dit leest denk je misschien dat het niet leuk is omdat ik niet praat. Maar andere zeggen dat ik een erg vrolijke enthousiaste vrouw ben waar je snel een band mee op kunt bouwen. Ik zal je ook erg dankbaar zijn en krijgt een brede glimlach en een gezellig sfeertje van me terug. Vrijwilliger: Belangrijk voor jou als vrijwilliger is dat je affiniteit hebt met de doelgroep en goede sociale vaardigheden hebt. Dat je een gezelligheidsmens bent, dit omdat dit Marieke dat zelf ook is. Bereid zijn om kennis te krijgen over epilepsie en wat te doen als Marieke epilepsie krijgt. Ondanks ze het feit dat ze al heel lang aanval vrij is.

Structureel
Jongeren
Oisterwijk

Hulp bij activiteiten binnen dagbesteding

Cello

Vacature 20-011 Dagbesteding: Bij de Twee Vieren, dagbesteding voor ouder wordende cliënten met een matig tot ernstig verstandelijke beperking, zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gezellig team, cliënten te ondersteunen. Ons doel is dat cliënten een zinvolle dagbesteding krijgen. We bieden daarom verschillende activiteiten aan waaronder koken, wandelen, fietsen, beweeg- en creatieve activiteiten en dit alles op maat. Hieronder dan ook wat mogelijkheden, waar jij als vrijwilliger een keuze uit zou kunnen maken. Maandag t/m donderdag tussen 10.00 uur en 11.45 uur of tussen 13.30 uur en 15.00 uur is er behoefte aan een wandeling of fietsen met de elektrische duofiets. Je kunt zelf aangeven wat jou mogelijkheid hierin is. Dagelijks tussen 10.15 uur en 15.15 uur kunnen we ondersteuning gebruiken bij de dagelijkse bezigheden, maar ook voor een korte wandeling in de frisse lucht of bijvoorbeeld een beweegactiviteit. Voor een bezoek, op maandagmiddag, naar cafe de Tempelier zijn wij ook op zoek naar jou. Gezellig een kopje koffie drinken of spelen met de Tovertafel. Het is een leuk uitstapje waar de cliënten enorm van kunnen genieten. Misschien ben jij meer een type die het leuk vindt om 1 op 1 een spelletje te spelen of om samen met een cliënt op donderdagmorgen een visje te gaan kopen op de markt. Waarbij gebruik kan worden gemaakt van de duofiets. Als een rode draad door alle geplande activiteiten zijn er nog seizoensgebonden groepsactiviteit, waarbij we creatief en muzikaal mee aan de slag gaan. Geef aan waar jouw interesse liggen, wat jouw mogelijkheden zijn en waar jij blij van wordt zodat wij samen kunnen kijken wat het best bij je past. Je krijgt er zeker heel veel voor terug. We kunnen niet wachten om jou te mogen ontvangen. Vrijwilliger: Jij als vrijwilliger bent enthousiast en wil graag samenwerken met een leuk team. Je hebt affiniteit met de doelgroep ouder wordende cliënten met een matig tot ernstig verstandelijke beperking of wil graag kennismaken met deze doelgroep. Ook vind je het leuk om met andere vrijwilligers samen te werken.

Structureel
Jongeren
Oisterwijk

Qwiek Haaren zoekt 2 vrijwilligers

Cello

Vacature 21-010 Haaren Gezellige uurtjes voor ouderen (vanaf 50 jaar) met een licht- tot matige verstandelijke beperking, dat is wat Qwiek van Cello gaat organiseren in Haaren. Qwiek start op vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur in dagcentrum de Twee Vieren. Bij Qwiek hoeft niets en kan veel. Het is een activiteit die in de vrije tijd van de deelnemers plaatsvindt. Je moet dan denken aan creatieve activiteiten, gezelschapsspelletjes, bij goed weer een wandeling maken of lekker een kopje koffie drinken op het terras etc. Wij zijn op zoek naar twee enthousiaste vrijwilligers die samen met de coördinator van Qwiek, Marianne van der Steen, deze club op willen gaan starten. Je bent, na een inwerkperiode, zelfstandig bezig met het begeleiden van de deelnemers en bepaald samen met hun de invulling. Eigen regie is hierbij heel belangrijk. Deze samenwerking levert vast, mooie momenten op. Vrijwilliger: Jij als vrijwilliger bent enthousiast en wil graag samenwerken met een andere vrijwilliger. (misschien wil je het samen met je partner doen of met een vriend of vriendin). Je hebt affiniteit met de doelgroep ouder wordende cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking of wil graag kennismaken met deze doelgroep. Ook vind je het leuk om oudere een ontspannen en gezellige middag te bezorgen en je verantwoording hierin te nemen. Als deze omschrijving bij je past zijn we op zoek naar jou. Aarzel niet en neem snel contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Heusden

Kan jij Thais spreken!

Cello

Vacature 19-045 Cliënt: Een dame van 42 jaar, woonachtig in Vlijmen en afkomstig uit Thailand wil heel graag contact met iemand die Thais spreekt. Ze wil gezellig samen praten, eventueel wat in en om het huis doen of misschien een keertje een leuk uitstapje maken. Ze heeft een licht verstandelijke beperking en is overdag op haar werk/dagbesteding, daarom zou het fijn zijn als zij een vrijwilliger kan vinden die 1x in de week vroeg in de avond kan. Ze spreekt de Nederlandse taal niet goed en daarom verloopt de communicatie met haar ook niet altijd even goed. Het is dan ook van belang voor het welzijn van deze mevr. dat er op kort termijn iemand wordt gevonden. Zegt het voort, zegt het voort! Vrijwilliger(s): Ben je een vrouw, spreek je Thais en vind je het heel belangrijk om zo af en toe deze mevr. blij te maken met je aanwezigheid dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking.

Structureel
Jongeren
Best

Erwin is eenzaam en zoekt een maatje.

Cello

Vacature 21-011 Cliënten: Ondanks zijn vele hobby’s en interesses is Erwin van 33 jaar best eenzaam en erg verveeld. Daarom zou het fijn zijn als we voor Erwin een vrijwilliger kunnen vinden die bij hem een kopje koffie gaat drinken of een kleine activiteit met hem gaat ondernemen zodat hij zijn verhaal kwijt kan en zich gewaardeerd voelt. Erwin voetbalt bij “Best Vooruit”, kijkt ook graag naar voetbal en sport op tv, speelt graag spelletjes op zijn spelcomputer, puzzelt in een puzzelboekje, vindt fietsen op zijn elektrische fiets er leuk, is zeer geïnteresseerd in vrachtauto’s en auto’s. Maar alleen is maar alleen en samen doen is leuker. Ben jij degene die graag naast zijn eigen sociale leven iets wil betekenen voor een ander, dan is dit een mooi moment om contact met ons op te nemen. Je kunt namelijk zelf frequentie bepalen en samen met Erwin kijken wat jullie het beste uitkomt. Het zijn vaak de kleine momenten die het leven mooi maken. Vrijwilliger: Ben je een man, heb je affiniteit met mensen met een licht verstandelijke beperking, kun je goed luisteren en graag iets voor een ander betekenen, dan zijn we op zoek naar jou. Neem contact met ons op zodat we een kennismaking met Erwin kunnen regelen, je zal er zeker geen spijt van krijgen.

Structureel
Jongeren
Vught

Momentje tijd op woensdagmiddag? nr. 21-015

Cello

Cliënten: Hallo ik ben Marlies, 38 jaar, spontaan met een goed gevoel voor humor, met als grootste hobby paarden. Ik ben op zoek naar een vrijwilligster van 25+ die met mij op de woensdagmiddag leuke dingen wil gaan doen. Het zou leuk zijn als die iedere woensdag- middag zou kunnen maar eens in de twee of drie weken is ook al mooi. Wat je van mij moet weten is dat ik een licht verstandelijke beperking heb, daarbij snel wordt overvraagd en ik een direct persoon ben. Mijn omgeving zegt wel eens dat ik recht voor me raap ben. Maar eerlijk gezegd is mijn spontaniteit en mijn humor meer aanwezig. Verder ben ik in voor een uitdaging en wil ik graag mijn grenzen verleggen. Gezelligheid is hierbij wel een speerpunt. Wat ik zoek in een vrijwilligster, of ik noem het liever maatje, is dat je interesse hebt in paarden en geen allergie hebt voor dieren, verder zou het prettig zijn als jij het voortouw neemt. Nu heb ik het één en ander over mij verteld en ben ik reuze benieuwd naar jou. Wacht daarom niet langer en reageer zodat we een kennismaking kunnen plannen. Ook voor jou wordt het een mooi moment op de woensdagmiddag. Vrijwilliger: Wat wij van jou als vrijwilligster vragen is affiniteit met de doelgroep LVB, dat je sterk in je schoenen staat, gevoel voor humor hebt en gezellig bent. Marlies heeft ook iemand nodig die het voortouw neemt. Pas jij in dit profiel en heb je een momentje tijd op de woensdagmiddag dan ben jij degene die wij zoeken. Tot gauw!

Structureel
Jongeren
Vught

Sta jij graag achter de bar?

Cello

Vacature nr. 21-018 Team vrije tijd: Cliënten bezoeken graag het gezellige café Hart van Bergen op het terrein aan de Groote Cingels in Vught. Er worden diverse activiteiten georganiseerd waar cliënten dankbaar gebruik van maken. Voorop staat de gezelligheid en het elkaar ontmoeten.  Samen maken we er ,elke week, een feestje van! We zitten dringend verlegen om vrijwilligers die op zaterdag een bardienst willen draaien van 13.30 tot 16.30. Hoe frequent dat vul jezelf in.  Vrijwilliger: Heb jij affiniteit met onze doelgroep, houd je wel van leven in de brouwerij, ben je super gezellig en hou je wel van aanpakken? Kun je goed samenwerken met andere vrijwilligers? Dan begrijp je wel dat wij op zoek zijn naar jou! Ook wanneer je niet elke zaterdag beschikbaar bent vragen we je te reageren, samen kijken we dan naar jouw mogelijkheden en inzet. Alle hulp is welkom! Interesse: Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op door een bericht te sturen.

Structureel
Boxtel

Welkom vrijwilligster!

Cello

Vacature 21-057 Cliënt: Hallo ik ben een gezellige vrouw, begin 60 en woon in een appartement in Esch. Ik houd ervan een babbeltje te maken, wat humor op zijn tijd kan ik wel waarderen en samen een spelletje doen vind ik ook erg leuk. Ik ben creatief met diamond painting en breng graag een bezoekje aan een rommelmarkt. In de avonden en het weekend zou ik het fijn vinden wanneer een vrijwilliger mij , met enige regelmaat, zou willen bezoeken om samen iets te ondernemen. Soms zet ik je graag ‘op het verkeerde been’ door een geintje uit te halen. Ik zou het wel grappig vinden wanneer jij dit begrijpt en er samen met mij hartelijk om kunt lachen. De begeleiding zegt over mij dat ik dankbaar ben, gastvrij en je altijd welkom bent….en dat klopt helemaal! Ik kijk uit naar je komst. Vrijwilliger: Ben je een vrouw ongeveer tussen de 40 en 70. Ben je daarnaast spraakzaam, gezellig, geïnteresseerd en heb je humor? Kun je met enige regelmaat een bezoekje brengen op een avond of in het weekend? Dan wil ik heel graag kennis met je maken

Structureel
Vught

Muziek, en films!!

Cello

Vacature 22-006 Cliënt: Mijn naam is Johan, ik ben eind 40 en kan gezellig met je kletsen over allerlei onderwerpen. Het liefste klets ik over muziek en films, van muziek weet ik heel veel en heb dan ook nogal wat cd’s waar ik graag naar luister. Vervelende onderwerpen ga ik uit de weg, zoals nu de oorlog in Oekraïne ik vind het niet fijn daarover te praten. 4 dagen ga ik naar dagbesteding waar ik op de fiets naar toe ga, sportief toch? Een concert bezoeken, een eindje fietsen, naar de bioscoop of samen gezellig een terrasje pikken maakt me erg blij. Eenmaal in de 14 dagen of eenmaal per maand, ik pas me aan jou mogelijkheden aan. Je maakt me super blij met elk momentje samen. Ik ben op zoek naar een vrouwelijke vrijwilliger die het wel ziet zitten met mij op pad te gaan. Eventuele kosten van onze uitjes zijn natuurlijk voor mijn rekening! Ik kijk uit naar onze kennismaking. Vrijwilliger: Ik vind het fijn wanneer jij gezellig met me kunt kletsen, humor hebt, misschien ook een muziekliefhebber bent en van films houdt.

Structureel
Jongeren
Vught, 's-Hertogenbosch, Boxtel

Verschilmaker tegen eenzaamheid!

Cello

Vacature 22-027 Maak jij het verschil samen met je vriendenclub! Cliënt: We zijn op zoek naar 2 of 3 jonge vrijwilligers (18 tot 30) die zich samen aan één individuele cliënt willen verbinden. Want wat als je jong bent, een licht verstandelijke beperking en een klein netwerk hebt? Dan speelt met regelmaat toch de eenzaamheid op. Wat zou het fijn zijn dat ook deze cliënten , vaak ambulant begeleidt, deel kunnen nemen aan de maatschappij. Samen met vrijwilligers van ongeveer dezelfde leeftijd iets leuks ondernemen en andere mensen leren kennen om zo het netwerk uit te breiden. Jullie bepalen samen de activiteit, dit kan en mag heel divers zijn, sporten, gamen, chillen en alles wat daartussen zit. Zelfs een bezoekje van een vrijwilliger kan al heel veel betekenen voor de cliënt. De tijd, aandacht en aanwezigheid zal de cliënt maar zeker ook voor de vrijwilliger zeer waardevol zijn. Mooie momenten creëer je samen! Vrijwilliger: We begrijpen dat naast studies, veel sociale contacten of een drukke baan er niet veel ruimte overblijft om wekelijks vrijwilligerswerk te doen. Door dit samen met je medevrijwilligers vorm te geven ligt de frequentie veel lager maar maken jullie een groot verschil in het leven van de cliënt. Je spreekt met elkaar af wie wanneer de cliënt bezoekt of iets met hem/haar onderneemt. Er wordt dus niet wekelijks inzet van je gevraagd maar bepaal jij met mede-vrijwilligers de mogelijkheden en frequentie eventueel via een schema. In overleg zorg je er voor dat er regelmaat is en zetten jullie je schouders eronder de eenzaamheid aan te pakken. Een budget om samen met je mede-vrijwilligers een drankje te doen of lekker te gaan lunchen is beschikbaar. Cello vindt het belangrijk dat jullie als vrijwilligers ook verbinding hebben met elkaar. Dit contact wordt een succes! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Vught, 's-Hertogenbosch, Boxtel

Verschilmaker One hundred and eighty!!

Cello

vacature 22-032 Enthousiaste en fanatieke darters met een licht verstandelijke beperking , woonachtig binnen Cello, hebben meegedaan aan het speciale NK darts toernooi. Wat gaaf zij de 1e, 2e en 3e prijs mee naar huis namen, ze zijn dan ook apetrots! De Nederlandse darts bond heeft hen gevraagd mee te doen aan de landelijke ranking toernooien, wat een eer! Deze toernooien vinden plaats op ongeveer 7 zondagen verspreid over het jaar. Data en locaties worden in augustus bekend gemaakt. Hoe geweldig zou het zijn dat de darters deel zouden kunnen nemen aan deze ranking toernooien én daar hebben we jou bij nodig. Een aantal bestaande vrijwilligers gaan de darters begeleiden maar we zijn ook op zoek naar 4 jonge vrijwilligers (18 tot 30) die hier hun ‘pijltje’ aan bij willen dragen. Met alle betrokken vrijwilligers maak je een schema zodat duidelijk is welke zondag of zondagen, jij of jullie de darters gaan begeleiden naar en op de toernooien. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met jouw wensen en mogelijkheden. Vrijwilliger: We nodigen jou, als individuele jonge vrijwilliger, jullie als vriendenclub óf dartclub graag uit om te reageren. Darten is jouw passie, je wilt je graag maatschappelijk inzetten en de doelgroep leren kennen. Je plant samen, voorafgaand aan het toernooi, een oefenavondje om die ‘one hundred and eighty’ goed onder de knie te krijgen en elkaar te leren kennen. Jij bent de Verschilmaker die ,vol enthousiasme en sportiviteit, deze zondag (en) mede onvergetelijk gaat maken. Vanzelfsprekend zijn er voor jou geen kosten aan verbonden. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Sportieve Verschilmakers gezocht!

Cello

Vacature 22-010 Ps. Zou ook Iets voor een vriendenclub of studentenvereniging kunnen zijn zodat je met elkaar kunt wisselen zodat je niet iedere week aan de beurt bent. Sportief? Dat kun je dit clubje jong en jong volwassen licht verstandelijk beperkten cliënten gerust noemen. Loopbanden, crosstrainers, roeitrainers en krachtstations zijn aan ons wel besteedt. Heerlijk om even stoom af te blazen, aan onze conditie te werken én dit samen te doen. Wekelijks 1 of 2 keer sporten altijd met iemand van de begeleiding is kei leuk maar het zou super zijn wanneer jij er ook bij bent! We zoeken 4 jonge (18 tot 30) Verschilmakers die ons willen begeleiden, stimuleren en motiveren het beste uit onszelf te halen. Gezelligheid, sportiviteit maar ook een lolletje op zijn tijd vinden wij heel belangrijk. Niet onbelangrijk te vermelden dat er voor jou geen kosten aan verbonden zijn dus…..gratis fitness en als cadeautje krijg je ons erbij. Een kei leuke groep jongeren die het wel zien zitten om ons samen in het zweet te werken! Het sporten vindt plaats in een fitnessruimte te Vught. De ene avond trainen de dames, de andere avond de mannen. Vrijwilliger: We zoeken 4 jonge (18 tot 30) sportieve Verschilmakers, mannen en vrouwen, die ons om toerbeurt willen begeleiden, stimuleren en motiveren het beste uit onszelf te halen. Je ondersteunt ons waar kan met bijvoorbeeld het instellen van gewicht op de apparaten.Je hebt ruimte om in de avond (op een maandag of donderdag) samen te sporten en jullie bepalen met elkaar de frequentie naar aanleiding van je mogelijkheden. Het is dus niet nodig wekelijks een of twee keer mee te gaan, wij houden zeker rekening met jouw wensen. Vriendenclubje, sportmaatjes of individuele jongeren, we nodigen iedereen uit te reageren. Kom maar op! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Boebie!

Cello

Vacature 22-029 Cliënt: Alleen van de naam Boebie wordt je al vrolijk toch? Dat is ook precies wat begeleiding omschrijft: een enthousiaste, vrolijke, lieve en ondernemende tiener met een matige tot licht verstandelijke beperking dat is Boebie. Grapjes maken en een gezellige kletser ook dat past bij hem. Hij is werkzaam bij Hal36 waar hij deel uitmaakt van de tuinploeg, hier steekt hij graag zijn handen uit de mouwen. Boebie kan helemaal opgaan in het spelen van een brandweerman tot een medewerker van de technische dienst. Fietsen, tennissen, skelteren, zwemmen, sporten, samen iets bouwen of maken, wanneer het grof motorisch is vindt Boebie alles leuk en gezellig. Samen op pad, ook dat zou geweldig zijn. Hij is ,gezien zijn leeftijd, nog volop in ontwikkeling. Wat zou het mooi zijn wanneer de vrijwilliger ,in deze ontwikkeling, op een speelse en actieve manier zijn steentje bij zou kunnen dragen. Actief bezig zijn samen met een vrijwilliger, dat is toch super mooi! Vrijwilliger: Jij bent een enthousiaste actieve, bij voorkeur jonge man. Je bent betrouwbaar, duidelijk en voorspelbaar en houdt altijd dat lijntje met Boebie: je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Je gaat geen moeilijkheden uit de weg wanneer dit soms voorkomt, je bent er voor Boebie. Daarnaast speelt humor een grote rol, daar maak je hem super blij mee en hij jou! Soms kan Boebie wat uitdagend zijn maar jij speelt hier feilloos op in. Op donderdag is Boebie vrij, dus heb jij dan een uurtje of misschien zelf 2 vrij tussen 11.00 en 15.00 dan staat hij vol enthousiasme op je te wachten. Wekelijks zou mooi zijn maar kun je minder frequent dan nodigen we je zeker ook uit te reageren. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Samen naar de natuurclub

Cello

Vacature 22-037 Cliënt: Begeleiding is op zoek naar een vrijwilliger voor een man van begin 60 woonachtig op de Binckhorst. Hij heeft een ernstige verstandelijke beperking waardoor hij niet via gesproken taal kan communiceren. Zijn gehoor is echter prima en hij zal, op zijn manier, reageren op korte en duidelijk gesproken taal. Een rustige, vrolijke man, die geniet van kleine dingen maar er daarnaast ook graag de vaart in houd. Hierin moet hij soms wat worden afgeremd. Hij vindt het leuk klusjes te doen in en rondom zijn woning, de vaatwasser uitruimen maar ook het glas naar de glasbak brengen hij draait hij zijn hand niet voor om. In het verleden bezocht hij de natuurclub waar hij ontzettend van genoot en het team wil dit graag weer mogelijk maken voor hem. Hier hebben we jou, als vrijwilliger bij nodig. Samen met andere cliënten en vrijwilligers gaan jullie 7 a 8 keer per jaar (zaterdag) op pad de natuur in.Soms op de Binckhorst maar ook het bezoeken van een dierenpark is mogelijk, hiervoor wordt er gebruik gemaakt van een busje. Gezamenlijk wordt er koffie gedronken en geluncht en maken jullie er een mooie dag van. Na de natuurclub zorg jij dat cliënt weer veilig thuiskomt, dit is een kleine wandeling. Jouw dag is geslaagd wanneer je de cliënt ziet genieten en samen met de andere vrijwilligers maak jij het verschil! Vrijwilliger: Jij hebt affiniteit met de doelgroep, bent duidelijk en past je communicatie aan zodat cliënt je begrijpt..kort en bondig. Je sluit graag aan samen met de cliënt bij de natuurclub die ongeveer uit 12 personen bestaat, inclusief vrijwilligers. Je bent in de gelegenheid om 7 a 8 zaterdagen cliënt te vergezellen van ongeveer 9.00 tot 14.00 Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Steun en toeverlaat

Cello

Vacature 23-003 Cliënt: Bij deze oproep laten we cliënte aan het woord, zij kan zelf namelijk heel goed aangeven wat zij zoekt in een vrijwilligster. Ik heb last van angststoornissen, depressieve momenten en ik heb moeite met mijn sociale omgeving. Daardoor vind ik het moeilijk om zelfstandig ergens naar toe te gaan. Ik ben een vriendelijk persoon met een zacht karakter, soms ben ik daardoor ook kwetsbaar. Ik vind het leuk om te kleuren/tekenen met pastelkrijt of potloden en hou van tuinieren, wandelen en films kijken. Als ik ergens heen ga moet dat niet in mijn directe omgeving zijn, of is het ,voor mij, iets spannends waar ik niet alleen naar toe durf. Bijvoorbeeld samen met jou naar een afspraak in het ziekenhuis. Ik vind het ook heel fijn als iemand met mij iets leuks gaat doen, wandelen of naar de kringloop gaat. Ik zou graag 2x per maand willen afspreken op een dinsdag of donderdag. In overleg kunnen we natuurlijk ook een andere dag plannen. Begeleiding zegt over mij: cliënte heeft een warme persoonlijkheid, is gastvrij, houdt zich altijd aan de afspraak en is prettig in de omgang. Daar ben ik toch best een beetje trots op! Wil jij me leren kennen en ondersteunen? Ik hoop dat we snel kennis met elkaar kunnen maken! Vrijwilliger: Jij bent een vriendelijke vrouw, ongeveer van mijn leeftijd, eind veertig begin 50. Jij laat me zijn wie ik ben, je komt afspraken na en bent betrouwbaar. Je bent in het bezit van een auto zodat je, incidenteel, mij op een voor mij spannende afspraak kunt vergezellen. Vanzelfsprekend zijn de kilometerkosten dan voor mijn rekening. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Boxtel

Kickboksen met Nando 23-006

Cello

Cliënt: Deze gezellige man, eind 20 met het syndroom van Down is op zoek naar een maatje om mee te kickboksen. Nando is een echt mensenmens! Leergierig, spontaan, heeft volop humor en is enthousiast. Hij heeft diverse hobby’s waaronder Nederpop muziek en kickboksen. Zingen vind hij heerlijk, de Dijk of Boudewijn de Groot hij zingt hun liedjes graag mee. Daarnaast is hij dol op acteren, je zult hem vast wel herkennen van GTST of andere producties. Nando is heel zelfstandig, houd niet van betuttelen en wil serieus genomen worden. Nando woont samen met 6 jongeren, met een verstandelijke beperking, in een prachtig monumentaal pand in Boxtel. Hij werkt 4 dagen per week als bode bij de gemeente Boxtel. Het kickboksen beoefend Nando al geruime tijd, helaas heeft zijn huidige begeleider opgezegd. Wat zou het mooi zijn wanneer het kickboksen weer kan worden opgepakt samen met jou! Trek jij binnenkort met Nando de handschoenen aan voor een stevig potje? Vrijwilliger: Jij bent enthousiast ouder dan 25, hebt humor en behandeld Nando zoals elke andere jongeren. Geen betutteling, zeggen waar het op staat jullie zijn gelijkwaardig. Jij hebt ervaring met kickboksen of wil het graag leren, je traint samen met mij 1 op 1. Tijden, frequentie en dag bespreken we samen in overleg. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Begeleiding gunt het hem zo! 23-007

Cello

Cliënt: Begeleiding doet hierbij een oproep voor een jonge man, begin 20 met een sociale emotionele ontwikkelingsachterstand en daarnaast een licht verstandelijke beperking. Ook heeft hij autisme wat contact leggen soms wat moeilijk maakt. Door gebeurtenissen in het verleden is er sprake van hechtingsproblematiek. Begeleiding geeft aan dat cliënt in zijn korte leven al te veel heeft meegemaakt. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt is er helaas, vanuit begeleiding,minder ruimte om samen met de cliënt iets te ondernemen. Dit terwijl hij hier zo van kan genieten en uitkijkt te leren zelfstandig dingen te doen. Bij dit leren heeft hij jou nodig. Op het moment is hij erg ‘gebonden’ aan de woning en begeleiding. Hij kan/mag weinig zonder begeleiding doen buiten de woning maar heeft hier wel behoefte aan. Hij heeft daarom ook duidelijk de wens uitgesproken om activiteiten samen met een vrijwilliger te ondernemen. Het zou hem zoveel plezier geven om af en toe wat één op één te kunnen doen, even weg van de groep, iemand nieuws leren kennen en op deze manier ervaren hoe het is om activiteiten te ondernemen zonder begeleiding. Begeleiding gunt hem zoveel meer dan wat zij hem nu kunnen bieden. Cliënt is op werkdagen rond 16.30 uur terug op de groep. Eén keer in de vier weken is hij een weekend bij zijn pleegouders en de resterende weekenden is hij op de groep. Natuurlijk kan, in overleg, een vrije dag worden aangevraagd. Samen even een klusje doen, een fietstochtje maken, een ijsje gaan eten, samen naar de kapper, kleding kopen of andere leuke activiteiten. Vissen, voetbal, gadgets of naar muziek luisteren, kom maar op! Het 1 op 1 contact zal hem ontzettend goed doen. Vrijwilliger: Goed contact kunnen maken is belangrijk. Daarnaast iemand die rustig is en zich niet snel laat meeslepen een voorbeeldfunctie voor een jonge jongen die nog erg zoekende is naar wie hij is. Positiviteit uitstralen en de ander goed terug kunnen brengen naar het hier en nu. Cliënt kan soms verhalen vertellen die niet altijd helemaal kloppen, vrijwilliger moet een luisterend oor bieden maar geen beloftes doen of toezeggingen over zaken, dit kan zorgen voor onrust. Verder is het belangrijk dat de vrijwilliger helder, kort en open is in zijn/haar communicatie. Enige kennis van LVB en hechtingsproblematiek zou fijn zijn om zo goed mogelijk te kunnen aansluiten bij het niveau van deze cliënt. De frequentie kunnen we samen bespreken, ook wanneer je maar eenmaal per maand zou kunnen. Iets is hier altijd nog beter dan niets! Naast het contact met cliënt is contact met de woongroep en/of persoonlijk begeleider van groot belang. Vooral om te kijken hoe het gaat, of de vrijwilliger ergens tegenaan loopt, het geven en ontvangen van feedback en sparren over bepaalde dingen. Dit contact zal intensief zijn om er samen voor te zorgen dat cliënt kan groeien. Begeleiding gunt het hem zo! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Maak jij de wereld wat groter? 23-010

Cello

Cliënt: Een cliënte met een licht verstandelijke beperking van begin 50 is op zoek naar een leuke vrijwilligster. Begeleiding geeft aan dat cliënte een leuke vrouw is maar het moeilijk vindt sociale contacten te maken. Zij is getrouwd maar naast haar man is er geen netwerk of familie met wie zij iets leuks kan ondernemen. Wat zou het fijn zijn om ,naast haar man, een maatje te vinden waarmee zij soms iets kan ondernemen. Dit zou dan met name in het weekend zijn, samen even een stukje wandelen met het hondje, een terrasje pikken, winkelen of andere activiteiten. Hier leent Den Bosch zich bij uitstek voor! Uitbreiding van haar sociale netwerk zou ontzettend veel voor haar betekenen. Het afhankelijk zijn van haar man kan op deze manier ook wat doorbroken worden en wordt haar wereld wat groter gemaakt. Vrijwilliger: Jij bent een geduldige,rustige, positieve maar ook duidelijke vrouw vanaf ongeveer 35 jaar. Je zegt wat je doet en doet wat je zegt en kunt grenzen aangeven. Jij hebt de ruimte om een keer in het weekend iets te ondernemen met cliënte. We begrijpen dat elk weekend veel gevraagd is, reageer zeker ook wanneer je bijvoorbeeld maar eenmaal per maand kunt. Elk moment van aandacht en jouw positiviteit maakt ook hier het verschil. Zaterdag of zondag maakt voor cliënte niet uit, je bent van harte welkom. Begeleiding zal jou alle informatie verschaffen die nodig is om een leuk contact tot stand te brengen. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon Interesse: Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met vrijwilligerswerk Cello Bericht of app naar Dionne of Anja

Structureel
Vught

Weg met die eenzaamheid! 23-011

Cello

Cliënt: Een kwetsbare, onzekere en eenzame vrouw van begin 40 zou zo graag een vrijwilliger willen. Wat is dit lastig wanneer je zo onzeker bent en moeilijk contacten legt. Ze heeft vaak het gevoel dat anderen wat van haar ‘willen’ en vindt het lastig daarmee om te gaan. Ze kan haar onzekerheden goed benoemen maar vind het moeilijk dit met begeleiding te bespreken. Dit is de reden dat ze begeleiding dan ook niet altijd toelaat. Cliënte is super aardig, attent, heel zelfstandig maar o zo eenzaam. Wat zou het mooi zijn dat haar toekomstige vrijwilliger echt ziet wie zij is, haar niet betutteld en het gevoel kan geven niets van haar te willen. Een contact op gelijkwaardige basis, samen leuke dingen ondernemen en geen oordeel te hebben. Ze vindt het super leuk om samen een film te kijken, de stad in te gaan, een bioscoop te pikken, fietsen, wandelen,carnaval, creatief bezig zijn, zwemmen, voetbal, fitness etc. Nou dat is nogal wat, daar staat vast iets bij wat jou als vrijwilliger ook aanspreekt. Cliënte woont binnen een woning waar begeleiding ontzettend betrokken is en vrijwilligers enorm worden gewaardeerd. Zij zullen je ook alle info verschaffen die nodig is om het verschil te maken in het leven van deze cliënte. Ps, ik Anja coördinator vrijwilligerswerk ben bij cliënte koffie gaan drinken. Haar woorden zijn gebruikt deze vacature te schrijven. Vrijwilliger: Jij bent een geduldig en betrouwbaar persoon. Je oordeelt niet, ziet de positieve eigenschappen van de cliënte en laat haar groeien. Positieve aandacht, elkaar begrijpen en samen leuke activiteiten bedenken gaat een wereld van verschil maken. Zeg nu zelf, eenzaam mag toch niemand zijn! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Het diepe in....23-016

Cello

Cliënt: Begeleiding doet een oproep voor Martijn, midden 20 en een vrolijke jongen met een ernstige verstandelijke beperking. Martijn kan niet praten maar liedjes neuriën kan hij als de beste! Gezien zijn autisme is hij gebaat bij duidelijkheid en structuur. Om met enige regelmaat het diepe in te springen wordt er gezocht naar een vrijwilliger die ook graag het water opzoekt. Martijn kan goed zwemmen, geniet van de gezelligheid maar heeft hulp nodig bij de praktische dingen. Hulp is gewenst bij het aan- uitkleden en afdrogen. Hij zwemt met een zwemluier in verband met incontinentie. Er wordt gebruik gemaakt van het zwembad op de Binckhorst, dit is vlakbij de dagbesteding waar Martijn aanwezig is op woensdag, donderdag en vrijdag. Tussen 10.00-11.30 en 13.00-14.30 is er ruimte gebruik te maken van het zwembad. Het meest ideale zou wekelijks zijn maar 1 of 2 keer in de maand zou ook al geweldig zijn. Vrijwilliger: Jij bent een geduldig persoon, geniet ook van het lekkere warme water en wordt er blij van dit samen met Martijn te doen. Je hebt er geen probleem mee dat Martijn incontinent is.Misschien heb je wel een zorgachtergrond en draai je daar je hand niet voor om. Begeleiding is erg betrokken bij hun vrijwilligers en zullen je alle benodigde informatie verschaffen. Dit zodat jullie heerlijk samen kunnen gaan spetteren! Je bent van harte welkom kennis te komen maken met Martijn en het team. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Oisterwijk

Omdat samen leuker is. 23-018

Cello

Cliënt: Omdat samen dingen doen nu eenmaal veel leuker is. Terrasje pikken, naar de stad, puzzelen, gezellig kletsen over van alles of samen handwerken. Deze gezellige Corrie van begin 80 staat voor veel activiteiten open. Na het overlijden van haar man is ze binnen een woning met 24-uurs zorg komen wonen. Ze is spontaan, heel zorgzaam, lief en zal het enorm waarderen wanneer er speciaal iemand voor haar komt. Corrie heeft een licht verstandelijke beperking, loopt met een rollator en is slechthorend.. Buiten de deur is ze super mobiel in haar scootmobiel, er op uit gaan is dus zeker geen probleem. Corrie heeft ruimte genoeg om met een vrijwilliger iets te ondernemen of gewoon gezellig koffie te drinken. Samen plannen jullie dan ook een afspraak, dit mag wekelijks of bijvoorbeeld eenmaal per maand. Elk moment van aandacht is gewoon heel mooi meegenomen. Kom je snel kennismaken, dan zorgt Corrie voor een bakkie met iets lekkers erbij! Vrijwilliger: Jij hebt vanzelfsprekend affiniteit met de doelgroep of wil je hier graag in verdiepen. Je bent spontaan, betrouwbaar en hebt geduld. Je kunt gezellig ‘buurten’ maar hebt ook een luisterend oor. Misschien houd je ook van handwerken maar dit is zeker geen vereiste. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Boxtel

Met jou naar de mis in Liempde 23-019

Cello

Cliënt: Een gezellige kletser van begin 60 zou heel graag met jou in contact komen. Hij heeft een licht verstandelijke beperking, is goed mobiel en geniet volop van 1 op 1 aandacht. Hij is zo enthousiast dat hij soms over zijn woorden struikelt omdat hij graag veel tegelijk wil vertellen. Begeleiding geeft aan dat hij ontzettend lief is en altijd vrolijk. Hij vermaakt zich graag met kleuren en geniet van dagjes weg. Nu is hij op zoek naar een vrijwilliger die met hem op zondagochtend samen naar de kerk in Liempde wil gaan om de mis bij te wonen. Het mooie Liempde met de kerk op loopafstand van de woning van cliënt. Het allerliefste zou cliënt natuurlijk elke zondag naar de kerk gaan maar om de week of eenmaal per maand zou ook al fantastisch zijn. Na de mis drinken we gezellig een bakje koffie op de woning van de cliënt of trakteert hij je op een leuk terrasje in de buurt. Vrijwilliger: Jij bent enthousiast en geduldig wanneer cliënt even niet uit zijn woorden komt. Je vind het gezellig dat cliënt je de oren van het hoofd kletst, er zullen geen stiltes vallen. Natuurlijk wel tijdens de mis! Kom snel kennismaken met deze gezellige man, je wordt hartelijk ontvangen! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Ontvangst met open armen bij Qwiek Den Bosch

Cello

23-023 Heb jij zin in een leuke en gezellige maandagmiddag vol gezelligheid en leuke activiteiten met onze cliënten? Kom dan bij ons vrijwilligerswerk doen op maandag van 13.00 tot 16.00! Onze cliënten staan meer dan open om je te ontmoeten en te leren kennen. Binnen de sfeervolle en open ruimte van het verzorgingstehuis Zuiderschans voel je je waarschijnlijk snel thuis. Er is vrijheid om een activiteit aan te dragen die jij heel goed kan of leuk vindt! Een kei in cake bakken? Why not! Zin om mee te helpen met armbandjes maken of schilderen. Super! Lekker een spelletje mens-erger-je-niet onder het genot van een kopje koffie en gezellige klets met onze cliënten en de bewoners van de Zuiderschans, JA!! Wij kijken er heel erg naar uit om je te ontmoeten en te kijken of er een match is! We zullen je met open armen ontvangen Vrijwilliger: Samenwerken met een andere vrijwilliger. Sociaal en fijn in omgang met cliënten met zowel een verstandelijke beperking als een aantal ouderen (sommige met dementie). Voor de bewoners van de Zuiderschans kan je altijd terugvallen op collega's/professionals van daar. Voor onze eigen cliënten is het belangrijk dat je meedenkt/helpt bij deze vorm van dagbesteding: Wat willen jullie graag doen? Het mee begeleiden, zorgen dat er koffie en thee wordt gezet, samen wachten op de taxi, maar vooral veel lachen en plezier maken met elkaar! Cliënten vinden het leuk om je te leren kennen! Je hebt de vrijheid binnen de locatie en door de open en gezellige sfeer en de leuke cliënten, voel je je hopelijk en waarschijnlijk ook snel op je gemak. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon Interesse:

Structureel
's-Hertogenbosch

Kletskous! 22-022

Cello

Cliënt: Begeleiding is al eventjes op zoek naar een vrijwilliger voor deze ontzettende leuke en vrolijke mannelijke kletskous met een licht verstandelijke beperking van midden 20. Een beetje ondeugend en humor zijn eigenschappen die bij hem passen, er is altijd dynamiek. Cliënt is nieuwsgierig naar allerlei dingen die zich afspelen in de wereld,zijn interesses zijn bijna grenzeloos! Hij is erg behulpzaam en vindt normen en waarden belangrijk. Hij zal de aandacht van jou enorm waarderen en je dit, op zijn manier, ook laten blijken. Samen eropuit om een gezellig fietstochtje te gaan maken daar is hij wel voor in. Cliënt is heel graag buiten maar als het weer het niet toelaat vindt hij samen lezen ook super leuk! Misschien zijn deze twee activiteiten wel te combineren, dat zou helemaal geweldig zijn. Vrijwilliger: Jij houdt wel van een gezellige kletskous om je heen. Gezien de verbaal sterke communicatie bestaat wordt de cliënt soms overschat, jij hebt hier aandacht voor. Deze jongeman accepteren zoals hij is zit in jouw natuur. Je bent duidelijk, eerlijk, rustig en houdt wel van wat humor op zijn tijd. Je bent duidelijk, zowel naar de cliënt als naar begeleiding, men weet wat ze aan je hebben. Ben je elke maand beschikbaar of een aantal keer per jaar? Vrijwilligerswerk dient passend te zijn en elk moment van aandacht voor deze leuke cliënt is mooi meegenomen. Kom je snel kennismaken? Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Vught

Kokkerellen met Carine 23-004

Cello

Cliënt: Ik ben Carine een enthousiaste, zorgzame, spontane en actieve vrouw van midden 60. Ik heb een licht verstandelijke beperking en woon in mijn eigen studio. Daar pruttelen vaak de pannetjes want koken doe ik heel erg graag. Ik kan dat ook best goed maar zou daar nog veel meer in willen leren. Een moeilijker recept maken, een keer iets totaal anders maken en dat zou ik graag met jou willen doen. Want naast koken ben ik ook graag onder de mensen met wie ik graag een praatje maak. Samen een recept bedenken, misschien ook de boodschappen doen en dan aan de slag. Met jouw hulp word ik vast nog een grotere ster in de keuken! Op dinsdag, woensdag en donderdag laat in de middag en vroege avond heb ik alle tijd om met jou de keuken in te duiken. Jij mag gerust mee blijven eten, dan koken we gewoon een beetje meer. De kosten zijn vanzelfsprekend voor mij. Vrijwilliger: Een kookliefhebber, dat ben jij en wilt dit graag met me delen. Jij bent een rustig persoon die de tijd neemt mij dingen uit te leggen. Jij geeft mij het vertrouwen dat ik het kan. Het hoeft niet wekelijks, ik ben al superblij met eenmaal per maand. De begeleiding zegt dat ik een hele hartelijke vrouw ben en daar ben ik trots op. Kom je snel met me kennismaken? Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Geen probleem voor jou! 23-021

Cello

Cliënt: Een bijzondere oproep om de leefwereld van cliënt te vergroten. Deze is nu te klein en het wordt hem door begeleiding zo ontzettend gegund. Cliënt is een vriendelijke, sociale en energieke man die emotioneel functioneert op babyleeftijd. Hij is eind 40, mobiel maar maakt soms echter gebruik van een rolstoel afhankelijk van zijn gemoedstoestand. Cliënt is moeilijk verstaanbaar , dat wordt beter wanneer je hem wat langer kent. Dan begrijp je zeker wat hij bedoeld. Hij heeft de pech dat hij soms zijn impulsen niet onder controle kan houden. Dit kan zich soms uiten door met iets te gooien of hij begint te braken. Wat zou het mooi zijn om met kleine stapjes de wereld van de cliënt te kunnen vergroten. Even samen een stukje wandelen of fietsen. Altijd is begeleiding op de achtergrond aanwezig voor overleg, informatie en ondersteuning. Vrijwilliger: Jij bent een geduldig, vriendelijk maar staat ook stevig in je schoenen. Een zorgachtergrond zou fijn zijn, maar een sterke maag en begrip is ook prima! Je hebt ruimte in het weekend om er , al is het maar eventjes, met cliënt erop uit te trekken. Wekelijks zou fantastisch zijn, maar eenmaal per maand een mooi momentje creëren is ook super! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Vriendelijke Marcus zoekt een maatje

Cello

Vacature 23-026 Cliënt: Ik ben Marcus ben eind 50 en heb een licht verstandelijke beperking. Ik ben een vriendelijke, behulpzame, rustige en gevoelige man. Ik woon zelfstandig en ga er graag op uit. Ik zou het heel fijn vinden een mannelijk maatje te vinden die zo af en toe eens met mij op pad wil. Bijvoorbeeld wandelen, fietsen maar ook samen gezellig tv kijken vind ik super leuk. Er zijn momenten dat ik me best eens alleen voel. Natuurlijk kun jij die momenten niet direct opvullen maar ik kan dan wel uitkijken naar jouw bezoek…en dat maakt me bij voorbaat al blij. Het gevoel dat er iemand speciaal voor mij komt vind ik heel bijzonder. Een leuk praatje maken over van alles, ik geniet ervan. Ik zou wel elke week erop uit willen met een vrijwillig maatje maar ik begrijp ook dat, dat veel gevraagd is. Kun je eenmaal per 2 weken of eenmaal per maand zou ik al geweldig vinden. Laten we snel kennismaken, ik kijk er naar uit! Vrijwilliger: Ik zoek een mannelijke vrijwilliger, leeftijd is onbelangrijk als we maar een leuke klik hebben. Jij bent actief, betrouwbaar, rustig en begripvol naar mij. Je vindt het ook leuk om te wandelen of fietsen Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Ray en Samson 22-023

Cello

Cliënt: Hallo lezers, mijn naam is Ray. Ik heb een licht verstandelijke beperking, ik ben rustig, vrolijk eerlijk, betrouwbaar en heel sociaal. Begeleiding vindt ook dat ik deze eigenschappen bezit en daar ben ik maar wat trots op. Je kunt wel iets van jezelf vinden maar wanneer een ander dat zegt is dat toch wel heel fijn Ik woon zelfstandig en kan de afspraken die ik met de vrijwilliger maak heel goed zelf plannen. Ik houd van gezelligheid, buiten zijn, grapjes maken en zou graag met een vrijwilliger iets willen ondernemen. Samen koken én eten natuurlijk, wandelen, fietsen of gewoon bij mij thuis koffie drinken. Je kunt dan ook meteen Samson ontmoeten, dat is mijn ontzettende grappige en lieve kat. De eenzaamheid speelt me soms parten, in het verleden is mijn vertrouwen wat beschadigd dus de eerste stap zetten naar anderen vind ik best moeilijk. Ik hoop dan ook dat jij die eerste stap wil zetten en we binnenkort kennis kunnen maken.  Ik vind het belangrijk samen sociale activiteiten te ondernemen om zo eventueel ook mijn netwerk uit te breiden. Wat ik heel leuk zou vinden om bijvoorbeeld samen met de vrijwilliger naar Zaltbommel te fietsen om daar het graf van mijn opa en oma te bezoeken. Ook samen naar en in het park wandelen is super leuk, dat zit bij mij om de hoek.  In het weekend ben ik altijd vrij en verder elke ochtend met uitzondering van de maandag. Zullen we snel een kennismaking plannen? Ik en Samson kijken er ontzettend naar uit! Vrijwilliger: Jij bent betrouwbaar, gezellig, positief en sportief. Ik ben op zoek naar iemand die het initiatief neemt en het gesprek kan beginnen en op gang kan houden. Bij jou voel ik me helemaal op mijn gemak en veilig. Je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Je communiceert met me zodat ik het begrijp. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je niet allergisch bent voor Samson, wij zijn namelijk onafscheidelijk.  Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km  Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie  Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Vught

Karin zoekt een maatje. 23-030

Cello

Hallo daar! Mijn naam is Karin, ik ben 62 jaar oud en woon in het mooie Vught. Ik heb een licht verstandelijke beperking. Ik ben een gezellig en flexibel persoon, bij het vallen van de blaadjes ben ik soms wat somber. Ik heb een aantal hobby's waar ik veel plezier uit haal, zoals: Diamond painting, breien, keyboard spelen en knuffelen met mijn cavia. Ook luister ik graag naar de muziek van Jeroen van der Boom. En ik ga graag een keertje de stad in. Het liefste doe ik deze dingen echter samen met iemand anders. Daarom zoek ik een vrijwilliger die eens per maand tijd heeft om samen iets te ondernemen. Ik ben op dinsdag en vrijdag vrij, dus we kunnen samen afspreken wat jou het beste uitkomt. Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent, als je ouder bent dan 55 jaar en het gezellig vindt om samen met mij leuke dingen te doen hebben wij vast een klik. Wordt jij mijn maatje? Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Op avontuur met Joey! 23-031

Cello

Ben jij die sprankelende persoon die graag een glimlach tovert op iemands gezicht? Maak kennis met Joey, een twintiger die volop in het leven staat. Joey heeft een licht verstandelijke beperking en zoekt een maatje om zijn passies mee te delen en nieuwe avonturen te beleven. Joey is een liefhebber van gezelligheid en ontmoet graag nieuwe mensen.. Zijn behulpzame aard en verlangen om het goed te doen maken hem tot geweldig gezelschap. Hij houdt van vissen, samen iets drinken op een zonnig terras, wandelen, fietsen en is gek op voetbalwedstrijden - met een voorliefde voor Feyenoord. Joey kan soms wat feller reageren als dingen anders lopen dan verwacht, maar zijn enthousiasme is altijd aanstekelijk. Een of twee keer per maand trek je erop uit met Joey om mooie momenten te creëren.  Of het nu een hengel uitgooien is, een terrasje pakken, of juichen bij een voetbalwedstrijd, het is altijd genieten. Omdat Joey een beperkt budget heeft, wordt er creatief gedacht. Wat zoeken we in een vrijwilliger? We zoeken een dynamische vrijwilliger die kan verbinden, begrip heeft voor Joey's unieke karakter en licht verstandelijke beperking en duidelijke communicatie hoog in het vaandel heeft staan. Iemand die grenzen kan stellen en tegelijkertijd ruimte biedt voor ontdekking.  Geslacht en leeftijd zijn geen belemmering, het gaat om de klik! Heb je interesse om Joey te vergezellen op zijn avonturen? Laat ons weten wie jij bent en waarom jij het ideale maatje bent. Of je nou rood-wit of andersgezind bent, Joey zal je zeker plagen, maar met veel liefde! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km  Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie  Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Sint-Michielsgestel

Naar buiten met Bart! 23-032

Cello

Bart is een kalme en bedachtzame jongen, die even tijd nodig heeft om zijn ware persoonlijkheid te laten zien. Zodra het ijs gebroken is, bloeit hij op in gesprekken en is hij gezellig gezelschap. Hij is graag buiten, hij werkt niet voor niets op de boerderij! Muziek is zijn passie en hij zou er het liefst zijn beroep van maken. Hij kent snel de nieuwste liedjes uit zijn hoofd en praat hier graag over. Bart is graag in het gezelschap van anderen, al zal hij extreme drukte vermijden. We zoeken een vrijwilliger die geduldig is en het gesprek op gang kan houden. Iemand die Bart de tijd geeft om zichzelf te laten zien en te leren kennen. Bart houdt van wandelen, fietsen en ontspannen op een terrasje. Als kers op de taart zou een voetbalwedstrijd een geweldige ervaring zijn, zelfs als jouw voorkeur niet bij PSV ligt. Dinsdag of zondag zou een perfecte dag zijn. Een ontmoeting om de week of eenmaal per maand, top ik kijk ernaar uit! Samen genieten van de natuur, boeiende gesprekken en misschien zelfs de opwinding van een voetbalwedstrijd. Als je het leuk vindt om te praten over muziek, voetbal, en alles wat het leven te bieden heeft, tijdens een wandeling, een fietstochtje of genieten op een terrasje, dan ben jij degene die Bart zoekt! Met jouw aanwezigheid kan Bart nog meer leuke dingen ondernemen en nieuwe ervaringen opdoen. Reageer nu en maak het verschil in Bart's leven! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Gezellige gitarist gezocht! 23-033

Cello

Ben jij een enthousiaste gitarist en wil je jouw talent inzetten om mensen met een verstandelijke beperking een leuke en belevingsgerichte dagbesteding te bieden? Dan zijn wij op zoek naar jou! In onze prachtige nieuwe locatie genaamd DITO in de wijk de Kruiskamp in Den Bosch bieden wij dagbesteding aan voor mensen met verschillende ondersteuningsvragen. We werken met cliënten die over het algemeen een matige tot ernstige verstandelijke beperking hebben. Tijdens onze muzikale activiteiten willen we graag nog meer inhoud en beleving bieden aan onze cliënten door live muziek toe te voegen. Als gitarist kun jij hieraan bijdragen! We zijn op zoek naar een vrijwilliger die gezellig mee koffie wil drinken en aansluitend om 11.00 uur of om 13.30 uur beschikbaar is om gitaar te spelen. De muziekactiviteit duurt ongeveer een uur en we passen ons dagprogramma graag aan jouw mogelijkheden. Het gaat om een belevingsgerichte dagbestedingsgroep voor ongeveer 14 mensen met een ernstige tot matige verstandelijke beperking. Allen zijn mobiel en er is veel sociale interactie, een hele gezellige groep! Als vrijwilliger vragen we geduld, enthousiasme en openheid naar onze cliënten en jouw collega's. Samen zorgen we voor een fijne activiteit waarbij muziek verbindt en direct invloed heeft op de aandacht van cliënten. Kom bij DITO en laat je talent stralen! Neem contact met ons op, dan gaan we snel met elkaar in gesprek. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Boxtel

Maak jij het verschil voor Sylvia? 20-035

Cello

Ben jij een geduldige en begripvolle vrouw die graag anderen helpt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Sylvia is een zelfstandige en lieve persoon van midden 60 met een beperking in het bewegen van haar rechterhand. Ze kan soms onzeker zijn over bepaalde dingen, zoals het bestellen van een taxi of het gebruik van haar tablet. Ze heeft jouw hulp nodig en zal dat enorm waarderen. Als vrijwilligster speel je een belangrijke rol in Sylvia's leven. Samen kunnen jullie uitstapjes maken, gezellig winkelen en samen een kopje koffie drinken. Daarnaast is de vraag of dat je haar wilt begeleiden naar afspraken bij een arts. Maak je geen zorgen, deze afspraken zijn ruim van tevoren bekend. Of maken we in overleg met jou wanneer dat mogelijk is. Sylvia heeft , soms, wisselende stemmingen, vaak als gevolg van haar onzekerheid. Daarom is het essentieel dat jij als vrijwilligster begripvol bent en kunt omgaan met deze wisselende stemmingen. Door jouw aanwezigheid en steun kun je Sylvia helpen om haar eigen regie over haar leven te behouden. Kom bij ons team en maak een positieve impact in Sylvia's leven. Samen kunnen we haar ondersteunen en haar vreugde brengen. Jouw vrijwillige inzet zal zeer gewaardeerd worden! Meld je nu aan als vrijwilligster en maak het verschil voor Sylvia! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Boxtel

Hé Vrijbuiter, we zoeken jou! 23-038

Cello

van oktober t/m april Ben jij op zoek naar een geweldige vrijwilligersplek waar je kunt genieten van gezelligheid, creativiteit en nieuwe avonturen? Dan is vrijetijdsclub "De Vrijbuiters" echt wat voor jou! Als vrijwilliger bij onze club maak je deel uit van een bruisende gemeenschap van mensen met een verstandelijke beperking. Van oktober tot en met april bieden wij elke maandagavond van 19.30 tot 21.00 een diverse reeks activiteiten aan, variërend van spelletjes tot creatieve sessies en muziekavonden. Met gemiddeld 18 deelnemers is er altijd een levendige sfeer en er is volop ruimte om plezier te hebben. Onze pauzes zijn een belangrijk onderdeel van de avond, waarbij koffie, thee en wat lekkers worden geserveerd. Dit is een perfect moment om gezellig te kletsen en elkaar beter te leren kennen. Onze deelnemers zijn over het algemeen goed in staat om zelfstandig deel te nemen aan de activiteiten, maar soms hebben ze wat extra hulp nodig. Daarom zoeken we een vrijwilliger die met een open en creatieve blik nieuwe activiteiten kan bedenken en de deelnemers kan begeleiden. Jouw gezelligheid en hulpvaardigheid zijn van onschatbare waarde om ervoor te zorgen dat iedereen een geweldige tijd heeft. Als vrijwilliger bij "De Vrijbuiters" is het belangrijk dat je duidelijk en humoristisch bent, want er wordt bij ons wat afgelachen. Jouw vermogen om nieuwe dingen te verzinnen en samen met anderen te genieten van de activiteiten maakt jou de perfecte aanvulling op ons team. Dus, als je op zoek bent naar een laagdrempelige en plezierige plek waar je kunt bijdragen aan de vrijetijdsbesteding van mensen met een verstandelijke beperking, zoek dan niet verder en sluit je aan bij vrijetijdsclub "De Vrijbuiters"! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Sint-Michielsgestel

Mireille zoekt een rustige vrijwilligster.

Cello

Vacature: 23-039 Ben jij een rustige en geduldige vrouw vanaf 50 jaar die het leuk vindt om anderen te helpen en te begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou! Mireille, een licht verstandelijke vrouw met een lichte vorm van autisme, is op zoek naar een vrijwilligster om samen leuke activiteiten te ondernemen. Hoewel Mireille het liefst op zaterdag of zondag afspreekt, begrijpt ze dat dit soms lastig kan zijn. Andere momenten zijn dan ook bespreekbaar. Mireille vindt het spannend om de eerste stap te zetten, maar ze verlangt ernaar om iemand te leren kennen en zich meer open te stellen. Ze woont zelfstandig, is gescheiden en heeft drie volwassen kinderen. Mireille hecht veel waarde aan netheid en verzorging. Ze heeft een klein hondje en beschikt over een auto. Mireille geniet van rustig gezelschap, samen een terrasje pikken, een ontspannen wandeling maken of samen voetbal op televisie kijken. Daarnaast heeft ze ook een creatieve kant en houdt ze van activiteiten zoals diamond painting, pixel hobby, borduren, modelbouw en houtbewerking. Het is belangrijk dat jij als vrijwilligster rustig bent, geduldig en goed kunt luisteren. Het kost Mireille wat tijd om zich op haar gemak te voelen, maar zodra ze je beter kent, zal ze zich meer openstellen. Een goed gevoel voor humor is ook van belang, omdat humor vaak deuren opent en een positieve sfeer creëert. Als vrijwilligster heb je de kans om Mireille te helpen bij het zetten van de eerste stappen in het opbouwen van een vriendschap en haar wereld te vergroten. Herken jij jezelf in deze beschrijving en ben je enthousiast om Mireille te ondersteunen? Neem dan snel contact met ons op. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Cliënt met muzikaal talent zoekt….

Cello

Vacature 23-040 Ben jij een gezellige en muzikale vrijwilliger die deze leukerd kan helpen zijn pianospel naar een hoger niveau te tillen? Deze jongeman is rond de 20 jaar en heeft een licht verstandelijke beperking en autisme. Hij is zeer sociaal, dankbaar en houdt ervan om gezellig over van alles te kletsen. Zijn passie is het bespelen van de piano en daarom zoekt hij jouw hulp om nog meer liedjes te kunnen spelen. Hij is altijd enthousiast om iets nieuws te leren en geniet van het contact met anderen. Als je lief, betrouwbaar en niet opdringerig bent, nou dan kan hij niet wachten je te ontmoeten! Je kunt wekelijks, eenmaal per twee weken of per maand met elkaar afspreken - elk moment van aandacht is voor hem geweldig. Hij is beschikbaar in de avonden en in het weekend. Samen kunnen jullie werken aan het verfijnen van zijn pianospel, nieuwe nummers ontdekken en een positieve leeromgeving creëren. Bovenaan staat het gezelschap van elkaar, want samen iets doen is altijd het allerleukste. Helemaal wanneer je een passie met elkaar deelt. Als muzikale vrijwilliger krijg je de kans om de muziekcarrière van deze jongeman te helpen uitbreiden. Jouw liefde voor muziek en bereidheid om kennis te delen zijn van onschatbare waarde. Dus, als je klaar bent om een verschil te maken en te genieten van een geweldige samenwerking, stuur dan snel een berichtje! Er wordt uitgekeken naar jullie ontmoeting en de muzikale avonturen die jullie samen gaan beleven. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Vught

Samen bewegen. 23-042

Cello

Ben jij een vrolijke en geduldige persoon met een goed gevoel voor humor? Heb je affiniteit met mensen met het syndroom van Down en misschien ook ervaring in het begeleiden van bewegingsactiviteiten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze vrolijke man met het syndroom van Down van midden 40 en een ernstige verstandelijke beperking, wil jij vast leren kennen. Én hij jou, zeker weten! Hij geniet van humor en grapjes en bouwt graag een band op met mensen om hem heen. Als vrijwilliger speel je een belangrijke rol in het ondersteunen tijdens bewegingsactiviteiten, in samenwerking met een bewegingsagoog. Samen creëren jullie een leuke en voorspelbare omgeving waarin deze man zich comfortabel voelt. Je hebt geduld en begrijpt dat hij tijd nodig heeft om zich uit te drukken. Het is een unieke kans om een positieve impact te hebben op het leven van een bijzondere persoon. De bewegingsactiviteiten vinden plaats op één vaste middag per week, bij voorkeur op dinsdag, woensdag of donderdag. Het gaat om een uur per week waarin jij deze gezellige man begeleidt. In het begin zal er ondersteuning zijn van een bewegingsagoog, maar na een inwerkperiode ben jij degene die de beweegactiviteit zelfstandig vorm kunt geven. Herken jij jezelf in deze vacature en wil je graag een verschil maken dan horen we graag van je. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Hé jij daar! 23-045

Cello

Ben jij sociaal, positief en houd je van gezelligheid? Dan zeker verder lezen. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die samen met Nick, een positieve en humoristische jongeman met Spina Bifida, leuke activiteiten wil ondernemen. Nick is volledig rolstoelafhankelijk en geniet van zijn werk bij Kindcentrum Meerlaer en zijn passie voor rolstoelbasketbal bij basketbalclub de Black Eagles. Als vrijwilliger begeleid je Nick bij zijn vrijetijdsbesteding. Samen kunnen jullie bijvoorbeeld naar (basketbal)wedstrijden gaan of andere uitjes ondernemen. Nick is een trouwe supporter van de Heroes, eredivisie basketbal. De activiteiten en uitjes vinden voornamelijk plaats in de weekenden en avonden. Sommige activiteiten zijn gepland, zoals wedstrijden, maar het kan ook voorkomen dat er spontane uitnodigingen binnenkomen waar Nick graag naartoe wil. Uiteraard wordt de planning altijd in overleg met Nick en de begeleiding gemaakt. Belangrijk is dat er een klik is tussen jou en Nick. Als vrijwilliger dien je sociaal ingesteld te zijn en je aan de gemaakte afspraken te houden. Enthousiasme, gezelligheid en gevoel voor humor zijn een grote plus! Het zou ook handig zijn als je beschikt over een rijbewijs, zodat jullie gemakkelijk naar verschillende locaties kunnen reizen. Uiteraard worden deze uitstapjes en kilometers door Nick vergoed. Nick woont in een fijne woonvorm met vriendelijke bewoners en begeleiding, maar het is voor hem ook belangrijk om leuke mensen om zich heen te hebben tijdens zijn vrije tijd. Samen leuke dingen doen en genieten van gedeelde activiteiten is waar Nick naar uitkijkt. Nick ontmoeten? Zeker doen daar ga je geen spijt van krijgen. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Boxtel

Rustig aan bij de Goeikamer. 23-046

Cello

Ben jij een sociaal persoon met een hart voor de oudere generatie? Hou je van gezelligheid en een ontspannen sfeer? Dan zijn wij op zoek naar jou! In de Goeikamer komen cliënten op leeftijd samen om in alle rust en gezelligheid te genieten. Het is een ontmoetingsplek waar niets moet! Spelletjes spelen, gezellig kletsen en naar muziek luisteren, het gebeurt allemaal bij de Goeikamer. Het is een plek waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Op dinsdag en donderdagmiddag zijn we op zoek naar vrijwilligers(s) die voor 1 of 2 uurtjes willen ondersteunen. Kun je eenmaal per 2 weken of maand reageer dan zeker ook, alle hulp is welkom. Jij maakt deel uit van deze gezellige club ouderen en draagt bij aan de ontspannen en gezellige sfeer in de Goeikamer. Jij bent een sociaal en geduldig persoon, je hoeft niet meer zo te haasten en rennen. Die tijd heb je gehad! Je vindt het heerlijk om samen met de ouderen een kaartje te leggen, een spelletje doen of te haken en breien. Ook gewoon heerlijk even niets doen of gezellig over vroeger kletsen. De Goeikamer heet niet voor niets de Goeikamer. Je staat open voor activiteiten en misschien heb jij ook nog wel leuke ideeën die passend zijn binnen de Goeikamer. Kom je snel kennis met ons maken onder het genot van een lekker bakkie? Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Vught

Samen actief bezig zijn. 23-049

Cello

Johairo is een man van midden 40 met een matig verstandelijke beperking en functioneert op een ontwikkelingsleeftijd van 4 à 5 jaar. Zijn sociaal-emotionele leeftijd wordt geschat tussen 1,5 en 3 jaar. Hij is vrolijk en actief en heeft de steun van anderen nodig om zich veilig te voelen en richting te vinden. Het is belangrijk om hem op een specifieke manier te benaderen: als gelijke behandelen en een adviserende rol aannemen, wat zijn acceptatie vergroot. Aangezien Johairo snel afwijzing ervaart, is het handig om alternatieven te bieden. Hierin kan begeleiding zeker advies geven. Johairo woont zelfstandig in een appartement, heeft veel contacten binnen de woongroep en heeft behoefte aan onvoorwaardelijke begeleiding. Hij houdt van diverse activiteiten, van sportief bezig zijn tot gezellig praten en waardevolle dingen doen. Een vrijwilliger wordt gezocht voor avonden (niet op maandag en dinsdag) en eventueel in het weekend. Johairo zelf is altijd vrolijk, houdt van sociaal contact en is enthousiast over gezamenlijke activiteiten. Vanwege zijn gevoeligheid voor afwijzing zoeken we een voorspelbaar ritme om een sterke relatie op te bouwen. Samen met jou kan Johairo allerlei avonturen beleven, zoals karten, voetballen, mountainbiken of gewoon lekker op een terrasje zitten. Soms is hij wat te enthousiast en kan hij wat hulp gebruiken, maar over het algemeen kan hij heel veel zelf. Hij wordt blij van complimentjes en helpen doet hij maar wat graag. Het zou echt super leuk zijn om eens per week of maand iemand te hebben waarmee Johairo leuke dingen kan doen. Daarom zoeken we iemand die actief, vriendelijk en duidelijk is. Als jij degene bent die hem voorspelbaarheid, helderheid en plezier kan brengen, dan plannen we graag een kennismaking. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Vught

Maak kennis met Arnold. 23-051

Cello

Maak kennis met Arnold. Arnold, een leuke man in de prachtige tachtig, verkent de wereld met een rollator en geniet volop van elke dag. Hij woont in een gezellige woongroep waar de inzet van anderen enorm wordt gewaardeerd. Zijn passie? Treinen bewonderen, gezellige spelletjes spelen, terrasjes bezoeken en smullen van heerlijk ijs. Zijn gehoor is wat minder scherp, maar dat staat zijn enthousiasme niet in de weg. Buiten de deur maakt Arnold gebruik van een rolstoel. Arnold zou het geweldig vinden om één keer per week of om de twee weken eropuit te gaan met een vrijwilliger. Als jij een geduldige persoon bent, net zo graag in de frisse lucht vertoeft als Arnold, dan zouden jullie zomaar eens het perfecte duo kunnen zijn. Leeftijd speelt geen rol, maar Arnold heeft een bijzondere klik met vrouwen. Dus, ben jij een vrouw die ook graag een wandeling maakt in de buitenlucht maar ook een spelletje doen leuk vindt dan maakt Arnold graag kennis met je. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Vught

Vrolijke Wim is op zoek naar jou! 23-052

Cello

Maak kennis met Wim: een levendige prater begin 70 die met een aanstekelijk enthousiasme verhalen deelt over zijn rijke levenservaring. Wim is altijd vrolijk gestemd. Zittend in zijn rolstoel, geniet hij van gezellige gesprekken Of het nu gaat om samen treinen te spotten, de opwinding van de brandweer te ervaren, een rustig autoritje te maken of een dag vol plezier in de dierentuin te beleven, Wim is altijd in voor een leuk uitstapje. Zijn enthousiasme en vriendelijke aard maken hem tot een geweldig mens. Wim is heeft veel interesse in allerlei onderwerpen. Ben jij een empathisch persoon, kun je gezellig kletsen maar ook goed luisteren? Kom dan snel kennismaken met Wim, daar ga je geen spijt van krijgen. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoo

Structureel
's-Hertogenbosch

Japans taalmaatje gezocht! 23-053

Cello

Cliënt: Victor is een vrolijke, licht verstandelijk beperkte jongeman. Hij kan een beetje druk zijn maar is super gezellig in de omgang. Sinds een tijdje is hij enthousiast bezig Japans te leren, ja Japans dat lees je goed. Van alle talen kiest Victor één van de moeilijkste. Begin er maar aan! Victor zou het heel gaaf vinden wanneer jij hem zou kunnen helpen bij het leren van deze moeilijke taal. Samen leren en een passie delen is sowieso leuker dan alleen. Van hiragana tot simpele zinnen, laat maar komen! Viktor ontmoet graag nieuwe mensen en zal je enorm dankbaar zijn. Zoals hij zelf zegt woont hij ook nog eens op de mooiste woning binnen Cello, dus er staat niets meer in de weg om contact op te nemen. Mata chikaiuchini o ai shimashou! Vrijwilliger: Jij bent een kei in het Japans (meer dan alleen sushi kennen is een pré!). Je bent lief, betrouwbaar en kunt daarnaast ook duidelijk uitleg geven. Je bent een rustige persoonlijkheid en dringt niets op. Samen plezier hebben staat bovenaan! Je hebt tijd en ruimte in de avond of in het weekend. Eenmaal per maand zou al fantastisch zijn. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Vught

Samen voor de juiste sfeer! 23-054

Cello

Café Hart van Bergen, gelegen in de voormalige boerderij op de Groote Cingels in Vught, is dé ontmoetingsruimte voor de bewoners van Cello. Een bruisende plek waar van alles te beleven valt, van themafeestjes tot gezellige bijeenkomsten. Van carnaval tot kerstactiviteiten en alles daar tussen in! Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een Dreamteam in het decoreren willen vormen. Samen werken jullie, 6 tot 8 keer per jaar, aan het omtoveren van de boerderij in een thema of seizoensgebonden decor. Jullie zijn, met het team Vrije Tijd, medeverantwoordelijk voor het transformeren van Café Hart van Bergen in een magische omgeving. Samen bepaal je het perfecte moment om de ruimte te versieren en werk je aan de invulling van de decoraties. Werken in een zelfstandig team waar gezelligheid voorop staat, dat wordt een gouden Dreamteam! Vrijwilliger: Je bent een echte teamplayer, creatief en ondernemend. Je gebruikt bij voorkeur duurzame materialen zodat deze jaren gebruikt kunnen worden. Misschien heb je wel een vriend, vriendin, familielid, kennis of collega die ook graag deel uit wil maken van het Dreamteam. Jullie zijn van harte welkom. Samen maken we het mooier! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon Interesse: Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met vrijwilligerswerk Cello Bericht graag naar Dionne of Anja.

Structureel
Jongeren
Vught

Hulp gezocht bij Bammetjes!

Cello

Bammetjes, dé unieke dagbestedingsplek waar passie, aandacht en plezier samenkomen om de heerlijkste broodjes te creëren! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het geweldig vindt om ons gezellige team te ondersteunen. Van het bakken van omeletjes tot het vullen van flesjes met verse melk of jus d’orange, en het samenstellen van heerlijke yoghurt- of saladebekers – bij Bammetjes is geen dag hetzelfde! Ook speelt het opruimen en schoonhouden van de Bammetjes-keuken een essentiële rol. Samen streven we naar kwaliteit, wat onze producten zo lekker maakt! Wil jij deel uitmaken van ons team en je passie voor lekker eten delen? Sluit je dan aan bij Bammetjes, waar elke dag in de keuken een feestje is! Wat wordt er van je verwacht: Affiniteit met de doelgroep Beetje handig in de keuken, misschien zelfs vanuit een horeca-keuken HACCP-kennis is handig maar niet vereist. Hygiëne staat bij ons voorop, en daar dragen we allemaal zorg voor. Je bent betrouwbaar, vriendelijk en spontaan Voor een beetje werkdruk draai jij jouw hand niet om Je vindt het leuk Bammetjes te bezorgen, wij hebben diverse vervoermiddelen tot onze beschikking. Wij bezorgen alleen in ons postcodegebied Op het moment is jouw hulp op donderdagochtend enorm gewenst Wat bieden wij? Reiskostenvergoeding van €0.29 per kilometer. Mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering. Jaarlijks vrijwilligersfeest en kleine attenties. Collectieve verzekeringen voor ongevallen, bedrijfsaansprakelijkheid en inzittenden. Nazorg en vertrouwenspersoon bij ingrijpende gebeurtenissen.

Structureel

Anderen bekeken ook

Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg, Dordrecht

Fotograaf gezocht

Stichting Prago

Prago zoekt een vrijwillige fotograaf in Brabant en in Zuid-Holland voor een fotoproject in mei/juni en eventueel later nog een paar opdrachten. Wat ga je doen? Je maakt foto’s van onze cursisten tijdens de les. Goede voorbeelden van wat voor foto's we zoeken vind je op onze website. Je foto’s worden ook geplaatst in bijvoorbeeld onze schoolkrant, nieuwsbrief, sociale media, folder, jaarverslag of activiteitenplan. En je kunt ze terugzien in een digitale of papieren krant bij een persbericht. Je fotografeert in principe alleen op locaties bij jou in de buurt. Wat neem je mee? • Je houdt van portretfotografie en bent hier goed in • Je bent creatief, flexibel en betrokken • Je hebt affiniteit met onze cursisten: laaggeletterden, waaronder mensen met een licht verstandelijke beperking Fotoproject mei en juni 2024 Elk jaar laten we nieuwe foto's maken van de cursisten die dat zelf ook leuk vinden. Voor dit project zoeken we fotografen die willen fotograferen tijdens de lessen in Brabant en in Zuid-Holland. Je gaat waarschijnlijk 3-5x naar een les om foto's te maken. Wat vinden wij verder belangrijk? Onze cursisten zijn kwetsbare mensen, die bij Prago een veilige omgeving vinden waarin zij zichzelf kunnen zijn en fouten mogen maken. Het is daarom belangrijk dat je in het contact met onze cursisten rustig, vriendelijk en geduldig bent. Wat bieden wij? • Leuk en zinvol vrijwilligerswerk • Prettige collega’s en een informele sfeer • Naamsvermelding waar mogelijk • Reiskostenvergoeding Lijkt je leuk? Fijn! Stuur je motivatie en een paar mooie voorbeelden van eigen werk aan Anneke. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie. Wat is Prago? Stichting Prago geeft lessen basiseducatie aan volwassenen die moeite hebben met leren. Onze cursisten zijn mensen die om wat voor reden dan ook niet voldoende basisvaardigheden bezitten om goed te functioneren in de maatschappij. Denk aan laaggeletterden en mensen met een licht verstandelijke of psychische beperking. Lees alles over Prago op prago.nl. Meer weten? Bel of mail afdeling Communicatie: Anneke

Project
Vught

Vrijwilligers gezocht uit Vught,Cromvoirt,Hel

Buurtpreventie Vught

Vrijwilligers van Buurtpreventie Vught gaan regelmatig surveilleren in de Vughtse wijken, Cromvoirt en na 1 januari ook in Helvoirt om die veilig te houden, de bewoners attent te maken op onveilige situaties en tips te geven om die te voorkomen en daardoor een veilige woon en leefomgeving omgeving te creëren. Gemotiveerde vrijwilligers man/vrouw van 18 jaar of ouder die bij willen dragen tot een veiliger Vught, Cromvoirt en Helvoirt in groepsverband voornamelijk in de avonduren.

Structureel
's-Hertogenbosch, Boxtel, Oss

Maatje Jeugdsupport

Humanitas 's-Hertogenbosch

Bij Jeugdsupport zoeken we leuke maatjes voor jongeren! Dus wil je iets betekenen voor een ander, lijkt het je leuk om wekelijks op pad te gaan met een jongere en wil je ook van hem/haar leren, laat het ons dan weten! De Jeugdsupport- jongeren zijn tussen 12-25 jaar en hebben vaak al heel wat meegemaakt in hun leven. Ze hebben hulpverlening gehad of krijgen nog steeds begeleiding. Door het doen van leuke dingen met een maatje krijgen ze weer meer vertrouwen en kunnen ze hun netwerk vergroten. We kijken bij het matchen van een jongere en een vrijwilliger ook echt of er een klik is. Je wordt voor een jaar gekoppeld en krijgt naast trainingen en intervisies ook individuele begeleiding.

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Educatief uitvoerend vrijwilliger

Museum Slager

Museum slager zoekt vrijwilligers voor het begeleiden van basis schoolleerlingen bij hun bezoek aan het museum en bij speciale kinderdagen etc. Samen voert u het programma uit met andere werkgroep leden U vindt het leuk en of beschikt over vaardigheden om met kinderen te werken Een VOG verklaring zal op termijn gevraagd worden en verzorgd worden door het museum. Kinderdagen zijn meestal op woensdag in de vakanties, schoolbezoeken van 8.30 tot 11.30 uur in de ochtend meestal op dinsdag of donderdag.

Structureel
(kleine) groepen
's-Hertogenbosch

Maak jij de wereld wat groter? 23-010

Cello

Cliënt: Een cliënte met een licht verstandelijke beperking van begin 50 is op zoek naar een leuke vrijwilligster. Begeleiding geeft aan dat cliënte een leuke vrouw is maar het moeilijk vindt sociale contacten te maken. Zij is getrouwd maar naast haar man is er geen netwerk of familie met wie zij iets leuks kan ondernemen. Wat zou het fijn zijn om ,naast haar man, een maatje te vinden waarmee zij soms iets kan ondernemen. Dit zou dan met name in het weekend zijn, samen even een stukje wandelen met het hondje, een terrasje pikken, winkelen of andere activiteiten. Hier leent Den Bosch zich bij uitstek voor! Uitbreiding van haar sociale netwerk zou ontzettend veel voor haar betekenen. Het afhankelijk zijn van haar man kan op deze manier ook wat doorbroken worden en wordt haar wereld wat groter gemaakt. Vrijwilliger: Jij bent een geduldige,rustige, positieve maar ook duidelijke vrouw vanaf ongeveer 35 jaar. Je zegt wat je doet en doet wat je zegt en kunt grenzen aangeven. Jij hebt de ruimte om een keer in het weekend iets te ondernemen met cliënte. We begrijpen dat elk weekend veel gevraagd is, reageer zeker ook wanneer je bijvoorbeeld maar eenmaal per maand kunt. Elk moment van aandacht en jouw positiviteit maakt ook hier het verschil. Zaterdag of zondag maakt voor cliënte niet uit, je bent van harte welkom. Begeleiding zal jou alle informatie verschaffen die nodig is om een leuk contact tot stand te brengen. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon Interesse: Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met vrijwilligerswerk Cello Bericht of app naar Dionne of Anja

Structureel
Vught, 's-Hertogenbosch

Kom lekker meewerken in de natuur ☀️

Pluck van het Veld

Bewegen, buiten zijn, de zon op je gezicht en je handen in de aarde: tuinieren verlaagt je stressniveau. Ben je net zo’n fan als wij zijn? Dan ben je welkom om samen met ons en de andere vrijwilligers te helpen planten, zaaien, wieden en nog veel meer! Bij Pluck van het veld hebben we een enorme passie voor gezond en lekker voedsel. We vinden het belangrijk dat je weet waar je voedsel vandaan komt en wat de impact van voedsel is op de natuur en je gezondheid. Daarom hebben we deze ecologische en duurzame pluktuin opgericht. Een mooie plek in Cromvoirt, onder de rook van Den Bosch, waar Pluckers en vrijwilligers komen oogsten, leren & ontspannen. We telen groenten, kruiden en bloemen voor +/- 300 vaste leden, dit doen we op ecologische wijze dus zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. We onderhouden samen met vrijwilligers de tuin en onze leden komen wekelijks zelf oogsten. Daarnaast hebben we een bloemenpluktuin die voor iedereen toegankelijk is. Of je nu een doorgewinterde klusser bent of gewoon een dagje wilt helpen, jouw inzet maakt het verschil. Samen gaan we aan de slag met diverse klussen, van werk op het land tot grasmaaien en timmerklusjes. Individuele vrijwilligers of enthousiaste groepen zijn van harte welkom. Ben jij klaar voor een dag vol positieve energie, buitenlucht en impact maken? Neem dan contact met ons op.

Structureel
's-Hertogenbosch

Begeleiders bewoners kerkdienst

Brabant Zorg

Begeleiders bewoners bij kerkdiensten Nieuwehagen, ‘s-Hertogenbosch Spullen voor de viering klaarzetten, zoals de kleden, kaarsen, Mariabeeld. Ophalen en weer wegbrengen van bewoners zodat ze naar de kerkdienst (binnen Nieuwehagen) kunnen. Begeleiden van bewoners tijdens de viering. Gerust stellen, een praatje maken, helpen met zingen of meelezen in liturgieboekje Op vrijdagochtend, 1e en 3e vrijdag van de maand, van ongeveer van 10.00 tot 12.00 uur. Rolstoel duwen, enige affiniteit met geloof. Twee a drie vrijwilligers komen bij elkaar in Palet. Dan maken zij de ruimte klaar met spullen die in de stilteruimte staan. Stoelen etc zijn al klaar gezet door de technische dienst. Als alles klaar staat dan worden de bewoners van de verschillende afdelingen opgehaald. Om kwart voor elf begint de viering, tot ongeveer kwart over elf. Na afloop worden de bewoners weer terug gebracht. De benodigdheden voor de viering worden opgeruimd. Dan is er nog even koffie drinken voor de vrijwilligers.

Structureel
's-Hertogenbosch

Gezellige gitarist gezocht! 23-033

Cello

Ben jij een enthousiaste gitarist en wil je jouw talent inzetten om mensen met een verstandelijke beperking een leuke en belevingsgerichte dagbesteding te bieden? Dan zijn wij op zoek naar jou! In onze prachtige nieuwe locatie genaamd DITO in de wijk de Kruiskamp in Den Bosch bieden wij dagbesteding aan voor mensen met verschillende ondersteuningsvragen. We werken met cliënten die over het algemeen een matige tot ernstige verstandelijke beperking hebben. Tijdens onze muzikale activiteiten willen we graag nog meer inhoud en beleving bieden aan onze cliënten door live muziek toe te voegen. Als gitarist kun jij hieraan bijdragen! We zijn op zoek naar een vrijwilliger die gezellig mee koffie wil drinken en aansluitend om 11.00 uur of om 13.30 uur beschikbaar is om gitaar te spelen. De muziekactiviteit duurt ongeveer een uur en we passen ons dagprogramma graag aan jouw mogelijkheden. Het gaat om een belevingsgerichte dagbestedingsgroep voor ongeveer 14 mensen met een ernstige tot matige verstandelijke beperking. Allen zijn mobiel en er is veel sociale interactie, een hele gezellige groep! Als vrijwilliger vragen we geduld, enthousiasme en openheid naar onze cliënten en jouw collega's. Samen zorgen we voor een fijne activiteit waarbij muziek verbindt en direct invloed heeft op de aandacht van cliënten. Kom bij DITO en laat je talent stralen! Neem contact met ons op, dan gaan we snel met elkaar in gesprek. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Cliënt met muzikaal talent zoekt….

Cello

Vacature 23-040 Ben jij een gezellige en muzikale vrijwilliger die deze leukerd kan helpen zijn pianospel naar een hoger niveau te tillen? Deze jongeman is rond de 20 jaar en heeft een licht verstandelijke beperking en autisme. Hij is zeer sociaal, dankbaar en houdt ervan om gezellig over van alles te kletsen. Zijn passie is het bespelen van de piano en daarom zoekt hij jouw hulp om nog meer liedjes te kunnen spelen. Hij is altijd enthousiast om iets nieuws te leren en geniet van het contact met anderen. Als je lief, betrouwbaar en niet opdringerig bent, nou dan kan hij niet wachten je te ontmoeten! Je kunt wekelijks, eenmaal per twee weken of per maand met elkaar afspreken - elk moment van aandacht is voor hem geweldig. Hij is beschikbaar in de avonden en in het weekend. Samen kunnen jullie werken aan het verfijnen van zijn pianospel, nieuwe nummers ontdekken en een positieve leeromgeving creëren. Bovenaan staat het gezelschap van elkaar, want samen iets doen is altijd het allerleukste. Helemaal wanneer je een passie met elkaar deelt. Als muzikale vrijwilliger krijg je de kans om de muziekcarrière van deze jongeman te helpen uitbreiden. Jouw liefde voor muziek en bereidheid om kennis te delen zijn van onschatbare waarde. Dus, als je klaar bent om een verschil te maken en te genieten van een geweldige samenwerking, stuur dan snel een berichtje! Er wordt uitgekeken naar jullie ontmoeting en de muzikale avonturen die jullie samen gaan beleven. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch, Meierijstad, Maashorst, Oss, Boxtel, Waalwijk, Heusden, Sint-Michielsgestel, Vught

Dromen uit laten komen voor kind met trauma

Dream4Kids

Als droomgids organiseer je, altijd samen met een andere droomgids (evt. uit je eigen netwerk), een unieke Droomdag. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de Droomdag, uiteraard met ondersteuning van een droomcoödinator van Dream4Kids. Geef jij een cadeau voor het leven? Wat ga je doen? Je gaat met het kind in gesprek om te achterhalen wat zijn/haar mooiste droom is. Met deze input maak je het draaiboek voor de Droomdag. Binnen 6 tot 8 weken realiseer je deze speciale dag en hiervoor verzamel je ook financiële middelen en sponsoring. Dream4Kids helpt je hierbij met o.a. een digitale collectebus en je krijgt een startbedrag. Na afloop maak je met behulp van een tekstschrijver het droomverslag met foto’s en stel je een fotoboekje samen als herinnering aan deze unieke dag. Wie ben jij? Als droomgids ben je minimaal 21 jaar, heb je je rijbewijs (+ beschikking tot een auto) en beschik je over een flinke portie creativiteit en organisatietalent. Je bent je ervan bewust dat je met een kwetsbare groep kinderen te maken hebt. Wil je helpen om dromen uit te laten komen? Stuur dan een bericht!

Structureel