csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Home-Start : ondersteun een gezin

Ik zoek Home-Start vrijwilligers voor gezinnen Mijn vraag is of je ervaring hebt met kinderen en het leuk zou vinden om een keer in de week voor ongeveer 2 tot 3 uur ondersteuning te geven aan ouder(s) met jonge kinderen. De organisatie heet Home-Start. Je wordt getraind en er zijn ook bijeenkomsten en er is coaching beschikbaar. Kan ik contact opnemen ? Stuur een bericht.

Lees meer

structureel

Diemen

Maatje, buddy & gezelschap
Creativiteit & muziek
Taal & lezen

Beschrijving

Ik zoek Home-Start vrijwilligers voor gezinnen

Mijn vraag is of je ervaring hebt met kinderen en het leuk zou vinden om een keer in de week voor ongeveer 2 tot 3 uur ondersteuning te geven aan ouder(s) met jonge kinderen. De organisatie heet Home-Start. Je wordt getraind en er zijn ook bijeenkomsten en er is coaching beschikbaar. Kan ik contact opnemen ? Stuur een bericht.

Praktische informatie

Locatie

Diemen

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Kunst & cultuur
Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Creativiteit & muziek
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Diemen, Amsterdam, Ouder-Amstel

Voorlezers gezocht voor kinderen (2-8 jaar)!

VoorleesExpress Amsterdam en Diemen

Lijkt het jou leuk om een gezin te helpen bij de taalontwikkeling en bij te dragen aan gelijke kansen voor ieder kind? Meld je aan als voorlezer! Je kunt voorlezen in Amsterdam, Ouder-Amstel, Diemen en Weesp. Als voorlezer word je gekoppeld aan jouw 'eigen' voorleesgezin. Je spreekt 20 keer een uurtje per week met ze af om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Thuis of in de bieb. Je brengt het kind in aanraking met mooie, grappige en spannende verhalen en stimuleert spelenderwijs leesplezier en de taalontwikkeling. Daarnaast begeleid je de ouder(s) om actief bij te dragen aan de verrijking van de taalomgeving van hun kinderen. Jouw rol is coachend en motiverend en je stimuleert de ouder(s) zo veel mogelijk zelf initiatief te nemen om thuis een taalrijke omgeving aan te bieden. De VoorleesExpress staat voor en tijdens het voorleestraject voor je klaar met training, persoonlijke begeleiding en tips! Geïnteresseerd? Aanmelden kan via: https://portal.voorleesexpress.nl/aanmelden/amsterdam/vrijwilliger. Na aanmelding nodigen wij je op korte termijn uit voor een online of fysieke groepsintake om kennis te maken en je meer te vertellen over het voorleestraject en wat je ervan kunt verwachten. Hopelijk tot snel!

Structureel
Jongeren
Amsterdam

Management assistent

Re-boost

Stichting Re-Boost heeft als doel jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar te ondersteunen bij het ontwikkelen en vergroten van hun zelfredzaamheid. Ons werkgebied is Amsterdam Zuidoost . De organisatie bestaat 3 jaar en is druk bezig de werkprocessen te beschrijven. Het huidige team bestaat uit een manager, een hoofd bedrijfsvoering en een managementassistent. Zij worden ondersteund door vrijwilligers en stagiairs. De huidige managementassistent gaat ons eind mei verlaten. Wij zoeken daarom een Managementassistent(e) (vrijwillig) voor minimaal 16 uur per week. Taakomschrijving - Je bent verantwoordelijk voor de administratie van de organisatie. - Je ondersteunt de manager en het hoofd bedrijfsvoering op diverse gebieden. - Je beheert de deelnemerslijsten van de organisatie. - Je beantwoordt e-mails en eventueel telefoongesprekken. - Je ontvangt bezoek. - Je beheert de agenda van de manager. - Vergaderen als lid van het management team - Notuleren tijdens de vergaderingen met het management team Kennis en vaardigheden - Je kunt goed overweg met computers en Social media. - correct in woord en geschrift: Nederlands, Engels. - MS-Office kent voor jou geen geheimen en beschikt over een eigen laptop - Je krijgt nieuwe werkzaamheden snel onder de knie. - Je bent in staat zelfstandig je werkzaamheden uit te voeren. - Gestructureerd, maar wel flexibel. - sociaal vaardig, communicatief en je beschikt over inlevingsvermogen.

Structureel
Diemen

Activiteiten voor kinderen en jongeren

Scouting Diemen

Scouting Diemen is op zoek naar jonge mensen vanaf ca 20 jaar die graag met kinderen omgaan. Als speltakbegeleider organiseer je samen met andere jongeren iedere week een avond voor kinderen. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen. De vakanties slaan we over. Wel gaan we in de zomervakantie een week op zomerkamp. Met elkaar bedenken we de gekste activiteiten, en de begeleiding doet ook zonder de kinderen regelmatig leuke dingen. En eigenlijk kan het niet gek genoeg als het maar leuk, creatief, sportief of gewoon gek is. Lijkt je dit leuk ....en je hoeft echt geen scoutingervaring te hebben. Kom dan eens een avondje gezellig bij ons langs. Want misschien hebben we wel een klik!

Structureel
Jongeren
Amsterdam

Zet de bloemetjes buiten in Tuindorp Oostzaan

Doras

Amsterdammers kijken om naar elkaar. Dat is maar goed ook, want we blijven steeds langer zelfstandig wonen. Maar soms is er een beetje hulp van een ander voor nodig. De zon laat zich weer voorzichtig zien en lokt ons naar buiten. Helaas is voor veel mensen een goed onderhouden tuin niet vanzelfsprekend en hebben daar hulp bij nodig. Precies, van jou! Laat de tuinman in jou ontwaken en maak in een paar uurtjes iemands tuin weer netter. Denk hierbij aan onkruid wieden, gras maaien, snoeien. Dat werk. Jij bent lekker een dag in de weer met het zonnetje op je bol, iemand anders kan vervolgens het zomerseizoen genieten van een fijne tuin. Win/win!

Structureel
Amsterdam

Gun de mantelzorger een oplaadmoment

Doras

Mantelzorg is de (vaak langdurige) zorg voor familie/ vrienden/ buur. Hoe fijn is het als een mantelzorger een momentje in de week iets voor zichzelf kan doen? Kan opladen! Je wordt gekoppeld aan een buurtbewoner met een lichamelijke of verstandelijke beperking, chronisch zieke of iemand die beginnend dementerend is. Wekelijks ga je een paar uurtjes op bezoek, zodat de mantelzorger even wordt ontzien. Tijdens je bezoek kan je bijvoorbeeld de krant voorlezen, samen wandelen of een boodschap doen, foto’s bekijken of muziek luisteren. Het geeft gezelligheid en bovendien leer je de Amsterdammer van vroeger beter kennen. Kennis en vaardigheden? Motivatie vinden wij het belangrijkste! Heb je een goed inlevingsvermogen, geduld en ben je creatief in het omgaan hulpbehoevende? Dan ben jij geknipt voor dit werk! Scholing? Jij krijgt natuurlijk ook de nodige steun om je werk te kunnen doen! Je krijgt van Doras intervisie en begeleiding. Ook kan je meedoen met trainingen samen met andere vrijwilligers. Wat krijg je er voor terug? Een heleboel werkervaring! En training, intervisie en themaochtenden die gaan over bijpassende onderwerpen. Je wordt in je werk ondersteund door professionals van Doras. Daarnaast ontvang je een onkostenvergoeding en aansprakelijkheidsverzekering. Bovendien worden er jaarlijks een etentje en borrel georganiseerd. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Je zorgt voor ruimte in het leven van de mantelzorger die daardoor minder snel overbelast raakt. Met dit vrijwilligerswerk verbreed jij je horizon. Door een ander te helpen, groei jij ook als persoon. Bovendien leer je weer nieuwe mensen kennen en vergroot je je netwerk. Werktijden? Werktijden zijn in overleg. Om een band op te bouwen met de buurtbewoner vinden wij het fijn als je in ieder geval een dagdeel per week beschikbaar bent voor minimaal 1 jaar. Hoe kom je in aanmerking? Ben je enthousiast? Meld je dan aan als vrijwilliger bij het project Aster! Hierna word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Structureel
Amsterdam, 's-Gravenhage, Voorschoten, Den Helder, Barendrecht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Gouda, Zuidplas, Lansingerland, Arnhem, Deventer, Apeldoorn, Zoetermeer, Ede, Stichtse Vecht, Utrecht, Hilversum, Leusden, Sittard-Geleen, Westland, Haarlem, Dronten, Katwijk

TOMaatjes voor jonge nieuwkomers gezocht!

OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website: https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/thuisonderwijsmaatjes/vrijwilliger Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Structureel
Diemen

VluchtelingenWerk Diemen zoekt taalcoaches

VluchtelingenWerk

Taalcoach (vrijwilliger) in Diemen: VluchtelingenWerk Diemen zoekt enthousiaste taalcoaches! Wil jij een vluchteling helpen met de Nederlandse taal? Ben jij een half jaar lang, ongeveer twee uur per week beschikbaar? Vluchtelingen met een verblijfsvergunning volgen verplicht een inburgeringscursus. In deze cursus, gegeven door professionele docenten, leren zij de Nederlandse taal en worden ze wegwijs gemaakt in onze maatschappij. Maar veel vluchtelingen kunnen daarnaast nog wel wat ondersteuning gebruiken. Daarom is VluchtelingenWerk Diemen op zoek naar enthousiaste taalcoaches. Wat je doet als taalcoach? • Als taalcoach help je een vluchteling met het vergroten van de taalvaardigheid. Wekelijks spreek je ongeveer anderhalf uur met elkaar af en oefen je de taal door : • gesprekjes te voeren • ondersteunen bij het huiswerk • een wandeling maken • spelletjes te doen • samen op pad te gaan (markt, museum, sportwedstrijd) Waar en wanneer je afspreekt bepaal je in onderling overleg. Bijvoorbeeld bij de vluchteling thuis, bij jezelf, of op een neutrale plek als de bibliotheek. De ideale kandidaat: • Is minimaal een half jaar lang twee uur per week beschikbaar • Woont in Diemen en is thuis in de Nederlandse samenleving • Heeft een goede beheersing van de Nederlandse taal • Heeft interesse in de doelgroep en belangstelling voor andere culturen • Is enthousiast, initiatiefrijk en sociaal vaardig • Is geduldig en kan grenzen stellen • Is in staat de vluchteling te stimuleren en te motiveren • Vindt het leuk om samen activiteiten te ondernemen We bieden: Behalve interessant en zinvol vrijwilligerswerk waarin je kennis maakt met een andere cultuur, bieden we je: • Deskundige begeleiding • Bijeenkomsten met andere taalcoaches • Het uitgangspunt is dat wij een match maken tussen jou en een vluchteling die goed bij je past en die het liefst in de buurt woont. Informatie en aanmelden: Interesse? Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met teamleider Heleen via een bericht op deze website.

Structureel